AzireVPN Kajian

Ulasan AzireVPNAzireVPN dicipta oleh sebuah syarikat Sweden yang dipanggil Netbouncer AB (2012).


Sebagai penulisan kajian ini, mereka mempunyai 22 pelayan di lima negara yang berlainan.

Mereka mendakwa mempunyai privasi anda dalam fikiran, dengan menyatakan protokol yang kuat yang sepatutnya memastikan kehidupan dalam talian anda selamat dan terjamin.

Tetapi adakah mereka?

Inilah yang akan kita ketahui hari ini dalam kajian AzireVPN ini.

Kami meletakkan mereka melalui proses semakan 13 langkah kami untuk menjawab untuk mengetahui sama ada mereka boleh memenuhi jangkaan tinggi ini.

Gambaran Keseluruhan AzireVPN

RANGKA KESELURUHAN: # 67 daripada 78 VPN
USABILITY: Mudah dibentuk dan digunakan
LOG FILES: Tiada Dasar Pembalakan
LOKASI: 5 negara, 18 pelayan
SOKONGAN: Sokongan pelanggan yang responsif
TORRENTING: Dibenarkan
NETFLIX: Tersedia di Stockholm, Sweden sahaja
ENKRIPSI / PROTOCOL: AES-256; OpenVPN, WireGuard
KOS: $ 4.26 / mo selama setahun
LAMAN WEB RASMI: www.AzireVPN.com

AzireVPN Pros

AzireVPN mula kuat.

Dasar tiada pembalakan mereka adalah terperinci dan disokong oleh 'mod operator buta', yang menambah lapisan keselamatan kepada program yang sudah mengagumkan.

Mereka menggunakan protokol VPN terbaik dan penyulitan yang ditawarkan oleh industri, termasuk perkhidmatan baru yang mungkin menjadi norma baru.

Juga, Azire bekerjasama dengan perkhidmatan yang buruk dan berjaya melancarkan larangan VPN Netflix.

Mari kita periksa semua ciri positif ini satu demi satu.

1. Tiada Aktiviti Pembalakan

Azire mendakwa bahawa mereka tidak log apa-apa aktiviti anda. Mereka membuat ini sangat jelas di laman web mereka.

ketat tiada dasar pembalakan

Itulah tuntutan yang besar, disokong oleh mata item. Perlu diingatkan bahawa banyak syarikat VPN mendakwa bahawa mereka tidak melakukan log aktivitas Anda, tetapi ketika Anda melihat lebih dekat dengan syarat layanan dan kebijakan privasi, mereka benar-benar melakukan.

Anehnya, AzireVPN tidak mempunyai dasar privasi yang tersenarai di laman web mereka, tetapi saya melihat syarat perkhidmatan mereka.

syarat pembalakan perkhidmatan

Mereka mengulangi dasar mereka sekali lagi, kata demi kata, membuktikan bahawa apa yang disenaraikan di laman utama adalah pendirian rasmi mereka. Tiada istilah tersembunyi atau bahasa yang diketepikan. Hebat.

Pendirian anti-pembalakan mereka disokong oleh sistem operator buta. Yang menghapuskan keupayaan pentadbir sistem biasa untuk menanyakan mana-mana titik akhir atau maklumat IP yang dibenarkan yang digunakan oleh protokol WireGuard.

Pengendali buta

Azire mengehadkan kebolehan pengendali mereka sendiri untuk melindungi maklumat anda. Itulah langkah yang mengagumkan yang tidak banyak syarikat bersedia untuk mengambil.

2. Protokol dan Penyulitan yang Mengesankan

Semua yang tidak mahu namanya disiarkan di dunia tidak bermakna sesuatu tanpa protokol terowong VPN yang kuat dan penyulitan peringkat tinggi untuk melindungi maklumat dalam talian anda.

Salah satu faktor yang paling penting untuk dicari ketika memilih perkhidmatan VPN termasuk pilihan protokol dan penyulitan anda. Dan AzireVPN ada yang terbaik.

Protokol lalai mereka ialah OpenVPN. Ini dianggap oleh ramai untuk menjadi standard industri. Ia adalah sumber terbuka, yang bermaksud bahawa ia sentiasa diselenggarakan oleh seluruh komuniti keselamatan (bertentangan dengan beberapa jurutera dalam satu syarikat).

Ini terus menyimpan OpenVPN di tepi canggih, sentiasa dikemas kini, ditambal, dan diperiksa.

Azire juga menggunakan penyulitan AES-256, yang kini merupakan standard penyulitan paling selamat di planet ini untuk produk VPN.

Butiran teknikal AzireVPN

Saya suka berapa banyak maklumat yang disediakan oleh Azire mengenai protokol mereka. Mereka bangga dengan apa yang mereka tawarkan, dan mereka sepatutnya.

Protokol terowong baru yang mereka touting adalah WireGuard.

Protokol VPN ini tidak serasi dengan semua platform, berfungsi semata-mata pada Linux, Mac, Android, dan beberapa router terhad. Ia menggunakan pembinaan yang disahkan secara rasmi pertukaran utama, dan Azire menyatakan bahawa mereka percaya ia lebih unggul daripada OpenVPN.

Mereka memetik kelajuan unggul dan kod kurang sebagai faktor yang menjadikan WireGuard lebih selamat.

WireGuard vs IPsec vs OpenVPN

Akhir sekali, Azire menawarkan perkhidmatan proksi SOCKS5, yang kebanyakannya digunakan untuk memintas Geo-blok yang diletakkan pada kandungan sambil mengekalkan sambungan ke pelayan terowong yang sama di lokasi lain.

Segala-galanya, maklumat anda sangat selamat dengan AzireVPN dengan banyak pilihan hebat.

3. 1/4 Servers Bekerjasama dengan Netflix

Ia sangat jarang apabila anda dapat mencari VPN yang berfungsi dengan Netflix.

Ini kerana perkhidmatan penstriman yang paling popular di dunia mengisytiharkan perang pada rangkaian peribadi dan proksi peribadi maya beberapa tahun lalu.

Tetapi semuanya tidak hilang.

Sesetengah VPN mempunyai keupayaan untuk melancarkan perisian menyekat Netflix, yang membolehkan anda mengalami kandungan yang disekat geo tidak kira di mana anda mungkin berada.

Kami gembira melaporkan bahawa AzireVPN adalah salah satu daripada mereka. Kami menguji empat pelayannya dan mendapati bahawa salah seorang daripada mereka (Stockholm, Sweden) masih membenarkan streaming Netflix.

4. Torrenting adalah Dibenarkan

Torrenting selamat adalah salah satu hadiah paling hebat yang boleh disediakan oleh VPN.

Keupayaan untuk memuat turun fail besar sekeping, dengan menghubungkan dengan sistem pengguna lain adalah sangat berfaedah. Tetapi ia juga membawa banyak bahaya dengannya.

Kadang-kadang, pengguna yang menyambungkan komputer anda mempunyai niat jahat.

Itulah sebabnya VPN membuat proses mengerikan begitu selamat. Dengan menjaga maklumat peribadi anda dari tangan penjenayah, anda mempunyai semua manfaat yang tidak dapat dinafikan dengan tiada bahaya.

Walaupun begitu, banyak VPN mengharamkan meretas atau mengehadkannya dengan sangat di pelayan mereka. AzireVPN bukan salah seorang daripada mereka. Ia membolehkan torrenting percuma sekatan pada semua pelayan.

Sebenarnya, ia menjadikannya senarai VPN yang terbaik untuk mengutuk.

5. Perkhidmatan Pelanggan Responsif

AzireVPN menggunakan borang hubungan pada halaman sokongan laman web mereka untuk semua perkara berkaitan perkhidmatan pelanggan.

Ia boleh didapati dengan mengklik pada tag sokongan di bahagian atas halaman, kemudian menatal ke arah bawah.

Mereka mempunyai beberapa soalan yang sering ditanya sebelum borang itu dalam usaha untuk menangani kebimbangan anda sebelum anda perlu menghantar e-mel.

sokongan e-mel dengan manusia

Saya bertanya soalan mudah tentang penyulitan dan sama ada saya boleh menggunakan TOR pada rangkaian mereka. Saya mendapat jawapan hanya beberapa jam kemudian, yang merupakan masa tindak balas yang mengagumkan untuk borang kenalan. (Kami terpaksa menunggu HARI hanya untuk mendapatkan respons mudah dari pembekal lain pada masa lalu.)

maklum balas e-mel cepat dari AzireVPN

Ini bukan tindak balas tampalan bentuk atau salinan.

Seseorang sebenarnya mengambil masa untuk membaca mesej saya dan menghantar saya jawapan yang baik dan sopan, memaparkan pautan di mana saya boleh mendapatkan lebih banyak maklumat.

Ini adalah pengalaman sokongan hebat.

6. Mudah Ditubuhkan dan Digunakan

Saya mempunyai pengalaman yang sangat positif dengan tangan saya untuk ujian VPN ini. Pemasangan adalah angin dan pengalaman pelayaran web saya cukup sempurna.

Pertama, saya memuat turun klien VPN yang betul dari laman web mereka.

proses persediaan mudah dengan klien VPN mereka

Penyihir persediaan agak mudah dan mudah, dan pemasangan berjalan dengan cepat. Seluruh pengalaman dari muat turun melalui pemasangan mengambil masa kurang dari satu minit.

Proses persediaan AzireVPN

Setelah ia dipasang, AzireVPN melepaskannya, memberi saya tanda pada skrin. Saya memasuki maklumat login saya dan kemudian saya memulakan.

Aplikasi perisian AzireVPN

Sambungan adalah bagus dan mudah, dan saya dapat melayari masa lapang saya. Saya berhubung dengan pelayan Kanada, yang merupakan keputusan yang saya buat sebelum masuk.

Saya kecewa melihat bahawa tiada papan pemuka VPN semasa anda bersambung. Saya juga tidak dapat menukar pelayan mengikut kehendaknya. Saya perlu log keluar dan kemudian kembali sekiranya saya mahu berbuat demikian.

Untuk memutuskan sambungan, saya perlu mengklik kanan ikon di bar alat saya dan pilih putuskan sambungan.

AzireVPN Cons

Walaupun ada banyak yang baik untuk dinikmati ketika datang ke AzireVPN, ada juga yang sedikit yang membuat saya teragak-agak.

Untuk satu, kami mendapati kebocoran IP dalam salah satu ujian kami, yang merupakan masalah besar.

Ia adalah taman pelayan dan senarai peranti sangat kecil, ia tidak begitu cepat, dan walaupun tidak ada dasar pembalakan, ia menjadi lambungan di tengah-tengah suatu perikatan pengawasan utama.

Tengoklah.

1. Jurisdiksi Sweden (Inside 14 Eyes Alliance)

Kami sangat menyukai dasar pembalakan Azire.

Ia adalah hawa nafas yang jujur.

Walau bagaimanapun ...

Ia dibatalkan sedikit kerana bidang kuasa syarikat Sweden.

Sweden adalah sebahagian daripada 14 Eyes Surveillance Alliance, satu perjanjian spionase antara 14 negara, termasuk Sweden dan Amerika Syarikat. Negara-negara anggota menyusun usaha mengumpulkan maklumat mereka. Jadi, jika satu kerajaan mengumpulkan intel pada anda, mereka semua mendapatnya.

Oleh itu, walaupun Azire mungkin tidak membantumu, mereka boleh mengubah maklumat peribadi jika ditekan oleh kerajaan Sweden. Kemudian Sweden, AS, dan 12 negara lain akan mempunyai maklumat mengenai anda dan aktiviti anda.

Tidak sesuai.

2. Kebocoran IP Dikesan

Sekiranya VPN membocorkan alamat IP anda, anda harus membuangnya ASAP.

Menyembunyikan IP anda adalah benar-benar satu perkara yang harus dilakukan oleh VPN. Ini adalah sebab keseluruhan produk untuk yang sedia ada.

Itulah sebabnya apabila kita mencari kebocoran IP, ia menyedihkan pendapat kita mengenai VPN.

Dan malangnya, itulah yang berlaku dengan AzireVPN.

Kebocoran ini boleh datang dalam dua bentuk: kebocoran DNS dan WebRTC.

Kebocoran DNS berlaku apabila ralat menyebabkan terowong VPN anda dilangkau. Apabila ini berlaku, IP anda sepenuhnya terdedah.

Kebocoran WebRTC disebabkan oleh penyemak imbas dalam API yang bertujuan untuk membantu meringankan beban pemaju dalam mewujudkan aplikasi komunikasi masa nyata. Walaupun mereka berkhidmat dengan tujuan yang bermanfaat, API ini boleh mencipta masalah dengan keselamatan VPN, menyebabkan IP sebenar anda diturunkan.

Kerana kepentingan dan ancaman yang diwakili oleh kebocoran IP, kami meletakkan semua sistem yang kami uji melalui enam ujian. Azire gagal satu daripada enam.

azire bocor DNS pelayan

Menunjukkan IP Estonia kami (tetapi harus IP Inggeris).

 • https://ipleak.net/ - Lulus
 • https://www.perfect-privacy.com/check-ip - Lulus
 • https://ipx.ac/run - Lulus
 • https://browserleaks.com/webrtc - Lulus
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/ - Gagal
 • https://dnsleak.com - Lulus

Kami juga memeriksa perisian pemasangan mereka untuk memastikan tiada Malware atau virus lain yang menyerangnya. Kami gembira melaporkan bahawa ia diluluskan dengan warna terbang.

imbasan virustotal untuk azirevpn

3. Kelajuan Pelayan Lambat

VPN akan memperlahankan kelajuan internet anda.

Setiap satu akan.

Bahawa dikatakan, ini tidak bermakna bahawa keseluruhan sistem anda harus berhenti. Apabila anda melihat beberapa VPN terpantas yang kami lihat anda akan melihat bahawa mereka hanya memperlahankan anda sedikit.

VPN lain kurang berkesan dalam hal ini.

Kami menguji kelajuan setiap VPN yang kami semak dengan cara yang sama. Kami mengukur kehilangan dari pelayan di EU dan yang lain di Amerika Syarikat.

Kelajuan keluar dari pelayan EU tidak mengerikan, tetapi masih lebih rendah daripada yang kita mahu lihat.

Ujian kelajuan ujian EU

Uji Ujian EU

 • Ping: 36 ms
 • Muat turun: 47.47 Mbps (51% lebih lambat daripada 97 Mbps Penanda Aras)
 • Muat naik: 39.72 Mbps (25% Lebih rendah daripada 53 Mbps Penanda Aras)

Ujian kelajuan AS jauh lebih buruk, dengan kelajuan muat naik menurun dengan peratusan yang membimbangkan.

Ujian kelajuan Amerika Syarikat Azire

Ujian Kelajuan AS

 • Ping: 153 ms
 • Muat turun: 27.76 Mbps (71% lebih lambat daripada 97 Mbps Tanda aras)
 • Muat naik: 8.21 Mbps (84.5% lebih rendah daripada 53 Mbps Tanda aras)

Daripada 78 VPN yang kami tinjau, kami berpangkat AzireVPN nombor 40 dari segi kelajuan. Itu hampir meletakkan mereka di bahagian bawah.

4. Keserasian Peranti Terhad

Oleh kerana VPN moden digunakan untuk banyak penstriman, ia menjadi penting untuk memastikan bahawa ia serasi dengan peranti pintar yang boleh berfungsi dengan televisyen.

Malangnya, AzireVPN tidak berfungsi dengan peranti seperti FireTV, Roku, AppleTV, atau sistem permainan seperti PlayStation 4 atau Xbox One.

Azire berjalan dengan Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, router yang menjalankan OpenWrt dan LuCi, OpenWRT, DD-WRT, dan pfSense.

Walaupun itu adalah line-up yang baik, kekurangan peranti pintar dan konsol permainan membuat ini penipu untuk saya.

5. Bilangan Kecil Pelayan, Suis Bunuh Terbatas

Beberapa VPN terbaik di dunia mempunyai beribu-ribu pelayan yang terletak di hampir setiap bandar utama di dunia.

Azire mempunyai lima negara dan 22 pelayan.

Itu sahaja.

lokasi dan pelayan

Pelayan ini hanya terletak di Amerika Utara dan Eropah. Tiada perwakilan di Afrika, Asia, atau Australia.

Kekurangan pilihan ini benar-benar merugikan pengguna.

Azire-5-lokasi

Ia mempunyai senarai ciri yang mengagumkan. Bandwidth dan sokongan yang tidak terhad untuk lalu lintas IPv6 dan P2P sentiasa menjadi perkara yang baik.

Tetapi terlalu sedikit pelayan mungkin mengapa kami melihat kelajuan server yang perlahan (dan anda mungkin akan juga).

Kemudian, mereka hanya menawarkan suis bunuh untuk Android. Yang mana yang lebih baik!

Ciri-ciri kecil yang berguna adalah ukuran keselamatan pertahanan yang paling banyak VPN yang sah keluar dari kotak dengan. Sekiranya kebocoran hadir dalam sesi anda, suis pembunuh mengaktifkan dan menembusi sistem anda.

Kebocoran sangat berbahaya kerana anda tidak boleh memberitahu apabila ia berlaku. Dan kerana kita mendapati kebocoran hadir dalam sistem AzireVPN, ia akan memulihkan sebahagian keyakinan saya jika terdapat suis pembunuh.

Tidak semestinya nasib semacam itu - melainkan anda menggunakan Android.

Kos, Rancangan AzireVPN, & cara bayaran

AzireVPN mempunyai satu pelan premium yang merangkumi semua ciri program.

Mereka termasuk lima sambungan serentak dan suis pelayan tanpa had.

Harga AzireVPN

Menukar kos ini dari euro, kita melihat bahawa satu bulan perkhidmatan akan dikenakan biaya $ 5.68 pada masa pembaharuan ini (Februari 2019).

Tiga bulan akan berjalan $ 4.54 sebulan. Tahun penuh akan dikenakan biaya $ 4.26 sebulan, dan dua tahun penuh akan dikenakan biaya $ 3.69 sebulan.

Bukan harga yang buruk, tetapi terdapat VPN jauh lebih murah yang mempunyai taman pelayan yang lebih besar dan lebih banyak ciri.

Nasib baik, terdapat satu tan pilihan pembayaran yang berbeza yang tersedia (termasuk pembayaran tanpa nama):

Pembayaran tanpa nama AzireVPN

Anda boleh membayar dengan kad kredit utama (Visa, Mastercard, American Express) atau melalui PayPal. Mereka juga menerima lapan bentuk cryptocurrency yang berbeza. Itu sangat berguna apabila anda cuba mengekalkan nama yang tidak dikenali.

Syarat Perkhidmatan Azire mendedahkan bahawa kebanyakan pengguna memperoleh jaminan wang balik 7 hari penuh. Walau bagaimanapun, sila ambil perhatian bahawa bayaran balik ini TIDAK dilanjutkan kepada pakej satu atau sebulan yang dibuat menggunakan Bitcoin. Oleh itu, ingatlah jika anda melihat pilihan sama ada.

Adakah saya Mengesyorkan AzireVPN?

Malangnya, saya tidak.

Dan saya menekankan perkataan "sayang" kerana saya benar-benar mahu mencadangkannya.

Syarikat itu cekap dan bermaklumat. Perkhidmatan pelanggan mereka hebat dan saya sangat suka dasar anti-pembalakan mereka. Laman web ini sangat berguna; salah satu yang terbaik yang saya lihat.

Ia tidak cukup.

Ia terlalu mahal dan terlalu lambat dengan taman pelayan yang terhad. Kebocoran sentiasa sukar bagi saya untuk berjaya. Terutama tanpa suis bunuh untuk kebanyakan peranti.

Ia benar-benar pengalaman pengguna lancar. Aplikasi ini berfungsi dengan sangat baik. Jika mereka dapat menangani isu-isu yang bermasalah ini, saya pasti dapat membelakangnya pada masa akan datang.

Kami berpangkat AzireVPN di nombor 67 daripada 78 VPN yang telah kami semak.

Anda akan lebih baik dengan NordVPN (anda boleh membaca kajian penuh kami di sini).

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me