Opera VPN преглед

VPN на Opera, който е вграден в уеб браузъра на Opera, предлага на потребителите да сърфират в мрежата с подобрена поверителност. Той е напълно безплатен и няма ограничения на честотната лента. Въпреки това, вместо да използва OpenVPN, той използва прокси, за да криптира вашия трафик, който е по-малко защитен от пълната самостоятелна VPN услуга.


Така че си струва да се използва?

Преглед на VPN на Opera

Не толкова бързо.

Често получавате това, което плащате с VPN. Безплатните звучат добре на повърхността, но често се връщат, за да ви ухапят в крайна сметка.

И така, какво е с тях?

Продължете да четете този преглед на Opera VPN, за да разберете дали този безплатен доставчик си струва разходите.

Общ преглед на VPN на Opera

ОБЩО РАЙОН: 76
използваемост: Лесна за настройка и употреба
ЛОГ ФАЙЛОВЕ: Някои правила за регистрация
Локация: 5 държави, 10 сървъра
ПОДДЪРЖА: Нито един
TORRENTING: Не работи
НЕТФЛИКС: Деблокира Netflix USA
Криптиране / ПРОТОКОЛ: Без криптиране; Само прокси
COST: Безплатно
ОФИЦИАЛЕН САЙТ: www.Opera.com

Професионални VPN на Opera

Безплатно е.

Той се повтаря, тъй като е единственият фактор за изкупуване на тази VPN.

Тук няма много какво да обичаме Но това става малко по-приемливо, когато непрекъснато повтаряте един факт отново и отново през главата си.

Безплатно е.

Като се има предвид, тази VPN има една наистина страхотна функция. Работи с Netflix. Това е огромно Така че браво там, Opera.

Нека се потопим в позитивите на Opera VPN.

Това не трябва да отнема твърде много време ...

1. Работи с Netflix

Не мога да преувелича колко страхотно е, че Opera VPN работи безупречно с Netflix.

Защо питаш? Не трябва ли всички VPN да работят с Netflix?

На теория и съвършен свят, да. И за известно време го направиха.

Тогава всичко се промени.

гео блокиращи VPN мрежи на netflix

Разгневен от привидната злоупотреба на VPN общността, Netflix започна контраатака, използвайки строг и мощен софтуер за блокиране на VPN, за да предпази неоторизираните потребители от геоблокирано съдържание.

Сега по-голямата част от VPN се срещат с този екран при опит за достъп до Netflix.

Така че, когато намерите VPN, който работи с Netflix, това е повод за празнуване. Opera VPN работи на трите сървъра, които тествахме.

Това го поставя в горния ешелон на положителните VPN на Netflix. Всъщност ние срещнахме само осем VPN от общо 78, които прегледахме, че работят с Netflix на всички тествани сървъри.

2. Лесна за настройка и употреба

Това може би е най-лесната VPN настройка, която съм виждал.

Тъй като той е вграден в браузъра Opera, няма процес на изтегляне, настройка или влизане.

За да активирате Opera VPN, трябва да влезете в менюто на браузъра Opera и да изберете „Настройки“.

Настройки за VPN на Opera

След като отидете там, отидете на раздела Поверителност и сигурност. Ще видите раздел за VPN. Щракнете върху горното поле, за да го активирате.

След като се активира, VPN се показва до лентата за търсене. Ако е подчертано в синьо, това означава, че сте свързани.

Opera VPN връзка

Успях да разглеждам свободно с малко закъснение. Но в съответствие с нашите по-ранни открития, Netflix работи перфектно.

netflix, работещ с операционна VPN

Можете да превключвате сървъри по свое желание. Ако щракнете върху синьото VPN поле, той ви предоставя падащо меню, което ви позволява да включите или изключите VPN и да изберете местоположение.

Те предлагат три:

 1. Америките
 2. Азия
 3. Европа

Повече за това по-късно.

Това беше най-простият VPN, който някога съм използвал, и Netflix стартира веднага. Така че този практически тест беше огромна печалба.

2. Предимно безвредна сеч

Целта на VPN е да запази вашите данни и вашият IP адрес напълно анонимен. Това включва анонимност от ВСИЧКИ любопитни очи, дори и самата VPN компания.

За съжаление тревожен брой VPN компании регистрират вашата информация. Което прави използването им пълна загуба на време.

Новата Политика за поверителност на Opera за компютри е доста прозрачна. Те признават, че уникален идентификационен номер се използва за проследяване на „функциите на продукта, които използвате, колко често използвате приложението, средата на изпълнение и активността на сесията на потребителския интерфейс.“ Въпреки това, твърдението, че идентификационният номер на устройството не е свързан с личния ви акаунт (въпреки че , това няма много смисъл).

Те също ще записват някои данни, ако приложението се срине, като вашия „браузър, операционна система, платформа и някои данни от паметта.“ Тези данни също се използват за подобряване на продукта, а не

Cons VPN Cons

Welp. Това не отне много време.

Време е да прескочите недостатъците на тази VPN. И момче има много.

Това е един от онези сценарии „откъде започвам“.

Като за начало те регистрират информацията ви. ВСИЧКА от вашата информация.

Поддържайки завъртането на колелото, ще отбележа, че извикването на Opera VPN VPN не е точно. Може би първоначалното приложение беше, но разширението на браузъра със сигурност не е. Това е прокси. Така че има някои опасения за безопасността.

Без торентинг, без защита за нищо извън браузъра, течове на IP, няма съвместимост на устройството, няма торентинг и абсолютно никаква поддръжка на клиенти заобикаля перфектната буря от VPN ужас.

1. Неясна компетентност

Технически браузърът Opera е норвежка компания.

Но техните VPN услуги се управляват от SurfEasy, канадска компания, придобита от Opera преди няколко години.

Канада е член на Алианса за наблюдение на 5 очи, споразумение за шпионаж между Големия бял север и САЩ, Австралия, Нова Зеландия и Обединеното кралство.

Алиансът обединява усилията си за събиране на информация, така че ако една държава има информация за вас, те я споделят с останалите четири.

Това означава, че Opera VPN не само регистрира цялата ви активност и информация, но е длъжна да ги предаде на правителството на Канада, ако бъде поискано.

18.10.18 Актуализация: Представител на Opera посети да потвърди, че са норвежка компания, управлявана от строгите закони за поверителност на Норвегия. Но ето объркващата част.

Както споменахме, Opera е норвежка компания. Те се сдобиха със SurfEasy преди няколко години. И наскоро SurfEasy беше придобита от Symantec. Въпреки това, SurfEasy все още е регистриран като канадска компания.

НО през април тази година (2018 г.), PR PR на Opera каза пред Android Police, че „Opera VPN е приложение, собственост на SurfEasy, което вече не е част от Opera Software.“

Объркващо, нали? Така че попада ли в нормите за поверителност на Норвегия или Канада? Трудно е да се каже, освен ако няма по-голяма прозрачност за това кой всъщност притежава този продукт.

2. Не е истински VPN

Обаждането на Opera VPN на VPN изобщо не е точно.

Това не е VPN, а прокси.

И двамата крият вашия IP адрес, така че каква е разликата?

Радвам се, че попитахте.

Прокси сървърът крие вашия IP адрес, но той няма криптиране. Вашата информация не е защитена и идентификационните данни не се премахват.

настройка на прокси сървър

VPN всъщност тунелизира вашата система, използвайки разширени протоколи, които крият вашата информация с някои от най-добрите криптиране, известни на човека.

Очевидно мобилните приложения са VPN, използващи AES-256 криптиране, което трябва да е страхотно. Но вече не.

И така, безопасен ли е Opera VPN? Абсолютно не. Вашият IP е скрит, но информацията ви не носи криптиране.

Това е добре, ако искате просто да гледате Netflix или YouTube, но всеки, който се интересува от истинска анонимност, няма късмет тук.

18.10.18 Актуализация: Представител на Opera посегна да каже, че предлагат криптиране чрез HTTPS / SSL. Това е същото ниво на шифроване като всеки друг основен уебсайт в интернет. Проблемът обаче е, че няма истински протокол за тунелиране, който криптира цялата ви връзка - просто използването ви в браузъра.

3. Само за браузър (Прекратяване на самостоятелен продукт)

Opera VPN използваше поредица от мобилни приложения, които действаха като пълноценни VPN и имаше собствен уебсайт. Те бяха прекратени на 30 април 2018 г., оставяйки само добавката на браузъра.

Opera VPN приложение за пенсиониране

Така че единствената ви възможност за използване на този продукт е чрез браузъра Opera.

извън системата на кутиите

Няма поддръжка за мобилни устройства, нищо за рутери и няма съвместимост на смарт устройства. Можете да го използвате само с Opera, която е достъпна безплатно в операционни системи Windows, MacOS и Linux.

Това е още една огромна слабост на Opera VPN. VPN, който работи само с петия най-популярен уеб браузър в света, е някак безполезен.

Не благодаря.

4. Открити течове за разширение на Chrome

Кошмарът за сигурност продължава да се задълбочава.

IP течовете подкопават причината за съществуването на VPN. Те разкриват вашия IP адрес, излагайки ви на вашия интернет доставчик.

Това обикновено се случва чрез течове на DNS и течове на WebRTC.

Изтичане на DNS заобикаля шифрованата връзка на тунела на вашата VPN, свързвайки ви към уебсайт с оригиналния ви IP на дисплея.

WebRTC течове възникват, когато добронамерените API-и подкопават сигурността на вашата връзка.

Независимо дали течът идва от DNS или WebRTC, крайните резултати са същите. Вашият оригинален IP е видим.

Поради опасностите, които изтичат пред тези, които търсят истинска онлайн анонимност, ние поставяме всички наши VPN чрез серия от тестове, за да проверим дали те са сигурни.

От четири теста Opera VPN се провали в един от тях (теч на разширение на Chrome).

Изтичането на WebRTC беше наред:

Opera VPN webrtc теч

Няма течове за IP / DNS:

няма изтичане на IP

 • IPleak.net: Пасиран
 • browserleaks.com/webrtc: Пасиран
 • perfect-privacy.com/dns-leaktest: Пасиран
 • Утечка на разширение на Chrome: Неуспешно

Обикновено провеждаме сканиране на вируси и на инсталационния софтуер, като проверяваме за 66 различни вредни вируса. Но виждайки как Opera VPN няма инсталационен софтуер, не бихме могли да направим това.

5. Бавни ускорения

Търгуваме с някаква скорост на интернет за сигурна прокси или VPN връзка. Това е само природата на звяра.

Но когато в името на анонимността се отблъснат огромни парчета от представянето, това се превръща в проблем.

Има VPN-та там, които все още могат да постигнат бързи скорости, докато скриете дейността си. Така че не е нужно да се примирявате с бавността.

Но Opera VPN забавя системата ви доста малко.

Тествахме европейския сървър на Opera и друг в Америка, като записвахме нивата на скоростта с напредването си.

Резултатите не бяха страхотни.

Нашият европейски тест на сървъра беше безчетен, като скоростите се спускаха надолу към неприемлива територия.

бавна скорост в ЕС

Тест за скорост на ЕС

 • Ping: 135 ms
 • Изтегляне: 7.91 Mbps
 • Качване: 2.03 Mbps

Тестът за скорост на Америка се представи малко по-добре, но все още има резервоар.

Тест за скорост на САЩ

Тест за скорост на Америка

 • Ping: 130 ms
 • Изтегляне: 14.99 Mbps
 • Качване: 1.34 Mbps

VPN връзката на Opera беше почти най-бавната, която тествахме, като класира 74 от 78.

6. Без торент

Opera VPN е една от онези системи, които не позволяват торенти от всякакъв вид. (Въпреки че това всъщност може да е добро, като се има предвид липсата им на сигурност.)

Основната причина да използвате VPN за целите на торента е да защитите вашата информация от злонамерени опити за хакване. Когато торент, се свързвате със системите на други потребители и им позволявате достъп до вашите.

Обикновено това е добре и полезно. Но хакерите са започнали да използват торент за извършване на киберпрестъпления, така че VPN е полезен, като ви защити.

Opera не криптира вашата информация, така че дори и да позволяват изтегляне, те няма да могат да ви предпазят.

Трябва също да се отбележи, че когато използвате VPN, всичките ви данни са защитени. Но базиран на браузър прокси като Opera VPN скрива само вашия IP за активност, която се случва в реалния браузър.

С други думи, ако сте се свързали с тяхната услуга и се опитате да използвате външна програма като uTorrent, няма да имате никаква защита.

Ако търсите страхотна VPN за торент, вижте нашия списък с 10-те най-добри VPN за торент.

7. Три сървъра, ограничени функции

Вашите възможности за сървър са изключително ограничени.

Дават ви само три варианта и дори тогава са изключително неясни. Можете да се свържете с Европа, Азия или Америка.

Нямам представа с какъв град съм свързан. Нямам представа с коя държава съм дори свързан. Трябваше да го направя двойно, когато го видях за първи път, защото не можех да повярвам в липсата на информация, която виждах. (Или не виждам, както беше)

Ако искам да гледам канадска емисия на Degrassi (опитайте, като Canadian Saved by The Bell с истински проблеми), трябва само да се надявам да се надявам, че ще се свържа с канадски сървър.

Функции на VPN на Opera

Те изброяват само две функции на страницата на продукта. Намаляване на проследяването онлайн (не елиминиране) и защитата на вашата активност при сърфиране, когато сте свързани с обществени мрежи.

Сега ще кажа, че не трябва да използвате протокол и система за сигурност без криптиране, за да сърфирате в обществени мрежи.

Можете също така просто да напишете банковата си информация на малки индексни карти и да ги хвърлите във въздуха.

Също така няма функция за превключване на убийства. Това е нещо, включено в много от най-добрите днешни VPN мрежи, което автоматично завършва сесията ви, ако вашият IP започне да изтече.

8. Никакво обслужване на клиенти

Opera VPN изяснява едно нещо от манекенката.

Те не искат да говорят с вас.

Ако имате въпроси или се нуждаете от помощ, има връзка, за да кликнете върху тяхната страница с функции на VPN доставчика.

няма подкрепа

Кликването върху това не позволява чатбот или дори форма за контакт. Просто ви отвежда до обща страница за помощ на браузъра на Opera, където можете да прочетете малко повече за VPN.

Страница за помощ на VPN на Opera

Това е. Това е цялата помощ, която получавате.

Без контактна форма. Няма телефонен номер. Няма чатбот.

Съвсем неприемливо.

Има форум за поддръжка на Opera, но той е за браузъра като цяло, без раздел, посветен на VPN услугата им.

форум за поддръжка на опера

Операционни VPN разходи, планове, & начини за плащане

Това е безплатен VPN. Той няма премиен план и няма възможност за надграждане.

опера е безплатна VPN услуга

Не се изискват опции за плащане. Не е необходима гаранция за връщане на парите.

Препоръчвам ли Opera VPN на Opera?

Nope.

Това е безплатен VPN и не е необходимо да го купувате, но НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА дори да си струва да го използвате.

Проблеми с юрисдикцията, течове, без превключвател за убийства, без торент и без поддръжка на клиенти. Това е като моят последен кошмар за VPN.

Единствената причина, поради която дори трябва да помислите за използването на този продукт, е ако искате да използвате VPN, за да гледате Netflix. Но дори и тогава не можете да изберете държава, към която да се свържете, така че нямате представа към кое регионално съдържание ще получите.

И на всичкото отгоре, това дори не е VPN.

Това е пълномощно, което се представя погрешно.

Което означава, че няма криптиране, няма тунелиране, няма защита и няма поддръжка на устройството.

Тук няма сребърна подплата. Няма „е, може би ако искате да направите това, това е добре.“

Това е само лоша VPN опция.

От 78 прегледани VPN, ние класираме Opera VPN на номер 76.

Ако искате да видите противоположния край на спектъра, разгледайте нашия преглед NordVPN или ExpressVPN.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me