Hola VPN áttekintés

A Hola VPN 2012 végén elérte az internetet. A Hola Networks Ltd. nevű társaságból származik, amelynek székhelye Izraelben található.


Azt állítják, hogy abban az időben 180 millió felhasználót szolgáltak ki a VPN-alkalmazásukon keresztül.

Hola VPN

Hola megkülönbözteti Holat a versenytől az, hogy elsősorban ingyenes szolgáltatás. Míg a legtöbb ingyenes böngészést támogató VPN fizetett szolgáltatás, korlátozottan ingyenes felhasználásra korlátozódik, a Hola ingyenes szolgáltató, amely fizetős előfizetéseket is kínál..

Ez azonban nem egy tipikus VPN.

Ez a világ első társ-VPN-je, ami azt jelenti, hogy ahelyett, hogy a világ minden tájáról kiszolgáló parkot használna, a Hola felhasználói jelzésein keresztül hangolja át a jeleit.

Közösségi energiájú VPN

Páratlan. Ez jobb megközelítés? Vagy még rosszabb is?

Tudjon meg többet erről a Hola VPN áttekintésből.

A Hola VPN áttekintése

ÁLTALÁNOS RANK: # 78 a 78 VPN közül
Használhatóság: Könnyen telepíthető és használható
NAPLÓFÁJLOK: Néhány naplózási politika
HELYSZÍNE: Ismeretlen
TÁMOGATÁS: Kapcsolatfelvételi űrlap, nincs válasz
torrentezés-: Nem működik
NETFLIX: Blokkolja a Netflix USA-t
Titkosítás / JEGYZŐKÖNYV: Nincs titkosítás; Peer to peer proxy alagút
KÖLTSÉG: Ingyenes
HIVATALOS HONLAPJÁN: www.Hola.org

Hola VPN Pros

Ez nem lesz pozitív értékelés.

Itt van egy problematikus és veszélyes VPN-szolgáltatás, amelyet vörös kezet kaptak, kihasználva a felhasználók internet-kapcsolatait, és megnyitva őket veszélyes helyzetekre.

Igaz, hogy a sebessége nagyon jó volt, és gyorsan letöltötte.

Tegyünk bele az egyetlen pozitív dologba, amit el tudok mondani erről.

1. Gyors internetes sebesség

Még a világ legjobb VPN-jei is gyorsabban csökkentik az általános teljesítményt. Ez a kompromisszum, amelyet anonim internetes böngészéshez végez.

De amikor a leggyorsabb VPN-ről van szó, akkor soha nem fogja tudni.

Az igazán hatékony VPN szifonok elhanyagolható sebességet hoznak le, lelassítva, de nem észrevehető mértékben.

A Hola VPN két kapcsolatát teszteltük.

Általában minden VPN szerverhálózatot tesztelünk, de közösségi alapú VPNként a Hola nem használ szervereket. Ehelyett átirányítják a kérelmeket a kiválasztott ország más felhasználóinak internetkapcsolataira.

Tehát két összeköttetést teszteltünk, egyet az EU-ból és egy az USA-ból.

Az EU-tesztünk jól teljesített, a sebességeknek alig volt hiánya.

EU-sebesség-teszt

EU sebességteszt

 • Ping: 37 ms
 • Letöltés: 84,61 Mbps (12,7% -nál lassabb, mint 97 Mbps referenciaérték)
 • Feltöltés: 38,83 Mbps (38,7% -nál lassabb, mint 53 Mbps-os referenciaérték)

Az amerikai tesztünk jól teljesített a letöltéseknél, de a feltöltés során meredeken zuhant az elfogadható sebességszint alá.

USA sebességteszt

USA sebességteszt

 • Ping: 183 ms
 • Letöltés: 32,47 Mbps (60% -kal lassabb, mint 97 Mbps referenciaérték)
 • Tölts fel 7,97 Mbps (85% -nál lassabb, mint 53 Mbps teljesítménymutató)

A felülvizsgált 78 VPN közül a Hola VPN a sebesség szempontjából 19. helyen van.

2. Könnyen telepíthető és használható

A Holat rekord idő alatt zökkenőmentesen telepítették Google Chrome böngésző kiegészítőként. Kevesebb, mint egy perc alatt volt, hogy letölthesse, telepíthesse, bekapcsolhassa és kezdje el dolgozni.

Hola népszerű webhelyek listája

A Hola legördülő menüként felbukkan, és megmutatja a környékén a legnépszerűbb webhelyeket, amelyekhez kapcsolódik.

Úgy döntöttem, hogy kipróbálom a kapcsolatot az Egyesült Királyságban, hogy megnézhessem a BBC-t.

Hola VPN UK kapcsolat

Összekötött, de egy gubancba ütköztem. Az egész rendszerem egy csikorgó leállásig zajlott, és körülbelül egy percig fagyos voltam, miközben arra vártam, hogy a BBC feltöltődjön.

Végül a kérdés kijavította magát, és a brit sugárzott újságíró folyamatos áramlásához kaptam.

Aztán megpróbáltam csatlakozni Kanadához.

Hola VPN Kanada kapcsolat

Azonnal csatlakozott, és megpróbáltam elérni a Netflixet. Nem működött, és a Netflix VPN-blokkoló rendszerének áldozata lett.

Összességében ez ártalmatlan élmény volt a telepítéstől a felhasználásig.

Azt is meg kell említenem, hogy a prémium szolgáltatásaikat használtam, ami azt jelentette, hogy míg a számítógépemet mások rendszeréhez csatlakoztattam, nem voltam a peer-to-peer hálózat része..

Hola VPN Cons

Most, hogy megvan a két profilt az útból, itt az ideje, hogy elsüllyedjünk egy csomó rosszba.

Nem lesz szép.

Nem csak az, hogy naplózza az Ön adatait (megteszik), hanem nem csak az, hogy eladják az internet-kapcsolataikat a fizetett felhasználók számára (ők is ezt teszik), hanem nem is semmilyen titkosítási szabvány hiánya (mi bejutni ebbe).

Ez egy olyan társaság, amelyet jogok elé állítottak, és árnyas üzleti tevékenységet folytat. Ez egy szolgáltatás, amely megnyitja Önt az online fenyegetésekkel szemben. Ez egy olyan vállalat, amely profitál az Ön személyes internet-sávjáról, miközben nem fizet semmit, és elmondja, hogy ingyenes szolgáltatást használ.

Még ebben sem lehet vidám. Ez olyan szörnyű.

1. Sok információt naplóz

A naplózás általában a legfélelmetesebb dolog, amelyet egy VPN-társaság megtehet. Amikor a termékről van szó, ez a legkevésbé az én aggodalmaim.

Sok ingyenes VPN-társaság naplózási információt tartalmaz. Általában megpróbálják elrejteni ezt a tényt technikai eszközökkel. Amikor megtalál egy olyan VPN-t, amely szigorúan nem rögzíti a naplózási irányelveket, akkor tudja, hogy van győztese.

Hola soha nem állítja hivatalos webhelyén, hogy nem naplózza az Ön adatait. Azt sem szabad nyilvánvalóan kijelenteni, hogy ezt mondják. A naplózási gyakorlatról bármi megismerésének egyetlen módja az adatvédelmi politikájának áttekintése.

Megnéztem Hola adatvédelmi politikáját, és megdöbbent a nagy mennyiségű információ, amelyet gyűjtöttek és tároltak.

A Hola adatvédelmi politikája

Rögtön a denevérről tudjuk, hogy mindent naplóznak az internetes tevékenységeidről. Milyen böngészőt használ? Milyen weboldalakat látogat meg? Mennyi időt töltöttél ott?

Azonnal elhagyom a kérdést, mi értelme ennek a VPN-nek? Mindent, amit csak beismertek, teljesen használhatatlanná teszi.

De még nem végezték el.

Hola személyes adatok

Megkapta az internetes tevékenységeidet, és most megkapta az összes személyes információt, beleértve az elrejteni kívánt IP-címet és a számlázási információkat.

Hola-információk, amelyeket megosztunk

Nem csak az Ön adatait őrzik, hanem megosztják azokat. Nem tudom, kik ezek a „leányvállalatok és kapcsolt vállalkozások”, de rettenetesen sok információt kapnak rólam.

2. Izraelben található (szövetkezet felügyeleti szövetségekkel)

Hola székhelye Izraelből származik, amely a 14 Eyes megfigyelő szövetségén kívül található.

Általában ez jó dolog. Izrael azonban együttműködik a szövetséggel, annak ellenére, hogy valójában nem része annak.

Ez az Egyesült Államok, Franciaország, Kanada, az Egyesült Királyság, Ausztrália, Olaszország, Új-Zéland, Németország, Hollandia, Svédország, Norvégia, Dánia, Belgium és Spanyolország közötti megállapodás. Ezek az országok együttesen egyesítik kémkezelési információikat, tehát ha valaki tud valamit, akkor tegye a többit is.

Az izraeli kormány hivatalosan nem tagja tagállamnak, de ha információt kérnek, akkor feladják.

3. Proxy-alagút, biztonsági kockázatok, titkosítás nélkül

Általában itt beszélünk egy VPN biztonságáról. Milyen protokollokat használnak a jel átjárására? Milyen titkosítást használnak a tevékenység maszkolásához?

Az ipari szabványok az OpenVPN protokoll és az AES-256 titkosítás használatát szólítják fel, hogy valóban biztonságos és biztonságos böngészési élményt nyújtsanak..

De Hola nem tipikus VPN.

Mint már korábban mondtam, ez egy peer-to-peer VPN hálózat. Ez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy szerte a világon szervereik lennének, amelyeket fizetnek a karbantartásért, a Hola a felhasználók sávszélességét használja.

Ha csatlakozik az Egyesült Királysághoz, akkor valójában csatlakozik egy Hola-felhasználó alapjárati rendszeréhez az Egyesült Királyságban, és feltételezi az ő IP-címét.

Közösségi energiájú VPN

Hola állítása szerint valahogy ez a peer-to-peer hálózatépítés anonimává és biztonságosabbá tesz téged, mint a katonai titkosítás..

Nem vásárolom.

Hola Adatvédelmi és biztonsági politika

Tehát csatlakozok más emberek számítógépéhez, és mások csatlakoznak hozzám, és ez valahogy jobb, mint egy olyan titkosítás, amelyet a modern szuperszámítógépek nem tudnak megtörni..

Megfigyelte azt a részt is, amelyben beismeri, hogy létezik olyan megoldás, amelyet a bűnözők megtehetnek az információkhoz való hozzáférés érdekében? Hogyan lehet ez biztonságosabb, mint a világ legerősebb VPN-alagút protokollok??

Hola szűk pillantást vet arra, hogy milyen biztonságot kínál, ha bármilyen biztonságot kínál, miközben köti össze a kapcsolatot a világ minden tájáról. Meg is ástam, és rájöttem, hogy még VPN-protokollt sem használnak. Proxy kapcsolaton keresztül küldik az Ön adatait. És minden információt tiszta szövegben, titkosítás nélkül küldünk el.

Ez szándékosan homályos, ami veszélyessé teszi őket. Etikátlan az a hamis biztonságérzet inspirálása a felhasználók fejében.

3. A DNS és a WebRTC szivárgások észlelve

A szivárgások még a legerősebb VPN-ket is gyorsan kibontják. Függetlenül attól, hogy egy DNS-szivárgás felrobban a VPN-alagúton, vagy a WebRTC-szivárgás az API anonimitásának megsemmisítéséből adódik - a végeredmény ugyanaz.

Az eredeti IP-cím nem feltárt.

Általában hat tesztet futtatunk minden felülvizsgált VPN-en. A Holtát mind a haton átfutottuk, és a felük kudarcot vallott.

A Hola WebRTC szivárgáspróba

Hola VPN szivárog a DNS-cím

 • https://ipleak.net/ - elfogadva
 • https://www.perfect-privacy.com/check-ip - átadva
 • https://ipx.ac/run - átadva
 • https://browserleaks.com/webrtc - Sikertelen
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/ - Nem sikerült
 • https://dnsleak.com - Nem sikerült

Telepítettük a virustotal.com webhelyen a telepítő fájljaikat, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden, amit a Hola webhelyről töltött le, tiszta és nem károsítja a számítógépet.

A VirusTotal használatával 66 vírust keresettünk, és semmit sem találtunk - ez jó jel.

4. Nincs kiszolgáló, aki a Netflix-szel dolgozott volna

A Netflix és a VPN nem barátai.

Egyszerre dicsőségesen együtt dolgoztak együtt. A VPN-k megadták a szabadságot a Netflix tartalmak feloldásához bárhol a bolygón.

Ezután minden megváltozott, amikor a Netflix megtámadta a proxykat és a VPN-ket.

Hola VPN netflix hiba

A fejlett VPN-blokkoló rendszereket felhasználva hatékonyan kiszorítják a felhasználók túlnyomó többségét.

Ez az oka annak, hogy a Netflix tartalom lejátszása a világ leghasznosabb VPN-jeinek felső részén található..

Hola nem egy közülük.

Kipróbáltuk öt kapcsolatát, és mind az öt blokkolta a streaming szolgáltatás.

5. A torzítás nem működött

Holanak nincs olyan nyelve, amely kifejezetten tiltja a torzítás alkalmazását. Ennek ellenére megpróbáltuk, és nem működött.

A torrenting peer-to-peer szolgáltatás, hasonlóan Hola-hoz. És Hola-hoz hasonlóan ez a közösségi kapcsolat is veszélyesvé teszi.

Ez az oka annak, hogy sok felhasználó VPN-hez fordul, hogy megvédje személyes adatait a hackerek inváziós kezétől, akik torzító szolgáltatások révén belemerülnek a rendszerükbe..

Ha nagyszerű VPN-t keres a torrentinghez, Hola nem az. De a keresés elősegítése érdekében összeállítottuk a torrenting legfontosabb VPN-jeinek listáját.

6. Korlátozott eszköz támogatás

Úgy gondolom, hogy egyértelmű volt, hogy eddig nehéz voltam bízni Hola-ban.

Ez még rosszabbá vált, amikor megnéztem az eszközök támogatási listáját.

Hamis több eszköz a Hola VPN-en

Amikor először megnéztem ezt a listát, lenyűgözött. Ez egy nagyon alapos eszközlista. Van böngésző, számítógép, mobil eszköz, játékrendszer, útválasztó, intelligens tartalom streaming eszköz és televízió.

Minden ikon egy link.

Átkattintottam az egész felső soron, és láttam, hogy minden link rendeltetési helyhez vezet.

Aztán megpróbáltam rákattintani az Xbox linkre.

A Hola VPN xbox nem támogatott

Várj, mi? Ha nem támogatja az Xbox-ot, akkor miért szerepel a listában? Úgy gondoltam, hogy hibának kell lennie, ezért megpróbáltam rákattintani a PlayStation linkre.

nincs PlayStation támogatás

Mit!?

Átmentem az egész második soron, és mindegyiküknek pontosan ugyanaz a hibaüzenete volt. Egy szórakoztató infographic-ban szerepelnek, amely bemutatja ezeket a csodálatos eszközöket, amelyekkel Hola-t használhatja, de ezeknek csak a fele működik.

Megtévesztő és sértő taktikájuk mellett a VPN-knek nemcsak számítógépeken és telefonokon kell rendelkezésre állniuk. Egyre több felhasználó kezdi használni a VPN-eket a szolgáltatások, mint például a Kodi, tartalmának közvetítéséhez közvetlenül a televíziójába.

Ezt nem lehet ilyen korlátozott kompatibilitással megtenni.

7. Nincsenek kiszolgálók, nincs megszakító kapcsoló, a kötelességszegés története

Mint korábban kifejtettük, Hola-nak nincs olyan kiszolgálója, amelyért fizetnek és karbantartanak. Az ingyenes szolgáltatás felhasználójává válva lényegében szerverré válik.

Bárki, aki használni akarja a szolgáltatást, de nem engedélyezi mások belépését a rendszerbe, fizetnie kell a prémium díjat.

Hola VPN közösség

Címkének a következőnek kell lennie: „Minden előny, ha nincs egyértelmű biztonsági kockázat.”

Hola biztonságával kapcsolatos növekvő nyugtalanságomat még hozzáteszi, hogy nincs beépített kill kapcsolója. A kill kapcsoló hirtelen véget vet a VPN-felhasználó munkamenetének, ha a kapcsolat destabilizálódik.

De azt hiszem, ha a VPN nem rendelkezik titkosítással, akkor aligha hibáztathatja őket, mert nem rendelkeznek ölj kapcsolóval.

Az egyik dolog, amelyet úgy tűnik, hogy a felhasználók nem értenek, amíg túl késő, az, hogy az ingyenes szolgáltatásra való feliratkozással beleegyeznek abba, hogy Hola kilépő csomópontjává válnak..

A kilépő csomópont egy átjáró, ahonnan a forgalom eléri az internetet. Tehát, ha valaki Hola-n keresztül csatlakozik a rendszeréhez, valami illegálisat csinál, úgy tűnik, hogy te tettél.

Ezenkívül a Hola három évvel ezelőtt elkapott, hogy hatalmas bothálózatként használja fel ingyenes előfizetőit, és eladta azt a fizetett Luminati szolgáltatás felhasználóinak, legfeljebb 20 dollár / GB értékben..

2015-ben egy Luminati felhasználó kihasználta ezt a hatalmas robotot, amely nem akarta polgári lakosságot, hogy támadást indítson a 8chan nevű webhely ellen..

8. Nem létező ügyfélszolgálat

Sok szerencsét, ha ügyfélszolgálatot szeretne találni a Hola-hoz.

Elrejtik a kapcsolati linket az oldaluk alján, mintha abban reménykednének, hogy soha nem fogja megtalálni.

Hola kapcsolattartó link

Nem vettem figyelembe a súgó e-mail címét, inkább a „kapcsolatfelvétel” linkre kattintva választottam chatbotot vagy kapcsolatfelvételi űrlapot..

Hola elérhetőségei

Nincs ilyen szerencse sem.

Ez csak egy e-mail cím, tehát elengedtem a gmail-t, és feltettem a kérdést.

Úgy döntöttem, hogy a VPN protokollokat és a titkosítási szinteket szeretném megkérdezni, mivel ennyire óvatosak voltak az oldalon. Arra gondoltam, hogy ha az ügyfélszolgálat legalábbis őszinte lesz a megállapításaival kapcsolatban, tiszteletem az őszinteséget.

Nincs támogatási válasz

Tessék, itt van. Rövid, kedves és végtelen. Még azt is megkérdeztem a torrenting-ről és a TOR-ról, mint egy kiegészítő lehetőségről, hogy lenyűgözhessenek.

Két nap telt el, és egyáltalán nem kaptam választ. Még annak visszaigazolása sem, hogy e-mailt megkaptam.

Hola VPN költségek, tervek, & fizetési módok

A Holat elsősorban és ingyenes szolgáltatásként üdvözlik. Ha megnézi a saját webhelyüket, az mindenhol megtalálható.

A Hola VPN ingyenes
Hola ingyenes

Hola VPN 2
Hola szabadon marad

Megkapod a pontot.

Ennek ellenére létezik egy prémium terv, amelyet már említettem. Ugyanaz, mint az ingyenes csomag, csak nem engedi, hogy más felhasználók csatlakozzanak az Ön berendezéséhez.

A Hola Plus árképzése

A prémium terv havonta 11,95 dollárt fog fizetni, teljes évben 6,99 dollár havonta, vagy 2,99 dollár havonta a 3 éves terv esetében. Minden terv 30 napos pénz-visszafizetési garanciával jár.

Hola fizetési lehetőségek

A fizetési lehetőségek szempontjából hitelkártya vagy PayPal. Anonim fizetéseket nem fogadunk el.

Ajánlom a Hola VPN-t

Semmi esély.

Hol kezdjem még??

Naplóznak mindent, amit csinálnak, együttműködnek a felügyeleti szövetségekkel, nincs titkosítás. Ez a legkevésbé biztonságos VPN, amelyet valaha láttam.

Mindenekelőtt új fenyegetésekkel nyit meg minket. Tudom, hogy a vállalati vonal szerint Nate haverjának Londonból történő sávszélességéből való kisajátítása valahogy biztonságosabb és biztonságosabb, mint az NSA-vel azonos titkosító szoftver használata, de nem fogom elhinni, hogy egy pillanatra.

Nem nézheted a Netflixet, nem tudsz torrentolni. Milyen célból szolgál ez más, mint hogy egy tudatlan fogaskereket készítsen egy botnetben, amelyet a Luminati felhasználói kihasználhatnak?

Ügyfélszolgálatuk nevetséges volt, és világos és színes webhelyük minden szava félrevezetőnek tűnik, amint azt az eszközlistájuk is nyilvánvalóvá tette..

Az egyetlen módja, hogy valaha támogassam bárkit, aki ezt használja, az lenne, ha 5 hónapot fizetnének le egy havi prémium szolgáltatásért - a funkcióik nem érik meg. És akkor is, ha hihetetlenül egyszerűen akarsz csinálni, például feloldod a YouTube-tartalom blokkolását, amely csak egy másik országban érhető el.

Ha olyan tevékenységet végez, amely magában foglalja még a magánélet megsemmisítését is, keresse meg másutt.

Kerülje el a Hola VPN-t minden áron. Nem elég biztonságos a nyilvános Wi-Fi számára, sem az adatvédelem érdekében.

A 78 áttekintett VPN közül 68-ban rangsoroljuk őket.

Vissza a Legjobb VPN listához.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me