Az Ön országában a VPN-ek legálisak?

NYILATKOZAT: Az ezen az oldalon található információk saját kutatásunk eredményei. NEM vagyunk ügyvédek, és nem garantáljuk, hogy az információk pontosak vagy naprakészek. Vegye fel a kapcsolatot egy helyi ügyvéddel, hogy ellenőrizze a VPN-ek jogszerűségét egy adott országban.

A VPN betiltvaA VPN általában legális.

Ez nagymértékben függ attól az országtól, ahol fizikailag él, miközben VPN-t használ. De törvényeik és korlátozásaik még akkor is átláthatatlanok.

Az, hogy mi a legális vagy illegális, nem mindig világos.

Néhány tevékenység, bár a szemöldökét ráncolja, még mindig a szürke területen van burkolva.

Ebben a kutatásban 196 ország törvényét, azok korlátozásait és a VPN-kre vonatkozó törvényeket vizsgáltuk meg ténylegesen.


Contents

11 ország, amely betiltotta vagy korlátozta a VPN használatát

Ország keresése:

A VPN törvényes az Ön országában?

1. Kína: Csak a kormány által jóváhagyott VPN-k használhatók

Amikor: 2018. március

Miért: A határokon átnyúló operatív tevékenységeket jogellenesen folytató VPN-k szabályozása érdekében. Minden olyan külföldi társaságnak, amely határokon átnyúló tevékenységet kíván létrehozni magánhasználat céljából, erre a célra külön vonalot kell felállítania. Ilyen vonalon vagy hálózaton a telekommunikációs behozatali és kiviteli irodától jogszerűen bérelhetik. (forrás)

Mit jelent: A VPN szolgáltatóknak először meg kell szerezniük a kínai kormány jóváhagyását (és potenciálisan el kell fogadniuk azokat a feltételeket, amelyek meghiúsítják a VPN célját - naplózás).

bírság a kínai felhasználók számára a VPN eléréséért

Azok a személyek, akik „magántulajdonban vagy„ illegális csatornákon keresztül férnek hozzá a nemzetközi hálózathoz, vagy engedély nélkül kínálnak kapcsolódó szolgáltatásokat ”, csak 15 000 jüan (kb. 2200 dollár) összegű pénzbírsággal büntethetők meg. A jogszabályok jelenlegi állása szerint nem lehet további büntetést kiszabni. (forrás)

2. Oroszország: Csak a kormány által jóváhagyott VPN-k használhatók

Amikor: 2017. november

Miért: Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a „szélsőséges anyagokat” az interneten. A törvény célja, hogy csak a „jogellenes tartalmakhoz” férjen hozzá, és nem célja korlátozások bevezetése a törvénykövető polgárok számára. (forrás)

Mit jelent: Ha olyan VPN-t használ, amelyet a kormány nem szankcionál, és elkap, akkor konkrét szankciók vannak: 300 000 RUB (5 100 USD) a felhasználó számára 700 000 RUB (12 000 USD) a szolgáltató számára. (forrás)

3. Irán: Csak a kormány által jóváhagyott VPN-k használhatók

Amikor: 2013

Miért: Az állami törvényeket megsértő felhasználók büntetőeljárása és az elkövetőket a nemzeti bíróságokba igazságszolgáltatás felügyelete alatt viszik. A kormány által jóváhagyott VPN-k használata állítólag a személyes adatok megfigyeléséhez és ellenőrzéséhez vezetett. (forrás)

Mit jelent: Nem kormányzati szankciójú VPN-k használata nem engedélyezett. Az iráni jogszabályoknak meg nem felelő VPN használata 91 napot, akár 1 éves börtönbe is vezethet.

Az iráni VPN-felhasználók hatalmas száma ellenére a tényleges letartóztatások rendkívül ritkák. Miért? Mert, ahogyan már korábban kifejtettük, az iráni kormány ezt a törvényt csak az ellenzéki büntetőeljárásokhoz használja, nem pedig a Facebook rendszeres böngészéséhez szükséges rendszeres netizenokat. (forrás)

4. Egyesült Arab Emírségek: Korlátozott egyének számára

Amikor: 2012

Miért: Az egyik legfontosabb ok az volt, hogy az emberek Skype, WhatsApp, Viber vagy más ingyenes VOIP szolgáltatásokat használtak, így az Egyesült Arab Emírségek nagy távközlési vállalatait kihagyták. (forrás)

Mit jelent: Bárki, aki csalárd IP-címet használ egy bűncselekmény elkövetésére vagy annak felfedezésének megakadályozására, börtönbüntetéssel vagy 544 000 USD-ig terjedő pénzbírsággal, és esetleges szabadságvesztés-büntetéssel bünteti, a bűncselekmény jellegétől függően. A VPN használata a Skype használatához szankciókat is okozhat. Érdemes megemlíteni, hogy a bankok, vállalatok és intézmények szabadon használhatják a VPN-eket, csak az egyének tiltják. (forrás)

5. Omán: Csak a kormány által jóváhagyott VPN-k használhatók

Amikor: 2010

Miért: Könnyű megérteni, miért tiltja a TRA a VPN-ek használatát, mivel ezek elsődleges használata ebben az országban az ISP cenzúrájának és a VOIP használatának megtiltása. Néhányan a VPN szolgáltatást is hamisítják az IP-helyük meghamisítása érdekében, csak a régióban kínált szolgáltatások igénybevétele érdekében

Mit jelent: A javasolt törvény 500 Omán Rial (1300 dollár) pénzbírságot szab ki az egyénekre és 1000 (2600 dollár) Ománi Rial pénzbírságot szab ki a vállalkozásokra megfelelő engedély nélkül. ”Ha a kormány által jóváhagyott VPN-t használ, minden naplóját megőrzik. A VPN-k intézményes használata Ománban törvényes, ha a kormány erre engedélyt ad. (forrás & forrás)

6. Törökország: Korlátozott

Amikor: 2016

Miért: A VPN-szolgáltatásokon keresztüli kormányzati cenzúra kijátszásának megakadályozása. (forrás)

Mit jelent: A VPN használata valószínűleg problémákat okozhat, de vannak olyan VPN-k, amelyek képesek megkerülni Törökország blokkját. (forrás)

7. Irak: Teljesen betiltották

Amikor: 2014. június

Miért: Irak betiltotta a VPN-eket, hogy korlátozzák és megakadályozzák az ISIS-t a közösségi média manipulálásában. Az ISIS leállításának ürügyével Irak számos dolgot megtett a VPN-k tiltásától a közösségi média és a csevegőalkalmazások blokkolásáig. Ez azonban nem akadályozta meg a kormányzati tisztviselőket és a kormányzati tulajdonban lévő intézményeket attól, hogy megsértsék a törvényeket és használják ezeket az eszközöket. (forrás)

Mit jelent: A VPN-szolgáltatásokat tiltják Irakban a terroristák online tevékenységének nyomon követése céljából. Ez az ország minden lakójára vonatkozik.

8. Türkmenisztán: Teljesen betiltották

Amikor: 2015

Miért: A külföldi média cenzúrázása. Ezzel a politikával kapcsolatos minden. Türkmenisztánban csak egy ISP található és a kormányhoz tartozik. A teljes cenzúra tárgya.

Mit jelent: A proxyszerverek és a VPN használatára tett kísérletek észlelésre és blokkolásra kerülnek. felhasználóikat közigazgatási szankciókkal sújtják, és „megelőző beszélgetésekre” hívják őket a Nemzetbiztonsági Minisztériumba, ahol megfélemlítéssel szembesülnek. ”(forrás)

9. Fehéroroszország: Teljesen betiltva

Amikor: 2015

Miért: A belorusz kormány úgy látja, hogy a Tor és a VPN a forgalomirányító szolgáltatás, amely megkerüli a politikusok által bevezetett korlátozásokat. Fehéroroszország letiltotta a legtöbb külföldi webhelyet saját polgárainak. Annak ellenére, hogy rengeteg törvényes Tor / VPN-használati eset van, a kormány úgy érzi, hogy a szolgáltatás blokkolása a legjobb módszer. (forrás)

Mit jelent: A VPN használata a földrajzi korlátozások megkerülésére esetleges bírságokat okozhat.

10. Észak-Korea: Teljesen betiltva

Nehéz ebben a témában információkat találni Észak-Koreáról.

Miért: A helyiek csak az ország saját „Kwangmyong” nevű internetes verzióját használhatják. A VPN-ek használata a helyiek számára feltétlenül betiltott, mivel egyáltalán nem engednek idegen médiumokat.

Mit jelent: Turistaként 3G-n keresztül férhet hozzá az internethez, de ezt a hozzáférést figyelik, és a VPN használata tilos. (forrás)

11. Uganda: Az internetszolgáltatók blokkolják a VPN szolgáltatásokat

Amikor: 2018

Miért: Tavaly Uganda adókötelesvé tette a szociális média használatát. Az ugandai állampolgárok VPN-ket használtak az új adó megkerülésére.

Mit jelent: A polgárok cselekedetei eredményeként az ugandai kormány felhatalmazta a helyi internetszolgáltatókat, hogy blokkolják az összes VPN-szolgáltatást.

Vissza a legjobb VPN listához.

Országok, ahol a VPN használata legális

 • A
 • B
 • C
 • D
 • E
 • F
 • G
 • H
 • én
 • J
 • K
 • L
 • M
 • N
 • P
 • Q
 • R
 • S
 • T
 • U

A

Afganisztán

A VPN legális Afganisztánban?
Igen

Az afganisztáni kormány nemrégiben hírt tett, hogy utasítja az internetszolgáltatókat a kifogásolhatónak ítélt webhelyek bizonyos kategóriáinak szűrésére, és az összes támadónak talált webhelyek tiltására. Ugyanakkor Afganisztánban a VPN-ek használata továbbra is legális.

Albánia

A VPN legális Albániában?
Igen

Az albán alkotmány védi a polgárok szólásszabadságát és sajtószabadságát, és nem volt olyan esemény, amikor a kormány megkísérelné megsérteni ezeket a jogokat vagy a polgárok internethasználati jogait. A VPN használata Albániában legális.

Algéria

A VPN legális Algériában?
Igen

Algéria rendelkezik olyan jogszabályokkal, amelyek megkövetelik az internetszolgáltatóktól az online tartalmak rendőrzését, és rögzített esetekben az algériai kormány blokkolt egyes webhelyeket - ideértve a politikai ellenfelek oldalait -, valamint egy jól nyilvánosságra hozott eseményt, amelyben az algériai kormány blokkolta az összes közösségi médiát, hogy „ csalás megelőzése ”. Algériában azonban a VPN használata továbbra is legális.

Andorra

A VPN legális Andorában?
Igen

Andorra Internet hozzáférés

Az andoriak körülbelül 79% -a használja az internetet, így az internet penetrációja szempontjából az egyik legfontosabb ország. Andorrában azonban nem történt dokumentált internetes cenzúra, és Andorában a VPN használata jogszerű.

Angola

A VPN legális Angola-ban?
Igen

Angola híreket tett a média cenzúrázásáról és az internethez való hozzáférésről, angolai elnök pedig még nyilvánosan bejelentette a közösségi média elleni küzdelem terveit, ám a VPN használatát az országban nem próbálták megakadályozni..

Antigua és Barbuda

A VPN legális Antiguában és Barbudában?
Igen

Nincs beszámoló az internetes cenzúráról vagy a kormány kísérletéről, hogy befolyásolja az internetet Antiguában és Barbudaban. A VPN használata Antiguában és Barbudában is törvényes.

Argentína

A VPN Legal Argentínában?
Igen

Argentína egy viszonylag szabad ország, amely tiszteletben tartja polgárainak internetes jogait, ám az országot nemrégiben súlyosan kritizálták a nemzeti diszkriminációellenes törvényjavaslat reformja miatt. A szakértők szerint a reformok homályosak és megkönnyítik a kormány cenzúrázását a polgárok számára. Ugyanakkor az országban a VPN-ek használata legális.

Örményország

Örményországban a VPN Legal?
Igen

Dokumentált bizonyítékok vannak az internetes cenzúráról Örményországban, amikor az OpenNet Initiative (ONI) az ország első szintű ISP-jén végzett tesztek elvégzése után arra a következtetésre jutott, hogy „áttörő szűrés történt”. Örményországban azonban a VPN használata törvényes..

Ausztrália

A VPN Legal Ausztráliában?
Igen

Míg Ausztrália nemrégiben olyan jogszabályt fogadott el, amely felhatalmazza kormányát bizonyos webhelyekhez való hozzáférés blokkolására, főként a VPN-ket nem célozták meg. A VPN-ek használata Ausztráliában törvényes, és sokan használják a VPN-eket az új jogszabály által bevezetett korlátozások megkerülésére..

Ausztria

A VPN Legal Ausztriában?
Igen

Az osztrák alkotmány védi polgárainak szabad szavát és sajtóját, amelyet az osztrák kormány tiszteletben tart. Ausztria alig vett részt a felhasználók cenzúrázására irányuló kísérletekben, és a VPN használata Ausztriában legális.

Azerbajdzsán

Az VPN Legal Azerbajdzsánban?
Igen

Az jelentések szerint Azerbajdzsán aktívan cenzúrázza az internetet, miközben az azerbajdzsáni kormány letartóztatta a bloggazdakat, online aktivistákat büntetett, sőt a közösségi média oldalait szigorú ellenőrzés alá vonta. A kormány azonban nem tett lépéseket az országban a VPN-k használatának megakadályozására.

B

Bahamák

A VPN legális Bahama-szigeteken?
Igen

Alkotmányuk védi a szólásszabadságot és a szólásszabadságot. Hírek érkeztek néhány internetes cenzúra kísérletéről a Bahamákon. A VPN-ek használata azonban Bahama-szigeteken még mindig törvényes.

Bahrein

A VPN legális Bahreinben?
Igen

A bahreini kormány aktívan cenzúrázza az internetet, de a VPN-ek használata az országban továbbra is legális.

Banglades

A VPN legális Bangladesben?
Igen

Banglades kormánya többször is híreket tett a különféle webhelyek és közösségi média - többek között a Facebook és a WhatsApp - betiltásáról, és egy ponton a kormány tévesen állította le az internetet, miközben megtiltotta a tilalmat. Bangladesben azonban a VPN-ek használata teljesen törvényes.

Barbados

A VPN legális Barbadosban?
Igen

Nincs olyan hiteles jelentés, hogy a barbadosai kormány aktívan cenzúrázná az internetet, és a VPN-ek használata teljesen törvényes, mint ahogy az ennek írásakor is volt..

Belgium

A VPN Legal Belgiumban van?
Igen

Noha a múltban arról számoltak be, hogy Belgium cenzúrázza az internetet, a VPN-k használata Belgiumban teljesen törvényes.

Belize

A VPN legális Belize-ben?
Igen

Jelentések készültek arról, hogy a kormány korlátozza az internet-hozzáférést. Belizeben azonban a VPN-ek használata legális.

Benin

A VPN legális Beninben?
Igen

A kormány nem tett aktív jelentést az Internet cenzúrázásáról. A VPN-ek használata jelenleg Benin legális.

Bhután

A VPN legális Bhutánban?
Igen

Noha a kormányt úgy találták, hogy blokkolja azt a tartalmat, amelyet erkölcsileg kifogásolhatónak találtak, nem érkezett jelentés arról, hogy ez kiterjedne a politikai tartalomra. A VPN-ek használata Bhutánban jelenleg törvényes.

Bolívia

A VPN legális Bolíviában?
Igen

A kutatások azt mutatják, hogy a bolíviai újságírók több mint fele cenzúrát szenvedett, és a vezető politikai vezetők aktívan szorgalmazzák a közösségi média szabályozását. Bolívia nem pontosan a legszorosabb ország. Bolíviában azonban a VPN-ek használata teljesen törvényes.

Bosznia és Hercegovina

A VPN Legal Bosznia-Hercegovinában?
Igen

Míg a közelmúltban olyan törvényt fogadtak el, amely felhatalmazta a kormányt a közösségi médiában való közzététel kriminalizálására, mivel úgy érzik, hogy „zavarják a közrendet”, addig nem volt olyan dokumentum, hogy a kormány aktívan cenzúrázta volna az internetet. A VPN-k használata Bosznia-Hercegovinában törvényes.

Botswana

Botswanában a VPN Legal?
Igen

Nincs olyan dokumentált jelentés, amely szerint a kormány aktívan cenzúrázná az internetet, és a VPN-k használata Botswanában jelenleg törvényes..

Brazília

A VPN Legal Brazíliában?
Igen

Brazília híreket tett a szociális média egyes részeinek betiltásáról, beleértve a WhatsApp-ot 2016-ban. A brazil kormány megkísérelte olyan jogszabály bevezetését is, amely lehetővé teszi az ország cenzúrázását az országban. A VPN használata Brazíliában azonban törvényes.

Brunei

A VPN legális Bruneiben?
Igen

Jelentések készültek arról, hogy a kormány aktívan figyeli az internethasználatot és a polgárok tevékenységeit. A VPN-ek használata azonban Bruneiben jelenleg törvényes.

Bulgária

A VPN Legal Bulgáriában?
Igen

A bolgár kormány aktívan figyeli polgárainak internethasználatát, és megkísérelte olyan jogszabályok bevezetését, amelyek az állam számára hatalmat adnak az internetkommunikáció ellenőrzésére. Bulgáriában azonban a VPN-ek használata legális.

Burkina Faso

A VPN legális Burkina Fasóban?
Igen

Mivel a lakosság mindössze 9,4% -a használja az internetet, Burkina Fasóban nagyon alacsony az internet penetráció. A VPN-ek használata törvényes az országban.

Burundi

A VPN Legal Burundiban?
Igen

Burundi kormánya, mivel 10 millió polgárának mindössze 2 százaléka használja az internetet, nem volt laza az internet korlátozásainak végrehajtása terén. Miután híreket tett a WhatsApp és a Viber betiltásáról, Burundi aktívan cenzúrálja a polgárok Internet-hozzáférését. Burundban azonban a VPN-ek használata legális.

C

zöld-fok

A VPN Legal Zöld-foki-szigetekben van?
Igen

A Zöld-foki-szigeteki kormány még nem tett dokumentált jelentést, amely megpróbálta cenzúrálni az internetet. A VPN-k használata Zöld-foki-szigetekben is törvényes.

Kambodzsa

A VPN legális Kambodzsában?
Igen

Kambodzsa többször is közzétette az Internet cenzúrázására irányuló aktív erőfeszítések hírét, ideértve az ellenzék tagjainak letartóztatását a Facebook bejegyzései miatt. A kambodzsai kormány még olyan törvényt is elfogadott, amely nagyobb hatáskört adott a kormánynak az internet nyomon követésére és cenzúrázására. A VPN-k használata azonban továbbra is legális Kambodzsában.

Kamerun

A VPN legális Kamerunban?
Igen

Kamerun nemrégiben tett híreket az internet-hozzáférés blokkolásáról az ország angol nyelvű részein, ez egy olyan intézkedés, amely a kamerunok 20 százalékát érintette. A kameruni kormány nyilvánosan kijelentette, hogy fenyegetéseket tesz az internethasználókra. A VPN használata azonban Kamerunban legális.

Kanada

A VPN Legal Kanadában?
Igen

Míg a legjobb telekommunikációs szakértők, nevezetesen David Purdy, a Rogers Communications és a kanadai telekommunikációs hivatalban lévő Bell, felszólították a kanadai kormányt az észak-amerikai országban a VPN-k blokkolására, ilyen lépésekre még nem került sor. A VPN-ek használata Kanadában még mindig törvényes ennek az írásnak az idején.

Közép-afrikai Köztársaság (CAR)

A VPN legális a Közép-afrikai Köztársaságban?
Igen

A Közép-afrikai Köztársaság híreket adott a kormány több, állampolgárok cenzúrálására tett kísérletére vonatkozóan, ideértve azt az idõt is, amikor az ország betiltotta a telefonos szöveges üzeneteket (SMS). Azonban a VPN-ek használata törvényes az országban.

Csád

A VPN legális Csádban?
Igen

Csád egy másik ország, ahol a kormány aktívan cenzúrálja a polgárok internet-hozzáférését - különösen a választások idején. A kormány azonban nem tett lépéseket a VPN használatának betiltására vagy illegálisra tétele az országban.

Chile

A VPN legális Chileben?
Igen

Chilenek jó hírneve van azért, hogy aktívan beavatkozik és cenzúrázza polgárainak internet-hozzáférését. A VPN-ek használata azonban Chileben legális.

Colombia

A VPN legális Kolumbiában?
Igen

Miközben Kolumbia nemrégiben közölte a Bitcoin hallgatólagos betiltásával kapcsolatos híreket, az Internet ott virágzik, és a kormány jó munkát végzett, hogy nem zavart. A VPN-k használata Kolumbiában teljesen törvényes.

Comore-szigetek

A VPN legális a Comore-szigeteken?
Igen

Nem állnak rendelkezésre dokumentált jelentések arról, hogy a Comore-szigeteki kormány megkísérelte cenzúrálni az internetet. A VPN-ek használata jelenleg Komor-szigeteken törvényes.

Kongói Demokratikus Köztársaság

A VPN legális a Kongói Demokratikus Köztársaságban?
Igen

Ne hagyja, hogy a név megtévesszen, amikor a Kongói Demokratikus Köztársaságot és az internetet illeti, abban nincs semmi igazán demokratikus. Noha a kormány híres számos internetes leállításáról, valamint a nagyobb webhelyek és a közösségi média blokkolásáról, a VPN-ket szerencsére még mindig illegálissá kell tenni..

A Kongói Köztársaság

A VPN Legal a Kongói Köztársaságban?
Igen

A Kongói Köztársaság kormánya híres az internet aktív leállításáról és cenzúrázásáról, különösen a tiltakozások megakadályozása érdekében. Míg a kormány aktívan cenzúrálja az internetet, a VPN-ek használatát még illegálissá kell tenni.

Costa Rica

A VPN legális Costa Rica-ban?
Igen

Míg Costa Rica egyszer olyan híreket tett a számítógépes bűnözésről szóló törvényével kapcsolatban, amelyek szerint sok szakértő szerint az internetes szabadságot fenyegetik, addig a Costa Rica-i kormánynak nem volt megbízható dokumentációja, amely megpróbálta cenzúrálni az internetet. A VPN-ek használata ebben az országban törvényes.

Elefántcsontpart

Az VPN Legal az Elefántcsontparton?
Igen

Nem érkezett hiteles jelentés az Elefántcsontpart kormánya, amely megpróbálta cenzúrálni az internetet. A VPN-ek használata ebben az országban legális.

Horvátország

A VPN Legal Horvátországban?
Igen

Nincs hiteles jelentés arról, hogy a horvátországi kormány beavatkozna a polgárok Internethez való hozzáférésébe. A VPN-ek Horvátországban is legálisak.

Kuba

A VPN legális Kubában?
Igen

Noha az internet erősen cenzúrázott ebben a karibi országban, a VPN-ek használatát még illegálissá kell tenni..

Ciprus

A VPN Legal Cipruson?
Igen

Az internetre Cipruson nem vonatkoznak ismert kormányzati korlátozások, a VPN-ek használata törvényes az országban.

Cseh Köztársaság

A VPN Legal a Cseh Köztársaságban?
Igen

Cseh Köztársaság internetes útlevél

A Cseh Köztársaság nemrégiben hírt tett, amikor a kormánya megkísérelte bevezetni az „internetes útlevél” egy formáját - minden internetfelhasználó számára egyedülálló személyazonosságot -, amelyre szükség lesz az internethez való hozzáférés előtt. Ennek ellenére a VPN-ek használata továbbra is legális az országban.

D

Dánia

A VPN Legal Dániában?
Igen

A dán kormány korábban híreket tett a webhelyek aktív blokkolásáról, és nemrégiben vezettek be törvényt, amely megkönnyíti a dán kormány számára az Internet aktív cenzúrázását. Ennek ellenére a kormány nem tett kísérletet arra, hogy az országban a VPN-ket illegálissá tegye.

Dzsibuti

A VPN Legal Dzsibutiban?
Igen

Az ország egyetlen kormányzati tulajdonú és ellenőrzése alatt álló internetszolgáltatóval, valamint a sajtókorlátozások aktív múltjával ez az ország nem nagyon barátságos az internettel kapcsolatban. A VPN-ek használata azonban továbbra is legális.

Dominika

A VPN legális Dominikában?
Igen

Nincs olyan jelentés, hogy a kormány cenzúrázná az internetet, és a VPN-ek használata Dominikában továbbra is teljesen legális.

Dominikai Köztársaság

A VPN legális Dominikai Köztársaságban?
Igen

Nem érkezett dokumentált jelentés arról, hogy a kormány a Dominikai Köztársaságban aktívan cenzúrázta volna az internetes felhasználókat, és a VPN-k használata ebben a karibi országban teljesen törvényes..

E

Ecuador

A VPN Legal Ecuadorban?
Igen

Nem sokkal ezelőtt a média felé szivárogtak, hogy az ecuadori internetszolgáltatók szövetsége együttműködött az ecuadori kormánnyal az állampolgárok internet-hozzáférésének korlátozása érdekében. A VPN-ek használata azonban továbbra is legális ebben az országban.

Egyiptom

A VPN Legal Egyiptomban?
Igen

Egyiptomban története az emberi jogok megsértése, és sérti polgárainak sajtó jogait. Erről erõteljesen kommunikáltak, amikor rájött, hogy a társaság 2015 decemberében, néhány hónappal az országban való elindítása után blokkolta a Facebook ingyenes internetes szolgáltatását az országban, mert a társaság megtagadta az egyiptomi kormánynak a polgárok számára való kémkedés lehetõségét. az internetszolgáltatást használja. A VPN-ek használatát azonban még illegálissá kell tenni.

El Salvador

Van VPN Legal El Salvadorban?
Igen

Noha a VPN-k használata Salvadorban teljesen törvényes, az ország csökkenő információszabadsága és a kormány beavatkozása az interneten továbbra is a médiába kerül.

Egyenlítői-Guinea

A VPN legális az Egyenlítői-Guineában?
Igen

Az Egyenlítői-Guinea számos listán szerepel mint a világ egyik cenzúráltabb országa, ahol a kormány és családja aktívan monopolizálja a sajtót és korlátozza az állampolgárok sajtószabadságát. Ebben az országban a VPN-ek használata továbbra is teljesen legális.

Eritrea

Eritreában a VPN Legal?
Igen

Eritrea a világ cenzúrázott ország

Oké, itt van. Számos elismert rangsor szerint ez hivatalosan a világ cenzúrázott országa. Ahogy az várható volt, az Internet nem bánik meg a kormány aktív erőfeszítéseivel, hogy cenzúrálja polgárait. A VPN-ek használata ebben az országban azonban teljesen törvényes.

Észtország

Észtországban a VPN Legal?
Igen

Az internet-szabadság listáján a második helyen szerepel, Észtország a világ egyik legfrissebb, vezetékes és technológiailag fejlett országa. Ahogy az várható volt, az Internet-szabadság szerint az „ingyenes és nyílt internet-hozzáférés mint a társadalom fejlesztésének motorjaként” felsorolt ​​ország nem tiltotta a VPN-ek használatát.

Etiópia

A VPN legális Etiópiában?
Igen

Etiópia nem túl barátságos hely, mint internetfelhasználó, különösen figyelembe véve, hogy az etióp kormány nemcsak nem tiltotta meg a VoIP-szolgáltatások használatát, hanem ténylegesen akár 15 év börtönbüntetéssel kriminalizálta azt..

F

Fiji

A VPN legális Fidzsi-szigeteken?
Igen

Nem érkezett hiteles jelentés arról, hogy a kormány Fidzsi-szigeteken cenzúrázta volna az internetet. A fidzsi kormány szintén nem tiltotta meg a VPN-ek használatát.

Finnország

A VPN Legal Finnországban?
Igen

Míg Finnország nem aktívan cenzúrázza az internetet, híreket tett, amikor a kormány végrehajtotta a gyermekpornográfia szűrésére vonatkozó politikát, amely szerint az emberek úgy érezték, hogy nem megfelelően hajtják végre, és tévesen szűrik a webhelyeket. Az nem segített abban, hogy a finn legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy törvényes a kritikus cenzúrázása. A VPN-ek használata azonban teljesen legális.

Franciaország

A VPN Legal Franciaországban?
Igen

Franciaország politikája van a terrorizmus és a gyűlölet visszaszorítására az állampolgárok internetes aktív nyomon követése révén. Sokan attól tartanak, hogy ezt a politikát túlzottan bevezetik, és a cenzúra aktívan növekszik, bár csak a francia hatóságok több mint 2700 webhelyet blokkoltak 2016-ban. A VPN-ek használata ebben az országban legális.

G

Gabon

A VPN legális Gabonban?
Igen

Miközben hallottunk arról, hogy a kormányok válságidőszakban alkalmazzák a takarítás szabadságát, biztos vagyok benne, hogy nagyon kevés ember ismeri az internetes takarítás idejét - nos, legalábbis addig, amíg el nem érkezik Gabonba. Az ország híreket hozott egy napi 12 órás internet-kijárási tilalom létrehozásáról, amelyben a polgárok éjjel nem tudják használni az internetet. Ennek ellenére a VPN-ek használata továbbra is legális az országban.

Gambia

A VPN legális Gambia-ban?
Igen

Nemrégiben Gambia hírt tett az internet-hozzáférés és a nemzetközi telefonhívások lezárásáról a választások előtt. Gambiaban azonban a VPN-ek használata továbbra is legális.

Grúzia

A VPN Legal Grúziában?
Igen

Grúzia nagy előrelépést tett, amikor az Alkotmánybíróság 2016 áprilisában megfordította az Állami Biztonsági Szolgálat azon képességét, hogy közvetlen hozzáférést biztosítson felhasználói telekommunikációs adataihoz, ám az ország nem pontosan hibátlan a cenzúra vonatkozásában: a grúz kormány egyszer híreket tett a blokkolásról. Röviden a WordPress és a Youtube oldalról. Ugyanakkor ebben az országban a VPN-ek használata legális.

Németország

A VPN Legal Németországban?
Igen

Németország többször is híreket tett az internet cenzúrázására tett kísérleteiről, és a közelmúltban a német igazságügyi miniszter olyan jogszabálytervezetet javasolt, amely lehetővé teszi a kormány számára a szociális média oldalak nyomon követését és cenzúrázását. A VPN-ek használata Németországban azonban törvényes.

Ghána

A VPN legális Ghánában?
Igen

Mivel az afrikai demokrácia egyik példaképe, a VPN-k használata Ghánában teljesen törvényes. Nemrég azonban, amikor a világ meglepődött, a ghánai rendõrség bejelentette a kormány azon szándékát, hogy a szavazási napon lezárja a közösségi médiát annak elkerülése érdekében, hogy a közösségi médiát „félrevezetõ információk küldésére használják, amelyek destabilizálhatják az országot”. Ghána Afrikában már régóta demokratikus példaként tekintik, ezért sokan meglepődtek ezen a hírről. A nyugat-afrikai ország azonban végül nem folytatta a leállítást.

Görögország

Van VPN Legal Görögországban?
Igen

A kutatások rámutattak, hogy a görög kormány nemrégiben kezdeményezett nagyszabású tartalomblokkolást, amely egyenértékű az internetes cenzúrával. A VPN-ek használata Görögországban azonban továbbra is legális.

Grenada

Van VPN Legal Grenada-ban?
Igen

Grenada egyszer közzétett egy olyan törvény elfogadásáról szóló értesítést, amely előírja, hogy az embereket börtönbe kell küldeni, vagy akár 37 000 dollár bírságot kell fizetniük valakinek az online sértéséért vagy a technológia használatáért „bajok” elkövetéséért. Függetlenül attól, hogy a VPN-ek használata továbbra is törvényes az országban..

Guatemala

A VPN legális Guatemalában?
Igen

Guatemala híres arról, hogy rutinszerűen megsérti polgárainak szólásszabadságát és sajtószabadságát, különösen azáltal, hogy legalizálja több olyan elektronikus megfigyelési technikát, amelyek veszélyeztetik az online adatvédelmet. Ugyanakkor a VPN-ek használata törvényes az országban.

Guinea

A VPN legális Guineában?
Igen

Nincs megbízható bizonyíték arra, hogy a kormány korlátozná az internethez való hozzáférést, és a VPN-k használata Guineában jelenleg törvényes..

Bissau-Guinea

A VPN legális Bissau-Guinea területén?
Igen

Nincs bizonyíték az Internet interferenciájára Bissau-Guinea területén, és a VPN-ek használata ebben az országban jelenleg törvényes..

Guyana

A VPN legális Guyanában?
Igen

A guyanai kormány nem korlátozza az internethez való hozzáférést, és a VPN-ek használata jelenleg az országban törvényes.

H

Haiti

A VPN legális Haitin?
Igen

A haitiiak körülbelül 12 százaléka használja az internetet, és nincs dokumentált jelentés arról, hogy a haiti kormány aktívan próbálná korlátozni az internetet. A VPN-k használata Haitin teljesen törvényes.

Honduras

A VPN legális Hondurasban?
Igen

Honduras jó hírnevet élvez a média cenzúrája iránt, és az internet sem mentesül. Jelenleg az országban a VPN-ek használata legális.

Magyarország

A VPN Legal Magyarországon?
Igen

Nem nagyon régen fogadott el törvényt a végpontok közötti titkosítás gyakorlati betiltására az országban, és a tüntetések egyszer Európában rohantak ki a magyarországi média- és internetes cenzúra törvénynek köszönhetően. A VPN-ek használata azonban Magyarországon legális.

én

Izland

A VPN Legal Izlandon?
Igen

Guoni Thorlacius Johannesson, az izlandi elnök egyszer híreket tett arról, hogy tiltja a hawaii pizzát, ha esélye van rá, de szerencsére az általa vezetett ország még nem tiltja be vagy fontolja meg a VPN-ek használatát..

India

A VPN legális Indiában?
Igen

India nemrégiben hírt tett, amikor a kormány figyelmeztette az internethasználókat, hogy három év börtönbe kerülhetnek, és körülbelül 4465 dollár bírságot szab ki a tiltott webhelyek látogatása miatt. Nem tartott sokáig, amíg egy indiai bíró meg nem tisztázta, hogy ez csak téves kommunikáció, és hogy a „tiltott” weboldal látogatása nem törvénytelen. Függetlenül attól, hogy az ország még nem tiltja meg a VPN-ek használatát.

Indonézia

A VPN Legal Indonéziában?
Igen

A Youtube, a Reddit és a Vimeo csak néhány legnépszerűbb oldal, amelyet az indonéz kormány blokkolt. Szerencsére ezekre a webhelyekre továbbra is hozzáférhetünk VPN-sel, mivel az indonéz kormánynak még nem engedélyezi a VPN-ek használatát.

Írország

A VPN Legal Írországban?
Igen

Általánosan elfogadott egyetértés abban, hogy Írországban létezik az internetes cenzúra, de a VPN-ek használata teljesen törvényes az Európai-szigeten.

Izrael

A VPN legális Izraelben?
Igen

Izrael nemrégiben híreket tett egy törvény bevezetéséről, amely lehetővé tenné, hogy kormánya blokkolja a „kezdeményező” tartalmat. Ebben az országban azonban nagyon kevés a cenzúra vagy az internetbe való beavatkozás módja. A VPN-ek használata szintén törvényes.

Olaszország

Van VPN Legal Olaszországban?
Igen

Olaszország nemrégiben hírt tett, amikor olyan törvényjavaslatot terjesztett elő, amely előírja a webhelyvezetők számára, hogy cenzúrázzák az áldozatok személyes és társadalmi helyzetét - a szakértők ezt a törvényt a cenzúra bevezetésének egyik módjára hívták fel. Nem sok dokumentáció állt arról, hogy az olasz kormány zavarja az internetet, és a VPN-ek használata jelenleg az országban törvényes.

J

Jamaica

A VPN Legal Jamaicában?
Igen

Nem érkezett hiteles jelentés arról, hogy a jamaikai kormány cenzúrázta volna az internetet. A VPN-ek használata az országban is törvényes.

Japán

A VPN Legal Japánban?
Igen

Japánban az internet penetrációja rendkívül magas, több mint 90 százalék, és beszámoltak arról, hogy egyes jogszabályok „aránytalanul szankcionálják az egyes online tevékenységeket”. Nem érkezett azonban hiteles jelentés arról, hogy a kormány megpróbálta cenzúrázni polgárait az interneten keresztül, és a VPN használata ebben az országban törvényes.

Jordánia

A VPN legális Jordániában?
Igen

Noha Jordániában beszámoltak a „könnyű” cenzúráról, különös tekintettel a nemzetbiztonságot fenyegető politikai kérdésekre, az ország valóban jól teljesít, mint a Közel-Kelet többi országa. A VPN-ek használata az országban is törvényes.

K

Kazahsztán

A VPN Legal Kazahsztánban van?
Igen

Kazahsztán azon országok egyike, ahol aktív internetes cenzúra működik. Valójában egy ponton a dél-kazahsztáni régió kormánya lekapcsolta az internetet és egy ideig blokkolta a mobiltelefon-hálózatokat. Ugyanakkor ebben az országban a VPN-ek használata továbbra is legális.

Kenya

A VPN legális Kenyában?
Igen

Kenya azon kevés afrikai ország egyike, ahol nincs kormányzati cenzúra formája. Az OONI nemrégiben készített öt hónapos tanulmánya gyakorlatilag nem mutatott nyomot az internetes cenzúra nyomáról az országban. A VPN-k használata Kenyában is törvényes.

Kiribati

A VPN Legal Kiribatiban?
Igen

Míg Kiribatiban nagyon alacsony az internethozzáférés - mivel az állampolgárok mindössze 11,5 százaléka használja az internetet -, nincs jele az internetes cenzúrának vagy a kormánynak, amely megpróbálja korlátozni polgárainak internet-hozzáférését ebben az óceáni országban. A VPN-ek használata ebben az országban is törvényes.

Koszovó

A VPN legális Koszovóban?
Igen

A távközlés elhallgatásáról szóló törvény - amelynek célja, hogy a kormány valós idejű hozzáférést biztosítson az összes elektronikus kommunikációhoz kapcsolódó adathoz - amelyet a koszovói kormány néhány évvel bevezetett, vegyes érzelmekkel kezdett szembesülni. Egyesek szerint ez a cenzúra egy formája, mások szerint ez a bűncselekmények elleni küzdelem hatékony módja. Általában azonban nem számoltak be a kormány cenzúrájáról vagy az internet beavatkozásáról Koszovóban, és a VPN-ek használata ebben az országban legális..

Kuvait

A VPN legfontosabb Kuvaitban?
Igen

Kuvait nagyon aktív az internet cenzúrázása terén, és a szakértők kritikát fejeztek ki annak törvényei iránt, amelyek szerintük az internetes véleménynyilvánítás szabadságának korlátozására és az online tevékenységek célzására használhatóak. Ugyanakkor az országban a VPN-ek használata továbbra is legális.

Kirgizisztán

Kirgizisztánban a VPN Legal?
Igen

Kirgizisztánban aktív internetes cenzúra zajlik - az online újságírókkal szemben az állami tisztviselõket kritizáló tartalmak közzétételére szankciók vonatkoznak -, és a kormány jelentései szerint a kormány aktívan visszaél a felügyeleti hatásköreivel (például telefonos beszélgetések kiszivárogtatásával az ellenzéki szereplők között). A VPN-ek használata ebben az országban azonban törvényes.

L

Laosz

A VPN legális Laoszban?
Igen

Laosz hiperaktív abban a tekintetben, hogy cenzúrázza polgárait és korlátozza az internetes tevékenységeiket - egészen az állampolgárok országhatárokon kívüli tevékenységeinek figyelemmel kíséréséig - különösen, amikor a „nemzetbiztonságot fenyegetőnek” tartja. A VPN-k használata törvényes az országban.

Lettország

A VPN Legal Lettországban?
Igen

Lettország egy szabad ország, amelynek nincs dokumentált jelentése az internetes cenzúráról vagy a kormány beavatkozásáról a polgárok internethasználatában. Még az oroszországi legfrissebb webhelyet is tárolja. A VPN-ek használata ebben az európai országban is törvényes.

Libanon

A VPN legális Libanonban?
Igen

Amikor egy ország tiltja a filmet Csodanő mivel a filmsztár… várjon rá… izraeli állampolgár, tényleg fel kell kérdeznünk az internetes cenzúrával kapcsolatos álláspontjáról? Ha még mindig kérdeznie kell, a VoIP használata Libanonban is illegális. Szerencsére még nem gondolkodtak a VPN-k betiltásáról.

Lesotho

A VPN legális Lesothoban?
Igen

Lesothoban alacsony az internet penetráció, polgárainak kevesebb mint egynegyede használja az internetet. Nagyon kevés feljegyzés történt arról, hogy a kormány megpróbálta cenzúrázni polgárainak internethasználatát. A VPN-ek az országban is legálisak.

Libéria

A VPN legális Libériában?
Igen

Libéria korlátozó internetes jogalkotása és az állampolgárok aktív felügyelete vezetett ahhoz, hogy felvegyék az újságírók védelmével foglalkozó bizottság (CPJ) azon országok listájába, ahol a sajtószabadság korlátozott. Ez az ország azonban még nem tiltja a VPN-ek használatát.

Líbia

A VPN legális Líbiában?
Igen

Az emberi jogok megsértése, valamint az aktív internetes cenzúra és a kormány beavatkozása óta Líbia még mindig szabad, amikor a kormány cenzúrázza. A VPN-ek használata ebben az országban azonban teljesen törvényes.

Liechtenstein

A VPN legális Liechtensteinben?
Igen

Liechtensteint a sajtószabadság szempontjából nagyon magasra értékelik, és a kormány nem tett aktív erőfeszítéseket az Internet cenzúrázására. A VPN-ek használata ebben az országban is törvényes.

Litvánia

A VPN Legal Litvániában?
Igen

Litvánia viszonylag szabad ország a sajtó és az internet szabadsága terén, ám az olyan fejlemények, mint például az országban az internetes szerencsejátékokat szabályozó törvény nemrégiben történt módosítása, cenzúrázást keltettek. A VPN-ek használata az országban törvényes.

Luxemburg

A VPN Legal Luxemburgban?
Igen

Luxemburg általában szabad ország az internet használatában, és nincs olyan hiteles, dokumentált jelentés, amely szerint a kormány cenzúrázná az internetet. A VPN-ek használata az országban is törvényes.

M

Macedónia

A VPN Legal Macedóniában?
Igen

Nincs bizonyíték az internetes cenzúráról vagy arról, hogy a kormány megpróbálta korlátozni a polgárok Internethez való hozzáférését Macedóniában, és a VPN-ek használata jelenleg az országban törvényes.

Madagaszkár

A VPN legális Madagaszkáron?
Igen

Madagaszkáron nagyon alacsony az internetes penetráció, és annak ellenére, hogy a média más formáit időnként cenzúrák, az internet viszonylag ingyenes volt. A VPN-ek használata ebben az országban is törvényes.

Malawi

A VPN legális Malwiban?
Igen

Jelenleg nincs hiteles jelentés arról, hogy a malavai kormány aktívan cenzúrázná az internetet vagy beavatkozna a polgárok internethasználatába. A VPN-ek használata az országban is törvényes.

Malaysia

A VPN legális Malajziában?
Igen

Miközben Najib Razak a maláj miniszterelnök egyszer - 2011 áprilisában - megígérte, hogy Malajzia soha nem cenzúrázza az internetet, Malajzia elkezdte blokkolni azokat a webhelyeket, amelyek a miniszterelnök korrupciós botrányát jelentették 2015-ben. Nos, azt gondoljuk, hogy mi a jó a lúdnak, az nem jó a botrányért. Ugyanakkor az országban a VPN-ek használata továbbra is legális.

Maldív-szigetek

A VPN legális Maldív-szigeteken?
Igen

Noha a maldív kormány rutinszerűen blokkolja az erkölcstelennek vagy iszlámellenesnek tartott weboldalakat, még meg kell tiltaniuk a VPN-ek használatát..

Mali

A VPN legális Maliban?
Igen

Az Internet elfogadása eddig Mali-ban nagyon alacsony volt, és az országnak rendkívül lassú és megbízhatatlan kapcsolatokkal kell foglalkoznia. A kormány nem igazán beavatkozott a polgárok internethasználatába, és a VPN-ek használata törvényes az országban.

Málta

A VPN Legal Máltán?
Igen

Nemrégiben több ezer ember ment el Málta utcáira, hogy tiltakozzanak a máltai kormány által bevezetett rágalmazási törvényről, mivel úgy érezték, hogy azt ürügynek fogják használni a máltai állampolgárok online cenzúrázására. A máltai kormány azt állította, hogy nem érdekli az internet cenzúrázása. A máltai kormány eddig nem aktívan beavatkozott a polgárok internethasználatába, és a VPN-ek használata az országban továbbra is legális..

Marshall-szigetek

A VPN Legal a Marshall-szigeteken?
Igen

Míg a szigeti országban a közelmúltban több mint tíz napig volt internet-leállítás, ez úgy tűnik, hogy hardver kérdés, nem pedig a polgárok internethasználatának korlátozására tett kísérlet. A kormány nem aktívan próbálta korlátozni a polgárok internethasználatát, és a VPN-ek az országban továbbra is legálisak.

Mauritánia

A VPN Legal Mauritániában van?
Igen

Miközben a mauritániai kormány több emberi jogi egyezmény részes fele, nyilvánvalóan dokumentált bizonyítékok vannak arra, hogy aktívan aláírja ezeket a megállapodásokat. A webhelyeket aktívan cenzúrák, a bloggereket börtönbe helyezték, sőt halálra ítélték őket, és az emberi jogok megsértésének más formáit jól dokumentálták. A VPN-ek használata azonban továbbra is legális.

Mauritius

A VPN legális Mauritiusban?
Igen

A mauritiusi IKT-törvény gyakorlatilag kifejezetten megadja a kormánynak az internetes tartalmak blokkolásának jogát - annak gyenge megfogalmazása miatt -, és a törvényt valóban egyszer használták a Facebook hozzáférés blokkolására. Az utóbbi időben azonban nem érkezett hiteles jelentés arról, hogy a mauritiusi kormány megpróbálta cenzúrálni az internetet, és a VPN-ek használata törvényes az országban.

Mexikó

A VPN Legal Mexikóban?
Igen

Mexikó az Internet szempontjából a legszorosabb latin-amerikai országok közé tartozik, és bár a kormány kevés beavatkozást gyakorol a polgárok internetes tevékenységeibe, beszámoltak arról, hogy az újságírókat fenyegetik a kartellek, a kormány és még más újságírók. A VPN-ek használata ebben az országban legális.

Mikronézia

A VPN legális Mikronézia területén?
Igen

Nem érkezett olyan jelentés, hogy a kormány megpróbált volna beavatkozni Mikronézia polgárainak internetes tevékenységeibe. A VPN-k használata az óceáni országban is törvényes.

Moldova

A VPN Legal Moldovában van?
Igen

Noha Moldovában viszonylag kevés beavatkozás zajlik a polgárok internetes tevékenységeiben, a kormány nemrégiben benyújtott törvényjavaslata kritikát váltott ki az iparági érdekelt felek részéről, akik azt állították, hogy ez lehetővé teszi a kormány számára az internet cenzúrázását. Ugyancsak törvényes a VPN használata Moldovában.

Monaco

A VPN legális Monacóban?
Igen

Annak ellenére, hogy az internet kulcsszerepet játszik az információ terjesztésében és felhasználásában Monacóban - a monacói polgárok kb. Fele használja az internetet -, nem érkezett hiteles jelentés arról, hogy a kormány beavatkozott volna a polgárok internetes tevékenységeibe. A VPN-ek használata az országban is törvényes.

Mongólia

A VPN legális Mongóliában?
Igen

Ha úgy gondolja, hogy cenzúrával szembesült, akkor újra gondolkodnia kell. Mongólia kormánya több mint 700, feketelistára felvetett szóból álló adatbázissal rendelkezik, beleértve a „pokol”, „részeg” és „néma” szavakat. Könnyű kitalálni, hogy az ország aktívan cenzúrálja felhasználóinak internetes tevékenységeit. Szerencsére a VPN-ek használata továbbra is legális az országban.

Montenegró

A VPN Legal Montenegróban van?
Igen

Montenegrónak nem feltétlenül van a legjobb hírneve az internetes cenzúra vonatkozásában - valójában nemrégiben híreket tettek a WhatsApp és a Viber tiltására a választási napon. A VPN-ek használata azonban az országban továbbra is legális.

Marokkó

A VPN legális Marokkóban?
Igen

Marokkó híreket tett a Skype, a Viber, a WhatsApp, a Facebook Messenger és akár a VoIP hozzáférés betiltásáról az országban, de az észak-afrikai ország még nem tiltja a VPN-ek használatát..

Mozambik

A VPN legális Mozambikban?
Igen

A mozambiki kormányt nemrégiben állampolgárokat kémkedték el - a kémkedés számos tevékenységet magában foglalott, többek között telefonhívások hallgatását, szöveges üzenetek olvasását, a WhatsApp üzenetek olvasását, a közösségi média tevékenységének figyelését és a polgárok lényegében azt mondták, hogy „bukott! A titkunk a kezünkben van. ”Szerencsére még nem tiltották meg a VPN használatát.

Myanmar

A VPN legális Mianmarban?
Igen

Míg Mianmar egyszer közzétett híreket az állampolgárok internethozzáférésének megzavarására, még akkor is, ha letiltotta a Facebookot és kémkedett a polgárokat, az ország egyre inkább szabaddá válik, és az állampolgárok jogainak megfelelővé válik, és a VPN-ek használata törvényes az országban..

N

Namíbia

A VPN legális Namíbiában?
Igen

Míg a namíbiai kormányt gyakran megállapítják, hogy fenyegeti az újságírókat, az ország az internet általában sokkal biztonságosabb hely, és a kormány nem dokumentált kísérleteket beavatkozni a polgárok internetes tevékenységeibe. A VPN-ek használata Namíbiában is törvényes.

Nauru

A VPN legális Nauru-ban?
Igen

A Nauru kormánya nemrégiben úgy határozott, hogy blokkolja egyes webhelyeket, köztük a Facebook-ot is, hogy megvédje polgárait a „visszaélésekkel” szemben. Igen, tudjuk, hogy a híreket olvasva is kuncogottunk. Szerencsére a kormány nem döntött úgy, hogy betiltja a VPN-eket, hogy megvédje polgárait a „rosszindulatú hackerektől és az adatok tolvajaitól”. Lol!

Nepál

A VPN legális Nepálban?
Igen

Noha a nepáli kormányról nem ismert, hogy ellenőrzi az online tevékenységeket, kevés kétség merült fel azzal a szándékával, hogy cenzúrázza a polgárok online tevékenységeit. A VPN használatát az országban még nem tiltják.

Hollandia

A VPN Legal Hollandiában?
Igen

Holland internetes penetrációja

Szinte az összes polgár használja az internetet - 2014-ben 93% -os penetrációval - az internet Hollandia polgárainak mindennapi tevékenységeinek központi eleme, és általában szabad ország, amikor a Internet. A VPN-ek használata szintén teljesen legális az országban.

Új Zéland

A VPN Legal Új-Zélandon?
Igen

Az új-zélandi kormány aktívan figyeli az internethasználók tevékenységét, miközben a kormány 2010-ben telepített egy internetszűrőt, ám még nem érkezett hiteles jelentés az internetes cenzúráról és elnyomásáról. Ugyanakkor az országban a VPN-ek használata legális.

Nicaragua

A VPN legális Nicaraguában?
Igen

Noha a nicaraguai kormány nem korlátozta a felhasználók internetes tevékenységeit, nem kormányzati szervezetek azt állították, hogy a kormány figyelemmel kíséri e-maileiket. A VPN-ek használata ebben az országban legális.

Niger

A VPN legális Nigerben?
Igen

Valójában még nem érkezett jelentés arról, hogy a nigériai kormány cenzúrázta volna az internetet, és ez elég meglepő, ha figyelembe vesszük az emberi jogi visszaélésekről szóló jelentéseket és az újságírók iránti megtorlást, amelyek kritizálják a kormányt. Ennek azonban értelme van, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a polgárok mindössze 2% -a volt az interneten 2014-ben. Arra gondolunk, hogy az internet még mindig túl kicsi ahhoz, hogy érdemelje a kormány figyelmét. A VPN-ek használata törvényes az országban.

Nigéria

A VPN Legal Nigériában?
Igen

Noha Nigériában csekély a beavatkozás és az internetes cenzúra, a kormány által nemrégiben beterjesztett szociális média-törvényjavaslat vitákat váltott ki egy olyan tendencia részeként, amelyben az afrikai nemzetek a polgárok internetes tevékenységeinek ellenőrzésére koncentrálnak. Ugyanakkor az országban a VPN-ek használata legális.

Norvégia

A VPN Legal Norvégiában?
Igen

Az norvégok mintegy 97 százaléka használja az internetet, és ebben az országban az egyik legmagasabb az internet penetrációja. Nem érkezett olyan hiteles jelentés, hogy a kormány megpróbálta korlátozni az internethez való hozzáférést, és a VPN-ek használata az országban teljesen törvényes.

P

Pakisztán

A VPN Legal Pakisztánban van?
Igen

A Youtube, a Facebook, a Flickr és még a Wikipedia is blokkolva van ebben az országban - a közelmúltban megszüntették a Youtube tilalmát. Internetes szűrés is működik a polgárok számára megmutatott tartalom és keresési eredmények szűrésére. Ugyanakkor ebben az országban a VPN-ek használatát még nem tiltják be.

Palau

A VPN legfontosabb Palau-ban?
Igen

Nincsenek dokumentált jelentések az internetes cenzúráról Palau-ban, és a VPN-ek használata ebben az országban legális.

Palesztina

A VPN legális Palesztinában?
Igen

A jelentések szerint a palesztin kormány aktívan cenzúrázza polgárainak és az ellenzéki média internetes tevékenységeit. A palesztin kormány számos webhelyet is bezárt. A VPN-ek használata jelenleg törvényes az országban.

Panama

A VPN legális Panamában?
Igen

A panamai kormány nem rendelkezik olyan dokumentált jelentéssel, amely korlátozná a polgárok internethez való hozzáférését, és a VPN-ek használata az országban törvényes.

Pápua Új-Guinea

A VPN Legal Pápua Új-Guineában?
Igen

A kormány nem tett aktív erőfeszítéseket az állampolgárok internet-hozzáférésének korlátozására, ám a nemrégiben bevezetett számítógépes bűnözésről szóló törvény megváltoztatja ezt a nézetet - mivel sokan úgy vélik, hogy azt ürügyként vezetik be, hogy a kormány kifejezetten cenzúrázza a cenzúrákat. az internet. A VPN-k használata Pápua Új-Guineában törvényes.

Paraguay

A VPN legális Paraguay-ben?
Igen

Paraguay szabad ország az internethasználat és a jogok vonatkozásában, és a kormány nem tett aktív lépést a felhasználók internet-hozzáférésének korlátozására. A VPN-ek használata jelenleg törvényes az országban.

Peru

A VPN legális Peruban?
Igen

Peru biztonságos és ingyenes környezetet biztosít az országot internetező peruiiak számára, és a kormány nem igyekezett korlátozni a felhasználók online tevékenységeit. A VPN-ek használata törvényes az országban.

Fülöp-szigetek

A VPN Legal a Fülöp-szigeteken?
Igen

A Fülöp-szigeteki kormány az utóbbi időben nem tett erőfeszítéseket annak megakadályozására, hogy a filippínók hozzáférjenek az internethez. A VPN-ek használata az országban is törvényes.

Lengyelország

A VPN Legal Lengyelországban?
Igen

Míg Lengyelországot általában ingyenes országnak tekintik az internethasználat és a polgárok internetes jogainak tiszteletben tartása terén, a kormánya bevezetett új, terrorizmus elleni küzdelemről és megfigyelésről szóló törvény - amely a kormánynak felhatalmazást ad a weboldalak blokkolására - került hatályba. nehéz kritika. Ugyanakkor az országban a VPN-ek használata továbbra is legális.

Portugália

A VPN Legal Portugáliában?
Igen

Nem érkezett hiteles, dokumentált jelentés arról, hogy Portugália kormánya megpróbálta beavatkozni vagy korlátozni a polgárok internet-hozzáférését, és a VPN-ek használata jelenleg az országban törvényes.

Q

Katar

A VPN legális Katarban?
Igen

Míg Katar általában blokkolja az obszcén tartalmat vagy az iszlám szempontjából kritikusnak ítélt tartalmat, ártatlan webhelyeket magyarázat nélkül is blokkoltak. A kormány többször is világossá tette, hogy semmiféle szerepet nem vállal semmilyen telek blokkolásában; meghatározzák a törvényt és a dolgokat az internetszolgáltatóra bízják. Ebben a közel-keleti országban a VPN-ek használata törvényes.

R

Románia

A VPN Legal Romániában?
Igen

Noha Románia viszonylag szabadon számolt a felhasználók internetes jogaira vonatkozóan, kritikával szembesült az ország szerencsejáték-weboldalainak ellenőrzését célzó törvény bevezetésével kapcsolatban - sokan szerint ez a törvény könnyen felhasználható a polgárok internetes tevékenységeinek cenzúrázására. A VPN-ek használata törvényes az országban.

Ruanda

A VPN legális Ruandában?
Igen

A ruandai kormányt elfogták akadályozni a független újságok és az ellenzékhez tartozó webhelyek blokkolását - a kormányt szintén elfogták, hogy kémkedjenek internet-használói ellen. A VPN-ek használatát azonban még illegálissá kell tenni.

S

Saint Kitts és Nevis

A VPN legális Saint Saint Kittsben és Nevisben?
Igen

Nem érkezett olyan jelentés, hogy a kormány ebben az országban megkísérelte volna korlátozni az internethez való hozzáférést, és a VPN-ek használata törvényes.

Saint Lucia

A VPN legális Saint Saint Lucia-ban?
Igen

Nincs olyan jelentés, hogy a kormány Saint Lucia cenzúrázná az internetet, a VPN-ek használata az országban törvényes.

Saint Vincent és a Grenadine-szigetek

A VPN Legal Saint Vincentben és a Grenadine-szigetekben?
Igen

Nem érkezett hiteles jelentés arról, hogy a kormány Saint Vincentben és Grenadine-szigetekben korlátozta volna az állampolgárok internetének elérhetőségét, ám a kormány nemrégiben bevezetett jogszabályai kritikákat generáltak olyan záradékok miatt, amelyek lehetővé teszik az internetes tartalom cenzúrázását. Ebben a karibi országban a VPN-ek használata törvényes.

Szamoa

A VPN legális Samoa-ban?
Igen

Nem érkezett hiteles jelentés arról, hogy a szamói kormány beavatkozna az állampolgárok internetes jogaiba és használatába, és a VPN-ek használata ebben az országban legális..

San Marino

A VPN legális San Marinóban?
Igen

San Marino egy ingyenes ország az internetjogok terén, és nem dokumentálták, hogy a kormány beavatkozott-e az állampolgárok internetes jogaiba. A VPN-ek használata jelenleg törvényes az országban.

Sao Tome és Principe

A VPN legális Sao Toméban és a Principe-ben?
Igen

Nincs megbízható bizonyíték arra, hogy a kormány megpróbálta zavarni az internetet ebben a közép-afrikai országban, és a VPN-ek használata teljesen törvényes.

Szaud-Arábia

A VPN Legal Szaúd-Arábiában?
Igen

Szaúd-Arábia aktívan cenzúrázza felhasználói internetes tevékenységeit, a The Guardian pedig egyszer az internetes cenzúrában az arab rendszerek vezetőjének nevezte. Az újságíróknak és a blogíróknak külön engedélyt kell szerezniük az Információs Minisztériumtól. Valamilyen okból, és nem tudjuk, miért, ez a kormány még teljes mértékben betiltja a VPN-ek használatát az országban.

Skócia

A VPN legális Skóciában?
Igen

Volt néhány online cenzúra Skóciában, különösen az érzékeny kérdésekkel kapcsolatban. Egy jelentés szerint a szex, a dohányzás, a drogok, a mentális egészség és a visszaélések kérdéseivel foglalkozó jótékonysági szervezetek webhelyeit a nagyobb internetszolgáltatók blokkolták, mivel ezeken a webhelyeken érzékeny kulcsszavak vannak..

Szerencsére a VPN-k használata Skóciában továbbra is teljesen legális.

Szenegál

A VPN legális Szenegálban?
Igen

Míg sokan Szenegált általában mentesek az internetes cenzúrától, sokan szemöldökét vettek fel a számítógépes bűnözésről szóló törvényével, a titkosítási rendelettel és más törvényekkel kapcsolatban, amelyek véleményük szerint a kormány carte blanche-jére cenzúrálják az ország internethasználatát, ha akarják. A VPN-ek használatát az országban még nem legalizálták.

Szerbia

A VPN legális Szerbiában?
Igen

A webhelyek offline elérése a kormány teljesítményének kritikájáért, az emberek „hamis hírek és pánik terjesztéséért” való visszatartása (olvassuk el: a kormánynak a Facebookon való kritikája a rossz teljesítmény és a hazugság miatt) és sok más atrocitás nem szokatlan Szerbiában. Tény, hogy a szerb kormány visszaél az internetes jogokkal. Ennek ellenére még nem tiltják a VPN-ek használatát.

Seychelles

A VPN legális Seychelle-szigeteken?
Igen

Jelentések készültek arról, hogy a kormány megkísérelte korlátozni a polgárok internet-hozzáférését Seychelle-szigeteken, különösen amikor az ellenzéki aktivisták elnyomására törekedtek. Jelenleg az országban a VPN-ek használata legális.

Sierra Leone

Sierra Leonéban a VPN Legal?
Igen

Nem volt dokumentált jelentés arról, hogy a kormány megpróbált volna beavatkozni a polgárok internethasználatába, és a VPN-ek használata ebben az országban legális..

Singapore

A VPN Legal Szingapúrban?
Igen

A politikai weboldalakat bezárták, a kormány kritikáit célzották és Szingapúrban dokumentálták a cenzúra egyéb formáit. A VPN-ek használata azonban az országban továbbra is legális.

Szlovákia

A VPN Legal Szlovákiában?
Igen

Kisebb eseteket találtak arról, hogy ebben az országban a kormány beavatkozik az állampolgárok internethasználatához való jogába, és a VPN-ek használata az országban jelenleg törvényes..

Szlovénia

A VPN Legal Szlovéniában?
Igen

Mivel a szlovén emberek több mint 73% -a használja az internetet, Szlovéniában az internet elfogadása meglehetősen magas. Nem volt hiteles jelentés arról, hogy a kormány ebben az országban cenzúrázni próbálta az internetet, és a VPN-ek használata jelenleg törvényes.

Salamon-szigetek

A VPN Legal a Salamon-szigeteken?
Igen

Noha az internet penetrációja nagyon alacsony ebben az óceáni országban, nem készült olyan dokumentált jelentés, amely szerint a kormány megpróbálná zavarni a polgárok internet-hozzáférését. A VPN-ek használata ebben az országban is törvényes.

Szomáliában

A VPN Legal Szomáliában?
Igen

Mivel a szomáliai kormány rendszeresen blokkolja a tevékenységeire kritikus webhelyeket, nem kétséges, hogy létezik internetes cenzúra. A VPN-ek használatát azonban még nem tiltják.

Dél-Afrika

A VPN Legal Dél-Afrikában?
Igen

Dél-Afrika hírt tett, amikor a kormány bevezetett egy „Online szabályozási politikáról” szóló törvényjavaslatot, amely szerint sokan a legrosszabb internetes cenzúra-törvény Afrikában. Az ország általában mentes volt a polgárok internetes jogairól. A VPN-ek használata törvényes az országban.

Dél-Korea

A VPN Legal Dél-Koreában?
Igen

Dél-Korea többször is híreket tett a felhasználók internetes tevékenységének megfigyelésére és cenzúrázására. Ugyanakkor ebben az országban a VPN-ek használata legális.

Dél Szudán

A VPN legális Dél-Szudánban?
Igen

Noha az internet penetrációja Dél-Szudánban alacsony, a kormány cenzúrálja a polgárok internetes tevékenységeit. A VPN-ek használata törvényes az országban.

Spanyolország

A VPN Legal Spanyolországban?
Igen

Míg Spanyolország általában szabad ország, amikor a polgárok internetes jogairól van szó, nemrégiben tett híreket, amikor a miniszterelnök pártja javasolta a közösségi média mémek betiltását. A VPN-ek használata törvényes az országban.

Srí Lanka

A VPN legális Srí Lanka-ban?
Igen

Jelentések készültek arról, hogy a Srí Lanka-i kormány cenzúrázta polgárainak internetes tevékenységeit és blokkolja a kormány számára kritikus webhelyeket. Ugyanakkor a VPN-ek használata törvényes az országban.

Szudán

A VPN legális Szudánban?
Igen

Az Internet leállítása, az internetes kávézók támadása és az internethasználók letartóztatása Szudánban nem ritka. Az ország azonban javul az állampolgárok internetes szabadsága szempontjából. A VPN-ek használata törvényes az országban.

Suriname

A VPN legális Suriname-ban?
Igen

Nem érkezett hiteles jelentés arról, hogy a kormány megpróbálta cenzúrázni a polgárok internethasználatát, és a VPN-ek használata törvényes az országban.

Szváziföld

Van VPN Legal Szváziföldön?
Igen

Noha jelentések voltak arról, hogy a kormány aktívan figyeli a polgárok internethasználatát, nem érkezett jelentés a polgárok internetes tevékenységeinek cenzúrázásáról. A VPN-ek használata jelenleg törvényes az országban.

Svédország

A VPN Legal Svédországban?
Igen

Mivel az állampolgárok több mint 91 százaléka használja az internetet, Svédországban az egyik legmagasabb az internet penetrációja a világon. Nem érkezett hiteles jelentés arról, hogy a kormány beavatkozott volna a polgárok internetes tevékenységeibe, és a VPN-ek használata törvényes az országban.

Svájc

A VPN Legal Svájcban?
Igen

Míg Svájc az internetes szabadság szempontjából szabad ország, a polgárok 65,5 százaléka népszavazáson szavazott egy olyan törvényjavaslat támogatására, amely a kormány számára felhatalmazást ad arra, hogy kémkedjen a polgárok internetes tevékenységeire. A VPN-ek használata ebben az országban legális.

Szíria

A VPN legális Szíriában?
Igen

Szíria régóta rendelkezik emberi jogi visszaélésekkel és internetes cenzúrával, de a VPN-ek használata jelenleg az országban legális.

T

Taiwan

A VPN legális Tajvanon?
Igen

Ez a kelet-ázsiai ország néhány évvel ezelőtt olyan törvényjavaslatot javasolt, amely Kínához hasonló hatáskörrel ruházza fel az internetet cenzúrálni, de eddig nem érkezett jelentés arról, hogy a kormány cenzúrálná az internetet vagy tiltaná a VPN-k használatát..

U

Egyesült Királyság (UK)

A VPN legális az Egyesült Királyságban (UK)?
Igen

Az általános feltételezésekkel ellentétben az Egyesült Királyság nem pontosan szabad a cenzúrával kapcsolatos vádakkal kapcsolatban - híreket tett a VPN-k aktív betiltására a „gyermekek védelme” ürügyén. Azonban a VPN-ek használata továbbra is legális az Egyesült Királyságban.

Amerikai Egyesült Államok (USA)

A VPN legális az Amerikai Egyesült Államokban (USA)?
Igen

2014-ben az Egyesült Államokat beillesztették a Riporter Határok nélküli „internetes ellenségei” listájába az „internet iránti bizalom és a saját biztonsági normáinak” aláásása érdekében. Míg az első módosítás védi a polgárok szólás- és sajtószabadságát, valamint az Egyesült Államokat nem aktívan próbál cenzúrázni az internetet, túl sok szivárgás történt a kormány titkos megfigyelési tevékenységeivel kapcsolatban. Ugyanakkor az országban a VPN-ek használata teljesen törvényes.

Tudja meg, hogy a VPN-ek jogszerűek-e az Ön országában:

Ha jó és megbízható VPN-szolgáltatást keres, olvassa el itt a VPN-véleményeket.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me