OpenVPN áttekintés – mi ez és hogyan működik?

OpenVPN Protokoll embléma


Az OpenVPN gyors, biztonságos, nyílt forrású SSL virtuális magánhálózati titkosítási protokoll.

Úgy hangzik, mint borzasztó? Szerencséd van!

Ebben a 6 perces cikkben a zsargonizálást és mindent elmagyarázzuk, amit tudnod kell az OpenVPN-ről.

Mi az, ki használja (ki nem használja) és miért.

Bepillantást nyújtunk néhány, a rivális és a rivális VPN-protokollokba, amelyek az OpenVPN-t meghajlik.!

Akár az OpenVPN-t próbálja összehasonlítani az IPsec-vel vagy a PPTP-vel, akár csak a legjobb protokollt szeretné beállítani a VPN-szolgáltatás számára a földrajzilag korlátozott tartalom feloldásához, megkapjuk a hátadot.

A gyors telepítés & alkalmazásbeállítás + kompatibilitás a Windows, Mac, iOS, Android és még a Linux rendszerrel azt jelenti, hogy Ön is könnyen kihasználhatja az OpenVPN előnyeit.

Beteg a megbízhatatlan, lassú, ingyenes VPN-ekkel? Unod már a látszólag a világ fele a válla fölött?

Olvass tovább!

Mi az OpenVPN?

Ha a VPN rejtett alagutak hálózata, akkor az OpenVPN maga az alagút! Létrehozza az alagutat a VPN szoftver és a VPN szerver között.

Először James Yonan fejlesztette ki 2002-ben, az OpenVPN egy VPN alagút titkosítási protokoll. Ez megkönnyíti az értékes adatok biztonságos továbbítását 256 bites OpenSSL titkosítással.

Ez katonai titkosítás!

Az OpenVPN a két protokoll egyikét használja erre: TCP és UDP.

TCP (Transmission Control Protocol)
A TCP az internet egyik leggyakrabban használt protokollja. Ez arra szolgál, hogy garantálja az összes továbbított adat megfelelő vételét. Számítógép-orientált protokollként a TCP ellenőrzéseket végez az adatok továbbításának ellenőrzése céljából. Minden alkalommal, amikor az adatok bitjeit továbbítják a TCP-n keresztül, a feladó várja a megerősítést a vevőtől, mielőtt elküldi a következőket.

UDP (User Datagram Protocol)
Az UDP, a „tűz és felejtsd el” protokoll sokkal gyorsabb, a megbízhatóság árán (nincs megerősítő ellenőrzés). A legtöbb VPN-szolgáltató alapértelmezés szerint úgy döntött, hogy az OpenVPN-t UDP-n keresztül állítja be. Ha az UDP nem sikerül, az OpenVPN automatikusan TCP-re vált át a biztonságos kapcsolat helyreállítása érdekében.

Az OpenVPN ezután az SSL / TLS kézfogás protokollt használja a kulcscserehez. A kulcsok segítségével ábrázolva az adatok elkerülhetők a harmadik felektől és a kém szemek elől. Csak a két kulcsot használó eszközök képesek feloldani a 256 bites titkosított adatokat. Ez a protokoll nem tudja olvasni vagy módosítani az Ön adatait, csak ott van, hogy lezárja és kicserélje a kulcsokat az eszköz és a VPN szerver között.

Más szavakkal, az OpenVPN nyújthatja az alábbiakat:

 • alagútáljon minden IP alhálózatot vagy virtuális Ethernet adaptert egyetlen UDP vagy TCP porton keresztül
 • használja az OpenSSL könyvtár összes titkosítási, hitelesítési és tanúsítási funkcióját a magánhálózat forgalmának védelme érdekében, amikor az internetet továbbítja
 • használjon bármilyen rejtjelet, kulcsméret vagy HMAC kivonatot (az adatgram integritásának ellenőrzéséhez), amelyet az OpenSSL könyvtár támogat
 • használjon statikus, előre megosztott kulcsokat vagy TLS-alapú dinamikus kulcscserét

Összegezve, az OpenVPN az a szoftver, amely az adatokat UDP-n vagy TCP-n keresztül továbbítja, miközben 256 bites OpenSSL könyvtári kóddal titkosítja azokat. & SSL / TSL kulcscsere segítségével.

Fontos megjegyezni, hogy az OpenVPN nem önálló VPN-szolgáltató, hanem csak egy protokoll. Még mindig hozzáférnie kell bármilyen eszközhöz vagy szerverhez, amelyhez megpróbál csatlakozni. Legtöbbünknek nincs kiszolgálója 100 országban, ezért a VPN szolgáltatónak fizetjük a jogot az övék használatához.

Miért használják a VPN-ek az OpenVPN-t??

A VPN-szolgáltatók több mint 90% -a alapértelmezés szerint az OpenVPN-t választja. Fél tucat más protokolllal elérhető, ez egy erős jel.

Tehát mi teszi az OpenVPN-t ilyen népszerűvé?

OpenVPN legjobb VPN protokoll

Gyors válasz:

 • Nagyon biztonságos; Soha nem csapkodtak be
 • Nagyon stabil; A kapcsolatok csepp kevés és messze vannak egymás között
 • Gyors; Bár nem a leggyorsabb, a sebességcsökkenés csak kissé észrevehető
 • Összeegyeztethető; Erős asztali támogatás, minden mobil operációs rendszeren működik

Íme néhány olyan VPN-szolgáltatás, amelyekről már hallottál, amelyek OpenVPN-t használnak alapértelmezett titkosítási protokollként:

 • NordVPN
 • SurfShark
 • ExpressVPN
 • Perfect-adatvédelem
 • IPVanish
 • Mullvad
 • CyberGhost
 • Bizalmi zóna
 • ibVPN
 • PIA

De nem minden szolgáltató teszi meg. Néhányan inkább a saját védett titkosítási protokollokat használják.

Erősen javasoljuk azokat a VPN-szolgáltatásokat, amelyek saját védett zárt forrású titkosítási protokollt használnak, és amelyek nem engedik, hogy az OpenVPN használatára váltson..

A tulajdonjog az utolsó szó, amelyet el akar olvasni a magánélet és az online biztonság szempontjából. Bármilyen titkos. Bármi titkos, nincs felügyelet.

Ha egy VPN-szolgáltató nem kínál hozzáférést a saját protokollhoz való kikapcsoláshoz, ez azt jelenti, hogy valamit csinálnak, amit nem akarnak, hogy tudjon róla.

Az összes alábbi VPN véletlenszerűen nagyon alacsony pontszámokat kaptunk a legjobb VPN rangsorunkban. Egyet sem ajánlunk.

 • HotspotShield
 • HolaVPN
 • Psiphon
 • Hoxx VPN
 • Browsec VPN

Az OpenVPN beállítása és használata

Három lehetősége van, ha úgy döntött, hogy a legnépszerűbb VPN-protokollt használja.

Automatikusan csatlakozzon az OpenVPN-hez

Ez a legegyszerűbb és az általunk ajánlott módszer az OpenVPN használatához.

Letöltheti az alkalmazást, amelyet a VPN-szolgáltató hozott létre az eszközére (Windows, iOS, Linux stb.), És hagyhatja, hogy szoftverük elvégzi az összes szükséges konfigurációt.

Ha a legjobb választásunk közül választott, akkor a VPN-kapcsolat alapértelmezés szerint az OpenVPN-en keresztül jön létre.

A kedvenc szolgáltatónk, a NordVPN segítségével az OpenVPN-en keresztüli csatlakozás olyan gyors, mint az alkalmazás telepítése és az országhoz kattintva, amelyhez csatlakozni szeretne..

NordVPN automatikus OpenVPN kapcsolat

Manuálisan csatlakozzon az OpenVPN-hez

Nagyon javasoljuk, hogy a VPN-szolgáltató szoftverét használja az automatikus csatlakozáshoz. A kézi kapcsolat létrehozása sokkal lassabb, és nem jelent előnyt.

A kézi beállítással egyszerűen csak kézzel halad át ugyanazokkal a lépésekkel. A hátránya, hogy minden alkalommal meg kell ismételnie őket, amikor meg akarja változtatni a kiszolgálókat vagy újra kapcsolódni.

Ha manuálisan kell csatlakoznia, azt javasoljuk, hogy kövesse a VPN-szolgáltató telepítési útmutatóját.

Nézze meg a NordVPNs Window 10 OpenVPN kézi csatlakozási oktatóprogramját. Amint gyorsan látni fogja, a folyamat sokkal bonyolultabb, mint ha hagyjuk, hogy a szoftverük kezeli az Ön számára.

Csatlakozás kézzel az OpenVPN-hez (VPN-szolgáltató nélkül)

A harmadik és az utolsó lehetőség kézi kapcsolat létrehozása két saját eszköz vagy szerver között. Ha úgy dönt, hogy nem fizet egy VPN-szolgáltatót, akkor ezeket a lépéseket kell végrehajtania.

 • OpenVPN kézi telepítési útmutató

Kérjük, vegye figyelembe, hogy tapasztalattal kell rendelkeznie a hálózatépítésben, és tudnia kell, mit csinál. Ez csak a szakembereknek szól.

OpenVPN kézi VPN-konfigurációs lépések

Ha csak békében szeretné megnézni a Netflixet, akkor engedje fel néhány média webhely blokkolását, vagy emelje fel személyes adatait; ez nem neked szól.

OpenVPN alternatívák

Ha szeretné megtekinteni a jelenleg használt fő VPN-protokollok részletes lebontását, olvassa el a leggyakrabban használt VPN-protokollokról szóló átfogó cikkünket.

Itt található rövid áttekintés róluk és összehasonlításukról:

OpenVPN PPTP L2TP / IPsec SoftEther WireGuard SSTP IKEv2 / IPSec
Titkosítás 160-bites, 256-bites 128-bites 256-bit 256-bit ChaCha20 256-bit 256-bit
Biztonság Nagyon magas Gyenge Magas biztonság (az NSA gyengítheti) Magas Magas Magas Magas
Sebesség Gyors Gyors, az alacsony titkosítás miatt Közepes, a kettős kapszulázás miatt Nagyon gyors Gyors Gyors Nagyon gyors
Stabilitás Nagyon stabil Nagyon stabil Stabil Nagyon stabil Még nem stabil Nagyon stabil Nagyon stabil
Kompatibilitás Erőteljes asztali támogatás, de a mobil fejleszthető. Harmadik fél szoftvere szükséges. Erős Windows asztali támogatás. Több eszköz és platform támogatása. Több asztali és mobil operációs rendszer támogatása. Nincs natív operációs rendszer támogatás. Linux, más platformokra és operációs rendszerekre építve. Windows-platform, de más Linux disztribúciókon is működik. Korlátozott platformos támogatás a Windowson és a Blackberryn kívül
Záró szó A legtöbb ajánlott választás. Gyors és biztonságos. Natív Windows rendszeren. Gyenge biztonság. Hasznos földrajzilag korlátozott tartalom esetén. Sokoldalú és biztonságos. Kedvező alternatívája az OpenVPN-nek. Fel és jön. Rugalmas, gyors és biztonságos. Kiváló alternatívája az OpenVPN-nek. Ígéretet tesz arra, hogy gyors és hatékony. Még mindig fejlesztés alatt áll. Gyorsabb és biztonságosabb alternatíva a PPTP és az L2TP számára. Biztonságos, stabil és mobilorientált.

Az OpenVPN alternatívái a SoftEther, a WireGuard és az L2TP / IPsec.

1) SoftEther VPN protokoll

Lágy, hogy a VPN Protokoll embléma

A DaiEuu Nobori által a diplomamunka kutatására kifejlesztett SoftEther egy ingyenes, nyílt forrású VPN protokoll és VPN szoftver. A protokoll nagyon biztonságos, és a VPN szoftver lehetővé teszi az összes fő VPN protokoll (SoftEther, OpenVPN, L2TP / IpSec stb.) Használatát..

Kompatibilis sok operációs rendszerrel, de ennél is fontosabb, hogy a SoftEther nagy mennyiségű biztonságot nyújt, fejlesztője szerint 13-szor nagyobb sebességet ér el, mint az OpenVPN..

Nyolc éves fejlesztés után a SoftEther 2014-ben jelent meg. Meglehetősen új és zöld színű. Ezenkívül a megvalósítása nem olyan gyors és egyszerű, mint az OpenVPN. Ennek következtében a széles körű elfogadás leállt, és a legtöbb VPN-szolgáltató még nem támogatja a SoftEther szolgáltatást.

Arra számítunk, hogy egyre több szolgáltató kezdi el alkalmazni a SoftEther-et a közeljövőben.

Tudjon meg többet a SoftEtherről.

2) WireGuard VPN protokoll

Drótsugár VPN protokoll logó

A Wireguard innovatív, korszerű ingyenes, nyílt forráskódú szoftver és VPN protokoll.

A három alternatíva közül a Wireguard nagyjából a leglátványosabb, valószínűleg kiiktatja az OpenVPN-t az elkövetkező években..

A hivatalosan 2018-ban kiadott WireGuard dicséretet kapott, és nagy figyelmet szentelt a VPN közösségben.

Biztonsági szempontból az OpenVPN-t és a Softether-et versenyezteti. Ami a sebességet illeti, mindkettőt felülmúlja.

A Wireguard célja, hogy a legegyszerűbb, de leghatékonyabb VPN-protokoll legyen.

Az egyetlen hátránya, hogy még mindig nehéz fejlődésben van, valószínűleg továbbra is így marad.

Sajnos ez azt jelenti, hogy egyetlen VPN-szolgáltató sem kockáztatja az elfogadást ebben a szakaszban. Alig várhatjuk meg, hogy megnézze, mi áll a jövőben a WireGuard számára!

Tudjon meg többet a Wireguard-ról.

3) L2TP / IPsec VPN protokoll

Az L2TP (Layer 2 Tunneling Protocol) egy VPN protokoll, amely nem rendelkezik elég erős titkosítással az önálló felhasználáshoz. Ezért párosul az IPsec-rel.

Az IPsec (Internet Protocol Security) rugalmas és biztonságos, végponttól-végig protokoll.

E két protokoll együttesen biztonságos kapcsolatot létesít. A hátránya, hogy az L2TP néha problémákat okoz a tűzfalakkal, mivel olyan portot használ, amelyet a tűzfalak könnyen blokkolhatnak.

Ezenkívül néhány jelentés azt sugallja, hogy az NSA képes volt gyengíteni ezt a protokollkészletet. Ezért javasolt használata anonim internetes böngészés céljából.

Az L2TP / IPsec-t nem használná például a létfontosságú vállalati pénzügyi adatok továbbítására.

Az OpenVPN a legjobb VPN-protokoll?

Minden üzlet Jack, a. Mestere egy; Biztonság.

A SoftEther sokkal gyorsabb lesz. A huzalvédelem ennél is gyorsabb, de egyszerűbb, karcsúbb és hasznosabb is.

A nap végén 18 éve nem használnak állandó VPN-protokollt, amelyet a fejlesztők az egész világon megvizsgáltak, és a hackerek és a kormányhivatalok egyaránt behatolnak több ezer behatolási kísérletbe..

Az OpenVPN van a kijáraton? Nézzük újra öt év múlva. Egyelőre itt van az OpenVPN.

Menj át a NordVPN-hez, vagy válassz a legjobb VPN-k közül, és nézd meg magad az OpenVPN erejét.

Bízunk benne, hogy ezt a protokollt minden VPN-felhasználónak ajánljuk. A második, amely megváltozik, tudatjuk velünk.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me