ProtonVPN áttekintés

A ProtonVPN ugyanabból a CERN tudósból és a Harvard Physics PhD agyából származik, a ProtonMail, a világ legnagyobb titkosított e-mail hálózat mögött..

Tehát egy térben már létrehoztak egy ingyenesen fizetett, titkosított internetes adatvédelmi szolgáltatást. Bizonyára a VPN térben is meg tudják csinálni?

Ezt tudjuk meg itt vagyunk. Az elmúlt néhány hónapban átfogóan teszteltük az OpenVPN protokollt, a titkosítási csatlakozási szabványokat, a sebességet, a biztonságot, az árakat és még sok minden mást..

És a jó, a rossz és a csúnya eseményeket a ProtonVPN ismertetőjében hallja.

ProtonVPN felülvizsgálat

ProtonVPN áttekintés

ÁLTALÁNOS RANK: # 78 a 78 VPN közül
Használhatóság: Nagyon egyszerű, támogatja az összes eszközt
NAPLÓFÁJLOK: Nincs naplózási politika
HELYSZÍNE: 32 ország, 345+ szerver
TÁMOGATÁS: Jegyrendszer, tisztességes válaszidők
torrentezés-: Korlátozott torrenting 
NETFLIX: Igen 1/5
Titkosítás / JEGYZŐKÖNYV: AES 256, csak OpenVPN protokoll ajánlott 
KÖLTSÉG: Ingyenes vagy 4 USD / hó (alapterv)
HIVATALOS HONLAPJÁN: www.protonVPN.com

ProtonVPN profik +

A ProtonVPN-t a biztonsági szakértők hátterében hozták létre. Tehát tudja, hogy a protokoll és a titkosítási szabványok csúcsminőségűek lesznek. Néhány más kulcsfontosságú területen, például az ügyfélszolgálat és a szolid szilárd kapcsolat, nem fognak csalódni.

Nézd meg.

1. Kivételes biztonság & Adatvédelmi szabványok

A ProtonVPN OpenVPN (UDP / TCP) és IKEv2 protokollal van ellátva, a szuper biztonságos AES-256 titkosítással.

Ez bankminőségi, legkorszerűbb titkosítási szabványok.

Így fogalmazva:

Ha csapást szenvednek, akkor az nem azért van, mert megtörték ezt a titkosítást. Mert soha nem történt meg.

Ehelyett a legtöbb hackerek csökkenteni fogják veszteségeiket, és más betörési módszereket követnek, például kitalálhatják a jelszó emlékeztetőit.

2. Szigorú nem naplózási politika

Elemeztük a 118 VPN naplózási irányelvet az elmúlt években.

Ez gyakran unalmas, fáradságos munka.

De ez nagyon fontos.

protonvpn nincs naplózásKép: https://protonvpn.com/support/no-logs-vpn/

Mivel ezt a sok kifejezést és adatvédelmi irányelvet átvitték, megtanította nekünk, hogy a VPN-ek miként szeretik eltemetni magánéletüket.

Például azt találtuk, hogy a VPN-k 7% -a általában naplózza a kapcsolati adatokat. És a VPN-ek több mint 30% -ának van gyanús (nem egyértelmű) naplózási politikája. Ezek gyakran homályos, technikai zsargon vagy jogi kifejezéseket használnak, hogy lehetővé tegyék a „szürke” területeket, amelyek visszatérhetnek téged kísérteni..

Most a ProtonVPN jó hírnévnek örvend korábbi munkájuk alapján.

De megerősítettük azt is, hogy amikor azt mondják, hogy „nincs naplózás”, akkor bízhat benne.

3. Tisztességes ügyfélszolgálat

A jegy-alapú támogatási rendszerek általában összecsapnak.

Ennek oka az, hogy mindannyian megtapasztaltuk az egyes e-mailek közötti ~ több napos késést, amely heti hosszú oda-vissza folyamatot igényel a legegyszerűbb kérdések megválaszolására is..

Ez a kezdeti gondolat a fejemben felvillant, amikor a Proton támogatási lehetőségeire pillantottam.

Vonakodva, néhány egyszerű kérdéssel kitöltöttem az űrlapot, és benyomtam a „Küldés” elemet.

A válasz azonban 24 órán belül megérkezett a postaládámba.

És meglepetésemre, hogy ez nem csupán egy egyenes link a saját webhelyükön található tudásbázis-cikkhez.

Proton ügyfélszolgálat e-mailben

Nem volt lélegzetelállító vagy ilyesmi. De nem kell, hogy legyen.

Csak viszonylag gyorsnak és közvetlennek kellett lennie. És ez volt az.

Nagyon jó tapasztalat az egész körül.

4. Szivárgásmentes kapcsolat

A DNS és a Web-RTC szivárgások véletlenül feltárhatják az Ön valódi IP-címét. Ezeket általában olyan kapcsolati konfliktusok okozzák, amelyek egy apró, apró lyukat nyitnak az adatai számára.

Kissé hangzik. De nem az.

Ez lehetővé teszi az internetszolgáltatónak, a kormányoknak és még a két bites hackereknek, hogy egy mérföld (vagy annál nagyobb) távolságra észleljenek. Tehát ez teljesen aláássa a VPN használatát.

Mindent anélkül, hogy még észre venné volna.

A ProtonVPN kapcsolat szivárgásmentesen jött ki minden tesztünk során. Nézd meg.

protonvpn perfect-privacy.com dns legkevesebb
protonvpn perfect-privacy.com check-ip szivárgásteszt protonvpn iploak.net szivárgáspróba

Sem a WebRTC nem szivárog:

protonvpn browserleaks.com webrtc

De ez még nem minden.

Telepítettük a fájlokat a VirusTotal.com webhelyen, és azt találtuk, hogy azok teljesen mentesek a rosszindulatú szoftverektől.

ProtonVPN virustotal pontszám

5. Egy Netflix szerver működött (ötből)

A ProtonVPN szerint a Netflix „bizonyos szerverekre” fog működni.

Azt hiszem, hogy a trükk kitalálni, melyik.

Nagyon sok VPN állítja ezt a merész állítást, ám nagyon kevesen támogathatják azt. Sőt, azok a VPN-k, amelyek sikeresen felszabadítják a Netflix feloldását, előfordulhat, hogy nem tartják ezt az eredményt nagyon sokáig. Ennek oka az, hogy a Netflix folyamatosan megpróbálja megakadályozni a VPN-eket a műsorszámukban, gátolva a földrajzilag zárt tartalomhoz való hozzáférést.

Az összes Netflix-tartalom egyedülálló azon a területen, amelyen elérhető. A Netflix bizonyos megállapodásokkal rendelkezik a tartalomszolgáltatókkal, hogy különféle műsorokat és filmeket vigyen a világ különböző területeire. Ha az Egyesült Államokban lenne, akkor a Netflix listája nagyon különbözik attól, mint Hollandiában megpróbálni nézni.

A korlátozott tartalom nem kívánt áramlásának megakadályozására a Netflix egy nagyszerű VPN-észlelési és -blokkoló rendszert bocsátott ki az interneten. Úgy áradt át a VPN-világon, mint egy árapály-hullám, és a világ legnagyobb streaming szolgáltatásából kivágta a platformokat. Ennek a tisztításnak ellenére számos VPN-nek van még sikere a Netflix azon kísérleteinek feloldásában, amelyek megakadályozzák őket.

A ProtonVPN első áttekintésekor öt szervert teszteltünk. Az Egyesült Királyságban, Kanadában, Hollandiában és két szerver volt az Egyesült Államokban. Abban az időben azt találtuk, hogy az ötből csak egy működött, és ez Hollandiában volt a szerver. 2019 augusztusában ismét kipróbáltuk ezt, és még egyszer, a Netflix szolgáltatáshoz csatlakoztatott öt szerver közül egyet. Ez azonban egy másik szerver volt.

Az Egyesült Királyságbeli szerver, amely egyszer a rettegett Netflix fekete képernyőjének fogadója volt, tökéletesen működött, amikor bejelentkeztem. A hollandiai szerver, mióta a Netflix tilalmak elleni háború egyetlen reményjelzője volt, sajnos nem működött, amikor ezt kipróbáltuk. idő.

A ProtonVPN szerepel a profik között, ha egy sikert ért el. De gyakorlatilag csak ne feledje, hogy lehetőségei itt korlátozottak lehetnek.

6. Könnyen telepíthető és használható

Amikor VPN-szolgáltatót választ, az utolsó dolog, amit szeretne, egy nagyon bonyolult rendszer megnyitása, amelynek megértéséhez számítógépes tudósnak kell lennie. Ezért vannak a legjobb VPN-ek a legegyszerűbbek. Noha a ProtonVPN először nem tűnik szuper felhasználóbarátnak, a megjelenés megtévesztő lehet. Az átlagnál hosszabb letöltési idő ellenére a ProtonVPN egyszerűen telepíthető rendszernek bizonyult, amelynek nagyon egyszerű volt a használata, ha már megszokta a nagyon elfoglalt irányítópultot..

Miután feliratkozott a ProtonVPN-re, a kliens irányítópultjára kerül. Innentől letöltheti a választott platformot.

Töltse le a képernyőt a ProtonVPN-hez

A Windows letöltés kiválasztása után még mindig egy másik letöltési oldalra vitték, hogy valóban kiválasszuk a Windows klienst és megkezdjem a telepítést. Ez nem vett sok időt, de még mindig furcsa volt, hogy ki kellett választanom, hogy melyik programot töltsem le, és csak egy másik oldalra vigyem, ahol ismét ki kellett választanom, hogy melyik programot szeretnék letölteni.

Töltse le a ProtonVPN oldalt

Amint vége lett, a ProtonVPN szoftver letöltése megkezdődött. A VPN szoftver általában 10 és 30 másodperc alatt tölti le a számítógépemet. Ez egy kicsit tovább tartott, és úgy találtam, hogy majdnem két percig várom. Ismét nem ez a világ vége, és miután letöltötték a telepítést, szinte azonnal átment.

Töltse le a ProtonVPN klienst

A bejelentkezési képernyő egyszerű és egyszerű volt, ami VPN használatakor mindig jó. Azt szeretné, hogy hatékonyan be tudjon jelentkezni anélkül, hogy különféle lehetőségek között kellene navigálnia. Írja be felhasználónevét és jelszavát, és kapcsolatba lép. Beállíthatja a VPN-ügyfelet is, hogy emlékezzen bejelentkezési adataira (nem ajánlott megosztott számítógépen), vagy automatikusan elinduljon a Windows rendszerrel. 

ProtonVPN Bejelentkezés képernyő

Amikor először jelentkezik be, a ProtonVPN egy további lépést tesz, amit még soha nem láttam sok VPN-nél. A felületen áttekintést kínál. Ez különösen hasznos, mivel amint egy pillanatra látni fogja, kissé félelmetes lehet, amikor először látja, ha.

ProtonVPN üdvözlő képernyő

A túra bemutatja a ProtonVPN néhány fő jellemzőjét.

Az egyik profilok létrehozásának képessége, amely lehetővé teszi a beállítások mentését, hogy bármikor visszatérhessen hozzájuk. Ez nagyszerű azoknak a felhasználóknak, akik közvetlenül a kedvenc Netflix szerverre akarnak jutni, vagy egy olyan rendkívül gyors szerverhez. Miután csatlakozik egy szerverhez, a bal felső sarokban egy zöld link jelenik meg, amely a következőt mondja: „Beállítás profilként”. Kattintson erre, és megtarthatja bármelyik kiszolgálót, amelyet élvez, anélkül, hogy át kellene szitálnia a listát a találja meg őket újra.

ProtonVPN túra

Ezenkívül a ProtonVPN Secure Core-ről is beszél, amely lehetővé teszi további biztonsági szintek hozzáadását a böngészési munkamenethez. Meg kell jegyezni, hogy ez a szolgáltatás csak az előfizetők számára érhető el, akik ProtonVPN Plus vagy Visionary terveket vásárolnak.

ProtonVPN 2. turné

Amint ez lezárult, a bal felső sarokban kattintottam a „Quick Connect” elemre, és azonnal csatlakoztam a leggyorsabb szerverhez,.

ProtonVPN kliens

Noha ez az interfész úgy néz ki, mint egy NORAD számítógép képernyője, valójában sokkal egyszerűbb, mint amilyennek látszik. Minden, amire szüksége van, a bal oldalon. Ez magában foglalja a csatlakozáshoz és a bontáshoz szükséges gombot, a szerverlistát, a mentett profilokat és a biztonságos mag aktiválásának képességét.

További szórakoztató tulajdonság az, hogy a választott ország zászlaja megjelenik a bal felső sarokban. A térképet, amely e hatalmas felület nagy részét felveszi, többnyire létezik, hogy megmutassa, hová indul a földön a jel. Figyelemmel kíséri a többi információt is, például a sebességet, a hangerőt és az ülés hosszát. Ez fontos információ, amelyet sok VPN kihagy.

A szerverváltás szellő volt. A bal oldali listából megtalálja a kívánt szerver országot, rákattint, és automatikusan csatlakozik a régió legjobb szerveréhez. A listát országonként kibővítheti, hogy kiválaszthasson bizonyos kiszolgálókat.

Összességében, az átlagnál hosszabb beállítási idő ellenére ez egy VPN, amely könnyen használható és hatékony.

ProtonVPN hátrányok -

A ProtonVPN magas pontszámot kap a biztonsági részletekkel kapcsolatos figyelmük miatt. Mégis vannak néhány hátránya, amelyeket felfedtünk.

Nézzük mélyrehatóan mindegyiket.

1. Svájcban találhatók

Svájc történelme „semleges” ország volt. Olyan, amely védi a polgárok magánéletét, és nem szeret belemenni a háztartási konfliktusba.

És mindez igaz.

A svájci törvények védik a magánélet védelmét. Általában véve.

A kérdés azonban az, hogy Svájc a kibővített Eyes biztonsági szövetség együttműködő tagja is.

Ez egy világméretű megállapodás, amely alapvetően segít a kormányzati ügynökségeknek, hogy kémkedjenek egymás polgáraival a „világméretű biztonság” nevében.

Nem úgy értem, hogy összeesküvés-elméleti módon. Ez már évtizedek óta megtörténik.

Tehát a svájci székhelyű hely azt jelenti, hogy többnyire jó vagy. Az Ön személyes adatai általában biztonságosak.

A jó hír az, hogy a ProtonVPN nem sok ügyfél-adatait tartja nyilván. De ne feledje, hogy kormányuk kényszerítheti őket az együttműködésre.

2. A szerver sebessége túl lassú az ár számára  

A sebesség a nagy hangszínszabályzó.

Minden más hasonló - árképzés, szolgáltatások, biztonsági protokollok stb. - a leggyorsabb opcióval jár.

Mivel a sebesség mindent lehetővé tesz (streaming, torrent letöltések vagy csak egy tucat fül létrehozása, miközben a böngészési munkamenetek között ugrálsz).

Sajnos a ProtonVPN együttes sebességértéke csak a 78 VPN-társaság 48. helyen állt.

Így állíthatjuk fel ezeket az adatokat:

 1. A SpeedTest.net használatával beolvashatjuk referenciaértékű, nem VPN-es internetkapcsolatunkat. A felülvizsgálat idején 97 Mbps letöltést és 53 Mbps feltöltést kaptunk.
 2. Ezután csatlakozunk néhány különböző ProtonVPN szerverhez. Megpróbálunk véletlenszerűeket kiválasztani a világ minden tájáról, hogy tisztességes, elfogulatlan képet kapjunk.
 3. Végül kiszámoljuk a különbségeket, és olyan kombinált pontszámmal állunk elő, amelyet rangsorolunk az összes többi korábbi értékelés ellen.

Jól hangzik? Nézze meg most részletesen az egyes kiszolgálói teszteket.

Amerikai szerverek (kelet & Nyugat)

A ProtonVPN amerikai szerverei rendkívül lassan indultak el. Különösen a letöltési sebesség lassítja a legtöbb kínzó tevékenységet a feltérképezésig.

 • Ping: 190 ms
 • Letöltés: 24,6 Mbps (75% -kal lassabb)
 • Feltöltés: 36,4 Mbps (31% -kal lassabb)

EU szerverek (Svájc)

Az EU szerverei viszont nem okoztak csalódást. Valószínűleg ennek valami köze van a szerverhez való közelségünkhöz. Még valami olyan egyszerű, mint a fizikai távolság közted és a csatlakoztatott szerver között, befolyásolhatja a teljesítményt. De hitelt, ahol esedékes hitelt.

 • Ping: 66 ms
 • Letöltés: 54,46 Mbps (44% -kal lassabb)
 • Feltöltés: 37,86 Mbps (29% lassabb)

Asia kiszolgálók (Hong Kong)

Úgy gondoltuk, hogy az amerikai szerver sebessége rossz. Amíg nem láttuk az ázsiai embereket Hong Kongból. 85% -kal lassabban.

 • Ping: 317 ms
 • Letöltés: 16 Mbps (84% -kal lassabb)
 • Feltöltés: 6,4 Mbps (88% -kal lassabb)

Egyesült Királyság szerverei

És utoljára, de nem utolsósorban: egy brit szerver valahol a közepén érzi magát. Sajnos nem volt a középső „jó” oldalán.

 • Ping: 46ms
 • Letöltés: 52 Mbps (46% lassabb)
 • Feltöltés: 47 Mbps (11% -kal lassabb)

Ezek az eredmények mindenütt csalódást okoztak. Következetes, igen. De a következetesen lassú nem jó.

Az olyan vállalatok, mint az ExpressVPN, a PIA és a Trust.Zone, jobb sebességet kínálnak (az ár csak töredéke).

3. Korlátozott eszköz kompatibilitás

ProtonVPN Windows alkalmazás

A legjobb VPN-k, amelyeket felülvizsgáltunk, előre elkészített alkalmazásokat biztosítanak minden elképzelhető eszközhöz.

Ilyen módon mindössze annyit kell tennie, hogy mutat és kattintson. Nincs szükség műszaki tapasztalatra. Nincs szükség kézi munkára.

A ProtonVPN előre elkészített alkalmazásokat biztosít Mac, Windows, Linux és Android eszközökhöz.

Sajnos ez minden, amit nyújtanak.

A TOR bármely felhasználója úgy találja, hogy ez a VPN szomorúan nem kompatibilis vele.

Legutóbb, amikor felülvizsgáltam a ProtonVPN-t, nem voltak natív alkalmazásuk az iOS-ügyfelek számára. Most (2019. február) natív iOS-alkalmazásuk van.

De ami még rosszabb, azt jelenti, hogy nincs intelligens TV-k vagy játékkonzolok számára előre elkészített lehetőség.

Míg az utóbbi alkalommal, amikor a ProtonVPN-et áttekintettem, nem voltak támogatók az útválasztókhoz, most támogatják a VPN telepítését a DD-WRT, AsusWRT és Tomato útválasztókhoz..

345 szerverük van 32 országban, ami problémát jelenthet azok számára, akik torrentizálják a VPN-ket.

Az ezüst bélés? A ProtonVPN fizetett tervei akár tíz egyidejű kapcsolatot biztosítanak - ez a legfelső szintje annak, amit látunk.

4. Korlátozottan elérhető torrenting

Sajnos a ProtonVPN nem engedélyezi a korlátlan torzítást.

Ingyenes tervek esetén egyáltalán nem engedélyezett.

Az érvelés az, hogy "a P2P növeli a kiszolgálóink ​​terhelését a torzítás miatt, és ez nagyobb nyomást gyakorol ránk, végül nem engedve számunkra, hogy támogatjuk az ingyenes számlákat a fizetettktől."

Ez érthető.

Fizetőn engedélyezett, de csak bizonyos szervereknél. Ismét az érvelés az, hogy a P2P forgalmat semleges „biztonságos országokon” keresztül irányítják.

Ugyanakkor arra is megragadják a svájci törvény előterjesztését: „A fájlmegosztás csak személyes, nem kereskedelmi használatra engedélyezett.”

Tehát igen, megengedik. Számos korlátozás miatt ez gyakorlatilag lehetetlenné teheti az Ön számára.

5. Korlátozott protokollok (csak OpenVPN)

Ez az utolsó a határon van.

A ProtonVPN csak az OpenVPN protokollt kínálja.

Technikai szempontból ez NAGY dolog. Ez a legkorszerűbb ipari szabvány. Szinte mindenkinek, mindenhol használnia kell CSAK az OpenVPN-t.

Szóval miért jelenik meg ez a Hátrányok részben?

Mivel nem mindenkinek van lehetősége választani, hogy csak ezt a protokollt használja.

Sok régebbi eszköz, vagy akár néhány olcsóbb új eszköz, például egyes Chromebookok, még nem kínálnak OpenVPN támogatást.

Ehelyett csatlakoznia kell egy másik (bár kevésbé kívánatos) protokollon keresztül, mint például az L2TP vagy a PPTP.

Ezek a többi lehetőség szinte nem olyan biztonságos. És a legtöbb esetben nem szeretné használni.

De ez csak a helyzet:

Nem mindig van ez a választás. Néha azt kell tennie, amit tennie kell.

És ezért a ProtonVPN esetleg nem működik a potenciális vevők nagy keresztmetszete mellett.

ProtonVPN árképzés, költség & fizetési módok

ProtonVPN árképzés

A ProtonVPN négy terv közül választhat, opcionális engedményekkel az éves fizetéshez.

Tehát az alábbi árak tartalmazzák az éves ~ 20% kedvezményt.

Ingyenes: $ 0 / hó

Igen, a Protonnak van egy ingyenes VPN-je. De igen, ez is elég csupasz csont.

A szolgáltatás csak három szerverhellyel érkezik: Hollandiában, az Egyesült Államokban és Japánban.

Nem tartalmaz semmilyen extra funkciót.

De segít abban, hogy felszabadítsa a fizetett terveik ingyenes, hét napos kipróbálását. Ez tehát egy jó módszer arra, hogy belemerítsük a lábujjját a ProtonVPN vizeibe anélkül, hogy egyetlen centet költenénk.

Alap: 4 USD / hó (ezt vásároltuk)

A Proton alapterve csak egy ingyenes frissítést jelent, hogy őszinte legyek. Minden országhoz hozzáfér, de a Plus, a Secure és a Tor szerverekhez nem. A gyors hozzáférésed „magas”, de nem a „legmagasabb”.

Ráadásul csak két egyidejű eszközt csatlakoztathat.

Tehát hogy őszinte legyek. Átugrani ezt a lehetőséget.

Plusz: 8 USD / hó

A Proton Plus csomag öt eszközre növeli a kapcsolat korlátozását. A sebesség a "legnagyobb", és hozzáférést kap a Plus, a Secure Core és a Tor szerverekhez.

Valószínűleg ez az egyetlen terv, amellyel be kell menned, hogy őszinte legyek.

A negyedik terv, a Visionary, ugyanolyan, mint a Plusz, de keresztértékesítéssel a ProtonMail kínálatáért. Tehát ez is megfelelő lehetőség havonta 24 USD-ért (fizetett éves szinten), ha már fontolóra vették mindkét titkosított opciót.

Ellenkező esetben az összes ilyen tervért fizethet hitelkártyával vagy PayPal-lal. Semmi mást (készpénz, bitcoin stb.) A látott dolgok alapján.

A ProtonVPN 30 napos pénz-visszafizetési garanciával jár. Másik szavakkal, ha 10 napig használja, 20 napos visszatérítést kap 20 napos értékben..

Ez nem nagy visszatérítési politika másokhoz képest, például a CyberGhost, amely teljes „vissza nem térve” pénz-visszafizetési garanciát nyújt..

A visszatérítéseket az Ön által használt eredeti pénznemben vagy fizetési módban is megkapják.

Az arányos megosztás megszerzéséhez e-mailt kell küldenie a [védett e-mail címre].

Ajánlom a ProtonVPN-t?

Nem, nem mi.

A ProtonVPN fantasztikus kapcsolatban áll a legmagasabb biztonsági szempontokkal. Ügyfélszolgálatuk jó volt, és a Netflix akár egy szerveren is dolgozott.

Sajnos néhány másik terület engedi le a végén.

A svájci otthoni bázis általában jó az adatvédelem szempontjából. De együttműködnek más agresszív kormányzati ügynökségekkel szerte a világon.

Őszintén szólva, a szerver sebessége nem volt jó. Az eszköz lehetőségei korlátozottak.

És az árazás, akár 20% -os éves engedménnyel, továbbra is a csúcsminőségű annak érdekében, amit kap cserébe.

Csak annyi jobb lehetőség áll rendelkezésre, azonos kapcsolati erősséggel, gyorsabb teljesítménnyel és több eszközzel, jóval kevesebbel.

Itt keresse meg a legjobb prémium VPN-eket.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me