Perkhidmatan VPN Terbaik (2020)

Perbandingan VPN terbaik


Terdapat lebih dari seribu perkhidmatan VPN (percuma dan berbayar) yang datang dan pergi.

Setiap orang melihat yang sama, berbunyi sama, menawarkan ciri yang sama dan menjanjikan untuk memastikan sambungan anda benar-benar selamat dan tanpa nama.

Tetapi bagaimana anda mencari VPN terbaik?

Dengan begitu banyak tinjauan bias VPN yang mengisi web, sukar untuk melihat fakta dari fiksyen yang didorong keuntungan.

Di TheBestVPN.com kami telah menguji dan mengkaji semula lebih daripada 70 perkhidmatan VPN popular sehingga kini. Setiap ulasan mengandungi maklumat latar belakang pada VPN, paparan yang mendalam, ujian kelajuan, dan keburukan / kebaikan.

Inilah faktor penting VPN yang telah kami bandingkan:

 • Kelajuan muat turun
 • Ciri-ciri privasi dan keselamatan / kelemahan
 • Dasar bidang kuasa dan pembalakan
 • Ketakupatan dan ketersediaan Netflix
 • Kegunaan dan sokongan
 • Kos

Cari proses semakan terperinci di sini.

VPN Terbaik untuk Privasi dan Keselamatan Dalam Talian

VPN terbaik tidak menyimpan sebarang rekod laman web yang anda lawati atau fail yang anda muat turun. Mereka menutup alamat IP anda dengan harga mesra bajet. Dan mereka menawarkan banyak pelayan bebas sekatan di seluruh dunia supaya anda dapat mengalirkan kandungan Netflix atau menggunakan pengerahan secara bebas.

Tanpa masalah lagi, berikut adalah 10 VPN terbaik pada tahun 2020:

1. NordVPN - VPN "Semua Pusingan" Terbaik ($ 3.49 / mo)

Peringkat # 1 dari 78 VPN

halaman utama nordvpn

Perkara yang kami suka:
+
Pelayan cepat (5,646)
+ Torrenting / P2P dibenarkan
+ Bekerja dengan Netflix
+ Tiada dasar log yang ketat
+ Aplikasi VPN yang mudah digunakan
+ Menyulitkan penyulitan data
+ Tiada kebocoran IP / DNS yang dijumpai

Perkara yang tidak kami suka:
- Diskaun untuk langganan lebih lama sahaja

Bersesuaian dengan:
NordVPN berpusat di luar Panama, dan ia adalah salah satu sistem VPN yang paling selamat yang pernah anda harap dapat ditemui. Itulah sebabnya ia secara konsisten menjadi perkhidmatan tertinggi kami.

Kira pelayan NordVPN adalah sangat besar, dengan lebih daripada 5,600 pelayan yang tersebar di lebih dari 60 negara yang berbeza. Itulah senarai pelayan yang paling lengkap yang kita lihat di kalangan penyedia VPN kami. NordVPN mengambil serius keselamatan. Mereka mempunyai perkhidmatan yang mereka panggil "VPN Double." Ciri ini mengambil dua pelayan yang berbeza dan menggabungkannya menjadi satu untuk dua kali penyulitan dan sambungan ultra-selamat.

Aplikasi VPN yang mesra pengguna mereka dimuatkan sepenuhnya dengan suis bunuh untuk melindungi data anda dari jatuh ke tangan yang salah.

Syarikat ini terletak di Panama City. Percaya atau tidak, lokasi adalah penting ketika datang ke pilihan VPN anda. Kawasan yang berlainan mempunyai undang-undang privasi yang berbeza, dan Panama City hanya akan jatuh ke dalam kawasan yang mesra privasi. Beberapa pembekal VPN telah diketahui memegang kepada log aktiviti anda (seperti alamat IP atau cap waktu). NordVPN tidak. Agensi-agensi kerajaan boleh menggunakan maklumat ini untuk menjejaki aktiviti anda, jadi itu adalah masalah besar bahawa perkhidmatan nombor satu VPN kita tanpa nama.

Mereka juga cemerlang dalam ujian tangan kami.

Ia selamat untuk mengatakan bahawa sambungan itu adalah batu-pepejal sebagai kebocoran sifar (tiada IP / DNS / WebRTC) dijumpai. Perkhidmatan ini juga berfungsi dengan baik dan menghalang pembatasan geo-site tertentu seperti Netflix. Lima daripada enam pelayan yang kami uji telah berjaya membuka kunci kunci Netflix.

Anda boleh menyambung sehingga enam peranti serentak pada hampir mana-mana platform yang boleh dibayangkan, termasuk Android, ChromeOS, iOS, Windows, Mac, Linux, atau bahkan penghala anda. Komitmen 3 tahun juga akan membawa kos turun dari $ 11.95 / bulan kepada hanya $ 3.49.

Hanya kelemahan? Diskaun hanya berfungsi dengan langganan yang lebih lama. Nasib baik, mereka mempunyai jaminan wang balik 30 hari "tidak ada pertanyaan".

Lawati NordVPN.com
... atau baca kajian NordVPN kami

2. Surfshark - VPN "Murah" Terbaik ($ 1.99 / mo)

Peringkat # 2 dari 78 VPN

laman web surfshark

Perkara yang kami suka:
+ Tiada dasar log yang ketat
+ Peranti tanpa had
+ Torrenting dibenarkan

+ Batalkan sekatan geografi Netflix
+ Selamat dan terkawal
+ Addons: Multihop & Penyekat iklan

Perkara yang tidak kami suka:
- Kelajuan purata

Bersesuaian dengan:
Surfshark mempunyai lebih daripada 1000 pelayan di 60 negara yang berbeza. Di samping itu, Surfshark menyediakan beberapa pilihan enkripsi dan protokol paling atas talian yang boleh didapati pada hari ini. Ia mempunyai AES-256-GCM merentasi OpenVPN dan IKEv2 / IPSec.

Surfshark adalah salah satu daripada VPNS yang pergi ke pembasmian Netflix. Kami menguji enam pelayan yang berlainan untuk melihat bagaimana mereka bekerja dengan perkhidmatan penstriman perdana di dunia dan setiap satu daripada mereka bekerja dengan sempurna. Aplikasinya dilengkapi dengan kemudahan privasi, seperti suis bunuh untuk melindungi IP sebenar anda daripada bocor serta Multihop.

Mereka juga mempunyai perkhidmatan yang dipanggil Whitelister. Ini membolehkan anda memilih beberapa laman web yang akan dapat memintas terowong VPN dan berfungsi dari IP normal anda. Sekiranya anda cuba mengakses maklumat perbankan anda semasa disambungkan ke pelayan di tengah-tengah seluruh dunia, institusi kewangan anda kemungkinan akan membenderakan aktiviti tersebut dan mengunci anda dari akaun anda. Dengan Whitelister, anda boleh menghalang isu-isu ini dan mengakses data sensitif anda tanpa perlu memutuskan sambungan dari perkhidmatan VPN.

Surfshark juga merupakan salah satu daripada beberapa pembekal yang kita lihat yang menawarkan sambungan peranti tanpa had. Itu bermakna tidak ada topi buatan yang akan memaksa anda membeli lebih dari satu akaun.

Torrenting dan P2P dibenarkan sepenuhnya. Aplikasi ini sangat ringan dan mudah digunakan.

Perkhidmatan ini tersedia untuk hampir setiap peranti yang digunakan hari ini. Anda boleh menggunakannya di Windows, Mac, Linux, iOS dan Android. Kami berlari Surfshark melalui enam ujian kebocoran yang berbeza dan kami tidak menemui sebarang kebocoran.

Ciri "Mod Penyamaran" Surfshark juga menjadikannya unik berbanding dengan VPN yang lain. Apabila dihidupkan, Mod Penyamaran menjadikan penggunaan VPN anda jadi senyap walaupun ISP anda tidak akan dapat memberitahu bahawa anda menggunakan VPN.

Akhirnya, harga yang anda bayar untuk pelan dua tahun adalah yang termurah yang kami dapati. Dengan komitmen selama 24 bulan, anda hanya membayar $ 1,99 sebulan. Itulah yang berpatutan kerana ia mendapat. Jika anda tidak menyukai perkhidmatan, terdapat pilihan jaminan wang balik 30 hari.

Walau bagaimanapun, tiada perkhidmatan VPN adalah 100% sempurna. Kelajuan tidak konsisten semasa ujian kami, dan rangkaian perkhidmatan mereka jauh lebih kecil berbanding dengan banyak pesaing.

Lawati Surfshark.com
... atau baca kajian Surfshark kami

3. ExpressVPN - Prestasi Penyiaran Terbaik ($ 6.67 / mo)

Peringkat # 3 dari 78 VPN

laman web expressvpn

Perkara yang kami suka:
+ Menyokong SEMUA peranti
+ Pelayan cepat (kehilangan kelajuan minimum)

+ Unblocking Netflix USA
+ Torrenting dan P2P dibenarkan
+ Tiada kebocoran DNS / IP yang dijumpai
+ Sangat mudah dan mudah digunakan
+ Tiada log

Perkara yang tidak kami suka:
- Lebih mahal daripada saingan

Bersesuaian dengan:
Ditubuhkan pada tahun 2009 dan terletak di Kepulauan British Virgin, ExpressVPN adalah perkhidmatan VPN yang sangat popular, dan untuk alasan yang baik. Ia secara konsisten mencabar NordVPN untuk slot nombor satu VPN.

Langganan ExpressVPN memberi anda akses kepada lebih daripada 3,000 pelayan pantas yang terletak di 160 bandar yang berbeza di 94 negara.

VPN ini menyediakan sejumlah besar protokol (OpenVPN, IPSec & IKEv2, antara lain) semuanya dilengkapi dengan piawaian penyulitan terkini dan terbaik (AES-256). Itu menjadikan ExpressVPN sempurna untuk hampir mana-mana peranti. Setiap bandar yang mempunyai pelayan ExpressVPN menyediakan anda dengan pelbagai pilihan kerana piawaian keselamatan. Terdapat enam piawaian yang berbeza untuk dipilih, tetapi tidak semuanya tersedia di setiap bandar.

Kami tidak dapat mencari sebarang kebocoran IP, DNS atau WebRTC, dan fail pemasangannya bersih dari malware atau virus.

Aplikasi ExpressVPN bukan sahaja mudah digunakan, ia dilengkapi dengan suis bina yang dibina yang secara automatik akan menamatkan sesi anda jika terdapat apa-apa jenis pelanggaran keselamatan. Polisi bebas log mereka sebenarnya tidak bermakna pembalakan. Selain itu, lokasi Kepulauan Virgin British mereka meletakkan mereka di luar perjanjian perkongsian kepintaran.

Kedua-dua torrenting dan Netflix berfungsi dengan lancar, tanpa mengorbankan prestasi atau kelajuan. Malah, mereka adalah salah satu VPN terpantas yang telah kami semak sehingga kini.

Satu-satunya kelemahan? Ia sedikit di sisi yang mahal. Pelan bulanan yang ditawarkan oleh ExpressVPN bermula antara $ 6.67 dan $ 12.95 sebulan. Harga $ 6.67 memerlukan langganan 15 bulan, dan dilengkapi dengan tiga bulan percuma. Ini adalah harga yang kecil untuk membayar prestasi cemerlang dalam hampir setiap kategori.

ExpressVPN yakin dengan kualiti perkhidmatan tersebut, menawarkan jaminan wang balik 30 hari kepada pengguna yang tidak berpuas hati dengan perkhidmatan yang disediakan.

Lawati ExpressVPN.com
... atau baca kajian ExpressVPN kami

4. PerfectPrivacy - Sambungan Tanpa Batas ($ 8.95 / mo)

Peringkat # 4 daripada 78 VPN

laman web privasi yang sempurna

Baca ulasan Perfect-Privacy kami

Perkara yang kami suka:
+ Tiada dasar log
+ Bidang kuasa Switzerland
+ Bekerja dengan Netflix
+ Torrenting dibenarkan
+ Peranti tanpa had

Perkara yang tidak kami suka:
- VPN paling mahal yang telah kami semak
- Purata kelajuan muat turun

Anda tahu apa yang anda dapatkan daripada produk yang dipanggil "Perfect-Privacy."

Dasar pembalakan mereka adalah legit: Tiada data peribadi anda dipantau atau disimpan.

Perfect-Privacy juga menawarkan sambungan bebas bocor dengan pilihan penyulitan dan protokol AES-256 terbaik dalam kelas termasuk OpenVPN, IPSec, dan SSH.

Tetapi bahagian yang terbaik?

Sambungan tidak terhad.

Kebanyakan pesaing lain hanya akan membenarkan segelintir kecil, seperti tiga hingga lima sambungan peranti pada bila-bila masa. Ini bermakna anda boleh menyambungkan apa sahaja yang berjalan pada Windows, Linux, Mac, iOS, Android, IPTV, atau bahkan router. Itu boleh menjadikannya sempurna untuk pasukan atau organisasi juga.

Torrenting dibenarkan pada kebanyakan pelayan. Terdapat beberapa pelayan yang menyekat akses P2P. Penggunaan Tor juga dibenarkan apabila menggunakan Perfect-Privacy. Netflix bekerja pada satu daripada lima pelayan yang kami cuba (A UK satu).

Terdapat beberapa kekurangan. Kelajuan adalah purata, tidak secepat beberapa pilihan lain kami. Mereka berada di bawah bidang kuasa Switzerland yang umumnya baik untuk privasi (dan log). Walau bagaimanapun, mereka diketahui bekerjasama dengan negara-negara di bawah bidang kuasa lima mata.

Akhir sekali, senarai pelayan mereka tidak begitu mengagumkan. Perfect-Privacy hanya mempunyai 58 pelayan di 26 negara sahaja. Itu sangat rendah berbanding kebanyakan VPN teratas kami.

Kelemahan lain untuk perkhidmatan ini ialah harga.

Walaupun kebanyakan pesaing utamanya mengekalkan harga mereka dengan agak rendah, kos bulanan $ 8.95 - $ 12.99 untuk Perfect-Privacy berada pada hujung spektrum yang lebih tinggi. (Walaupun, ia kelihatan lebih baik apabila anda boleh menyambungkan berpuluh-puluh peranti.) Terdapat beberapa pergerakan positif dalam hal ini. Langganan bulanan berharga $ 14.75 pada satu masa dan baru-baru ini diturunkan kepada $ 12.99. Anda masih boleh mencubanya, kerana mereka akan mengembalikan wang anda dalam tempoh 7 hari dari langganan jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan tersebut.

Lawati Perfect-Privacy.com
... atau baca kajian Privasi Sempurna kami

5. IPVanish - Selamat & Cepat, Berasaskan AS, Tiada Sokongan Langsung ($ 6.49 / mo)

Peringkat # 5 dari 78 VPN

laman utama ipvanish

Baca ulasan IPVanish kami

Perkara yang kami suka:
+ Kelajuan muat turun yang baik
+ Tiada dasar pembalakan
+ Bekerja dengan Netflix dan membenarkan torrenting
+ Menyokong semua peranti
+ 10 Sambungan serentak

Perkara yang tidak kami suka:
- Berkenaan dengan StackPatch (Syarikat yang berpusat di AS)

- Sokongan pelanggan lambat
- Kos yang tinggi

Dengan IPVanish, pelanggan mempunyai akses kepada lebih daripada 1,300 pelayan yang terletak di 75 lokasi yang berbeza di seluruh dunia.

Semua protokol keselamatan utama disokong melalui VPN ini. Mereka menggunakan enkripsi gred bank AES-256 yang memastikan tiada siapa yang akan dapat menjejaki anda. IPVanish boleh digunakan sehingga lima peranti Windows, Mac, iOS, atau Android pada satu masa. Mereka juga menawarkan sehingga 10 sambungan serentak. Tiada batasan yang dikenakan ke atas sambungan pelayan atau jalur lebar.

Netflix bekerja pada salah satu daripada empat pelayan yang kami uji. Walaupun mereka menyatukan diri sebagai VPN terpantas di dunia di laman web mereka, kami mencatatkan mereka pada posisi ke-26 secara keseluruhan pada senarai kelajuan kami. Itu lebih daripada 78 ulasan setakat ini. Itu masih merupakan kelajuan yang sangat baik, melebihi lebih daripada 50 perkhidmatan lain.

Berikut adalah beberapa kontra terbesar yang kami perhatikan.

Harga IPVanish datang sedikit tinggi untuk beberapa rancangan jangka panjang mereka berbanding dengan perkhidmatan lain yang sama. Mereka berkisar antara $ 6.49 - $ 10 sebulan. Harga mereka digunakan untuk melebihi $ 10 sebulan tanpa tempoh komitmen, jadi kami gembira melihat bahawa mereka bergerak ke arah yang betul. Pada nota yang lebih bahagia, mereka menawarkan jaminan wang balik 7 hari, jadi anda boleh menguji mereka dan jika anda tidak menyukai perkhidmatan, minta bayaran balik.

Mereka tidak menyokong Tor dan tidak mengendahkannya, jadi tidak kira sama ada. Perkhidmatan pelanggan mereka tidak boleh dipercayai semasa ujian kami.

Mereka juga terletak dalam bidang kuasa mesra Mata Lima, yang bermaksud pihak berkuasa boleh menuntut maklumat peribadi anda dan membaginya di A.S., U.K., Kanada, New Zealand, dan Australia.

Lawati IPVanish.com
... atau baca ulasan IPVanish kami

6. Mullvad - Proses Pendaftaran Paling Tidak Anonymous (€ 5.00 / $ 5.45)

Peringkat # 6 dari 78 VPN

laman utama mullvad

Baca kajian Mullvad kami

Perkara yang kami suka:
+ Proses pendaftaran tanpa nama

+ Tiada dasar pembalakan
+ Kelajuan yang baik

+ Industri penyulitan standard (256 AES)
+ Suis bunuh terbina dalam

Perkara yang tidak kami suka:
- Tiada apl iOS / Android

- Bukan aplikasi yang sangat mesra pengguna
- Sokongan pelanggan biasa

Mullvad menawarkan pelayaran laman web tanpa log untuk mana-mana peranti Windows, Mac, atau Linux (sehingga lima sambungan serentak).

Penyulitan AES-256 mereka dengan protokol OpenVPN dan WireGuard juga IP & DNS bebas kebocoran di setiap enam ujian kami.

Kelajuan pelayan Mullvad juga terkunci di tempat ke-10 kami, melebihi lebih daripada 70 VPN yang lain. Itu sangat mengagumkan apabila anda menganggap bahawa perisian VPN mereka hanya akan menetapkan anda kembali $ 5.45 sebulan. Jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan ini, mereka menawarkan jaminan wang balik 30 hari.

Aplikasi ini digunakan untuk mengelirukan untuk digunakan, tetapi kemas kini baru-baru ini telah menjadikannya mudah dan berkesan. Ia adalah salah satu VPN yang boleh digunakan sesiapa sahaja, tanpa mengira tahap kemahiran.

Salah satu ciri yang mendefinisikan Mullvad ialah kaedah Swiss-like yang menghubungkan anda dengan perkhidmatan mereka. Anda tidak memerlukan apa-apa maklumat mengenal pasti untuk mendaftar untuk Mullvad. Anda bahkan tidak memerlukan alamat e-mel. Anda hanya mendaftar dan Mullvad memberikan anda nombor akaun yang dijana secara rawak.

Ketika datang untuk streaming, kami menguji beberapa pelayan berasaskan Mullvad AS dan mereka semua disekat untuk Netflix. Walau bagaimanapun, kami berjaya membuka kunci pelayan di UK, jadi mungkin untuk mengatasi larangan VPN Netflix menggunakan Mullvad. Mereka juga menyokong torrenting.

Malangnya, Mullvad tidak mempunyai sokongan pelanggan sembang langsung, jadi sukar untuk mendapatkan jawapan yang cepat untuk pertanyaan anda.

Taman pelayan mereka terdiri daripada 407+ pelayan di 39+ negara, yang sedikit di sebelah rendah. Taman pelayan nampaknya semakin berkembang. Pada masa ini, 288 pelayan beroperasi di OpenVPN, 103 bekerja melalui WireGuard & 16 Jambatan pelayan yang merupakan pilihan yang sempurna untuk orang-orang di negara-negara yang ditapis seperti China, Oman dan Rusia.

Pangkalan mereka Sweden menempatkan mereka di bawah komuniti kecerdasan Mata 14 yang dilanjutkan. Walau bagaimanapun, dengan benar-benar tiada maklumat peribadi yang diperlukan untuk mendaftar dan opsyen untuk membayar perkhidmatan menggunakan cryptocurrency yang tidak dapat dipercaya, itu bukan sebesar perjanjian kerana ia mungkin untuk beberapa perkhidmatan lain.

Lawati Mullvad.net
... atau baca kajian Mullvad kami

7. CyberGhost - Ciri-ciri Hebat, Kelajuan Purata ($ 2.75 / mo)

Peringkat # 7 daripada 78 VPN

laman web cyberghostBaca kajian CyberGhost kami

Perkara yang kami suka:
+ Harga berpatutan

+ Sangat mudah untuk menggunakan aplikasi
+ Tiada fail log
+ Torrenting / P2P dibenarkan
+ Bekerja dengan Netflix
+
 Taman pelayan terbesar

Perkara yang tidak kami suka:
- Syarikat induk yang boleh dipersoalkan
- Purata kelajuan muat turun

- Sokongan pelanggan yang tidak responsif

CyberGhost mempunyai bilangan pelayan yang mengagumkan, yang menawarkan 5,900+ pelayan di seluruh 90+ negara yang berbeza. Itulah taman pelayan terbesar yang kita lihat.

Jika privasi adalah keprihatinan utama anda, Cyberghost telah menanggung anda dengan gabungan gabungan bidang kuasa Romania ditambah dengan dasar 'penebangan tidak ketat'. Privasi anda akan kekal utuh, tiada apa yang berlaku. Selain itu, tiada kebocoran DNS atau WebRTC, sama sekali. Kita harus tahu, kami telah menguji enam kali yang berbeza untuk memastikan.

Cyberghost juga termasuk suis bunuh, yang akan menutup sesi anda dengan serta-merta sekiranya ada mata air bocor di terowong VPN anda. Ini adalah Pelan B sempurna jika anda mempunyai sebarang kebimbangan mengenai sambungan anda.

Sehingga tahun lepas, CyberGhost telah dijual kepada Kape Technologies, yang dahulunya dikenali sebagai Crossrider Plc.

Memuat turun salah satu aplikasi mereka pada Windows, Android, Mac, iOS, Linux, atau router anda hanya mengambil beberapa saat.

Di samping itu, mereka sepenuhnya serasi Tor. Tetapi pada keburukannya, tidak semua pelayan merosakkan mesra. Ia mudah untuk mencari server yang menggerutu. Antara muka pengguna baru Cyberghost mempunyai fungsi carian yang membolehkan anda mengehadkan keputusan anda untuk menunjukkan pelayan yang merosakkan. 

Kami menguji empat pelayan yang berbeza dari seluruh dunia untuk melihat jika CyberGhost boleh menyahsekat Netflix, kerana ia menuntut. Mereka juga mempunyai pelayan tertentu yang ditandakan sebagai Netflix selamat. Apabila kami menguji empat daripada mereka, hanya satu sahaja yang berjaya mengalirkan kandungan Netflix.

CyberGhost menyokong kebanyakan protokol VPN utama, termasuk OpenVPN, PPTP, L2TP, dan IPSec.

Kos purata bulanan $ 2,75 hingga $ 12,99 bermakna anda boleh mendarat dengan hebat dengan melakukan jangka panjang. Mereka juga akan mengembalikan wang anda dalam tingkap jaminan wang balik 45 hari jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan tersebut.

Satu-satunya kelemahan yang kita perhatikan adalah kelajuan pelayan rata-rata (diuji pada dua pilihan secara rawak). Perkhidmatan pelanggan juga sedikit jerawatan.

Lawati CyberGhost.com
... atau baca kajian CyberGhost kami

8. Trust.Zone - Fast VPN dengan Rangkaian Server Kecil ($ 2.88 / mo)

Peringkat # 8 daripada 78 VPN

laman utama trust.zone

Baca ulasan Trust.Zone kami

Perkara yang kami suka:
+ Rangkaian pelayan cepat

+ Torrenting dibenarkan + Berfungsi dengan Netflix
+ Tiada dasar log yang ketat
+ Kos murah
+ Harga berpatutan
+ Tiada kebocoran yang dijumpai

Perkara yang tidak kami suka:
- Sokongan peranti terhad
-
Rangkaian pelayan kecil
- Sokongan pelanggan yang tidak baik
- Kegunaan purata

Harga Trust.Zone adalah salah satu ciri terbaiknya. Walaupun ia bukan pilihan yang paling murah yang kita lihat, ia cukup cantik. Kos mereka berjulat dari $ 2.88 - $ 8.88 sebulan. Itu menjadikannya salah satu julat terendah yang kita lihat. Ini adalah benar apabila anda membandingkannya dengan beberapa pesaing utama lain dalam senarai ini. Syarikat itu juga menawarkan jaminan wang balik 10 hari.

Pepatah lama yang anda dapatkan apa yang anda bayar juga terbukti salah di mana Trust.Zone berkenaan. Prestasi mereka tidak semestinya menunjukkan perkhidmatan jerawatan tradisional yang berkaitan dengan VPN murah. 

Kelajuan pelayan Trust.Zone adalah serupa dengan NordVPN (# 1 dalam senarai kami) di tempat ke-15 secara keseluruhan.

Syarikat induk VPN ini berpangkalan di Seychelles. Di samping menjadi syurga yang indah, ia adalah tempat persembunyian di dunia. Ini bermakna Trust.Zone sama sekali tidak bertanggungjawab menyerahkan data anda ke Amerika Syarikat, Australia Australia, atau mana-mana negara lain yang mungkin mahu.

Keserasian aplikasi mereka adalah dari iOS hingga Android, Linux, Windows, Mac, dan juga penghala. Setiap apl asli juga dilengkapi sepenuhnya dengan suis bunuh.

Pelayan mereka menawarkan pembatasan bebas sekatan, yang merupakan berita baik bagi sesiapa yang mencari sambungan P2P. Ia juga dapat menyahsekat Netflix dengan beberapa kejayaan. Kami menguji lima daripada 169 pelayan mereka dan dua daripada mereka bekerja dengan perkhidmatan tersebut.

Trust.Zone juga menawarkan pelbagai standard penyulitan, termasuk cipher AES-256-CBC, pengesahan SHA256, jah tangan RSA-2048.

Jika kita terpaksa mengeluh tentang beberapa perkara, ia akan menjadi perkhidmatan pelanggan yang perlahan (tidak ada sokongan sembang langsung). Kira pelayan cukup rendah, juga (169+ di 87+ lokasi) - terutama dibandingkan dengan beberapa behemoths pertama dalam senarai ini. Mereka juga membenarkan hanya tiga sambungan serentak.

Lawati Trust.Zone
... atau baca kajian Trust.Zone kami

9. ibVPN - VPN, Proksi & DNS pintar All In One ($ 4.83 / mo)

Peringkat # 9 daripada 78 VPN

laman utama ibvpn

Baca penilaian ibVPN kami

Perkara yang kami suka:
+ Tiada dasar log

+ Torrenting dan P2P dibenarkan
+ Membuka kunci Netflix
+ Banyak ciri berguna
+ Sokongan cepat

Perkara yang tidak kami suka:
- Harga yang mengelirukan

- Kelajuan purata
- Rangkaian pelayan kecil

pembalakan sifar ibVPN dan lokasi Romania bermakna privasi anda tetap terjamin ganda.

Aplikasi mudah untuk digunakan adalah serasi dengan senarai peranti MASSIVE.

Windows, Mac, Android, IOS, Kebakaran Kindle, Boxee Box, Chromecast, Apple TV, LG Smart TV, Samsung Smart TV, LG WebOS Smart TV, PS4, Playstation 3, PS Vita, Xbox 360, VPN DD-WRT dan Tomato Penghala USB.

Anda boleh menyambung sehingga lima peranti serentak merentasi platform tersebut.

Pelayan mereka dikunci dengan penyulitan AES-256. Dan mereka menawarkan protokol yang akan berfungsi pada kebanyakan peranti dan rangkaian, termasuk OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec, SSTP.

Pengalaman perkhidmatan pelanggan kami sangat baik.

Pelan harga bulanan untuk julat ibVPN dari $ 4.83 - $ 10.95 sebulan. Sama seperti kebanyakan VPN yang kami tinjau, jika anda ingin membuat komitmen pada tempoh perkhidmatan yang lebih lama, harga sebulan turun dengan ketara. ibVPN menawarkan pengguna baru mereka jaminan wang balik 10 hari.

Sekarang, untuk keburukan.

Kelajuan pelayan gabungan mereka hanya cukup baik untuk tempat ke-46 (daripada 78 ulasan). Tegas tengah taman. Torrenting terhad kepada hanya beberapa pelayan. Jadi, ia tidak sesuai jika memuat turun fail besar adalah keutamaan. Jaringan 180+ mereka di 62 negara juga agak rendah.

Lawati ibVPN.com
... atau baca kajian ibVPN kami

10. Akses Internet Persendirian - Cepat, Berbasis AS, Tetapi Streaming Terhad ($ 3.33 / mo)

Peringkat # 10 dari 78 VPN

laman utama akses internet peribadi
Baca kajian PIA kami

Perkara yang kami suka:
+ Rangkaian pelayan besar (3380+)

+ Sangat berpatutan
+ Torrenting dibenarkan
+ Di atas kelajuan purata
+ Tiada dasar log

Perkara yang tidak kami suka:
- Berdasarkan di Amerika Syarikat (5 mata)

- Sembang langsung hanya untuk membayar pelanggan
- 1/6 pelayan berfungsi dengan / Netflix

Akses Internet Persendirian (atau PIA untuk pendek) masuk sebagai keseluruhan VPN terpantas keempat.

Skor pelayan gabungan mereka sebenarnya adalah terpantas daripada semua ranking pesaing lain di sini dalam 10 teratas kami.

Salah satu sebab PIA dapat menawarkan kelajuan yang baik adalah kerana mereka memberikan anda pilihan untuk sengaja menurunkan penyulitan keselamatan dari AES-256 ke AES-128. Jadi jika anda tahu anda berada di rangkaian yang selamat dan ingin menekankan kelajuan, anda boleh dengan mudah menolak had.

Itu berita yang mengagumkan untuk orang yang ingin menggunakan perkongsian fail P2P, kerana mengerikan juga tidak terhad.

Sepuluh peranti yang berbeza boleh disambungkan ke PIA melalui beberapa protokol terowong VPN terbaik yang wujud. Ini termasuk: Protokol proksi OpenVPN, IPSec / L2TP, PPTP, atau Socks5. Keserasian peranti merangkumi semua pangkalan besar, seperti Windows, Mac, iOS, Android, dan Linux (+ sambungan Chrome).

PIA adalah berpatutan. Malah, ia adalah salah satu produk yang paling berpatutan dalam senarai ini. Bergantung kepada tempoh komitmen yang anda daftar untuk, julat harga bulanan berbeza-beza dari $ 3.33 hingga $ 6.95. Mereka juga memberikan pilihan untuk mendapatkan wang anda selepas tujuh hari jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan yang mereka tawarkan.

Ia terlalu buruk mereka hanya menawarkan sokongan pelanggan sembang secara langsung untuk pelanggan berbayar. Kami gembira dengan bilangan pelayan yang tinggi. Terdapat lebih daripada 3380, bagaimanapun, mereka hanya tersebar di 32 negara.

Itu bagus jika anda berada di salah satu negara itu - anda akan mempunyai banyak pilihan. Tetapi jika anda tidak, anda mungkin menghadapi masalah mendapatkan akses kepada kelajuan server yang sama.

Lawati PrivateInternetAccess.com
... atau baca kajian Akses Internet Peribadi kami

78 VPN Kami Telah Diuji + Ulasan

Berikut adalah pautan penuh ke hamparan ujian kami:

Soalan Lazim

Apakah Faedah Menggunakan VPN?

Menyembunyikan alamat IP anda, menyulitkan trafik anda dan membolehkan anda untuk kekal tanpa nama.

Anda mungkin tahu bahawa VPN menyampaikan privasi dan tanpa nama. Tetapi bagaimana, betul, adakah ia berbuat demikian?

Pertama, ia menutup alamat IP anda untuk menyembunyikan tempat duduk anda. Itu bukan usaha kecil, mengingat banyak VPN bocor DNS atau alamat IP anda.

Muncul seperti anda berada di tempat lain membolehkan anda memintas kandungan yang disekat geo atau tapak web uncensor. Ia juga membantu para wartawan dan aktivis privasi di bawah rejim autoritarian melarikan diri dari reaksi, masa penjara, atau lebih teruk.

VPN mencipta terowong selamat di sekitar sambungan internet anda (kebanyakannya menggunakan protokol terowong OpenVPN), melindungi bukan sahaja pelayar anda, tetapi juga aktiviti aplikasi anda juga. Kebanyakan VPN menggunakan penyulitan AES 256-bit yang menjadikannya mustahil untuk Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP) anda untuk mengesan laman web yang anda lawati.

Tetapi ia juga bermakna data peribadi anda tetap dilindungi.

Bacaan lanjut: Apakah itu VPN? (Panduan Pemula)

Adakah VPN Sepenuhnya Undang-undang?

Ya, dalam 97% negara.

Menggunakan VPN adalah sangat halus di kebanyakan negara di seluruh dunia.

Walau bagaimanapun, kami meneliti 196 undang-undang negara VPN untuk mengesahkan bahawa sesetengah negara mengawal penggunaan VPN, sementara yang lain mengharamkannya.

Hanya "VPN yang Diluluskan Kerajaan" sepatutnya digunakan dalam:

 • China
 • Iran
 • Oman
 • Rusia
 • Turki
 • Emiriah Arab Bersatu

Tangkap menggunakan salah satu yang tidak ditaja boleh bermakna denda, masa penjara, atau kedua-duanya.

Berhati-hatilah apabila di negara-negara ini, walaupun. Kerana anda boleh menganggap bahawa "diluluskan kerajaan" bermakna mereka berkongsi beberapa (jika tidak semua) data dengan setiap kerajaan apabila dipanggil.

Bolehkah Anda Menggunakan VPN untuk Stream atau Watch Netflix?

Ya awak boleh…

Setiap VPN yang kami semak mengatakan perkhidmatan mereka akan berfungsi dengan Netflix. Tetapi tidak semua VPN sebenarnya berfungsi.

Kami mendapati bahawa kira-kira 70% daripada VPN yang kami uji akan terbang di bawah radar penyekatan geografi Netflix, termasuk dua kegemaran kami: NordVPN dan Surfshark.

Nombor-nombor itu cukup baik, memandangkan Netflix telah agresif pergi selepas sambungan VPN dan pelayan proksi dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Sekatan pelesenan mereka berada di bawah tekanan yang melampau, sehingga mereka melakukan apa saja yang diperlukan untuk mencegah orang-orang di U.K. dari kandungan streaming A.S. (dan sebaliknya).

Hakikat bahawa ujian kami mendedahkan kedua-dua Surfshark dan NordVPN bekerja dengan sempurna pada pelbagai pelayan adalah luar biasa.

Ini bermakna mereka secara proaktif mengelakkan pengesanan daripada Netflix. Dan ini bermakna anda boleh bergantung pada mereka yang berjaya dalam masa depan juga.

Selain Netflix, orang juga menggunakan VPN untuk memintas sekatan geo, menonton saluran sukan atau bahkan HULU.

Bacaan lanjut: VPN Terbaik (Bekerja) untuk Netflix (2020)

Adakah VPN Aman untuk Torrenting?

Ya, mereka akan menyimpan aktiviti P2P anda tanpa nama.

Satu-satunya masalah ialah tidak semua VPN akan membenarkan torrenting pada pelayan mereka.

Kami telah mengumpulkan VPN terbaik untuk mengutuk dan mendapati bahawa kebanyakan jatuh dalam satu daripada empat kategori:

 1. Benarkan penyahmampatan tanpa had dan tidak terhad
 2. Benarkan mengehadkan terhad hanya pada pelayan tertentu
 3. Benarkan tetapi jangan menggalakkan dan tidak
 4. Jangan biarkan

Torrenting menghubungkan anda ke perkongsian fail peer-to-peer (P2P) untuk memuat turun fail besar pada kelajuan kilat. Tanpa VPN, anda meninggalkan diri anda terdedah daripada orang lain pada sambungan yang sama.

Masalahnya adalah bahawa torrenting paling terkenal kerana melangkau undang-undang hak cipta untuk memuat turun kandungan secara haram.

Dan banyak syarikat VPN menghindar dari kebocoran potensi dari pihak berkuasa.

Adakah Penyedia VPN Simpan Fail Log?

Perkhidmatan VPN yang sama mengumpul dan menyimpan fail log anda.

Selepas melalui 118, kami mendapati bahawa 26 akan mengumpulkan tiga atau lebih fail log penting yang dengan mudah akan mendedahkan tindakan peribadi anda.

Mereka semua mengatakan mereka "tidak log." Tetapi hampir semua mereka lakukan. Caranya ialah untuk menggali dasar privasi dan terma perkhidmatan mereka untuk melihat apa yang sebenarnya mereka log.

Sebagai contoh, hampir semua mereka akan mengesan penggunaan jalur lebar agregat supaya mereka dapat memantau prestasi pelayan mereka sendiri. Perkara itu bukan masalah.

Ia mula mendapat sedikit rumit apabila mereka menjejaki apabila anda masuk atau keluar dari perkhidmatan mereka. Dan anda akan mahu berlari untuk bukit apabila mereka menjejaki laman web individu yang anda lawati.

Untuk membuat keadaan lebih teruk, banyak dari mereka menggunakan mumbo-jumbo undang-undang yang rumit untuk mengelirukan isu-isu.

Mereka akan mengatakannya dengan cara yang menjadikannya terdengar tidak bersalah. Ia tidak kelihatan seperti mereka akan menjejaki fail yang anda muat turun.

Bacaan lanjut: 15 perkhidmatan VPN percuma yang boleh menjual data anda kepada pihak ketiga

Bolehkah Anda Menyediakan VPN pada Router, SmartTV, Konsol Permainan?

Ya awak boleh.

JIKA VPN menyokong peranti tersebut. ATAU jika mereka menawarkan penyelesaian (seperti melalui persediaan OpenVPN manual).

Sebaiknya, pergi bersama VPN yang secara asli menyokong platform yang ada dalam fikiran anda.

Katakan itu penghala. Menyediakan sambungan VPN di sumber Internet anda bermakna anda boleh mengunci seluruh sambungan anda. Tetapi ia juga bermakna anda boleh menambah sebanyak mungkin peranti ke rangkaian yang selamat seperti yang anda mahu.

Sekiranya anda perlu melakukan sedikit lagi buruh manual, klik di sini untuk membaca panduan penuh kami untuk menyediakan VPN penghala.

Menang-menang.

Di samping itu, menetapkannya pada TV Pintar anda akan membantu anda dengan lebih mudah menyiarkan kandungan yang disekat geo di Netflix, Hulu, dan lain-lain.

Anda boleh menukar lokasi pelayan dari peranti itu sendiri dan hanya menari melalui pilihan terbaik untuk akhirnya mengakses apa sahaja kandungan yang anda inginkan.

Apa Tentang VPN PERCUMA?

Kami tidak mengesyorkan VPN percuma, inilah sebabnya:

Anda tahu apa yang mereka katakan mengenai perkhidmatan "percuma" ...

ANDA adalah produk.

VPN percuma Shady biasanya akan menjejaki data anda dan menjualnya kepada pembida pihak ketiga tertinggi.

Ramai yang telah ditangkap melakukan jauh lebih buruk, seperti menyuntik iklan atau merujuk trafik sekutu untuk meningkatkan keuntungan bagi pihak anda.

Semak contoh ini dari penyelidikan CSIRO dan aduan FTC terhadap Betternet.

vpns percuma

Menakutkan, betul?

Jadi pastikan untuk melakukan kerja rumah anda.

Adakah Speed ​​Impact VPN?

Sedikit, menjangkakan kejatuhan 30% ...

Tetapi ia banyak bergantung pada VPN.

Fikirkan mengenainya:

Pasti, mereka menambah satu lagi lapisan keselamatan. Walau bagaimanapun, itu juga bermakna mereka menambah lebih banyak gelung untuk trafik anda untuk melompat.

Mereka lebam laju tambahan bermakna anda sentiasa boleh mengharapkan kelembapan semacam.

Kuncinya ialah untuk mencari VPN yang tidak sepenuhnya menjejaskan lalu lintas anda, sama ada.

Kami mengulangi ujian kelajuan yang sama bagi setiap VPN yang kami semak.

Pertama, kita dapat membaca bacaan patokan tanpa VPN supaya kita dapat membandingkannya.

ujian kelajuan VPN tanda aras

Kemudian, kami menyambung ke beberapa pelayan yang berbeza untuk mencuba dan menyusun taksiran gabungan yang tidak berat sebelah.

Sepanjang proses ini, kami telah melihat beberapa yang mungkin hanya mengaitkan sambungan anda dengan beberapa mata peratusan. Kemungkinannya, anda tidak akan menyedarinya.

Tetapi kita juga melihat beberapa yang dahsyat juga.

Beberapa pembekal yang telah kami semak telah melambatkan sambungan kami turun lebih dari 100%!

Itu akan menjadikan kandungan streaming hampir mustahil. Malah menjawab e-mel akan menjadi perjuangan.

Kami telah menduduki setiap VPN dari pertama ke tempat terakhir. Jadi rujuk kedudukan pada setiap jika anda bimbang.

Berapa Banyak Kos Purata Untuk VPN?

VPN yang baik mungkin meletakkan anda kembali di antara $ 2 - $ 8 / bulan ...

Pretty affordable, right?

Biasanya, pilihan bulan-ke-bulan akan menelan belanja paling banyak. Kami telah melihat beberapa setinggi $ 18 dolar setiap bulan.

Tetapi jika anda bersedia untuk membuat pembayaran selama setahun (atau lebih lama), anda boleh mengharapkan untuk mencari sesuatu dalam lingkungan $ 2-7.

Saya akan mencadangkan yang berikut:

Lihat jika VPN yang anda berminat menawarkan percubaan percuma. Banyak yang dilakukan.

Jika tidak, teruskan dan tandatangan untuk pilihan bulan-ke-bulan. Hampir setiap VPN (baik) yang telah kami semak akan memberikan anda tempat di antara tujuh dan 30 hari untuk mendapatkan wang anda jika anda tidak berpuas hati.

Malah, jika anda mencari, anda akan mengetahui bahawa kami juga menawarkan kupon NordVPN.

Kemudian, sebaik sahaja anda dapat mencubanya selama beberapa minggu, komit untuk pilihan jangka panjang untuk mengunci kadar hebat.

Bolehkah Bantuan VPN Dengan Throttling IPS Saya?

Biasanya, ya ...

Pembekal Perkhidmatan Internet anda (ISP) akan 'mendaptkan' sambungan anda untuk sengaja memperlahankannya.

Gila. Tidak sepatutnya undang-undang. Tetapi ia adalah.

Jika anda menggunakan satu ton jalur lebar, streaming HBO atau Netflix, mereka mungkin sengaja memperlahankan sambungan anda secara tidak langsung memaksa anda berhenti.

Menggunakan perkhidmatan ini bermakna dua perkara:

 1. Sumber yang lebih sedikit tersedia untuk pelanggan lain, dan
 2. Anda tidak menonton perkhidmatan atau pertunjukan mereka sendiri

Banyak kali, mereka akan menggunakan kaedah yang canggih seperti 'mengintip' untuk pada asasnya mengintip data lalu lintas anda. Masalahnya adalah bahawa tidak selalu mungkin untuk melarikan diri.

VPN boleh membantu, walaupun. Ia akan menyulitkan peranti anda, dan membantu menyembunyikannya daripada aktiviti jenis pengintipan ini.

Ia bukannya mudah. Tetapi ia boleh membantu membungkus paket data anda yang dikebumikan di bawah permukaan yang akan mengenal pasti anda sebagai anda.

Adakah Terdapat Risiko Menggunakan VPN?

Hanya apabila anda melakukan sesuatu yang sangat haram ...

VPN kebanyakannya selamat. Menggunakannya kebanyakannya sah.

Oleh itu, anda tidak sepatutnya menghadapi sebarang masalah atau risiko.

Kecuali ...

Anda melakukan salah satu daripada beberapa perkara:

 • Menggunakan VPN yang ditaja bukan kerajaan di negara yang memerlukannya
 • Mengunduh maklumat berhak cipta melalui VPN dan mengutuk
 • Menjalankan aktiviti haram lain sementara di bawah sambungan VPN.

Jelas sekali, mana-mana butiran yang boleh dipersoalkan ini boleh mendarat di dalam air panas tidak kira jenis sambungan yang anda jalankan.

Tetapi untuk orang lain, anda kebanyakannya mengambil masa dan wang.

Anda membazirkan wang pada VPN dengan prestasi yang mengerikan, contohnya. Oleh itu, ia mungkin mengambil masa yang lama untuk mengalir sesuatu sehingga anda akhirnya meninggalkannya dan tidak dapat mendapatkan wang anda kembali.

Kami telah menonjolkan beberapa risiko 'mengintip' dan malware dengan VPN percuma juga.

Nasib baik, ini sangat jarang berlaku. Tetapi ia pasti berlaku. Oleh itu, kami akan memberitahu anda jika terdapat sebarang bendera merah yang berpotensi dalam setiap ulasan kami di laman web ini.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me