Kajian SecureVPN

SecureVPN baru-baru ini dilancarkan pada bulan Jun 2015. Ia dimiliki dan dikendalikan oleh SecureVPN Inc., sebuah syarikat berasaskan A.S..

Kajian SecureVPN

Sehingga Februari 2019, mereka mempunyai lima pelayan di lima negara.

Selamat adalah perkataan yang paling bernilai oleh pengguna. Lagipun, itulah yang kita cari apabila menggunakan VPN. Tetapi ia agak kehilangan makna apabila setiap orang mendakwa bahawa IT'S yang paling selamat di pasaran.

Kami tahu mereka boleh bercakap ceramah, tetapi dalam ulasan SecureVPN ini, kami akan mengetahui sama ada ia boleh berjalan kaki.


Sekuriti VPN Selamat

RANGKA KESELURUHAN: 72
USABILITY: Mudah dipasang dan digunakan
LOG FILES: Beberapa Dasar Pembalakan
LOKASI: 5 negara, 5 pelayan
SOKONGAN: E-mel sahaja, tindak balas samar-samar
TORRENTING: Dibenarkan
NETFLIX: Buka blok Netflix USA
ENKRIPSI / PROTOCOL: AES-256; OpenVPN
KOS: $ 69.99 / tahun. Tiada jaminan wang balik.
LAMAN WEB RASMI: www.SecureVPN.org

SecureVPN Pros

SecureVPN menawarkan aplikasi sempurna yang mempunyai suis bunuh terbina dalam. Pelayan yang kami uji telah bekerja dengan Netflix. Dan mereka juga mempromosikan torrenting tanpa had.

Berikut adalah apa lagi yang anda boleh menikmati menggunakannya.

1. SecureVPN Cepat

Semua sambungan VPN akan melambatkan kelajuan internet anda.

Tetapi ia selalunya bernilai peningkatan keselamatan sekiranya anda mengorbankan beberapa mata peratusan.

Kami menguji kelajuan setiap VPN yang kami semak, menyambung ke pelayan di EU dan AS, dan merakam penurunan kelajuan untuk memberitahu anda sama ada trade-off itu bernilai (atau tidak).

Kami gembira melaporkan bahawa SecureVPN mengekalkan kelajuan yang kuat.

Ujian EU adalah yang terbaik, dengan kelajuan muat turun hampir tidak melebihi 10%.

Ujian kelajuan EU

Uji Ujian EU

 • Ping: 42 ms
 • Muat turun: 86.22 Mbps (11% Lebih rendah daripada 97 Mbps Penanda Aras)
 • Muat naik: 28.78 Mbps (45.6% Lebih kurang daripada 53 Mbps Penanda Aras)

Ujian pelayan A.S. sedikit bercampur.

Muat turun kelajuan adalah OK, tetapi kelajuan muat naik hampir 100% lebih perlahan daripada sambungan asal.

Ujian kelajuan AS

Ujian Kelajuan A.S.

 • Ping: 223 ms
 • Muat turun: 54.72 Mbps (43% lebih lambat daripada 97 Mbps Tanda aras)
 • Muat naik: 3.69 Mbps (93% lebih lambat daripada 53 Mbps Penanda Aras)

Prestasi EU yang kuat SecureVPN masih membantu mereka meletakkan ke-11 terpantas daripada lebih daripada 70 VPN yang telah kami semak.

2. Ia berfungsi dengan Netflix

Netflix mempunyai kontrak wang yang besar dengan sebilangan besar pembekal, yang menyatakan bahawa mereka hanya boleh menunjukkan kandungan tertentu di kawasan geografi tertentu.

Sebagai contoh, kandungan yang tersedia di versi Inggeris Netflix mungkin tidak terdapat di Amerika Syarikat.

Untuk sementara ini ini bukan masalah besar. Sekiranya orang Amerika ingin menonton kandungan UK mereka hanya masuk ke VPN mereka, disambungkan ke pelayan di UK, melancarkan Netflix dan mereka baik-baik saja.

Kemudian suatu hari, ini berlaku.

kesalahan yang tidak dijangka

Sejak itu, Netflix mengisytiharkan perang ke atas VPN, menggunakan salah satu sistem pengesanan VPN yang paling maju di dunia untuk menyekat akses.

Oleh sebab itu, VPN yang dapat berjaya menghindari tindak balas Netflix adalah bernilai beratnya dalam emas.

Itulah sebabnya pengujian Netflix adalah salah satu perkara penting dalam proses kajian kami. Kami memilih empat pelayan SecureVPN dari VPN dan menguji mereka untuk melihat jika Netflix akan berfungsi.

Salah seorang daripada mereka bekerja. Tidak cemerlang. Tetapi hakikat bahawa apa-apa yang bekerja sama sekali adalah tambah dalam hari-hari aliran gelap ini.

SecureVPN juga menawarkan nasihat mengenai isu Netflix di bahagian blog laman web rasmi mereka untuk meningkatkan kemungkinan kejayaan anda.

3. Torrenting adalah Dibenarkan

Torrenting membolehkan anda memuat turun fail besar pada kelajuan kilat cepat. Ini dicapai dengan menyambung ke komputer pengguna lain dan membolehkan mereka menyambung kepada anda.

Rangkaian besar ini memanfaatkan sumber semua orang. Tetapi ia juga datang dengan peningkatan risiko.

Penjenayah siber telah diketahui menggunakan perkhidmatan yang mengutuk untuk menyerang sistem lain, sehingga sejauh mengambil kawalan jauh komputer anda.

Itulah sebabnya VPN sempurna untuk mengerikan. Lapisan keselamatan tambahan yang mereka sediakan akan memastikan sistem anda selamat, membolehkan anda menjelajah dengan selamat.

Malangnya, banyak VPN tidak membenarkan torrenting. Atau mereka mengehadkannya dengan hanya beberapa pelayan.

SecureVPN membenarkan anda melakukan torrent, tetapi pemindahan P2P hanya dibenarkan melalui pakej premium mereka.

4. Mudah dipasang dan digunakan

Saya sangat gembira dengan betapa mudahnya produk ini dimuat turun, dipasang, dan digunakan. Seluruh proses, daripada mengklik pada pautan muat turun untuk menyambung ke perkhidmatan, berjaya mencatat masa kurang dari tiga minit.

selamat menyambung VPN

Setelah dipasang dan sedia untuk digunakan, saya diberi pilihan antara lima pelayan di lima negara yang berbeza. Mereka terletak di Amerika Syarikat, Singapura, Belanda, Luxembourg, dan India.

Saya memilih pelayan Belanda dan sedang berjalan.

selamatkan VPN selamat

Seperti yang dijangka, peralihan itu tidak sempurna dan kelajuan saya masih dalam julat yang boleh diterima. Video YouTube dimainkan serta-merta tanpa sebarang lag.

Kemudian, saya berhubung dengan Netflix. Dan ia juga berfungsi seperti pesona. Semua dalam semua, aplikasi ini sangat disyorkan.

5. Terbina dalam Kill Kill

SecureVPN tidak termasuk suis bunuh terbina dalam sebagai lapisan tambahan keselamatan.

Sekiranya kebocoran atau sebarang keadaan di mana sambungan anda tidak lagi selamat, suis pembunuh mengaktifkan dan secara automatik menamatkan sesi sebelum IP anda dikompromi.

Ia bukan sesuatu yang sering anda perhatikan selepas membolehkannya. Tetapi yakinlah ia akan memainkan peranan penting apabila anda memerlukannya.

SecureVPN Cons

Terdapat banyak perkara yang disukai mengenai SecureVPN.

Ia terlalu buruk kajian ini tidak berhenti di sini.

Kerana banyak isu buruk yang kita lihat melebihi kebaikan.

Dari perihalan perisian penyulitan mereka kepada pembalakan maklumat peribadi dan sokongan pelanggan yang lemah, ada banyak di sini yang akan membuat anda mengambil langkah mundur.

1. Log Beberapa Data Anda

Di laman web rasmi mereka, SecureVPN menggambarkan dirinya sebagai "100% swasta dan selamat tidak kira di mana anda berada."

Dasar privasi SecureVPNFoto stok palsu cuba untuk berpura-pura mereka peduli dengan privasi anda?

Bunyi yang sempurna, dan apabila anda mengambilnya pada nilai muka, anda akan mengandaikan bahawa syarikat itu tidak melog masuk maklumat anda.

Tetapi banyak VPN dapat menjejaki aktiviti anda dan menyimpan banyak data peribadi anda.

Untuk mendapatkan kisah sebenar di luar talian pemasaran syarikat, anda perlu bersabar dan menapis dasar privasi mereka.

maklumat yang dikumpul oleh SecureVPN

Di sana di bahagian atas imej ini, anda dapat melihat bahawa mereka mengumpul maklumat peribadi anda, termasuk IP luaran dan dalaman anda.

Itulah satu bentuk pembalakan.

Baris yang terakhir menyatakan bahawa mereka tidak melog masuk trafik web anda, tetapi lebih jauh ke bawah halaman, ada sedikit lagi yang memberi saya sedikit jeda.

Pendedahan SecureVPN

Tepat dari kelawar, mereka berkata "ya, kami menyulitkan data anda ... tetapi jika ia tidak berfungsi itu bukan kesalahan kami." Penolakan ini untuk bertahan dengan perkhidmatan VPN mereka tidak pasti, untuk mengatakan sekurang-kurangnya.

Kemudian ada baris terakhir ...

Mereka tidak melanggani penggunaan anda tetapi mereka akan memberikan data penggunaan kerajaan anda? Itulah yang menyesatkan dan membuat saya gugup.

Tidak, Terima kasih.

2. Bidang kuasa A.S. (5 Mata Perikatan)

SecureVPN Inc berpusat di Amerika Syarikat.

Biasanya, anda mungkin berfikir bahawa itu adalah perkara yang baik. Bukan apabila ia datang kepada VPN, walaupun.

Amerika Syarikat adalah anggota pengasas dari persekutuan pengawasan 5 Mata. Ini adalah perjanjian spionase yang berusia dekad antara lima negara untuk berkongsi maklumat yang mereka perolehi.

Bidang kuasa

Lima negara anggota asal 5 Persatuan mata adalah:

 • Amerika Syarikat
 • United Kingdom
 • Kanada
 • Australia
 • New Zealand

Oleh kerana SecureVPN terletak di Amerika Syarikat, mereka terpaksa mematuhi mana-mana dan semua pengawasan menuntut kerajaan persekutuan membuat. Kemudian, AS diwajibkan untuk berkongsi maklumat tersebut dengan pemerintah dari empat negara ini.

Melayari anda benar-benar selamat dan tanpa nama jika lima kerajaan yang berbeza dapat mengaksesnya apabila diminta?

Terutamanya apabila SecureVPN tidak dapat menahan produk mereka dalam dasar privasi?

3. Kekurangan Transparensi Sekitar Protokol & Penyulitan

SecureVPN agak ketat mengenai spesifikasi penyulitan mereka.

Secara berulang-ulang, mereka menyatakan bahawa ia adalah "teknologi penyulitan yang sama seperti tentera dan bank." Menendang melalui laman web mereka dan maklumat lain yang saya dapat menggali di web, saya tidak menemui apa-apa yang berkaitan dengan standard penyulitan yang mereka gunakan.

penyulitan gred tentera

Bank menggunakan pelbagai standard penyulitan, seperti yang diperlukan oleh undang-undang. Menurut blog privasi data Townsend Security, "Contoh-contoh piawaian dan algoritma yang diuji dan diterima oleh industri termasuk AES (128 bit dan lebih tinggi), TDES (kunci dua kali ganda minimum), RSA (2048 bit dan lebih tinggi), ECC (160 bit dan lebih tinggi), dan ElGamal (1024 bit dan lebih tinggi). "

Ini membuatkan saya gementar. Terutama mengingati bahawa hampir semua VPN teratas yang kami semakakan memberitahu anda dengan tepat jenis penyulitan yang mereka gunakan.

Ia hanya dengan melakukan beberapa penggali tambahan yang saya dapat mengetahui bahawa mereka menggunakan protokol OpenVPN untuk mengangkut sambungan mereka, dan kembali ke standard penyulitan. Ini adalah perkara yang baik, kerana kebanyakan pakar keselamatan bersetuju bahawa OpenVPN adalah pertaruhan terbaik untuk menjelajah selamat.

Walau bagaimanapun, SecureVPN tidak memberi anda opsyen menukar protokol mengikut kehendak. Walaupun OpenVPN adalah piawaian industri, ia boleh mempunyai masa yang sukar dengan beberapa platform iOS atau sistem komputer yang lebih lama.

Memberi pilihan sekunder biasanya merupakan idea yang baik, supaya anda tidak mengasingkan beberapa bakal pelanggan.

4. Kebocoran IP & Virus Potensi Dikesan

Peranan VPN adalah untuk mewujudkan sambungan selamat yang membolehkan anda menyemak imbas web dengan selamat dan tanpa nama.

Baik dalam teori. Namun, ini tidak selalu berlaku dalam realiti.

VPN boleh gagal memberikan keselamatan disebabkan kebocoran IP. Dengan kata lain, keselamatan anda boleh dilemahkan, secara literal mencurahkan data di luar sambungan anda, dan anda tidak akan pernah tahu.

Kebocoran membolehkan ISP anda untuk melihat IP sebenar anda, menidakkan keseluruhan alasan untuk VPN di tempat pertama.

Ini adalah isu besar yang melanda banyak produk. Malah, lebih dua pertiga daripada sambungan VPN Chrome menderita kebocoran DNS.

Bagaimana terowong VPN berfungsi

Kebocoran DNS terjadi apabila, disebabkan ralat, terowong VPN dilangkau dan komputer anda berkomunikasi secara langsung dengan pelayan DNS. Ini mendedahkan IP sebenar anda.

Inisiatif WebRTC

WebRTC adalah alat yang hebat yang membangkitkan kemajuan pelayar, tetapi kehadirannya boleh mendedahkan IP anda, walaupun menggunakan VPN.

Setiap VPN yang kami tinjau dijalankan melalui ujian kebocoran yang ketat, yang merangkumi enam pemeriksaan yang berbeza.

Kami meletakkan SecureVPN melalui ujian yang sama, dan ia tidak berbalas dengan baik.

 • https://ipleak.net/ - Gagal
 • https://www.perfect-privacy.com/check-ip - Lulus
 • https://ipx.ac/run - Lulus
 • https://browserleaks.com/webrtc - Lulus
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/ - Gagal
 • https://dnsleak.com - Lulus

Seperti yang dapat anda lihat, isu-isu telah dikesan dalam bentuk kebocoran DNS dan IP.

Ujian kebocoran DNS pada SecureVPN

Jika anda menggunakan SecureVPN, IP anda mungkin tidak selamat seperti yang anda fikirkan.

Inilah kebocoran IP yang kami dapati semasa menguji salah satu pelayan Belanda mereka:

Ujian kebocoran WebRTC

Itu bukan semua yang kami dapati, malangnya.

Kami juga meletakkan fail pemasangannya melalui VirusTotal.com dan mendapat satu amaran.

Amaran VirusTotal pada SecureVPN

Ia boleh menjadi positif palsu dalam semua kejujuran. Tetapi pasangan ini dengan kebocoran IP yang diketahui, dan ia adalah trend yang mengganggu.

5. Sokongan Peranti Terhad

SecureVPN dengan bangga memberi perkhidmatan yang boleh digunakan pada semua rangkaian dan peranti.

Keserasian SecureVPN

Walau bagaimanapun, ini seolah-olah termasuk hanya platform mudah alih dan desktop.

Itu meninggalkan segmen keseluruhan pasaran yang tidak sesuai dari kotak.

Sangat baik bahawa SecureVPN tersedia pada Windows, Mac, Android, dan iOS. Tetapi, lebih baik jika ia boleh digunakan pada penghala, sistem permainan, TV Kebakaran, Chromecast, Roku, Apple TV, dan peranti pintar lain yang menyambungkan ke televisyen.

6. Pelayan Terhad & Ciri-ciri utama

SecureVPN hanya mempunyai lima pelayan di lima negara. Oleh kerana kebanyakan VPN mempunyai beratus-ratus pelayan di berpuluh-puluh negara, ini terasa sedikit terhad.

SecureVPN menyediakan perkara berikut

Bercakap had, ada versi percuma SecureVPN, tetapi ada batasan-batasan yang melampau diletakkan di atasnya. Anda boleh melayari secara tanpa nama, tetapi anda mempunyai had pemindahan bulanan data 1000 Mb, dan sesi individu tidak boleh melebihi 20 minit.

Versi percuma hanya akan membawa anda satu sambungan pada satu masa, tetapi premium menawarkan lima.

Akses kepada ciri P2P dikunci dalam premium juga.

Versi percuma nampaknya memberi manfaat jika anda hanya ingin menyemak e-mel anda atau melakukan pelayaran ringan semasa disambungkan ke wifi umum. Jika tidak, ia sangat terhad.

7. Sokongan Pelanggan E-mel Hanya & Jawapan yang jelas

SecureVPN menggunakan borang hubungan di laman web mereka untuk semua perkara perkhidmatan pelanggan.

Sokongan pelanggan SecureVPN

Kesederhanaan adalah baik, tetapi saya tidak besar pada sokongan e-mel sahaja. Tidak mengapa dalam beberapa kes. Tetapi hampir mustahil untuk mengadakan perbincangan susulan yang sering kali tertinggal selama beberapa hari.

Inilah maksud saya.

Saya menulis satu soalan yang agak mudah, terus bertanya mengenai enkripsi misteri mereka "enkripsi gred tentera."

Sokongan SecureVPN

Sebelas jam kemudian, saya mendapat jawapan. Ia bukan satu yang saya suka.

Sambutan VPN selamat

Helen dari sokongan pelanggan SecureVPN menjawab separuh daripada soalan saya. Dia bercakap sedikit tentang protokol mereka, tetapi pertanyaan saya ke dalam perisian penyulitan yang tidak jelas mereka tersentuh sepenuhnya.

Jawapan mereka adalah meremehkan dan perlahan. Ini bermakna saya perlu menunggu beberapa hari untuk mendapatkan jawapan yang perlu mengambil masa dua saat.

Kos, Rancangan SecureVPN, & cara bayaran

Kos SecureVPN

SecureVPN menawarkan perkhidmatan percuma yang sempurna jika anda hanya menguji perkhidmatan itu.

Ia memberi akses kepada SecureVPN mereka, termasuk tiada pendikit kelajuan, memberi anda akses penuh ke perkhidmatan Web dan VoIP, tetapi menghadkan jumlah masa dan pemindahan data anda.

Pakej Premium mereka termasuk banyak barangan tambahan. Anda mendapat segala-galanya dari pakej percuma, ditambah pindahan fail P2P, sesi / data tanpa had, lima sambungan dan tag harga yang cukup tinggi.

Dengan hanya lima pelayan, ia agak sukar untuk membenarkan pada $ 7.99 sebulan. Tidak apabila begitu banyak VPN lain dengan taman pelayan 10 kali saiz itu akan kurang.

Setakat pilihan pembayaran, ia terhad. Mereka hanya menawarkan sokongan PayPal. Tiada pemprosesan kad kredit tradisional atau kriptografi diterima.

Diskaun SecureVPN

Harus diingat bahawa terdapat beberapa percanggahan mengenai harga rancangan tahunan mereka. Dalam tangkapan skrin sebelumnya, ia disenaraikan sebagai $ 69.99, dan di sini ia adalah $ 49.99. Oleh itu, terdapat lebih banyak ketidakkonsistenan.

Pada mulanya, kami fikir kami terlepas jaminan wang balik. Tentunya, di laman web mereka di suatu tempat. Setiap VPN tunggal yang kami semak semula kini menawarkan beberapa jenis dasar bayaran balik.

Tetapi tidak SecureVPN.

Sebaliknya, kita harus pergi ke bawah Terma dan Syarat mereka untuk membaca cetakan yang baik.

Pertama, mereka mengatakan bahawa pengguna mengakui bahawa syarikat itu mungkin ditutup untuk apa-apa sebab, pada bila-bila masa. Itu tidak begitu menggalakkan.

Kemudian, mereka terus mengatakan bahawa walaupun mereka akan memberikan notis selama 30 hari, "Pelanggan tidak akan layak mendapat bayaran balik yang pro-rated, separa atau lengkap sekiranya ditutup."

Jadi pada asasnya, anda diskrukan.

Satu lagi berita buruk? Kali terakhir Terma ini dikemas kini ialah 2015. Yikes. Oleh itu, anda tahu bahawa mereka terlepas dari tarikh. Siapa pun GDPR?

Adakah saya Mengesyorkan SecureVPN?

Tidak, saya tidak.

Sayang sekali saya tidak mengesyorkan produk ini kerana ia berfungsi dengan baik. Walau bagaimanapun, kebimbangan yang kami ada, melebihi pengalaman itu.

Pembalakan dan kebocoran apa saja akan sentiasa membuat anda meneka kedua. Tidak kira betapa sistem berfungsi, jika anda menyimpan maklumat saya atau bocor alamat IP saya, maka anda gagal tugas utama VPN.

Seluruh rahsia rahsia tentang penyulitan mereka juga membimbangkan. Bukan sahaja mereka pergi keluar dari jalan mereka untuk tidak memberitahu spesifikasi anda di laman web, tetapi apabila anda meminta pekerja mengenainya, mereka mengelak

Kemudian ada harga. Terdapat VPN jauh lebih baik di sana untuk kurang wang. Ia mempunyai kelajuan yang hebat dan bekerja dengan baik dengan Netflix dan mengerikan, tetapi ia masih merupakan lulus bagi saya.

Daripada 78 VPN, kami menilai SecureVPN pada nombor 67 secara keseluruhan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me