Най-добрите VPN услуги (2020)

Най-добро VPN сравнение


Има над хиляда VPN услуги (безплатни и платени), които идват и си отиват.

Всеки от тях изглежда еднакво, звучи същото, предлага същите функции и обещава да запази връзката ви напълно сигурна и анонимна.

Но как да намерите най-добрия VPN?

При толкова предубедени VPN прегледи, които пълнят мрежата, може да е трудно да се разбере фактът от измислена от печалбата измислица.

В TheBestVPN.com досега тествахме и преглеждахме повече от 70 популярни VPN услуги. Всеки преглед съдържа основна информация за VPN, задълбочен поглед, тест за скорост и минуси / плюсове.

Ето най-важните фактори на VPN, които сравнихме:

 • Скорост на сваляне
 • Функции / недостатъци за поверителност и сигурност
 • Политика на компетентност и регистрация
 • Torrenting и наличност на Netflix
 • Използваемост и подкрепа
 • цена

Намерете подробния процес на преглед тук.

Contents

Най-добрите VPN за онлайн поверителност и сигурност

Най-добрите VPN не съхраняват никакви записи за посещаваните от вас уебсайтове или файловете, които изтегляте. Те маскират вашия IP адрес на бюджетна цена. Те предлагат множество сървъри без ограничения по целия свят, за да можете да предавате поточно съдържание на Netflix или да използвате свободно торент.

Без допълнително обожание, ето 10-те най-добри VPN през 2020 г.:

1. NordVPN - Най-добрият „All-Round” VPN ($ 3,49 / месец)

Класира се №1 от 78 VPN

nordvpn начална страница

Неща, които ни харесаха:
+
Бързи сървъри (5,646)
+ Torrenting / P2P е позволено
+ Работи с Netflix
+ Строга политика без регистрация
+ Лесни за използване VPN приложения
+ Двойно криптиране на данни
+ Не са открити течове за IP / DNS

Неща, които не ни харесаха:
- Отстъпки само за по-дълги абонаменти

Съвместим с:
NordVPN е базиран извън Панама и е една от най-сигурните VPN системи, които бихте могли да се надявате да срещнете. Ето защо тя постоянно е била най-високо оценената ни услуга.

Броят на сървърите на NordVPN е положително масов, като повече от 5600 сървъра са разпространени в 60 различни страни. Това е най-пълният списък със сървъри, които сме виждали сред нашите VPN доставчици. NordVPN взима сериозно сигурността. Те имат услуга, която наричат ​​„Double VPN“. Тази функция отнема два различни сървъра и ги комбинира в един за два пъти криптиране и ултра-сигурна връзка.

Техните удобни за употреба VPN приложения идват напълно с превключвател за убийство, за да защитят вашите данни от попадане в ръцете на грешките.

Компанията се намира в Панама Сити. Вярвате или не, местоположението е важно, когато става въпрос за вашия избор на VPN. Различните области имат различни закони за поверителност и Панама Сити просто се пада на територия, подходяща за поверителност. Известно е, че някои доставчици на VPN поддържат журнали на вашата дейност (като IP адреси или времеви марки). NordVPN не. Правителствените агенции могат да използват тази информация, за да проследяват вашата активност, така че е голямо нещо, че нашата VPN услуга номер едно е анонимна.

Те се представиха отлично и в нашата серия практически тестове.

Безопасно е да се каже, че връзката е твърда, тъй като не са открити нулеви течове (няма IP / DNS / WebRTC). Услугата също работи добре с торентинг и заобикаляне на гео ограниченията на определени сайтове като Netflix. Пет от шестте сървъра, които тествахме, бяха успешни в деблокирането на Netflix.

Можете да свържете до шест устройства едновременно на почти всяка платформа, която може да се представи, включително Android, ChromeOS, iOS, Windows, Mac, Linux или дори вашия рутер. 3-годишен ангажимент също ще намали разходите от $ 11.95 / месец до само $ 3.49.

Само отдолу? Отстъпките работят само при по-дълги абонаменти. За щастие, те имат 30-дневната гаранция за връщане на парите "без въпроси".

Посетете NordVPN.com
… Или прочетете нашия преглед на NordVPN

2. Surfshark - най-добрият “евтин” VPN ($ 1,99 / месец)

Класира се №2 от 78 VPN

начална страница за сърфшарк

Неща, които ни харесаха:
+ Строга политика без регистрация
+ Неограничени устройства
+ Разрешено е торент

+ Деблокира гео ограниченията на Netflix
+ Сигурно и сигурно
+ Addons: Multihop & Ad-блокер

Неща, които не ни харесаха:
- Средната скорост

Съвместим с:
Surfshark разполага с повече от 1000 сървъра в 60 различни страни. На всичкото отгоре Surfshark предоставя някои от най-добрите опции за криптиране и протоколи, налични днес. Той разполага с AES-256-GCM през OpenVPN и IKEv2 / IPSec.

Surfshark е един от най-добрите VPNS за деблокиране на Netflix. Тествахме шест различни сървъра, за да видим как работят с световната премиерна стрийминг услуга и всеки един от тях работи перфектно. Приложенията му се предлагат с удобства за поверителност, като превключвател за убийство, за да се защити истинският ви IP от теч, както и Multihop.

Те разполагат и с услуга, наречена Whitelister. Това ви позволява да изберете редица уебсайтове, които ще могат да заобиколят VPN тунела и да работят от нормалния ви IP. Ако се опитате да получите достъп до банковата си информация, докато сте свързани със сървър по средата на света, вашата финансова институция вероятно ще маркира дейността и ще ви заключи от акаунта ви. С Whitelister можете да предотвратите тези проблеми и да получите достъп до вашите чувствителни данни, без да се налага да прекъсвате връзката с VPN услугата.

Surfshark е и един от малкото доставчици, които видяхме, които предлагат неограничени връзки с устройства. Това означава, че няма изкуствени тапи, които да ви принудят да закупите повече от един акаунт.

Torrenting и P2P са напълно разрешени. Приложението е много леко и лесно за използване.

Услугата е достъпна за почти всяко устройство, което се използва днес. Можете да го използвате в Windows, Mac, Linux, iOS и Android. Проведохме Surfshark чрез шест различни теста за течове и не открихме никакви течове.

Функцията „Камуфлажен режим“ на Surfshark също ги прави уникални в сравнение с други VPN мрежи. Когато е включен, режимът на камуфлаж прави използването на VPN толкова скрито, че дори вашият интернет доставчик няма да може да каже, че използвате VPN.

И накрая, цената, която плащате за двугодишен план, е най-евтината, която открихме. С 24-месечен ангажимент плащате само 1,99 долара на месец. Това е възможно най-достъпно. Ако услугата не ви харесва, има опция за 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Нито една VPN услуга обаче не е 100% перфектна. Скоростите бяха непоследователни по време на нашите тестове, плюс тяхната сервизна мрежа е значително по-малка в сравнение с много конкуренти.

Посетете Surfshark.com
… Или прочетете нашия отзив за Surfshark

3. ExpressVPN - Най-добро изпълнение на поточно предаване ($ 6.67 / месец)

Класира се №3 от 78 VPN

expressvpn начална страница

Неща, които ни харесаха:
+ Поддържа ВСИЧКИ устройства
+ Бързи сървъри (минимална загуба на скорост)

+ Деблокиране на Netflix USA
+ Разрешени са торентинг и P2P
+ Не са открити течове на DNS / IP
+ Много проста и лесна за използване
+ Без трупи

Неща, които не ни харесаха:
- По-скъпи от съперниците

Съвместим с:
Основан наскоро през 2009 г. и разположен на Британските Вирджински острови, ExpressVPN е масово популярна VPN услуга и то с уважителна причина. Постоянно предизвиква NordVPN за VPN слот номер едно.

Абонамент за ExpressVPN получава достъп до повече от 3000 бързи сървъра, разположени в 160 различни градове в 94 държави.

Тази VPN предоставя множество протоколи (OpenVPN, IPSec & IKEv2, наред с други), всички оборудвани с най-новите и най-големи стандарти за криптиране (AES-256). Това прави ExpressVPN перфектен за почти всяко устройство. Всеки град, който разполага със сървър ExpressVPN, ви предоставя различни опции, що се отнася до стандартите за сигурност. Има шест различни стандарта за избор, но не всички от тях са достъпни във всеки град.

Не можахме да намерим течове за IP, DNS или WebRTC и техните инсталационни файлове бяха чисти от зловреден софтуер или вируси.

Приложението на ExpressVPN е не само лесно за използване, но предлага вграден превключвател за убийство, който автоматично прекратява сесията ви, ако има някакъв вид нарушение на сигурността. Тяхната политика без регистрация наистина означава без регистрация. Плюс това местоположението им на Британските Вирджински острови ги поставя извън всякакви споразумения за споделяне на разузнавателна информация.

И торентът, и Netflix работят безпроблемно, без да се жертва производителност или скорост. Всъщност те са едни от най-бързите VPN, които прегледахме до момента.

Единственият недостатък? Малко е от скъпата страна. Месечните планове, предлагани от ExpressVPN, започват между $ 6.67 и $ 12.95 на месец. Цената от 6,67 долара изисква 15-месечен абонамент и идва с три безплатни месеца. Това е малка цена за плащане за отлично представяне в почти всяка категория.

ExpressVPN е уверен в качеството на услугата, предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите на потребители, които не са доволни от предоставената услуга.

Посетете ExpressVPN.com
… Или прочетете нашето ревю на ExpressVPN

4. PerfectPrivacy - неограничени връзки ($ 8,95 / месец)

Класира се №4 от 78 VPN

начална страница за перфектна поверителност

Прочетете нашия преглед Perfect-Privacy

Неща, които ни харесаха:
+ Няма политика за регистрация
+ Юрисдикция на Швейцария
+ Работи с Netflix
+ Позволението на торент е разрешено
+ Неограничени устройства

Неща, които не ни харесаха:
- Най-скъпата VPN, която прегледахме
- Средна скорост на изтегляне

Вие знаете точно какво получавате от продукт, наречен „Perfect-Privacy“.

Тяхната политика за регистрация е законна: никоя от вашите лични данни не се следи или съхранява.

Perfect-Privacy предлага и безтечествена връзка с най-добрите в клас AES-256 криптиране и опции за протокол, които включват OpenVPN, IPSec и SSH.

Но най-добрата част?

Неограничени връзки.

Повечето други конкуренти ще позволят само малка шепа, като три до пет връзки на устройството във всеки даден момент. Това означава, че можете да свържете всичко, което работи на Windows, Linux, Mac, iOS, Android, IPTV или дори рутери. Това би могло да го направи идеално и за екипи или организации.

Torrenting е разрешен на повечето сървъри. Има редица сървъри, които блокират достъпа до P2P. Използването на Tor е разрешено и при използване на Perfect-Privacy. Netflix работеше на един от петте сървъра, които опитахме (Великобритания).

Имаше обаче някои недостатъци. Скоростите бяха средни, не толкова бързи, колкото някои други наши възможности. Те са под юрисдикцията на Швейцария, което като цяло е добро за поверителност (и дневници). Известно е обаче, че те си сътрудничат със страни под юрисдикцията с пет очи.

Не на последно място, списъкът на сървърите им не е много впечатляващ. Perfect-Privacy има само 58 сървъра в само 26 държави. Това е много ниско в сравнение с повечето от нашите най-добри VPN мрежи.

Друг недостатък на тази услуга е ценообразуването.

Докато повечето от основните му конкуренти поддържат цените си сравнително ниски, $ 8.95 - $ 12.99 месечни разходи за Perfect-Privacy се намират в по-високия край на спектъра. (Макар че, изглежда много по-добре, когато можете да свържете десетки устройства.) Има известно положително движение в това отношение. Месечните абонаменти струват $ 14,75 наведнъж и наскоро бяха понижени до $ 12,99. Все още можете да ги изпробвате, тъй като те ще възстановят парите ви в рамките на 7 дни от абонамента ви, ако не сте доволни от услугата.

Посетете Perfect-Privacy.com
… Или прочетете нашия преглед на Perfect Privacy

5. IPVanish - сигурен & Бърза, базирана на САЩ, без поддръжка на живо ($ 6,49 / месец)

Класира се №5 от 78 VPN

ipvanish начална страница

Прочетете нашето ревю на IPVanish

Неща, които ни харесаха:
+ Добра скорост на изтегляне
+ Няма политика за регистрация
+ Работи с Netflix и позволява торент
+ Поддържайте всички устройства
+ 10 Едновременни връзки

Неща, които не ни харесаха:
- Принадлежи към StackPatch (Голяма американска компания)

- Бавна поддръжка на клиенти
- Висока цена

С IPVanish клиентите имат достъп до повече от 1300 сървъри, разположени в 75 различни места по света.

Всички основни протоколи за защита се поддържат чрез тази VPN. Те използват криптиране AES-256 на ниво банка, което гарантира, че никой няма да може да ви проследи. IPVanish може да се използва на до пет устройства с Windows, Mac, iOS или Android наведнъж. Те също предлагат до 10 едновременни връзки. Няма ограничения за сървърни връзки или честотна лента.

Netflix работеше на един от четирите тествани сървъра. Докато те обявяват себе си за най-бързия VPN в света на уебсайта си, ние ги поставихме на 26-та позиция като цяло в нашия списък за скорост. Това е от над 78 отзива досега. Това все още е отлична скорост, изпреварвайки над 50 други услуги.

Ето няколко от най-големите минуси, които забелязахме.

Цените на IPVanish са леко високи за някои от дългосрочните им планове в сравнение с други услуги със същия размер. Те варират от 6,49 - 10 долара на месец. Цените им минаваха над 10 долара на месец без период на ангажименти, така че с радост виждаме, че те се движат в правилната посока. По-щастлива бележка, те предлагат 7-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да ги изпробвате и ако не ви хареса услугата, поискайте възстановяване на сумата.

Те не поддържат Tor и не обезсърчават торентите, така че не разчитайте на нито едно. Обслужването на клиентите им беше ненадеждно по време на нашите тестове.

Те също се намират в юрисдикция, подходяща за пет очи, което означава, че властите могат да изискват вашата лична информация и да я споделят между САЩ, Великобритания, Канада, Нова Зеландия и Австралия.

Посетете IPVanish.com
… Или прочетете нашето ревю на IPVanish

6. Mullvad - най-анонимният процес на регистрация (€ 5,00 / $ 5,45)

Класира се # 6 от 78 VPN

mullvad начална страница

Прочетете нашия отзив за Mullvad

Неща, които ни харесаха:
+ Анонимен процес на регистрация

+ Няма политика за регистрация
+ Добра скорост

+ Индустриално стандартно криптиране (256 AES)
+ Вграден превключвател за убийство

Неща, които не ни харесаха:
- Няма приложение за iOS / Android

- Не е много удобно за потребителя приложение
- посредствена поддръжка на клиенти

Mullvad предлага уебсайт без браузър за всяко Windows, Mac или Linux устройство (до пет едновременни връзки).

Техните AES-256 криптиране с OpenVPN и WireGuard протоколи също бяха IP & DNS без теч във всеки от нашите шест теста.

Сървърните скорости на Mullvad дори блокираха десетото ни място, изпреварвайки над 70 други VPN. Това е особено впечатляващо, когато смятате, че техният VPN софтуер ще ви върне само $ 5,45 на месец. Ако не сте доволни от услугата, те предлагат 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Това приложение беше объркващо за използване, но последните актуализации го направиха едновременно просто и ефективно. Той е един от онези VPN, които всеки може да използва, независимо от нивото на умения.

Една от определящите особености на Mullvad е неговият метод, подобен на Швейцарската банка, да ви свърже с тяхната услуга. Не е необходим някакъв вид идентифицираща информация, за да се регистрирате в Mullvad. Не е нужно дори имейл адрес. Просто се регистрирате и Mullvad ви дава произволно генериран номер на акаунт.

Когато става дума за стрийминг, тествахме няколко базирани в САЩ Mullvad сървъри и всички те бяха блокирани за Netflix. Въпреки това имахме успех в деблокирането на сървър във Великобритания, така че е възможно да се преодолее VPN забраната на Netflix чрез Mullvad. Те също така подкрепят торентите.

За съжаление Mullvad не разполага с поддръжка на клиенти в чат на живо, така че е трудно да получите бързи отговори на вашите въпроси.

Техният сървър парк е съставен от 407+ сървъра в 39+ страни, което е малко от ниската страна. Изглежда, че сървърният парк нараства. В момента 288 сървъра работят на OpenVPN, 103 работят чрез WireGuard & 16 мостови сървъра, които са перфектен вариант за хора в цензурирани страни като Китай, Оман и Русия.

Шведската им домашна база ги поставя под разширената разузнавателна общност от 14 очи. Въпреки това, без абсолютно никаква лична информация, необходима за регистрация, и възможността да платите за услугата, използвайки непроследима криптовалута, това не е толкова голяма сделка, колкото може да е за някои други услуги.

Посетете Mullvad.net
… Или прочетете нашето ревю на Mullvad

7. CyberGhost - Страхотни функции, средна скорост ($ 2.75 / месец)

Класира се №7 от 78 VPN

начална страница на cyberghostПрочетете нашия ревю за CyberGhost

Неща, които ни харесаха:
+ Достъпно ценообразуване

+ Много лесно за използване приложение
+ Няма регистрационни файлове
+ Torrenting / P2P е позволено
+ Работи с Netflix
+
 Най-големият сървър парк

Неща, които не ни харесаха:
- Съмнителна компания майка
- Средна скорост на изтегляне

- Неотговорна поддръжка на клиенти

CyberGhost има впечатляващ брой сървъри, предлагайки 5 900+ сървъра в 90+ различни страни. Това е най-големият сървър парк, който сме виждали.

Ако поверителността е ваша основна грижа, Cyberghost ви покри с печеливша комбинация от румънска юрисдикция, съчетана със строга политика за „без регистрация“. Поверителността ви ще остане непокътната, няма значение какво. На всичкото отгоре нямаше течове на DNS или WebRTC. Трябва да знаем, тествахме го шест различни пъти, за да сме сигурни.

Cyberghost също включва превключвател за убийство, който незабавно ще изключи сесията ви, ако теч извира във вашия VPN тунел. Това е перфектен план Б, в случай че имате някакви притеснения относно връзката си.

От миналата година CyberGhost беше продаден на Kape Technologies, известен преди като Crossrider Plc.

Изтеглянето на едно от техните приложения на вашия Windows, Android, Mac, iOS, Linux или рутер отнема само секунди.

От плюс, те са напълно съвместими с Tor. От друга страна, не всички сървъри са приятелски настроени. Лесно е да намерите торент сървъри. Новият потребителски интерфейс на Cyberghost разполага с функция за търсене, която ви позволява да ограничите резултатите си да показват само торент сървъри. 

Тествахме четири различни сървъра от цял ​​свят, за да видим дали CyberGhost може да деблокира Netflix, както се твърди. Те дори имат специфични сървъри, които са маркирани като безопасни за Netflix. Когато тествахме четири от тях, само един успя успешно да предава съдържание на Netflix.

CyberGhost поддържа повечето основни VPN протоколи, включително OpenVPN, PPTP, L2TP и IPSec.

Средната месечна цена от $ 2,75 до $ 12,99 означава, че можете да направите по-голяма сделка, като се ангажирате с по-дълъг срок. Те също ще възстановят парите ви в 45-дневния прозорец за гаранция за връщане на парите, ако не сте доволни от услугата.

Единствените други недостатъци, които забелязахме, бяха средните скорости на сървъра (тествани на два избрани на случаен принцип). Обслужването на клиенти също беше малко забележимо.

Посетете CyberGhost.com
… Или прочетете нашето ревю за CyberGhost

8. Trust.Zone - Бързо VPN с малка сървърна мрежа ($ 2,88 / месец)

Класира се №8 от 78 VPN

home.zone homepage

Прочетете нашия отзив за Trust.Zone

Неща, които ни харесаха:
+ Бърза сървърна мрежа

+ Позволен торент + Работи с Netflix
+ Строга политика без регистрация
+ Евтини разходи
+ Достъпно ценообразуване
+ Не са открити течове

Неща, които не ни харесаха:
- Ограничена поддръжка на устройства
-
Малка сървърна мрежа
- Лоша поддръжка на клиенти
- Средна използваемост

Цената на Trust.Zone е една от най-добрите му характеристики. Въпреки че това не е най-евтиният вариант, който сме виждали, той е доста по дяволите. Техните разходи варират от 2,88 долара - 8,88 долара на месец. Това го прави един от най-ниските диапазони, които сме виждали. Това е особено вярно, когато го сравнявате с някои от другите му топ конкуренти в този списък. Компанията предлага и 10-дневна гаранция за връщане на парите.

Старата поговорка, че получавате това, за което плащате, също се оказва погрешна, когато става въпрос за Trust.Zone. Изпълнението им по никакъв начин не показва петнистата услуга, традиционно свързана с VPN на ниски цени. 

Скоростите на сървърите на Trust.Zone бяха подобни на NordVPN (№1 в нашия списък) на общо 15-то място.

Родителската компания на тази VPN е базирана на Сейшели. На всичкото отгоре е невероятно красив рай, това е убежището на личния живот на света. Това означава, че Trust.Zone по никакъв начин не е длъжен да предаде вашите данни на САЩ, Великобритания Австралия или друга държава, която може да иска това.

Съвместимостта им с приложения варира от iOS до Android, Linux, Windows, Mac и дори рутери. Всяко родно приложение също се предлага напълно заредено с ключ за убийство.

Техните сървъри предлагат без ограничения торентинг, което е чудесна новина за всеки, който търси P2P връзка. Освен това успя да деблокира Netflix с известен успех. Тествахме пет от техните 169 сървъри и два от тях работеха с услугата.

Trust.Zone предлага и множество стандарти за криптиране, включително AES-256-CBC шифър, SHA256 удостоверяване, RSA-2048 ръкостискане.

Ако трябваше да се справим с няколко неща, това ще бъде бавното обслужване на клиентите (без поддръжка на чат на живо). Броят на сървърите също е доста малък (169+ на 87+ места) - особено в сравнение с първите няколко бехемоти в този списък. Те също позволяват само три едновременни връзки.

Посетете Trust.Zone
… Или прочетете нашия отзив за Trust.Zone

9. ibVPN - VPN, прокси & Интелигентен DNS всичко в едно ($ 4,83 / месец)

Класира се # 9 от 78 VPN

ibvpn начална страница

Прочетете нашия ibVPN преглед

Неща, които ни харесаха:
+ Няма политика за регистрация

+ Разрешени са торентинг и P2P
+ Деблокиране на Netflix
+ Много полезни функции
+ Бърза поддръжка

Неща, които не ни харесаха:
- объркващо ценообразуване

- Средната скорост
- Малка сървърна мрежа

Нулевото регистриране на ibVPN и румънското местоположение означават, че поверителността ви остава двойно защитена.

Лесното им за използване приложение е съвместимо с МАСИВЕН списък от устройства.

Windows, Mac, Android, iOS, Kindle Fire, Boxee Box, Chromecast, Apple TV, LG Smart TV, Samsung Smart TV, LG WebOS Smart TV, PS4, Playstation 3, PS Vita, Xbox 360, DD-WRT VPN и Tomato USB рутери.

Можете да свържете до пет устройства едновременно през тези платформи.

Техните сървъри са заключени с AES-256 криптиране. И те предлагат протоколи, които ще работят на повечето устройства и мрежи, включително OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec, SSTP.

Нашият опит за обслужване на клиенти беше отличен.

Месечните планове за ценообразуване на ibVPN варират от $ 4,83 - $ 10,95 на месец. Както е при повечето от прегледаните VPN мрежи, ако искате да се ангажирате с по-дълъг период на обслужване, цената на месец спада значително. ibVPN предлага на новите си потребители 10-дневна гаранция за връщане на парите.

Сега, за минусите.

Комбинираните им скорости на сървъра бяха достатъчно добри само за 46-то място (от 78 отзива). Твърдо средата на парка. Torrenting е ограничен само до няколко сървъра. Така че не е идеално, ако изтеглянето на масивни файлове е приоритет. Тяхната 180+ сървърна мрежа в 62 държави също е сравнително ниска.

Посетете ibVPN.com
… Или прочетете нашия ibVPN преглед

10. Частен достъп до Интернет - бърз, базиран в САЩ, но ограничен поток ($ 3.33 / месец)

Класира се 10 от 78 VPN

частна страница за достъп до интернет
Прочетете нашия преглед на PIA

Неща, които ни харесаха:
+ Голяма сървърна мрежа (3380+)

+ Много достъпни
+ Позволението на торент е разрешено
+ Над средната скорост
+ Няма политика за регистрация

Неща, които не ни харесаха:
- Базирано в САЩ (5 очи)

- Чат на живо само за плащащи клиенти
- 1/6 сървъри работят с Netflix

Частният достъп до Интернет (или PIA за кратко) влезе като четвъртата най-бърза VPN като цяло.

Техният комбиниран резултат от сървъра всъщност беше най-бързият от всички останали конкуренти, класиращи се тук в нашата топ 10.

Една от причините PIA да може да предложи толкова добри скорости е, защото те ви дават възможност целенасочено да понижат криптирането на сигурността от AES-256 до AES-128. Така че, ако знаете, че сте в сигурна мрежа и искате да подчертаете скоростта, лесно можете да натиснете лимита.

Това е страхотна новина за хората, които искат да използват P2P споделяне на файлове, тъй като торентингът също е неограничен.

Десет различни устройства могат да бъдат свързани към PIA чрез някои от най-добрите съществуващи VPN протоколи за тунелиране. Те включват: OpenVPN, IPSec / L2TP, PPTP или Socks5 прокси протоколи. Съвместимостта на устройството обхваща всички големи бази, като Windows, Mac, iOS, Android и Linux (+ разширение за Chrome).

PIA е достъпна. Всъщност това е един от най-достъпните продукти в този списък. В зависимост от периода на ангажиране, за който се регистрирате, месечните диапазони на цените варират от 3,33 до 6,95 долара. Те също така ви дават възможност да си върнете парите след седем дни, ако не сте доволни от предлаганата от тях услуга.

Жалко е, че предлагат поддръжка на клиенти в чат на живо само за платени абонати. Бяхме доволни от големия им брой сървъри. Има повече от 3380, но те са разпространени само в 32 страни.

Това е чудесно, ако сте в една от тези страни - ще имате много възможности. Но ако не сте, може да имате проблеми с достъпа до същите звездни скорости на сървъра.

Посетете PrivateInternetAccess.com
… Или прочетете нашия преглед на частния достъп до Интернет

78 VPN мрежи, които тествахме + отзиви

Ето пълната връзка към нашата тестова електронна таблица:

често задавани въпроси

Какви са ползите от използването на VPN?

Скрива вашия IP адрес, криптира трафика ви и ви позволява да останете анонимни.

Може да знаете, че VPN предоставя поверителност и анонимност. Но как точно го прави??

Първо, тя маскира вашия IP адрес, за да скрие къде седите. Това не е малък подвиг, като се има предвид, че много VPN течове на вашия DNS или IP адрес.

Изглежда, че сте някъде другаде ви позволява да заобиколите гео блокирано съдържание или уебсайтове без цензура. Той също така помага на журналисти и активисти за поверителност при авторитарни режими да избегнат реакцията, затвора или по-лошото.

VPN създават защитен тунел около цялата ви интернет връзка (най-вече използвайки протокола за тунелиране на OpenVPN), защитавайки не само браузъра си, но и активността на приложението ви също. Повечето VPN използват 256-битово AES криптиране, което прави практически невъзможно вашия доставчик на интернет услуги (ISP) да проследява кои уебсайтове посещавате.

Но това също означава, че вашите лични данни остават защитени.

Допълнително четене: Какво е VPN? (Ръководство за начинаещи)

VPN е напълно легален?

Да, в 97% от страните.

Използването на VPN е напълно добре в повечето страни по света.

Ние обаче проверихме факти от 196 закони за VPN страни, за да потвърдим, че някои държави контролират използването на VPN, докато други ги забраняват направо.

Само „одобрени от правителството“ VPN мрежи се предполага, че се използват в:

 • Китай
 • Иран
 • Оман
 • Русия
 • Турция
 • Обединени арабски емирства

Това, че бъдете хванати да използвате такава, която не е спонсорирана, може да означава глоби, затвор или и двете.

Внимавайте обаче, когато сте в тези страни. Тъй като можете почти да предположите, че „одобрено от правителството“ означава, че те споделят някои (ако не всички) данни с всяко правителство, когато са призовани.

Можете ли да използвате VPN за поточно предаване или гледане на Netflix?

Да, можеш…

Всеки VPN, който прегледахме, казва, че тяхната услуга ще работи с Netflix. Но не всеки VPN всъщност работи.

Установихме, че приблизително 70% от тестваните VPN ще летят под геолокиращия радар на Netflix, включително нашите два любими: NordVPN и Surfshark.

Тези числа са доста добри, като се има предвид, че Netflix агресивно премина след VPN връзки и прокси сървъри през последните няколко години.

Ограниченията им за лицензиране са под силен натиск, така че правят всичко необходимо, за да не позволят на хората в САЩ да разпространяват поточно съдържание в САЩ (и обратно).

Фактът, че нашите тестове показаха, че Surfshark и NordVPN работят безупречно на множество сървъри, беше невероятен.

Това означава, че проактивно избягват откриването от Netflix. А това означава, че можете да разчитате и на тях да работят успешно в бъдеще.

Освен Netflix, хората използват и VPN, за да заобиколят гео ограниченията, да гледат спортни канали или дори HULU.

Допълнително четене: Най-добрите (работещи) VPN за Netflix (2020)

Безопасни ли са VPN мрежите за торент?

Да, те ще запазят анонимността на вашата P2P активност.

Единственият проблем е, че не всички VPN мрежи ще позволяват торент на сървърите си.

Съставихме най-добрите VPN за торент и установихме, че повечето попадат в една от четирите категории:

 1. Позволете неограничен, неограничен порой
 2. Разрешаване на ограничени торентинг само на конкретни сървъри
 3. Разрешавайте, но не насърчавайте и не правете
 4. Не позволявайте

Torrenting ви свързва към споделяне на файлове (P2P), за да изтеглите масивни файлове със светкавична скорост. Без VPN се оставяте изложени на другите хора на същата връзка.

Проблемът е, че торентингът е най-известен с това, че заобикаля законите за авторските права за незаконно изтегляне на съдържание.

И много VPN компании се отклоняват от потенциалното въздействие от властите.

Доставчиците на VPN пазят регистрационни файлове?

Същите VPN услуги събират и съхраняват вашите журнални файлове.

След като преминахме през 118, открихме, че 26 ще съберат три или повече важни лог файлове, които лесно биха разкрили вашите лични действия.

Всички казват, че „не влизат.“ Но почти всички те правят. Номерът е да се вкопаете в техните политики за поверителност и условия за обслужване, за да видите какво точно влязват.

Например, почти всички от тях ще проследяват съвкупното използване на честотна лента, така че да могат да следят собствената си работа на сървъра. Тези неща не са проблем.

Започва да става малко сложно, когато те проследяват, когато влизате или излизате от тяхната услуга. И ще искате да бягате за хълмовете, когато те проследяват отделни посетени от вас уебсайтове.

За да се влошат нещата, много от тях използват прекалено сложни правни мамбо джъмбо, за да объркат проблемите.

Те ще го изрекат по такъв начин, че да звучи невинно. Не изглежда, че ще проследяват файловете, които изтегляте.

Допълнително четене: 15 безплатни VPN услуги, които могат да продават вашите данни на трети страни

Можете ли да настроите VPN на рутер, SmartTV, игрови конзоли?

Да, можеш.

АКО VPN поддържа тези устройства. ИЛИ ако предлагат решение (например чрез ръчна настройка на OpenVPN).

В идеалния случай, използвайте VPN, който всъщност поддържа платформата, която имате предвид.

Нека да кажем, че това е рутер Настройването на VPN връзка във вашия интернет източник означава, че можете да блокирате цялата си връзка. Но това също така означава, че можете ефективно да добавяте толкова устройства към защитена мрежа, колкото искате.

Ако трябва да направите малко повече ръчен труд, щракнете тук, за да прочетете пълното ръководство за настройка на VPN на рутер.

Печеливша.

Освен това настройката му на вашия Smart TV ще ви помогне по-лесно да предавате гео блокирано съдържание в Netflix, Hulu и други.

Можете да промените местоположенията на сървъра направо от самото устройство и просто да преминете през най-добрите опции, за да получите най-накрая достъп до желаното от вас съдържание.

Какво става с БЕЗПЛАТНИ VPN-и?

Никога не препоръчваме безплатни VPN мрежи, ето защо:

Знаете какво казват за „безплатните“ услуги ...

ВИЕ сте продуктът.

Shady безплатни VPN често проследяват вашите данни и ще ги продават на най-високия трети страни.

Мнозина дори са хванати да правят много по-лошо, като инжектиране на реклами или препращане на партньорски трафик, за да увеличат печалбите от ваше име.

Вижте този пример от изследване на CSIRO и оплакване от FTC срещу Betternet.

безплатни vpns

Страшно, нали?

Затова не забравяйте да си направите домашното.

Влияе ли VPN скоростта?

Малко, очаквайте 30% спад ...

Но това зависи много от VPN.

Помисли за това:

Разбира се, те добавят друг слой сигурност. Това обаче означава, че добавят още обръчи, за да може трафикът ви да премине.

Тези допълнителни неравности в скоростта означават, че винаги можете да очаквате някакво забавяне.

Ключът е да намерите VPN, който също не дерайлира напълно вашия трафик.

Повтаряме един и същ тест за скорост за всеки VPN, който преглеждаме.

Първо, ние получаваме показанието за сравнение без VPN, за да можем да сравним.

сравнителен тест за VPN скорост

След това се свързваме с няколко различни сървъра, за да опитаме и да съставим обективна, комбинирана оценка.

По време на този процес видяхме някои, които могат да свържат връзката ви само с няколко процентни пункта. Вероятно е, че дори не бихте го забелязали.

Но също видяхме някои ужасни.

Някои от доставчиците, които прегледахме, забавиха връзката си с над 100%!

Това би направило поточното съдържание практически невъзможно. Дори отговарянето на имейли би било борба.

Класирахме всеки VPN от първо до последно място. Затова посочете класирането за всеки, ако сте загрижени.

Колко струва средната цена за VPN?

Един добър VPN може да ви върне някъде между $ 2 - $ 8 / месец ...

Доста достъпни, нали?

Обикновено месечните опции ще ви струват най-много. Виждахме някои от $ 18 долара на месец.

Но ако желаете да предплатите за година (или дори по-дълго), можете да очаквате да намерите нещо в диапазона $ 2-7.

Бих препоръчал следното:

Вижте дали VPN, от който се интересувате, предлага безплатна пробна версия. Много го правят.

Ако не, продължете напред и се запишете за опцията за месец до месец. Почти всеки (добър) VPN, който прегледахме, ще ви даде някъде между седем и 30 дни, за да си върнете парите, ако сте недоволни.

Всъщност, ако потърсите наоколо, ще разберете, че ние също предлагаме NordVPN талон.

След това, след като сте успели да го изпробвате в продължение на няколко седмици, поемете ангажимент за дългосрочна опция за заключване на страхотна скорост.

Може ли VPN да помогне с My IPS Throttling?

Обикновено да ...

Вашият доставчик на интернет услуги (ISP) ще „ограничи“ връзката ви, за да я забави умишлено.

Crazy. Не трябва да бъде законно Но е.

Ако използвате тон на честотна лента, поточно HBO или Netflix, те могат целенасочено да забавят връзката ви, за да ви принудят косвено да спрете.

Използването на тези услуги означава две неща:

 1. По-малко ресурси са на разположение за другите им клиенти и
 2. Не гледате техните собствени услуги или предавания

Много пъти те ще използват сложни методи като „peering“, за да шпионират основно вашите данни за трафика. Проблемът е, че не винаги е възможно да избягате от дросела.

VPN обаче може да помогне. Той ще шифрова вашето устройство и ще ви помогне да го скриете от тези дейности от типа peering.

Това не е глупаво. Но това може да ви помогне да обезсмисли вашите пакети с данни, заровени под повърхността, които биха ви идентифицирали като вас.

Има ли рискове от използването на VPN?

Само когато правиш нещо много незаконно ...

VPN мрежите са предимно безопасни. Използването им е предимно законно.

Така че не бива да се сблъсквате с проблеми или рискове.

Освен ако ...

Правиш едно от няколко неща:

 • Използване на неправителствена спонсорирана VPN в страна, която изисква такава
 • Изтегляне на информация, защитена с авторски права, чрез VPN и торент
 • Извършване на други незаконни дейности, докато сте под VPN връзка.

Очевидно, всяка от тези съмнителни подробности може да ви приземи в гореща вода, независимо от какъв тип връзка използвате.

Но за всички останали рискувате време и пари.

Губите пари за VPN, например, с ужасно представяне. Така че може да отнеме завинаги да предавате нещо, докато в крайна сметка не го изоставите и не можете да си върнете парите.

Вече изтъкнахме някои рискове за „шпиониране“ и злонамерен софтуер с безплатни VPN.

За щастие, те са доста редки. Но определено се случва. Така че ще ви информираме дали открихме потенциални червени знамена във всеки от нашите прегледи на този сайт.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me