Najbolje VPN usluge (2020)

Najbolja VPN usporedba

Postoji preko tisuću VPN usluga (besplatno i plaćenih) koje dolaze i odlaze.

Svaki od njih izgleda isto, zvuči isto, nudi iste značajke i obećava da će vaša veza biti potpuno sigurna i anonimna.

Ali kako pronaći najbolji VPN?

Sa toliko pristranih VPN recenzija koje pune internet, može biti teško razaznati činjenice od fikcije koja se temelji na profitu.


Na TheBestVPN.com smo do sada testirali i pregledali više od 70 popularnih VPN usluga. Svaki pregled sadrži pozadinske informacije o VPN-u, detaljni izgled, test brzine i nedostatke / prednosti.

Evo najvažnijih čimbenika VPN-a koje uspoređujemo:

 • Brzina skidanja
 • Značajke / nedostaci u zaštiti privatnosti i sigurnosti
 • Politika nadležnosti i evidentiranja
 • Dostupnost torrentinga i Netflix
 • Upotrebljivost i podrška
 • cijena

Detaljan postupak pregleda potražite ovdje.

Najbolji VPN-ovi za internetsku privatnost i sigurnost

Najbolji VPN-ovi ne vode podatke o web-lokacijama koje posjećujete ili datotekama koje preuzmete. Oni maskiraju vašu IP adresu po povoljnim cijenama. I nude mnoštvo poslužitelja bez ograničenja širom svijeta, tako da možete strujati Netflix sadržaje ili slobodno koristiti torrenting.

Bez dodatnog divljenja, evo 10 najboljih VPN-ova u 2020. godini:

1. NordVPN - najbolja VPN „sveobuhvatna“ (3,49 USD / mjesečno)

Rang # 1 od 78 VPN-a

nordvpn početna stranica

Stvari koje su nam se svidjele:
+
Brzi poslužitelji (5.646)
+ Torrenting / P2P je dopušten
+ Radi s Netflixom
+ Stroga politika bez zapisa
+ VPN aplikacije koje se jednostavno koriste
+ Dvostruko šifriranje podataka
+ Nisu pronađene IP / DNS curenja

Stvari koje nam se nisu sviđale:
- Popusti samo za duže pretplate

Kompatibilno sa:
NordVPN temelji se na Panami i radi se o jednom od najsigurnijih VPN sustava na koje biste se ikada mogli nadati. Zato je neprestano naša najbolje ocijenjena usluga.

Broj poslužitelja NordVPN-a pozitivno je velik, s više od 5.600 poslužitelja raspoređenih u 60 različitih zemalja. To je najpotpuniji popis poslužitelja koji smo vidjeli među našim VPN davateljima. NordVPN sigurnost shvata ozbiljno. Imaju uslugu koju nazivaju "Double VPN". Ova značajka uzima dva različita poslužitelja i kombinira ih u jedno za dvostruko šifriranje i ultra sigurnu vezu..

Njihove VPN aplikacije prilagođene korisnicima u potpunosti se učitavaju prekidačem za zaštitu kako bi se podaci zaštitili od pada u ruke.

Tvrtka je smještena u gradu Panama. Vjerovali ili ne, lokacija je bitna kada je u pitanju vaš izbor VPN-a. Različita područja imaju različite zakone o privatnosti, a Panama City se dogodio da padne na teritorij prilagođen privatnosti. Neki VPN davatelji poznati su po tome što se drže u zapisima vaše aktivnosti (poput IP adresa ili vremenskih oznaka). NordVPN ne. Vladine agencije mogu upotrebljavati te podatke za praćenje vaše aktivnosti, tako da je velika stvar što je naša VPN usluga broj jedan anonimna.

Oni su se također istakli u našoj seriji praktičnih testova.

Sigurno je reći da je veza čvrsta jer nije pronađeno propuštanje (IP / DNS / WebRTC). Usluga također dobro funkcionira s bujicom i zaobilazeći geo-ograničenja određenih web lokacija poput Netflixa. Pet od šest poslužitelja koje smo testirali uspjelo je u deblokiranju Netflixa.

Možete spojiti do šest uređaja istovremeno na gotovo bilo kojoj platformi koja se može zamisliti, uključujući Android, ChromeOS, iOS, Windows, Mac, Linux, pa čak i vaš usmjerivač. Trogodišnja obveza također će smanjiti troškove sa 11,95 USD mjesečno na samo 3,49 USD.

Samo naopako? Popusti djeluju samo uz duže pretplate. Srećom, oni imaju 30-dnevno jamstvo povrata novca "bez pitanja".

Posjetite NordVPN.com
… Ili pročitajte našu NordVPN recenziju

2. Surfshark - najbolji “jeftini” VPN (1,99 dolara mjesečno)

2 mjesto od 78 VPN-a

surfshark početnu stranicu

Stvari koje su nam se svidjele:
+ Stroga politika bez zapisa
+ Neograničeni uređaji
+ Dopušteno je bujica

+ Deblokira Netflixova ograničenja
+ Sigurno i osigurano
+ Dodaci: Multihop & Ad-blocker

Stvari koje nam se nisu sviđale:
- Prosječna brzina

Kompatibilno sa:
Surfshark ima više od 1000 poslužitelja u 60 različitih zemalja. Povrh svega, Surfshark pruža neke od najnaprednijih opcija šifriranja i protokola dostupnih danas. Sadrži AES-256-GCM preko OpenVPN i IKEv2 / IPSec.

Surfshark je jedan od najvažnijih VPNS-a za deblokiranje Netflixa. Testirali smo šest različitih poslužitelja da vidimo kako rade s svjetskom premijernom streaming uslugom i svaki je od njih funkcionirao savršeno. Njegove aplikacije dolaze s pogodnostima o privatnosti, poput prekidača kill za zaštitu vašeg istinskog IP-a od curenja, kao i Multihop.

Oni također imaju uslugu pod nazivom Whitelister. To vam omogućuje odabir broja web stranica koje će moći zaobići VPN tunel i raditi s vašeg uobičajenog IP-a. Ako ste pokušali pristupiti svojim bankarskim podacima dok ste bili povezani na poslužitelj na pola svijeta, vaša financijska institucija vjerojatno će označiti aktivnost i zaključati vas s računa. S Whitelister-om možete spriječiti te probleme i pristupiti svojim osjetljivim podacima bez potrebe da prekinete vezu s VPN uslugom.

Surfshark je također jedan od rijetkih pružatelja usluga koje vidimo neograničene veze uređaja. To znači da ne postoje umjetne kape koje bi vas natjerale da kupite više računa.

Torrenting i P2P u potpunosti su dopušteni. Aplikacija je vrlo lagana i jednostavna za korištenje.

Usluga je dostupna za gotovo sve uređaje koji se danas koriste. Možete ga koristiti na Windows, Mac, Linux, iOS i Android. Surfshark smo izveli kroz šest različitih testova propuštanja i nismo pronašli curenje.

Značajka "maskirnog načina" Surfharka također ih čini jedinstvenima u usporedbi s drugim VPN-ovima. Kad je uključen, način rada Camouflage čini korištenje VPN-a tako nedovoljno da čak ni vaš davatelj internetskih usluga neće moći reći da koristite VPN.

Na kraju, cijena koju plaćate dvogodišnji plan najjeftinija smo pronašli. Uz obvezu od 24 mjeseca, plaćate samo 1,99 USD mjesečno. To je pristupačno koliko se dobije. Ako vam se usluga ne sviđa, postoji opcija 30-dnevnog jamstva povrata novca.

Međutim, nijedna VPN usluga nije 100% savršena. Brzina je bila neskladna tijekom naših testova, plus što je njihova servisna mreža znatno manja u usporedbi s mnogim konkurentima.

Posjetite Surfshark.com
… Ili pročitajte našu Surfshark recenziju

3. ExpressVPN - Najbolji učinak struje (6,67 USD / mjesec)

3 mjesto od 78 VPN-a

expressvpn početna stranica

Stvari koje su nam se svidjele:
+ Podržava SVE uređaje
+ Brzi poslužitelji (minimalan gubitak brzine)

+ Deblokiranje Netflixa u SAD-u
+ Dopušteno je bujica i P2P
+ Nisu pronađene propusnosti DNS / IP
+ Vrlo jednostavno i lako za korištenje
+ Nema trupaca

Stvari koje nam se nisu sviđale:
- Skuplje od rivala

Kompatibilno sa:
Osnovan nedavno 2009. i nalazi se na Britanskim Djevičanskim otocima, ExpressVPN je masovno popularna VPN usluga i to s dobrim razlogom. To dosljedno izaziva NordVPN za VPN utor broj jedan.

Pretplata ExpressVPN omogućuje vam pristup više od 3.000 brzih poslužitelja smještenih u 160 različitih gradova u 94 zemlje.

Ovaj VPN pruža mnoštvo protokola (OpenVPN, IPSec & IKEv2, između ostalog) svi opremljeni najnovijim i najvećim standardima šifriranja (AES-256). To čini ExpressVPN savršenim za gotovo bilo koji uređaj. Svaki grad koji ima ExpressVPN poslužitelj nudi vam razne mogućnosti što se tiče sigurnosnih standarda. Postoji šest različitih standarda koje možete odabrati, ali nisu svi dostupni u svakom gradu.

Nismo mogli pronaći nikakve IP, DNS ili WebRTC propuste, a njihove instalacijske datoteke bile su čiste od zlonamjernog softvera ili virusa.

Aplikacija ExpressVPN nije samo jednostavna za upotrebu, već ima ugrađeni prekidač za zaustavljanje koji automatski završava sesiju ako postoji bilo kakva kršenja sigurnosti. Njihova politika bez zapisnika doista znači da nema zapisnika. Osim toga, njihovo mjesto na Britanskim Djevičanskim otocima stavlja ih van bilo kojeg sporazuma o razmjeni obavještajnih podataka.

I bujica i Netflix rade bez problema, bez žrtvovanja performansi ili brzine. U stvari, oni su jedan od najbržih VPN-a koje smo pregledali do sada.

Jedini nedostatak? To je malo na dragoj strani. Mjesečni planovi koje nudi ExpressVPN počinju između 6,67 i 12,95 USD mjesečno. Cijena 6,67 dolara zahtijeva 15-mjesečnu pretplatu, a dolazi s tri slobodna mjeseca. To je mala cijena koju možete platiti za izvrsne performanse u gotovo svakoj kategoriji.

ExpressVPN je uvjeren u kvalitetu usluge, nudeći 30-dnevno jamstvo povrata novca korisnicima koji nisu zadovoljni pruženom uslugom..

Posjetite ExpressVPN.com
… Ili pročitajte našu ExpressVPN recenziju

4. PerfectPrivacy - neograničene veze ($ 8,95 / mjesečno)

4 mjesto od 78 VPN-a

početna stranica savršena privatnost

Pročitajte naš pregled Perfect-Privacy

Stvari koje su nam se svidjele:
+ Nema politike dnevnika
+ Švicarska nadležnost
+ Radi s Netflixom
+ Torrenting je dopušteno
+ Neograničeni uređaji

Stvari koje nam se nisu sviđale:
- Najskuplji VPN koji smo pregledali
- Prosječna brzina preuzimanja

Točno znate što dobijate od proizvoda koji se zove "Savršena privatnost".

Njihova pravila zapisivanja su zakonita: Nijedan se vaš osobni podatak ne prati i ne pohranjuje.

Perfect-Privacy također nudi vezu propuštanja s najboljim klasnim šifriranjem AES-256 i opcijama protokola koji uključuju OpenVPN, IPSec i SSH.

Ali najbolji dio?

Neograničene veze.

Većina ostalih natjecatelja dopustit će samo malu šaku, poput tri do pet veza uređaja u bilo kojem trenutku. To znači da možete povezati sve što se izvodi na Windows, Linux, Mac, iOS, Android, IPTV ili čak usmjerivačima. To bi moglo biti savršeno i za timove ili organizacije.

Torrent je dopušten na većini poslužitelja. Postoji određeni broj poslužitelja koji blokiraju P2P pristup. Korištenje Tor također je dopušteno prilikom upotrebe Perfect-Privacy. Netflix je radio na jednom od pet poslužitelja koje smo isprobali (u Ujedinjenom Kraljevstvu).

Međutim, bilo je nekoliko nedostataka. Brzine su bile prosječne, ne tako brze kao neke druge mogućnosti. Pod jurisdikcijom su Švicarske što je općenito dobro za privatnost (i zapise). Međutim, poznato je da surađuju sa zemljama pod jurisdikcijom pet očiju.

Posljednje, ali ne najmanje bitno, popis njihovih poslužitelja nije baš impresivan. Savršena privatnost sadrži samo 58 poslužitelja u samo 26 zemalja. To je vrlo malo u usporedbi s većinom naših najboljih VPN-ova.

Još jedan nedostatak ove usluge je određivanje cijene.

Dok većina njegovih glavnih konkurenata drži cijene relativno niskim, mjesečni troškovi od 8,95 do 12,99 dolara za Perfect-Privacy su na višem kraju spektra. (Iako izgleda mnogo bolje kada možete spojiti desetine uređaja.) U tom je pogledu došlo do određenog pomaka. Mjesečne pretplate koštale su odjednom 14,75 USD, a nedavno su niže na 12,99 USD. I dalje ih možete isprobati jer će vam vratiti novac u roku od 7 dana od vaše pretplate ako niste zadovoljni uslugom.

Posjetite Perfect-Privacy.com
… Ili pročitajte našu recenziju Perfect Privacy

5. IPVanish - siguran & Brza podrška uživo iz SAD (6,49 USD / mjesečno)

Zauzima 5 mjesto od 78 VPN-a

ipvanish početnu stranicu

Pročitajte našu IPVanish recenziju

Stvari koje su nam se svidjele:
+ Dobra brzina preuzimanja
+ Nema pravila za prijavu
+ Radi s Netflixom i omogućuje bujicu
+ Podržite sve uređaje
+ 10 Istovremene veze

Stvari koje nam se nisu sviđale:
- Pripada StackPatchu (velika američka tvrtka)

- Spora korisnička podrška
- Visoka cijena

Pomoću IPVanish-a, kupci imaju pristup više od 1300 poslužitelja smještenih na 75 različitih lokacija širom svijeta.

Svi glavni sigurnosni protokoli podržani su putem ove VPN. Koriste bankovno šifriranje AES-256, što osigurava da vas nitko neće moći pratiti. IPVanish se može koristiti na najviše pet Windows, Mac, iOS ili Android uređaja odjednom. Također nude do 10 simultanih veza. Ne postoje ograničenja vezana za poslužitelj ili propusnu širinu.

Netflix je radio na jednom od četiri poslužitelja koja smo testirali. Iako se na svojoj web stranici izjašnjavaju kao najbrži VPN na svijetu, mi smo ih postavili na 26. mjestu u ukupnom poretku na našoj brzinskoj listi. To je do sada od preko 78 recenzija. To je još uvijek izvrsna brzina, nadmašiti više od 50 drugih usluga.

Evo nekoliko najvećih nedostataka koje smo primijetili.

Cijene IPVanish-a pomalo su visoke za neke njihove dugoročne planove u usporedbi s drugim uslugama iste veličine. Oni se kreću od 6,49 - 10 USD mjesečno. Njihove cijene nekad su išle iznad 10 USD mjesečno bez razdoblja plaćanja, pa smo sretni kada vidimo da se kreću u pravom smjeru. Sretnije, nude 7-dnevno jamstvo povrata novca, tako da ih možete testirati i ako vam se usluga ne sviđa, zatražite povrat novca.

Ne podržavaju Tor i obeshrabruju bujicu, pa ne računajte ni na jedno. Njihova služba za korisnike bila je nepouzdana tijekom naših ispitivanja.

Oni su također smješteni u nadležnosti pet oka, što znači da vlasti mogu zahtijevati vaše osobne podatke i dijeliti ih između Sjedinjenih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade, Novog Zelanda i Australije.

Posjetite IPVanish.com
… Ili pročitajte našu IPVanish recenziju

6. Mullvad - postupak najaktivnijeg prijavljivanja (5,00 € / 5,45 $)

Rangiran na 6. mjestu od 78 VPN-a

mullvad početna stranica

Pročitajte našu recenziju o Mullvadu

Stvari koje su nam se svidjele:
+ Anonimni postupak prijave

+ Nema pravila za prijavu
+ Dobra brzina

+ Industrijsko šifriranje (256 AES)
+ Ugrađeni prekidač za ubijanje

Stvari koje nam se nisu sviđale:
- Nema aplikacije za iOS / Android

- Nije baš prilagođena aplikacija
- Posredna korisnička podrška

Mullvad nudi pregledavanje web stranica bez dnevnika za bilo koji Windows, Mac ili Linux uređaj (do pet istodobnih veza).

Njihova AES-256 enkripcija s OpenVPN i WireGuard protokolima također je bila IP & DNS ne propušta kroz svaki od naših šest testova.

Mullvadovi su brzine poslužitelja čak blokirali naše deseto mjesto, nadmašivši više od 70 drugih VPN-a. To je posebno impresivno kada smatrate da će vam njihov VPN softver vratiti samo 5,45 USD mjesečno. Ako niste zadovoljni uslugom, oni nude 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Ova je aplikacija nekad bila zbunjujuća za upotrebu, ali nedavna ažuriranja učinila su je jednostavnom i učinkovitom. To je jedno od onih VPN-ova koje svatko može koristiti bez obzira na razinu vještine.

Jedna od najvažnijih karakteristika Mullvada je način spajanja vas na njihove usluge u švicarskoj banci. Ne trebate nikakve vrste identifikacijskih podataka da biste se prijavili na Mullvad. Ne trebate ni adresu e-pošte. Jednostavno se prijavite i Mullvad vam daje nasumično generiran broj računa.

Kad je u pitanju streaming, testirali smo nekoliko poslužitelja sa sjedištem u Mullvadu u SAD-u i svi su došli blokirani za Netflix. Međutim, imali smo uspjeh deblokiranja servera u Velikoj Britaniji, tako da je moguće svladati Netflixovu VPN zabranu pomoću Mullvada. Oni također podržavaju bujicu.

Nažalost, Mullvad nema korisničku podršku uživo, pa je teško dobiti brze odgovore na svoja pitanja.

Njihov park servera čini 407+ poslužitelja u 39+ zemalja, što je malo na slabijoj strani. Čini se da park servera raste. Trenutno 288 poslužitelja radi na OpenVPN-u, a 103 rade putem WireGuarda & 16 Bridge poslužitelja koji su savršena opcija za ljude u cenzuriranim zemljama poput Kine, Omana i Rusije.

Njihova švedska kućna baza svrstava ih u proširenu obavještajnu zajednicu od 14 očiju. Međutim, s apsolutno nikakvim osobnim podacima koji su potrebni za prijavu i opcijom plaćanja usluge korištenjem neprolazne kripto valute, to nije toliko velik posao kao što bi to mogli biti neki drugi servisi.

Posjetite Mullvad.net
… Ili pročitajte našu recenziju Mullvad

7. CyberGhost - Odlične značajke, prosječna brzina (2,75 USD / mjesec)

Zauzima 7 mjesto od 78 VPN-a

početna stranica cyberghostaPročitajte našu recenziju CyberGhost

Stvari koje su nam se svidjele:
+ Pristupačne cijene

+ Vrlo jednostavan za korištenje aplikacije
+ Nema datoteka
+ Torrenting / P2P je dopušten
+ Radi s Netflixom
+
 Najveći park servera

Stvari koje nam se nisu sviđale:
- Upitno matično društvo
- Prosječna brzina preuzimanja

- Neodgovarajuća korisnička podrška

CyberGhost ima impresivan broj poslužitelja, koji nudi 5.900+ poslužitelja u 90+ različitih zemalja. To je najveći park servera koji smo vidjeli.

Ako vam je privatnost glavna briga, Cyberghost je osigurao dobitnu kombinaciju rumunjske jurisdikcije, zajedno s strogim pravilima „bez prijavljivanja“. Vaša će privatnost ostati netaknuta, bez obzira na to. Povrh svega, nije bilo nikakvih curenja DNS-a ili WebRTC-a. Trebali bismo znati, testirali smo ga šest puta da budemo sigurni.

Cyberghost također uključuje prekidač za zaustavljanje koji će odmah zaustaviti vašu sesiju ako procuri neko propuštanje u vašem VPN tunelu. Ovo je savršen plan B u slučaju da imate bilo kakvih nedoumica u vezi s vezom.

Od prošle godine, CyberGhost je prodan kompaniji Kape Technologies, ranije poznatoj kao Crossrider Plc.

Preuzimanje jedne od njihovih aplikacija na sustavu Windows, Android, Mac, iOS, Linux ili usmjerivač traje samo nekoliko sekundi.

U plusu su i potpuno kompatibilni programi Tor. Ali sa slabe strane, nisu svi poslužitelji bujijući prijateljski. Međutim, lako je pronaći torrent servere. Cyberhostovo novo korisničko sučelje sadrži funkciju pretraživanja koja vam omogućuje ograničavanje rezultata na samo prikazivanje poslužitelja. 

Testirali smo četiri različita poslužitelja iz cijelog svijeta da vidimo može li CyberGhost deblokirati Netflix, kako se tvrdi. Čak imaju i specifične servere koji su označeni kao sigurni Netflix. Kad smo testirali četiri od njih, samo je jedan uspio uspješno strujati Netflix sadržaje.

CyberGhost podržava većinu glavnih VPN protokola, uključujući OpenVPN, PPTP, L2TP i IPSec.

Prosječni mjesečni trošak od 2,75 do 12,99 dolara znači da možete postići veliko zemljište obvezujući se na dulji rok. Oni će vam također vratiti novac u 45-dnevnom prozoru garancije povrata novca ako niste zadovoljni uslugom.

Jedine druge nedostatke koje smo primijetili bile su prosječne brzine poslužitelja (testirane na dva nasumično odabrana). Služba za korisnike također je bila malo mrlja.

Posjetite CyberGhost.com
… Ili pročitajte našu recenziju CyberGhost

8. Trust.Zone - brzi VPN s malim poslužiteljskim mrežama (2,88 dolara mjesečno)

8. mjesto od ukupno 78 VPN-a

trust.zone početna stranica

Pročitajte našu recenziju Trust.Zone

Stvari koje su nam se svidjele:
+ Brza mreža poslužitelja

+ Dopušteno je bujica + Radi s Netflixom
+ Stroga politika bez zapisa
+ Jeftini trošak
+ Pristupačne cijene
+ Nije pronađeno propuštanje

Stvari koje nam se nisu sviđale:
- Ograničena podrška uređaja
-
Mala poslužiteljska mreža
- Loša korisnička podrška
- Prosječna iskoristivost

Trust.Zone cijene su jedna od najboljih karakteristika. Iako nije najjeftinija opcija koju smo vidjeli, prilično je blizu vrata. Njihovi troškovi kreću se od 2,88 do 8,88 dolara mjesečno. To ga čini jednim od najnižih raspona koje smo vidjeli. To je posebno istinito kada ga usporedite s nekim od drugih najboljih konkurenata na ovom popisu. Tvrtka također nudi 10-dnevno jamstvo povrata novca.

Stara poslovica da dobijete ono za što plaćate također se pokazala pogrešnom kada je u pitanju Trust.Zone. Njihova izvedba ni na koji način ne ukazuje na spot uslugu koja je tradicionalno povezana s niskim VPN mrežama. 

Trust.Zone brzine poslužitelja bile su slične NordVPN (# 1 na našoj listi) na 15. mjestu ukupno.

Matična tvrtka VPN-a sa sjedištem je na Sejšelima. Uz nevjerojatno lijep raj, to je utočište privatnosti svijeta. To znači da Trust.Zone ni na koji način nije dužan svoje podatke predati SAD-u, Velikoj Britaniji Australiji ili bilo kojoj drugoj zemlji koja to možda želi.

Kompatibilnost njihovih aplikacija kreće se od iOS-a do Android-a, Linuxa, Windows-a, Mac-a, pa čak i usmjerivača. Svaka nativna aplikacija također dolazi u potpunosti napunjena prekidačem.

Njihovi poslužitelji nude bujice bez ograničenja, što je odlična vijest za sve koji traže P2P vezu. Također je uspio deblokirati Netflix s nekim uspjehom. Testirali smo pet njihovih 169 poslužitelja i dva su radila s uslugom.

Trust.Zone nudi i mnoštvo standarda šifriranja, uključujući AES-256-CBC šifru, SHA256 provjeru autentičnosti, RSA-2048 stisak ruke.

Ako bismo se morali pozabaviti oko nekoliko stvari, to bi bila usluga sporog kupca (bez podrške za chat uživo). Broj servera je također prilično nizak (169+ na 87+ lokacija) - posebno u usporedbi s prvih nekoliko behemota na ovom popisu. Također omogućuju samo tri istodobna povezivanja.

Posjetite Trust.Zone
… Ili pročitajte našu recenziju Trust.Zone

9. ibVPN - VPN, proxy & Pametni DNS sve u jednom (4,83 USD / mjesec)

9 mjesto od 78 VPN-a

ibvpn početna stranica

Pročitajte našu recenziju ibVPN

Stvari koje su nam se svidjele:
+ Nema politike dnevnika

+ Dopušteno je bujica i P2P
+ Deblokiranje Netflixa
+ Mnogo korisnih značajki
+ Brza podrška

Stvari koje nam se nisu sviđale:
- Zbunjujuće cijene

- Prosječna brzina
- Mala poslužiteljska mreža

nulta prijava i rumunjska lokacija znači da je vaša privatnost dvostruko osigurana.

Njihova aplikacija za jednostavno korištenje kompatibilna je s MASIVNIM popisom uređaja.

Windows, Mac, Android, iOS, Kindle Fire, Boxee Box, Chromecast, Apple TV, LG Smart TV, Samsung Smart TV, LG WebOS Smart TV, PS4, Playstation 3, PS Vita, Xbox 360, DD-WRT VPN i Tomato USB usmjerivači.

Na tim platformama možete istovremeno povezati do pet uređaja.

Njihovi poslužitelji su zaključani pomoću AES-256 enkripcije. A oni nude protokole koji će raditi na većini uređaja i mreža, uključujući OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec, SSTP.

Naše korisničko iskustvo bilo je izvrsno.

Mjesečni planovi za cijene ibVPN kreću se od 4,83 do 10,95 dolara mjesečno. Kao što je slučaj s većinom VPN-a koje smo pregledali, ako se želite obvezati na duže razdoblje usluge, cijena mjesečno znatno pada. ibVPN nudi svojim novim korisnicima 10-dnevno jamstvo povrata novca.

Sada, za kontra.

Njihove kombinirane brzine poslužitelja bile su dovoljno dobre samo za 46. mjesto (od 78 recenzija). Čvrsto usred parka. Torrenting je ograničen na samo nekoliko poslužitelja. Tako da nije idealno ako je preuzimanje ogromnih datoteka prioritet. Njihova mreža poslužitelja sa 180+ u 62 zemlje također je relativno mala.

Posjetite ibVPN.com
… Ili pročitajte našu ibVPN recenziju

10. Privatni pristup internetu - brzi, ali ograničeni streaming sa sjedištem u SAD-u (3,33 USD mjesečno)

10 mjesto od 78 VPN-a

privatna internetska stranica
Pročitajte našu PIA recenziju

Stvari koje su nam se svidjele:
+ Velika poslužiteljska mreža (3380+)

+ Vrlo pristupačno
+ Torrenting je dopušteno
+ Iznad prosječne brzine
+ Nema politike dnevnika

Stvari koje nam se nisu sviđale:
- Sa sjedištem u SAD-u (5 očiju)

- Razgovor uživo samo za kupce koji plaćaju
- 1/6 poslužitelja radi s Netflixom

Privatni pristup internetu (ili skraćeno PIA) našao se kao četvrti najbrži VPN ukupno.

Njihov kombinirani rezultat na poslužitelju bio je zapravo najbrži od svih ostalih natjecatelja koji su se svrstali u naš top 10.

Jedan od razloga što je PIA u mogućnosti ponuditi tako dobre brzine je taj što vam daju mogućnost da namjerno smanjite sigurnosnu enkripciju s AES-256 na AES-128. Dakle, ako znate da ste na sigurnoj mreži i želite naglasiti brzinu, lako možete pomaknuti granicu.

To je sjajna vijest za ljude koji žele koristiti P2P dijeljenje datoteka jer je bujica također neograničena.

Deset različitih uređaja može se povezati s PIA-om pomoću nekih najboljih VPN protokola za tuneliranje koji postoje. Tu spadaju: OpenVPN, IPSec / L2TP, PPTP ili Socks5 proxy protokoli. Kompatibilnost uređaja obuhvaća sve velike baze, kao što su Windows, Mac, iOS, Android i Linux (+ proširenje za Chrome).

PIA je pristupačna. U stvari, to je jedan od najpovoljnijih proizvoda na ovom popisu. Ovisno o razdoblju na koji se obvezujete, mjesečni rasponi cijena variraju od 3,33 USD do 6,95 USD. Također vam pružaju mogućnost da svoj novac vratite nakon sedam dana ako niste zadovoljni uslugom koju nude.

Šteta što nude samo korisničku podršku za chat putem chata. Bili smo zadovoljni njihovim velikim brojem poslužitelja. Ima ih više od 3380, ali su se raširile samo u 32 zemlje.

To je sjajno ako ste u jednoj od tih zemalja - imat ćete obilje mogućnosti. Ali ako niste, možda ćete imati problema pri pristupu istim brzinama zvijezda.

Posjetite PrivateInternetAccess.com
… Ili pročitajte našu recenziju Privatnog pristupa internetu

78 VPN-a koje smo testirali + recenzije

Evo pune veze na našu proračunsku tablicu za testiranje:

Često postavljana pitanja

Koje su prednosti upotrebe VPN-a?

Sakriva vašu IP adresu, kriptira vaš promet i omogućava vam da ostanete anonimni.

Možda znate da VPN pruža privatnost i anonimnost. Ali kako to točno radi??

Prvo, maskira vašu IP adresu radi prikrivanja mjesta na kojem sjedite. To nije mali podvig, s obzirom na to da mnogi VPN-ovi propuštaju vašu DNS ili IP adresu.

Čini se da ste negdje drugdje omogućuje vam zaobići geoblokirani sadržaj ili necenzurirajuće web stranice. Također pomaže novinarima i aktivistima za zaštitu privatnosti u autoritarnim režimima da izbjegnu zaostatke, zatvorsku kaznu ili još gore.

VPN stvara sigurni tunel oko svoje čitave internetske veze (uglavnom upotrebom OpenVPN protokola za tuneliranje), štiteći ne samo svoj preglednik, već i aktivnost vaše aplikacije. Većina VPN-ova koristi 256-bitnu AES enkripciju zbog čega vaš pružatelj internetskih usluga praktički ne može pratiti koje web stranice posjećujete.

Ali to također znači da vaši osobni podaci ostaju zaštićeni.

Daljnje čitanje: Što je VPN? (Vodič za početnike)

Je li VPN potpuno zakonit?

Da, u 97% zemalja.

Korištenje VPN-a potpuno je u redu u većini zemalja svijeta.

Međutim, proverili smo 196 zakona o VPN državama kako bismo potvrdili da neke zemlje kontroliraju VPN, dok ih druge zabranjuju.

Samo se "VPN-i" VPN-ovi trebaju koristiti u:

 • Kina
 • Iran
 • Oman
 • Rusija
 • purica
 • Ujedinjeni Arapski Emirati

Biti uhvaćen korištenjem nekog koji nije sponzoriran može značiti novčane kazne, zatvorsku kaznu ili oboje.

Pazite, ipak, kada ste u tim zemljama. Jer možete pretpostaviti da „odobrena od vlade“ znači da dijele neke (ako ne i sve) podatke sa svakom vladom kada se pozove.

Možete li koristiti VPN za strujanje ili gledanje Netflixa?

Da, možete ...

Svaki VPN koji smo pregledali kaže da će njihov servis raditi s Netflixom. Ali ne djeluje svaki VPN.

Otkrili smo da će otprilike 70% VPN-a koje smo testirali letjeti pod Netflixovim Geo-blokirajućim radarom, uključujući naša dva favorita: NordVPN i Surfshark.

Ti su brojevi prilično dobri, s obzirom na to da je Netflix posljednjih nekoliko godina agresivno krenuo nakon VPN veza i proxy poslužitelja.

Njihova ograničenja licenci su pod ekstremnim pritiskom, tako da čine sve što je potrebno kako bi spriječili ljude u Sjedinjenim Državama da struju američki sadržaj (i obrnuto).

Činjenica da su naši testovi otkrili kako Surfshark i NordVPN besprijekorno rade na više poslužitelja bila je nevjerojatna.

Znači da proaktivno izbjegavaju otkrivanje s Netflixa. A to znači da možete računati i na to da će i oni ubuduće uspješno raditi.

Osim Netflixa, ljudi koriste i VPN-ove da bi zaobišli geo-ograničenja, gledali sportske kanale ili čak HULU.

Daljnje čitanje: Najbolji (radni) VPN-ovi za Netflix (2020)

Jesu li VPN sigurni za torrenting?

Da, oni će zadržati vašu P2P aktivnost anonimnom.

Jedini problem je što neće sve VPN-ove dopustiti bujice na svojim poslužiteljima.

Sastavili smo najbolje VPN-ove za bujicu i otkrili smo da većina spada u jednu od četiri kategorije:

 1. Dopustite neograničeno, neograničeno mučenje
 2. Dopusti ograničene bujice samo na određenim poslužiteljima
 3. Dopustite, ali nemojte ohrabrivati ​​i nemojte
 4. Ne dozvolite

Torrenting vas povezuje s peer-to-peer (P2P) dijeljenjem datoteka za preuzimanje ogromnih datoteka brzinom munje. Bez VPN-a, ostavljate se izloženi drugim ljudima na istoj vezi.

Problem je u tome što je bujica najpoznatija po zaobilaženju zakona o autorskim pravima radi ilegalnog preuzimanja sadržaja.

A mnoge se VPN tvrtke plaše potencijalnog povratka vlasti.

Da li pružatelji VPN-a čuvaju datoteke dnevnika?

Iste VPN usluge prikupljaju i pohranjuju vaše datoteke dnevnika.

Nakon što smo prošli kroz 118, otkrili smo da će 26 prikupiti tri ili više važnih datoteka dnevnika koje će lako otkriti vaše osobne radnje.

Svi kažu da se "ne prijavljuju." Trik je probiti se u njihovim pravilima o privatnosti i uvjetima usluge da biste vidjeli što, naime, prijavljuju.

Na primjer, gotovo svi će pratiti skupnu propusnost kako bi mogli nadzirati vlastite performanse poslužitelja. Te stvari nisu nikakav problem.

Počinje se smiriti kada prate kada se prijavite ili odjavite iz njihove usluge. I hodati ćete po brdima kad prate pojedine web stranice koje posjetite.

Da stvar bude još gora, mnogi od njih koriste pretjerano komplicirane pravne mumbo-jumbo da bi zbunili probleme.

Izgovarat će ih na način da zvuči nevin. Čini se da neće pratiti datoteke koje ste preuzeli.

Daljnje čitanje: 15 besplatnih VPN usluga koje mogu prodati vaše podatke trećim osobama

Možete li postaviti VPN na usmjerivač, SmartTV, igraće konzole?

Da, možete.

AKO VPN podržava te uređaje. ILI ako nude rješenje (npr. Kroz ručno postavljanje OpenVPN).

U idealnom slučaju idite s VPN-om koji izvorno podržava platformu koju imate na umu.

Recimo da je to usmjerivač. Postavljanje VPN veze na vašem Internet izvoru znači da možete zaključati cijelu vezu. Ali to također znači da možete i u sigurnu mrežu učinkovito dodati onoliko uređaja koliko želite.

Ako trebate učiniti malo više ručnog rada, kliknite ovdje kako biste pročitali naš cjeloviti vodič o postavljanju VPN-a usmjerivača.

Win-win.

Uz to, postavljanje na pametnom televizoru olakšat će vam strujanje geografski blokiranog sadržaja na Netflixu, Hulu i drugima.

Lokacije poslužitelja možete promijeniti izravno s samog uređaja i jednostavno prelistati najbolje opcije kako biste konačno pristupili sadržaju koji želite.

Što je sa BESPLATNIM VPN-ovima?

Nikada ne preporučujemo besplatne VPN-ove, evo zašto:

Znate što kažu o "besplatnim" uslugama ...

Vi ste proizvod.

Shady free VPN-ovi obično prate vaše podatke i prodaju ih najvišem ponuđaču treće strane.

Mnogi su čak uhvaćeni kako rade puno gore, poput ubrizgavanja oglasa ili upućivanja partnerskog prometa kako bi povećali profit u vaše ime.

Pogledajte ovaj primjer iz istraživanja CSIRO-a i FTC žalbe protiv Betterneta.

besplatni vpns

Zastrašujuće, zar ne?

Zato svakako napravite domaću zadaću.

Utječe li brzina VPN-a?

Malo, očekujte pad od 30% ...

Ali puno ovisi o VPN-u.

Razmisli o tome:

Svakako, dodaju još jedan sloj sigurnosti. Međutim, to također znači da dodaju više obruča kako bi vaš promet mogao uskočiti.

Ta dodatna naleta brzine znači da uvijek možete očekivati ​​neku vrstu usporavanja.

Ključ je pronaći VPN koji ni u potpunosti ne uništava vaš promet.

Ponavljamo isti test brzine za svaki VPN koji pregledavamo.

Prvo dobivamo očitavanje referentne vrijednosti bez VPN-a pa možemo uspoređivati.

referentni test brzine VPN-a

Zatim se povezujemo s nekoliko različitih poslužitelja kako bismo isprobali i sastavili nepristranu, kombiniranu ocjenu.

Tijekom tog postupka vidjeli smo neke koji vašu vezu mogu priključiti samo nekoliko postotnih bodova. Šanse su da to ne biste ni primijetili.

Ali vidjeli smo i neke strašne.

Neki od pružatelja usluga koje smo pregledali usporili su vezu za više od 100%!

To bi streaming sadržaja učinilo gotovo nemogućim. Čak bi odgovaranje na poruke e-pošte bilo borba.

Svaku VPN rangirali smo od prvog do posljednjeg mjesta. Stoga navedite rangiranje za svakog ako ste zabrinuti.

Koliki je prosječni trošak za VPN?

Dobar VPN mogao bi vas vratiti negdje između 2 i 8 dolara mjesečno…

Prilično pristupačno, zar ne?

Obično će vas opcije mjesečno koštati najviše. Vidjeli smo neke cijene čak 18 dolara mjesečno.

Ali ako želite unaprijed uplatiti godinu dana (ili čak i duže), možete očekivati ​​da ćete pronaći nešto u rasponu od 2-7 USD.

Preporučujem sljedeće:

Pogledajte nudi li VPN koji vas zanima nudi besplatnu probnu inačicu. Mnogi to čine.

Ako ne, nastavite i prijavite se za mjesečnu opciju. Gotovo svaki (dobar) VPN koji smo pregledali pružit će vam negdje između sedam i 30 dana da biste dobili svoj novac ako niste sretni.

Ako potražite oko, ustanovit ćete da nudimo i NordVPN kupon.

Nakon što to budete mogli isprobati nekoliko tjedana, obvezajte se na dugoročnu opciju zaključavanja nevjerojatne stope.

Može li VPN pomoći pri uklanjanju IPS-a?

Obično da ...

Vaš Internet usluga (ISP) će vam "ugasiti" vezu kako bi je namjerno usporio.

Lud. Ne bi trebalo biti legalno Ali je.

Ako koristite tonu propusnog opsega, struji HBO ili Netflix, oni bi mogli namjerno usporiti vezu kako bi vas posredno prisilili da prekinete.

Korištenje ovih usluga znači dvije stvari:

 1. Manji resursi dostupni su za ostale klijente i
 2. Ne gledate njihove usluge ili emisije

Mnogo će puta upotrebljavati sofisticirane metode poput „peeringa“ u osnovi da špijuniraju vaše podatke o prometu. Problem je u tome što nije moguće uvijek pobjeći od leptira.

VPN ipak može pomoći. Šifrirat će vaš uređaj i pomoći ga sakriti od tih vršnjačkih aktivnosti.

To nije glupo. Ali može vam pomoći da prikrivate svoje pakete podataka koji su zakopani ispod površine koji bi vas identificirali kao vi.

Postoje li rizici korištenja VPN-a?

Samo kada radite nešto vrlo ilegalno ...

VPN-ovi su uglavnom sigurni. Njihova upotreba uglavnom je legalna.

Dakle, ne biste trebali imati problema ili rizike.

Osim ako…

Radite jednu od nekoliko stvari:

 • Korištenje VPN-a od strane nevladine organizacije u zemlji koja ga zahtijeva
 • Preuzimanje podataka zaštićenih autorskim pravima putem VPN-a i bujice
 • Obavljanje drugih ilegalnih aktivnosti dok ste pod VPN vezom.

Očito, bilo koji od tih upitnih detalja može vas spustiti u vruću vodu bez obzira na vrstu veze koju pokrećete.

Ali za sve ostale uglavnom rizikujete vrijeme i novac.

Na primjer, uz strašne performanse gubite novac na VPN. Tako će možda trebati zauvijek nešto strujati dok na kraju to ne napuste i ne vratite svoj novac.

Već smo istaknuli neke rizike "špijuniranja" i zlonamjernog softvera s besplatnim VPN-ovima.

Srećom, ovi su prilično rijetki. Ali to se definitivno događa. Stoga ćemo vas obavijestiti jesmo li u svakoj našoj recenziji na ovoj web stranici pronašli potencijalne crvene zastave.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me