ProXPN Review

Trots att han varit i online-säkerhetsbranschen i nästan ett decennium är proXPN fortfarande en relativt okänd spelare i VPN-spelet.


Utanför några förbipasserande kommentarer jag sett på andra webbplatser, visste jag aldrig riktigt mycket om proXPN eller hur deras tjänster fungerar förrän jag började använda det i syftet med denna översyn, och enligt min mening är det en ganska allvarlig röd flagga.

Frågan som jag har ställt mig för att besvara är en enkel fråga,

Är proXPN: s relativa anonymitet på grund av en subpar-tjänst eller subparmarknadsföring?

Under denna översyn kommer jag att besvara den frågan och ta ett djupt dyk i proXPN: s tjänster.

Jag kommer att analysera hastigheter, funktioner och kompatibilitet för både deras betalda och gratis VPN-klient för att avgöra om företaget förtjänar dina hårt intjänade pengar (spoiler alert: de förmodligen inte). Men innan jag dyker in i resten av den här recensionen, låt oss ta en minut att titta på företaget bakom proXPN.

 • Vad är proXPN?
 • proXPN-funktioner
 • Är proXPN Safe?
 • proXPN Cons
 • Hur man använder proXPN
 • slutsats för proXPN-granskning

Vad är proXPN?

proXPN granskning och hemsida

ProXPN grundades 2009 och är en uppenbar veteran från VPN-industrin.

Efter mer än 8 år i verksamheten har proXPN utvecklat en enkel och enkel freemium VPN-programvara som kan användas på de flesta större enheter.

Grundläggande användare är begränsade till Windows- och Mac-kompatibilitet Premiumkunder har tillgång till en helt kompatibel programvara som fungerar med:

 • Windows
 • Mac
 • Linux
 • iOS
 • Android

Med sitt huvudkontor beläget i Nederländerna är proXPN beläget i nio ögon territorium vilket avsevärt ökar möjligheten för regeringsintrång eller övervakning.

ProXPN-översikt

ALLMÄN RANK: 46
användbarhet: Inte särskilt användarvänligt
LOGGFILER: Ingen loggning
PLATSER: 4 länder, 21 servrar
STÖD: Bra kundsupport med premiumabonnemang
torrenta: Tillåten
Netflix: Blockerar Netflix USA
Kryptering / PROTOKOLL: 2408-bitars krypteringsnyckel, 512-bitars krypteringstunnel; OpenVPN, PTPP
KOSTA: $ 6.25 / mo
OFFICIELL HEMSIDA: www.proXPN.com

ProXPN-funktioner (Inte mycket)

proXPN erbjuder sina användare både gratis och betald version av sin programvara och skillnaderna mellan de två, som jag kommer att beröra i ett senare avsnitt, är ganska betydande.

Tyvärr ger varken deras gratis eller betalda programvara något särskilt unikt eller speciellt till bordet.

De erbjuder en dyster serverval med bara en handfull platser att välja mellan, varav de flesta finns i USA.

Till skillnad från många av deras konkurrenter erbjuder proXPN obegränsad dataöverföring och anslutningstid till både deras gratis och betalade användare, men det är ungefär så långt som deras "Funktioner" -sida går.

Om du är lite förvånad över hur kort det här avsnittet i recensionen är, är du inte ensam. proXPN erbjuder en av de mest barebones och inga krusiduller VPN som jag någonsin har sett.

Det finns väldigt få avancerade funktioner eller bonusar och till och med de flesta nybörjare VPN-användare kommer att hitta sin korta lista med funktioner som helt underlägsnas.

Men bara för att en VPN inte erbjuder ett överflöd av extra funktioner och inställningar betyder det inte att det inte kan lösa sig själv med exceptionella hastigheter och säkerhet.

Tyvärr verkar proXPN inte särskilt intresserad av något av sina tjänster.

Deras lista över kompatibla enheter är också relativt liten.

Här är den officiella listan över enheter som för närvarande stöds från deras webbplats:

 • Windows
 • Mac
 • Linux
 • Android
 • iOS

Du kan ansluta upp till fyra enheter på en gång. Men som du kan se från listan ovan erbjuder de inget stöd för routrar, smarta TV-apparater eller spelkonsoler just nu.

Är proXPN Safe?

Säkerheten (eller bristen på det) för alla VPN-leverantörer beror på fyra saker: företagets jurisdiktion, loggningspolicy, krypteringsstandarder och tillgängliga protokoll.

Som jag nämnde tidigare är proXPN med huvudkontor i Nederländerna, en medlem av alliansen nio ögon och därför betydligt mer öppen för regeringsintrång än en VPN-leverantör i ett land som inte är part i alliansen.

proXPN har dock en mycket strikt ingen loggningspolicy som de tydligt anger i sin integritetspolicy:

proXPN-loggningspolicy

När det gäller deras tillgängliga protokoll är proXPN ganska begränsat och tillåter endast deras användare att ansluta med OpenVPN och PTPP.

Även om jag skulle vilja se fler protokoll bli tillgängliga, är deras brist på tillgängliga protokoll inte exakt en avtalsbrytare eftersom OpenVPN är ett av de snabbaste och säkraste protokollen som finns tillgängliga för närvarande.

Deras krypteringsstandarder utgör däremot ett mycket allvarligt problem för potentiella kunder.

Standarden i fråga är bara 2408-bitars krypteringsnyckel och en 512-bitars krypteringstunnel.

För dig som inte är särskilt bekant med krypteringsstandarder är 512-bitars kryptering oerhört sårbar och kan lätt knäckas av alla hackare som är värda deras salt.

Med tanke på att nästan alla andra VPN på marknaden använder den säkrare (och öppen källkod) AES-256-krypteringen, som från och med detta skrivande ännu inte har brutits, är detta en stor skada på proXPN: s register och ett allvarligt problem för säkerhet medveten kund.

proXPN-prissättning och GRATIS plan

Till skillnad från många av deras konkurrenter är skillnaderna mellan proXPNs gratis och betalda planer smärtsamt uppenbara.

Här är en kort sammanfattning av hur planerna skiljer sig åt.

proXPN gratis kontra betald plan

Under denna översyn har vi i första hand diskuterat kvaliteten på ett proXPN-premiumkonto och, som du antagligen har konstaterat, är det grundligt ointryck.

Med tanke på detta borde det komma som en liten överraskning att ta reda på att deras gratis VPN-tjänst är ännu mer imponerande och är utrustad med ett så smidigt urval av funktioner och servrar att det bara är oanvändbart.

Den största och viktigaste skillnaden mellan deras betalda och gratisplaner är att proXPN inte är kompatibelt med Android eller iOS om du inte uppgraderar till ett premiumkonto.

Detta är en enorm fråga när man tänker på att de flesta gör merparten av sin surfning på mobila enheter.

Med ett gratis konto är din VPN-hastighet och serverval nästan obefintligt och P2P-fildelning är bara tillgänglig för betalande kunder.

För att uttrycka det otydligt är proXPN: s gratis VPN bland det värsta som jag någonsin har sett.

Med tanke på detta faktum undrar många av er hur mycket det kommer att kosta dig att få tillgång till deras premiumfunktioner.

Jag blev förvånad över att upptäcka att proXPN, trots deras otillräckliga tjänster, tar en mycket premiumkurs för en mycket grundläggande produkt.

proxpn nuvarande prissättning

Till skillnad från de flesta VPN-leverantörer erbjuder proXPN inte ett paket på en månad eller en brant rabatterad 24-månadersplan.

Istället erbjuder de tre, sex och tolvmånaders prisplaner.

Här är fördelningen.

3 månader:

 • $ 9,98 per månad
 • $ 29,98 faktureras kvartalsvis
 • 0% besparingar

6 månader:

 • 8,33 dollar per månad
 • 49,95 $ faktureras två gånger om året
 • 17% besparingar

12 månader:

 • 6,25 dollar per månad
 • 74,95 $ faktureras årligen
 • 37% besparingar

Efter att ha granskat mer än 30 VPN kan jag ärligt säga det det finns inget möjligt sätt att motivera den kurs proXPN försöker ladda. Det finns mycket billigare (och bättre) VPN: er.

Med tanke på deras nedslående hastigheter, smarta serverval och enkla hackbara krypteringsstandarder finns det helt enkelt ingen anledning att någon skulle välja proXPN över någon av sina konkurrenter.

Exempelvis erbjuder ExpressVPN (recension), en av mina personliga favorit VPN, nedladdningshastigheter som är dubbelt så snabba som proXPN och erbjuder en av de säkraste VPN-programvaror som jag någonsin har stött på.

Om du är intresserad av snabba VPN: er, överväg att läsa denna jämförelse.

Men låt oss komma tillbaka till saken.

Ett annat allvarligt problem som ställs för alla som vill bli kund hos proXPN är att de begränsar hårt hur du kan köpa deras VPN och erbjuder inga anonyma betalningsformer. Om du inte är bekväm att betala med ett Visa, MasterCard eller PayPal, bör du förmodligen börja leta efter en annan VPN.

Men i deras försvar, alla betalningar säkerhetskopieras av en 30-dagars-inga frågor som ställs tillbaka pengar-tillbaka-garanti som inte har några bandbreddbegränsningar eller anslutningsgränser.

Så om du köper ett proXPN-medlemskap och bestämmer att det inte är rätt för dig (vilket är troligt), kan du få en full återbetalning för inköpsbeloppet så länge du skickar in din begäran inom en månad efter ditt första köp.

proXPN Cons

1. Långsam hastighet (endast ~ 40 Mbps av 100 Mbps)

Utanför specifika funktioner som P2P-kompatibilitet, adblock och Netflix “unblocker unblockers” bryr sig de flesta bara om tre saker när de köper ett VPN:

Säkerhet, pris och hastighet.

Jag kommer att beröra skillnaderna mellan proXPNs gratis och betalda prenumerationer och de prissättningspaket som finns tillgängliga på bara en minut, men först vill jag diskutera nedladdningshastigheterna.

För att säkerställa att den här granskningen är korrekt anslöt jag min enhet till flera olika servrar och använde verktyget speedtest.net för att bestämma hur mycket proXPN strypade min anslutning.

Jag använde en 100 Mbps-anslutning belägen i EU för varje test.

proXPN nedladdnings- och uppladdningshastighet

EU-server:

 • PING: 39 ms
 • Nedladdning: 40,3 Mbps
 • Ladda upp: 6,05 Mbps

US Server:

 • PING: 119 ms
 • Nedladdning: 16,14 Mbps
 • Ladda upp: 5,56 Mbps

UK Server:

 • PING: 69 ms
 • Nedladdning: 40.15 Mbps
 • Ladda upp: 5,25 Mbps

Som alltid bör du ta dessa tester med ett saltkorn eftersom de kan variera vilt och är beroende av ett antal okontrollerbara variabler. Med det sagt har vi testat mer än 70 VPN här på TheBestVPN.com så vi har ett ganska exakt riktmärke som vi kan jämföra resultat mot. 

Även om detta inte är de värsta hastigheterna som jag någonsin har sett för en freemium VPN, är de långt ifrån vad som skulle betraktas som "Snabb".

Storbritanniens och EU: s servrar körs på acceptabla men tröga 40 Mbps men de amerikanska servrarna gränsar till obrukbara, med de snabbaste nedladdningshastigheterna som toppar endast 16 Mbps.

Detta är en annan allvarlig oro för många kunder, särskilt när du tänker på hur många av proXPNs konkurrenter erbjuder hastigheter som är dubbelt så snabba för mindre än halva priset.

2. Inget Netflix (Torrent är dock tillåtet)

Helt sedan 2016, när Netflix inställde sitt proxy-, VPN- och unblocker-förbud, har företag som har hittat ett sätt att kringgå dessa begränsningar haft en massiv fördel över deras konkurrens.

Tyvärr åtnjuter inte proXPN några sådana fördelar.

Deras tjänster är helt oförenliga med Netflix, Hulu och andra vanliga liknande strömningstjänster gör proXPN till ett dåligt val för alla som vill komma åt de amerikanska / brittiska versionerna av Netflix från andra länder.

Lyckligtvis är deras tjänster och servrar P2P / torrenting vänliga och införandet av en kill-switch-funktion låter dig ladda ner med strafffrihet och veta att även om din anslutning har tappats, kommer din plats och identitet fortfarande att vara säker.

3. Kundsupportkvalitet - Ingen livechatt!

Även om proXPN får många saker fel Det finns en fördel med att använda proXPNs premiumservice är att de erbjuder exceptionell kundsupport i form av e-post, Twitter och telefonsupport.

ProxPN Kontakta oss sida

Jag ringde supportnumret och var mycket imponerad över att upptäcka att min förfrågan hanterades inom några minuter efter mitt samtal.

Jag skickade också ett e-postmeddelande till deras kundtjänst för att mäta hastigheten på deras onlinesupport, och efter bara två timmar besvarades min fråga noggrant.

ProxPN supportbiljett e-post
proXPN kundsupport biljett svar

Efter att ha grävt igenom några andra tredjepartsrecensioner av proXPNs tjänst, fann jag att nästan alla hade en liknande positiv upplevelse med sitt kundtjänsteam oavsett vilken metod de använde för att kontakta företaget.

Med tanke på alla poäng mot proXPN är detta ett välkomnat frisk luft i en annars gammal översyn.

Hur man använder proXPN

Om du har bestämt att du vill använda eller köpa proXPN är installationsprocessen ganska enkel.

Innan du kan använda deras gratistjänst eller köpa en betald prenumeration måste du ställa in ett konto på deras webbplats.

Tyvärr kräver kontoskapande en e-postadress så om du letar efter ett VPN med hög anonymitetsnivå, är inte proXPN det.

När du har skapat ett konto måste du bestämma om du vill fortsätta använda den betalda eller gratisversionen av deras produkt.

Om du vill köpa en betald prenumeration klickar du helt enkelt på knappen "Köp nu" från prissidan och följ anvisningarna som du ser med din valda betalningsmetod.

Ladda sedan ned och starta filen för din respektive enhet.

Hämtar proxpn

Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationsguiden och starta sedan proXPN för att komma igång.

installera proxpn

När proXPN startas kommer du att bli ombedd att logga in med den kontoinformation som du just skapade.

proxpn inloggning

Du kommer sedan till huvudpanelen där du kan välja din server, anslutningsprotokoll och ändra VPN-inställningarna.

proxpn-klient

Jag bör påpeka att medan jag skapade den här recensionen köpte och laddade jag ner proXPN till min Windows-enhet och kunde inte starta deras programvara första gången jag laddade ner den.

Jag startade om min enhet och försökte igen utan hjälp.

För att faktiskt använda proXPN: s VPN tvingades jag ta bort alla lokala filer manuellt och sedan ladda ner filerna igen och gå igenom installationsprocessen igen.

Hur återbetalas eller avbryter jag proXPN Premium-köp

Om du bestämmer dig för att du vill återbetala priset på proXPN (vilket sannolikt överväger allt jag har diskuterat i den här recensionen) är processen faktiskt ganska enkel.

Det finns inga bandbredd eller anslutningsbegränsningar och så länge du skickar in din biljett inom 30 dagar efter ditt första köp är återbetalningsprocessen snabb och smärtfri.

När som helst inom den första månaden efter ditt prenumeration kan du helt enkelt skicka in en supportbiljett som begär återbetalning och du bör få pengarna tillbaka till ditt konto inom 5-7 arbetsdagar.

Slutsats om ProXPN-granskning

Efter nästan ett decennium i verksamheten skulle du anta att alla VPN-företag skulle ha kunnat skapa en mjukvara som åtminstone var användbar.

Men som du antagligen kan säga, med proXPN, är detta helt enkelt inte fallet.

Nedladdningshastigheterna är långsamma, mjukvaran är opålitlig och deras ångestliga krypteringsstandarder fick mig att tveka att använda deras VPN för något annat än för lätt webbläsning.

När du klickar på premiumpriset, begränsade funktioner och oanvändbar gratistjänst kämpar jag för att förstå hur företaget har stannat kvar i branschen de senaste åtta åren.

I sitt försvar erbjuder proXPN exceptionell kundservice och en stor noll-loggningspolicy, men dessa smärre få proffs kommer inte ens nära att överväga nackdelarna.

Jag kommer att säga att som ett företag är proXPN utomordentligt öppet och ärligt om sina tjänster, vilket är uppfriskande att se även om deras ärlighet inte gör något för att förbättra den onödiga kvaliteten på deras produkt.

Vid slutet av dagen, Jag kan helt enkelt inte rekommendera proXPN till någon som söker en högkvalitativ (eller till och med användbar) VPN.

Om du letar efter ett alternativ till proXPN, rekommenderar jag att du tittar på våra djupgående recensioner av ExpressVPN, privat internetåtkomst eller Surfshark.

P.S. Jag är alltid intresserad av användarrecensioner, så om du har använt proXPN tidigare, tveka inte att lämna din recension nedan. Om din erfarenhet matchade min, cool. Om det inte gjorde det är det också bra!

Lägg till din egen ProXPN-recension

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me