Är VPN lagliga i ditt land?

VARNING: Informationen på denna sida är ett resultat av vår egen forskning. Vi är INTE advokater, och vi garanterar inte att informationen varken är korrekt eller aktuell. Du måste kontakta en lokal advokat för att verifiera lagligheten för VPN: er i ett visst land.

VPN förbjudenVPN: er är allmänt lagliga.

Det beror till stor del på det land du fysiskt sitter i när du använder ett VPN. Men även då är deras lagar och begränsningar ofta ogenomskinliga.

Vad som är lagligt kontra olagligt är inte alltid klart.

Vissa aktiviteter är fortfarande höljda i det grå området medan de är rynkade på.

I denna forskning kontrollerade vi 196 länderlagar och deras begränsningar och lagar om VPN.

Contents

11 länder som har förbjudit eller begränsat VPN-användning

Sök efter ett land:

Är VPN lagligt i ditt land?

1. Kina: Endast regeringsgodkända VPN: er får använda

När: Mars 2018

Varför: För att reglera VPN: er som olagligt bedriver gränsöverskridande operativ verksamhet. Alla utländska företag som vill inrätta en gränsöverskridande verksamhet för privat bruk måste inrätta en särskild linje för detta ändamål. De kommer att kunna hyra en sådan linje eller nätverk lagligt från telekommunikationsimport- och exportbyrån. (källa)

Vad betyder det: VPN-tjänsteleverantörer måste först få godkännande från den kinesiska regeringen (och eventuellt samtycka till villkor som besegrar syftet med en VPN - loggning).

bra för kinesiska användare för åtkomst till ett VPN

Individer som "får åtkomst till internationellt nätverk privat eller via" olagliga kanaler "eller erbjuder relaterade tjänster utan tillstånd" kan bara böjas för ett belopp upp till 15 000 yuan (cirka 2200 USD). Vid nuvarande lagstiftning kan ingen ytterligare straff åläggas. (källa)

2. Ryssland: Endast regeringsgodkända VPN: er får använda

När: November 2017

Varför: För att förhindra spridning av ”extremistiska material” på Internet. Lagen är avsedd att endast blockera åtkomst till ”olagligt innehåll” och är inte avsett att införa begränsningar för laglydiga medborgare. (källa)

Vad betyder det: Om du använder en VPN som inte sanktioneras av regeringen och fastnar finns det specifika påföljder: 300 000 RUB (5 100 $) för användaren 700 000 RUB (12 000 $) för tjänsteleverantören. (källa)

3. Iran: Endast regeringsgodkända VPN: er får använda

När: 2013

Varför: Att åtala användare som bryter mot statliga lagar och tar brottslingar till nationella domstolar under övervakning av rättsväsendet. Användning av VPN som godkänts av regeringen ledde enligt uppgift till övervakning och inspektion av privata uppgifter. (källa)

Vad betyder det: Att använda icke-statliga sanktionerade VPN är inte tillåtna. Att använda en VPN som inte överensstämmer med iransk lag kan orsaka 91 dagar upp till 1 års fängelse.

Trots den stora mängden olagliga VPN-användare i Iran är faktiska arresteringar emellertid extremt sällsynta. Varför? För, precis som vi har förklarat tidigare, använder den iranska regeringen endast denna lag för att åtala sina motståndare, inte vanliga netizens för, säg, surfa på Facebook. (källa)

4. Förenade Arabemiraten: Begränsad för individer

När: 2012

Varför: En av de stora orsakerna var människor som använder Skype, WhatsApp, Viber eller andra gratis VOIP-tjänster och lämnade UAE: s stora telekomföretag. (källa)

Vad betyder det: Vem som helst använder en bedräglig IP-adress för att begå ett brott eller förhindra dess upptäckt ska straffas med fängelse eller böter på upp till $ 544 000 och en potentiell förvaringsstraff, beroende på brottets art. Att använda ett VPN för att använda Skype kan också orsaka påföljder. Det är värt att nämna att banker, företag och institutioner kan använda VPN: s fritt, det är bara individer som är förbjudna från det. (källa)

5. Oman: Endast regeringsgodkända VPN: er får använda

När: 2010

Varför: Det är lätt att förstå varför TRA förbjuder användning av VPN: er eftersom deras primära användning i detta land är att kringgå ISP-censur och förbudet mot användning av VOIP. Några använder också VPN-tjänst för att förfalska sin IP-plats för att endast använda tjänster som erbjuds i en region

Vad betyder det: Den föreslagna lagen åläggs en böter på 500 Omani Rial (1 300 $) på individer och 1 000 (2 600 $) Omani Rial på företag utan rätt tillstånd. Institutionell användning av VPN: er är laglig i Oman om tillstånd beviljas av regeringen. (källa & källa)

6. Turkiet: Begränsad

När: 2016

Varför: Förhindra kringgående av myndighetsinsatt censur via VPN-tjänster. (källa)

Vad betyder det: Att använda ett VPN kan förmodligen orsaka några problem, men det finns fortfarande vissa VPN som kan kringgå Turkiets block. (källa)

7. Irak: helt förbjudet

När: Juni 2014

Varför: Irak förbjöd VPN att begränsa och stoppa ISIS manipulera sociala medier. Med påskottet för att stoppa ISIS har Irak gjort en serie saker från att förbjuda VPN till att blockera sociala medier och chat-appar. Det har dock inte hindrat regeringstjänstemän och statligt ägda institutioner från att bryta lagen och använda dessa verktyg. (källa)

Vad betyder det: VPN-tjänster är förbjudna i Irak för att övervaka terroristernas aktivitet online. Detta påverkar alla människor som bor i landet.

8. Turkmenistan: helt förbjudet

När: 2015

Varför: Att censurera utländska medier. Det handlar om politik med den här. Det finns bara en ISP i Turkmenistan och den tillhör regeringen. Det är ett föremål för total censur.

Vad betyder det: Försök att använda proxyservrar och VPN upptäcks och blockeras; deras användare utsätts för administrativa påföljder och kallas för "förebyggande samtal" till ministeriet för nationell säkerhet, där de står inför skrämning. "(källa)

9. Vitryssland: helt förbjudet

När: 2015

Varför: Den vitryska regeringen ser Tor och VPN som en tjänst som vidarebefordrar trafik för att kringgå alla begränsningar som politiker kan införa. Vitryssland har också blockerat de flesta av de utländska webbplatserna för sina egna medborgare. Även om det finns ett överflöd av legitima Tor / VPN-användningsfall, anser regeringen att blockering av tjänsten är det bästa sättet att gå. (källa)

Vad betyder det: Att använda en VPN för att kringgå geo-restriktioner kan orsaka möjliga böter.

10. Nordkorea: helt förbjudet

Det är svårt att hitta information om Nordkorea om detta ämne.

Varför: Lokalbefolkningen kan bara använda landets egen version av Internet som heter "Kwangmyong". Användning av VPN är definitivt förbjudet för lokalbefolkningen eftersom de inte tillåter några utländska medier alls.

Vad betyder det: Som turist kan du komma åt Internet via 3G men denna åtkomst övervakas och VPN-användning är förbjuden. (källa)

11. Uganda: ISP: er blockerar VPN-tjänster

När: 2018

Varför: Förra året gjorde Uganda användningen av sociala medier beskattningsbar. Ugandiska medborgare började använda VPN för att kringgå denna nya skatt.

Vad betyder det: Som ett resultat av medborgarnas handlingar gav den ugandiska regeringen mandat till lokala internetleverantörer att blockera alla VPN-tjänster.

Tillbaka till bästa VPN-lista.

Länder där VPN är lagligt

 • EN
 • B
 • C
 • D
 • E
 • F
 • G
 • H
 • jag
 • J
 • K
 • L
 • M
 • N
 • P
 • Q
 • R
 • S
 • T
 • U

EN

Afghanistan

Är VPN Legal i Afghanistan?
Ja

Afghanistan-regeringen gjorde nyligen nyheter för att ha instruerat internetleverantörer att filtrera vissa kategorier av webbplatser som den anser ostörliga och att direkt förbjuda webbplatser som de tycker är kränkande Användningen av VPN är dock fortfarande laglig i Afghanistan.

Albanien

Är VPN Legal i Albanien?
Ja

Den albanska konstitutionen skyddar medborgarnas yttrandefrihet och pressfrihet, och det har inte funnits någon inspelad instans av att regeringen försöker kränka dessa rättigheter eller medborgarnas rättigheter att använda internet. VPN-användning är lagligt i Albanien.

algeriet

Är VPN Legal i Algeriet?
Ja

Algeriet har lagstiftning som kräver att ISP: er ska polisera onlineinnehåll, och det har registrerats instanser av den algeriska regeringen som blockerar vissa webbplatser - inklusive de av politiska motståndare - samt en väl publicerad händelse där den algeriska regeringen blockerade alla sociala medier för " förhindra fusk ”i en nationell tentamen. Användningen av VPN är dock fortfarande laglig i Algeriet.

andorra

Är VPN Legal i Andorra?
Ja

Andorra internetuppkoppling

Cirka 79 procent av Andorrans använder Internet, vilket gör det till ett av de bästa länderna när det gäller penetration av Internet. Det har dock inte funnits en dokumenterad registrering av internetcensur i Andorra och användningen av VPN i Andorra är lagligt.

Angola

Är VPN Legal i Angola?
Ja

Angola har gjort nyheter för att försöka censurera media och tillgång till internet, med den angolanska presidenten till och med offentligt tillkännagav sina planer på att slå ner på sociala medier, men inga försök har gjorts för att blockera VPN-användning i landet.

Antigua och Barbuda

Är VPN Legal i Antigua och Barbuda?
Ja

Det finns ingen rapport om internetcensur eller ett försök från regeringen att interferera med Internet i Antigua och Barbuda. VPN-användning är också laglig i Antigua och Barbuda.

argentina

Är VPN Legal i Argentina?
Ja

Argentina är ett relativt fritt land som respekterar sina medborgares interneträttigheter, men landet kritiserades nyligen kraftigt för sin föreslagna reform av sin nationella lagdokument mot diskriminering. Experter hävdade att reformerna är vaga och gör det enkelt för regeringen att censurera medborgare. Användningen av VPN är dock laglig i landet.

Armenien

Är VPN Legal i Armenien?
Ja

Det har dokumenterats bevis på internetcensur i Armenien, med OpenNet Initiative (ONI) som, efter att ha genomfört test på förstklassiga Internetleverantörer i landet, drog slutsatsen att "genomgripande filtrering inträffade." VPN-användning är dock lagligt i Armenien.

Australien

Är VPN Legal i Australien?
Ja

Medan Australien nyligen antog lagstiftning som ger sin regering makt att blockera åtkomst till vissa webbplatser, har VPN: er särskilt inte riktats in. Användningen av VPN i Australien är laglig, och många använder VPN för att kringgå några av de begränsningar som införs i den nya lagstiftningen.

österrike

Är VPN Legal i Österrike?
Ja

Den österrikiska konstitutionen skyddar medborgarnas ytringsfrihet och press, och detta respekteras av den österrikiska regeringen. Österrike har knappast varit inblandat i något försök att censurera användare, och användningen av VPN är laglig i Österrike.

Azerbajdzjan

Är VPN Legal i Azerbajdzjan?
Ja

Azerbajdzjan har rapporterats aktivt censurera Internet, med Azerbeidziens regering som arresterade bloggare, straffade onlineaktivister och till och med placerat webbplatser på sociala medier under strikt granskning. Regeringen har dock inte gjort något för att blockera användningen av VPN i landet.

B

Bahamas

Är VPN Legal på Bahamas?
Ja

Deras konstitution skyddar yttrandefrihet och yttrandefrihet. Det har varit nyheter om några försök till internetcensur på Bahamas. Användningen av VPN är dock fortfarande laglig på Bahamas.

Bahrain

Är VPN Legal i Bahrain?
Ja

Bahrainska regeringen censurerar aktivt Internet, men användningen av VPN i landet är fortfarande lagligt.

Bangladesh

Är VPN Legal i Bangladesh?
Ja

Bangladeshs regering har upprepade gånger gjort nyheter för att förbjuda olika webbplatser och sociala medier, däribland Facebook och WhatsApp, och på en tidpunkt stängde regeringen till och med felaktigt Internet medan de försökte genomföra ett förbud. Användningen av VPN: er är dock helt laglig i Bangladesh.

Barbados

Är VPN Legal i Barbados?
Ja

Det finns ingen trovärdig rapport om att Barbados-regeringen aktivt censurerar Internet, och användningen av VPN: er är helt laglig när man skriver detta.

belgien

Är VPN Legal i Belgien?
Ja

Medan Belgien har rapporterats att censurera Internet tidigare, är användningen av VPN: er Belgien helt legal.

Belize

Är VPN Legal i Belize?
Ja

Det har rapporterats om att regeringen har lagt begränsningar för tillgång till internet. Användningen av VPN: er är dock laglig i Belize.

Benin

Är VPN Legal i Benin?
Ja

Det har inte funnits några aktiva rapporter om regeringen som försöker censurera Internet. Användningen av VPN: er är för närvarande laglig i Benin.

bhutan

Är VPN Legal i Bhutan?
Ja

Regeringen har visat sig blockera innehåll som den anser vara moraliskt stötande, men det har inte rapporterats om detta till att omfatta politiskt innehåll. Användningen av VPN är för närvarande laglig i Bhutan.

Bolivia

Är VPN Legal i Bolivia?
Ja

Med forskning som visar att mer än hälften av bolivianska journalister har drabbats av en form av censur, och topp politiska ledare aktivt drivit för att reglera de sociala medierna, är Bolivia inte exakt det friaste av länder. Användningen av VPN: er är dock helt laglig i Bolivia.

Bosnien och Hercegovina

Är VPN Legal i Bosnien och Hercegovina?
Ja

Även om det nyligen antogs lagstiftning som gav regeringen makt att kriminalisera inlägg på sociala medier som de känner ”stör den allmänna ordningen”, har det inte funnits någon dokumentation om att regeringen aktivt censurerar Internet. Användningen av VPN: er är laglig i Bosnien och Hercegovina.

botswana

Är VPN Legal i Botswana?
Ja

Det finns ingen dokumenterad rapport från regeringen som aktivt censurerar Internet, och användningen av VPN är för närvarande laglig i Botswana.

Brasilien

Är VPN Legal i Brasilien?
Ja

Brasilien har gjort nyheter för att förbjuda delar av sociala medier, inklusive WhatsApp 2016. Den brasilianska regeringen har också försökt införa lagstiftning som gör det möjligt att censurera Internet i landet. Användning av VPN i Brasilien är dock laglig.

Brunei

Är VPN Legal i Brunei?
Ja

Det har rapporterats om att regeringen aktivt övervakar internetanvändningen och dess medborgares aktiviteter. Användningen av VPN: er är för närvarande laglig i Brunei.

bulgarien

Är VPN Legal i Bulgarien?
Ja

Den bulgariska regeringen övervakar aktivt internetanvändningen av sina medborgare och har försökt införa lagstiftning för att ge staten makt att kontrollera internetkommunikation. Emellertid är användningen av VPN för närvarande laglig i Bulgarien.

Burkina Faso

Är VPN Legal i Burkina Faso?
Ja

Med bara 9,4 procent av befolkningen som använder Internet är internetpenetrationen i Burkina Faso mycket låg. Användningen av VPN: er är laglig i landet.

burundi

Är VPN Legal i Burundi?
Ja

Med bara 2 procent av sina 10 miljoner medborgare som använder Internet har Burundis regering inte varit slak när det gäller att genomföra restriktioner på Internet. När Burundi nyligen gjort nyheter för att förbjuda WhatsApp och Viber, censurerar aktivt medborgarnas internetåtkomst. Användningen av VPN: er är dock laglig i Burundi.

C

Cap Verde

Är VPN Legal i Kap Verde?
Ja

Det har inte funnits någon dokumenterad rapport från Kap Verdes regering som försöker censurera Internet. Användningen av VPN är också lagligt i Kap Verde.

Kambodja

Är VPN Legal i Kambodja?
Ja

Kambodja har upprepade gånger gjort nyheterna för aktiva ansträngningar för att censurera Internet, inklusive att få oppositionsmedlemmar arresterade för Facebook-inlägg. Den kambodjanska regeringen antog till och med lagstiftning som gav regeringen mer makt att övervaka och censurera internet. Användningen av VPN är dock fortfarande laglig i Kambodja.

Kamerun

Är VPN Legal i Kamerun?
Ja

Kamerun gjorde nyligen nyheter för att blockera internetåtkomst i engelsktalande delar av landet, en handling som drabbade 20 procent av kamerunerna. Den Kamerunska regeringen har också kommit ut offentligt för att utfärda hot mot internetanvändare. VPN-användning är dock lagligt i Kamerun.

kanada

Är VPN Legal i Kanada?
Ja

Medan högsta telekommunikationsexperter, framför allt David Purdy från Rogers Communications och Canadian Telecom sittande Bell, har uppmanat den kanadensiska regeringen att blockera VPN i det nordamerikanska landet, har inga sådana åtgärder vidtagits än. Användningen av VPN: er är fortfarande laglig i Kanada vid skrivandet av detta.

Centralafrikanska republiken (CAR)

Är VPN Legal i Centralafrikanska republiken (CAR)?
Ja

Centralafrikanska republiken har gjort nyheter för regeringens flera försök att censurera medborgare, inklusive den tid då landet förbjöd telefonmeddelanden (SMS). Användningen av VPN: er är dock laglig i landet.

Chad

Är VPN Legal i Tchad?
Ja

Tchad är ett annat land där regeringen aktivt censurerar medborgarnas tillgång till internet - särskilt under val. Regeringen har emellertid inte gjort något för att förbjuda eller illegalisera VPN-användning i landet.

Chile

Är VPN Legal i Chile?
Ja

Chile har ett rykte för att aktivt blanda sig i och censurera sina medborgares tillgång till Internet. Användningen av VPN: er är dock laglig i Chile.

colombia

Är VPN Legal i Colombia?
Ja

Medan Colombia nyligen gjorde nyheter implicit att förbjuda Bitcoins, har Internet blommat där borta och regeringen har gjort ett bra jobb med att inte blanda sig. Användningen av VPN: er är helt laglig i Colombia.

Komorerna

Är VPN Legal i Komorerna?
Ja

Det har inte dokumenterats rapporter från Komorernas regering som försöker censurera Internet. Användningen av VPN är för närvarande laglig i Komorerna.

Demokratiska republiken Kongo

Är VPN Legal i Demokratiska republiken Kongo?
Ja

Låt inte namnet lura dig, när det gäller Demokratiska republiken Kongo och Internet finns det inget riktigt demokratiskt med det. Medan regeringen är känd för sina många internetavstängningar och blockering av stora webbplatser och sociala medier, så är fortfarande VPN ännu inte olagliga.

Republiken Kongo

Är VPN Legal i Republiken Kongo?
Ja

Republiken Kongos regering är känd för att aktivt stänga av och censurera internet, särskilt när man försöker förhindra protester. Medan regeringen aktivt censurerar Internet är användningen av VPN ännu inte olaglig.

Costa Rica

Är VPN Legal i Costa Rica?
Ja

Medan Costa Rica en gång gjorde nyheter för sin cyberbrottslag som många experter föreslår hotar internetfrihet, har det inte funnits någon trovärdig dokumentation av den kostrikanska regeringen som försöker censurera Internet. Användning av VPN: er är lagligt i detta land.

Elfenbenskusten

Är VPN Legal i Elfenbenskusten?
Ja

Det har inte förekommit någon trovärdig rapport från regeringen i Cote d’Ivoire som försökte censurera Internet. Användningen av VPN: er är laglig i detta land.

kroatien

Är VPN Legal i Kroatien?
Ja

Det finns inga trovärdiga rapporter om Kroatiens regering som stör sina medborgares tillgång till Internet. VPN: er är också lagliga i Kroatien.

kuba

Är VPN Legal på Kuba?
Ja

Medan Internet är kraftigt censurerat i detta Karibiska land, är användningen av VPN ännu inte olaglig.

cypern

Är VPN Legal på Cypern?
Ja

Internet är inte föremål för några kända regeringsbegränsningar på Cypern, och användningen av VPN: er är laglig i landet.

Tjeckien

Är VPN Legal i Tjeckien?
Ja

Tjeckiens internetpass

Tjeckien gjorde nyligen nyheter när dess regering försökte införa en form av "internetpass" - en unik identitet för alla internetanvändare - som kommer att krävas innan de kan komma åt Internet. Trots detta är användningen av VPN fortfarande laglig i landet.

D

Danmark

Är VPN Legal i Danmark?
Ja

Den danska regeringen har gjort nyheter för att aktivt blockera webbplatser tidigare, och de nyligen införde lag som kommer att göra det enkelt för Danmarks regering att aktivt censurera Internet. Trots detta har regeringen inte gjort några försök att göra användningen av VPN i landet olagligt.

Djibouti

Är VPN Legal i Djibouti?
Ja

Med den enda internetleverantören i detta land som ägs och kontrolleras av regeringen, och med en aktiv historia av pressbegränsningar, är detta land inte särskilt vänligt när det gäller Internet. Användningen av VPN är dock fortfarande laglig.

Dominica

Är VPN Legal i Dominica?
Ja

Det finns ingen rapport om regeringen som försöker censurera Internet, och användningen av VPN är fortfarande helt lagligt i Dominica.

Dominikanska republiken

Är VPN Legal i Dominikanska republiken?
Ja

Det har inte gjorts några dokumenterade rapporter om att regeringen aktivt censurerar internetanvändare i Dominikanska republiken, och användningen av VPN: er är helt lagligt i detta Karibiska land..

E

ecuador

Är VPN Legal i Ecuador?
Ja

För en stund tillbaka läckte det till media att Association of Internet Provider of Ecuador samarbetade med den ecuadorianska regeringen för att begränsa medborgarnas internetåtkomst. Användningen av VPN är dock fortfarande laglig i detta land.

egypten

Är VPN Legal i Egypten?
Ja

Egypten har en historia av missbruk av mänskliga rättigheter och kränker medborgarnas pressrätt. Detta kommunicerades starkt när det kom fram att företaget blockerade Facebooks gratis internettjänst i landet i december 2015, bara några månader efter att det lanserades i landet, eftersom företaget vägrade att ge den egyptiska regeringen förmågan att spionera mot medborgare använder sin internettjänst. Användningen av VPN är dock ännu inte olaglig.

El Salvador

Är VPN Legal i El Salvador?
Ja

Även om användningen av VPN: er är helt laglig i El Salvador, fortsätter landets minskande informationsfrihet och regeringens inblandning på internet att komma in i media.

Ekvatorialguinea

Är VPN Legal i Ekvatorialguinea?
Ja

Ekvatorialguinea visas i flera listor som ett av de mest censurerade länderna i världen, där regeringen och hans familj aktivt monopoliserar pressen och begränsar medborgarnas pressfrihet. Användningen av VPN är dock fortfarande helt laglig i detta land.

Eritrea

Är VPN Legal i Eritrea?
Ja

Eritrea är världens mest censurerade land

Okej, här har du det. Detta är officiellt världens mest censurerade land enligt flera ansedda rankningar. Som förväntat sparas inte Internet i regeringens aktiva ansträngning att censurera sina medborgare. Användningen av VPN: er är dock helt laglig i detta land.

estland

Är VPN Legal i Estland?
Ja

Estland är rankat som nummer två på Internet Freedom: s lista och är ett av de friaste och mest trådbundna och tekniskt avancerade länderna i världen. Som förväntat har landet listat som en ”modell för fri och öppen internetanslutning som en utvecklingsmotor för samhället” enligt Internet Freedom inte har förbjudit användning av VPN.

etiopien

Är VPN Legal i Etiopien?
Ja

Etiopien är inte en mycket vänlig plats att vara som internetanvändare, särskilt med tanke på att den etiopiska regeringen inte bara förbjöd användning av VoIP-tjänster utan de kriminaliserade det faktiskt med upp till 15 års fängelse.

F

Fiji

Är VPN Legal i Fiji?
Ja

Det har inte funnits någon trovärdig rapport om regeringen som försöker censurera Internet på Fiji. Den fijianska regeringen har inte heller förbjudit användning av VPN: er.

finland

Är VPN Legal i Finland?
Ja

Även om Finland inte censurerar aktivt Internet, gjorde det nyheter när regeringen genomförde en policy för att filtrera barnpornografi som folk ansåg inte var korrekt genomförd och felaktigt filtrerade webbplatser. Det hjälpte inte att den finska högsta domstolen uttalade att det var lagligt att en kritiker av denna lag censurerades. Användningen av VPN: er är dock helt laglig.

Frankrike

Är VPN Legal i Frankrike?
Ja

Frankrike har en politik för att bekämpa terrorism och hat genom att aktivt övervaka sina medborgares internet. Många människor är rädda för att denna politik genomförs överflödigt och att censur ökar aktivt, dock - över 2 700 webbplatser blockerades av franska myndigheter bara 2016. Användningen av VPN: er är laglig i detta land.

G

gabon

Är VPN Legal i Gabon?
Ja

Medan vi har hört talas om regeringar som har utskjutit utegångsförbud under krisperioder är jag säker på att mycket få av oss är bekanta med idén om utegångsförbud för internet - det är åtminstone tills du kommer till Gabon. Landet har varit i nyheterna för att införa ett 12-timmars-dag-utegångsförbud där medborgare inte kan använda internet på natten. Trots detta är användningen av VPN fortfarande laglig i landet.

Gambia

Är VPN Legal i Gambia?
Ja

Nyligen gjorde Gambia nyheter för att stänga av internetåtkomst och internationella telefonsamtal inför valet. Användningen av VPN är dock fortfarande laglig i Gambia.

georgien

Är VPN Legal i Georgien?
Ja

Georgien gjorde stora framsteg när dess konstitutionella domstol vände om statens säkerhetstjänsts befogenhet att direkt få åtkomst till telekommunikationsdata för sina användare i april 2016, men landet är inte exakt oskyldigt när det gäller censur: den georgiska regeringen gjorde en gång nyheter för att blockera WordPress och Youtube, kort. Som sagt är användningen av VPN: er laglig i detta land.

Tyskland

Är VPN Legal i Tyskland?
Ja

Tyskland har upprepade gånger gjort nyheter för sina försök att censurera internet, och just nyligen föreslog den tyska justitieministeren lagstiftning som gör det möjligt för regeringen att övervaka och censurera webbplatser för sociala medier. Användningen av VPN: er är dock laglig i Tyskland.

ghana

Är VPN Legal i Ghana?
Ja

Att vara en av förebilderna för demokrati i Afrika är användningen av VPN: er helt lagligt i Ghana. Det var dock inte för länge sedan när världen blev förvånad över att polischefen i Ghana tillkännagav regeringens avsikt att stänga av sociala medier på omröstningsdagen för att förhindra att sociala medier används för att ”skicka vilseledande information som kan destabilisera landet.” Ghana har länge betraktats som en demokratisk rollmodell i Afrika, så många blev förvånade över denna nyhet. Det västafrikanska landet fortsatte dock inte så småningom.

Grekland

Är VPN Legal i Grekland?
Ja

Forskning avslöjade att den grekiska regeringen nyligen initierade storskalig innehållsblockering som motsvarar internetcensur. Användningen av VPN är dock fortfarande laglig i Grekland.

Grenada

Är VPN Legal i Grenada?
Ja

Grenada gjorde en gång nyheter för att ha antagit lag som föreskriver att människor skickas till fängelse eller böter upp till 37 000 dollar för att förolämpa någon online eller för att använda teknik för att bedriva ”skada.” Hur som helst är användningen av VPN fortfarande lagligt i landet.

guatemala

Är VPN Legal i Guatemala?
Ja

Guatemala är känt för att rutinmässigt kränker medborgarnas yttrandefrihet och press, särskilt genom att legalisera flera elektroniska övervakningstekniker som hotar integritetspolicy. Användningen av VPN: er är dock laglig i landet.

Guinea

Är VPN Legal i Guinea?
Ja

Det finns inga trovärdiga bevis för att regeringen begränsar tillgången till internet och användningen av VPN är för närvarande laglig i Guinea.

GUINEA-BISSAU

Är VPN Legal i Guinea-Bissau?
Ja

Det finns inga bevis för störningar på Internet i Guinea-Bissau, och användningen av VPN är för närvarande laglig i detta land.

Guyana

Är VPN Legal i Guyana?
Ja

Den Guyanese regeringen begränsar inte åtkomsten till Internet, och användningen av VPN är för närvarande laglig i landet.

H

haiti

Är VPN Legal på Haiti?
Ja

Cirka 12 procent av haitierna använder Internet, och det finns ingen dokumenterad rapport från den haitiska regeringen som aktivt försöker begränsa Internet. Användningen av VPN: er är helt laglig på Haiti.

Honduras

Är VPN Legal i Honduras?
Ja

Honduras har ett rykte för att engagera sig i mediasensur, och Internet är inte undantaget. Användningen av VPN är dock för närvarande laglig i landet.

Ungern

Är VPN Legal i Ungern?
Ja

Det var inte så länge sedan som Ungern antog en lag för att praktiskt förbjuda kryptering i hela landet, och protester bröt en gång ut över Europa tack vare en media- och internetcensurlag som Ungern antog. Användningen av VPN är dock laglig i Ungern.

jag

Island

Är VPN Legal på Island?
Ja

Islands president Guoni Thorlacius Johannesson gjorde en gång nyheter för att han sa att han skulle förbjuda Hawaii-pizzor om han hade chansen, men tack och lov är det land han leder ännu att förbjuda eller överväga att förbjuda användningen av VPN: er.

Indien

Är VPN Legal i Indien?
Ja

Indien gjorde nyligen nyheter när regeringen utfärdade en varning till internetanvändare om att de kunde möta upp till tre års fängelse plus en böter på cirka 4 465 dollar för att ha besökt förbjudna webbplatser. Det tog inte lång tid innan en indisk domare klargjorde att detta bara var en felaktig kommunikation och att det att besöka en "förbjuden" webbplats inte är olagligt. Hur som helst är landet ännu inte förbjudet att använda VPN: er.

indonesien

Är VPN Legal i Indonesien?
Ja

Youtube, Reddit och Vimeo är bara några av de bästa webbplatserna som blockerats av den indonesiska regeringen. Tack och lov kan dessa webbplatser fortfarande nås med ett VPN eftersom den indonesiska regeringen ännu inte gör användningen av VPN: er olagliga.

irland

Är VPN Legal i Irland?
Ja

Det är allmänt överens om att internetcensur finns i Irland, men användningen av VPN: er är helt laglig på den europeiska ön.

Israel

Är VPN Legal i Israel?
Ja

Israel gjorde nyligen nyheter för att införa en lag för att göra det möjligt för dess regering att blockera "ockuperande" innehåll. Men i det här landet har väldigt lite registrerat censur eller störningar på Internet. Användningen av VPN är också laglig.

Italien

Är VPN Legal i Italien?
Ja

Italien gjorde nyligen nyheter när den föreslog en lag som krävde "webbplatschefer" för att censurera hån baserat på ett personers och sociala tillstånd för ett offer - experter kallade denna lag som ett sätt att införa censur. Det har inte funnits mycket dokumentation om den italienska regeringen som stör på internet, och användningen av VPN är för närvarande laglig i landet.

J

Jamaica

Är VPN Legal på Jamaica?
Ja

Det har inte funnits någon trovärdig rapport om den jamaicanska regeringen som censurerar internet. Användningen av VPN är också lagligt i landet.

Japan

Är VPN Legal i Japan?
Ja

Japan har en mycket hög penetrationsgrad på internet på över 90 procent, och det har rapporterats att vissa lagstiftningar "på ett oproportionerligt sätt straffar specifika aktiviteter på nätet." Det har dock inte funnits pålitliga rapporter om regeringen som försöker censurera sina medborgare med hjälp av internet, och användningen av VPN i detta land är laglig.

Jordanien

Är VPN Legal i Jordanien?
Ja

Medan det har rapporterats om ”lätt” censur i Jordanien, särskilt när det gäller politiska frågor som ses som ett hot mot den nationella säkerheten, gör landet riktigt bra jämfört med andra länder i Mellanöstern. Användningen av VPN är också lagligt i landet.

K

Kazakstan

Är VPN Legal i Kazakstan?
Ja

Kazakstan är ett av de länder där det finns aktiv internetcensur. I själva verket kopplade regeringen i södra Kazakstan ut på Internet vid ett tillfälle och blockerade mobiltelefonnätverk ett tag. Användningen av VPN är dock fortfarande laglig i detta land.

kenya

Är VPN Legal i Kenya?
Ja

Kenya är ett av få afrikanska länder där det inte finns någon form av regeringscensur. En senaste femmånadersstudie av OONI hittade praktiskt taget inga spår av internetcensur i landet. Användningen av VPN är också lagligt i Kenya.

Kiribati

Är VPN Legal i Kiribati?
Ja

Medan Kiribati är mycket låg på internetadoption - med ungefär 11,5 procent av sina medborgare som använder Internet - finns det inga tecken på internetcensur eller att regeringen försöker begränsa sina medborgares tillgång till Internet i detta oceaniska land. Användningen av VPN är också laglig i detta land.

Kosovo

Är VPN Legal i Kosovo?
Ja

Lagen om avlyssning av telekommunikation - som syftar till att ge regeringen i realtid tillgång till all information relaterad till elektronisk kommunikation - som infördes av Kosovos regering några år möttes av blandade känslor. Vissa tror att det är en form av censur, medan andra anser att det är ett effektivt sätt att bekämpa brott. Generellt sett har det dock varit lite rapporter om regeringscensur eller interferens med internet i Kosovo, och användningen av VPN är laglig i detta land.

kuwait

Är VPN Legal i Kuwait?
Ja

Kuwait är mycket aktiv när det gäller att censurera Internet, och experter har varit kritiska mot dess lagar som de tror kan användas för att begränsa yttrandefriheten på internet och rikta in sig på onlineaktiviteter. Användningen av VPN är dock fortfarande laglig i landet.

Kirgizistan

Är VPN Legal i Kirgizistan?
Ja

Det finns aktiv internetcensur i Kirgizistan - med onlinejournalister inför sanktioner för att publicera innehåll som kritiserar statliga tjänstemän - och rapporter om regeringen som aktivt missbrukar dess övervakningsbefogenheter (genom att läcka telefonsamtal mellan till exempel oppositionspersoner). Användningen av VPN: n i detta land är dock laglig.

L

laos

Är VPN Legal i Laos?
Ja

Laos är hyperaktiv när det gäller att censurera sina medborgare och begränsa deras internetaktiviteter - så att de övervakar medborgarnas verksamhet utanför landets gränser - särskilt när det gäller vad den anser vara "hotar nationell säkerhet." Användningen av VPN: er är dock lagligt i landet.

lettland

Är VPN Legal i Lettland?
Ja

Lettland är ett fritt land utan dokumenterade rapporter om internetcensur eller statlig inblandning i medborgarnas internetanvändning. Det är även värd Rysslands friaste webbplats. Användningen av VPN är också laglig i detta europeiska land.

libanon

Är VPN Legal i Libanon?
Ja

När ett land förbjuder filmen Wonder Woman eftersom filmstjärnan är en ... vänta på den ... israelisk medborgare, behöver vi verkligen fråga om dess hållning till internetcensur? Om du fortfarande behöver fråga är VoIP-användning i Libanon också olagligt. Tack och lov har de inte funderat på att förbjuda VPN ännu.

lesotho

Är VPN Legal i Lesotho?
Ja

Internetpenetrationen är låg i Lesotho, med mindre än en fjärdedel av sina medborgare som använder Internet. Men mycket lite har registrerats för att regeringen försöker censurera sina medborgares internetanvändning. VPN är också lagliga i landet.

liberia

Är VPN Legal i Liberia?
Ja

Liberias restriktiva internetlagstiftning och aktiva övervakning av medborgarna ledde till att den lades till listan över kommittén för att skydda journalister (CPJ) -listan över länder där pressfriheten är begränsad. Detta land har dock fortfarande förbjudit användning av VPN: er.

libyen

Är VPN Legal i Libyen?
Ja

Med en historia av mänskliga rättigheter och aktiv internetcensur och inblandning av regeringen är Libyen fortfarande fritt när det gäller regeringscensur. Användningen av VPN är dock helt laglig i detta land.

liechtenstein

Är VPN Legal i Liechtenstein?
Ja

Liechtenstein rankas som mycket högt när det gäller pressfrihet, och regeringen har inte gjort aktiva ansträngningar för att censurera Internet. Användningen av VPN är också laglig i detta land.

litauen

Är VPN Legal i Litauen?
Ja

Litauen är ett relativt fritt land när det gäller press- och internetfrihet, men utvecklingen som en nyligen ändrad lagstiftning som reglerar spel på internet i landet har medfört spekulationer om censur. Användningen av VPN i landet är laglig.

luxemburg

Är VPN Legal i Luxemburg?
Ja

Luxemburg är ett allmänt fritt land när det gäller användning av internet, och det finns ingen trovärdig dokumenterad rapport om att regeringen censurerar internet. Användningen av VPN är också lagligt i landet.

M

Makedonien

Är VPN Legal i Makedonien?
Ja

Det finns inga belägg för internetcensur eller att regeringen försöker begränsa medborgarnas tillgång till internet i Makedonien, och användningen av VPN är för närvarande laglig i landet.

madagaskar

Är VPN Legal på Madagaskar?
Ja

Madagaskar har mycket låg internetpenetration, och trots tillfällig censur av andra former av media har internet varit relativt gratis. Användningen av VPN är också laglig i detta land.

Malawi

Är VPN Legal i Malawi?
Ja

Det finns för närvarande ingen trovärdig rapport från den malawiska regeringen som aktivt censurerar internet eller blandar sig i medborgarnas internetanvändning. Användningen av VPN är också lagligt i landet.

malaysia

Är VPN Legal i Malaysia?
Ja

Medan den malysiska premiärministern Najib Razak en gång lovade - i april 2011 - att Malaysia aldrig kommer att censurera internet, började Malaysia blockera webbplatser som rapporterade premiärministerns korruptionsskandal 2015. Tja, vi antar att vad som är bra för gåsen inte är bra för gander. Användningen av VPN är dock fortfarande laglig i landet.

Maldiverna

Är VPN Legal på Maldiverna?
Ja

Medan den Maldivianska regeringen rutinmässigt blockerar webbplatser som den anser omoralisk eller anti-islamisk, har de ännu inte förbjudit användning av VPN.

Mali

Är VPN Legal i Mali?
Ja

Internetanvändning har hittills varit mycket låg i Mali, och landet måste hantera extremt långsam och opålitlig anslutning. Regeringen har inte riktigt blandat sig i medborgarnas internetanvändning, och användningen av VPN: er är laglig i landet.

Malta

Är VPN Legal på Malta?
Ja

Det var nyligen att tusentals människor tog sig ut på Malta på gatorna för att protestera mot en förtal om ärekränkning som infördes av den maltesiska regeringen eftersom de ansåg att den kommer att användas som påskott för att censurera maltesiska medborgare online. Den maltesiska regeringen motverkade sig genom att säga att de inte har något intresse av att censurera internet. Hittills har den maltesiska regeringen inte aktivt blandat sig i medborgarnas internetanvändning och användningen av VPN är fortfarande laglig i landet.

Marshallöarna

Är VPN Legal på Marshallöarna?
Ja

Medan ön landet nyligen drabbades av en internetavstängning i mer än 10 dagar, verkar detta vara ett hårdvaruproblem istället för ett försök att begränsa medborgarnas internetanvändning. Regeringen har inte aktivt försökt att begränsa medborgarnas internetanvändning, och VPN: n är fortfarande lagliga i landet.

Mauretanien

Är VPN Legal i Mauretanien?
Ja

Medan den mauretanska regeringen är part i flera konventioner om mänskliga rättigheter, finns det tydligt dokumenterade bevis för att de aktivt leder till dessa avtal. Webbplatser har aktivt censurerats, bloggare har fängslats och till och med dömts till dödsfall och andra former av kränkningar av de mänskliga rättigheterna har dokumenterats väl. Användningen av VPN är dock fortfarande laglig.

Mauritius

Är VPN Legal i Mauritius?
Ja

Ict Act of Mauritius ger regeringen praktiskt taget uttrycklig rätt att blockera innehåll på Internet - på grund av hur svagt formulerat det är - och handlingen användes verkligen en gång för att blockera åtkomst till Facebook. Det har dock inte förekommit några trovärdiga rapporter om den mauritiska regeringen som försökte censurera Internet på senare tid, och användningen av VPN: er är laglig i landet.

mexico

Är VPN Legal i Mexiko?
Ja

Mexiko är ett av de friaste länderna i Latinamerika när det gäller Internet, och även om det är liten inblandning i medborgarnas internetaktiviteter från regeringen, har det rapporterats om journalister som hotas av karteller, regeringen och till och med andra journalister. Användningen av VPN: er är laglig i detta land.

Mikronesien

Är VPN Legal i Mikronesien?
Ja

Det har inte gjorts några rapporter om regeringen som försökte blanda sig i internetaktiviteterna för medborgare i Mikronesien. Användningen av VPN är också laglig i det oceaniska landet.

Moldavien

Är VPN Legal i Moldavien?
Ja

Även om det har varit relativt liten inblandning i medborgarnas internetaktiviteter i Moldavien genererade en nyligen lagförslag som införts av regeringen kritik från branschens intressenter som hävdade att det gjorde det möjligt för regeringen att censurera internet. Det är också lagligt att använda ett VPN i Moldavien.

Monaco

Är VPN Legal i Monaco?
Ja

Trots att internet spelar en nyckelroll i informationsspridning och konsumtion i Monaco - ungefär hälften av Monaco-medborgarna använder internet - har det inte funnits pålitliga rapporter om att regeringen har blandat sig i medborgarnas internetaktiviteter. Användningen av VPN är också lagligt i landet.

mongoliet

Är VPN Legal i Mongoliet?
Ja

Om du tror att du har stött på censur måste du tänka om igen. Mongoliets regering har en databas med över 700 ord som den har svartlistat, inklusive ord som "helvete", "berusad" och "dumma." Det är lätt att gissa att landet aktivt censurerar sina internetaktiviteter för sina användare. Tack och lov är användningen av VPN fortfarande laglig i landet.

Montenegro

Är VPN Legal i Montenegro?
Ja

Montenegro har inte nödvändigtvis det bästa rykte när det gäller internetcensur - faktiskt nyligen gjorde de nyheter för att förbjuda WhatsApp och Viber på valdagen. Användningen av VPN är dock fortfarande laglig i landet.

Marocko

Är VPN Legal i Marocko?
Ja

Marocko har gjort nyheter för att förbjuda Skype, Viber, WhatsApp, Facebook Messenger och till och med VoIP-åtkomst i landet, men det nordafrikanska landet har ännu inte förbjudit användningen av VPN.

Moçambique

Är VPN Legal i Moçambique?
Ja

Mosambikens regering fångades nyligen som spionera mot sina medborgare - spionionen inkluderade en rad aktiviteter inklusive lyssnande på telefonsamtal, läsning av textmeddelanden, läsning av WhatsApp-meddelanden, övervakning av sociala medier och i huvudsak berätta för medborgarna, ”busted! Din hemlighet är i våra händer. ”Tack och lov förbjuder de inte VPN-användning.

Myanmar

Är VPN Legal i Myanmar?
Ja

Medan Myanmar en gång har gjort nyheter för att ha försökt störa sina medborgares internetåtkomst, även när den en gång har blockerat Facebook och spionerat på medborgare, blir landet alltmer fritt och respektive medborgares rättigheter, och användningen av VPN: er är lagligt i landet.

N

Namibia

Är VPN Legal i Namibia?
Ja

Medan den namibiska regeringen ofta har visat sig hota journalister är Internet i landet i allmänhet en mycket säkrare plats, och det har inte dokumenterats försök från regeringen att blanda sig i medborgarnas internetaktiviteter. Användningen av VPN är också laglig i Namibia.

Nauru

Är VPN Legal i Nauru?
Ja

Regeringen i Nauru beslutade nyligen att blockera vissa webbplatser, inklusive Facebook, för att skydda sina medborgare från ”missbruk.” Ja, vi vet, vi skratta också när vi läste nyheterna. Tack och lov har regeringen inte beslutat att förbjuda VPN att skydda sina medborgare från ”skadliga hackare och datatjuvar.” Lol!

nepal

Är VPN Legal i Nepal?
Ja

Medan den nepalesiska regeringen inte är känd för att övervaka onlineaktivitet har det funnits lite tvivel om dess avsikt att censurera medborgarnas aktiviteter online. Användningen av VPN: er är fortfarande förbjuden i landet.

nederländerna

Är VPN Legal i Nederländerna?
Ja

Hollands internetpenetrationsgrad

Med nästan alla medborgare som använder Internet - med en penetrationsgrad på 93 procent 2014 - är Internet en viktig del av den dagliga verksamheten för medborgare i Nederländerna, och det är ett allmänt fritt land när det gäller internet. Användningen av VPN är också helt lagligt i landet.

Nya Zeeland

Är VPN Legal i Nya Zeeland?
Ja

Nya Zeelands regering övervakar aktivt internetanvändarnas aktivitet, och regeringen installerade ett internetfilter 2010, men det har inte funnits pålitliga rapporter om internetcensur och undertryckning. Användningen av VPN i landet är dock laglig.

nicaragua

Är VPN Legal i Nicaragua?
Ja

Medan den Nicaraguanska regeringen inte har begränsat användarnas internetaktiviteter har det funnits påståenden från icke-statliga organisationer att regeringen övervakar deras e-postmeddelanden. Användningen av VPN: er är laglig i detta land.

Niger

Är VPN Legal i Niger?
Ja

Det har inte riktigt rapporterats om den nigerianska regeringen som censurerar internet, och detta är en överraskning med tanke på rapporter om missbruk och mänskliga rättigheter mot journalister som kritiserar regeringen. Men det är meningsfullt när vi tänker på att bara 2 procent av medborgarna var på internet 2014. Vi antar att Internet fortfarande är för litet för att förtjäna regeringens uppmärksamhet. Användningen av VPN: er är laglig i landet.

nigeria

Är VPN Legal i Nigeria?
Ja

Även om det finns liten störning och internetcensur i Nigeria, har en nyligen lagförslag på sociala medier som införts av regeringen skapat kontroverser en del av en trend där afrikanska länder fokuserar på att kontrollera medborgarnas internetaktiviteter. Användningen av VPN är dock laglig i landet.

Norge

Är VPN Legal i Norge?
Ja

Med cirka 97 procent av nordmän som använder internet har detta land en av de högsta internetpenetrationsgraden. Det har inte heller gjorts några trovärdiga rapporter om regeringen som försöker begränsa åtkomsten till Internet, och användningen av VPN i landet är helt lagligt.

P

pakistan

Är VPN Legal i Pakistan?
Ja

Youtube, Facebook, Flickr och till och med Wikipedia har blockerats i detta land - ett Youtube-förbud har nyligen upphört. Internetfiltrering är också på plats för att filtrera innehåll och sökresultat som visas för medborgarna. Användningen av VPN är dock fortfarande förbjuden i detta land.

Palau

Är VPN Legal i Palau?
Ja

Det finns ingen dokumenterad rapport om internetcensur i Palau, och användningen av VPN är laglig i detta land.

palestina

Är VPN Legal i Palestina?
Ja

Den palestinska regeringen har rapporterats aktivt censurera sina medborgares internetaktiviteter och oppositionsmedier. Flera webbplatser har också stängts av den palestinska regeringen. Användningen av VPN är för närvarande laglig i landet.

Panama

Är VPN Legal i Panama?
Ja

Det finns ingen dokumenterad rapport från Panaman-regeringen som begränsar medborgarnas tillgång till internet, och användningen av VPN är laglig i landet.

Papua Nya Guinea

Är VPN Legal i Papua Nya Guinea?
Ja

Det har inte gjorts några aktiva ansträngningar från regeringens sida för att begränsa medborgarnas tillgång till internet, men en nyligen infört cyberbrottslag förändrar denna åsikt - eftersom många tror att den införs som ett påskott för att ge regeringen uttryckliga befogenheter att censurera Internet. Användningen av VPN: er är laglig i Papua Nya Guinea.

paraguay

Är VPN Legal i Paraguay?
Ja

Paraguay är ett fritt land när det gäller internetanvändning och rättigheter, och regeringen har inte gjort några aktiva åtgärder för att begränsa användarnas tillgång till Internet. Användningen av VPN är för närvarande laglig i landet.

peru

Är VPN Legal i Peru?
Ja

Peru ger en säker och fri miljö för peruiere som använder Internet i landet, och regeringen har inte försökt begränsa användarnas onlineaktiviteter. Användningen av VPN: er är laglig i landet.

filippinerna

Är VPN Legal i Filippinerna?
Ja

Filippinerna har inte gjort några ansträngningar på senare tid för att förhindra filippinare att komma åt Internet. Användningen av VPN är också lagligt i landet.

polen

Är VPN Legal i Polen?
Ja

Medan Polen generellt betraktas som ett fritt land när det gäller internetanvändning och respekt för medborgarnas interneträttigheter, har en ny lag mot terrorism och övervakning som infördes av dess regering - som ger regeringen rätt att blockera webbplatser - kommit under tung kritik. Användningen av VPN är dock fortfarande laglig i landet.

portugal

Är VPN Legal i Portugal?
Ja

Det har inte förekommit någon trovärdig dokumenterad rapport om Portugals regering som försöker blanda sig i eller begränsa medborgarnas internetåtkomst, och användningen av VPN: er är för närvarande laglig i landet.

Q

Qatar

Är VPN Legal i Qatar?
Ja

Medan Qatar generellt blockerar obscen innehåll eller innehåll som det anser vara kritiskt mot islam, har oskyldiga platser också blockerats utan förklaring. Regeringen har dock upprepade gånger gjort klart att den inte har någon roll att blockera någon webbplats; de sätter lagen och lämnar saker till ISP. Användningen av VPN: er är laglig i detta Mellanösterns land.

R

rumänien

Är VPN Legal i Rumänien?
Ja

Rumänien har varit relativt fri när det gäller användarnas interneträttigheter, men inför kritik för att införa lag som syftar till att kontrollera spelwebbplatser i landet - många sa att denna lag lätt kan utnyttjas för att censurera medborgarnas internetaktiviteter. Användningen av VPN: er är laglig i landet.

Rwanda

Är VPN Legal i Rwanda?
Ja

Den rwandiska regeringen har fångats och blockerar oberoende tidningswebbplatser såväl som webbplatser tillhör oppositionen - regeringen har också fångats och gjort åtgärder för att spionera på sina internetanvändare. Användningen av VPN är dock ännu inte olaglig.

S

Saint Kitts och Nevis

Är VPN Legal i Saint Kitts och Nevis?
Ja

Det har inte gjorts några rapporter om regeringen som försöker begränsa tillgången till Internet i detta land, och användningen av VPN: er är laglig.

Saint Lucia

Är VPN Legal i Saint Lucia?
Ja

Det finns inga rapporter om regeringen som försöker censurera Internet i Saint Lucia, och användningen av VPN är laglig i landet.

Saint Vincent och Grenadinerna

Är VPN Legal i Saint Vincent och Grenadinerna?
Ja

Det har inte förekommit några trovärdiga rapporter om regeringen som försöker begränsa medborgarnas tillgång till Internet i Saint Vincent och Grenadinerna, men den senaste lagstiftningen som införts av regeringen har genererat kritik på grund av klausuler som gör det möjligt att utnyttja det för att censurera innehåll online. Användningen av VPN: er är laglig i detta karibiska land.

Samoa

Är VPN Legal i Samoa?
Ja

Det har inte förekommit några trovärdiga rapporter om den samoaniska regeringen som har stört medborgarnas interneträttigheter och användning, och användningen av VPN: er är laglig i detta land.

San Marino

Är VPN Legal i San Marino?
Ja

San Marino är ett fritt land när det gäller interneträttigheter, och inget statligt ingripande i medborgarnas interneträttigheter har dokumenterats. Användningen av VPN är för närvarande laglig i landet.

Sao Tomé och Principe

Är VPN Legal i Sao Tome och Principe?
Ja

Det har inte funnits några trovärdiga bevis för att regeringen försöker störa Internet i detta centralafrikanska land, och användningen av VPN: er är helt lagligt.

Saudiarabien

Är VPN Legal i Saudiarabien?
Ja

Saudiarabien censurerar aktivt sina användares internetaktiviteter, och The Guardian kallade den en gång ledaren för arabiska regimer inom internetcensur. Journalister och bloggare måste erhålla en särskild licens från informationsministeriet. Av någon anledning, och vi vet inte varför, har denna regering ännu inte helt förbjudit användningen av VPN i landet.

skottland

Är VPN Legal i Skottland?
Ja

Det har förekommit exempel på censur på nätet i Skottland, särskilt när det gäller känsliga frågor. En rapport fann att webbplatser som tillhör välgörenhetsorganisationer som arbetar med att hantera frågor som rör sex, rökning, droger, mental hälsa och övergrepp blockerades av stora Internetleverantörer på grund av förekomsten av känsliga nyckelord på dessa webbplatser.

Tack och lov är användningen av VPN fortfarande helt lagligt i Skottland.

Senegal

Är VPN Legal i Senegal?
Ja

Även om många anser att Senegal generellt är fri från censur på internet, har många lyft ögonbrynen om dess cyberbrottslag, dess dekret om kryptering och andra lagar som de tror ger regeringen carte blanche för att censurera internetanvändning i landet om de så önskar. Användningen av VPN är ännu inte legaliserad i landet.

Serbien

Är VPN Legal i Serbien?
Ja

Att ta webbplatser offline för att kritisera regeringens prestationer, kvarhålla människor för ”spridning av falska nyheter och panik” (läs: faktiskt kritisera regeringen på Facebook för dålig prestanda och lögner) och många andra grymheter är inte ovanligt i Serbien. Det är fortfarande att den serbiska regeringen missbrukar interneträttigheter. De är dock ännu olagliga att använda VPN: er.

Seychellerna

Är VPN Legal i Seychellerna?
Ja

Det har rapporterats om regeringen som försöker begränsa medborgarnas tillgång till internet på Seychellerna, särskilt när de försöker undertrycka oppositionsaktivister. Användningen av VPN: er är för närvarande laglig i landet.

Sierra Leone

Är VPN Legal i Sierra Leone?
Ja

Det har inte funnits någon dokumenterad rapport från regeringen som försöker blanda sig i medborgarnas internetanvändning, och användningen av VPN: er är laglig i detta land.

Singapore

Är VPN Legal i Singapore?
Ja

Politiska webbplatser har stängts av, kritiker av regeringen har riktats in och andra former av censur har dokumenterats i Singapore. Användningen av VPN är dock fortfarande laglig i landet.

Slovakien

Är VPN Legal i Slovakien?
Ja

Små fall av att regeringen har stört medborgarnas rättigheter att använda Internet i detta land har hittats, och användningen av VPN i landet är lagligt för tillfället.

slovenien

Är VPN Legal i Slovenien?
Ja

Med över 73 procent av slovenska som använder Internet är antagandet av internet ganska högt i Slovenien. Det har inte förekommit någon trovärdig rapport från regeringen som försöker censurera Internet i detta land, och användningen av VPN är för närvarande laglig.

Salomonöarna

Är VPN Legal på Salomonöarna?
Ja

Internetintegrationen är mycket låg i detta Oceaniska land, men det har inte funnits någon dokumenterad rapport från regeringen som försöker störa medborgarnas internetåtkomst. Användningen av VPN är också laglig i detta land.

Somalia

Är VPN Legal i Somalia?
Ja

Eftersom den somaliska regeringen rutinmässigt blockerar webbplatser som är kritiska för sin verksamhet, finns det ingen tvekan om att internetcensur finns. Användningen av VPN: er är fortfarande förbjuden.

Sydafrika

Är VPN Legal i Sydafrika?
Ja

Sydafrika gjorde nyheter när regeringen införde en lagförslag om ”Online Regulation Policy” som många hävdade vara den värsta lagen om censur på internet i Afrika. Landet har dock i allmänhet varit fritt när det gäller medborgarnas interneträttigheter. Användningen av VPN: er är laglig i landet.

Sydkorea

Är VPN Legal i Sydkorea?
Ja

Sydkorea har upprepade gånger gjort nyheter för övervakning och censur av internetaktiviteten för sina användare. Användningen av VPN är dock laglig i detta land.

södra Sudan

Är VPN Legal i södra Sudan?
Ja

Medan internetpenetrationen är låg i södra Sudan, censurerar regeringen medborgarnas internetaktiviteter. Användningen av VPN: er är laglig i landet.

Spanien

Är VPN Legal i Spanien?
Ja

Medan Spanien är ett allmänt fritt land när det gäller medborgarnas interneträttigheter, gjorde det nyheter nyligen när premiärministerns parti föreslog att förbjuda sociala medier. Användningen av VPN: er är laglig i landet.

Sri Lanka

Är VPN Legal på Sri Lanka?
Ja

Det har rapporterats om den srilankanska regeringen som censurerar sina medborgares internetaktivitet och blockerat webbplatser som är kritiska för regeringen. Användningen av VPN: er är dock laglig i landet.

Sudan

Är VPN Legal i Sudan?
Ja

Stängningar av Internet, raiding av internetkaféer och arresterande av internetanvändare är inte ovanligt i Sudan. Landet förbättras emellertid när det gäller internetfrihet för sina medborgare. Användningen av VPN: er är laglig i landet.

Surinam

Är VPN Legal i Surinam?
Ja

Det har inte förekommit någon trovärdig rapport om regeringen som försöker censurera medborgarnas internetanvändning, och användningen av VPN: er är laglig i landet.

Swaziland

Är VPN Legal i Swaziland?
Ja

Det har rapporterats att regeringen aktivt övervakar medborgarnas internetanvändning, men det har inte rapporterats om medborgarnas internetaktiviteter som har censurerats. Användningen av VPN är för närvarande laglig i landet.

Sverige

Är VPN Legal i Sverige?
Ja

Med över 91 procent av sina medborgare som använder Internet har Sverige en av de högsta internetpenetrationsgraden i världen. Det har inte förekommit någon trovärdig rapport om att regeringen har blandat sig i medborgarnas internetaktiviteter, och användningen av VPN är laglig i landet.

schweiz

Är VPN Legal i Schweiz?
Ja

Medan Schweiz är ett fritt land när det gäller internetfrihet, röstade 65,5 procent av medborgarna i en folkomröstning för att stödja ett lagförslag som ger regeringens befogenheter att spionera på medborgarnas internetaktiviteter. Användningen av VPN: er är laglig i detta land.

syrien

Är VPN Legal i Syrien?
Ja

Syrien har en lång historia av mänskliga rättigheter och censur på internet, men användningen av VPN är för närvarande lagligt i landet.

T

Taiwan

Är VPN Legal i Taiwan?
Ja

Detta land i Östasien föreslog ett lagförslag för några år sedan som kommer att ge det liknande befogenheter som Kina att censurera Internet, men hittills har det inte rapporterats om regeringen som censurerar Internet eller förbjuder användningen av VPN: er.

U

Storbritannien (UK)

Är VPN Legal i Storbritannien (UK)?
Ja

I motsats till de allmänna antagandena är Storbritannien inte exakt fri när det gäller anklagelser om censur - efter att ha gjort nyheter för att aktivt förbjuda VPN påskottet ”skydda barn”. Användningen av VPN är dock fortfarande laglig i Storbritannien.

Amerikas förenta stater (USA)

Är VPN Legal i USA (USA)?
Ja

År 2014 lades USA till Reporter's List utan gränser över "fiender på internet" för att undergräva "förtroende för Internet och dess egna säkerhetsstandarder." Medan det första ändringsförslaget skyddar medborgarnas yttrandefrihet och press, och USA försöker inte aktivt censurera internet, det har varit för många läckor om regeringens hemliga övervakningsverksamhet. Användningen av VPN: er är dock helt laglig i landet.

Ta reda på om VPN: er är lagliga i ditt land:

Om du letar efter en bra och pålitlig VPN-tjänst kan du läsa våra VPN-recensioner här.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me