Kajian VPN Secure AVG

Halaman muka AVG VPN


AVG VPN mungkin perkhidmatan yang terdengar biasa. Bukan VPN itu sendiri tetapi nama pertama yang muncul - AVG.

Betul, salah satu nama terbesar dalam pasaran antivirus telah memperluas jangkauannya ke arah privasi di internet.

Di permukaan, AVG Secure VPN kelihatan seperti ia akan menyediakan perkhidmatan topnotch kerana mereka datang dengan beberapa positif.

AVG Secure VPN menawarkan penggunanya sambungan yang selamat kerana ia tetap bocor dan bebas daripada virus. Rangkaian mereka juga menawarkan sokongan pelanggan yang kompeten yang tersedia 24/7.

Semua unsur-unsur ini jatuh, malangnya, kerana ia gagal menyampaikan banyak ciri yang diingini dari perkhidmatan VPN. Mereka hanya menggunakan 2 protokol, kelajuannya 50% lebih lambat, dan Netflix disekat.

Oleh itu, adakah ada sebab untuk membayar VPN ini? Mari kita cari ...

Gambaran Keseluruhan VPN Secure AVG

RANGKA KESELURUHAN: # 54 daripada 78 VPN
USABILITY: Mudah dan mudah digunakan
LOG FILES: Beberapa Dasar Pembalakan
LOKASI: 36 negara, 50 pelayan
SOKONGAN: Sokongan berbual pelanggan yang baik
TORRENTING: Torrenting Limited
NETFLIX: Ya 1/5
ENKRIPSI / PROTOCOL: 160-bit, AES 256-bit; OpenVPN, UDP
KOS: $ 3,99 / mo
LAMAN WEB RASMI: www.AVG.com

AVG Secure VPN Secure

1. Tiada Malware Dijumpai, Bebas Virus

Oleh kerana AVG adalah pemain utama dalam bidang anti-virus, ia hanya menjangkakan bahawa ia akan dihantar ke kawasan ini. Dan mereka lakukan.

Saya menjalankan versi Windows dan Mac perkhidmatan VPN melalui Imbasan Virustotal. Hasilnya cukup baik.

Berikut adalah hasil untuk versi Windows:

AVG VPN Windows virustotal

Dan versi Mac:

AVG VPN Mac VirusTotal

Malangnya, saya tidak dapat mengimbas versi iOS dan Android kerana tidak tersedia. Ini telah disahkan oleh sokongan pelanggan mereka.

2. Tiada kebocoran IP atau DNS

Setakat ini, mereka telah membuktikan bahawa keselamatan, penyulitan, dan sambungan rangkaian secara keseluruhannya selamat dari apa jua kebocoran. Ini akan menggembirakan semua pengguna yang berpotensi dalam perkhidmatan ini.

Untuk ujian, saya menggunakan pelayan Taiwan mereka dan menjalankan aplikasinya melalui ujian berikut:

 • https://ipleak.net/ (tiada dijumpai)
 • https://www.perfect-privacy.com/check-ip/ (tiada dijumpai)
 • https://ipx.ac/run (tiada dijumpai)
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/ (tiada dijumpai)

Ujian kebocoran DNS datang positif:

Ujian kebocoran DNS AVG VPN

Perkhidmatan ini juga melakukan pekerjaan yang hebat yang menyembunyikan alamat IP saya:

Ujian kebocoran IP AVG VPN

Secara keseluruhannya, penyedia VPN melakukan kerja cemerlang menjaga geolokasi saya tanpa nama dan jauh dari pendedahan. Ini berita baik untuk mereka yang sering menggunakan wi-fi awam.

3. Sokongan Sembang Pelanggan yang Baik + Sokongan Komuniti

Apabila melihat kualiti sokongan pelanggan, masa tindak balas untuk perkhidmatan tersebut mesti datang dahulu. Untungnya, AVG Secure VPN menyediakan sokongan berbual pelanggan yang baik untuk penggunanya.

Sokongan sembang tidak tersedia dengan segera sebaik sahaja anda memasukkan laman web mereka, tetapi dapat diakses dengan mudah melalui laman "hubungi kami" dan pendirian untuk dijual.

Sekali dalam, anda hanya perlu memberikan nama pertama dan terakhir anda, dan alamat e-mel anda. Anda boleh mula.

Berikut adalah contoh perkhidmatan sokongan sembang mereka:

Sokongan sembang pelanggan AVG VPN

Untuk asas-asas, ia cukup bagus. Walau bagaimanapun, apabila ditanya soalan tertentu yang terlalu teknikal, mereka akan melakukan salah satu daripada yang berikut:

 • Mengarahkan anda kepada sokongan teknikal. Anda akan menunggu kira-kira 3 - 5 minit sebelum anda boleh mula.
 • Pemberi sokongan akan mengarahkan anda ke halaman FAQ mereka untuk menjawab soalan anda.

Sesetengah wakil sokongan akan cuba menjawab soalan anda dengan sebaik mungkin. Ini mengambil masa tetapi tidak selagi dipindahkan ke rep yang berbeza.

Sokongan Komuniti mereka

AVG Secure VPN mempunyai laman sokongan komuniti yang menjawab sebarang pertanyaan mengenai perkhidmatan anda. Sambutan itu mengambil masa satu atau dua jam, tetapi ada jawapannya.

Sokongan komuniti AVG VPN

4. Mudah Menggunakan Aplikasi VPN

Aplikasi yang tersedia yang boleh anda muat turun untuk Windows dan Mac mempunyai kebolehgunaan yang hebat. Anda boleh mendapatkan aplikasinya sebagai percubaan percuma selama 30 hari supaya anda boleh melihatnya untuk diri sendiri.

Setelah aplikasi dipasang dan dilancarkan, perkara pertama yang akan anda lihat adalah antara muka di bawah:

Antara muka aplikasi VPG AVN

Anda boleh mengklik suis untuk menyambung secara automatik ke lokasi pelayan yang dioptimumkan. Seperti kebanyakan aplikasi VPN, "pelayan yang dioptimumkan" akan berbeza-beza dari satu lokasi ke lokasi lain. Sebaik sahaja bersambung, pemberitahuan akan muncul dan anda boleh mula melayari internet di bawah keselamatan mereka.

Anda boleh memilih pelayan mana yang anda sambungkan secara manual dengan mengklik "menukar lokasi." Semua pelayan akan dipaparkan dan anda boleh memilih untuk mengkategorikannya berdasarkan wilayah mereka. Terdapat juga pilihan untuk hanya menunjukkan pelayan yang dioptimumkan untuk streaming dan yang membolehkan P2P:

Lokasi VPN AVG

Tab tetapan akan menunjukkan beberapa pilihan. Salah satu daripada pilihan ini ialah pilihan untuk menyambungkan automatik ke pelayan mereka sebaik sahaja aplikasinya dilancarkan.

Secara keseluruhannya, aplikasi yang disediakan agak mudah digunakan. Tidak banyak tab untuk anda pergi dan menukar pelayan secara manual. Selain itu, semua aplikasi atau versi yang tersedia bagi AVG Secure VPN mempunyai terbina dalam suis untuk keselamatan tambahan.

5. Terletak di Republik Czech, Peti Deposit Keselamatan untuk Perlindungan Data

Perlindungan data sentiasa menjadi perkara terbesar yang perlu diberikan oleh penyedia VPN. Dengan 14 mata yang kini meliputi beberapa kawasan utama di seluruh dunia, agak sukar untuk mencari perkhidmatan VPN yang ditempatkan jauh dari bidang kuasa mereka. AVG Secure VPN dengan bangga mengatakan bahawa ia tetap jauh dari agensi kerajaan yang berniat jahat.

Pembekal VPN berpangkalan di Republik Czech yang bukan sebahagian daripada 14 mata. Ini bermakna data pengguna dan maklumat tidak begitu mudah diberikan kepada kerajaan.

Walau bagaimanapun, Republik Czech akan bekerjasama menentang kes-kes yang melanggar undang-undang eksploitasi rangkaian komputer. Ini tidak banyak yang perlu dibimbangkan tetapi ia berguna untuk mengetahui.

AVG Secure VPN Secure

Setakat ini begitu baik, bukan? Nah, tidak cukup. Anda akan melihat dengan cepat mengapa semua ciri-ciri terang AVG Secure VPN disingkirkan oleh negatif perkhidmatan.

1. Keputusan Ujian Kelajuan Lambat

Untuk perkhidmatan yang disokong oleh syarikat besar itu, anda akan berfikir bahawa AVG Secure VPN boleh menyampaikan dari segi kelajuan rangkaian. Malangnya untuk perkhidmatan ini, ia jatuh rata di wajahnya.

Saya menguji enam pelayan rawak:

 • Taiwan 
 • Singapura
 • Amsterdam
 • London 
 • New York
 • Miami 

Kelajuan pelayan terpantas yang VPN terpaksa adalah Taiwan kerana ia adalah yang paling dioptimumkan untuk lokasi saya. Walau bagaimanapun, keputusan yang diikuti masih agak buruk.

Sebagai sebahagian daripada ujian kawalan, saya mengukur kelajuan internet saya tanpa AVG Secure VPN:

Kelajuan tanpa AVG VPN

 • Ping: 27ms
 • Muat Turun: 51.51 Mbps
 • Muat naik: 49.07 Mbps

Ini adalah hasil untuk kelajuan Taiwan:

AVG VPN Taiwan speedtest

 • Ping: 61ms
 • Muat Turun: 21.60 Mbps (58.1% lebih perlahan)
 • Muat naik: 25.60 Mbps (47.8% lebih perlahan)

Itu cukup perlahan walaupun untuk pelayan yang mereka tuntut dioptimumkan. Di sisi yang terang, kelajuan muat naik berjaya mengatasi kurang daripada 50% yang baik-baik saja.

Ujian berikut hanya menunjukkan kekurangan dalam kelajuan VPN Secure AVG.

Pelayan EU

AVG VPN London speedtest

 • Ping: 295ms 
 • Muat Turun: 5.19 Mbps (89.9% lebih perlahan)
 • Muat naik: 1.60 Mbps (96.7% lebih perlahan)

Muat turun dan memuat naik kelajuan mengejutkan memandangkan ini adalah yang terpantas yang saya dapat dari Eropah.

US Server 

AVG VPN NewYork Speedtest

 • Ping: 307ms
 • Muat Turun: 6.21 Mbps (87.9% lebih perlahan)
 • Muat naik: 2.94 Mbps (94.1% lebih perlahan)

Ia sama buruknya dengan pelayan EU.

2. Dasar Pembalakan Mencurigakan

Dasar pembalakan AVG VPN

Tepat dari kelawar, AVG Secure VPN agak mudah dengan dasar pembalakannya. Ia mendakwa untuk mengumpul Data VPN anda untuk beberapa sebab. Kata data disimpan selama 2 - 3 bulan sebelum mereka memadamkannya. Perkhidmatan ini hanya akan menyimpan data anda selama-lamanya jika anda (A) memecahkan EULA dan (B) jika pengguna telah berusaha menipu perkhidmatan.

Kenyataan itu sudah membimbangkan kerana ia jelas mengatakan bahawa ia mengumpul data anda. Di sinilah ia menjadi lebih mencurigakan, malangnya.

Tanggungjawab VPN Secure AVG untuk mengumpul "Data VPN." Apakah data ini merujuk kepada? TOS mereka tidak pernah menentukan apa yang terkandung di dalamnya. Saya menghubungi jabatan privasi mereka melalui e-mel dan mereka belum menghantar jawapan.

Satu lagi perkara yang membimbangkan saya mengenai TOS mereka ialah tujuan menyimpan data VPN. Salah satu daripada sebab-sebab ini menyatakan bahawa ia ingin menghalang mana-mana perkongsian fail dan aktiviti haram lain. Agar perkhidmatan untuk mengesan perkongsian fail, ia mestilah secara teorinya mengetahui laman web yang anda gunakan. Untuk melakukan ini, ia memerlukan log penggunaan anda yang merupakan bendera merah utama. Ini hanya dibuat menakutkan kerana "Data VPN" adalah istilah yang sangat luas supaya ia boleh bermakna banyak perkara.

Walau apa pun, log pengguna mengumpul adalah negatif untuk pembekal VPN. Pengumpulan data hanya akan terhad kepada asas-asas seperti maklumat e-mel, diagnostik, dan maklumat pengebilan.

3. Netflix Disekat Untuk Kebanyakan Lokasi

Netflix bermakna banyak untuk sebilangan besar orang di seluruh dunia. Walau bagaimanapun, perkhidmatan itu telah mengambil pendirian terhadap VPN dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Penyedia VPN tertentu berjaya membuka kunci Netflix dan menyediakan akses tanpa mengira lokasi.

Walau bagaimanapun, perkara yang sama tidak boleh dikatakan untuk AVG Secure VPN.

Saya pertama kali menguji 6 pelayan, 4 daripadanya milik lokasi mereka yang dioptimumkan untuk streaming. Dua yang lain dipilih secara rawak.

Berita baik: kebanyakan lokasi pelayan di Amerika Utara menyahsekat Netflix.

Berita buruk: kebanyakan lokasi pelayan lain tidak.

AVG VPN netflix singapore

Saya selanjutnya menguji ini untuk 5 lokasi pelayan yang tersebar di seluruh Eropah dan Asia. Setakat ini, Jepun hanya mempunyai Netflix unblocked.

4. Lokasi Torrenting dan P2P terhad

Pada masa ini, AVG Secure VPN membolehkan sambungan P2P untuk lapan lokasi:

Dasar pemadaman AVG VPNImej tersebut mendakwa bahawa Brazil membenarkan P2P tetapi aplikasi Windows mereka sebaliknya.

 • Prague
 • Paris
 • Frankfurt
 • Amsterdam
 • London
 • Miami
 • New York
 • Seattle

Imej di atas mendakwa bahawa Brazil membenarkan P2P tetapi aplikasi Windows mereka sebaliknya.

Selebihnya lokasi pelayan yang ada tidak mempunyai ciri ini.

Pilihan terhad untuk ciri ini memegangnya dari segi fleksibiliti dan pilihan.

Semua pelayan menyediakan jalur lebar tanpa had untuk mereka yang ingin menggunakan torrent. Jadi, ada begitu. Ingatlah bahawa kelajuan yang anda dapatkan masih perlahan.

5. Pelayan Lembut, Protokol Terowong, dan Ciri-ciri Hilang

Untuk perkhidmatan yang berasal dari AVG, anda harapkan mereka mempunyai kuasa untuk melanjutkan kiraan pelayan mereka kepada beberapa ratus orang. Malangnya, AVG Secure VPN hanya mempunyai 20 + pelayan. Itu lebih rendah daripada kebanyakan pembekal VPN yang tidak disokong oleh syarikat nama besar.

Kekurangan fleksibiliti ini membawa kepada protokol terowong mereka. Pada masa ini, perkhidmatan ini hanya menggunakan OpenVPN dan UDP untuk Windows dan IPsec untuk Mac. Itu terlalu rendah. Ia tidak berfungsi dengan PPTP tetapi ia masih tidak memberikan alternatif yang cukup untuk apabila pengguna ingin menukar protokol. Melihat sebagai protokol terowong berlainan menyediakan faedah yang berbeza, kekurangannya di sini agak mengecewakan.

Lain-lain Ciri Yang Hilang

Keserasian Penghala VPN VPN

 • AVG Secure VPN tidak serasi dengan TOR. TOR adalah perlindungan tambahan dan kebanyakan VPN berfungsi dengan baik. Bagaimanapun, ini tidak mahu bermain dengan anak-anak lain.
 • Ia bukan serasi penghala. Jika anda cuba melindungi beberapa alat yang menggunakan AVG Secure VPN, anda boleh melupakannya.

6. Latar Belakang Yang Teruk

Artikel ini oleh Wired menjelaskan bahawa AVG mempunyai kuasa untuk menjual data pelayaran anda kepada pihak ketiga. Apabila pemilik induk perkhidmatan VPN mendapat masalah, itu adalah sebab yang baik untuk bimbang.

Perlu diingat bahawa artikel itu hanya menebarkan fakta ini dan tidak sebenarnya mengatakan bahawa syarikat itu telah melakukannya. Atau adakah mereka? Ingat, AVG Secure VPN mengumpul data VPN anda. Kata maklumat boleh mengandungi beberapa elemen tertentu dan perkhidmatan mengumpul sehingga 3 bulan.

Ia juga bernilai menyebut bahawa AVG dibeli oleh AVAST. Yang terakhir ini tidak selamat dari sebarang kontroversi sama ada kerana ia telah menjadi korban kepadanya beberapa kali. Berikut adalah beberapa contoh:

 • Laporan ketelusan mereka menyatakan bahawa mereka bekerjasama dengan pihak berkuasa untuk menyerahkan data pengguna sebagai sebahagian daripada penyiasatan di Republik Czech.
 • Produk dari Avast, HideMyAss! VPN menyerahkan maklumat pengguna yang membawa kepada penangkapan seorang penggodam.
 • Avast adalah mangsa penggodam yang menjejaskan CCleaner. Versi yang digodam dari perisian ini boleh dimuat turun untuk minggu-minggu yang akan datang.

Kaedah Bayaran VPN Secure AVG dan Dasar Bayaran Balik

Kaedah pembayaran AVG Secure VPN agak mengelirukan jika anda ingin membeli perkhidmatan mereka.

Pertama sekali, menuju ke laman web mereka akan menunjukkan hasil ini:

Pembayaran laman web AVG VPN

$ 79.99 setahun untuk bunyi VPN yang curam, bukan? Nah, itu bukan semuanya. Laman web ini gagal menyebut versi yang boleh dibeli di sini adalah untuk satu peranti sahaja. Saya memastikan fakta ini dengan meminta sokongan jualan mereka.

Sekiranya anda ingin menjimatkan wang dan dapatkannya lebih murah untuk 5 peranti, maka saya cadangkan memuat turun versi percubaan percuma terlebih dahulu. Sebaik sahaja apl dilancarkan, anda boleh mengurus langganan anda dan melihat pelan pembayaran yang dimaksudkan:

Kaedah pembayaran app VPG AVG

Pelan pembayaran yang tersedia adalah untuk langganan tahunan sahaja. Tidak ada tawaran bulanan atau suku tahunan.

Malangnya, AVG Secure VPN hanya menawarkan kaedah pembayaran yang terhad. Anda hanya boleh membayar melalui kad kredit dan debit, atau PayPal. Kaedah PayPal tidak mengambil baki anda tetapi meminta kad yang dipautkan pada akaun.

Walaupun terhad, harga tawaran agak berpatutan dan setanding dengan semua penyedia VPN nama besar yang lain.

Dasar Bayaran Balik mereka

AVG Secure VPN menawarkan jaminan wang balik 30 hari.

Sekiranya anda telah membayar langganan dan ingin menarik keluarnya, meminta bayaran balik dalam masa yang ditetapkan mudah dilakukan. Untuk memulakan, anda boleh menghubungi sokongan jualan mereka dan meminta bayaran balik. Mereka akan melalui proses biasa untuk bertanya mengapa anda membatalkan pembayaran anda.

Proses pengembalian VPN AVG

Sokongan jualan kemudian akan memberitahu anda bahawa pasukan bayaran balik mereka akan memproses permintaan itu dan, apabila penyerahan yang berjaya, akan menghantar e-mel kepada anda proses dalam tiga hari ke depan.

E-mel proses pembayaran balik AVG VPN

Adakah saya Mengesyorkan VPN Secure AVG

Ini adalah TIDAK mudah bagi saya. 

Pertama sekali, anda mendapat VPN untuk pakej lengkap; privasi adalah matlamat anda tetapi ia tidak perlu menjejaskan pengalaman harian anda.

Malangnya untuk VPN Secure AVG, ia gagal untuk menandakan kebanyakan kotak ini.

Ia perlahan, tidak memberikan ciri dan keserasian yang mencukupi. Tambahan lagi, syarikat induknya diketahui menyimpan maklumat penting untuk jangka masa yang lama. Semua kotoran itu akhirnya terperangkap kepada mereka, saya takut.

Secara keseluruhan, AVG Secure VPN merasakan pemasa lama yang cuba melekat pada kaedah bertarikh dalam masa di mana inovasi dan kesesuaian diperlukan. Nasihat saya, pergi untuk nama teratas dalam pasaran VPN. Ia wang yang dibelanjakan dengan baik.

P.S. Saya sentiasa berminat untuk mendengar pendapat anda sendiri mengenai produk. Sekiranya anda atau telah menggunakan AVG Secure VPN, maka tinggalkan semakan! Marilah kita tahu bagaimana pengalaman anda berbeza.

Tambah ulasan anda sendiri:

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me