Ulasan VPN Bercinta

Mengulas semula ulasan VPNAdakah ia benar-benar "peribadi" seperti yang dijanjikan?

Canadian Windscribe adalah alternatif yang baik untuk pembekal VPN berasaskan A.S. atau untuk seseorang yang ingin menggunakan pelan VPN percuma mereka yang dilengkapi dengan lebar jalur sesi 10GB (sebulan).

Prestasi rangkaian pelayan mereka tidak pantas seperti ExpressVPN atau NordVPN, tetapi mereka menawarkan protokol terowong OpenVPN standard industri dengan penyulitan AES 256-bit.

Walaupun perkhidmatan VPN yang baru, sambungan Chrome mereka, yang menyediakan akses proksi percuma kepada pengguna, telah digunakan oleh lebih 900,000 orang.

Inilah segala yang kita suka, tidak suka, dan dibenci secara langsung.

Gambaran Keseluruhan WindscribeVPN

RANGKA KESELURUHAN: # 3 daripada 78 VPN
USABILITY: Mudah untuk digunakan
LOG FILES: Tiada Dasar Pembalakan
LOKASI: 58 negara, 480+ pelayan
SOKONGAN: Bot Perkhidmatan dengan jawapan yang sering tidak membantu
TORRENTING: Torrenting Limited
NETFLIX: Ya 2/5
ENKRIPSI / PROTOCOL: 256-bit AES, OpenVPN dan banyak lagi
KOS: $ 9.00 / mo atau $ 4.08 / mo (setiap tahun)
LAMAN WEB RASMI: www.windscribe.com

Berlebihan

Windscribe mempunyai keserasian peranti yang sangat baik. Pilihan enkripsi dan protokol mereka adalah kuat. Aplikasi ini sangat mesra pengguna. Torrenting dibenarkan (walaupun, sedikit terhad).

Dan pelayan Netflix khusus mereka bekerja dengan cemerlang.

Inilah yang kami sayangi tentang perkhidmatan mereka.

1. Privasi yang Kuat & Ciri Penyulitan

Berangin menyokong protokol VPN terbaik yang diketahui oleh lelaki (dan wanita), termasuk protokol OpenVPN, IKEv2, TCP, UDP, dan SOCKS5.

Anehnya, protokol IKEv2 digunakan secara lalai, walaupun OpenVPN menjadi standard industri. (Oleh itu, anda mungkin mahu membuat nota mental untuk menukar semula ASAP apabila anda mula menggunakannya.)

Sebabnya ialah kerana anda akan mendapat akses ke enkripsi cip AES-256 yang terbaik dalam kelas (dengan auth SHA512 dan kunci RSA 4096-bit) untuk aplikasi desktop mereka dan cache AES_128_GCM untuk sambungan penyemak imbas mereka. Butiran teknikal ini akan mempunyai profesional keselamatan yang mencuci.

Jika anda bukan profesional keselamatan, hanya sedar bahawa ini pada dasarnya bermaksud "benar-benar f-ing selamat."

Tiada hacks yang diketahui telah berlaku pada kedua-dua hujung spektrum penyulitan ini.

Tetapi mari kita tidak berhenti di sana.

Kerana semua penyulitan di dunia tidak akan melindungi anda dari perkhidmatan VPN yang anda gunakan. Ramai yang teduh log data anda. Atau mereka menggunakannya untuk menjual kepada pembida iklan tertinggi.

Itu tidak boleh diterima di sini.

Oleh itu untuk mengesahkan, kami menggali maklumat terperinci yang tertunda dan mendapati bahawa Windscribe tidak menyimpan sebarang log.

Dasar pembalakan WindScribeTiada log disimpan

Mereka mengumpul beberapa butiran.

Ini termasuk kira-kira lebar jalur sebulan untuk memastikan pengguna bebas di cek. Jika tidak, mereka juga akan menyimpan nama pengguna, pelayan, masa sambungan dan jumlah data OpenVPN yang dipindahkan selama kira-kira tiga minit.

Jika tidak, istilah mereka cukup standard dalam talian dengan seluruh pasaran VPN. Tiada rahsia atau cetakan halus yang mungkin kembali menghantui anda pada akhirnya.

2. Tiada Kebocoran, Tiada Virus = Selamat Penggunaan

Kebocoran DNS dan WebRTC memberi pengguna rasa aman palsu.

Anda tidak tahu bahawa mereka wujud. Anda tidak boleh mengetahui bila ia berlaku.

Satu-satunya cara untuk melihatnya adalah dengan secara aktif memeriksa alamat IP yang ditunjukkan oleh klien anda, dengan mana setiap ujian sebenarnya dilihat.

Kedua-dua perlawanan yang lebih baik.

Kerana jika tidak, ini bermakna bahawa semua orang yang mengamati sambungan ini juga boleh melihat di mana anda berada di tempat yang benar-benar berada.

Ujian kebocoran Windscribe muncul di bawah ruangan Pro untuk sebab yang baik:

Tiada kebocoran dikesan dalam lima ujian.

Keputusan ujian kebocoran WebRTC:

uji kebocoran webrtc windscribe

Keputusan ujian kebocoran IP:

mengesahkan ujian kebocoran IP

Keputusan ujian kebocoran DNS:

ujian kebocoran dns

Keputusan ujian kebocoran 5

ujian kebocoran 5 1

Hanya dengan cek tiga kali, kami juga menjalankan fail pemasangannya melalui VirusTotal.com untuk memastikan anda tidak mendedahkan peranti anda kepada mana-mana perisian yang tersembunyi yang lain.

Ujian ini juga bersih. Tiga sorakan untuk Windscribe.

Imbasan Virustotal 1

3. Ciri Windflix untuk Bypass Sekatan Netflix

Pelayan biasa yang tidak bercelaru tidak akan berfungsi dengan Netflix (kami mendapat sifar daripada tiga ketika ujian).

Itu tidak biasa apabila anda bekerja dengan perkhidmatan VPN. Netflix adalah musuh nombor satu dunia VPN. Ia tidak selalu begitu. Pada mulanya, membuka kunci kandungan Netflix adalah salah satu manfaat utama untuk menggunakan VPN. Gergasi penstriman geo-mengunci kandungannya, negara mengikut negara. Seseorang di Jepun akan mempunyai perpustakaan Netflix yang berbeza daripada seseorang di Kanada, misalnya.

Pada mulanya, ini bukan isu. Seseorang di Kanada hanya akan bersambung ke VPN mereka, pilih pelayan di Jepun, dan WHAMMO, mereka membingungkan kandungan Netflix Jepun.

Akhirnya, seseorang di Netflix menangkap angin ini, dan mereka tidak gembira. Syarikat itu berperang melawan VPN, mengerahkan salah satu perkhidmatan pengesanan VPN yang paling intuitif di dunia. Kini, apabila pengguna VPN cuba mengakses rancangan kegemaran mereka dari seluruh dunia, mereka dipenuhi dengan skrin hitam Netflix.

penjelasan angin dengan Netflix

Apabila anda dapat mencari VPN yang menyahsekat Netflix, ia adalah hari yang bahagia, sesungguhnya. Itulah sebabnya kami telah mendedikasikan keseluruhan halaman laman web kami kepada VPN yang berfungsi dengan Netflix. Syukurlah, Windscribe berada pada senarai itu, walaupun kegagalan awal kami.

Itu kerana Windscribe mempunyai beberapa pelayan "Windflix" khas. Sesetengahnya sebenarnya berjaya bekerja dengan Netflix, tetapi tidak semua.

Terdapat empat pelayan Windflix pada masa ini. Mereka terletak di Amerika Syarikat, Inggeris, Kanada, dan Jepun. Kami menguji kesemua mereka dan mendapat beberapa keputusan yang menggalakkan.

Tiga pelayan Windflix yang kami cuba bekerjasama dengan sempurna.

 • WINDFLIX US (New York - Radiohall)
 • WINDFLIX UK (London - The Tube)
 • WINDFLIX JP (Tokyo - Kaiju)

Malangnya, pelayan Windflix Kanada tidak berfungsi dengan Netflix apabila kami terakhir mengujinya pada bulan Ogos 2019.

Intinya adalah, anda boleh aliran Netflix menggunakan Windscribe. Untuk berjaya, anda perlu menggunakan pelayan Windflix yang serasi dengan Netflix. (Bukan Kanada sahaja.)

4. Torrenting adalah Dibenarkan

VPN boleh membantu melindungi sesi yang teruk, mewujudkan terowong yang tidak dapat ditembusi di sekitar sambungan internet anda untuk memastikan anda selamat.

Tetapi VPN tidak akan melakukan apa-apa yang baik jika ia tidak berfungsi membenarkan penggunaan sekatan bebas.

Sesetengah telah mula tidak menggalakkan atau mengharamkan penyesalan untuk memastikan mereka tidak mengalami sebarang masalah dengan aduan DMCA. Yang lain akan menawarkan pelayan yang menggerutu, tetapi hanya segelintir mereka yang terbaik.

Di mana jatuh Windscribe?

Secara teknikal, membenarkannya. Berikut adalah pernyataan dari halaman FAQ mereka mengenai torrenting:

Undang-undang yang mengkritik undang-undang

Mereka juga mempunyai tutorial tentang cara mengkonfigurasi pelanggan torrent berikut:

 • uTorrent
 • Banjir
 • qBittorrent
 • VUZE

Walau bagaimanapun, tidak semua pelayan mereka menyokong torrenting.

Bercerita mengerikan 2 1

Ini datang ke negara masing-masing, dan pendirian mereka terhadap hak cipta digital.

Jadi ya, anda boleh menggunakan Windscribe untuk mengunci sesi mengutuk. Tetapi jalankan melalui pelayan mereka, pertama, untuk memastikan anda dapat mencari beberapa yang mesra P2P yang relatif dekat dengan anda.

5. Menyokong Peranti Berbilang Di Seberang Kebanyakan Platform

Ini mungkin salah satu aspek terbaik Windscribe.

Mereka mempunyai aplikasi terbina dalam untuk hampir setiap platform yang boleh dibayangkan.

Ini termasuk asas, seperti Windows, Mac, iOS, dan Linux. Tetapi ia juga meliputi pelayar dengan Chrome, Firefox, dan Opera. Selain itu, mereka juga akan membuang beberapa aplikasi TV pintar untuk Amazon, Nvidia Shield, dan Kodi.

Oh, dan anda boleh menyambungkan peranti tanpa had juga.

Cantik hebat, betul?

Mereka juga serasi dengan penghala, bagaimanapun, ini akan melibatkan beberapa langkah manual untuk melalui pilihan OpenVPN standard sebagai penyelesaian.

Anda juga boleh menyambung konsol permainan melalui router ini. Jika tidak, tiada pilihan yang telah dibina untuk menunjuk, mengklik, dan memasang.

Akhirnya, Windscribe berfungsi dengan TOR tetapi hanya melalui aplikasi yang berdiri sendiri dan bukan melalui sambungan penyemak imbas VPN.

6. Apl Mesra-Pengguna

Kami memuat turun aplikasi Windscribe pada kedua-dua peranti Windows dan Android.

Apabila anda mula-mula memuat turun aplikasi pada komputer desktop, anda akan dibawa ke halaman muat turun yang menampilkan banyak pilihan platform yang tersedia untuk pengguna Windscribe.

Muat turun Page untuk VPN Windscribe

Untuk tujuan kajian ini, kami memilih aplikasi desktop Windows. Sebelum memuat turun sebenarnya, anda akan ditanya jenis pemasangan yang anda mahu.

Muat turun Style for Windscribe VPN

Pemasangan Express disyorkan. Ia membolehkan anda memasang klien VPN tanpa perlu mengambil semua keputusan kecil, mempercayai tetapan lalai Windscribe.

Ini sesuai untuk seseorang yang baru menggunakan VPN dan hanya mahu pemasangan yang cepat dan mudah. Sekiranya anda memilih pemasangan khas, anda akan mengawal semua proses pemasangan. Jika anda seorang pro yang berpengalaman dan anda sangat khusus mengenai komputer anda dan bagaimana program dipasang, ambil masa tambahan untuk memperibadikan pemasangan anda.

Saya memilih pemasangan ekspres. Saya menetapkan masa prosesnya dan ia mencatatkan masa 9.2 saat dari masa saya mengklik pada masa VPN dibuka pada skrin komputer saya.

Setelah VPN dipasang, saya membuat akaun saya. Ini juga mudah. Pilih nama pengguna dan kata laluan dan anda boleh pergi. Anda tidak perlu memasukkan alamat e-mel jika anda prihatin terhadap privasi.

Penciptaan Akaun untuk VPN Windscribe

Papan pemuka akaun adalah perhentian seterusnya anda. Di sini, anda boleh menyemak maklumat akaun anda, menaik taraf perkhidmatan anda, dan mengakses beberapa ciri tambahan seperti R.O.B.E.R.T., perkhidmatan larangan malware dan iklan, atau port forwarding.

Pelanggan VPN adalah mudah dan kecil. Seperti yang anda dapat lihat dalam imej di bawah, tidak banyak elemen yang rumit untuk dihidupkan.

Windscribe App

Di sebelah kanan adalah butang bulat besar. Ini adalah butang yang anda klik untuk berhubung dengan perkhidmatan Windscribe. Mereka menjadikannya besar dan terpusat supaya anda tidak boleh merindukannya. 

Sambungkan Button untuk Windscribe VPN

Di bahagian bawah adalah ciri firewall mereka. Anda boleh mengalihkannya dan melalui butang di bahagian bawah kanan. Firewall bertindak sebagai ciri suis pembunuh, mengakhiri sesi anda jika ia terancam oleh kebocoran. Apabila anda menyambung ke perkhidmatan, firewall segera dihidupkan. Anda tidak akan dapat mengakses internet selama beberapa saat yang diperlukan untuk menyambungkannya.

Firewall untuk Windscribe VPN

Anda akan dapati senarai pelayan di sebelah kiri. Apabila anda mengklik padanya, anda akan mengakses menu lungsur yang membolehkan anda memilih mana-mana 66 negara yang mempunyai pelayan Windscribe. Anda boleh mengembangkan setiap negara untuk memilih pelayan pilihan anda, atau klik pada negara itu sendiri untuk membiarkan Windscribe memilih satu untuk anda.

Pilihan Pelayan untuk VPN Berangin

Apabila anda terputus sambungan dari perkhidmatan Windscribe, keseluruhan aplikasi berwarna berwarna kelabu. Sebaik sahaja anda berjaya menyambung, anda akan melihat ia berubah menjadi biru, seperti dalam imej di bawah.

VPcribed VPN Connected

Menyambung adalah angin, hanya mengambil beberapa saat. Sebaik sahaja saya masuk, saya dapat dengan mudah menggunakan internet dan menukar pelayan mengikut kehendaknya.

Seterusnya, kami memasang fail Google Play 12.30MB pada Android dan berjalan lancar dan tidak lama lagi.

Ujian terbaru kami aplikasi desktop menunjukkan pengalaman yang konsisten dengan apa yang kami lihat kali terakhir kami menyemaknya. Bagaimanapun, ketika datang ke aplikasi mudah alih, mereka telah jelas melakukan banyak kerja.

Berikut ialah imej tentang aplikasi mudah alih seperti ketika pertama kali kita tinjau Windscribe.

Aplikasi mudah alih WindScribe

Di sini pada Ogos 2019.

Windscribe Mobile App

Itulah perbezaan yang sangat besar. Tetapi perubahannya lebih daripada sekadar estetik.

Apabila kami mula mencuba perkhidmatan ini, aplikasi mudah alih hanya dapat mengakses 56 pelayan Windscribe. Sekarang, ia mempunyai akses penuh ke semua 155 kawasan perkhidmatan di semua 66 negara.

Sama seperti pelanggan desktop, aplikasi mudah alih Windscribe bertukar biru apabila anda bersambung.

Menyegarkan Aplikasi Mudah Alih Bergerak

Ciri lain yang keren ialah bendera dalam perubahan imej header berdasarkan negara mana yang anda sambungkan. Lihat apa yang berlaku apabila anda menyambung ke pelayan Kanada.

Winscribe Mobile App Canada

Secara keseluruhannya, kebolehgunaan adalah lancar dan tidak ada masalah utama, ketinggalan, atau kemalangan dengan kedua-dua aplikasi.

Windscribe Cons

Windscribe lambat.

Sokongan tidak berguna.

Dan mereka agak mahal.

Terutamanya apabila anda tidak mempunyai akses kepada semua pelayan yang anda sepatutnya mempunyai akses kepada.

Bingung tentang bahagian terakhir itu? Jangan jadi.

Saya akan menerangkannya dalam beberapa bahagian seterusnya.

1. Bidang Kuasa Kanada Di dalam Lima Mata

Windscribe terletak di Toronto, Kanada.

Kanada adalah ahli pengasas Bidang kuasa 5-mata yang bermula pada Perang Dunia II. Tidak hebat dengan sendirinya. Tetapi lebih teruk apabila anda menganggap bahawa pakatan ini bermakna kedua-dua A.S. dan UK boleh mendapatkan tangan mereka yang ganjil pada data peribadi anda.

Dan Windscribe tidak mempunyai pilihan tetapi untuk mematuhi jika terpaksa.

Kemungkinan ramping, tidak syak lagi.

Tetapi ada peluang.

Jadi itulah risiko yang anda perlukan untuk hidup selesa.

2. Melambatkan Sambungan Internet Anda kepada Kurang Daripada 50%

Persembahan pelayan Windscribe meletakkan mereka ke peringkat ketiga di kedudukan kami di 51 (daripada 78).

Kedudukan ini adalah keputusan langsung dari skor pelayan gabungan.

Mula-mula, kami mengambil bacaan penanda aras kami untuk melihat apa yang kelihatan seperti sambungan internet yang tidak menentu. Inilah kami:

Ujian kelajuan tanpa pembekal VPN

Kedua, kita mula menyambung ke pelayan Windscribe di seluruh dunia untuk mendapatkan bacaan purata. Inilah yang kami dapati.

Ujian kelajuan bertulis dalam EU

Server Pusat A.S.

 • Ping: 140 ms
 • Kelajuan muat turun: 29.74 Mbps (70% lebih perlahan)
 • Kelajuan muat naik: 2.07 Mbps (96% lebih perlahan)

Pelayan UK

 • Ping: 46 ms
 • Kelajuan muat turun: 17.25 Mbps (82% lebih perlahan)
 • Kelajuan muat naik: 4.86 Mbps (91% lebih perlahan)

Pelayan EU

 • Ping: 92 ms
 • Kelajuan muat turun: 42.97 Mbps (56% lebih perlahan)
 • Kelajuan muat naik: 5.12 Mbps (90% lebih perlahan)

Pelayan berpandukan surat secara konsisten perlahan di seluruh papan. Kelajuan muat naik adalah sangat mengerikan, memperlahankan kelajuan lebih dari 90% dalam setiap kes. Kami juga menggunakan akaun "Premium" untuk kelajuan ini!

Anda tidak perlu mengorbankan prestasi sehingga 90%. Dan anda tidak perlu, sama ada apabila ada pilihan di sekeliling seperti ExpressVPN dan Astrill.

3. Tidak Semua 480+ Servers Aktif

Okey. Di sinilah perselisihan pelayan kembali bermain.

Menurut rekod rasmi, Windscribe mempunyai akses kepada 480+ pelayan di lebih daripada 50 buah negara.

Boleh tahan.

Tidak ada yang dibandingkan dengan 2,000+ dari ExpressVPN, 3,200+ pelayan dari Akses Internet Swasta, atau bahkan 5,200+ pelayan dari NordVPN.

Tetapi jumlah kiraan rangkaian pelayan sekitar ~ 500 adalah dihormati. Ini bermakna anda harus mempunyai banyak pilihan untuk mencari pelayan pantas dengan segera.

Itulah jika mereka semua boleh didapati.

Yang, untuk beberapa sebab yang aneh, tidak berlaku dengan pelayan Windscribe.

Semak ia:

Tiada pelayan di New Zealand 1

Huh?

Imej itu di laman web mereka.

Ia menunjukkan New Zealand sebagai lokasi pelayan. Namun sifar daripada pelayan sifar tersedia.

Jadi dalam realiti, anda hanya mendapat akses kepada sebahagian kecil daripada pelayan yang dipromosikan.

Ini, sebagai tambahan kepada nombor yang sudah terhad kepada peranti mudah alih (berbanding desktop), membuat nombor pelayan Windscribe kelihatan tidak dapat dipercayai, atau kebohongan yang paling teruk pada terburuk.

4. Sokongan yang Dipersoalkan (Menggunakan Bot)

Sesetengah syarikat VPN masih hidup dalam Zaman Batu sokongan pelanggan.

Mereka hanya menawarkan sistem Soalan Lazim, forum, atau berasaskan tiket yang boleh mengambil masa untuk mendapatkan respons.

Bercerita, dalam perbandingan, mempunyai chatbot.

Awesome!

Akhirnya, cara mudah, cepat untuk mendapatkan soalan mudah dijawab.

Kami sangat teruja untuk bertanya "Garry" tentang nombor server sifar ganjil di bawah New Zealand.

Inilah jawapannya:

Garry chatbot response windscribe 1

Um. Okey?

Tidak benar menjawab soalan kami.

Dan malangnya, "Garry" tidak pernah melakukannya. Dia / mereka hanya terus mengulangi jawapan yang tidak relevan yang tidak sesuai dengan persoalan yang kami tanya.

Tidak berguna.

Dari sana, kami terpaksa mengembara semula dengan menaiki tiket sokongan.

Sepuluh jam kemudian, kami mendapat jawapan ini:

Beri perhatian kepada ujian spor pelanggan

GARRY! ADAKAH ITU AWAK?!

Jawapan lain yang automatik dan tidak berkaitan. Kali ini dari Arthur, Raja Inggeris.

Ya, saya mendapat rujukan. Tidak, ia tidak membuat saya berasa lebih baik. Selain itu, Windscribe adalah sebuah syarikat Kanada. Oleh itu, rujukan sialan tidak masuk akal.

Melihat kita sebagai masokis lengkap, kami menghantar satu lagi soalan susulan. Ini mengambil masa selama 20 jam untuk dijawab.

Mengesahkan ujian sokongan pelanggan 2

Ugh.

Jangan. Malah. Mengganggu.

Koskan Kos, Rancangan VPN & cara bayaran

pilihan harga penjejakan angin

Windscribe mempunyai tiga pelan berbayar.

Bulan bulanan jatuh di tengah-tengah apa yang anda harapkan pada $ 9 setiap bulan. Manakala pelan tahunan menawarkan diskaun besar-besaran melebihi 55%+.

Rancangan Tahunan adalah $ 4.08 / bulan dan terakhir tetapi tidak termasuk biaya "Membina Pelan" $ 1.00 setiap lokasi yang digunakan.

Pilihan pembayaran termasuk PayPal, Kad Kredit, dan Bitcoin.

Jika anda tidak berpuas hati dengan apa-apa sebab, anda boleh meminta bayaran balik.

TETAPI, dan ini adalah besar tetapi:

 • Anda perlu meminta bayaran balik dalam tempoh tiga hari selepas membeli pelan
 • Dan anda tidak boleh menggunakan lebih daripada 10BG jalur lebar pada masa itu

Pengembalian WindScribe 1Dasar pengembalian wang berlebihan

Ini adalah dasar pembayaran balik yang dahsyat, jujur.

Jika anda mempunyai sebarang keraguan, jangan mendaftar. Sebaliknya, teruskan dengan pilihan percuma mereka untuk sedikit sebelum melakukan. Kerana begitu anda telah membayar, wang anda pada dasarnya hilang.

Perlu diingat bahawa pilihan percuma hanya membolehkan akses kepada 14 lokasi pelayan dan 10BG data setiap bulan.

Juga, jangan naif.

'VPN Percuma' datang dengan risiko mereka sendiri. Kebanyakan mereka.

Jadi pembeli berhati-hati.

Adakah Kami Mengesyorkan Berlangganan?

Tidak. Saya tidak mengesyorkan membelinya.

Windscribe adalah pilihan yang sangat baik jika menjadi mesra Netflix di bahagian atas senarai anda.

Dasar protokol, enkripsi, dan pembalakan mereka juga sah. Dan kami menyukai keserasian platform.

Tetapi terdapat banyak tanda-tanda yang merisaukan yang kami alami.

Kelajuan pelayan secara konsisten perlahan untuk permulaan. Dan itulah tanda yang tidak baik jika anda cuba untuk aliran filem Netflix. Netflix dan Chill akan lebih seperti Netflix dan saya akan pulang sekarang.

Kemudian, terdapat kebimbangan yang lebih mendesak.

Homebase Toronto tidak baik untuk menjaga maklumat peribadi anda sama ada.

Dan sokongan pelanggan adalah tidak berguna. (Ayo saya Garry.)

Penandaan pajak tidak memberi anda sebarang bantuan, sama ada. Mereka berada di hujung spektrum yang tinggi, walaupun tidak mempunyai akses kepada 'semua' pelayan mereka.

Untuk mengatasinya, dasar bayaran balik hanya dengan nama itu. Tidak ada cara untuk mendapatkan kembali wang kecuali jika anda berjalan sepanjang 72 jam.

Jika anda mahu murah, terdapat banyak pilihan VPN yang lebih murah di luar sana.

Jika tidak, mulakan di bahagian atas senarai ini dan jalankan ke bawah.

Pernahkah anda menggunakan Windscribe sebelum ini? Jika ya, apakah pengalaman anda? Saya sentiasa tertarik untuk mendengar apa yang dikatakan peminat lain mengenai VPN yang saya semak! Izinkan saya tahu di bawah.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me