AVG Secure VPN преглед

AVG VPN заглавна страница


AVG VPN вероятно е услуга, която звучи познато. Не самата VPN, а първото име, което се появява - AVG.

Точно така, едно от най-големите имена на антивирусния пазар разшири обхвата си до поверителност в интернет.

На повърхността, AVG Secure VPN изглежда изглежда ще предостави услуга за връзки, тъй като те имат няколко позитиви.

AVG Secure VPN предлага на потребителите си сигурна връзка, тъй като остава непротекаема и без вируси. Тяхната мрежа се гордее с компетентна поддръжка на клиенти, която е на разположение 24/7.

За съжаление всички тези елементи се разпадат, тъй като не успяват да доставят много от желаните функции на VPN услуга. Те използват само 2 протокола, скоростите им са с 50% по-бавни, а Netflix е разочароващо блокиран.

И така, има ли причина да плащате за тази VPN? Нека разберем…

Преглед на AVG Secure VPN

ОБЩО РАЙОН: # 54 от 78 VPN
използваемост: Лесен и лесен за използване
ЛОГ ФАЙЛОВЕ: Някои правила за регистрация
Локация: 36 страни, 50 сървъра
ПОДДЪРЖА: Добра клиентска поддръжка за чат
TORRENTING: Ограничен торент
НЕТФЛИКС: Да 1/5
Криптиране / ПРОТОКОЛ: 160-битов, 256-битов AES; OpenVPN, UDP
COST: $ 3.99 / месец
ОФИЦИАЛЕН САЙТ: www.AVG.com

AVG Secure VPN плюсове

1. Не е намерен зловреден софтуер, без вируси

Тъй като AVG е основен играч в областта на антивирусите, се очаква само те да се доставят в тази област. И го правят.

Пуснах версиите на Windows и Mac на VPN услугата чрез Virustotal Scan. Резултатите бяха доста добри.

Ето резултатите за версията на Windows:

AVG VPN Windows virustotal

И версията за Mac:

AVG VPN Mac VirusTotal

За съжаление не успях да сканирам версиите за iOS и Android, тъй като те не са достъпни. Това беше потвърдено от тяхната поддръжка на клиенти.

2. Без IP или DNS течове

Досега те доказаха, че тяхната цялостна мрежова сигурност, криптиране и частна връзка са безопасни от всякакви течове. Това ще зарадва всички потенциални потребители на услугата.

За тестване използвах техния сървър в Тайван и пуснах приложението чрез следните тестове:

 • https://ipleak.net/ (няма намерен)
 • https://www.perfect-privacy.com/check-ip/ (няма намерен)
 • https://ipx.ac/run (няма намерен)
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/ (няма намерен)

Тестът за течове на DNS дойде положителен:

AVG VPN DNS тест за теч

Услугата също свърши чудесна работа, скривайки моя IP адрес:

AVG VPN IP тест за теч

Като цяло доставчикът на VPN върши звездна работа, като пазеше моята геолокация анонимна и далеч от излагане. Това е добра новина за тези, които използват обществен wi-fi често.

3. Добра поддръжка на чат за клиенти + Поддръжка на общността

Когато разглеждаме качеството на поддръжката на клиентите, времето за реакция за посочената услуга трябва да е на първо място. За щастие, AVG Secure VPN осигурява добра поддръжка за чат на клиентите на своите потребители.

Поддръжката за чат не е налична веднага, след като влезете в техния уебсайт, но може да бъде лесно достъпна чрез страницата им „свържете се с нас“ и се насочете към поддръжка за продажба.

След като влезете, трябва само да посочите вашето име и фамилия и имейл адреса си. След това можете да започнете.

Ето пример за тяхната услуга за поддръжка на чат:

Поддръжка за чат на AVG VPN

За основите е доста добре. Въпреки това, когато им бъде зададен определен въпрос, който е твърде технически, те ще направят едно от следните неща:

 • Насочва ви към техническа поддръжка. Ще изчакате около 3 - 5 минути, преди да започнете.
 • Поддръжникът ще ви насочи към страницата им с често задавани въпроси, за да отговорите на въпроса ви.

Някои представители на поддръжката ще се опитат да отговорят на въпроса ви доколкото е възможно. Това отнема време, но не толкова дълго, колкото да бъдете прехвърлени на различен представител.

Тяхната общностна подкрепа

AVG Secure VPN има страница за поддръжка на общността, която отговаря на всеки въпрос, който имате относно услугата. Отговорът отнема до час-два, но въпреки това има отговор.

Поддръжка на AVG VPN общността

4. Лесно за използване VPN приложение

Наличното приложение, което можете да изтеглите за Windows и Mac, има голяма използваемост. Можете да получите приложението като безплатна пробна версия за 30 дни, за да можете да го разгледате сами.

След като приложението е инсталирано и стартирано, първото нещо, което ще видите, е интерфейсът по-долу:

AVG VPN интерфейс за приложения

Можете да щракнете върху превключвателя, за да се свържете автоматично с оптимизирано местоположение на сървъра. Подобно на повечето VPN приложения, „оптимизираният сървър“ ще варира от едно място до друго. След като се свържете, известие ще се появи и можете да започнете да разглеждате интернет под тяхната сигурност.

Можете ръчно да изберете към кой сървър сте свързани, като кликнете върху „променете местоположението“. Всички сървъри ще бъдат показани и можете да изберете да ги категоризирате според региона им. Има възможност да се показват само сървъри, оптимизирани за стрийминг, и такива, които позволяват P2P:

AVG VPN местоположения

Разделът за настройки ще покаже редица опции. Една от тези опции е изборът за автоматично свързване към сървърите им, след като приложението се стартира.

Като цяло, предоставеното приложение е доста лесно за използване. Няма много раздели, през които да преминете и смените сървърите достатъчно ръчно. Освен това всички налични приложения или версии на AVG Secure VPN имат вграден превключвател за убийство за допълнителна сигурност.

5. Намира се в Чешката република, Безопасен хейвън за защита на данните

Защитата на данните винаги е най-голямото нещо, което трябва да има доставчик на VPN. С 14-те очи, които в момента покриват редица големи региони по целия свят, е доста трудно да се намери VPN услуга, която е разположена извън тяхната юрисдикция. AVG Secure VPN с гордост казва, че стои далеч от злонамерени правителствени агенции.

Доставчикът на VPN е базиран в Чешката република, който не е част от 14-те очи. Това означава, че данните и информацията за потребителите не се дават толкова лесно на правителството.

Чешката република обаче ще си сътрудничи срещу случаи, които нарушават законите за експлоатация на компютърни мрежи. Това не е много, за което да се притеснявате, но е полезно да знаете.

AVG Secure VPN Cons

Засега толкова добре, нали? Е, не съвсем. Бързо ще видите защо всички ярки функции на AVG Secure VPN са изречени от негативите на услугата.

1. Резултати от теста с бавна скорост

За услуга, която е подкрепена от такава голяма компания, бихте помислили, че AVG Secure VPN може да доставя по отношение на скоростта на мрежата. За съжаление на тази услуга тя пада плоско на лицето си.

Тествах шест произволни сървъра:

 • Тайван 
 • Сингапур
 • Амстердам
 • Лондон 
 • Ню Йорк
 • Маями 

Най-бързата скорост на сървъра до VPN беше Тайван, тъй като тя е най-оптимизирана за моето местоположение. Резултатите обаче бяха все още доста лоши.

Като част от контролния тест измерих скоростта на интернет без AVG Secure VPN:

Скорост без AVG VPN

 • пинг: 27ms
 • Изтегли: 51.51 Mbps
 • Качване на: 49.07 Mbps

Ето резултата за скоростта на Тайван:

AVG VPN Тайван най-бързият

 • пинг: 61ms
 • Изтегли: 21.60 Mbps (58.1% по-бавно)
 • Качване на: 25,60 Mbps (47,8% по-бавно)

Това е доста бавно дори за сървър, за който твърдят, че е оптимизиран. От светлата страна, скоростта на качване успя да пробие по-малко от 50%, което е добре.

Следващите тестове показаха само силната липса на скорост за AVG Secure VPN.

EU Server

AVG VPN Лондон най-бързият

 • пинг: 295ms 
 • Изтегли: 5.19 Mbps (89.9% по-бавно)
 • Качване на: 1,60 Mbps (96,7% по-бавно)

Страхотни скорости на изтегляне и качване, като се има предвид, че това са най-бързите, които получих от Европа.

САЩ сървър 

AVG VPN NewYork Speedtest

 • пинг: 307ms
 • Изтегли: 6.21 Mbps (87.9% по-бавно)
 • Качване на: 2.94 Mbps (94.1% по-бавно)

Това е също толкова лошо, колкото ЕС сървъра.

2. Подозрителна политика за сеч

AVG VPN политика за логване

В непосредствена близост до прилепа AVG Secure VPN е доста ясен с политиката си за регистриране. Той твърди, че събира вашите VPN данни по редица причини. Споменатите данни се съхраняват в продължение на 2 - 3 месеца, преди да ги изтрият. Услугата ще съхранява вашите данни за неопределено време, само ако (A) нарушите техния EULA и (B), ако потребителят се опита да измами услугата.

Изявлението вече е тревожно, тъй като ясно казва, че събира вашите данни. Тук за съжаление става малко по-подозрително.

AVG Secure VPN твърди, че събира „VPN данни.“ За какво се отнасят тези данни? Техният TOS никога не уточнява какво съдържа. Свързах се с отдела за поверителност по имейл и тепърва ще изпращат отговор.

Друго нещо, което ме тревожи за техния TOS, е целта да съхраняват VPN данни. Една от тези причини гласи, че желае да предотврати всякакво споделяне на файлове и други незаконни дейности. За да може услугата да открие споделянето на файлове, тя трябва теоретично да познава уебсайтовете, които използвате. За целта се нуждаят от вашите регистрационни файлове, които са основен червен флаг. Това става само по-страшно, тъй като „VPN Data“ е много широк термин, така че може да означава много неща.

Независимо от това, събирането на потребителски регистрационни файлове е отрицателно за VPN доставчик. Събирането на данни трябва да се ограничава само до основите като информация за електронна поща, диагностика и информация за фактуриране.

3. Блокирана Netflix за повечето места

Netflix означава много за голям брой хора по целия свят. Въпреки това, услугата зае позиция срещу VPN през последните няколко години. Някои доставчици на VPN успяват да деблокират Netflix и осигуряват достъп, независимо от местоположението.

Не може да се каже същото за AVG Secure VPN.

Първо изпробвах 6 сървъра, 4 от които принадлежаха на техните местоположения, оптимизирани за стрийминг. Останалите двама бяха избрани на случаен принцип.

Добрата новина: повечето сървъри в Северна Америка деблокират Netflix.

Лошата новина: повечето от другите местоположения на сървъра не го правят.

AVG VPN netflix singapore

По-нататък тествах това за още 5 сървъра, разпространени в Европа и Азия. Засега само Япония има отблокиран Netflix.

4. Ограничени локации на торент и P2P

В момента AVG Secure VPN позволява P2P връзки за осем места:

AVG VPN политика за изтеглянеИзображението твърди, че Бразилия позволява P2P, но приложението им за Windows казва друго.

 • Прага
 • Париж
 • Франкфурт
 • Амстердам
 • Лондон
 • Маями
 • Ню Йорк
 • Сиатъл

Изображението по-горе твърди, че Бразилия позволява P2P, но приложението им за Windows казва друго.

Останалите налични сървърни места нямат тази функция.

Ограниченият избор за тази функция го възпира по отношение на гъвкавостта и избора.

Всички сървъри осигуряват неограничена честотна лента за тези, които търсят торент. И така, това е Само не забравяйте, че скоростта, която постигате, все още е ужасно бавна.

5. Сървъри за неуспех, протоколи за тунелиране и липсващи функции

За услуга, която идва от AVG, бихте очаквали те да имат силата да разширят броя на сървърите си до няколко стотин. За съжаление, AVG Secure VPN има само 20+ сървъра. Това е по-ниско от дори повечето VPN доставчици, които не са подкрепени от голяма компания.

Тази липса на гъвкавост се пренася и към техните протоколи за тунелиране. В момента услугата използва само OpenVPN и UDP за Windows и IPsec за Mac. Това е твърде ниско Той не работи с PPTP, но все още не предоставя достатъчно алтернативи за това, когато потребителят иска да превключва протоколи. Тъй като различните протоколи за тунелиране осигуряват различни ползи, липсата на такива тук е доста разочароваща.

Други липсващи функции

Съвместимост с маршрутизатора на AVG AVG

 • AVG Secure VPN не е съвместим с TOR. TOR е допълнителен костюм за защита и повечето VPN работят добре с него. Този обаче не иска да си играе с другите деца.
 • Не е съвместим с рутери. Ако се опитвате да защитите редица джаджи, използвайки AVG Secure VPN, можете да забравите за това.

6. Силно оцветен фон

Тази статия на Wired обяснява, че AVG има силата да продава вашите данни за сърфиране на трети страни. Когато родител собственик на VPN услуга изпадне в проблеми, това е добра причина за притеснение.

Обърнете внимание, че статията хвърля светлина върху този факт, а всъщност не казва, че компанията вече го е направила. Или имат? Не забравяйте, че AVG Secure VPN събира вашите VPN данни. Споменатата информация може да съдържа редица конкретни елементи и услугата я събира до 3 месеца.

Също така си струва да споменем, че AVG е купен от AVAST. Последният не е безопасен от противоречия, тъй като е станал жертва на него няколко пъти. Ето няколко примера:

 • В доклада им за прозрачност се посочва, че те са сътрудничили на властите при раздаването на потребителски данни като част от разследване в Чешката република.
 • Продукт на Avast, HideMyAss! VPN предаде потребителска информация, довела до арестуването на хакер.
 • Avast стана жертва на хакери, които компрометираха CCleaner. Хакната версия на софтуера беше налична за изтегляне през следващите седмици.

AVG Secure VPN Методи за плащане и Политика за възстановяване

Начините за плащане на AVG Secure VPN са доста объркващи, ако искате да купите тяхната услуга.

На първо място, преминаването към техния уебсайт ще покаже този резултат:

AVG VPN плащане чрез уебсайт

$ 79,99 на година за VPN звучи стръмно, нали? Е, това не е всичко. Този уебсайт не споменава, че версията, която може да се купи тук, е само за едно устройство. Убедих се в този факт, като помолих за тяхната поддръжка.

Ако искате да спестите пари и да го получите по-евтино за 5 устройства, тогава препоръчвам първо да изтеглите безплатната пробна версия. След като приложението се стартира, можете да управлявате абонаментите си и да видите техния план за плащане:

AVG VPN метод за плащане

Плановете за плащане са само за годишен абонамент. Няма месечна или тримесечна оферта.

За съжаление, AVG Secure VPN предлага само ограничени методи за плащане. Можете да плащате само чрез кредитна и дебитна карта или PayPal. Методът на PayPal не взема баланса ви, а вместо това изисква картата, свързана в акаунта.

Макар и ограничени, цените на офертите са доста разумни и са равни на всички останали VPN доставчици с голямо име.

Политиката им за възстановяване

AVG Secure VPN предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Ако вече сте платили абонамент и искате да се откажете от него, искането за възстановяване в рамките на определеното време е лесно. За да започнете, можете да се свържете с тяхната поддръжка и да поискате възстановяване. Те ще преминат през обичайния процес на въпроса защо отменяте плащането си.

AVG VPN процес на възстановяване

След това поддръжката за продажба ще ви уведоми, че техният екип за възстановяване ще обработи заявката и при успешно подаване ще ви изпрати имейла през следващите три дни.

AVG VPN процес за възстановяване на имейл

Препоръчвам ли AVG Secure VPN

Това е лесно НЕ за мен. 

На първо място, получавате VPN за целия пакет; поверителността е вашата цел, но не е необходимо да компрометирате тежко и ежедневния си опит.

За съжаление на AVG Secure VPN, той не успява да маркира повечето от тези полета.

Бавно е, не предоставя достатъчно функции и съвместимост. Към това се знае, че неговите дружества майки поддържат жизненоважна информация за продължителни периоди от време. Цялата тази мръсотия най-накрая ги настигна, страхувам се.

Като цяло, AVG Secure VPN се чувства като онзи стар таймер, който се опитва да се придържа към датирани методи във време, когато са необходими иновации и адаптивност. Моят съвет, отидете за водещите имена на пазара на VPN. Това са добре изразходвани пари.

Послепис Винаги ми е интересно да чуя собствените ти мнения относно продукта. Ако сте или сте използвали AVG Secure VPN, тогава оставете преглед! Кажете ни как се различава вашият опит.

Добавете свой собствен отзив:

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me