ProXPN преглед

Въпреки че е в индустрията за онлайн сигурност почти десетилетие, proXPN все още е сравнително непознат играч в VPN играта.

Извън няколко забележителни забележки, които видях на други уебсайтове, никога не знаех много за proXPN или как работят услугите им, докато не започнах да го използвам за целите на този преглед и според мен това е доста сериозно червено знаме.

Въпросът, на който съм се спрял, е прост,

Дали относителната анонимност на proXPN се дължи на подпартова услуга или подпартен маркетинг?

В хода на този преглед ще отговоря на този въпрос и ще се задълбоча в услугите на proXPN.

Ще анализирам скоростите, функциите и съвместимостта както на техния платен, така и на безплатен VPN клиент, за да определям дали компанията заслужава трудно спечелените пари (предупреждение за спойлер: те вероятно не го правят). Но преди да се потопя в останалата част от този преглед, отделете малко време да разгледаме компанията зад proXPN.

 • Какво е proXPN?
 • proXPN функции
 • Безопасен ли е proXPN?
 • proXPN Против
 • Как да използвате proXPN
 • Заключение за преглед на proXPN

Какво е proXPN?

преглед на proXPN и начална страница

Основан през 2009 г., proXPN е очевиден ветеран на VPN индустрията.

След повече от 8 години в бизнеса, proXPN разработи прост и ясен freemium VPN софтуер, който може да се използва на повечето големи устройства.

Основните потребители са ограничени до Съвместимост с Windows и Mac като има предвид, че първокласните клиенти имат достъп до напълно съвместим софтуер, който работи с:

 • Windows
 • Mac
 • Linux
 • IOS
 • андроид

Със седалището си в Холандия, proXPN е разположен на територия с девет очи, което значително увеличава възможността от правителствена намеса или наблюдение.

Общ преглед на ProXPN

ОБЩО РАЙОН: 46
използваемост: Не е много удобно за потребителя
ЛОГ ФАЙЛОВЕ: Без регистрация
Локация: 4 държави, 21 сървъра
ПОДДЪРЖА: Добра поддръжка на клиенти с първокласен абонамент
TORRENTING: Позволен
НЕТФЛИКС: Блокира Netflix САЩ
Криптиране / ПРОТОКОЛ: 2408-битов ключ за криптиране, 512-битов тунел за криптиране; OpenVPN, PTPP
COST: $ 6.25 / месец
ОФИЦИАЛЕН САЙТ: www.proXPN.com

ProXPN функции (не много)

proXPN предлага на своите потребители както безплатни, така и платени версии на софтуера им, а разликите между двата, които ще се докосна в по-късен раздел, са доста значителни.

За съжаление нито техният безплатен, нито платен софтуер не носят нещо особено уникално или специално на масата.

Те предлагат a мрачен избор на сървър само с няколко места да избирате, повечето от които са в Съединените щати.

За разлика от много от техните конкуренти, proXPN предлага неограничен пренос на данни и време за връзка както с техните безплатни, така и с платени потребители, но това е приблизително до тяхната страница „Функции“.

Ако сте малко изненадани колко кратък е този конкретен раздел от рецензията, тогава не сте сами. proXPN предлага една от най-баребоните и без излишни VPN мрежи, които съм виждал.

Има много малко разширени функции или бонуси и дори повечето начинаещи VPN потребители ще намерят своя кратък списък от функции, които са изцяло подкопани.

Въпреки това, само защото VPN не предлага изобилие от допълнителни функции и настройки, не означава, че не може да се изкупи с изключителни скорости и сигурност.

За съжаление, proXPN не изглежда особено загрижен за никоя област на своята услуга.

Списъкът им със съвместими устройства също е сравнително малък.

Ето официалния списък на поддържаните в момента устройства от сайта им:

 • Windows
 • Mac
 • Linux
 • андроид
 • IOS

Можете да свържете до четири устройства едновременно. Както можете да видите от списъка по-горе, те не предлагат никаква поддръжка за рутери, смарт телевизори или конзоли за игри в момента.

Безопасен ли е proXPN?

Сигурността (или липсата на такава) на всеки доставчик на VPN зависи от четири неща: юрисдикцията на компанията, политиката за регистрация, стандартите за криптиране и наличните протоколи.

Както споменах по-рано, proXPN е със седалище в Холандия, член на алианса с девет очи и следователно, значително по-отворен за намеса на правителството, отколкото доставчик на VPN в страна, която не е страна в съюза..

proXPN, обаче, има много стриктна политика без регистрация че те ясно посочват в своята политика за поверителност:

политика за регистрация на proXPN

По отношение на наличните си протоколи, proXPN е доста ограничен и позволява на потребителите си да се свързват само чрез OpenVPN и PTPP.

Въпреки че бих искал да видя повече протоколи да станат достъпни, тяхната липса на налични протоколи не е точно прекъсвач на сделката, тъй като OpenVPN е един от най-бързите и сигурни протоколи, които са налични в момента.

Техните стандарти за криптиране, от друга страна, представляват много сериозен проблем за потенциалните клиенти.

Въпросният стандарт е само 2408-битов ключ за криптиране и 512-битов тунел за криптиране.

За тези от вас, които не са особено запознати със стандартите за криптиране, 512-битовото криптиране е невероятно уязвимо и може лесно да бъде пропукано от всеки хакер, който си струва солта.

Като се има предвид, че почти всеки друг VPN на пазара използва по-сигурното (и отворен код) AES-256 криптиране, което към момента на писане все още не е прекъснато, това е сериозен недостатък в записа на proXPN и сериозна загриженост за всяка сигурност съзнателен клиент.

proXPN цени и БЕЗПЛАТЕН план

За разлика от много от техните конкуренти, разликите между безплатните и платени планове на proXPN са болезнено очевидни.

Ето кратко описание на това как плановете се различават.

proXPN безплатен срещу платен план

В хода на този преглед обсъждахме основно качеството на премиум акаунта за proXPN и, както вероятно сте установили, той е напълно не впечатляващ.

Имайки това предвид, би трябвало да е малко изненада да разберем, че тяхната безплатна VPN услуга е още по-впечатляваща и се предлага оборудвана с толкова разнообразна селекция от функции и сървъри, че тя е всичко друго освен неизползваема.

Най-голямата и най-важна разлика между техните платени и безплатни планове е, че proXPN не е съвместим с Android или iOS, освен ако не надстроите до премиум акаунт.

Това е огромен проблем, когато вземете предвид, че повечето хора правят по-голямата част от сърфирането си на мобилни устройства.

С безплатен акаунт, вашата VPN скорост и избор на сървър почти не съществува, а споделянето на P2P файлове е достъпно само за плащащи клиенти.

Казано накратко, безплатният VPN на proXPN е сред най-лошите, които съм виждал.

Имайки предвид този факт, много от вас вероятно се чудят колко ще ви струва достъпът до техните първокласни функции.

С изненада установих, че въпреки слабата си услуга, proXPN таксува много премия за много основен продукт.

текущо ценообразуване

За разлика от повечето доставчици на VPN, proXPN не предлага едномесечен пакет или стръмно намален 24-месечен план.

Вместо това те предлагат три, шест и дванадесетмесечни планове за ценообразуване.

Ето разбивката.

3 месеца:

 • $ 9,98 на месец
 • $ 29,98 се таксува на тримесечие
 • 0% спестявания

6 месеца:

 • $ 8.33 на месец
 • $ 49.95 се таксува два пъти годишно
 • 17% спестявания

12 месеца:

 • 6,25 долара на месец
 • 74,95 долара, таксувани годишно
 • 37% спестявания

След като прегледах повече от 30 VPN, мога честно да кажа това няма възможен начин да се оправдае скоростта, която proXPN се опитва да таксува. Има много по-евтини (и по-добри) VPN мрежи.

Като се имат предвид техните разочароващи скорости, нестабилен избор на сървър и лесно хакерски стандарти за криптиране, просто няма причина някой да избере proXPN над някой от техните конкуренти.

Например ExpressVPN (преглед), един от личните ми любими VPN, предлага скорости за изтегляне, които са два пъти по-бързи от proXPN и предлага един от най-сигурните VPN софтуер, който някога съм срещал.

Ако се интересувате от бързи VPN мрежи, помислете за четене на това сравнение.

Но да се върнем на въпроса под ръка.

Друг сериозен проблем, който възниква пред всеки, който желае да стане клиент на proXPN, е, че те силно ограничават начина, по който можете да закупите техните VPN и не предлагат анонимни форми на плащане. Ако не ви е удобно да плащате с Visa, MasterCard или PayPal, вероятно трябва да започнете да търсите друга VPN.

В тяхна защита обаче, всички плащания са подкрепени с 30-дневен без въпроси, зададени гаранция за връщане на пари който няма ограничения на честотната лента или ограничения на връзката.

Така че, ако закупите членство в proXPN и решите, че не е подходящо за вас (което е вероятно), можете да получите пълно възстановяване на сумата за покупката, стига да изпратите заявката си в рамките на месец от първоначалната си покупка.

proXPN Против

1. Малка скорост (само ~ 40 Mbps от 100 Mbps)

Извън специфични функции като P2P съвместимост, adblock и Netflix „unblocker unblockers“, повечето хора се интересуват само от три неща при закупуване на VPN:

Сигурност, цена и скорост.

Ще засегна разликите между безплатните и платени абонаменти на proXPN и пакетите за ценообразуване, които са налични само за минута, но първо искам да обсъдя скоростите му за изтегляне..

За да гарантирам, че този преглед е точен, свързах устройството си към няколко различни сървъра и използвах инструмента speedtest.net, за да определя колко точно proXPN заглуши връзката ми.

Използвах 100 Mbps връзка, намираща се вътре в ЕС, за всеки тест.

скорост на изтегляне и качване на proXPN

ЕС сървър:

 • PING: 39 ms
 • Изтегляне: 40.3 Mbps
 • Качване: 6.05 Mbps

Американски сървър:

 • PING: 119 ms
 • Изтегляне: 16.14 Mbps
 • Качване: 5.56 Mbps

UK Server:

 • PING: 69 ms
 • Изтегляне: 40.15 Mbps
 • Качване: 5.25 Mbps

Както винаги, трябва да вземете тези тестове със зърно сол, тъй като те могат да варират диво и да зависят от редица неконтролируеми променливи. Като се има предвид, ние тествахме повече от 70 VPN тук на TheBestVPN.com, така че имаме доста точен показател, с който можем да сравним резултатите. 

Въпреки че това не са най-лошите скорости, които съм виждал за freemium VPN, те са далеч от онова, което би се считало за „бързо“.

Сървърите на Обединеното кралство и ЕС работят с приемлива, но мудна 40 Mbps, но американските сървъри граничат с неизползваеми, като най-бързите скорости за изтегляне надвишават само 16 Mbps.

Това е още една сериозна загриженост за много бъдещи клиенти, особено когато вземете предвид колко от конкурентите на proXPN предлагат скорости, които са два пъти по-бързи за по-малко от половината от цената.

2. Няма Netflix (Torrenting е разрешено, все пак)

От 2016 г. насам, когато Netflix инсталира своя прокси, VPN и забрана за разблокиране, компаниите, които са намерили начин да заобиколят тези ограничения, се радват на огромно предимство пред конкуренцията си.

За съжаление, proXPN не се радва на такива предимства.

Услугите им са напълно несъвместими с Netflix, Hulu и други често срещани подобни поточни услуги, което прави proXPN лош избор за всеки, който търси достъп до американската / британската версия на Netflix от други страни.

За щастие, техните услуги и сървъри са P2P / torrenting приятелски и включването на функция за превключване на убийства ви позволява да изтеглите безнаказано, като знаете, че дори и връзката ви да отпадне, вашето местоположение и самоличност ще продължат да бъдат защитени.

3. Качество на поддръжката на клиентите - без чат на живо!

Въпреки че proXPN се обърква много неща, има една пречка за използването на премиум услугата на proXPN е, че те предлагат изключителна поддръжка на клиенти под формата на имейл, Twitter и поддръжка по телефона.

ProxPN страница за връзка с нас

Обадих се на номера за поддръжка и бях силно впечатлен, като открих, че моето запитване е обработено в рамките на минути след обаждането ми.

Изпратих също имейл до екипа им за обслужване на клиенти, за да преценят скоростта на тяхната онлайн поддръжка и след само два часа на въпроса ми беше подробно отговорен.

ProxPN имейл за поддръжка на билет
отговор на билета за поддръжка на proXPN

След като разгледах някои други прегледи на трети страни за услугата на proXPN, установих, че почти всички имат подобен положителен опит с екипа си за обслужване на клиенти, независимо кой метод са използвали, за да се свържат с компанията.

Като се имат предвид всички точки срещу proXPN, това е добре дошъл глътка свеж въздух при иначе застоял преглед.

Как да използвате proXPN

Ако сте решили, че искате да използвате или закупите proXPN, процесът на настройка е доста прост.

Преди да можете да използвате безплатната им услуга или да закупите платен абонамент, ще трябва да настроите акаунт на уебсайта им.

За съжаление създаването на акаунт изисква имейл адрес, така че ако търсите VPN с високи нива на анонимност, proXPN не е така.

След като създадете акаунт, трябва да решите дали искате да продължите да използвате платената или безплатната версия на техния продукт.

Ако искате да закупите платен абонамент, просто кликнете върху бутона „Купете сега“ от страницата с ценообразуването и следвайте подканите, които виждате, като използвате избрания от вас начин на плащане.

След това изтеглете и стартирайте файла за съответното устройство.

Изтегляне на proxpn

Следвайте указанията на екрана, за да завършите съветника за настройка и след това стартирайте proXPN, за да започнете.

инсталиране на proxpn

Когато proXPN стартира, ще бъдете помолени да влезете с помощта на информацията за акаунта, която току-що създадохте.

близост за вход

След това ще бъдете отведени до главното табло, където можете да изберете вашия сървър, протокол за връзка и да промените VPN настройките.

пропн клиент

Трябва да отбележа, че докато създавах този преглед, закупих и изтеглих proXPN на устройството си с Windows и не можах да стартирам техния софтуер първия път, когато го изтеглих.

Рестартирах устройството си и се опитах отново без резултат.

За да използвам VPN VPN на proXPN, бях принуден ръчно да изтрия всички локални файлове и след това да презаредим тези файлове и да премина отново през процеса на настройка.

Как да възстановим или отмениш покупката на proXPN Premium

Ако решите, че искате да възстановите цената на proXPN (което е много вероятно като се има предвид всичко, което обсъдих в този преглед), процесът всъщност е доста прост.

Няма ограничения на честотната лента или връзката и стига да подадете билета си в рамките на 30 дни от първоначалната си покупка, процесът на възстановяване е бърз и безболезнен.

По всяко време в рамките на първия месец от абонамента, можете просто да изпратите билет за поддръжка с искане за възстановяване и трябва да върнете парите в сметката си в рамките на 5-7 работни дни.

Заключение за преглед на ProXPN

След почти десетилетие в бизнеса, бихте предположили, че всяка VPN компания би могла да създаде софтуер, който беше най-малкото използваем.

Както вероятно можете да кажете, при proXPN това просто не е така.

Скоростите на изтегляне са бавни, софтуерът е ненадежден и техните жестоки стандарти за криптиране ме накараха да се колебая да използвам VPN за друго, освен за леко сърфиране в мрежата.

Когато се заемете с марката за премиум цени, ограничените функции и неизползваемата безплатна услуга, аз се опитвам да разбера как компанията остава в бизнеса през последните осем години.

В своя защита, proXPN предлага изключително обслужване на клиентите и страхотна политика за нулева регистрация, но тези малки плюсове дори не са близо до превес на минусите.

Ще кажа, че като компания, proXPN е изключително прозрачен и честен по отношение на услугите си, което е освежаващо, за да се види, дори ако тяхната честност не прави нищо за подобряване на безобидното качество на техния продукт.

В края на деня, Просто не мога да препоръчам proXPN на всеки, който търси висококачествен (или дори използваем) VPN.

Ако търсите алтернатива на proXPN, бих препоръчал да проверите нашите задълбочени прегледи на ExpressVPN, частен достъп до Интернет или Surfshark.

Послепис Винаги ме интересуват потребителските отзиви, така че ако преди сте използвали proXPN, не се колебайте да оставите отзива си по-долу. Ако опитът ви съвпада с моя, готино. Ако не стана, това също е добре!

Добавете свой собствен преглед на ProXPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me