Windscribe VPN pregled

Windscribe VPN pregledJe li doista tako "privatno" kako je i obećano?


Canadian Windscribe je dobra alternativa za američke VPN pružatelje ili za one koji žele koristiti svoj besplatni VPN plan koji dolazi s 10 GB propusnosti sesije (mjesečno).

Njihove performanse mrežnog poslužitelja nisu brze kao ExpressVPN ili NordVPN, ali nude standardni standard OpenVPN protokol za tuneliranje s 256-bitnom AES enkripcijom.

Unatoč relativno novoj VPN usluzi, njihovo proširenje za Chrome, koje korisnicima pruža besplatan proxy pristup, već je koristilo više od 900 000 ljudi.

Evo svega što smo voljeli, ne voljeli i što smo iskreno mrzili.

WindscribeVPN Pregled

OPĆI RANK: # 3 od 78 VPN-a
KORIŠTENJE: Jednostavan za korištenje
Datoteke dnevnika: Nema pravila za prijavu
Lokacije: 58 zemalja, 480+ poslužitelja
PODRŠKA: Servisni roboti s često nekorisnim odgovorima
TORRENTING: Ograničena bujica
Netflix: Da 2/5
Šifriranje / PROTOKOL: 256-bitni AES, OpenVPN i još mnogo toga
TROŠKOVI: 9,00 USD mjesečno ili 4,08 USD mjesečno
SLUŽBENA STRANICA: www.windscribe.com

Windscribe Pros

Windscribe ima izvrsnu kompatibilnost uređaja. Njihove mogućnosti šifriranja i protokola su jake. Aplikacija je bila vrlo korisna. Dopuštanje bujice (iako malo ograničeno).

A njihovi poslužitelji specifični za Netflix radili su sjajno.

Evo što smo voljeli o njihovoj usluzi.

1. Jaka privatnost & Značajke šifriranja

Windscribe podržava najbolje VPN protokole poznate muškarcu (i ženama), uključujući OpenVPN, IKEv2, TCP, UDP i SOCKS5 protokole.

Zanimljivo je da se IKEv2 protokol koristi prema zadanim postavkama, unatoč tome što je OpenVPN industrijski standard. (Možda biste željeli napomenuti da se što prije prebacite na ASAP kad ga počnete koristiti.)

Obrazloženje je zato što ćete dobiti pristup šifriranju šifriranja AES-256 najbolje klase (sa autorskim SHA512 i 4096-bitnim RSA ključem) za aplikacije za radne površine i AES_128_GCM šifrom za proširenja njihovih preglednika. Ove će tehničke detalje imati stručnjaka za sigurnost.

Ako niste sigurnosni profesionalac, samo shvatite da to u osnovi znači "stvarno dobro."

Na ovom kraju spektra šifriranja nisu se pojavili poznati kvoči.

Ali nemojmo se tu zaustaviti.

Jer sva šifriranje na svijetu neće vas zaštititi od same VPN usluge koju koristite. Mnogi sjenoviti evidentiraju vaše podatke. Ili ga koriste za prodaju najvišem ponuđaču za oglašavanje.

To ovdje nije prihvatljivo.

Da bismo se provjerili, prokopali smo detalje koji vrijede za dirkanje i otkrili smo da je Windscribe ne čuva nikakve zapisnike.

WindScribe pravila zapisivanjaNe vodi se zapisnik

Skupljaju nekoliko detalja.

Ovo uključuje približno mjesec dana širine pojasa kako bi besplatni korisnici bili u kontroli. Inače će čuvati vaše OpenVPN korisničko ime, poslužitelj, vrijeme veze i količinu prenesenih podataka oko tri minute.

Inače su njihovi uvjeti prilično standardni u skladu s ostatkom VPN tržišta. Nikakve tajne ili fini tisak koji se na kraju ne bi mogli zasmetati.

2. Bez propuštanja, bez virusa = siguran za upotrebu

Protjecanja DNS-a i WebRTC-a pružaju korisnicima lažan osjećaj sigurnosti.

Vi zapravo ne znate da postoje. Nemate načina znati kada se pojave.

Jedini način da ih primijete je aktivno provjeravanje IP adrese koju vaš klijent prikazuje s onom koju svaki test zapravo vidi.

Dvoje boljih utakmica.

Jer ako ne, to znači da svi ostali koji promatraju ovu vezu također mogu vidjeti gdje se uistinu nalazite.

Windscribe probni testovi pojavljuju se u stupcu Pros s dobrim razlogom:

Tijekom pet ispitivanja nisu otkrivena curenja.

Rezultat testa WebRTC propuštanja:

windcribe test za propuštanje webrtc-a

Rezultat testa IP propusnosti:

IP test propuštanja vjetrobrana

Rezultat testa DNS propuštanja:

dns test propuštanja vjetrova

Rezultat ispitivanja curenja 5

test propuštanja 5 1

Da bismo samo provjerili, proveli smo i njihove instalacijske datoteke putem VirusTotal.com da bismo bili sigurni da niste izlagali svoje uređaje nijednom drugom skrivenom, zlonamjernom softveru.

Ovi testovi su također postali čisti. Tri klica za Windscribe.

Virustotalno skeniranje 1

3. Značajka Windflixa za zaobilaženje Netflixovih ograničenja

Normalni poslužitelji Windscribe-a neće raditi s Netflixom (prilikom testiranja dobili smo nulu od tri).

To nije neuobičajeno kada radite s VPN uslugom. Netflix je neprijatelj broj jedan u VPN svijetu. Nije uvijek bilo tako U početku je deblokiranje Netflix sadržaja bila jedna od glavnih prednosti upotrebe VPN-a. Streaming div geo zaključava svoj sadržaj, zemlju po zemlju. Netko u Japanu ima na primjer različitu Netflix knjižnicu nego netko, na primjer, u Kanadi.

U početku to nije bio problem. Netko u Kanadi jednostavno bi se povezao s njihovim VPN-om, odabrao poslužitelj u Japanu i WHAMMO, izbacio japanski Netflix sadržaj.

Na kraju je netko na Netflixu uhvatio ovo i nisu bili sretni. Tvrtka se borila protiv VPN-ova, uvodeći jednu od najintimitivnijih svjetskih službi za otkrivanje VPN-a. Sada, kada VPN korisnici pokušavaju pristupiti svojim omiljenim emisijama iz cijelog svijeta, susreću se s Netflixovim crnim ekranom propasti.

windcribe surađuje s Netflixom

Kad možete pronaći VPN koji deblokira Netflix, doista je sretan dan. Zbog toga smo cijelu stranicu web lokacije posvetili VPN-ovima koji rade s Netflixom. Srećom, Windscribe je na tom popisu, unatoč našem početnom neuspjehu.

To je zato što Windscribe ima nekoliko posebnih "Windflix" poslužitelja. Neki od njih zapravo uspijevaju raditi s Netflixom, ali ne sa svim.

Trenutno postoje četiri Windflix poslužitelja. Smješteni su u Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji, Kanadi i Japanu. Testirali smo sve četiri i dobili nekoliko ohrabrujućih rezultata.

Tri Windflix poslužitelja koje smo isprobali radili su savršeno.

 • WINDFLIX US (New York - Radiohall)
 • WINDFLIX UK (London - The Tube)
 • WINDFLIX JP (Tokio - Kaiju)

Nažalost, kanadski poslužitelj Windflix nije radio s Netflixom kada smo ga zadnji put testirali u kolovozu 2019. godine.

Dno crta je, možete strujati Netflix koristeći Windscribe. Da biste bili uspješni, morate koristiti pravi Windflix server kompatibilan s Netflixom. (Samo ne kanadska.)

4. Torrenting je dopušteno

VPN može pomoći u zaštiti sjednica bujice, stvarajući taj neprobojni tunel oko vaše internetske veze kako biste bili sigurni.

Ali VPN vam neće donijeti nikakvu korist ako ne djeluje dopuštajući upotrebu bez ograničenja.

Neki počinju obeshrabriti ili zabraniti bujicu kako bi bili sigurni da ne spadaju u probleme s pritužbama na DMCA. Ostali će ponuditi torrent servere, ali samo nekoliko njih u najboljem slučaju.

Gdje pada Windscribe?

Tehnički gledano, to dopuštaju. Evo izjave sa njihove FAQ stranice što se tiče bujice:

Pravila napajanja bujicama

Oni također imaju udžbenike o tome kako konfigurirati sljedeće torrent klijente:

 • uTorrent
 • Potop
 • qBittorrent
 • Vuze

Međutim, ne podržavaju bujice svi njihovi poslužitelji.

Bujica vjetrenjača 2 1

To se svodi na pojedine zemlje i njihov stav o digitalnim autorskim pravima.

Dakle, da, možete upotrijebiti Windscribe za zaključavanje sjednica mučenja. No, prvo prođite kroz njihove poslužitelje kako biste bili sigurni da možete pronaći one koji su vam P2P-ovi relativno bliski..

5. Podržava više uređaja na većini platformi

Ovo bi mogao biti jedan od najboljih aspekata Windscribe-a.

Imaju ugrađene aplikacije za gotovo svaku platformu koja se može zamisliti.

To uključuje osnove, kao što su Windows, Mac, iOS i Linux. No, proširuje se i na preglednike s Chromeom, Firefoxom i Operama. Uz to, ubacit će i nekoliko pametnih TV aplikacija za Amazon, Nvidia Shield i Kodi.

Oh, i vi možete spojiti neograničene uređaje također.

Prilično fenomenalno, zar ne?

Oni su također kompatibilni s usmjerivačima, ali to će uključivati ​​nekoliko ručnih koraka za prolazak kroz standardnu ​​OpenVPN opciju kao rješenje..

Pomoću ovih usmjerivača možete povezati igraće konzole. Inače, ne postoje unaprijed izgrađene mogućnosti za usmjeravanje, klikanje i instaliranje.

Napokon, Windscribe funkcionira s TOR-om, ali samo putem samostalne aplikacije, a ne putem VPN-ovih proširenja preglednika.

6. Jednostavna aplikacija

Aplikacije Windscribe preuzeli smo na Windows i Android uređaje.

Kada prvi put preuzmete aplikaciju na stolno računalo, bit ćete preusmjereni na stranicu za preuzimanje koja sadrži mnoštvo opcija platforme dostupnih korisnicima Windscribe-a.

Stranica za preuzimanje Windscribe VPN

Za potrebe ovog pregleda odabrali smo aplikaciju za Windows desktop. Prije nego što zapravo preuzme, upitat ćete kakvu instalaciju želite.

Preuzmite Style for Windscribe VPN

Preporučuje se brza instalacija. Omogućuje vam instalaciju VPN klijenta bez potrebe za upravljanjem malim upravljanjem svih malih odluka, pouzdajući se u zadane postavke Windscribe-a.

Ovo je idealno za one koji su novi u VPN-u i žele samo brzu i jednostavnu instalaciju. Ako odaberete prilagođenu instalaciju, imat ćete kontrolu nad svim detaljima postupka instalacije. Ako ste iskusni profesionalac i vrlo ste osobiti u vezi s računalom i načinom na koji su programi instalirani, odvojite dodatno vrijeme za personaliziranje instalacije..

Odabrao sam ekspresnu instalaciju. Tempirao sam postupak i on se pokrenuo u 9,2 sekunde od vremena kad sam kliknuo do trenutka otvaranja VPN-a na zaslonu računala.

Nakon instaliranja VPN-a, otvorio sam svoj račun. Ovo je također bilo ravno. Odaberite korisničko ime i zaporku i želite ići. Ne morate čak ni unijeti adresu e-pošte ako ste zabrinuti zbog privatnosti.

Izrada računa za Windscribe VPN

Nadzorna ploča računa slijedeće je mjesto. Ovdje možete pregledati podatke o svom računu, nadograditi uslugu i pristupiti nekim dodatnim značajkama poput R.O.B.E.R.T., usluzi za blokiranje zlonamjernog softvera i oglasa ili prosljeđivanje porta.

VPN klijent je jednostavan i mali. Kao što možete vidjeti na slici ispod, ne može se puno prosijati previše složenih elemenata.

App za Windscribe

S desne strane je veliki kružni gumb. Ovo je tipka koju kliknete da biste se povezali s uslugom Windscribe. Oni su ga učinili velikim i centraliziranim tako da ga nikako ne možete propustiti. 

Gumb za spajanje VPN-a za VPN

Na dnu je njihova značajka vatrozida. Možete je isključiti i uključiti pomoću gumba u donjem desnom kutu. Vatrozid djeluje kao prekidač za isključivanje i završava sesiju ako prijeti propuštanjem. Kad se povežete s uslugom, vatrozid se odmah uključuje. Nećete moći pristupiti internetu tijekom nekoliko sekundi koliko je potrebno za povezivanje.

Vatrozid za Windscribe VPN

Na lijevoj strani ćete pronaći popis poslužitelja. Kada kliknete na njega, pristupit ćete padajućem izborniku koji vam omogućuje odabir bilo koje od 66 zemalja s poslužiteljima Windscribe. Možete proširiti svaku zemlju tako da odaberete poslužitelj po vašem izboru ili kliknete na samu zemlju da bi Windscribe odabrao jedan za vas..

Odabir poslužitelja za Windscribe VPN

Ako prekinete vezu s uslugom Windscribe, cijela aplikacija obojena je sivom bojom. Nakon što se uspješno povežete, vidjet ćete da se mijenja u plavu, kao na slici ispod.

Windscribe VPN je spojen

Povezivanje je bilo povjetarac, potrebno je samo nekoliko kratkih sekundi. Jednom kad sam ušao, mogao sam slobodno koristiti internet i mijenjati poslužitelje po volji.

Dalje smo instalirali datoteku Google Play od 12,30MB na Android i odmah smo je pokrenuli.

Naš najnoviji test desktop aplikacije pokazao je iskustvo u skladu s onim što smo vidjeli posljednji put kada smo ga provjerili. Međutim, što se tiče aplikacije za mobilne uređaje, oni su jasno uradili mnogo posla.

Evo slike kako je izgledala mobilna aplikacija kad smo prvi put pregledali Windscribe.

WindScribe mobilna aplikacija

Evo ga u kolovozu 2019. godine.

Windscribe Mobile App

To je prilično velika razlika. Ali promjene su više nego samo estetske.

Kada smo prvi put isprobali ovu uslugu, mobilnoj je aplikaciji mogao pristupiti samo 56 poslužitelja Windscribea. Sada ima puni pristup svim 155 uslužnih područja u svih 66 zemalja.

Kao i kod klijenta za desktop, mobilna aplikacija Windscribe postaje plava kada ste povezani.

Windscribe Mobile App Connecting

Još jedna odlika je ta što se zastava na slici zaglavlja mijenja ovisno o zemlji u kojoj ste povezani. Pogledajte što se događa kad se povežete s kanadskim poslužiteljem.

Winscribe Mobile App Canada

Općenito, upotrebljivost je glatka i nije bilo većih problema, zastoja ili pad sustava s bilo kojom aplikacijom.

Nedostaje Windscribe

Vjetrenjača je spora.

Podrška beskorisna.

A malo su skupe.

Pogotovo kada nemate pristup svim poslužiteljima kojima biste trebali imati pristup.

Zbunjeni zbog tog posljednjeg dijela? Nemoj biti.

Objasnit ću vam sve u sljedećih nekoliko odjeljaka.

1. Kanadska nadležnost unutar pet očiju

Windscribe se nalazi u Torontu u Kanadi.

Kanada je osnivač članica Nadležnost s 5 očiju koji datira iz Drugog svjetskog rata. Nije sjajna sama po sebi. No još je gore ako uzmete u obzir da taj savez znači i SAD-u i Velikoj Britaniji da mogu dobiti svoje grube ruke na vaše osobne podatke.

A Windscribe ne bi imao druge mogućnosti nego da se ispuni ako bude prisiljen.

Šanse su tanke, nema sumnje.

Ali postoji šansa.

To je rizik s kojim morate biti ugodno živjeti.

2. Usporava internetsku vezu na manje od 50%

Učinkovitost poslužitelja Windscribe smjestila ih je na krajnju trećinu naše ljestvice na 51 (od 78).

Ovaj je poredak bio izravni rezultat kombiniranog rezultata poslužitelja.

Prvo ćemo uzeti čitanje referentne vrijednosti kako bismo vidjeli kako izgleda neoštećena internetska veza. Evo nas:

Ispitivanje brzine bez davatelja VPN-a

Drugo, započinjemo povezivanje sa Windscribe poslužiteljima širom svijeta kako bismo dobili prosječno očitanje. Evo što smo pronašli.

Test brzine vjetropisa u EU

Američki središnji poslužitelj

 • Ping: 140 ms
 • Brzina skidanja: 29.74 Mbps (70% sporije)
 • Upload brzina: 2,07 Mbps (96% sporije)

UK Server

 • Ping: 46 ms
 • Brzina skidanja: 17,25 Mbps (82% sporije)
 • Upload brzina: 4.86 Mbps (91% sporije)

EU poslužitelj

 • Ping: 92 ms
 • Brzina skidanja: 42,97 Mbps (56% sporije)
 • Upload brzina: 5,12 Mbps (90% sporije)

Poslužitelji Windscribea bili su dosljedno spori. Brzine prijenosa bile su posebno grozne, usporavajući brzine veće od 90% u svakom slučaju. Čak smo koristili i "Premium" račun za ove brzine!

Ne biste trebali žrtvovati izvedbu do 90%. A ne morate ni kada su na raspolaganju sve mogućnosti poput ExpressVPN i Astrill.

3. Nisu svi 480+ poslužitelji aktivni

U redu. Evo gdje se odstupanje poslužitelja ponovno pojavljuje.

Prema službenim podacima, Windscribe ima pristup 480+ poslužitelja u preko 50 zemalja.

Nije loše.

To je ništa u usporedbi s 2.000+ s ExpressVPN-a, 3200+ poslužitelja s privatnog pristupa internetu ili čak 5.200+ poslužitelja s NordVPN-a.

Ali ukupna brojka poslužitelja je oko ~ 500 respektabilna. To znači da biste trebali imati obilje mogućnosti za lako pronalaženje brzih poslužitelja u tren oka.

To je ako su svi dostupni.

Što iz neobičnog razloga nije slučaj sa poslužiteljima Windscribe-a.

Provjerite:

Nema poslužitelja na Novom Zelandu 1

Huh?

Ta se slika nalazi na njihovoj web stranici.

Prikazuje Novi Zeland kao lokaciju poslužitelja. Ipak je dostupno nula od nule poslužitelja.

Tako da u stvarnosti imate samo pristup djeliću poslužitelja koji se promoviraju.

To, pored već ograničenog broja dostupnih mobilnim uređajima (nasuprot radnom stolu), čini da brojevi Windscribe-ovih poslužitelja u najboljem slučaju izgledaju nepouzdani, ili pak u najgorem slučaju lažna.

4. Upitna podrška (pomoću botova)

Neke VPN tvrtke još uvijek žive u kamenom dobu korisničke podrške.

Nude samo često postavljana pitanja (FAQ), forume ili sustave na bazi ulaznica koji mogu potrajati danima dok ne dobijete odgovor.

Windscribe, u usporedbi, ima chatbot.

Super!

Na kraju, jednostavan, brz način da dobijete odgovore na jednostavna pitanja.

Bili smo prilično uzbuđeni pitati "Garry" o tom neobičnom broju nula poslužitelja pod Novim Zelandom.

Evo njegovog odgovora:

Pridružite se odgovoru chatbota 1

Um. U redu?

Niste zaista odgovorili na naše pitanje.

I nažalost, "Garry" to nikad nije učinio. Samo su ponavljali nevažne odgovore koji se nisu podudarali sa pitanjem koje smo postavili.

Beskoristan.

Odatle smo morali putovati natrag u vremenu, posežući za vozovnicom za podršku.

Deset sati kasnije, dobili smo odgovor:

Windscribe test kupca

Garry! JESI LI TO TI?!

Još jedan automatizirani, nevažan odgovor. Ovaj put od Arthura, kralja Britanaca.

Da, shvaćam referencu. Ne, ne čini mi se bolje. Osim toga, Windscribe je kanadska tvrtka. Dakle, prokleta referenca uopće nema smisla.

Budući da smo potpuni mazohisti, poslali smo još jedno pitanje za praćenje. Ovom je trebalo 20 sati za odgovor.

Windscribe test korisničke podrške 2

uh.

Ne. Čak. Gnjaviti.

Trošak VPN-a za pretplatu na VPN & Metode Plačanja

mogućnosti cjeloživotnog pisanja

Windscribe ima tri plaćena plana.

Mjesečni padne oko sredine onoga što očekujete od 9 USD mjesečno. Budući da godišnji plan nudi ogroman popust od preko 55%+.

Godišnji plan iznosi 4,08 USD mjesečno, a posljednje, ali ne najmanje bitno, opcija „Izradite plan“ košta 1,00 USD po upotrebljenoj lokaciji.

Opcije plaćanja uključuju PayPal, kreditnu karticu i bitcoin.

Ako iz bilo kojeg razloga niste zadovoljni, možete zatražiti povrat novca.

Ali, ovo je veliko, ali:

 • Povrat morate zatražiti u roku od tri dana od kupnje plana
 • I ne možete koristiti više od 10BG propusnosti za to vrijeme

Povrati WindScribe 1Pravila povrata novca

Iskreno, ovo je prilično užasna politika povrata novca.

Ako sumnjate, ne prijavite se. Umjesto toga, nastavite sa njihovom besplatnom opcijom malo prije nego što počnete. Jer kad jednom platite, novac u osnovi nestaje.

Samo imajte na umu da besplatna opcija omogućuje pristup samo 14 lokacija poslužitelja i 10BG podataka svaki mjesec.

Takođe, ne budite naivni.

"Besplatni VPN-ovi" dolaze s vlastitim rizicima. Puno njih.

Pa se kupac pazi.

Preporučujemo li Windscribe?

Ne. Ne preporučujem kupovinu.

Windscribe je prilično dobar izbor ako je prijateljstvo s Netflixom na vrhu vašeg popisa.

Njihovi protokoli, šifriranje i pravila zapisivanja su takoder zakoniti. I voljeli smo kompatibilnost s platformom.

Ali ima i puno drugih zabrinjavajućih znakova koje smo iskusili.

Brzine poslužitelja bile su dosljedno male za početnike. A to je loš znak ako pokušavate strujati filmove na Netflixu. Netflix i Chill bi više ličili na Netflix i sada idem kući.

Zatim, bilo je više gorućih briga.

Toronto početna baza također ne predstavlja dobro za čuvanje privatnih podataka.

A korisnička podrška bila je krajnje beskorisna. (Dođi kod mene, Garry.)

Cijene Windscribe-a također vam ne daju nikakve usluge. Nalaze se na vrhu spektra, iako nemaju pristup "svim" svojim poslužiteljima.

Povrh svega, politika povrata je samo ona u nazivu. Ni na koji način možete dobiti novac osim ako 72 sata ne hodite nevjerojatno finu liniju.

Ako želite jeftino, vani su mnoštvo jeftinijih VPN opcija.

U suprotnom, samo počnite pri vrhu ovog popisa i krenite prema dolje.

Jeste li ikada prije koristili Windscribe? Ako je tako, kakvo je vaše iskustvo? Uvijek me zanima kad drugi entuzijasti imaju što reći o VPN-ovima koje pregledavam! Javite mi u nastavku.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me