Kajian VPN Browsec

browsec vpn review

Browsec VPN menjanjikan banyak untuk penggunanya. Ia cukup berani untuk membuat tuntutan bahawa kelajuan mencapai sehingga 100mbps tanpa mengorbankan penyemakan yang selamat, peribadi di internet.

Tuntutan semuanya baik dan baik.

Tetapi selepas mengkaji semula secara peribadi, produk tersebut menunjukkan kelemahan yang ketara seperti kelajuan sebenar, bidang kuasa undang-undang, dan penggunaan keseluruhannya.

Jangan salah, Browsec mempunyai banyak ciri yang teguh yang bernilai wang anda.


Namun, betapa selamatnya sebuah rumah dengan dinding tebal apabila pintu-pintunya tidak pernah terkunci?

Browsec adalah perkhidmatan VPN yang baik yang malangnya dicemari dengan tiga isu kritikal. Adakah ia bernilai wang anda? Baiklah, itulah yang ditinjau oleh tinjauan ini.

Gambaran Keseluruhan VPN Browsec

RANGKA KESELURUHAN: # 49 daripada 78 VPN
USABILITY: Mudah digunakan dan ditubuhkan
LOG FILES: Tiada Dasar Pembalakan
LOKASI: 36 negara, 400 pelayan
SOKONGAN: Sokongan pelanggan yang baik
TORRENTING: Tidak bekerja
NETFLIX: Blok Netflix USA
ENKRIPSI / PROTOCOL: AES 256-bit; IPSec & Proksi HTTP
KOS: $ 39.99 / tahun
LAMAN WEB RASMI: www.Browsec.com

Browsec Pros

1. Tiada Kebocoran dan Bebas Virus

Mari mulakan dengan keselamatan.

Saya meletakkan Browsec melalui satu siri ujian untuk melihat jika ia melumpuhkan alamat IP saya, DNS, atau WebRTC. Semua kembali bersih.

Sebagai contoh, pelayan Belanda tidak pernah mendedahkan alamat IP saya yang sebenar:

Leak alamat IP ujian BrowsecVPN

Dan alamat DNS juga bersih:

Leak test DNS BrowsecVPN

Browsec lulus ujian keselamatan ini tanpa sebarang halangan. Sambungan selamat bermaksud bahawa lokasi sebenar anda selamat dan anda dapat menggunakan Wi-Fi awam tanpa rasa takut terhadap penggodam masuk ke dalam sistem anda. Menyimpan lokasi sebenar anda yang tersembunyi juga bermakna anda boleh 'menyahsekat' kandungan yang sebaliknya tidak boleh diakses di negara anda.

Tiada Virus Dijumpai

VriusTotal Scan Browsec

Syukurlah, kereta api yang membawa kabar baik tidak berhenti di sana, sama ada. Saya menjalankan fail pemasangan Browsec melalui imbasan VirusTotal dan mendapati ia bersih juga.

Oleh itu, anda tidak perlu risau tentang sebarang teknologi pengiklanan (atau lebih teruk) secara tidak sengaja mencuri maklumat peribadi anda.

2. Tiada Dasar Pembalakan Pembalakan

Dasar pembalakan BrowsecVPN

Privasi anda hanya sebagai dasar privasi VPN.

Dasar Privasi Browsec mengakui untuk mengumpul beberapa data, tetapi ia menyimpan sebahagian besar data penggunaan sebenar (seperti tapak yang anda lawati, perkara yang anda muat turun, dan sebagainya) dalam agregat, yang bermaksud semua aktiviti pengguna supaya milik anda boleh diuraikan.

Berita buruk ialah Browsec masih dapat menyerahkan maklumat peribadi anda jika mereka dikehendaki oleh undang-undang. Tetapi ini agak biasa di antara beberapa dasar privasi, dan seringkali ia bergantung kepada undang-undang negara asal (kita akan dapat ini dalam beberapa minit).

3. 36 Lokasi dengan 400 Pelayan dan Berkembang

lokasi pelayan BrowsecVPN

Kira pelayan dan jumlah lokasi yang tersedia menawarkan banyak ruang untuk kelenturan dan ciri-ciri yang berbeza. Ini adalah kerana media tertentu seperti Netflix dan Hulu menawarkan produk yang berbeza dari satu lokasi ke lokasi lain.

Sekarang, Browsec mempunyai versi percuma. Versi itu hanya menawarkan 4 lokasi:

 • Belanda
 • Singapura
 • AS
 • United Kingdom

Versi premium, sebaliknya, mempunyai 36 lokasi pelayan untuk dipilih daripada termasuk yang disenaraikan di atas. Browsec juga mendakwa jumlah kiraan pelayannya semakin meningkat. Ini boleh menawarkan lebih banyak ruang bagi rangkaian yang berbeza untuk disediakan. Pengguna Browsec perlu menunggu pertumbuhan tersebut, tetapi jumlah semasa yang ada sudah cukup bagus.

4. 2 dari 6 Lokasi Unblock Netflix

Menu Netflix BrowsecVPN

Menggunakan VPN untuk menghindari undang-undang sekatan geografi yang digunakan untuk menjadi mudah. Nyalakan pelayan di mana-mana negara yang anda mahu, tarik Netflix, dan menonton kandungan mereka.

Sayangnya, perkhidmatan penstriman telah dikurangkan. Malah, kebanyakan VPN yang kami uji tidak berfungsi dengan perkhidmatan seperti Netflix lagi.

Syukurlah, Browsec melantunkan trend ini. Saya menguji Netflix pada enam pelayan yang berbeza dan mendapati bahawa dua bekerja:

 • AS Barat 
 • Korea Selatan 
 • AS
 • Belgium
 • Perancis
 • Hong Kong 

Inilah yang biasanya anda lihat apabila ia tidak berfungsi (untuk perbandingan):

Netflix pelayan AS BrowsecVPN

Anda Perlu Menggunakan Penyemak Imbas Anda Untuk Mengakses Netflix

Browsec tidak mempunyai versi desktop aplinya. Ia hanya tersedia untuk iOs, Android, Firefox, Opera, dan Chrome. Tiga versi yang terakhir hanyalah pelanjutan.

Ini bermakna jika anda ingin menggunakan Browsec untuk mengakses Netflix, anda perlu menggunakan pelayar anda untuk melakukannya.

5. Penyulitan Gred Ketenteraan

Browsec menggunakan dua jenis protokol terowong:

 • IPsec dengan AES256 (penyulitan gred ketenteraan)
 • Proksi HTTP

Lalai IPsec mereka tidak sekuat OpenVPN, tetapi jauh lebih selamat daripada protokol lama seperti PPTP.

Sambungan pelayar Browsec menggunakan HTTP Proxy. Sifat ringannya memudahkan untuk mengakses dan mengekalkan tahap penyulitan yang sama sebagai protokol TLS.

6. Sokongan Pelanggan yang Ketahui

sokongan pelanggan browsecVPN

Pada lulus pertama, Browsec tidak menawarkan asas pengetahuan yang mantap atau FAQ seperti beberapa syarikat VPN.

Mereka juga tidak mempunyai sembang langsung, sama ada.

Yang menimbulkan kebimbangan pada mulanya.

Syukurlah, sokongan e-mel mereka adalah pantas dan tahu.

Anda boleh menghubungi pasukan sokongan mereka melalui ikon yang terletak di penjuru kanan bawah setiap halaman laman web mereka atau melalui halaman maklum balas mereka.

Anda memberikan alamat e-mel anda, soalan anda, dan mana-mana fail yang berkaitan. Itu sahaja.

Dalam kes saya, saya hanya menunggu sedikit lebih sejam sebelum mereka menjawab. Saya bertanya kepada mereka banyak soalan dan mereka memberi saya jawapan yang mudah. Mereka mengembangkan jawapan mereka yang membantu menghapuskan keperluan untuk pertanyaan lanjut.

7. Persediaan Mudah dan Kebolehgunaan

Kebolehgunaan Browsec cukup baik.

Pertama, memasang pelanjutan VPN pada pelayar anda hanya memerlukan beberapa klik. Setelah persediaan, anda boleh log masuk dan mula menggunakan rangkaian selamat mereka.

Antara muka BrowsecVPN

Mereka hanya membenarkan anda menukar lokasi pelayan apabila anda mengaktifkannya atau dengan mengklik pada "Lindungi Saya."

Browsec juga mempunyai ciri "Tetapan Pintar". Ini membolehkan anda menyembunyikan identiti anda semasa melawat laman web tertentu.

Satu-satunya kelemahan ialah anda tidak dapat menukar protokol kerana tiada fungsi terbina dalam di dalam aplikasinya.

8. Tidak Perlu Ciri Kill-Switch

Switch-kill membolehkan VPN untuk memotong sambungan internet anda apabila rangkaian pelayannya turun. Ini menghalang anda daripada tidak mengetahui menggunakan internet dalam kedudukan terdedah.

Saya meminta pasukan sokongan pelanggan sama ada atau tidak Browsec mempunyai ciri pembunuh suis atau tidak. Inilah jawapan mereka:

Membunuh-menukar BrowsecVPN

Inilah yang mereka katakan:

Suis pembunuh sesuai untuk semua rangkaian VPN berasaskan aplikasi seperti ExpressVPN atau NordVPN. Walau bagaimanapun, kerana anda menyambung melalui penyemak imbas di Browsec, anda tidak memerlukannya kerana pelayar itu sendiri akan ditutup jika anda kehilangan sambungan.

Kelemahan Browsec

1. Kelajuan Sambungan Lambat

Browsec mendakwa menawarkan kelajuan sehingga 100 Mbps apabila disambungkan.

Walau bagaimanapun, selepas menguji mereka, kegembiraan ini ternyata salah.

Ini adalah kelajuan sambungan asas saya tanpa menggunakan Browsec:

ujian kelajuan tiada BrowsecVPN

 • Ping: 22 ms
 • Muat turun: 53.28 Mbps
 • Muat naik: 49.35 Mbps

Untuk ujian ini, saya menggunakan enam pelayan rawak:

 • AS
 • AS Barat
 • United Kingdom
 • Belanda
 • Hong Kong
 • Jepun

Daripada mereka semua, ia adalah pelayan Hong Kong yang keluar di atas. Walaupun kelajuan muat turunnya mengerikan, muat naiknya tidak:

ujian kelajuan Hong Kong BrowsecVPN

 • Ping: 64 ms
 • Muat turun: 10.13 Mbps
 • Muat naik: 48.52 Mbps

Masalah dengan kelajuan lambat seperti ini adalah walaupun anda boleh aliran Netflix dalam teori berdasarkan dua pelayan yang bekerja, anda mungkin akan mengalami kelewatan dan isu prestasi lain.

2. Kekurangan Ketelusan

Browsec tidak mempunyai halaman "sekitar". Ia juga tidak menyenaraikan mana-mana maklumat di mana ia berada. Satu-satunya perkara yang anda akan pelajari tentang perkhidmatan ialah ia berdasarkan kepada Rusia.

Adakah ini sebab untuk bimbang? Ya dan tidak.

Kekurangan ketelusan tentang latar belakangnya mungkin bermakna ia menghargai dan melindungi data pengguna berdasarkan undang-undang kerajaannya. Inilah sebabnya.

3. Ia Terletak Di Rusia

BrowsecVPN Russia Location EmailImej diambil dari sokongan e-mel mereka apabila saya bertanya mengenai lokasi BrowsecVPN.

Terdapat sebab mengapa VPN premium terbaik seperti ExpressVPN terletak di luar perikikologi "Mata". 14 negara dalam Persatuan Mata sedang bekerjasama untuk mengambil apa sahaja data yang mereka mahu dari ISP dan penyedia VPN tertentu yang terletak di dalam sempadan mereka - tanpa anda mengetahui.

Browsec tidak beribu pejabat di bawah 14 Mata. Walau bagaimanapun, Browsec terletak di Rusia. Dan mereka mempunyai undang-undang penapisan online yang ketat.

Rusia terus memantau aktiviti dalam talian yang merupakan berita buruk bagi mana-mana pembekal VPN yang terletak di bawahnya.

Adakah ini menjamin bahawa Browsec menyerahkan maklumat pengguna kepada kerajaan Rusia? Tidak betul. Tetapi dengan definisi, mereka juga tidak akan meletakkan banyak pertarungan, sama ada.

4. Ia Tidak Mempunyai Aplikasi Desktop

Versi VPN Browsec

Browsec hanya tersedia untuk iOS, Android, Chrome, Mozilla Firefox, dan Opera. Tetapi itu hanya melalui pelayar, bukan aplikasi. Itulah salah satu sebab mengapa Browsec tidak berfungsi pada Windows.

Ini adalah buruk dalam beberapa cara kerana:

 • Ia tidak meliputi torrenting.
 • Sebarang aplikasi yang berada di luar penyemak imbas anda tidak selamat.
 • Ia tidak sesuai dengan TOR.
 • Ia membolehkan 5 sambungan serentak.
 • Ia bukan serasi router.

Anda juga boleh melupakan amanah, tanpa nama yang tidak diketahui atau masalah mengenai penggunaan bandwidth anda. Memuat turun fail torrent dilakukan di luar penyemak imbas anda.

Sekiranya anda mahu menonton Netflix, anda masih boleh melakukannya, tetapi pastikan ia berada pada penyemak imbas anda. Lupakan aplikasi yang berdiri sendiri yang boleh anda dapatkan di Windows.

Akhirnya, menggunakan Browsec dengan TOR atau melalui penghala anda tidak mungkin. Pasukan sokongan mereka mengesahkan ini.

Kaedah, Pelan, dan Bayaran Balik Browsec

pelan pembayaran BrowsecVPN

Browsec mempunyai pelan pembayaran yang mudah. Mereka hanya menawarkan dua rancangan:

 • Bulanan - $ 4.99 ($ ​​60 / tahun)
 • Tahunan - $39.99

Rancangan tahunan harga kompetitif, hanya taksiran di bawah NordVPN.

Kaedah pembayaran Browsec agak terhad, walaupun:

 • Kad kredit
 • PayPal

Sekiranya anda ingin membeli Browsec, tetapi tidak pasti sama ada ia mencuba atau tidak, anda boleh memuat turun versi percuma.

Walau bagaimanapun, kelemahan kepada versi percuma Browsec adalah bahawa ia menghadkan banyak ciri seperti:

 • Kelajuan sambungan
 • Kestabilan sambungan
 • Bilangan lokasi pelayan yang boleh anda gunakan.

Dasar Bayaran Balik Browsec

dasar pembayaran balik BrowsecVPN

Jika anda telah membeli Browsec tetapi ingin membatalkan, perkhidmatan ini menawarkan dasar wang balik 7 hari.

Anda boleh membatalkan langganan anda melalui akaun anda di laman web mereka dengan hanya sekali klik.

Meminta bayaran balik, sebaliknya, mengharuskan anda untuk menghantar e-mel kepada pasukan sokongan mereka ([email protected]) dari e-mel akaun yang betul. Anda juga perlu menyediakan masa tarikh, dan pembekal pembayaran digunakan untuk mendapatkan respons yang lebih cepat.

Adakah saya Mengesyorkan Browsec?

Tidak.

Secara peribadi, saya fikir anda boleh melakukan lebih baik daripada Browsec. Tetapi saya tidak mencadangkan anda mengira ia juga.

Browsec menawarkan banyak ciri padat seperti penyulitan gred tentera, sebilangan besar pelayan, sokongan pelanggan yang hebat, dan akses kepada Netflix. Ini dibuat lebih baik dengan persediaan dan penggunaannya yang ringkas.

Di sisi perbualan, anda mempunyai negatif seperti kelajuan sambungan yang lambat, batasan penyemak imbas, dan hakikat bahawa ia terletak di Rusia. Membayar perkhidmatan VPN bermakna anda menghargai privasi anda di internet. Nilai yang sama dibuang ke luar tetingkap jika kerajaan anti-privasi mengawal VPN.

Jika anda merancang untuk membeli Browsec, saya mengesyorkan agar anda mempertimbangkan melakukannya pada masa depan apabila mereka mempunyai versi desktop yang tersedia.

P.S. Saya sentiasa berminat dengan ulasan pengguna jadi jika anda telah menggunakan Browsec sebelum ini, tinggalkan semakan! Marilah kita tahu jika anda mengalami kesesuaian kami. 

Tambah ulasan anda sendiri: 

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me