Юридическите VPN са законни във вашата държава?

ОПРОВЕРЖЕНИЕ: Информацията на тази страница е резултат от нашите собствени изследвания. Ние НЕ сме адвокати и не гарантираме, че информацията е точна или актуална. Необходимо е да се свържете с местен адвокат, за да проверите законността на VPN мрежи в определена държава.

VPN е забраненVPN мрежите са общо взето законни.


Това до голяма степен зависи от държавата, в която физически седите, докато използвате VPN. Но дори и тогава техните закони и ограничения често са непрозрачни.

Какво е законно спрямо незаконно, не винаги е ясно.

Някои дейности, въпреки че са намръщени, все още са завити в сивата зона.

В това изследване ние проверихме фактите на 196 държави закони и техните ограничения и закони за VPN.

Contents

11 държави, които са забранили или ограничили използването на VPN

Търсене на държава:

VPN законно ли е във вашата страна?

1. Китай: Разрешени са само одобрени от правителството VPN

Кога: Март 2018г

Защо: С цел регулиране на VPN, които незаконно извършват трансгранични оперативни дейности. Всички чуждестранни компании, които искат да започнат трансгранична операция за частно ползване, ще трябва да създадат специална линия за тази цел. Те ще могат да наемат законно такава линия или мрежа от бюрото за внос и износ на далекосъобщения. (Източник)

Какво означава: Доставчиците на VPN услуги трябва първо да получат одобрение от китайското правителство (и евентуално да се съгласят с условия, които нарушават целта на VPN - регистриране).

глоба за китайски потребители за достъп до VPN

Лицата, които „осъществяват достъп до международната мрежа частно или по„ незаконни канали “или предлагат свързани услуги без разрешение“, могат да бъдат глобявани само за сумата до 15 000 юана (приблизително 2200 долара). При сегашното състояние на законодателството не може да се налага допълнително наказание. (Източник)

2. Русия: Разрешени са само одобрени от правителството VPN

Кога: Ноември 2017г

Защо: За да се предотврати разпространението на „екстремистки материали“ в Интернет. Законът има за цел да блокира достъпа само до „незаконно съдържание“ и не цели да налага ограничения на спазващите закона граждани. (Източник)

Какво означава: Ако използвате VPN, който не е санкциониран от правителството и ви хванат, има конкретни санкции: 300 000 RUB (5 100 $) за потребителя 700 000 RUB (12 000 $) за доставчика на услугата. (Източник)

3. Иран: Разрешени са само одобрени от правителството VPN

Кога: 2013

Защо: Да преследва потребители, които нарушават държавното законодателство и отвеждат нарушителите пред националните съдилища под надзора на съдебната служба. Използването на одобрени от правителството VPN мрежи доведе до наблюдение и проверка на лични данни. (Източник)

Какво означава: Използването на неправилно одобрени VPN мрежи не е позволено. Използването на VPN, което не е в съответствие с иранския закон, може да доведе до 91 дни до 1 година лишаване от свобода.

Въпреки огромното количество незаконни потребители на VPN в Иран, действителните арести са изключително редки. Защо? Защото, както вече обяснихме по-рано, иранското правителство използва този закон само за да преследва противниците си, а не редовни нетизи, за да речем, за да сърфира във Facebook. (Източник)

4. Обединени арабски емирства: ограничени за физически лица

Кога: 2012г

Защо: Една от големите причини бяха хората, използващи Skype, WhatsApp, Viber или други безплатни VOIP услуги, без да оставят големите телекомуникационни компании от ОАЕ. (Източник)

Какво означава: Всеки, който използва измамен IP адрес, за да извърши престъпление или да предотврати разкриването му, се наказва с лишаване от свобода или глоба до 544 000 долара и потенциална присъда за лишаване от свобода, в зависимост от характера на престъплението. Използването на VPN за използване на Skype също може да причини санкции. Заслужава да се спомене, че банките, компаниите и институциите могат да използват свободно VPN, само физически лица са забранени от него. (Източник)

5. Оман: Разрешени са само одобрени от правителството VPN

Кога: 2010г

Защо: Лесно е да се разбере защо TRA забранява използването на VPN като основна употреба в тази страна е да се заобиколи цензурата на ISP и да се забрани използването на VOIP. Някои също използват VPN услуга, за да фалшифицират своето IP местоположение, за да използват услуги, предлагани само в даден регион

Какво означава: Предложеният закон налага глоба от 500 омански риала (1300 долара) на физически лица и 1 000 (2600 долара) омански риал за компании без съответното разрешение. ”Ако използвате одобрен от правителството VPN, всичките ви регистрационни файлове ще се съхраняват. Институционалното използване на VPN е законно в Оман, ако разрешението бъде дадено от правителството. (източник & източник)

6. Турция: Ограничена

Кога: 2016

Защо: Предотвратяване заобикалянето на налаганата от правителството цензура чрез VPN услуги. (Източник)

Какво означава: Използването на VPN вероятно може да причини някои проблеми, но все пак има някои VPN, които са в състояние да заобиколят блока на Турция. (Източник)

7. Ирак: Напълно забранен

Кога: Юни 2014 г.

Защо: Ирак забрани VPN да ограничават и спират ISIS да манипулира социалните медии. Използвайки предлог за спиране на ISIS, Ирак направи редица неща от забрана на VPN до блокиране на социални медии и чат приложения. Това обаче не е спряло правителствените служители и държавните институции да нарушават закона и да използват тези инструменти. (Източник)

Какво означава: VPN услугите са забранени в Ирак за наблюдение на активността на терористите онлайн. Това се отразява на всички хора, които живеят в страната.

8. Туркменистан: Напълно забранен

Кога: 2015г

Защо: За цензуриране на чужди медии. Всичко се отнася до политиката с тази. В Туркменистан има само един интернет доставчик и той принадлежи на правителството. Тя е обект на пълна цензура.

Какво означава: Опитите за използване на прокси сървъри и VPN се откриват и блокират; техните потребители са подложени на административни наказания и призовани за „превантивни разговори“ в Министерството на националната сигурност, където са изправени пред сплашване. “(източник)

9. Беларус: Напълно забранен

Кога: 2015г

Защо: Беларуското правителство разглежда Tor и VPN като услуга, препращаща трафик, за да заобиколи всички ограничения, които политиците могат да въведат. Беларус също блокира по-голямата част от чуждестранните уебсайтове за собствените си граждани. Въпреки че има изобилие от законни случаи на използване на Tor / VPN, правителството смята, че блокирането на услугата е най-добрият начин. (Източник)

Какво означава: Използването на VPN за заобикаляне на гео ограниченията може да доведе до възможни глоби.

10. Северна Корея: Напълно забранена

Трудно е да се намери информация за Северна Корея по този въпрос.

Защо: Местните жители могат да използват само собствената версия на интернет в страната, наречена „Kwangmyong“. Използването на VPN мрежи определено е забранено за местните жители, тъй като те изобщо не допускат чужди медии.

Какво означава: Като турист можете да получите достъп до Интернет чрез 3G, но този достъп се следи и използването на VPN е забранено. (Източник)

11. Уганда: Интернет доставчиците блокират VPN услуги

Кога: 2018г

Защо: Миналата година Уганда направи социалните медии да се облагат с данък. Гражданите на Уганда започнаха да използват VPN за заобикаляне на този нов данък.

Какво означава: В резултат на действията на своите граждани правителството на Уганда даде мандат на местните интернет доставчици да блокират всички VPN услуги.

Обратно към списъка с най-добрите VPN.

Държави, в които използването на VPN е законно

 • А
 • B
 • ° С
 • д
 • E
 • F
 • G
 • Н
 • аз
 • J
 • K
 • L
 • М
 • н
 • P
 • Q
 • R
 • С
 • T
 • U

А

Афганистан

VPN е законно в Афганистан?
да

Неотдавна афганистанското правителство направи новина за инструктиране на интернет доставчиците да филтрират определени категории сайтове, които считат за нежелателни, и да забранят окончателно сайтовете, които намират за обидни. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно в Афганистан.

Албания

VPN е законно в Албания?
да

Албанската конституция защитава свободата на словото и печата на гражданите и не е регистриран случай, че правителството се опитва да наруши тези права или правата на гражданите да използват интернет. Използването на VPN е законно в Албания.

Алжир

Законна е VPN в Алжир?
да

Алжир има законодателство, което изисква доставчиците на интернет услуги за полицейско онлайн съдържание и са регистрирани случаи на алжирското правителство, блокиращо определени сайтове - включително този на политически противници - както и широко рекламирано събитие, при което алжирското правителство блокира всички социални медии за „ предотвратяване на изневяра “в национален изпит. Въпреки това използването на VPN все още е законно в Алжир.

Андора

Законна е VPN в Андора?
да

Андора интернет достъп

Приблизително 79 процента от андоранците използват интернет, което го прави една от водещите страни по отношение на навлизането в Интернет. Въпреки това, в Андора няма документиран запис на интернет цензура и използването на VPN в Андора е законно.

Ангола

Законна е VPN в Ангола?
да

Ангола направи новина за опит да цензурира медиите и достъп до интернет, като президентът на Ангола дори публично обяви плановете си за проникване в социалните медии, но не са правени опити за блокиране на използването на VPN в страната..

Антигуа и Барбуда

VPN е законно в Антигуа и Барбуда?
да

Няма данни за интернет цензура или опит на правителството да се намеси в Интернет в Антигуа и Барбуда. Използването на VPN е законно и в Антигуа и Барбуда.

Аржентина

VPN Legal е в Аржентина?
да

Аржентина е сравнително свободна страна, която зачита правата на интернет на своите граждани, но наскоро тя беше силно критикувана заради предложената реформа в своя законопроект за националния закон за борба с дискриминацията. Според експерти реформите са неясни и улесняват правителството да цензурира гражданите. Въпреки това използването на VPN мрежи е законно в страната.

Армения

Законна е VPN в Армения?
да

Има документирани доказателства за интернет цензура в Армения, като Инициативата за OpenNet (ONI) заключи, след провеждането на тестове на ISP от първо ниво в страната, че се появява „широко разпространено филтриране.“ Използването на VPN обаче е законно в Армения.

Австралия

VPN Legal е в Австралия?
да

Докато Австралия наскоро прие законодателство, което дава на нейното правителство право да блокира достъпа до определени сайтове, по-специално VPN-ите не са били насочени. Използването на VPN в Австралия е законно и много от тях използват VPN, за да заобиколят някои от ограниченията, въведени от новото законодателство.

Австрия

VPN Legal е в Австрия?
да

Австрийската конституция защитава свободата на словото и пресата на своите граждани и това се спазва от австрийското правителство. Австрия едва ли е участвала в опит за цензуриране на потребители, а използването на VPN е законно в Австрия.

Азербайджан

VPN Legal е в Азербайджан?
да

Съобщава се, че в Азербайджан активно се цензурира интернет, като правителството на Азербайджан арестува блогъри, наказва онлайн активисти и дори поставя сайтове за социални медии под строг контрол. Правителството обаче не е направило никакъв ход за блокиране на използването на VPN мрежи в страната.

B

Бахамски острови

VPN е законно на Бахамски острови?
да

Тяхната Конституция защитава свободата на словото и изразяването. Има новини за някои опити за интернет цензура на Бахамските острови. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно на Бахамските острови.

Бахрейн

VPN е законно в Бахрейн?
да

Правителството на Бахрейн активно цензурира Интернет, но използването на VPN в страната все още е законно.

Бангладеш

Законна е VPN в Бангладеш?
да

Правителството на Бангладеш многократно съобщава новини за забрана на различни сайтове и социални медии, включително Facebook и WhatsApp, и в един момент правителството дори погрешно изключи Интернет, докато се опитва да приложи забрана. Използването на VPN мрежи обаче е напълно законно в Бангладеш.

Барбадос

VPN е законно в Барбадос?
да

Няма достоверна информация, че правителството на Барбадос активно цензурира Интернет и използването на VPN е напълно законно, както в момента на писането на това.

Белгия

VPN Legal е в Белгия?
да

Докато в Белгия е съобщено, че цензурира Интернет в миналото, използването на VPN мрежи е Белгия е напълно законно.

Белиз

VPN законно ли е в Белиз?
да

Има съобщения за правителството, което поставя ограничения за достъпа до интернет. Въпреки това използването на VPN мрежи е законно в Белиз.

Бенин

Законна е VPN в Бенин?
да

Няма активни доклади на правителството, което се опитва да цензурира Интернет. Понастоящем използването на VPN мрежи е законно в Бенин.

Бутан

VPN е законно в Бутан?
да

Въпреки че е установено, че правителството блокира съдържание, което намира за несъмнено морално, не е имало съобщения за това, че се разпростира до политическо съдържание. Понастоящем използването на VPN мрежи е законно в Бутан.

Боливия

Законна е VPN в Боливия?
да

С проучвания, показващи, че повече от половината боливийски журналисти са претърпели форма на цензура и висшите политически лидери активно настояват за регулиране на социалните медии, Боливия не е най-свободната от страните. Въпреки това използването на VPN мрежи е напълно законно в Боливия.

Босна и Херцеговина

Законна е VPN в Босна и Херцеговина?
да

Докато наскоро беше прието законодателство, което дава правомощия на правителството да криминализира публикациите в социалните медии, които смятат, че "нарушават обществения ред", не е имало документация за правителството, което активно цензурира Интернет. Използването на VPN е законно в Босна и Херцеговина.

Ботсуана

Законна е VPN в Ботсвана?
да

Няма документиран доклад на правителството, което активно цензурира Интернет и използването на VPN мрежи понастоящем е законно в Ботсвана.

Бразилия

VPN Legal е в Бразилия?
да

Бразилия направи новина за забрана на части от социалните медии, включително WhatsApp през 2016 г. Бразилското правителство също се опита да въведе законодателство, което позволява да се цензурира интернет в страната. Използването на VPN в Бразилия обаче е законно.

Бруней

Законна е VPN в Бруней?
да

Има съобщения, че правителството активно следи използването на интернет и дейностите на своите граждани. В момента обаче използването на VPN мрежи е законно в Бруней.

България

Правен ли е VPN в България?
да

Българското правителство активно следи използването на интернет на своите граждани и се опита да въведе законодателство за предоставяне на държавната власт да контролира интернет комуникацията. Въпреки това използването на VPN мрежи в момента е законно в България.

Буркина Фасо

VPN е законно в Буркина Фасо?
да

Само 9,4 процента от населението, използващо интернет, навлизането на интернет в Буркина Фасо е много слабо. Използването на VPN е законно в страната.

Бурунди

Законна е VPN в Бурунди?
да

Само 2 процента от 10-те милиона граждани, които използват Интернет, правителството на Бурунди не е отслабнало, когато става въпрос за налагане на ограничения в Интернет. След като направи новини за забрана на WhatsApp и Viber, Бурунди активно цензурира достъпа на гражданите до Интернет. Въпреки това използването на VPN мрежи е законно в Бурунди.

° С

Кабо Верде

VPN е законно в Кабо Верде?
да

Няма нито един документиран доклад на правителството на Кабо Верде, който се опитва да цензурира Интернет. Използването на VPN е законно и в Кабо Верде.

Камбоджа

Законна е VPN в Камбоджа?
да

Камбоджа неведнъж е отправяла новините за активни усилия за цензуриране на Интернет, включително за арестуване на членове на опозицията заради публикации във Facebook. Правителството на Камбоджа дори прие законодателство, което дава на правителството повече правомощия да наблюдава и цензурира интернет. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно в Камбоджа.

Камерун

Законна е VPN в Камерун?
да

Наскоро Камерун направи новини за блокиране на достъпа до интернет в англоезичните части на страната, акт, който засегна 20 процента от камерунците. Правителството на Камерун също излезе публично, за да отправя заплахи към потребителите на интернет. Използването на VPN обаче е законно в Камерун.

Канада

VPN Legal е в Канада?
да

Докато топ телекомуникационните експерти, най-вече Дейвид Пърди от Роджърс Комуникашънс и канадският телеком, Бел, призоваха канадското правителство да блокира VPN в северноамериканската страна, все още не са предприети подобни действия. Използването на VPN все още е законно в Канада към момента на писането на това.

Централноафриканска република (CAR)

VPN законно ли е в Централноафриканската република (CAR)?
да

Централноафриканската република направи новина за няколко опита на правителството си да цензурира гражданите, включително времето, когато страната забрани телефонните текстови съобщения (SMS). Използването на VPN мрежи обаче е законно в страната.

Чад

VPN законно ли е в Чад?
да

Чад е друга страна, в която правителството активно цензурира достъпа на гражданите до интернет - особено по време на избори. Въпреки това правителството не е предприело ход за забрана или незаконно използване на VPN в страната.

Чили

VPN Legal е в Чили?
да

Чили има репутация, че активно се намесва и цензурира достъпа на своите граждани до Интернет. Въпреки това използването на VPN мрежи е законно в Чили.

Колумбия

VPN Legal е в Колумбия?
да

Докато наскоро Колумбия направи новина, която имплицитно забранява биткойни, интернет процъфтява там и правителството върши добра работа да не се намесва. Използването на VPN е напълно законно в Колумбия.

Коморски острови

Законна е VPN в Коморски острови?
да

Няма документирани доклади на правителството на Коморски острови, които се опитват да цензурират Интернет. Понастоящем използването на VPN мрежи е законно в Коморските острови.

Демократична република Конго

VPN законно ли е в Демократична република Конго?
да

Не позволявайте името да ви заблуди, когато става въпрос за Демократична република Конго и Интернет, в това няма нищо демократично. Въпреки че правителството е известно с многото си затваряния в интернет и блокирането на големи сайтове и социални медии, за щастие VPN тепърва ще се правят незаконни.

Република Конго

VPN е законно в Република Конго?
да

Правителството на Република Конго е известно с активното затваряне и цензурирането на интернет, особено когато се опитва да предотврати протестите. Докато правителството активно цензурира Интернет, използването на VPN мрежи все още не е незаконно.

Коста Рика

VPN Legal е в Коста Рика?
да

Докато веднъж Коста Рика съобщаваше за своя закон за киберпрестъпления, според който много експерти предполагат заплаха за свободата в интернет, не е имало достоверна документация на правителството на Коста Рика, което се опитва да цензурира Интернет. Използването на VPN е законно в тази страна.

Кот д'Ивоар

VPN е законно в Кот д'Ивоар?
да

Няма правилен доклад на правителството на Кот д'Ивоар, който се опитва да цензурира Интернет. Използването на VPN е законно в тази страна.

Хърватия

VPN Legal е в Хърватия?
да

Няма достоверни доклади на правителството на Хърватия, намесващо достъпа на своите граждани до Интернет. VPN са законни и в Хърватия.

Куба

VPN е законно в Куба?
да

Въпреки че интернет е силно цензуриран в тази страна от Карибите, използването на VPN тепърва ще бъде незаконно.

Кипър

VPN Legal е в Кипър?
да

Интернет не е обект на известни правителствени ограничения в Кипър и използването на VPN е законно в страната.

Чехия

VPN Legal е в Чешката република?
да

Интернет паспорт на Чехия

Чешката република наскоро направи новина, когато нейното правителство се опита да въведе форма на "интернет паспорт" - уникална идентичност за всеки интернет потребител -, която ще бъде необходима, преди те да имат достъп до Интернет. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно в страната.

д

Дания

VPN Legal е в Дания?
да

Правителството на Дания направи новини за активно блокиране на уебсайтове в миналото и те наскоро въведоха закон, който ще улесни правителството на Дания активно да цензурира Интернет. Въпреки това, правителството не е направило никакви опити да направи незаконно използването на VPN в страната.

Джибути

Законна е VPN в Джибути?
да

С единствения доставчик на интернет услуги в тази страна, собственост и контролиран от правителството, и с активна история на ограниченията за печата, тази страна не е много приятелска, що се отнася до интернет. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно.

Доминика

VPN е законно в Доминика?
да

Няма доклад на правителството, което се опитва да цензурира Интернет, а използването на VPN мрежи все още е напълно законно в Доминика.

Доминиканска република

VPN е законно в Доминиканската република?
да

В Доминиканската република няма документирани доклади за това, че активно цензурира интернет потребителите в Доминиканската република и използването на VPN мрежи е напълно законно в тази карибска държава.

E

Еквадор

Законна е VPN в Еквадор?
да

Само известно време в медиите изтече информация, че Асоциацията на интернет доставчиците на Еквадор си сътрудничи с правителството на Еквадор, за да ограничи достъпа на гражданите до интернет. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно в тази страна.

Египет

VPN Legal е в Египет?
да

Египет има история на злоупотребата с правата на човека и нарушаването на правата на гражданите на печата. Това беше съобщено силно, когато стана ясно, че компанията блокира безплатната интернет услуга на Facebook в страната през декември 2015 г., само няколко месеца след старта си в страната, тъй като компанията отказа да даде на правителството на Египет възможност да шпионира гражданите използвайки своята интернет услуга. Въпреки това използването на VPN мрежи все още не е незаконно.

Ел Салвадор

Законна е VPN в Ел Салвадор?
да

Въпреки че използването на VPN е напълно законно в Салвадор, намаляващата свобода на информация и намесата на правителството в интернет продължава да навлиза в медиите.

Екваториална Гвинея

Законна е VPN в Екваториална Гвинея?
да

Екваториална Гвинея е представена в няколко списъка като една от най-цензурираните държави в света, като правителството и семейството му активно монополизират пресата и ограничават свободата на печата на гражданите. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е напълно законно.

Еритрея

Законна е VPN в Еритрея?
да

Еритрея е най-цензурираната държава в света

Добре, ето го. Това е официално най-цензурираната държава в света според няколко реномирани класации. Както се очаква, интернет не е пощаден в активните усилия на правителството да цензурира своите граждани. Въпреки това използването на VPN мрежи е напълно законно в тази страна.

Естония

VPN Legal е в Естония?
да

Класирана като номер две в списъка на свободата на Интернет, Естония е една от най-свободните и най-кабелни и технологично напреднали страни в света. Както се очаква, страната, посочена като „модел за безплатен и отворен достъп до Интернет като двигател за развитие на обществото“ според Internet Freedom, не е забранила използването на VPN.

Етиопия

VPN е законно в Етиопия?
да

Етиопия не е много дружелюбно място да бъдете като интернет потребител, особено като се има предвид, че етиопското правителство не само забрани използването на VoIP услуги, но всъщност го криминализира с до 15 години затвор.

F

Фиджи

Законна е VPN във Фиджи?
да

Няма правилен доклад на правителството, което се опитва да цензурира интернет на Фиджи. Фиджийското правителство също не забрани използването на VPN.

Финландия

VPN Legal е във Финландия?
да

Докато Финландия не цензурира активно Интернет, тя направи новина, когато правителството въведе политика за филтриране на детска порнография, която хората смятат, че не е правилно приложена и неправилно филтрира сайтове. Не помогна финландският върховен съд да постанови, че е законно критикът на този закон да бъде цензуриран. Използването на VPN мрежи обаче е напълно законно.

Франция

VPN Legal е във Франция?
да

Франция има политики за ограничаване на тероризма и омразата чрез активно наблюдение на интернет на своите граждани. Много хора се страхуват, че тези политики се прилагат прекомерно и цензурата нараства активно, въпреки че над 2700 уебсайтове бяха блокирани от френските власти само през 2016 г. Използването на VPN е законно в тази страна.

G

Габон

Законна е VPN в Габон?
да

Докато чувахме за правителствата да налагат комендантски часове по време на кризи, сигурен съм, че много малко от нас са запознати с идеята за коменданти в интернет - добре, това е поне докато не стигнете до Габон. Страната е в новините за въвеждането на 12-часова интернет часова линия, в която гражданите не могат да използват интернет през нощта. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно в страната.

Гамбия

Законна е VPN в Гамбия?
да

Съвсем наскоро Гамбия оповести новините за изключване на интернет и международни телефонни обаждания преди изборите. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно в Гамбия.

Грузия

VPN Legal е в Грузия?
да

Джорджия постигна голям напредък, когато Конституционният съд отмени правомощията на ДС за директен достъп до телекомуникационните данни на своите потребители през април 2016 г., но страната не е точно непорочна, когато става дума за цензура: правителството на Грузия веднъж направи новина за блокиране WordPress и Youtube, накратко. Това каза, че използването на VPN мрежи е законно в тази страна.

Германия

VPN Legal е в Германия?
да

Германия многократно прави новини за опитите си да цензурира интернет, а съвсем наскоро германският министър на правосъдието предложи законодателство, което позволява на правителството да наблюдава и цензурира сайтовете в социалните медии. Въпреки това използването на VPN е законно в Германия.

Гана

Законна е VPN в Гана?
да

Като един от моделите за подражание на демокрацията в Африка, използването на VPN е напълно законно в Гана. Въпреки това, не много отдавна светът беше изненадан, че шефът на полицията в Гана обяви намерението на правителството да закрие социалните медии в деня на гласуване, за да предотврати използването на социалните медии за „изпращане на подвеждаща информация, която може да дестабилизира страната.“ Гана отдавна се разглежда като пример за подражание на демокрацията в Африка, затова мнозина бяха изненадани от тази новина. Въпреки това западноафриканската страна не е приключила със спирането.

Гърция

VPN Legal е в Гърция?
да

Изследванията разкриха, че наскоро гръцкото правителство започна широкомащабно блокиране на съдържание, което е равносилно на интернет цензурата. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно в Гърция.

Гренада

Законна е VPN в Гренада?
да

Веднъж Гренада направи новина за приемане на закон, който предвижда хората да бъдат изпращани в затвора или глобени до 37 000 долара за обида на някого онлайн или за използване на технология за участие в „пакости“. Независимо от това използването на VPN мрежи все още е законно в страната.

Гватемала

Законна е VPN в Гватемала?
да

Гватемала е известна с това, че рутинно нарушава свободата на словото и пресата на своите граждани, особено като узакони няколко техники за електронно наблюдение, които застрашават поверителността в интернет. Използването на VPN мрежи обаче е законно в страната.

Гвинея

Законна е VPN в Гвинея?
да

Няма достоверни доказателства за това, че правителството ограничава достъпа до интернет и използването на VPN мрежи понастоящем е законно в Гвинея.

Гвинея-Бисау

VPN е законно в Гвинея-Бисау?
да

Няма данни за намеса в Интернет в Гвинея-Бисау и използването на VPN мрежи понастоящем е законно в тази страна.

Гвиана

Законна е VPN в Гвиана?
да

Правителството на Гвиана не ограничава достъпа до интернет и използването на VPN мрежи понастоящем е законно в страната.

Н

Хаити

Законно ли е VPN в Хаити?
да

Около 12 процента от хаитяните използват интернет и няма документиран доклад на хаитянското правителство, което активно се опитва да ограничи Интернет. Използването на VPN е напълно законно в Хаити.

Хондурас

Законна е VPN в Хондурас?
да

Хондурас има репутация, че участва в медийна цензура и интернет не е изключен. Въпреки това използването на VPN мрежи в момента е законно в страната.

Унгария

VPN законно ли е в Унгария?
да

Не много отдавна Унгария прие закон, който практически забранява криптирането в края на страната и веднъж избухнаха протести в цяла Европа благодарение на закона за цензура на медиите и интернет, който Унгария прие. Въпреки това използването на VPN е законно в Унгария.

аз

Исландия

VPN Legal е в Исландия?
да

Президентът на Исландия Гуони Торлаций Йоханессон веднъж направи новина, като каза, че ще забрани хавайските пици, ако има възможност, но за щастие страната, която ръководи, тепърва ще забранява или обмисля забрана, използването на VPN.

Индия

Законна е VPN в Индия?
да

Наскоро Индия направи новина, когато правителството издаде предупреждение на интернет потребителите, че могат да се изправят до три години в затвора плюс глоба от около 4 465 долара за посещение на забранени уебсайтове. Не мина много време, преди индийски съдия да изясни, че това е просто неправилно общуване и че актът на посещение на „забранен“ уебсайт не е незаконен. Независимо от това тепърва ще забранява използването на VPN мрежи.

Индонезия

VPN Legal е в Индонезия?
да

Youtube, Reddit и Vimeo са само част от топ сайтовете, блокирани от правителството на Индонезия. За щастие, тези сайтове все още могат да бъдат достъпни с VPN, тъй като правителството на Индонезия тепърва ще прави незаконно използването на VPN.

Ирландия

VPN Legal е в Ирландия?
да

Общоприето е, че в Ирландия съществува цензура в Интернет, но използването на VPN е напълно законно на европейския остров.

Израел

VPN Legal е в Израел?
да

Наскоро Израел направи новина за въвеждането на закон, който да позволи на правителството да блокира „подбудното“ съдържание. В тази страна обаче е регистрирано много малко по отношение на цензурата или намесата в Интернет. Използването на VPN е също законно.

Италия

VPN Legal е в Италия?
да

Италия наскоро направи новина, когато предложи закон, който изисква от „мениджърите на сайтове“ да цензурират подигравки въз основа на личното и социалното състояние на жертвата - експерти нарекоха този закон като начин за въвеждане на цензура. Няма много документация за италианското правителство да се намесва в интернет и използването на VPN мрежи понастоящем е законно в страната.

J

Ямайка

Законна е VPN в Ямайка?
да

Не е имало надежден доклад за правителството на Ямайка, което цензурира интернет. Използването на VPN е законно и в страната.

Япония

VPN Legal е в Япония?
да

Япония има много висок процент на проникване в интернет от над 90 процента и има съобщения, че някои законодателства „несъразмерно санкционират конкретни онлайн дейности.“ Въпреки това, не е имало достоверни доклади на правителството, което се опитва да цензурира своите граждани, използвайки интернет, и използването на VPN в тази държава е законно.

Йордания

VPN Legal е в Йордания?
да

Въпреки че в Йордания има съобщения за "лека" цензура, особено когато политическите въпроси, които се разглеждат като заплаха за националната сигурност, страната наистина се справя много добре в сравнение с другите страни от Близкия изток. Използването на VPN е законно и в страната.

K

Казахстан

Законна е VPN в Казахстан?
да

Казахстан е една от страните, в които има активна интернет цензура. Всъщност, в един момент правителството на региона на Южен Казахстан изключи интернет и блокира мобилните телефонни мрежи за известно време. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно.

Кения

VPN Legal е в Кения?
да

Кения е една от малкото африкански страни, в която няма форма на държавна цензура. Скорошно петмесечно проучване на OONI не намери практически следи от интернет цензура в страната. Използването на VPN е законно и в Кения.

Кирибати

VPN е законно в Кирибати?
да

Докато в Кирибати е много слабо приемането на интернет - едва около 11,5 процента от гражданите му използват интернет - няма признаци на интернет цензура или правителството се опитва да ограничи достъпа на своите граждани до интернет в тази океанска страна. Използването на VPN е законно и в тази страна.

Косово

VPN законно ли е в Косово?
да

Законът за прихващане на далекосъобщенията - целящ да предостави на правителството достъп в реално време до всички данни, свързани с електронните комуникации - който беше въведен от правителството на Косово преди няколко години, беше посрещнат със смесени чувства. Някои смятат, че това е форма на цензура, докато други смятат, че това е ефективен начин за борба с престъпността. Като цяло обаче има малък доклад за правителствената цензура или намеса в интернет в Косово и използването на VPN е законно в тази страна.

Кувейт

Законна е VPN в Кувейт?
да

Кувейт е много активен, що се отнася до цензурирането на Интернет, а експертите са критично настроени към неговите закони, които според тях могат да бъдат използвани за ограничаване на свободата на изразяване в интернет и насочване към онлайн дейности. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно.

Киргизстан

VPN е законно в Киргизстан?
да

В Киргизстан има активна интернет цензура - онлайн журналистите са изправени пред санкции за публикуване на съдържание, което критикува държавни служители - и съобщения за това, че правителството активно злоупотребява с надзорните си правомощия (например чрез изтичане на телефонни разговори между опозиционни фигури). Използването на VPN мрежи в тази страна обаче е законно.

L

Лаос

Законна е VPN в Лаос?
да

Лаос е хиперактивен по отношение на цензурирането на своите граждани и ограничаването на тяхната интернет дейност - до степен на наблюдение на дейностите на гражданите извън границите на страната - особено когато става въпрос за това, което той счита за „застрашаващ националната сигурност“. Използването на VPN обаче е законно в страната.

Латвия

Законна е VPN в Латвия?
да

Латвия е свободна страна без документирани доклади за интернет цензура или намеса на правителството в използването на интернет от гражданите. Той дори е домакин на най-свободния уебсайт в Русия. Използването на VPN е законно и в тази европейска държава.

Ливан

VPN е законно в Ливан?
да

Когато една страна забрани филма Чудо жена защото филмовата звезда е ... изчакайте ... Израелски гражданин, наистина ли трябва да се питаме за позицията й относно интернет цензурата? Ако все пак трябва да попитате, използването на VoIP в Ливан също е незаконно. За щастие, те все още не са мислили да забранят VPN мрежи.

Лесото

Законна е VPN в Лесото?
да

Проникването в Интернет е слабо в Лесото, като по-малко от една четвърт от неговите граждани използват интернет. Въпреки това е регистрирано много малко, когато правителството се опитва да цензурира използването на интернет на своите граждани. VPN мрежите също са законни в страната.

Либерия

VPN Legal е в Либерия?
да

Рестриктивното законодателство на Либерия в интернет и активното наблюдение на гражданите доведе до добавянето му към списъка на Комитета за защита на журналистите (CPJ) на страните, в които свободата на печата е ограничена. Тази страна обаче все още няма забрана за използването на VPN мрежи.

Либия

Законна е VPN в Либия?
да

С историята на злоупотребата с правата на човека и активната интернет цензура и намесата от страна на правителството Либия все още не е свободна, що се отнася до правителствената цензура. Използването на VPN мрежи обаче е напълно законно в тази страна.

Лихтенщайн

Законна е VPN в Лихтенщайн?
да

Лихтенщайн е оценен като много висок, що се отнася до свободата на печата и не са предприети активни усилия от страна на правителството за цензуриране на Интернет. Използването на VPN е законно и в тази страна.

Литва

Законно ли е VPN в Литва?
да

Литва е сравнително свободна страна, що се отнася до свободата на печата и интернет, но развитието като скорошно изменение на закон, регламентиращ хазарта в интернет в страната, доведе до спекулации с цензурата. Използването на VPN мрежи в страната е законно.

Люксембург

VPN Legal е в Люксембург?
да

Люксембург е по принцип свободна страна, когато става дума за използване на интернет и няма достоверни документирани доклади, че правителството цензурира интернет. Използването на VPN е законно и в страната.

М

македония

VPN законно ли е в Македония?
да

Няма данни за интернет цензура или правителството да се опитва да ограничи достъпа на гражданите до интернет в Македония и в момента използването на VPN мрежи е законно в страната.

Мадагаскар

Законна е VPN в Мадагаскар?
да

Мадагаскар има много слабо навлизане в интернет и въпреки случайната цензура на други форми на медия, интернет е сравнително безплатен. Използването на VPN е законно и в тази страна.

Малави

VPN законно ли е в Малави?
да

Понастоящем няма надежден доклад на правителството на Малави, което активно цензурира интернет или се намесва в използването на интернет от гражданите. Използването на VPN е законно и в страната.

Малайзия

Законна е VPN в Малайзия?
да

Докато веднъж малийският премиер Наджиб Разак обеща - през април 2011 г. - че Малайзия никога няма да цензурира интернет, Малайзия започна да блокира сайтове, които съобщават за корупционния скандал на премиера през 2015 г. Е, предполагаме, че това, което е добре за гъските, не е добре за половника. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно.

Малдиви

Законна е VPN в Малдивите?
да

Въпреки че правителството на Малдивия рутинно блокира уебсайтове, които смята за аморални или антиислямски, тепърва ще забраняват използването на VPN мрежи.

Мали

Законна е VPN в Мали?
да

Приемането на интернет досега е много слабо в Мали и страната трябва да се справи с изключително бавна и ненадеждна свързаност. Правителството не се е намесило наистина в използването на интернет от гражданите и използването на VPN е законно в страната.

Малта

Законна е VPN в Малта?
да

Едва наскоро хиляди хора излязоха на улиците на Малта, за да протестират срещу законопроект за клевета, внесен от малтийското правителство, защото смятат, че той ще бъде използван като претекст за цензура на малтийските граждани онлайн. Малтийското правителство контрира, като заяви, че нямат интерес да цензурират интернет. Досега правителството на Малта не се намесва активно в използването на интернет от гражданите и използването на VPN мрежи все още е законно в страната.

Маршаловите острови

VPN е законно на Маршаловите острови?
да

Докато наскоро островната страна претърпя прекъсване на интернет за повече от 10 дни, това изглежда е хардуерен проблем, вместо опит за ограничаване на използването на интернет от гражданите. Правителството не се опитва активно да ограничи използването на интернет от гражданите и VPN мрежите все още са законни в страната.

Мавритания

VPN е законно в Мавритания?
да

Въпреки че правителството на Мавритания е страна по няколко конвенции за правата на човека, има ясно документирани доказателства, че активно пропуска тези споразумения. Уебсайтовете са активно цензурирани, блогърите са затворени и дори осъдени на смърт, а други форми на нарушения на правата на човека са добре документирани. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно.

Мавриций

VPN е законно в Мавриций?
да

Законът за ИКТ на Мавриций дава на правителството практически изрично право да блокира съдържание в Интернет - поради това колко слабо е написано - и действително някога е използван за блокиране на достъпа до Facebook. В последно време обаче не е имало достоверни доклади на правителството на Мавриций, които се опитват да цензурират интернет и използването на VPN е законно в страната.

Мексико

VPN Legal е в Мексико?
да

Мексико е една от най-свободните страни от Латинска Америка, що се отнася до Интернет, и макар че има малка намеса в интернет дейностите на гражданите от правителството, има съобщения, че журналисти са заплашени от картели, правителството и дори други журналисти. Използването на VPN е законно в тази страна.

Микронезия

VPN е законно в Микронезия?
да

Няма съобщения за това, че правителството се опитва да се намеси в интернет дейностите на гражданите в Микронезия. Използването на VPN е законно и в океанската страна.

Молдова

Законна е VPN в Молдова?
да

Въпреки че има сравнително малка намеса в интернет дейностите на гражданите в Молдова, неотдавнашен законопроект, въведен от правителството, предизвика критики от заинтересованите страни от индустрията, които твърдят, че е позволила на правителството да цензурира интернет. Законно е също да се използва VPN в Молдова.

Монако

VPN е законно в Монако?
да

Въпреки факта, че интернет играе ключова роля в разпространението и потреблението на информация в Монако - около половината от гражданите на Монако използват интернет - не е имало достоверни съобщения за намесата на правителството в интернет дейностите на гражданите. Използването на VPN е законно и в страната.

Монголия

Законна е VPN в Монголия?
да

Ако мислите, че сте попаднали на цензурата, тогава трябва да помислите отново. Правителството на Монголия има база данни от над 700 думи, които е включила в черен списък, включително думи като "ад", "пиян" и "глупак". Лесно е да се предположи, че страната активно цензурира интернет дейностите на своите потребители. За щастие, използването на VPN мрежи все още е законно в страната.

Черна гора

VPN Legal е в Черна гора?
да

Черна гора не е задължително да има най-добрата репутация по отношение на интернет цензурата - всъщност съвсем наскоро те направиха новини за забрана на WhatsApp и Viber в деня на изборите. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно в страната.

Мароко

Законна е VPN в Мароко?
да

Мароко направи новини за забрана на Skype, Viber, WhatsApp, Facebook Messenger и дори до VoIP достъп до страната, но северноафриканската страна все още не е забранила използването на VPN.

Мозамбик

Законна е VPN в Мозамбик?
да

Наскоро правителството на Мозамбик бе уловено да шпионира своите граждани - шпионирането включваше редица дейности, включително слушане на телефонни обаждания, четене на текстови съобщения, четене на съобщения WhatsApp, наблюдение на активността в социалните медии и по същество да казва на гражданите: „Пропаднали! Вашата тайна е в наши ръце. ”За щастие те тепърва ще забраняват използването на VPN.

Мианмар

Законна е VPN в Мианмар?
да

Докато Мианмар веднъж правеше новини за опити да пречи на достъпа до интернет на своите граждани, дори веднъж блокирайки Facebook и шпионирайки гражданите, страната става все по-свободна и съответстваща на правата на гражданите, а използването на VPN мрежи е законно в страната.

н

Намибия

Законна е VPN в Намибия?
да

Въпреки че често намерението на намибийското правителство заплашва журналистите, интернет в страната като цяло е много по-безопасно място и няма документирани опити на правителството да се намесва в интернет дейностите на гражданите. Използването на VPN е законно и в Намибия.

Науру

Законна е VPN в Науру?
да

Наскоро правителството на Науру реши да блокира определени сайтове, включително Facebook, за да защити гражданите си от „злоупотреба“. Да, знаем, ние също се смеехме, когато четем новините. За щастие, правителството не е решило да забрани VPN за защита на своите граждани от „злонамерени хакери и крадци на данни.“ Lol!

Непал

Законна е VPN в Непал?
да

Докато за непалското правителство не е известно да следи онлайн активността, има малко съмнение относно намерението му да цензурира дейностите на гражданите онлайн. Използването на VPN мрежи все още не е забранено в страната.

Холандия

VPN Legal е в Холандия?
да

Степента на навлизане на интернет в Холандия

С почти всички нейни граждани, които използват интернет - със степен на проникване от 93 процента през 2014 г. - Интернет е основна част от ежедневните дейности на гражданите на Нидерландия, и това е като цяло свободна страна, когато става дума за интернет. Използването на VPN мрежи също е напълно законно в страната.

Нова Зеландия

VPN Legal е в Нова Зеландия?
да

Правителството на Нова Зеландия активно следи дейността на интернет потребителите, като правителството инсталира интернет филтър през 2010 г., но няма достоверни съобщения за интернет цензура и потискане. Използването на VPN мрежи в страната обаче е законно.

Никарагуа

Законна е VPN в Никарагуа?
да

Въпреки че правителството на Никарагуа не е ограничило интернет дейностите на потребителите, от НПО има твърдения, че правителството следи имейлите им. Използването на VPN е законно в тази страна.

Нигер

VPN законно ли е в Нигер?
да

Няма наистина съобщения за правителството на Нигерия, което цензурира интернет и това е доста изненадващо, като се има предвид докладите за злоупотреба с човешки права и възмездие към журналисти, които критикуват правителството. Това има смисъл обаче, когато вземем предвид факта, че само 2 процента от гражданите са били в интернет през 2014 г. Предполагаме, че интернет все още е твърде малък, за да заслужи вниманието на правителството. Използването на VPN е законно в страната.

Нигерия

Законна е VPN в Нигерия?
да

Макар че в Нигерия има малка намеса и цензура в Интернет, неотдавнашен законопроект за социалните медии, въведен от правителството, породи полемика, е част от тенденцията, в която африканските държави се фокусират върху контрола на интернет гражданските дейности. Въпреки това използването на VPN мрежи е законно в страната.

Норвегия

VPN Legal е в Норвегия?
да

С около 97 процента от норвежците, които използват интернет, тази страна има една от най-високите проценти на проникване в интернет. Също така няма надеждни доклади на правителството, което се опитва да ограничи достъпа до Интернет, а използването на VPN в страната е напълно законно.

P

Пакистан

VPN Legal е в Пакистан?
да

Youtube, Facebook, Flickr и дори Wikipedia са блокирани в тази страна - наскоро бе премахната забрана за Youtube. Интернет филтриране е налице и за филтриране на съдържание и резултати от търсенето, показани на гражданите. Въпреки това използването на VPN мрежи все още не е забранено в тази страна.

Palau

VPN Legal е в Палау?
да

В Палау няма документиран доклад за интернет цензура и използването на VPN е законно в тази страна.

Палестина

VPN е законно в Палестина?
да

Съобщава се, че палестинското правителство активно цензурира интернет дейностите на своите граждани, както и опозиционните медии. Палестинското правителство също затвори няколко уебсайта. Понастоящем използването на VPN мрежи е законно в страната.

Панама

Законна е VPN в Панама?
да

Няма документиран доклад на панаманското правителство, ограничаващ достъпа на гражданите до интернет и използването на VPN мрежи е законно в страната.

Папуа-Нова Гвинея

VPN е законно в Папуа Нова Гвинея?
да

Не са предприети никакви активни усилия от страна на правителството да ограничи достъпа на гражданите до интернет, но наскоро въведен закон за киберпрестъпността променя това мнение - тъй като мнозина смятат, че той е въведен като претекст, за да даде на правителството изрични правомощия за цензура Интернетът. Използването на VPN е законно в Папуа Нова Гвинея.

Парагвай

Законна е VPN в Парагвай?
да

Парагвай е свободна страна, що се отнася до използването и правата на интернет и правителството не е предприело активни действия за ограничаване на достъпа на потребителите до Интернет. Понастоящем използването на VPN мрежи е законно в страната.

Перу

VPN е законно в Перу?
да

Перу осигурява безопасна и безплатна среда за перуанците, които използват интернет в страната, и правителството не се е опитало да ограничи онлайн дейностите на потребителите. Използването на VPN е законно в страната.

Филипини

VPN Legal е във Филипини?
да

В последно време правителството на Филипините не полага усилия да попречи на филипинците да имат достъп до Интернет. Използването на VPN е законно и в страната.

Полша

VPN Legal е в Полша?
да

Докато Полша като цяло се оценява като свободна страна, що се отнася до използването на интернет и зачитането на интернет правата на гражданите, новият закон за борба с тероризма и надзора, който беше въведен от неговото правителство - даващ на правителството правото да блокира уебсайтове - попадна в обхвата тежка критика. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно.

Португалия

VPN Legal е в Португалия?
да

Няма нито един достоверно документиран доклад за правителството на Португалия, което се опитва да се намеси в или ограничи достъпа на своите граждани до интернет и използването на VPN мрежи понастоящем е законно в страната.

Q

Катар

VPN е законно в Катар?
да

Докато Катар обикновено блокира нецензурно съдържание или съдържание, което смята за критично към исляма, невинните сайтове също бяха блокирани без обяснение. Правителството многократно изяснява, че няма никаква роля в блокирането на който и да е сайт; те определят закона и оставят нещата на интернет доставчика. Използването на VPN е законно в тази страна в Близкия Изток.

R

Румъния

VPN Legal е в Румъния?
да

Докато Румъния беше сравнително свободна, що се отнася до правата на интернет на своите потребители, тя беше изправена пред критика за въвеждането на закон, насочен към контрол на хазартните уебсайтове в страната - мнозина казаха, че този закон може лесно да се използва за цензуриране на интернет дейностите на гражданите. Използването на VPN е законно в страната.

Руанда

VPN е законно в Руанда?
да

Правителството на Руанда е хванато да блокира уебсайтове на независими вестници, както и сайтове принадлежат на опозицията - правителството също е хванато да прави ходове да шпионира своите интернет потребители. Въпреки това използването на VPN мрежи все още не е незаконно.

С

Сейнт Китс и Невис

VPN е законно в Сейнт Китс и Невис?
да

Няма съобщения за това, че правителството се опитва да ограничи достъпа до Интернет в тази страна и използването на VPN мрежи е законно.

Света Лусия

VPN е законно в Сейнт Лусия?
да

Няма сведения, че правителството се опитва да цензурира интернет в Сейнт Лусия, а използването на VPN е законно в страната.

Свети Винсънт и Гренадини

VPN е законно в Сейнт Винсент и Гренадини?
да

Няма достоверни съобщения за това, че правителството се опитва да ограничи достъпа на гражданите до интернет в Сейнт Винсент и Гренадини, но наскоро въведеното от правителството законодателство породи критики поради клаузи, които позволяват използването му за цензуриране на съдържание онлайн. Използването на VPN е законно в тази карибска държава.

Самоа

Законна е VPN в Самоа?
да

Няма надеждни доклади на самоанското правителство да се намесва в правата и използването на интернет на гражданите и използването на VPN е законно в тази страна.

Сан Марино

VPN е законно в Сан Марино?
да

Сан Марино е свободна страна, що се отнася до правата на интернет и не е документирана никаква намеса на правителството в правата на интернет на гражданите. Понастоящем използването на VPN мрежи е законно в страната.

Сао Томе и Принсипи

VPN е законно в Сао Томе и Принсипи?
да

Няма достоверни доказателства за това, че правителството се опитва да се намеси в Интернет в тази централноафриканска държава и използването на VPN е напълно законно.

Саудитска Арабия

VPN Legal е в Саудитска Арабия?
да

Саудитска Арабия активно цензурира интернет дейностите на своите потребители, а веднъж The Guardian я нарече лидер на арабските режими в интернет цензурата. От журналистите и блогърите се изисква да получат специален лиценз от Министерството на информацията. По някаква причина и не знаем защо, това правителство тепърва ще забранява изцяло използването на VPN мрежи в страната.

Шотландия

VPN е законно в Шотландия?
да

Има случаи на онлайн цензура в Шотландия, особено когато става въпрос за чувствителни проблеми. В доклад се установява, че уебсайтовете, принадлежащи на благотворителни организации, работещи за справяне с проблеми, свързани със секс, тютюнопушене, наркотици, психично здраве и злоупотреба, са блокирани от големите интернет доставчици поради наличието на чувствителни ключови думи на тези уебсайтове..

За щастие, използването на VPN мрежи все още е напълно законно в Шотландия.

Сенегал

Законна е VPN в Сенегал?
да

Въпреки че мнозина считат Сенегал като цяло без цензура в интернет, мнозина повдигнаха вежди относно неговия Закон за киберпрестъпленията, Декрета си за шифроване и други закони, които според тях дават правителствената карта да намали използването на интернет в страната, ако желаят. Използването на VPN мрежи все още предстои да бъде узаконено в страната.

Сърбия

Законна е VPN в Сърбия?
да

Правенето на уебсайтове офлайн за критикуване на правителствените резултати, задържане на хората за „разпространение на фалшиви новини и паника“ (прочетете: всъщност критикуване на правителството във Facebook за лошо представяне и лъжа) и много други зверства не са необичайни в Сърбия. Фактът остава, че сръбското правителство е нарушител на интернет права. Тепърва те ще нелегализират използването на VPN мрежи.

Сейшелските острови

Законна е VPN на Сейшели?
да

Има съобщения, че правителството се опитва да ограничи достъпа на гражданите до интернет в Сейшелите, особено когато се опитва да потуши опозиционните активисти. Понастоящем използването на VPN мрежи е законно в страната.

Сиера Леоне

VPN е законно в Сиера Леоне?
да

Няма документиран доклад на правителството, което се опитва да се намеси в използването на интернет от гражданите и използването на VPN мрежи е законно в тази страна.

Сингапур

Законна е VPN в Сингапур?
да

Политическите уебсайтове бяха затворени, критиките на правителството бяха насочени и други форми на цензура бяха документирани в Сингапур. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно в страната.

Словакия

VPN Legal е в Словакия?
да

Намерени са малки случаи на намеса на правителството в правата на гражданите да използват интернет в тази страна и използването на VPN мрежи в страната е законно към момента.

Словения

VPN Legal е в Словения?
да

С над 73 процента от словенците, които използват интернет, възприемането на интернет е доста високо в Словения. Няма правилен доклад на правителството, което се опитва да цензурира Интернет в тази страна и използването на VPN мрежи понастоящем е законно.

Соломоновите острови

VPN е законно на Соломоновите острови?
да

Въпреки че навлизането на интернет е много ниско в тази страна на Океания, няма документиран доклад на правителството, което се опитва да пречи на достъпа на гражданите до интернет. Използването на VPN е законно и в тази страна.

Сомалия

Законна е VPN в Сомалия?
да

Тъй като сомалийското правителство редовно блокира уебсайтове, критични за неговата дейност, няма съмнение, че съществува интернет цензура. Въпреки това използването на VPN мрежи все още не е забранено.

Южна Африка

VPN Legal е в Южна Африка?
да

Южна Африка направи новина, когато нейното правителство въведе законопроект за „политика за онлайн регулиране“, за който мнозина твърдяха, че е най-лошият закон за цензура на интернет в Африка. По принцип обаче страната е свободна, що се отнася до правата на интернет на гражданите. Използването на VPN е законно в страната.

Южна Кореа

VPN Legal е в Южна Корея?
да

Южна Корея многократно е правила новини за мониторинг и цензуриране на интернет активността на своите потребители. Въпреки това използването на VPN мрежи е законно в тази страна.

Южен Судан

VPN е законно в Южен Судан?
да

Докато навлизането на интернет в Южен Судан е слабо, правителството прави цензура на интернет дейностите на гражданите. Използването на VPN е законно в страната.

Испания

VPN Legal е в Испания?
да

Докато Испания като цяло е свободна страна, що се отнася до правата на гражданите в интернет, тя направи новина наскоро, когато партията на премиера предложи забрана на мемите в социалните медии. Използването на VPN е законно в страната.

Шри Ланка

VPN е законно в Шри Ланка?
да

Има съобщения за правителството на Шри Ланка, което цензурира интернет активността на своите граждани и блокира уебсайтове, критични към правителството. Използването на VPN мрежи обаче е законно в страната.

Судан

VPN е законно в Судан?
да

Спирането на интернет, нападението по интернет кафенета и арестуването на интернет потребители не са рядкост в Судан. Страната обаче се подобрява по отношение на свободата на интернет за своите граждани. Използването на VPN е законно в страната.

Суринам

Законна е VPN в Суринам?
да

Няма надежден доклад за това, че правителството се опитва да цензурира използването на интернет на гражданите и използването на VPN мрежи е законно в страната.

Свазиленд

Законна е VPN в Свазиленд?
да

Въпреки че има съобщения за правителството, което активно следи използването на интернет на гражданите, няма съобщения за цензуриране на интернет дейностите на гражданите. Понастоящем използването на VPN мрежи е законно в страната.

Швеция

VPN Legal е в Швеция?
да

С над 91 процента от своите граждани, които използват интернет, Швеция има една от най-високите проценти на навлизане на интернет в света. Не е имало надежден доклад за намесата на правителството в интернет дейностите на гражданите и използването на VPN е законно в страната.

Швейцария

Правна ли е VPN в Швейцария?
да

Докато Швейцария е свободна страна по отношение на свободата в интернет, 65,5 процента от гражданите гласуваха на референдум в подкрепа на законопроект, който предоставя на правителствените правомощия да шпионират интернет дейностите на гражданите. Използването на VPN е законно в тази страна.

Сирия

Законна е VPN в Сирия?
да

Сирия има дълга история на злоупотреба с правата на човека и цензура в Интернет, но използването на VPN мрежи понастоящем е законно в страната.

T

Тайван

VPN е законно в Тайван?
да

Тази страна в Източна Азия предложи законопроект преди няколко години, който ще му даде сходни правомощия на Китай да цензурира Интернет, но досега не е имало съобщения за правителството, цензуриращо Интернет или забранява използването на VPN.

U

Обединено кралство (Великобритания)

VPN законно ли е в Обединеното кралство (Обединеното кралство)?
да

Противно на общите предположения, Обединеното кралство не е точно безплатно, когато става дума за обвинения в цензура - направи новина за активно забрана на VPN под предлог, че „защитава децата“. Въпреки това използването на VPN мрежи все още е законно в Обединеното кралство.

Съединени американски щати (САЩ)

VPN е законно в Съединените американски щати (САЩ)?
да

През 2014 г. САЩ бяха добавени в списъка на „врагове на интернет“ на „Репортер без граници“ за подкопаване „доверието в Интернет и собствените стандарти за сигурност“. Докато първата поправка защитава свободата на словото и печата на гражданите и САЩ не се опитва активно да цензурира интернет, имаше твърде много течове относно тайните наблюдения на правителството. Въпреки това използването на VPN мрежи е напълно законно в страната.

Разберете дали VPN са законни във вашата страна:

Ако търсите добра и надеждна VPN услуга, прочетете нашите VPN прегледи тук.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me