Az Opera VPN áttekintése

Az Opera VPN-je, amely az Opera webböngészőjébe épül, felkínálja a felhasználókat, hogy fokozott adatvédelemmel böngészjen az interneten. Teljesen ingyenes, és nincs sávszélesség-korlát. Az OpenVPN használata helyett azonban proxyt használ a forgalom titkosításához, amely kevésbé biztonságos, mint egy teljes, önálló VPN szolgáltatás.


Tehát érdemes használni?

Az Opera VPN áttekintése

Nem olyan gyorsan.

Gyakran megkapja azt, amit fizet a VPN-ekkel. A szabadok jól hangolódnak a felszínen, de gyakran visszatérnek, hogy végül megharapjanak.

Szóval melyik velük??

Olvassa tovább az Opera VPN-áttekintést, hogy megtudja, vajon megéri-e ez az ingyenes szolgáltató a költségeket.

Az Opera VPN áttekintése

ÁLTALÁNOS RANK: 76
Használhatóság: Könnyen beállítható és használható
NAPLÓFÁJLOK: Néhány naplózási politika
HELYSZÍNE: 5 ország, 10 szerver
TÁMOGATÁS: Egyik sem
torrentezés-: Nem működik
NETFLIX: Feloldja a Netflix USA-t
Titkosítás / JEGYZŐKÖNYV: Nincs titkosítás; Csak proxy
KÖLTSÉG: Ingyenes
HIVATALOS HONLAPJÁN: www.Opera.com

Opera VPN profik

Ez ingyenes.

Ezt meg kell ismételni, mivel ez az egyetlen megváltó tényező e VPN vonatkozásában.

Nem nagyon kell szeretni itt. De ez kissé elfogadhatóbbá válik, ha egy tényt újra és újra megismétel a fején.

Ez ingyenes.

Ennek ellenére ez a VPN rendelkezik egy igazán fantasztikus funkcióval. A Netflix-szel működik. Ez óriási. Tehát bravo ott, Opera.

Merüljünk az Opera VPN pozitívumain.

Ennek nem szabad túl sokáig tartania ...

1. A Netflix-rel működik

Nem tudom túlbecsülni, milyen fantasztikus az, hogy az Opera VPN hibátlanul működik a Netflix-szel.

Miért kérdezed? Nem minden VPN-nek kell működnie a Netflix-rel?

Elméletileg és a tökéletes világ, igen. És egy ideig megtettek.

Aztán minden megváltozott.

netflix geo-blokkoló VPN-k

A VPN-közösségnek a szolgáltatással való látszólagos visszaélésével feldühödve a Netflix ellentámadást indított, szigorú és erőteljes VPN-blokkoló szoftvert alkalmazva, hogy az illetéktelen felhasználókat távol tartsa a földrajzilag blokkolt tartalmaktól..

Most a VPN túlnyomó többsége találkozik ezzel a képernyővel, amikor megpróbál hozzáférni a Netflixhez.

Tehát, ha talál egy olyan VPN-t, amely együttműködik a Netflix-szel, ez az ünneplés oka. Az Opera VPN mind a három kiszolgálón működött, amelyet teszteltünk.

Ez beilleszti a Netflix pozitív VPN-k felső eklónusába. Valójában mindössze nyolc VPN-vel találkoztunk a 78 közül, amelyeket a Netflix-szel végzett munkánk során felülvizsgáltunk az összes tesztelt kiszolgálón..

2. Könnyen telepíthető és használható

Lehet, hogy ez a legegyszerűbb VPN-beállítás, amit valaha láttam.

Mivel az Opera böngészőbe épül, nincs letöltési, telepítési vagy bejelentkezési folyamat.

Az Opera VPN aktiválásához be kell lépnie az Opera böngésző menübe, és kiválasztania a „Beállítások” menüpontot.

Az Opera VPN beállításai

Miután odament, ugorjon a Adatvédelem és biztonság lapra. Megjelenik a VPN-re vonatkozó szakasz. Kattintson a fenti mezőre annak engedélyezéséhez.

Aktiválás után a VPN megjelenik a keresősáv mellett. Ha kék színű van kiemelve, azt jelenti, hogy kapcsolatba került.

Opera VPN kapcsolat

Kicsit késéssel tudtam szabadon böngészni. De a korábbi eredményeinkkel összhangban a Netflix tökéletesen működött.

netflix az opera VPN-sel együttműködve

Változtathatsz szervereket bármikor ... kicsit. Ha rákattint a kék VPN mezőre, akkor megjelenik egy legördülő menü, amely lehetővé teszi a VPN be- vagy kikapcsolását és a hely kiválasztását..

Hármat kínálnak:

 1. Az amerikaiak
 2. Ázsia
 3. Európa

Erről bővebben később.

Ez volt a legegyszerűbb VPN, amelyet valaha is használtam, és a Netflix azonnal elindult. Tehát ez a gyakorlati teszt óriási nyerést eredményezett.

2. Leginkább ártalmatlan fakitermelés

A VPN célja az adatok védelme és az IP-cím teljes névtelensége. Ez magában foglalja az MINDEN kíváncsiskodó szemek névtelenségét, még magukat a VPN-t is beleértve.

Sajnos riasztóan sok VPN-cég naplózza az Ön adatait. Amely használatával teljes időveszteséget okoz.

Az Opera új számítógépes adatvédelmi politikája meglehetősen átlátható. Elismerik, hogy egy egyedi azonosítóval követik „az Ön által használt termékfunkciókat, az alkalmazás használatának gyakoriságát, a futásidejű környezetet és az UI-munkamenet tevékenységeit.” Azon állítás azonban, miszerint az eszköz-azonosító nem kapcsolódik a személyes fiókjához (bár , ami nem sok értelmet jelent).

Bizonyos adatokat is naplózni fog, ha az alkalmazás összeomlik, például a „böngésző, az operációs rendszer, a platform és a memóriaadatok.” Ezekkel az adatokkal is javítják a terméket, és nem

Opera VPN Cons

Welp. Ez nem tartott sokáig.

Ideje bejutni a VPN hátrányaiba. És fiú nagyon sok van.

Ez egyike azoknak a „hol kezdjem” szcenárióknak.

Kezdetként naplózza az Ön adatait. MINDEN információ.

Ha továbbra is a kereket forgattam, rámutatom, hogy az Opera VPN VPN-nek történő hívása nem pontos. Lehet, hogy az eredeti alkalmazás volt, de a böngésző kiterjesztése természetesen nem. Ez egy meghatalmazott. Tehát vannak biztonsági aggályok.

Nincs torrent, nincs védelme a böngészőn kívüli dolgoknak, IP-szivárgások, nincs kompatibilis eszköz, nincs torrent és semmi ügyfélszolgálat nem teszi teljessé a VPN horror tökéletes viharát.

1. Nem egyértelmű joghatóság

Technikailag az Opera Browser egy norvég cég.

De VPN-szolgáltatásaikat a SurfEasy, egy kanadai vállalat kezeli, amelyet az Opera vásárolt néhány évvel ezelőtt.

Kanada tagja az 5 Eyes Felügyeleti Szövetségnek, amely egy kémkedésről szóló megállapodás a Nagy Fehér Észak és az Egyesült Államok, Ausztrália, Új-Zéland és az Egyesült Királyság között..

A szövetség összegyűjti az információgyűjtési erőfeszítéseit, tehát ha egy országnak van információja rólad, megosztják azt a másik négyvel.

Ez azt jelenti, hogy az Opera VPN nemcsak az összes tevékenységet és információt naplózza, hanem kérésre át kell adnia a kanadai kormánynak, ha arra kérik..

18/10/18 frissítés: Az Opera képviselője felszólította, hogy megerősítse, hogy norvég társaság, amelyet Norvégia szigorú adatvédelmi törvényei irányítanak. De itt van a zavaró rész.

Mint már említettük, az Opera norvég cég. Néhány évvel ezelőtt megvásárolták a SurfEasy-t. És a közelmúltban a SurfEasy-t a Symantec vásárolta meg. Ennek ellenére a SurfEasy továbbra is kanadai társaságként szerepel.

De ez az év áprilisában (2018) az Opera PR állítólag azt mondta az Android rendõrségnek, hogy: „Az Opera VPN egy olyan SurfEasy tulajdonában lévõ alkalmazás, amely már nem része az Opera Software-nek.”

Zavaró, igaz? Ez tehát a norvég vagy a kanadai adatvédelmi jogok alá tartozik? Nehéz megmondani, hacsak nincs nagyobb átláthatóság annak körében, hogy ki valójában a termék tulajdonosa.

2. Nem egy igazi VPN

Az Opera VPN hívása VPN-nek egyáltalán nem pontos.

Ez nem VPN, hanem egy proxy.

Mindkettő elrejti az Ön IP-jét, tehát mi a különbség?

Örülök, hogy megkérdezted.

Egy proxy elrejti az Ön IP-jét, de nincs titkosítása. Az Ön adatai nem biztonságosak, és az azonosító adatok nem kerülnek eltávolításra.

proxy szerver beállítása

A VPN valójában átjárja a rendszert olyan fejlett protokollokkal, amelyek az ember számára ismert legjobb titkosítással rejtik el az információkat.

Úgy tűnik, hogy a mobil alkalmazások VPN-ek voltak, AES-256 titkosítást használtak, ami nagyszerűnek bizonyult. De már nem.

Szóval, az Opera VPN biztonságos? Egyáltalán nem. Az Ön IP-je rejtett, de az információ nem tartalmaz titkosítást.

Ez rendben van, ha csak a Netflixet vagy a YouTube-ot szeretnéd nézni, ám itt mindenki, akit érdekel az igaz névtelenség, szerencsétlen.

18/10/18 frissítés: Az Opera képviselője azt mondta, hogy titkosítást kínálnak a HTTPS / SSL-en keresztül. Ez a titkosítás ugyanolyan szintű, mint bármely más nagyobb internetes webhely. A probléma azonban az, hogy nincs olyan valódi alagútbeállítási protokoll, amely a teljes kapcsolatot titkosítja - csak a böngésző használata.

3. Csak böngésző (Az önálló termék megszűnt)

Az Opera VPN-nek volt egy sor mobilalkalmazása, amely teljes VPN-ként működött, és saját weboldallal rendelkezett. Ezeket 2018. április 30-án megszüntették, csak a böngésző kiegészítőt hagyva.

Az Opera VPN alkalmazás visszavonul

Tehát az egyetlen lehetőség e termék használatához az Opera böngészőn keresztül történik.

a dobozból rendszer

Nincs támogatva a mobil, sem az útválasztók, sem az intelligens eszközök kompatibilitása. Csak az Opera használatával használható, amely ingyenesen elérhető Windows, MacOS és Linux operációs rendszereken.

Ez az Opera VPN újabb hatalmas gyengesége. A VPN, amely csak a világ ötödik legnépszerűbb webböngészőjével működik, nagyon haszontalan.

Nem, köszönöm.

4. A Chrome-kiterjesztés szivárgása észlelve

A biztonsági rémálom tovább mélyül.

Az IP-szivárgások aláásják a VPN létezésének okát. Felfedik az Ön IP-címét, és ki vannak téve az internetszolgáltatónak.

Ez általában DNS-szivárgásokon és WebRTC-szivárgásokon keresztül történik.

A DNS-szivárgás megkerüli a VPN titkosított alagút-összeköttetését, és egy webhelyhez köti Önt egy eredeti IP-kimenettel a képernyőn.

A WebRTC szivárgások akkor fordulnak elő, amikor a jó szándékú API-k aláássák a kapcsolat biztonságát.

Függetlenül attól, hogy a szivárgás a DNS-ből vagy a WebRTC-ből származik, a végeredmények továbbra is azonosak. Az eredeti IP látható.

A valódi online anonimitást keresők számára szivárgó veszélyek miatt az összes VPN-t egy tesztsorozaton keresztül végezzük el, hogy megbizonyosodjon arról, hogy biztonságosak-e.

Négy teszt közül az Opera VPN egyikét nem sikerült (a Chrome Extension szivárgása).

A WebRTC szivárgása rendben volt:

Az Opera VPN webrtc szivárgása

Nincs IP / DNS szivárgás:

nincs IP szivárgás

 • IPleak.net: Eltelt
 • browserleaks.com/webrtc: átadva
 • perfect-privacy.com/dns-leaktest: Eltelt
 • A Chrome-bővítmény szivárgása: sikertelen

Általában víruskeresést futtatunk a telepítő szoftveren is, 66 különböző káros vírus ellenőrzésére. De látva, hogy az Opera VPN-nek nincs telepítőszoftvere, ezt nem tudtuk megtenni.

5. Lassú sebesség

Néhány internetes sebességet cserélünk ki egy biztonságos proxy- vagy VPN-kapcsolat biztosítása érdekében. Ez csak a vadállat természete.

De amikor a teljesítmény hatalmas darabjait névtelenség nevében eloszlatják, akkor ez problémává válik.

Vannak olyan VPN-k, amelyek még mindig képesek elérni a gyors sebességet, miközben elrejtik a tevékenységét. Tehát nem kell elégednie a lassúsággal.

Az Opera VPN azonban egy kicsit lelassítja a rendszert.

Teszteltük az Opera európai szervert és egy másik Amerikában, rögzítve a sebességszintet, ahogy mentünk.

Az eredmények nem voltak nagyszerűek.

Az európai szerver tesztünk rossz volt, a sebesség elfogadhatatlan területre zuhant.

lassú sebesség az EU-ban

EU sebességteszt

 • Ping: 135 ms
 • Letöltés: 7,91 Mbps
 • Feltöltés: 2.03 Mbps

Az Amerika sebességteszt kissé jobb, de még mindig tartós.

USA sebességteszt

Americas Speed ​​Test

 • Ping: 130 ms
 • Letöltés: 14,99 Mbps
 • Feltöltés: 1,34 Mbps

Az Opera VPN-kapcsolata szinte a leglassabb volt, amit teszteltünk: a 78-ból 74-et.

6. Nincs torrenting

Az Opera VPN egyike azoknak a rendszereknek, amelyek nem teszik lehetővé a torrentet. (Bár ez valójában jó lehet, figyelembe véve a biztonság hiányát.)

A VPN kínzó célú használatának fő oka az információk védelme a rosszindulatú feltörési kísérletekkel szemben. Ha torrent, csatlakozol más felhasználók rendszeréhez, és hozzáférést biztosít a számukra.

Általában ez jó és hasznos. A hackerek azonban elkezdték a torrenting alkalmazását a számítógépes bűnözés elkövetésére, tehát a VPN hasznos az, ha megvéd.

Az Opera nem titkosítja az Ön adatait, így még ha megengednék is a torzítást, nem tudnák biztonságban tartani téged..

Azt is meg kell jegyezni, hogy VPN használatakor minden adat védett. De egy olyan böngészőalapú proxy, mint például az Opera VPN, az IP-jét csak a tényleges böngészőben zajló tevékenységek elrejtésére szolgál.

Más szavakkal, ha csatlakoztál a szolgáltatásukhoz, és megpróbáltál használni egy olyan külső programot, mint az uTorrent, akkor nincs semmiféle védelme..

Ha nagyszerű torrent VPN-t keres, ellenőrizze a 10 legjobb torrent VPN-t..

7. Három szerver, korlátozott szolgáltatások

A szerver lehetőségei rendkívül korlátozottak.

Csak három választást kínálnak, és még akkor is rendkívül homályosak. Csatlakozhat Európába, Ázsiába vagy az Amerikába.

Fogalmam sincs, milyen városhoz csatlakozom. Fogalmam sincs, milyen országhoz vagyok még csatlakoztatva. Két alkalommal kellett tennie, amikor először láttam, mert nem tudtam elhinni, hogy az információ hiánya, amit láttam. (Vagy nem látja, ahogy volt)

Ha szeretném nézni a Degrassi kanadai hírcsatornáját (próbáld ki, ez olyan, mint a valódi problémákkal mentett kanadai Saved by the Bell), csak reménykednem kell reménykednem, hogy csatlakozom egy kanadai szerverhez.

Az Opera VPN szolgáltatásai

Csak a termékoldal két funkcióját sorolják fel. Az online követés csökkentése (nem kiküszöbölése) és a böngészési tevékenység árnyékolása, ha nyilvános hálózatokhoz kapcsolódik.

Most azt fogom mondani, hogy egyáltalán ne használjon protokollt és titkosítás nélküli biztonsági rendszert a nyilvános hálózatokban való böngészéshez.

Lehet, hogy csak írja a banki adatait a kis indexkártyákra, és dobja őket a levegőbe.

Nincs ölj kapcsoló funkció. Ez része a mai legtöbb VPN-nek, amely automatikusan véget vet a szekciónak, ha az IP szivárogni kezd.

8. Semmi ügyfélszolgálat

Az Opera VPN egy dolgot világossá tesz a get-go programból.

Nem akarnak veled beszélni.

Ha kérdése van vagy segítségre van szüksége, van egy link, amelyre kattintva megtudhatja a VPN-szolgáltató funkcióinak oldalát.

nincs támogatás

Erre kattintva nem engedélyezi a chatbotot vagy akár a kapcsolatfelvételi űrlapot. Csak egy általános Opera böngésző súgó oldalára jut, ahol kicsit többet olvashat a VPN-ről.

Az Opera VPN súgó oldala

Ez az. Ez az összes segítség, amelyet kapsz.

Nincs kapcsolatfelvételi űrlap. Nincs telefonszám. Nincs chatbot.

Teljesen elfogadhatatlan.

Létezik egy Opera felhasználói támogatási fórum, de az egész böngészőre vonatkozik, a VPN szolgáltatásaikkal nem foglaltak részt.

opera támogató fórum

Opera VPN költségek, tervek, & fizetési módok

Ez egy ingyenes VPN. Nincs prémium terve, és nincs lehetősége frissíteni.

Az opera egy ingyenes VPN szolgáltatás

Nincs szükség fizetési lehetőségekre. Nincs szükség pénz-visszafizetési garanciára.

Ajánlom az Opera VPN-t?

Dehogy.

Ez egy ingyenes VPN, és nem kell megvásárolnia, de még akkor sem érdemes használni.

Joghatóság kérdése, szivárgás, nincs megszakító kapcsoló, nincs torrent és nincs ügyfélszolgálat. Ez olyan, mint a végső VPN-rémálom.

Az egyetlen ok, amiért meg kell fontolnia a termék használatát, ha VPN-t kíván használni a Netflix megnézéséhez. De még akkor sem választhatja meg az országot, amelyhez csatlakozni szeretne, így fogalma sincs arról, hogy mely regionális tartalmat fogja kapni.

És ami a legfontosabb: nem is VPN.

Ez egy meghatalmazott, amely félreértelmezi magát.

Ami azt jelenti, hogy nincs titkosítás, nincs alagút, nincs védelem és nincs eszköz támogatás.

Itt nincs ezüst bélés. Nincs „nos, ha ezt akarsz tenni, rendben van”.

Ez csak egy rossz VPN lehetőség.

A felülvizsgált 78 VPN közül az Opera VPN-t a 76-as számra rangsoroljuk.

Ha a spektrum másik végét szeretné látni, akkor nézd meg a NordVPN vagy az ExpressVPN áttekintést.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me