De bästa VPN-tjänsterna (2020)

Bästa VPN-jämförelse


Det finns över tusen VPN-tjänster (gratis och betalda) som kommer och går.

Var och en ser densamma ut, låter lika, erbjuder samma funktioner och lovar att hålla din anslutning helt säker och anonym.

Men hur hittar du den bästa VPN: n?

Med så många partiska VPN-recensioner som fyller webben kan det vara svårt att urskilja faktum från vinstdriven fiktion.

På TheBestVPN.com har vi testat och granskat mer än 70 populära VPN-tjänster hittills. Varje recension innehåller bakgrundsinformation om VPN, djupgående utseende, hastighetstest och nackdelar / fördelar.

Här är de viktigaste faktorerna för ett VPN som vi har jämfört:

 • Nedladdningshastighet
 • Sekretess- och säkerhetsfunktioner / brister
 • Jurisdiktion och loggningspolicy
 • Torrent och Netflix tillgänglighet
 • Användbarhet och support
 • Kosta

Hitta den detaljerade granskningsprocessen här.

Bästa VPN: er för integritet och säkerhet på nätet

De bästa VPN: erna håller inga register över de webbplatser du besöker eller filerna du laddar ner. De maskerar din IP-adress till ett budgetvänligt pris. Och de erbjuder massor av restriktionsfria servrar över hela världen så att du kan strömma Netflix-innehåll eller använda torrenting fritt.

Utan vidare, här är de 10 bästa VPN: erna 2020:

1. NordVPN - Den bästa “all-round” VPN ($ 3,49 / mo)

Rangerar nummer 1 av 78 VPN: er

nordvpn hemsida

Saker vi gillade:
+
Snabbservrar (5 646)
+ Torrenting / P2P tillåtet
+ Fungerar med Netflix
+ Strikt ingen loggar politik
+ Lättanvända VPN-appar
+ Dubbel datakryptering
+ Inga IP / DNS-läckor hittades

Saker vi inte gillade:
- Rabatter för endast längre prenumerationer

Kompatibel med:
NordVPN är baserat från Panama, och det är ett av de säkraste VPN-system du någonsin skulle kunna hoppas möta. Det är därför det konsekvent har varit vår topprankade tjänst.

NordVPN: s serverantal är positivt massivt med mer än 5 600 servrar som är spridda över 60 olika länder. Det är den mest kompletta serverlistan som vi har sett bland våra VPN-leverantörer. NordVPN tar säkerheten på allvar. De har en tjänst som de kallar "Double VPN." Den här funktionen tar två olika servrar och kombinerar dem till en för två gånger krypteringen och en ultrasäker anslutning.

Deras användarvänliga VPN-appar har full laddning med en kill switch för att skydda dina data från att släppa i felaktiga händer.

Företaget är beläget i Panama City. Tro det eller inte, plats är viktig när det gäller ditt val av VPN. Olika områden har olika sekretesslagar, och Panama City faller precis i ett integritetsvänligt territorium. Vissa VPN-leverantörer har varit kända för att hålla fast vid loggar över din aktivitet (som IP-adresser eller tidsstämplar). NordVPN gör det inte. Statliga myndigheter kan använda den här informationen för att spåra din aktivitet, så det är mycket att vår VPN-tjänst nummer ett är anonymt.

De utmärkte sig också i vår serie praktiska test.

Det är säkert att säga att anslutningen är bunnsolid eftersom nollläckor (ingen IP / DNS / WebRTC) hittades. Tjänsten fungerar också bra med att torrentera och kringgå geo-restriktionerna för vissa webbplatser som Netflix. Fem av de sex servrarna som vi testade lyckades med att blockera Netflix.

Du kan ansluta upp till sex enheter samtidigt på nästan vilken plattform du kan tänka dig, inklusive Android, ChromeOS, iOS, Windows, Mac, Linux eller till och med din router. Ett 3-årigt åtagande kommer också att sänka kostnaden från $ 11,95 per månad till endast $ 3,49.

Bara nackdelen? Rabatterna fungerar bara med längre prenumerationer. Lyckligtvis har de 30-dagars “inga frågor ställda” pengar-tillbaka-garanti.

Besök NordVPN.com
... eller läs vår NordVPN-recension

2. Surfshark - Bästa "billiga" VPN ($ 1,99 / mo)

Rangerar # 2 av 78 VPN: er

surfshark hemsida

Saker vi gillade:
+ Strikt ingen loggar politik
+ Obegränsade enheter
+ Spännande tillåtet

+ Avblockerar Netflix geo-restriktioner
+ Tryggt och säkert
+ Addons: Multihop & Annonsblockerare

Saker vi inte gillade:
- Medelhastighet

Kompatibel med:
Surfshark har mer än 1000 servrar i 60 olika länder. Dessutom tillhandahåller Surfshark några av de mest populära krypterings- och protokollalternativen som finns tillgängliga idag. Den har AES-256-GCM över OpenVPN och IKEv2 / IPSec.

Surfshark är en av go-to VPNS för att blockera Netflix. Vi testade sex olika servrar för att se hur de fungerade med världens premiärströmningstjänst och var och en av dem fungerade perfekt. Dess appar är utrustade med integritetsvänliga förmåner, som en kill switch för att skydda din sanna IP från läckage och Multihop.

De har också en tjänst som heter Whitelister. Detta gör att du kan välja ett antal webbplatser som kommer att kunna kringgå VPN-tunneln och fungera från din normala IP. Om du försökte få åtkomst till din bankinformation när du var ansluten till en server halvvägs runt om i världen, skulle din finansiella institution sannolikt flagga aktiviteten och låsa dig från ditt konto. Med Whitelister kan du förhindra dessa problem och få åtkomst till dina känsliga data utan att behöva koppla bort från VPN-tjänsten.

Surfshark är också en av få leverantörer som vi har sett som erbjuder obegränsade enhetsanslutningar. Det betyder att det inte finns några konstgjorda mössor som skulle tvinga dig att köpa mer än ett konto.

Torrenting och P2P är fullt tillåtna. Appen är mycket lätt och enkel att använda.

Tjänsten är tillgänglig för nästan alla enheter som används idag. Du kan använda den på Windows, Mac, Linux, iOS och Android. Vi körde Surfshark genom sex olika läcktester och vi hittade inga läckor.

Surfsharks funktion "Camouflage Mode" gör dem också unika jämfört med andra VPN. När den är påslagen gör Camouflage Mode din användning av ett VPN så snyggt att till och med din Internetleverantör inte kan berätta att du använder en VPN.

Slutligen är det pris som du betalar för en tvåårsplan det billigaste vi hittat. Med ett åtagande om 24 månader betalar du bara $ 1,99 per månad. Det är lika prisvärd som det blir. Om du inte gillar tjänsten finns det ett 30-dagars återbetalningsgaranti.

Ingen VPN-tjänst är dock 100% perfekt. Hastigheterna var inkonsekventa under våra tester, plus deras servicenätverk är betydligt mindre jämfört med många konkurrenter.

Besök Surfshark.com
... eller läs vår Surfshark-recension

3. ExpressVPN - Bästa strömningsprestanda ($ 6.67 / mo)

Rangerar # 3 av 78 VPN: er

expressvpn hemsida

Saker vi gillade:
+ Stöder ALLA enheter
+ Snabba servrar (minimal hastighetsförlust)

+ Avblockerar Netflix USA
+ Torrenting och P2P tillåtet
+ Inga DNS / IP-läckor hittades
+ Mycket enkelt och lätt att använda
+ Inga loggar

Saker vi inte gillade:
- Dyrare än konkurrenter

Kompatibel med:
ExpressVPN grundades så sent som 2009 och ligger på Brittiska Jungfruöarna och är en massivt populär VPN-tjänst och med goda skäl. Det utmanar hela tiden NordVPN för VPN-platsen.

Ett ExpressVPN-abonnemang ger dig tillgång till mer än 3 000 snabba servrar som finns i 160 olika städer i 94 länder.

Denna VPN tillhandahåller en mängd protokoll (OpenVPN, IPSec & IKEv2, bland andra) alla utrustade med de senaste och bästa krypteringsstandarderna (AES-256). Det gör ExpressVPN perfekt för nästan alla enheter. Varje stad som har en ExpressVPN-server ger dig olika alternativ när det gäller säkerhetsstandarder. Det finns sex olika standarder att välja mellan, men inte alla är tillgängliga i varje stad.

Vi kunde inte hitta några IP-, DNS- eller WebRTC-läckor, och deras installationsfiler var rena från skadlig programvara eller virus.

ExpressVPNs app är inte bara lätt att använda, den kommer med en inbyggd kill-switch som automatiskt avslutar din session om det finns någon form av säkerhetsbrott. Deras loggfria policy betyder verkligen ingen loggning. Dessutom placerar deras Brittiska Jungfruöarnas placering dem utanför alla avtal om delning av underrättelser.

Både torrenting och Netflix fungerar smidigt, utan att offra prestanda eller hastighet. Faktum är att de är en av de snabbaste VPN: n som vi har granskat hittills.

Den enda nackdelen? Det är lite på den dyra sidan. De månatliga planerna som erbjuds av ExpressVPN börjar mellan $ 6,67 och $ 12,95 per månad. Priset på 6,67 dollar kräver 15 månaders prenumeration och levereras med tre gratis månader. Detta är ett litet pris att betala för utmärkta prestanda i nästan alla kategorier.

ExpressVPN är säker på kvaliteten på tjänsten och erbjuder en 30-dagars återbetalningsgaranti till användare som inte är nöjda med den levererade tjänsten.

Besök ExpressVPN.com
... eller läs vår ExpressVPN-granskning

4. PerfectPrivacy - Obegränsade anslutningar ($ 8,95 / mo)

Rangerar # 4 av 78 VPN: er

perfekt-integritets hemsida

Läs vår perfekt-sekretessgranskning

Saker vi gillade:
+ Ingen loggpolicy
+ Schweiz jurisdiktion
+ Fungerar med Netflix
+ Spännande är tillåtet
+ Obegränsade enheter

Saker vi inte gillade:
- Det dyraste VPN som vi har granskat
- Genomsnittlig nedladdningshastighet

Du vet exakt vad du får från en produkt som heter "Perfect-Privacy."

Deras loggningspolicy är legitim: Ingen av dina personuppgifter övervakas eller lagras.

Perfect-Privacy erbjuder också en läckagefri anslutning med AES-256-kryptering och protokollalternativ i bästa klass som inkluderar OpenVPN, IPSec och SSH.

Men det bästa?

Obegränsade anslutningar.

De flesta andra konkurrenter tillåter bara en liten handfull, som tre till fem anslutningar på enheten vid en viss tidpunkt. Detta innebär att du kan ansluta allt som körs på Windows, Linux, Mac, iOS, Android, IPTV eller till och med routrar. Det kan också göra det perfekt för lag eller organisationer.

Torrering är tillåtet på de flesta servrar. Det finns ett antal servrar som blockerar P2P-åtkomst. Användning av Tor är också tillåtet när du använder Perfect-Privacy. Netflix arbetade på en av fem servrar vi försökte (en UK en).

Det fanns dock några nackdelar. Hastigheterna var i genomsnitt, inte lika snabba som några av våra andra alternativ. De tillhör Schweiz jurisdiktion som generellt är bra för integritet (och loggar). Det är emellertid känt att de samarbetar med länder under fem ögon jurisdiktion.

Sist men inte minst är deras serverlista inte så imponerande. Perfect-Privacy har endast 58 servrar i bara 26 länder. Det är väldigt lågt jämfört med de flesta av våra bästa VPN: er.

En annan nackdel med denna tjänst är prissättningen.

Medan de flesta av de stora konkurrenterna håller sina priser relativt låga, är $ 8,95 - $ 12,99 per månadskostnad för Perfect-Privacy i den högre änden av spektrumet. (Trots att det ser mycket bättre ut när du kan ansluta dussintals enheter.) Det har varit en viss positiv rörelse i detta avseende. Månadsabonnemang kostade $ 14,75 på en gång och sänktes nyligen till $ 12,99. Du kan fortfarande pröva dem, eftersom de kommer att återbetala dina pengar inom sju dagar efter ditt prenumeration om du inte är nöjd med tjänsten.

Besök Perfect-Privacy.com
... eller läs vår perfekt sekretessgranskning

5. IPVanish - Säker & Snabbt, USA-baserat, inget live-stöd ($ 6,49 / mo)

Rangerar # 5 av 78 VPN: er

ipvanish hemsida

Läs vår IPVanish-recension

Saker vi gillade:
+ Bra nedladdningshastighet
+ Ingen loggningspolicy
+ Fungerar med Netflix och tillåter strömning
+ Stöd för alla enheter
+ 10 samtidiga anslutningar

Saker vi inte gillade:
- Tillhör StackPatch (stora USA-baserade företag)

- Långsam kundsupport
- Hög kostnad

Med IPVanish har kunder tillgång till mer än 1 300 servrar på 75 olika platser runt om i världen.

Alla de viktigaste säkerhetsprotokollen stöds via denna VPN. De använder AES-256-kryptering i bankklass som säkerställer att ingen kommer att kunna spåra dig. IPVanish kan användas på upp till fem Windows-, Mac-, iOS- eller Android-enheter åt gången. De erbjuder också upp till 10 samtidiga anslutningar. Det finns inga begränsningar för serveranslutningar eller bandbredd.

Netflix arbetade på en av de fyra servrarna som vi testade. Medan de utpekar sig som den snabbaste VPN i världen på sin webbplats klockade vi dem på den 26: e platsen totalt på vår snabblista. Det är av över 78 recensioner hittills. Det är fortfarande en utmärkt hastighet som överskrider mer än 50 andra tjänster.

Här är några av de största nackdelarna som vi märkte.

IPVanishs prissättning kommer något högt för några av deras långsiktiga planer jämfört med andra tjänster av samma storlek. De sträcker sig från $ 6,49 - $ 10 per månad. Deras priser brukade överstiga 10 USD per månad utan åtagandeperiod, så vi är glada att se att de går i rätt riktning. På en gladare anmärkning erbjuder de en 7-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så att du kan testa dem och om du inte gillar tjänsten, be om återbetalning.

De stöder inte Tor och avskräcker strömning, så räknar inte med heller. Deras kundtjänst var opålitlig under våra tester.

De är också belägna i en Five Eyes-vänlig jurisdiktion, vilket innebär att myndigheter kan kräva din personliga information och dela den med USA, Storbritannien, Kanada, Nya Zeeland och Australien.

Besök IPVanish.com
... eller läs vår IPVanish-recension

6. Mullvad - Mest anonym anmälningsprocess (€ 5,00 / $ 5,45)

Rangerar # 6 av 78 VPN: er

mullvad hemsida

Läs vår Mullvad-recension

Saker vi gillade:
+ Anonym registreringsprocess

+ Ingen loggningspolicy
+ Bra fart

+ Branschstandardskryptering (256 AES)
+ Inbyggd kill-switch

Saker vi inte gillade:
- Ingen iOS / Android-app

- Inte en mycket användarvänlig app
- Medelmåttig kundsupport

Mullvad erbjuder loggfri webbplatssökning för alla Windows-, Mac- eller Linux-enheter (upp till fem samtidiga anslutningar).

Deras AES-256-kryptering med OpenVPN- och WireGuard-protokoll var också IP & DNS läckfria över vart och ett av våra sex tester.

Mullvads serverhastigheter till och med låst ner vår 10: e plats, överträffar mer än 70 andra VPN: er. Det är särskilt imponerande när du tänker på att deras VPN-program endast kommer att få dig tillbaka $ 5,45 per månad. Om du inte är nöjd med tjänsten erbjuder de en 30-dagars återbetalningsgaranti.

Den här appen brukade vara förvirrande att använda, men de senaste uppdateringarna har gjort det både enkelt och effektivt. Det är en av de VPN som vem som helst kan använda, oavsett kompetensnivå.

En av de viktigaste funktionerna i Mullvad är dess schweiziska bankliknande metod för att ansluta dig till deras tjänst. Du behöver inte någon form av identifierande information för att registrera dig för Mullvad. Du behöver inte ens en e-postadress. Du registrerar dig helt enkelt och Mullvad ger dig ett slumpmässigt genererat kontonummer.

När det gäller streaming testade vi flera Mullvad-baserade servrar i USA och de kom alla blockerade för Netflix. Men vi hade framgång med att blockera en server i Storbritannien, så det är möjligt att övervinna Netflix VPN-förbud med Mullvad. De stöder också torrenting.

Tyvärr har Mullvad ingen kundsupport för livechatt, så det är svårt att få snabba svar på dina frågor.

Deras serverpark består av 407+ servrar i 39+ länder, vilket är lite på den låga sidan. Serverparken verkar växa. För närvarande fungerar 288 servrar på OpenVPN, 103 arbetar via WireGuard & 16 Bridge-servrar som är ett perfekt alternativ för människor i censurerade länder som Kina, Oman och Ryssland.

Deras svenska hemmabas sätter dem under den utvidgade 14 Eyes underrättelsegemenskapen. Men med absolut ingen personlig information som krävs för att registrera dig och möjligheten att betala för tjänsten med hjälp av ospårbar cryptocurrency, är det inte lika stort som det kan vara för vissa andra tjänster.

Besök Mullvad.net
... eller läs vår Mullvad-recension

7. CyberGhost - Bra funktioner, genomsnittlig hastighet ($ 2,75 / mo)

Rangerar # 7 av 78 VPN: er

cyberghost hemsidaLäs vår CyberGhost-recension

Saker vi gillade:
+ Prisvärd prissättning

+ Mycket enkelt att använda applikationen
+ Inga loggfiler
+ Torrenting / P2P är tillåtet
+ Fungerar med Netflix
+
 Största serverpark

Saker vi inte gillade:
- Tvivelaktigt moderbolag
- Genomsnittlig nedladdningshastighet

- Svarar inte kundsupport

CyberGhost har ett imponerande antal servrar och erbjuder 5.900 servrar över 90+ olika länder. Det är den största serverparken vi har sett.

Om integritet är ditt främsta problem, har Cyberghost du täckt med en vinnande kombination av rumänsk jurisdiktion i kombination med en strikt "ingen loggning" -policy. Din integritet kommer att förbli intakt, ingen materia vad. Dessutom fanns det inga DNS- eller WebRTC-läckor, överhuvudtaget. Vi borde veta, vi testade det sex olika tider för att vara säker.

Cyberghost inkluderar också en kill-switch som stänger din session omedelbart om det kommer några läckor i din VPN-tunnel. Detta är en perfekt plan B om du har några bekymmer om din anslutning.

Från och med förra året såldes CyberGhost till Kape Technologies, tidigare känt som Crossrider Plc.

Det tar bara några sekunder att ladda ner en av deras appar på din Windows, Android, Mac, iOS, Linux eller router.

På plussidan är de helt Tor-kompatibla. Men på nackdelen är det inte alla servrar som strömmar vänligt. Det är dock lätt att hitta flödande servrar. Cyberghosts nya användargränssnitt har en sökfunktion som låter dig begränsa dina resultat till att bara visa torrenting-servrar. 

Vi testade fyra olika servrar från hela världen för att se om CyberGhost kan spärra Netflix, som det hävdar. De har till och med specifika servrar som är markerade som Netflix-säkra. När vi testade fyra av dessa var det bara en som kunde strömma Netflix-innehåll framgångsrikt.

CyberGhost stöder de flesta stora VPN-protokoll, inklusive OpenVPN, PPTP, L2TP och IPSec.

Den genomsnittliga månatliga kostnaden mellan $ 2,75 och $ 12,99 innebär att du kan landa mycket genom att åta dig på längre sikt. De kommer också att återbetala dina pengar i garantifönstret på 45 dagar om du inte är nöjd med tjänsten.

De enda andra nackdelarna som vi märkte var genomsnittliga serverhastigheter (testat på två som valts slumpmässigt). Kundtjänst var också lite prickig.

Besök CyberGhost.com
... eller läs vår CyberGhost-recension

8. Trust.Zone - Snabb VPN w / Small Server Network ($ 2,88 / mo)

Rangerar # 8 av 78 VPN: er

trust.zone hemsida

Läs vår Trust.Zone-recension

Saker vi gillade:
+ Snabbt servernätverk

+ Torring tillåtet + Fungerar med Netflix
+ Strikt ingen loggar politik
+ Billig kostnad
+ Prisvärd prissättning
+ Inga läckor hittades

Saker vi inte gillade:
- Begränsat enhetsstöd
-
Litet servernätverk
- Dålig kundsupport
- Genomsnittlig användbarhet

Trust.Zones prissättning är en av de bästa funktionerna. Även om det inte är det billigaste alternativet vi har sett, är det ganska snällt nära. Deras kostnader sträcker sig från $ 2,88 - $ 8,88 per månad. Det gör det till ett av de lägsta intervall vi har sett. Detta är särskilt sant när du jämför det med några av dess andra toppkonkurrenter på denna lista. Företaget erbjuder också en 10-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Det gamla ordspråket att du får det du betalar för har också visat sig fel när det gäller Trust.Zone. Deras prestanda indikerar inte på något sätt den prickiga tjänsten som traditionellt är förknippad med låga priser VPN. 

Trust.Zone-serverns hastigheter liknade NordVPN (nr 1 på vår lista) på 15. plats totalt.

Detta VPN: s moderbolag är baserat i Seychellerna. Utöver att vara ett fantastiskt vackert paradis, är det världens privatliv. Det betyder att Trust.Zone är inte på något sätt skyldigt att överlämna dina uppgifter till USA, Storbritannien, Australien eller något annat land som kanske vill ha det.

Deras appkompatibilitet sträcker sig från iOS till Android, Linux, Windows, Mac och till och med routrar. Varje inbyggd app kommer också fullastad med en kill switch.

Deras servrar erbjuder restriktionsfri torrenting, vilket är bra nyheter för alla som söker en P2P-anslutning. Det kunde också avblockera Netflix med viss framgång. Vi testade fem av deras 169 servrar och två av dem arbetade med tjänsten.

Trust.Zone erbjuder också en mängd krypteringsstandarder, inklusive AES-256-CBC-chiffer, SHA256-autentisering, RSA-2048-handskakning.

Om vi ​​var tvungna att ta tag i några saker, skulle det vara den långsamma kundservice (inget livechatsupport). Serverantalet är också ganska lågt (169+ på 87+ platser) - särskilt jämfört med de första få behemotherna på denna lista. De tillåter också bara tre samtidiga anslutningar.

Besök Trust.Zone
... eller läs vår granskning av Trust.Zone

9. ibVPN - VPN, Proxy & Smart DNS All In One ($ 4,83 / mo)

Rangerar # 9 av 78 VPN: er

ibvpn hemsida

Läs vår ibVPN-recension

Saker vi gillade:
+ Ingen loggpolicy

+ Torrenting och P2P tillåtet
+ Avblockerar Netflix
+ Många användbara funktioner
+ Snabbt stöd

Saker vi inte gillade:
- Förvirrande prissättning

- Medelhastighet
- Litet servernätverk

ibVPNs noll loggning och rumänsk plats innebär att din integritet förblir dubbelt säker.

Deras lättanvända app är kompatibel med en MASSIV lista över enheter.

Windows, Mac, Android, iOS, Kindle Fire, Boxee Box, Chromecast, Apple TV, LG Smart TV, Samsung Smart TV, LG WebOS Smart TV, PS4, Playstation 3, PS Vita, Xbox 360, DD-WRT VPN och tomat USB-routrar.

Du kan ansluta upp till fem enheter samtidigt över dessa plattformar.

Deras servrar är låsta med AES-256-kryptering. Och de erbjuder protokoll som fungerar på de flesta enheter och nätverk, inklusive OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec, SSTP.

Vår kundtjänstupplevelse var utmärkt.

Månatliga prissättningsplaner för ibVPN varierar från $ 4,83 - $ 10,95 per månad. Som är fallet med de flesta VPN som vi har granskat, om du vill förbinda dig till en längre tjänsteperiod sjunker priset per månad väsentligt. ibVPN erbjuder sina nya användare en 10-dagars återbetalningsgaranti.

Nu, för nackdelarna.

Deras kombinerade serverhastighet var bara tillräckligt bra för 46: e plats (av 78 recensioner). Fast mitt i parken. Torrenting är begränsat till bara några få servrar. Så det är inte perfekt om nedladdning av massiva filer är prioriterad. Deras 180+ servernätverk i 62 länder är också relativt lågt.

Besök ibVPN.com
... eller läs vår ibVPN-recension

10. Privat Internet-åtkomst - snabb, USA-baserad, men begränsad strömning ($ 3,33 / mo)

Rangerar # 10 av 78 VPN: er

hemsida för privat internet
Läs vår PIA-recension

Saker vi gillade:
+ Stort servernätverk (3380+)

+ Mycket prisvärd
+ Spännande är tillåtet
+ Över medelhastigheten
+ Ingen loggpolicy

Saker vi inte gillade:
- Baserat i USA (5 ögon)

- Livechatt endast för betalande kunder
- 1/6 servrar fungerar med Netflix

Privat Internet-åtkomst (eller PIA för kort) kom in som den fjärde snabbaste VPN totalt.

Deras kombinerade serverpoäng var faktiskt den snabbaste av alla andra konkurrenter som rankades här i våra topp 10.

En av anledningarna till att PIA kan erbjuda så bra hastigheter är att de ger dig möjlighet att medvetet nedgradera säkerhetskrypteringen från AES-256 till AES-128. Så om du vet att du är i ett säkert nätverk och vill betona hastighet kan du enkelt pressa gränsen.

Det är fantastiska nyheter för människor som vill använda P2P-fildelning, eftersom torrenting också är obegränsat.

Tio olika enheter kan anslutas till PIA genom några av de bästa VPN-tunnelprotokoll som finns. Dessa inkluderar: OpenVPN, IPSec / L2TP, PPTP eller Socks5 proxy-protokoll. Enhetskompatibilitet täcker alla stora baser, som Windows, Mac, iOS, Android och Linux (+ en Chrome-förlängning).

PIA är prisvärd. Det är faktiskt en av de billigaste produkterna på den här listan. Beroende på åtagandeperioden som du registrerar dig varierar månatliga prisintervall från $ 3,33 upp till $ 6,95. De ger dig också möjligheten att få tillbaka pengarna efter sju dagar om du inte är nöjd med den service de erbjuder.

Det är synd att de bara erbjuder kundsupport för livechatt för betalda prenumeranter. Vi var nöjda med deras stora antal servrar. Det finns mer än 3380, men de är bara spridda över 32 länder.

Det är bra om du är i ett av dessa länder - du har många alternativ. Men om du inte gör det, kan du ha problem med att få åtkomst till samma stjärnhastighetshastigheter.

Besök PrivateInternetAccess.com
... eller läs vår granskning av privat internetåtkomst

78 VPN: s har testat + recensioner

Här är den fullständiga länken till vårt testkalkylblad:

Vanliga frågor

Vilka är fördelarna med att använda ett VPN??

Gömmer din IP-adress, krypterar din trafik och låter dig vara anonym.

Du kanske vet att ett VPN levererar integritet och anonymitet. Men hur exakt gör det så?

Först döljer den din IP-adress för att dölja var du sitter. Det är ingen liten prestation, med tanke på att många VPN läcker din DNS- eller IP-adress.

Om du ser ut som om du befinner dig någon annanstans kan du kringgå geo-blockerat innehåll eller avkänna webbplatser. Det hjälper också journalister och sekretessaktivister under auktoritära regimer att undvika återfall, fängelsetid eller värre.

VPN: s skapar en säker tunnel runt hela internetanslutningen (mestadels med hjälp av OpenVPN-tunnelprotokoll), som skyddar inte bara din webbläsare utan också din appaktivitet. De flesta VPN använder 256-bitars AES-kryptering som gör det praktiskt taget omöjligt för din Internet-leverantör (ISP) att spåra vilka webbplatser du besöker.

Men det betyder också att dina personuppgifter förblir skyddade.

Mer information: Vad är ett VPN? (Nybörjarguide)

Är VPN helt legal?

Ja, i 97% av länderna.

Att använda en VPN är helt bra i de flesta länder runt om i världen.

Vi kontrollerade emellertid 196 VPN-landslagar för att bekräfta att vissa länder kontrollerar VPN-användning, medan andra förbjuder dem direkt.

Endast ”Regering godkända” VPN: er ska användas i:

 • Kina
 • iran
 • oman
 • ryssland
 • Kalkon
 • Förenade arabemiraten

Att fastna med en som inte är sponsrad kan innebära böter, fängelsetid eller båda.

Se dock när du är i dessa länder. Eftersom du ganska mycket kan anta att "regeringen godkänts" innebär att de delar viss (om inte all) data med varje regering när de begärs.

Kan du använda VPN för att strömma eller titta på Netflix?

Jo det kan du…

Varje VPN som vi granskat säger att deras tjänst kommer att fungera med Netflix. Men inte varje VPN fungerar faktiskt.

Vi fann att ungefär 70% av VPN: n som vi testade kommer att flyga under Netflix geo-blockerande radar, inklusive våra två favoriter: NordVPN och Surfshark.

Dessa nummer är ganska bra, med tanke på att Netflix aggressivt har gått efter VPN-anslutningar och proxyservrar under de senaste åren.

Deras licensbegränsningar är under extremt tryck, så de gör allt som behövs för att förhindra att människor i Storbritannien strömmar amerikanskt innehåll (och vice versa).

Att våra test avslöjade både Surfshark och NordVPN fungerar felfritt på flera servrar var fantastiskt.

Det betyder att de proaktivt undviker upptäckt från Netflix. Och det betyder att du kan räkna med att de också lyckas i framtiden.

Förutom Netflix använder människor också VPN för att kringgå geobegränsningar, titta på sportkanaler eller till och med HULU.

Ytterligare läsning: Bästa (fungerande) VPN: er för Netflix (2020)

Är VPN: s säkra för att spåra?

Ja, de kommer att hålla din P2P-aktivitet anonym.

Det enda problemet är att inte alla VPN: er tillåter strömning på sina servrar.

Vi har sammanställt de bästa VPN: n för torrent och fann att de flesta faller i en av fyra kategorier:

 1. Tillåt obegränsad, obegränsad strömning
 2. Tillåt begränsad strömning endast på specifika servrar
 3. Låt men inte uppmuntra och inte
 4. Tillåt inte

Torrenting ansluter dig till peer-to-peer (P2P) fildelning för att ladda ner massiva filer i blixtnedslag. Utan VPN lämnar du dig utsatt från andra människor i samma anslutning.

Problemet är att torrenting är mest känt för att kringgå upphovsrättslagar för att olagligt ladda ner innehåll.

Och många VPN-företag avskräcker från den potentiella avsaknaden från myndigheterna.

Förvara VPN-leverantörer loggfiler?

Samma VPN-tjänster samlar in och lagrar dina loggfiler.

Efter att ha gått igenom 118 fann vi att 26 samlar in tre eller fler viktiga loggfiler som lätt skulle avslöja dina personliga handlingar.

De säger alla att de "inte loggar." Men det gör i stort sett alla. Tricket är att gå igenom deras integritetspolicyer och användarvillkor för att se vad de exakt loggar.

Till exempel kommer nästan alla av dem att spåra sammanlagd bandbreddanvändning så att de kan övervaka sin egen serverprestanda. Det är inget problem.

Det börjar bli lite knepigt när de spårar när du loggar in eller ut ur deras tjänst. Och du vill springa efter kullarna när de spårar enskilda webbplatser du besöker.

För att göra saken värre använder många av dem alltför komplicerade juridiska mumbo-jumbo för att förvirra problemen.

De säger det på ett sådant sätt att det låter oskyldigt. Det verkar inte som om de kommer att spåra filerna du laddar ner.

Mer information: 15 gratis VPN-tjänster som kan sälja dina uppgifter till tredje part

Kan du ställa in en VPN på en router, SmartTV, spelkonsoler?

Jo det kan du.

OM VPN stöder dessa enheter. ELLER om de erbjuder en lösning (som genom manuell OpenVPN-installation).

Gå helst med en VPN som stöder den plattform du har i åtanke.

Låt oss säga att det är en router. Att ställa in en VPN-anslutning vid din internetkälla innebär att du kan låsa ner hela anslutningen. Men det betyder också att du effektivt kan lägga till så många enheter i ett säkert nätverk du också vill.

Om du behöver göra lite mer manuellt arbete, klicka här för att läsa vår fulla guide om hur du ställer in en router-VPN.

Win-win.

Dessutom hjälper du att streama geo-blockerat innehåll på Netflix, Hulu och andra när du installerar den på din Smart TV..

Du kan ändra serverplatser direkt från själva enheten och helt enkelt bläddra igenom de bästa alternativen för att äntligen få tillgång till allt innehåll du önskar.

Vad sägs om GRATIS VPN: er?

Vi rekommenderar aldrig gratis VPN: er, varför:

Du vet vad de säger om "gratis" tjänster ...

DU är produkten.

Skuggiga fria VPN kommer vanligtvis att spåra dina uppgifter och sälja dem till den högsta tredje part som erbjuder.

Många har till och med fångats och gör mycket värre, som att injicera annonser eller hänvisa till affiliate-trafik för att öka vinsten för dina räkning.

Kolla in det här exemplet från CSIRO-forskning och FTC-klagomål mot Betternet.

gratis vpns

Läskigt, rätt?

Så se till att göra dina läxor.

Påverkar VPN hastighet?

Lite, förvänta sig en minskning med 30% ...

Men det beror mycket på VPN.

Tänk på det:

Visst, de lägger till ytterligare ett lager av säkerhet. Men det betyder också att de lägger till fler bågar för att din trafik ska hoppa igenom.

Dessa extra hastighetsbultar betyder att du alltid kan förvänta dig en avmattning av något slag.

Nyckeln är att hitta ett VPN som inte avspårar din trafik heller.

Vi upprepar samma hastighetstest för varje VPN som vi granskar.

Först får vi referensavläsningen utan VPN så att vi kan jämföra.

benchmark VPN-hastighetstest

Sedan ansluter vi till några olika servrar för att försöka sammanställa ett opartiskt, kombinerat betyg.

Under hela denna process har vi sett några som kanske bara dockar din anslutning några procentenheter. Chansen är att du inte ens skulle märka det.

Men vi har också sett några hemska.

Några av de leverantörer som vi har granskat har bromsat vår anslutning med över 100%!

Det skulle göra strömmande innehåll nästan omöjligt. Även att svara på e-post skulle vara en kamp.

Vi har rankat varje VPN från första till sista plats. Så hänvisa till rankningen på varje om du är bekymrad.

Hur mycket är den genomsnittliga kostnaden för en VPN?

En bra VPN kan komma tillbaka någonstans mellan $ 2 - $ 8 / månad ...

Ganska prisvärd, rätt?

Vanligtvis kostar alternativ från månad till månad dig mest. Vi har sett så mycket som $ 18 dollar per månad.

Men om du är villig att betala förskott i ett år (eller till och med längre) kan du förvänta dig att hitta något i intervallet 2-7 $.

Jag rekommenderar följande:

Se om VPN som du är intresserad av erbjuder en kostnadsfri testversion. Många gör det.

Om inte, gå vidare och registrera dig för alternativet månad till månad. Nästan varje (bra) VPN som vi har granskat kommer att ge dig någonstans mellan sju och 30 dagar för att få dina pengar tillbaka om du inte är nöjd.

I själva verket, om du söker dig, kommer du att upptäcka att vi också erbjuder en NordVPN-kupong.

Sedan, när du har kunnat pröva det i några veckor, förbinder dig det långsiktiga alternativet att låsa in en fantastisk hastighet.

Kan en VPN hjälpa till med min IPS Throttling?

Vanligtvis, ja ...

Din Internetleverantör (ISP) kommer att "stryka" din anslutning för att avsiktligt bromsa den.

Galen. Borde inte vara lagligt. Men det är.

Om du använder massor av bandbredd, strömmar HBO eller Netflix, kan de avsiktligt bromsa din anslutning för att indirekt tvinga dig att stoppa.

Att använda dessa tjänster betyder två saker:

 1. Färre resurser finns tillgängliga för deras andra kunder, och
 2. Du tittar inte på deras egna tjänster eller shower

Många gånger kommer de att använda sofistikerade metoder som 'peering' för att i princip spionera din trafikdata. Problemet är att det inte alltid är möjligt att undvika strypning.

En VPN kan dock hjälpa. Den kommer att kryptera din enhet och hjälpa till att dölja den från dessa aktiviteter av peering-typ.

Det är inte idiotsäkert. Men det kan hjälpa till att skymma dina datapaket som ligger begravda under ytan som skulle identifiera dig som dig.

Finns det några risker med att använda ett VPN?

Först när du gör något mycket olagligt ...

VPN: er är mestadels säkra. Att använda dem är mestadels lagligt.

Så du bör inte stöta på några problem eller risker.

Såvida inte…

Du gör en av några saker:

 • Använda en icke-statlig sponsrad VPN i ett land som kräver ett
 • Nedladdning av upphovsrättsskyddad information via VPN och torrenting
 • Utföra andra olagliga aktiviteter under en VPN-anslutning.

Uppenbarligen kan någon av dessa tvivelaktiga detaljer landa dig i varmt vatten oavsett vilken typ av anslutning du kör.

Men för alla andra riskerar du mest tid och pengar.

Du slösar bort pengar på ett VPN med fruktansvärda prestationer, till exempel. Så det kan ta evigt att strömma något tills du så småningom lämnar det och inte kan få tillbaka pengarna.

Vi har redan markerat några av riskerna för "spionering" och skadlig programvara med gratis VPN också.

Lyckligtvis är dessa ganska sällsynta. Men det händer definitivt. Så vi kommer att meddela dig om vi hittade några röda flaggor i vart och ett av våra recensioner på denna webbplats.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me