Zijn VPN’s legaal in uw land?

DISCLAIMER: De informatie op deze pagina is een resultaat van eigen onderzoek. Wij zijn GEEN advocaten en we kunnen niet garanderen dat de informatie accuraat of actueel is. U moet contact opnemen met een lokale advocaat om de wettigheid van VPN's in een bepaald land te verifiëren.

VPN verbodenVPN's zijn over het algemeen legaal.


Het hangt grotendeels af van het land waar je fysiek zit terwijl je een VPN gebruikt. Maar zelfs dan zijn hun wetten en beperkingen vaak ondoorzichtig.

Wat legaal versus illegaal is, is niet altijd duidelijk.

Sommige activiteiten, terwijl afgekeurd, zijn nog steeds gehuld in het grijze gebied.

In dit onderzoek hebben we 196 landenwetten en hun beperkingen en wetten op VPN's gecontroleerd.

Contents

11 landen die VPN-gebruik hebben verboden of beperkt

Zoeken naar een land:

Is VPN legaal in uw land?

1. China: alleen door de overheid goedgekeurde VPN's mogen gebruiken

Wanneer: Maart 2018

Waarom: Om VPN's te reguleren die onrechtmatig grensoverschrijdende operationele activiteiten uitvoeren. Buitenlandse bedrijven die een grensoverschrijdende operatie voor privégebruik willen opzetten, moeten daarvoor een speciale lijn opzetten. Ze zullen een dergelijke lijn of netwerk legaal kunnen huren van het import- en exportbureau voor telecommunicatie. (bron)

Wat betekent het: VPN-serviceproviders moeten eerst goedkeuring krijgen van de Chinese overheid (en mogelijk akkoord gaan met voorwaarden die het doel van een VPN tenietdoen - logboekregistratie).

prima voor Chinese gebruikers voor toegang tot een VPN

Individuen die "toegang hebben tot het internationale netwerk privé of via" illegale kanalen ", of gerelateerde diensten aanbieden zonder toestemming" kunnen alleen een boete krijgen voor een bedrag tot 15.000 yuan (ongeveer $ 2200). In de huidige wetgeving kan geen extra straf worden opgelegd. (bron)

2. Rusland: alleen door de overheid goedgekeurde VPN's mogen gebruiken

Wanneer: November 2017

Waarom: Om verspreiding van "extremistische materialen" op internet te voorkomen. De wet is bedoeld om alleen de toegang tot "onwettige inhoud" te blokkeren en is niet bedoeld om beperkingen op te leggen aan de gezagsgetrouwe burgers. (bron)

Wat betekent het: Als u een VPN gebruikt die niet door de overheid is gesanctioneerd en wordt betrapt, zijn er specifieke boetes: 300.000 RUB ($ 5.100) voor de gebruiker 700.000 RUB ($ 12.000) voor de serviceprovider. (bron)

3. Iran: alleen door de overheid goedgekeurde VPN's mogen gebruiken

Wanneer: 2013

Waarom: Om gebruikers die de staatswetten overtreden te vervolgen en overtreders naar nationale rechtbanken te brengen onder toezicht van de rechterlijke macht. Het gebruik van door de overheid goedgekeurde VPN's heeft naar verluidt geleid tot bewaking en inspectie van privégegevens. (bron)

Wat betekent het: Het gebruik van niet-door de overheid gesanctioneerde VPN's is niet toegestaan. Het gebruik van een VPN die niet voldoet aan de Iraanse wet kan 91 dagen tot 1 jaar opsluiting veroorzaken.

Ondanks de enorme hoeveelheid illegale VPN-gebruikers in Iran zijn daadwerkelijke arrestaties echter uiterst zeldzaam. Waarom? Omdat, zoals we eerder hebben uitgelegd, de Iraanse overheid deze wet alleen gebruikt om haar tegenstanders te vervolgen, geen reguliere netizens voor bijvoorbeeld het surfen op Facebook. (bron)

4. Verenigde Arabische Emiraten: beperkt voor particulieren

Wanneer: 2012

Waarom: Een van de grote redenen was dat mensen Skype, WhatsApp, Viber of andere gratis VOIP-diensten gebruikten, waardoor de grote telecombedrijven van de VAE werden weggelaten. (bron)

Wat betekent het: Iedereen die een frauduleus IP-adres gebruikt om een ​​misdrijf te plegen of de ontdekking ervan te voorkomen, wordt gestraft met gevangenisstraf of een boete van maximaal $ 544.000, en een mogelijke vrijheidsstraf, afhankelijk van de aard van het misdrijf. Het gebruik van een VPN om Skype te gebruiken kan ook leiden tot boetes. Vermeldenswaard dat banken, bedrijven en instellingen VPN's vrij kunnen gebruiken, het zijn alleen individuen die er geen toegang toe hebben. (bron)

5. Oman: alleen door de overheid goedgekeurde VPN's mogen gebruiken

Wanneer: 2010

Waarom: Het is gemakkelijk te begrijpen waarom de TRA het gebruik van VPN's verbiedt, omdat hun primaire gebruik in dit land is om ISP-censuur te omzeilen en het gebruik van VOIP te verbieden. Een paar gebruiken ook een VPN-service om hun IP-locatie te vervalsen om alleen in een regio aangeboden services te gebruiken

Wat betekent het: De voorgestelde wet legt een boete op van 500 Omani Rial ($ 1.300) aan particulieren en 1.000 ($ 2.600) Omani Rial aan bedrijven zonder de juiste vergunning. ”Als u door de overheid goedgekeurde VPN gebruikt, worden al uw logboeken bewaard. Institutioneel gebruik van VPN's is legaal in Oman als toestemming wordt verleend door de overheid. (bron & bron)

6. Turkije: beperkt

Wanneer: 2016

Waarom: Voorkom omzeiling van door de overheid opgelegde censuur via VPN-services. (bron)

Wat betekent het: Het gebruik van een VPN kan waarschijnlijk enkele problemen veroorzaken, maar er zijn nog steeds enkele VPN's die het Turkse blok kunnen omzeilen. (bron)

7. Irak: volledig verboden

Wanneer: Juni 2014

Waarom: Irak verbood VPN's om ISIS te beperken en te stoppen met het manipuleren van sociale media. Met het voorwendsel om ISIS te stoppen, heeft Irak een aantal dingen gedaan, van het verbieden van VPN's tot het blokkeren van sociale media en chat-apps. Het heeft echter niet verhinderd dat overheidsfunctionarissen en overheidsinstellingen de wet overtreden en deze hulpmiddelen gebruiken. (bron)

Wat betekent het: VPN-diensten zijn verboden in Irak om de activiteit van terroristen online te volgen. Dit is van invloed op alle mensen die in het land wonen.

8. Turkmenistan: volledig verboden

Wanneer: 2015

Waarom: Om buitenlandse media te censureren. Hier draait het allemaal om politiek. Er is slechts één ISP in Turkmenistan en deze is van de overheid. Het is onderworpen aan totale censuur.

Wat betekent het: Pogingen om proxyservers en VPN te gebruiken worden gedetecteerd en geblokkeerd; hun gebruikers worden onderworpen aan administratieve sancties en opgeroepen voor "preventieve gesprekken" met het ministerie van Nationale Veiligheid, waar zij worden geconfronteerd met intimidatie. "(bron)

9. Wit-Rusland: volledig verboden

Wanneer: 2015

Waarom: De Wit-Russische regering ziet Tor en VPN als een dienst die het verkeer doorstuurt om eventuele beperkingen die politici mogelijk hebben ingevoerd te omzeilen. Wit-Rusland heeft ook de meeste buitenlandse websites voor hun eigen burgers geblokkeerd. Hoewel er een overvloed aan legitieme Tor / VPN-gebruiksgevallen is, vindt de overheid het blokkeren van de service de beste manier om te gaan. (bron)

Wat betekent het: Het gebruik van een VPN om geografische beperkingen te omzeilen kan mogelijk boetes veroorzaken.

10. Noord-Korea: volledig verboden

Het is moeilijk om hierover informatie te vinden over Noord-Korea.

Waarom: Locals kunnen alleen de eigen internetversie van het land gebruiken, genaamd "Kwangmyong". Het gebruik van VPN's is absoluut verboden voor de lokale bevolking, omdat ze helemaal geen buitenlandse media toestaan.

Wat betekent het: Als toerist heeft u toegang tot internet via 3G, maar deze toegang wordt gecontroleerd en VPN-gebruik is verboden. (bron)

11. Oeganda: ISP's blokkeren VPN-services

Wanneer: 2018

Waarom: Vorig jaar maakte Oeganda het gebruik van sociale media belastbaar. Oegandese burgers begonnen VPN's te gebruiken om deze nieuwe belasting te omzeilen.

Wat betekent het: Als gevolg van de acties van de burgers heeft de Oegandese overheid lokale ISP's verplicht alle VPN-services te blokkeren.

Terug naar de beste VPN-lijst.

Landen waar het gebruik van VPN legaal is

 • EEN
 • B
 • C
 • D
 • E
 • F
 • G
 • H
 • ik
 • J
 • K
 • L
 • M
 • N
 • P
 • Q
 • R
 • S
 • T
 • U

EEN

Afghanistan

Is VPN legaal in Afghanistan?
Ja

De Afghaanse overheid heeft onlangs nieuws gemaakt voor het instrueren van ISP's om bepaalde categorieën sites te filteren die zij als verwerpelijk beschouwt, en om sites die zij aanstootgevend vinden te verbieden. Het gebruik van VPN's is echter nog steeds legaal in Afghanistan.

Albanië

Is VPN legaal in Albanië?
Ja

De Albanese grondwet beschermt de vrijheid van meningsuiting en pers van de burger, en er is geen sprake geweest van een poging van de regering om inbreuk te maken op deze rechten of de rechten van burgers om internet te gebruiken. VPN-gebruik is legaal in Albanië.

Algerije

Is VPN legaal in Algerije?
Ja

Algerije heeft wetgeving die internetproviders verplicht om online-inhoud te controleren, en er zijn gevallen waargenomen waarin de Algerijnse overheid bepaalde sites blokkeerde - waaronder die van politieke tegenstanders - evenals een goed gepubliceerde gebeurtenis waarbij de Algerijnse overheid alle sociale media blokkeerde om " valsspelen voorkomen 'in een landelijk examen. Het gebruik van VPN is echter nog steeds legaal in Algerije.

Andorra

Is VPN legaal in Andorra?
Ja

Andorra internettoegang

Ongeveer 79 procent van Andorrans gebruikt internet, waardoor het een van de toplanden is op het gebied van internetpenetratie. Er is echter geen gedocumenteerd verslag van internetcensuur in Andorra en het gebruik van VPN in Andorra is legaal.

Angola

Is VPN legaal in Angola?
Ja

Angola heeft nieuws gemaakt voor het proberen de media en toegang tot het internet te censureren, waarbij de Angolese president zelfs publiekelijk zijn plannen aankondigde om op sociale media te knappen, maar er zijn geen pogingen gedaan om het VPN-gebruik in het land te blokkeren.

Antigua en Barbuda

Is VPN legaal in Antigua en Barbuda?
Ja

Er is geen melding gemaakt van internetcensuur of een poging van de overheid om zich te bemoeien met internet in Antigua en Barbuda. VPN-gebruik is ook legaal in Antigua en Barbuda.

Argentinië

Is VPN legaal in Argentinië?
Ja

Argentinië is een relatief vrij land dat de internetrechten van zijn burgers respecteert, maar het land werd onlangs zwaar bekritiseerd vanwege de voorgestelde hervorming van zijn wet op de Nationale antidiscriminatiewet. Experts beweren dat de hervormingen vaag zijn en het de overheid gemakkelijk maken om burgers te censureren. Het gebruik van VPN's is echter legaal in het land.

Armenië

Is VPN legaal in Armenië?
Ja

Er zijn gedocumenteerde bewijzen van internetcensuur in Armenië, waarbij het OpenNet Initiative (ONI) concludeerde, na het uitvoeren van tests op eerstelijns ISP's in het land, dat "doordringend filteren plaatsvond." VPN-gebruik is echter legaal in Armenië.

Australië

Is VPN legaal in Australië?
Ja

Hoewel Australië onlangs wetgeving heeft aangenomen die de overheid de mogelijkheid geeft om de toegang tot bepaalde sites te blokkeren, zijn met name VPN's niet gericht. Het gebruik van VPN's in Australië is legaal, en velen gebruiken VPN's om enkele van de beperkingen te omzeilen die door de nieuwe wetgeving zijn ingesteld.

Oostenrijk

Is VPN legaal in Oostenrijk?
Ja

De Oostenrijkse grondwet beschermt de vrijheid van meningsuiting en pers van haar burgers, en dit wordt door de Oostenrijkse regering gerespecteerd. Oostenrijk is nauwelijks betrokken geweest bij een poging om gebruikers te censureren en het gebruik van VPN is legaal in Oostenrijk.

Azerbeidzjan

Is VPN legaal in Azerbeidzjan?
Ja

Er is gemeld dat Azerbeidzjan het internet actief censureert, waarbij de regering van Azerbeidzjan bloggers arresteert, online activisten straft en zelfs sociale mediasites onder streng toezicht plaatst. De overheid heeft echter geen stappen gezet om het gebruik van VPN's in het land te blokkeren.

B

Bahamas

Is VPN legaal in Bahama's?
Ja

Hun grondwet beschermt de vrijheid van meningsuiting en meningsuiting. Er is nieuws geweest over enkele pogingen tot internetcensuur in de Bahama's. Het gebruik van VPN's is echter nog steeds legaal in de Bahama's.

Bahrein

Is VPN legaal in Bahrein?
Ja

De regering van Bahrein censureert het internet actief, maar het gebruik van VPN's in het land is nog steeds legaal.

Bangladesh

Is VPN legaal in Bangladesh?
Ja

De regering van Bangladesh heeft herhaaldelijk nieuws gemaakt voor het verbieden van verschillende sites en sociale media, waaronder Facebook en WhatsApp, en op een gegeven moment sloot de regering zelfs ten onrechte het internet af terwijl ze probeerde een verbod in te voeren. Het gebruik van VPN's is echter volkomen legaal in Bangladesh.

Barbados

Is VPN legaal in Barbados?
Ja

Er is geen geloofwaardig rapport dat de regering van Barbados het internet actief censureert, en het gebruik van VPN's is volkomen legaal op het moment van schrijven.

België

Is VPN legaal in België?
Ja

Hoewel België in het verleden is gemeld dat het internet censureert, is het gebruik van VPN's in België volledig legaal.

Belize

Is VPN legaal in Belize?
Ja

Er zijn meldingen geweest dat de overheid beperkingen oplegde aan internettoegang. Het gebruik van VPN's is echter legaal in Belize.

Benin

Is VPN legaal in Benin?
Ja

Er zijn geen actieve meldingen geweest van de overheid die internet probeerde te censureren. Het gebruik van VPN's is momenteel legaal in Benin.

Bhutan

Is VPN legaal in Bhutan?
Ja

Hoewel is vastgesteld dat de overheid inhoud blokkeert die zij moreel verwerpelijk vindt, zijn er geen meldingen geweest die zich uitstrekken tot politieke inhoud. Het gebruik van VPN's is momenteel legaal in Bhutan.

Bolivia

Is VPN legaal in Bolivia?
Ja

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de Boliviaanse journalisten een vorm van censuur heeft geleden en politieke topleiders die actief aandringen op regulering van de sociale media, is Bolivia niet bepaald de meest vrije van alle landen. Het gebruik van VPN's is echter volkomen legaal in Bolivia.

Bosnië-Herzegovina

Is VPN legaal in Bosnië en Herzegovina?
Ja

Hoewel er onlangs wetgeving is aangenomen die de overheid de macht gaf om berichten op sociale media strafbaar te stellen die volgens hen 'de openbare orde verstoren', is er geen documentatie van de overheid die het internet actief censureert. Het gebruik van VPN's is legaal in Bosnië en Herzegovina.

Botswana

Is VPN legaal in Botswana?
Ja

Er is geen gedocumenteerd rapport van de overheid die het internet actief censureert, en het gebruik van VPN's is momenteel legaal in Botswana.

Brazilië

Is VPN legaal in Brazilië?
Ja

Brazilië heeft nieuws gemaakt over het verbieden van delen van sociale media, waaronder WhatsApp in 2016. De Braziliaanse regering heeft ook geprobeerd om wetgeving in te voeren die het mogelijk maakt internet in het land te censureren. Het gebruik van VPN in Brazilië is echter legaal.

Brunei

Is VPN legaal in Brunei?
Ja

Er zijn meldingen geweest van de overheid die het internetgebruik en de activiteiten van haar burgers actief controleert. Het gebruik van VPN's is momenteel legaal in Brunei.

Bulgarije

Is VPN legaal in Bulgarije?
Ja

De Bulgaarse regering houdt actief toezicht op het internetgebruik van haar burgers en heeft geprobeerd wetgeving in te voeren om de staat de macht te geven om internetcommunicatie te controleren. Het gebruik van VPN's is momenteel echter legaal in Bulgarije.

Burkina Faso

Is VPN legaal in Burkina Faso?
Ja

Met slechts 9,4 procent van de bevolking die internet gebruikt, is de internetpenetratie in Burkina Faso erg laag. Het gebruik van VPN's is legaal in het land.

Boeroendi

Is VPN legaal in Burundi?
Ja

Met slechts 2 procent van de 10 miljoen burgers die internet gebruiken, is de regering van Burundi niet slap geweest als het gaat om het opleggen van beperkingen op internet. Burundi maakte ooit nieuws voor het verbieden van WhatsApp en Viber en censureert actief de internettoegang van burgers. Het gebruik van VPN's is echter legaal in Burundi.

C

Kaapverdië

Is VPN legaal in Kaapverdië?
Ja

Er is geen gedocumenteerd rapport van de Kaapverdische regering die probeert internet te censureren. Het gebruik van VPN's is ook legaal in Kaapverdië.

Cambodja

Is VPN legaal in Cambodja?
Ja

Cambodja heeft herhaaldelijk het nieuws gehaald voor actieve inspanningen om het internet te censureren, waaronder het laten arresteren van leden van de oppositie voor Facebook-berichten. De Cambodjaanse overheid heeft zelfs wetgeving aangenomen die de overheid meer macht gaf om internet te monitoren en te censureren. Het gebruik van VPN's is echter nog steeds legaal in Cambodja.

Kameroen

Is VPN legaal in Kameroen?
Ja

Kameroen maakte onlangs nieuws voor het blokkeren van internettoegang in Engelstalige delen van het land, een wet die 20 procent van de Kameroeners trof. De Kameroenese regering is ook publiekelijk naar buiten gekomen om internetgebruikers te bedreigen. VPN-gebruik is echter legaal in Kameroen.

Canada

Is VPN legaal in Canada?
Ja

Hoewel toptelecommunicatie-experts, met name David Purdy van Rogers Communications en de Canadese Telecom-gevestigde onderneming Bell, de Canadese regering hebben opgeroepen om VPN's in het Noord-Amerikaanse land te blokkeren, zijn dergelijke acties nog niet ondernomen. Het gebruik van VPN's is nog steeds legaal in Canada op het moment van schrijven.

Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR)

Is VPN legaal in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR)?
Ja

De Centraal-Afrikaanse Republiek heeft nieuws gemaakt over de verschillende pogingen van de regering om burgers te censureren, waaronder de tijd dat het land sms-berichten per telefoon heeft verboden. Het gebruik van VPN's is echter legaal in het land.

Tsjaad

Is VPN legaal in Tsjaad?
Ja

Tsjaad is een ander land waar de overheid de internettoegang van burgers actief censureert, vooral tijdens verkiezingen. De overheid heeft echter geen stappen ondernomen om VPN-gebruik in het land te verbieden of illegaal te maken.

Chili

Is VPN legaal in Chili?
Ja

Chili staat erom bekend de toegang van zijn burgers tot internet actief te belemmeren en te censureren. Het gebruik van VPN's is echter legaal in Chili.

Colombia

Is VPN legaal in Colombia?
Ja

Terwijl Colombia onlangs nieuws bracht dat impliciet Bitcoins verbood, bloeit het internet daar en de overheid heeft goed werk verricht door zich niet te bemoeien. Het gebruik van VPN's is volkomen legaal in Colombia.

Comoren

Is VPN legaal in de Comoren?
Ja

Er zijn geen gedocumenteerde rapporten van de Comoren-regering die probeert internet te censureren. Het gebruik van VPN's is momenteel legaal in de Comoren.

Democratische Republiek Congo

Is VPN legaal in de Democratische Republiek Congo?
Ja

Laat de naam u niet misleiden, als het gaat om de Democratische Republiek Congo en internet, er is niets echt democratisch aan. Hoewel de overheid beroemd is om zijn vele internetafsluitingen en het blokkeren van grote sites en sociale media, moeten VPN's gelukkig nog illegaal worden gemaakt.

Republiek Congo

Is VPN legaal in de Republiek Congo?
Ja

De regering van de Republiek Congo staat erom bekend dat ze actief het internet afsluiten en censureren, vooral als ze proberen protesten te voorkomen. Terwijl de overheid het internet actief censureert, moet het gebruik van VPN's nog illegaal worden gemaakt.

Costa Rica

Is VPN legaal in Costa Rica?
Ja

Hoewel Costa Rica ooit nieuws maakte voor zijn cybercriminaliteitswet die volgens veel experts de internetvrijheid bedreigt, is er geen geloofwaardige documentatie van de Costa Ricaanse regering die probeert internet te censureren. Het gebruik van VPN's is legaal in dit land.

Ivoorkust

Is VPN legaal in Ivoorkust?
Ja

Er is geen geloofwaardig rapport geweest van de regering van Ivoorkust die probeert het internet te censureren. Het gebruik van VPN's is legaal in dit land.

Kroatië

Is VPN legaal in Kroatië?
Ja

Er zijn geen geloofwaardige berichten dat de Kroatische regering de toegang van haar burgers tot internet verstoort. VPN's zijn ook legaal in Kroatië.

Cuba

Is VPN legaal in Cuba?
Ja

Hoewel het internet zwaar wordt gecensureerd in dit Caribische land, moet het gebruik van VPN's nog illegaal worden gemaakt.

Cyprus

Is VPN legaal in Cyprus?
Ja

Het internet is niet onderworpen aan bekende overheidsbeperkingen in Cyprus en het gebruik van VPN's is legaal in het land.

Tsjechië

Is VPN legaal in Tsjechië?
Ja

Tsjechië internetpaspoort

Tsjechië heeft onlangs nieuws gemaakt toen de regering probeerde een vorm van 'internetpaspoort' - een unieke identiteit voor elke internetgebruiker - in te voeren die nodig is voordat ze toegang kunnen krijgen tot internet. Desondanks is het gebruik van VPN's nog steeds legaal in het land.

D

Denemarken

Is VPN legaal in Denemarken?
Ja

De regering van Denemarken heeft in het verleden nieuws gemaakt voor het actief blokkeren van websites en onlangs heeft zij wetgeving geïntroduceerd die het voor de regering van Denemarken gemakkelijk maakt om actief internet te censureren. Desondanks heeft de overheid geen pogingen gedaan om het gebruik van VPN's in het land illegaal te maken.

Djibouti

Is VPN legaal in Djibouti?
Ja

Met de enige internetprovider in dit land die eigendom is van en beheerd wordt door de overheid, en met een actieve geschiedenis van persbeperkingen, is dit land niet erg vriendelijk als het op internet aankomt. Het gebruik van VPN's is echter nog steeds legaal.

Dominica

Is VPN legaal in Dominica?
Ja

Er is geen melding van de overheid die probeert internet te censureren, en het gebruik van VPN's is nog steeds volkomen legaal in Dominica.

Dominicaanse Republiek

Is VPN legaal in Dominicaanse Republiek?
Ja

Er zijn geen gedocumenteerde rapporten van de overheid die internetgebruikers actief censureert in de Dominicaanse Republiek, en het gebruik van VPN's is volkomen legaal in dit Caribische land.

E

Ecuador

Is VPN legaal in Ecuador?
Ja

Een tijdje geleden werd uitgelekt naar de media dat de Association of Internet Providers of Ecuador samenwerkte met de Ecuadoraanse overheid om de internettoegang van burgers te beperken. Het gebruik van VPN's is in dit land echter nog steeds legaal.

Egypte

Is VPN legaal in Egypte?
Ja

Egypte heeft een geschiedenis van mensenrechtenschending en inbreuk op de persrechten van zijn burgers. Dit werd sterk gecommuniceerd toen bleek dat het bedrijf Facebook's gratis internetdienst in het land in december 2015 blokkeerde, slechts een paar maanden nadat het in het land was gelanceerd, omdat het bedrijf weigerde de Egyptische overheid de mogelijkheid te geven om burgers te bespioneren via zijn internetdienst. Het gebruik van VPN's moet echter nog illegaal worden gemaakt.

El Salvador

Is VPN legaal in El Salvador?
Ja

Hoewel het gebruik van VPN's volkomen legaal is in El Salvador, komt de afnemende vrijheid van informatie en de inmenging van de overheid op internet steeds meer in de media.

Equatoriaal-Guinea

Is VPN legaal in Equatoriaal-Guinea?
Ja

Equatoriaal-Guinea komt in verschillende lijsten voor als een van de meest gecensureerde landen ter wereld, waarbij de regering en zijn familie de pers actief monopoliseren en de persvrijheid van burgers beperken. Het gebruik van VPN's is in dit land echter nog steeds volkomen legaal.

Eritrea

Is VPN legaal in Eritrea?
Ja

Eritrea is het meest gecensureerde land ter wereld

Oké, hier heb je het. Dit is officieel het meest gecensureerde land ter wereld volgens verschillende gerenommeerde ranglijsten. Zoals verwacht wordt het internet niet gespaard in de actieve inspanningen van de overheid om haar burgers te censureren. Het gebruik van VPN's is echter volkomen legaal in dit land.

Estland

Is VPN legaal in Estland?
Ja

Gerangschikt als nummer twee op de lijst van Internet Freedom, is Estland een van de meest vrije en meest bekabelde en technologisch geavanceerde landen ter wereld. Zoals verwacht, heeft het land dat wordt vermeld als een "model voor gratis en open internettoegang als een ontwikkelingsmotor voor de samenleving" volgens Internet Freedom het gebruik van VPN's niet verboden.

Ethiopië

Is VPN legaal in Ethiopië?
Ja

Ethiopië is geen erg vriendelijke plek om als internetgebruiker te zijn, vooral gezien het feit dat de Ethiopische overheid niet alleen het gebruik van VoIP-diensten verbood, maar ze in feite strafbaar stelde met maximaal 15 jaar gevangenisstraf.

F

Fiji

Is VPN legaal in Fiji?
Ja

Er is geen geloofwaardig rapport geweest van de regering die probeert het internet in Fiji te censureren. De Fiji-regering heeft het gebruik van VPN's ook niet verboden.

Finland

Is VPN legaal in Finland?
Ja

Hoewel Finland het internet niet actief censureert, heeft het nieuws gemaakt toen de overheid een beleid implementeerde om kinderpornografie te filteren waarvan mensen vonden dat het niet correct was geïmplementeerd en sites verkeerd filterde. Het hielp niet dat het Finse hooggerechtshof oordeelde dat het legaal was om een ​​criticus van deze wet te censureren. Het gebruik van VPN's is echter volkomen legaal.

Frankrijk

Is VPN legaal in Frankrijk?
Ja

Frankrijk heeft een beleid om terrorisme en haat tegen te gaan door het internet van zijn burgers actief te controleren. Veel mensen zijn bang dat dit beleid overijverig wordt toegepast en dat censuur actief toeneemt - alleen al in 2016 werden meer dan 2.700 websites geblokkeerd door de Franse autoriteiten. Het gebruik van VPN's is legaal in dit land.

G

Gabon

Is VPN legaal in Gabon?
Ja

Hoewel we hebben gehoord over regeringen die avondklokken opleggen tijdens crisisperiodes, weet ik zeker dat maar weinigen van ons bekend zijn met het idee van avondklokjes op internet - nou ja, dat is tenminste totdat je Gabon bereikt. Het land is in het nieuws geweest voor het instellen van een internetklok van 12 uur per dag waarin burgers 's nachts niet kunnen internetten. Desondanks is het gebruik van VPN's nog steeds legaal in het land.

Gambia

Is VPN legaal in Gambia?
Ja

Onlangs maakte Gambia nieuws voor het afsluiten van internettoegang en internationale telefoongesprekken voorafgaand aan verkiezingen. Het gebruik van VPN's is echter nog steeds legaal in Gambia.

Georgië

Is VPN legaal in Georgië?
Ja

Georgië boekte grote vooruitgang toen zijn Constitutioneel Hof de macht van de Staatsveiligheidsdienst om rechtstreeks toegang te krijgen tot telecommunicatiegegevens van zijn gebruikers in april 2016 omkeerde, maar het land is niet bepaald onberispelijk als het gaat om censuur: de Georgische regering heeft ooit nieuws gemaakt voor het blokkeren WordPress en YouTube, kort. Dat gezegd hebbende, het gebruik van VPN's is legaal in dit land.

Duitsland

Is VPN legaal in Duitsland?
Ja

Duitsland heeft herhaaldelijk nieuws gemaakt voor zijn pogingen om het internet te censureren, en onlangs heeft de Duitse minister van Justitie wetgeving voorgesteld die de overheid toestaat sociale mediasites te controleren en te censureren. Het gebruik van VPN's is echter legaal in Duitsland.

Ghana

Is VPN legaal in Ghana?
Ja

Als een van de rolmodellen voor democratie in Afrika, is het gebruik van VPN's volkomen legaal in Ghana. Het was echter niet lang geleden toen de wereld verrast was dat de politiechef van Ghana het voornemen van de regering aankondigde om sociale media op de stemdag te sluiten om te voorkomen dat sociale media worden gebruikt om "misleidende informatie te verzenden die het land zou kunnen destabiliseren." Ghana werd lang beschouwd als een voorbeeld van democratie in Afrika, dus velen waren verrast over dit nieuws. Het West-Afrikaanse land ging uiteindelijk echter niet door met de sluiting.

Griekenland

Is VPN legaal in Griekenland?
Ja

Uit onderzoek is gebleken dat de Griekse regering onlangs grootschalige inhoudblokkering heeft gestart die neerkomt op internetcensuur. Het gebruik van VPN's is echter nog steeds legaal in Griekenland.

Grenada

Is VPN legaal in Grenada?
Ja

Grenada heeft ooit nieuws gemaakt voor het aannemen van wetgeving die bepaalt dat mensen naar de gevangenis worden gestuurd of een boete krijgen van maximaal $ 37.000 voor het beledigen van iemand online, of voor het gebruik van technologie om 'onheil' aan te gaan. Hoe dan ook, het gebruik van VPN's is nog steeds legaal in het land.

Guatemala

Is VPN legaal in Guatemala?
Ja

Guatemala staat erom bekend routinematig de vrijheid van meningsuiting en pers van de burgers te schenden, vooral door het legaliseren van verschillende elektronische bewakingstechnieken die online privacy bedreigen. Het gebruik van VPN's is echter legaal in het land.

Guinea

Is VPN legaal in Guinee?
Ja

Er is geen geloofwaardig bewijs dat de overheid de toegang tot internet beperkt en het gebruik van VPN's is momenteel legaal in Guinee.

Guinee-Bissau

Is VPN legaal in Guinee-Bissau?
Ja

Er zijn geen aanwijzingen voor interferentie met internet in Guinee-Bissau en het gebruik van VPN's is momenteel legaal in dit land.

Guyana

Is VPN legaal in Guyana?
Ja

De Guyanese overheid beperkt de toegang tot internet niet en het gebruik van VPN's is momenteel legaal in het land.

H

Haïti

Is VPN legaal in Haïti?
Ja

Ongeveer 12 procent van de Haïtianen gebruiken internet en er is geen gedocumenteerd rapport van de Haïtiaanse regering die actief probeert het internet te beperken. Het gebruik van VPN's is volkomen legaal in Haïti.

Honduras

Is VPN legaal in Honduras?
Ja

Honduras heeft de reputatie mediacensuur te hebben en internet is niet vrijgesteld. Het gebruik van VPN's is momenteel echter legaal in het land.

Hongarije

Is VPN legaal in Hongarije?
Ja

Het was niet lang geleden dat Hongarije een wet goedkeurde om end-to-end encryptie in het land praktisch te verbieden, en protesten braken ooit uit in Europa dankzij een media- en internetcensuurwet die Hongarije heeft aangenomen. Het gebruik van VPN's is echter legaal in Hongarije.

ik

IJsland

Is VPN legaal in IJsland?
Ja

De IJslandse president Guoni Thorlacius Johannesson heeft ooit nieuws gemaakt omdat hij zei dat hij Hawaiiaanse pizza's zou verbieden als hij de kans had, maar gelukkig is het land dat hij leidt het gebruik van VPN's nog steeds verbieden of overwegen te verbieden.

Indië

Is VPN legaal in India?
Ja

India heeft onlangs nieuws gemaakt toen de regering internetgebruikers waarschuwde dat ze drie jaar gevangenisstraf konden krijgen plus een boete van ongeveer $ 4,465 voor het bezoeken van verboden websites. Het duurde niet lang voordat een Indiase rechter verduidelijkte dat dit slechts een miscommunicatie was en dat het bezoeken van een "verboden" website niet illegaal is. Hoe dan ook, het land moet het gebruik van VPN's nog verbieden.

Indonesië

Is VPN legaal in Indonesië?
Ja

YouTube, Reddit en Vimeo zijn slechts enkele van de topsites die worden geblokkeerd door de Indonesische overheid. Gelukkig zijn deze sites nog steeds toegankelijk met een VPN, omdat de Indonesische overheid het gebruik van VPN's nog illegaal moet maken.

Ierland

Is VPN legaal in Ierland?
Ja

Algemeen wordt aangenomen dat internetcensuur bestaat in Ierland, maar het gebruik van VPN's is volkomen legaal op het Europese eiland.

Israël

Is VPN legaal in Israël?
Ja

Israël heeft onlangs nieuws gemaakt voor het introduceren van een wet om zijn regering "opruiende" inhoud te blokkeren. In dit land is echter zeer weinig censuur of interferentie met internet geregistreerd. Het gebruik van VPN's is ook legaal.

Italië

Is VPN legaal in Italië?
Ja

Italië heeft onlangs nieuws gemaakt toen het een wet voorstelde die 'sitebeheerders' verplichtte om spot te censureren op basis van de persoonlijke en sociale toestand van een slachtoffer - experts noemden deze wet als een manier om censuur in te voeren. Er is niet veel documentatie over de Italiaanse overheid die zich met internet bemoeit en het gebruik van VPN's is momenteel legaal in het land.

J

Jamaica

Is VPN legaal in Jamaica?
Ja

Er is geen geloofwaardig rapport geweest over de censuur van de Jamaicaanse overheid op internet. Het gebruik van VPN's is ook legaal in het land.

Japan

Is VPN legaal in Japan?
Ja

Japan heeft een zeer hoge penetratiegraad van internet van meer dan 90 procent, en er zijn berichten dat sommige wetgevingen "specifieke online activiteiten onevenredig benadelen." en het gebruik van VPN in dit land is legaal.

Jordanië

Is VPN legaal in Jordanië?
Ja

Hoewel er meldingen zijn geweest van 'lichte' censuur in Jordanië, vooral als het gaat om politieke kwesties die als een bedreiging voor de nationale veiligheid worden gezien, doet het land het echt goed in vergelijking met andere landen in het Midden-Oosten. Het gebruik van VPN's is ook legaal in het land.

K

Kazachstan

Is VPN legaal in Kazachstan?
Ja

Kazachstan is een van de landen waar actieve internetcensuur bestaat. Op een gegeven moment verbrak de regering van de regio Zuid-Kazachstan het internet en blokkeerde het een tijdje mobiele netwerken. Het gebruik van VPN's is in dit land echter nog steeds legaal.

Kenia

Is VPN legaal in Kenia?
Ja

Kenia is een van de weinige Afrikaanse landen waar er geen vorm van overheidscensuur is. Een recente vijf maanden durende studie door OONI vond vrijwel geen sporen van internetcensuur in het land. Het gebruik van VPN's is ook legaal in Kenia.

Kiribati

Is VPN legaal in Kiribati?
Ja

Hoewel Kiribati weinig gebruik maakt van internet - met ongeveer 11,5 procent van de burgers die internet gebruiken - zijn er geen tekenen van internetcensuur of de overheid die de toegang van haar burgers tot internet in dit Oceanische land probeert te beperken. Het gebruik van VPN's is ook legaal in dit land.

Kosovo

Is VPN legaal in Kosovo?
Ja

De wet op het onderscheppen van telecommunicatie - die bedoeld was om de regering realtime toegang te geven tot alle gegevens met betrekking tot elektronische communicatie - die enkele jaren door de regering van Kosovo werd ingevoerd, stuitte op gemengde gevoelens. Sommigen geloven dat het een vorm van censuur is, terwijl anderen geloven dat het een effectieve manier is om misdaad te bestrijden. Over het algemeen is er echter weinig melding gemaakt van overheidscensuur of interferentie met internet in Kosovo, en het gebruik van VPN's is legaal in dit land.

Koeweit

Is VPN legaal in Koeweit?
Ja

Koeweit is zeer actief als het gaat om censurering van het internet, en experts hebben kritiek geuit op de wetten waarvan zij denken dat deze kunnen worden gebruikt om de vrijheid van meningsuiting op internet te beperken en zich op online activiteiten te richten. Het gebruik van VPN's is echter nog steeds legaal in het land.

Kirgizië

Is VPN legaal in Kirgizië?
Ja

Er is actieve internetcensuur in Kirgizië - met online journalisten die worden bestraft voor het plaatsen van inhoud die staatsbeambten bekritiseert - en rapporten van de regering die actief misbruik maakt van haar toezichtbevoegdheden (bijvoorbeeld door lekkende telefoongesprekken tussen oppositiefiguren). Het gebruik van VPN's in dit land is echter legaal.

L

Laos

Is VPN legaal in Laos?
Ja

Laos is hyperactief als het gaat om het censureren van zijn burgers en het beperken van hun internetactiviteiten - tot het punt van het bewaken van de activiteiten van burgers buiten de grenzen van het land - vooral als het gaat om wat het "bedreigend voor de nationale veiligheid" beschouwt. Het gebruik van VPN's is echter legaal in het land.

Letland

Is VPN legaal in Letland?
Ja

Letland is een vrij land zonder gedocumenteerde meldingen van internetcensuur of overheidsinmenging in het internetgebruik van burgers. Het host zelfs de meest vrije website van Rusland. Het gebruik van VPN's is ook legaal in dit Europese land.

Libanon

Is VPN legaal in Libanon?
Ja

Wanneer een land de film verbiedt Wonder Woman omdat de filmster een ... wacht erop ... Israëlische burger, moeten we echt vragen naar zijn standpunt over internetcensuur? Als u het nog steeds moet vragen, is het gebruik van VoIP in Libanon ook illegaal. Gelukkig hebben ze er nog niet aan gedacht om VPN's te verbieden.

Lesotho

Is VPN legaal in Lesotho?
Ja

Internetpenetratie is laag in Lesotho, met minder dan een kwart van de burgers die internet gebruiken. Er is echter zeer weinig opgenomen in de manier waarop de overheid probeert het internetgebruik van haar burgers te censureren. VPN's zijn ook legaal in het land.

Liberia

Is VPN legaal in Liberia?
Ja

De restrictieve internetwetgeving van Liberia en het actieve toezicht op burgers hebben ertoe geleid dat deze is toegevoegd aan de lijst van de CPJ-lijst van landen met beperkte persvrijheid. Dit land moet het gebruik van VPN's echter nog verbieden.

Libië

Is VPN legaal in Libië?
Ja

Met een geschiedenis van mensenrechtenschending en actieve internetcensuur en inmenging door de overheid, moet Libië nog steeds vrij zijn als het gaat om overheidscensuur. Het gebruik van VPN's is echter volkomen legaal in dit land.

Liechtenstein

Is VPN legaal in Liechtenstein?
Ja

Liechtenstein scoort zeer hoog als het gaat om persvrijheid en er zijn geen actieve inspanningen van de overheid gedaan om het internet te censureren. Het gebruik van VPN's is ook legaal in dit land.

Litouwen

Is VPN legaal in Litouwen?
Ja

Litouwen is een relatief vrij land als het gaat om pers en internetvrijheid, maar ontwikkelingen zoals een recent amendement op een wet die gokken op internet in het land reguleert, hebben speculaties van censuur opgeleverd. Het gebruik van VPN's in het land is legaal.

Luxemburg

Is VPN legaal in Luxemburg?
Ja

Luxemburg is een over het algemeen vrij land als het gaat om het gebruik van internet, en er is geen geloofwaardig gedocumenteerd rapport dat de overheid het internet censureert. Het gebruik van VPN's is ook legaal in het land.

M

Macedonië

Is VPN legaal in Macedonië?
Ja

Er zijn geen aanwijzingen dat internetcensuur of de overheid probeert de toegang van burgers tot internet in Macedonië te beperken, en het gebruik van VPN's is momenteel legaal in het land.

Madagascar

Is VPN legaal in Madagaskar?
Ja

Madagascar heeft een zeer lage internetpenetratie en ondanks incidentele censuur van andere vormen van media is internet relatief gratis geweest. Het gebruik van VPN's is ook legaal in dit land.

Malawi

Is VPN legaal in Malawi?
Ja

Er is momenteel geen geloofwaardig rapport van de Malawische regering die het internet actief censureert of het internetgebruik van burgers verstoort. Het gebruik van VPN's is ook legaal in het land.

Maleisië

Is VPN legaal in Maleisië?
Ja

Terwijl de Malinese premier Najib Razak ooit beloofde - in april 2011 - dat Maleisië het internet nooit zal censureren, begon Maleisië sites te blokkeren die het corruptieschandaal van de premier in 2015 meldden. Wel, we raden wat goed is voor de gans, is niet goed voor de gander. Het gebruik van VPN's is echter nog steeds legaal in het land.

Maldiven

Is VPN legaal in de Maldiven?
Ja

Hoewel de Maldivische overheid websites routinematig blokkeert die immoreel of anti-islamitisch worden geacht, moeten ze het gebruik van VPN's nog niet verbieden.

Mali

Is VPN legaal in Mali?
Ja

Internetacceptatie is tot nu toe erg laag in Mali en het land heeft te maken met extreem trage en onbetrouwbare connectiviteit. De overheid heeft zich niet echt bemoeid met het internetgebruik van burgers en het gebruik van VPN's is legaal in het land.

Malta

Is VPN legaal in Malta?
Ja

Het was pas onlangs dat duizenden mensen de straat van Malta op gingen om te protesteren tegen een laster van wetsvoorstellen die door de Maltese regering was geïntroduceerd, omdat ze dachten dat het zou worden gebruikt als voorwendsel om Maltese burgers online te censureren. De Maltese regering ging hiertegen in door te zeggen dat ze er geen belang bij hebben het internet te censureren. Tot nu toe heeft de Maltese regering zich niet actief bemoeid met het internetgebruik van de burger en het gebruik van VPN's is nog steeds legaal in het land.

Marshall eilanden

Is VPN legaal in Marshalleilanden?
Ja

Hoewel het eilandland onlangs meer dan 10 dagen lang internet heeft afgesloten, lijkt dit een hardwareprobleem te zijn in plaats van een poging om het internetgebruik van burgers te beperken. De overheid heeft niet actief geprobeerd het internetgebruik van burgers te beperken en VPN's zijn nog steeds legaal in het land.

Mauritanië

Is VPN legaal in Mauritanië?
Ja

Hoewel de Mauritaanse regering partij is bij verschillende mensenrechtenconventies, is er duidelijk gedocumenteerd bewijs dat zij deze overeenkomsten actief schendt. Websites zijn actief gecensureerd, bloggers zijn gevangen gezet en zelfs ter dood veroordeeld en andere vormen van mensenrechtenschendingen zijn goed gedocumenteerd. Het gebruik van VPN's is echter nog steeds legaal.

Mauritius

Is VPN legaal in Mauritius?
Ja

De ICT-wet van Mauritius geeft de overheid praktisch uitdrukkelijk het recht om inhoud op internet te blokkeren - vanwege de zwakke formulering - en de wet werd inderdaad ooit gebruikt om de toegang tot Facebook te blokkeren. Er zijn echter geen geloofwaardige berichten geweest van de Mauritiaanse overheid die de afgelopen tijd internet probeerde te censureren, en het gebruik van VPN's is legaal in het land.

Mexico

Is VPN legaal in Mexico?
Ja

Mexico is een van de vrijste Latijns-Amerikaanse landen wat internet betreft, en hoewel er weinig inmenging is in de internetactiviteiten van burgers door de overheid, zijn er berichten geweest dat journalisten worden bedreigd door kartels, de overheid en zelfs andere journalisten. Het gebruik van VPN's is legaal in dit land.

Micronesië

Is VPN legaal in Micronesië?
Ja

Er zijn geen meldingen geweest van de regering die zich probeert te bemoeien met de internetactiviteiten van burgers in Micronesië. Het gebruik van VPN's is ook legaal in het Oceanische land.

Moldavië

Is VPN legaal in Moldavië?
Ja

Hoewel er relatief weinig bemoeienis is geweest met de internetactiviteiten van burgers in Moldavië, genereerde een recent wetsvoorstel van de overheid kritiek van belanghebbenden in de industrie die beweerden dat het de overheid in staat stelde het internet te censureren. Het is ook legaal om een ​​VPN te gebruiken in Moldavië.

Monaco

Is VPN legaal in Monaco?
Ja

Ondanks het feit dat internet een sleutelrol speelt bij de verspreiding en consumptie van informatie in Monaco - ongeveer de helft van de burgers van Monaco gebruikt internet - zijn er geen geloofwaardige berichten geweest dat de overheid zich bemoeide met de internetactiviteiten van burgers. Het gebruik van VPN's is ook legaal in het land.

Mongolië

Is VPN legaal in Mongolië?
Ja

Als je denkt dat je censuur bent tegengekomen, moet je opnieuw nadenken. De regering van Mongolië heeft een database met meer dan 700 woorden die op de zwarte lijst staan, waaronder woorden als "hel", "dronken" en "domoor". Het is gemakkelijk te raden dat het land de internetactiviteiten van zijn gebruikers actief censureert. Gelukkig is het gebruik van VPN's nog steeds legaal in het land.

Montenegro

Is VPN legaal in Montenegro?
Ja

Montenegro heeft niet noodzakelijk de beste reputatie als het gaat om internetcensuur - in feite hebben ze onlangs nog nieuws gemaakt voor het verbieden van WhatsApp en Viber op de verkiezingsdag. Het gebruik van VPN's is echter nog steeds legaal in het land.

Marokko

Is VPN legaal in Marokko?
Ja

Marokko heeft nieuws gemaakt voor het verbieden van Skype, Viber, WhatsApp, Facebook Messenger en zelfs VoIP-toegang in het land, maar het Noord-Afrikaanse land moet het gebruik van VPN's nog verbieden.

Mozambique

Is VPN legaal in Mozambique?
Ja

De regering van Mozambique werd onlangs betrapt op het bespioneren van haar burgers - de spionage omvatte een scala aan activiteiten, waaronder het luisteren naar telefoongesprekken, het lezen van tekstberichten, het lezen van WhatsApp-berichten, het volgen van sociale media-activiteiten en in wezen het vertellen van burgers, “betrapt! Uw geheim ligt in onze handen. ”Gelukkig moeten ze het gebruik van VPN nog verbieden.

Myanmar

Is VPN legaal in Myanmar?
Ja

Hoewel Myanmar ooit nieuws heeft gemaakt omdat het probeerde te interfereren met de internettoegang van zijn burgers, zelfs als het Facebook eenmaal blokkeerde en burgers bespioneerde, wordt het land steeds vrijer en respectiever voor de rechten van burgers, en het gebruik van VPN's is legaal in het land.

N

Namibië

Is VPN legaal in Namibië?
Ja

Hoewel de Namibische regering vaak journalisten bedreigt, is internet in het land over het algemeen een veel veiligere plek en zijn er geen gedocumenteerde pogingen van de overheid om zich te bemoeien met internetactiviteiten van burgers. Het gebruik van VPN's is ook legaal in Namibië.

Nauru

Is VPN legaal in Nauru?
Ja

De regering van Nauru heeft onlangs besloten bepaalde sites, waaronder Facebook, te blokkeren om haar burgers tegen 'misbruik' te beschermen. Ja, we weten ook dat we grinnikten toen we het nieuws lazen. Gelukkig heeft de regering niet besloten om VPN's te verbieden om haar burgers te beschermen tegen 'kwaadaardige hackers en gegevensdieven'. Lol!

Nepal

Is VPN legaal in Nepal?
Ja

Hoewel het niet bekend is dat de Nepalese overheid online-activiteiten controleert, bestaat er weinig twijfel over haar voornemen om de activiteiten van burgers online te censureren. Het gebruik van VPN's moet in het land nog worden verboden.

Nederland

Is VPN legaal in Nederland?
Ja

Holland's internetpenetratiegraad

Met bijna alle burgers die internet gebruiken - met een penetratiegraad van 93 procent in 2014 - is internet een kernonderdeel van de dagelijkse activiteiten van de burgers van Nederland, en het is een over het algemeen vrij land als het gaat om de internet. Het gebruik van VPN's is ook volkomen legaal in het land.

Nieuw-Zeeland

Is VPN legaal in Nieuw-Zeeland?
Ja

De regering van Nieuw-Zeeland volgt actief de activiteit van internetgebruikers, waarbij de overheid in 2010 een internetfilter installeert, maar er zijn geen geloofwaardige meldingen geweest van internetcensuur en onderdrukking. Het gebruik van VPN's in het land is echter legaal.

Nicaragua

Is VPN legaal in Nicaragua?
Ja

Hoewel de Nicaraguaanse overheid de internetactiviteiten van gebruikers niet heeft beperkt, beweren NGO's dat de overheid hun e-mails controleert. Het gebruik van VPN's is legaal in dit land.

Niger

Is VPN legaal in Niger?
Ja

Er zijn niet echt berichten geweest over de censuur van de Nigeriaanse regering die internet censureert, en dit is nogal een verrassing gezien berichten over mensenrechtenschendingen en vergelding aan journalisten die de regering bekritiseren. Dit is echter logisch als we bedenken dat slechts 2 procent van de burgers in 2014 op internet zat. We denken dat internet nog steeds te klein is om de aandacht van de overheid te verdienen. Het gebruik van VPN's is legaal in het land.

Nigeria

Is VPN legaal in Nigeria?
Ja

Hoewel er weinig interferentie en internetcensuur is in Nigeria, heeft een recent wetsvoorstel voor sociale media dat door de regering is geïntroduceerd, controverse veroorzaakt, en dit maakt deel uit van een trend waarbij Afrikaanse landen zich richten op het controleren van de internetactiviteiten van burgers. Het gebruik van VPN's is echter legaal in het land.

Noorwegen

Is VPN legaal in Noorwegen?
Ja

Met ongeveer 97 procent van de Noren die internet gebruiken, heeft dit land een van de hoogste penetratiegraden. Er zijn ook geen geloofwaardige berichten geweest van de regering die de toegang tot internet probeerde te beperken, en het gebruik van VPN's in het land is volkomen legaal.

P

Pakistan

Is VPN legaal in Pakistan?
Ja

YouTube, Facebook, Flickr en zelfs Wikipedia zijn geblokkeerd in dit land - een YouTube-verbod is onlangs opgeheven. Internetfiltering is ook aanwezig om inhoud en zoekresultaten te filteren die aan burgers worden getoond. Het gebruik van VPN's moet in dit land echter nog worden verboden.

Palau

Is VPN legaal in Palau?
Ja

Er is geen gedocumenteerd rapport van internetcensuur in Palau en het gebruik van VPN's is legaal in dit land.

Palestina

Is VPN legaal in Palestina?
Ja

De Palestijnse regering zou de internetactiviteiten van haar burgers en oppositiemedia actief censureren. Verschillende websites zijn ook gesloten door de Palestijnse regering. Het gebruik van VPN's is momenteel legaal in het land.

Panama

Is VPN legaal in Panama?
Ja

Er is geen gedocumenteerd rapport van de Panamese overheid die de toegang van burgers tot internet beperkt, en het gebruik van VPN's is legaal in het land.

Papoea-Nieuw-Guinea

Is VPN legaal in Papoea-Nieuw-Guinea?
Ja

Er is door de overheid geen actieve inspanning geleverd om de internettoegang van burgers te beperken, maar een recentelijk geïntroduceerde cybercriminaliteitswet verandert dit beeld - zo velen geloven dat het is geïntroduceerd als een voorwendsel om de overheid uitdrukkelijke bevoegdheden te geven om te censureren het internet. Het gebruik van VPN's is legaal in Papoea-Nieuw-Guinea.

Paraguay

Is VPN legaal in Paraguay?
Ja

Paraguay is een vrij land als het gaat om internetgebruik en -rechten en de overheid heeft geen actieve stappen gezet om de toegang van gebruikers tot internet te beperken. Het gebruik van VPN's is momenteel legaal in het land.

Peru

Is VPN legaal in Peru?
Ja

Peru biedt een veilige en gratis omgeving voor Peruanen die internet in het land gebruiken, en de overheid heeft niet geprobeerd de online activiteiten van gebruikers te beperken. Het gebruik van VPN's is legaal in het land.

Filippijnen

Is VPN legaal in Filipijnen?
Ja

De Filippijnse regering heeft de afgelopen tijd geen moeite gedaan om te voorkomen dat Filippino's toegang krijgen tot internet. Het gebruik van VPN's is ook legaal in het land.

Polen

Is VPN legaal in Polen?
Ja

Hoewel Polen over het algemeen wordt beoordeeld als een vrij land als het gaat om internetgebruik en de eerbiediging van de internetrechten van burgers, is een nieuwe wet op het gebied van terrorismebestrijding en toezicht geïntroduceerd door de regering - die de regering het recht geeft websites te blokkeren - onder zware kritiek. Het gebruik van VPN's is echter nog steeds legaal in het land.

Portugal

Is VPN legaal in Portugal?
Ja

Er is geen geloofwaardig gedocumenteerd rapport over de Portugese regering die de internettoegang van haar burgers probeert te verstoren of beperken, en het gebruik van VPN's is momenteel legaal in het land.

Q

Katar

Is VPN legaal in Qatar?
Ja

Hoewel Qatar over het algemeen obscene inhoud of inhoud die het kritisch acht voor de islam blokkeert, zijn onschuldige sites ook geblokkeerd zonder uitleg. De overheid heeft echter herhaaldelijk duidelijk gemaakt dat zij geen rol speelt bij het blokkeren van een site; zij stellen de wet en laten dingen over aan de ISP. Het gebruik van VPN's is legaal in dit land in het Midden-Oosten.

R

Roemenië

Is VPN legaal in Roemenië?
Ja

Hoewel Roemenië relatief gratis is geweest als het gaat om internetrechten van zijn gebruikers, werd het geconfronteerd met kritiek voor het introduceren van wetgeving gericht op het controleren van gokwebsites in het land - velen zeiden dat deze wet gemakkelijk kan worden uitgebuit om de internetactiviteiten van burgers te censureren. Het gebruik van VPN's is legaal in het land.

Rwanda

Is VPN legaal in Rwanda?
Ja

De Rwandese regering is betrapt op het blokkeren van onafhankelijke krantenwebsites en sites die tot de oppositie behoren - de overheid is ook betrapt op het nemen van stappen om haar internetgebruikers te bespioneren. Het gebruik van VPN's moet echter nog illegaal worden gemaakt.

S

Saint Kitts en Nevis

Is VPN legaal in Saint Kitts en Nevis?
Ja

Er is geen melding gemaakt van de overheid die de toegang tot internet in dit land probeert te beperken, en het gebruik van VPN's is legaal.

Saint Lucia

Is VPN legaal in Saint Lucia?
Ja

Er zijn geen meldingen van de overheid die probeert internet te censureren in Saint Lucia, en het gebruik van VPN's is legaal in het land.

Saint Vincent en de Grenadines

Is VPN legaal in Saint Vincent en de Grenadines?
Ja

Er zijn geen geloofwaardige berichten geweest van de overheid die de toegang van burgers tot internet in Saint Vincent en de Grenadines probeert te beperken, maar recente wetgeving die door de overheid is geïntroduceerd, heeft kritiek gegenereerd vanwege clausules die het mogelijk maken om online te censureren. Het gebruik van VPN's is legaal in dit Caribische land.

Samoa

Is VPN legaal in Samoa?
Ja

Er zijn geen geloofwaardige meldingen geweest van de Samoaanse regering die zich bemoeit met de internetrechten en het gebruik van burgers, en het gebruik van VPN's is legaal in dit land.

San Marino

Is VPN legaal in San Marino?
Ja

San Marino is een vrij land als het gaat om internetrechten en er is geen aantasting door de overheid van de internetrechten van burgers gedocumenteerd. Het gebruik van VPN's is momenteel legaal in het land.

Sao Tomé en Principe

Is VPN legaal in Sao Tomé en Principe?
Ja

Er is geen geloofwaardig bewijs van de regering die probeert te interfereren met internet in dit Centraal-Afrikaanse land, en het gebruik van VPN's is volkomen legaal.

Saoedi-Arabië

Is VPN legaal in Saoedi-Arabië?
Ja

Saoedi-Arabië censureert actief de internetactiviteiten van zijn gebruikers, en The Guardian noemde het ooit de leider van Arabische regimes in internetcensuur. Journalisten en bloggers moeten een speciale licentie verkrijgen van het ministerie van Informatie. Om een ​​of andere reden, en we weten niet waarom, moet deze regering het gebruik van VPN's in het land nog volledig verbieden.

Schotland

Is VPN legaal in Schotland?
Ja

Er zijn gevallen van online censuur in Schotland geweest, met name als het gaat om gevoelige kwesties. Uit een rapport bleek dat websites van liefdadigheidsinstellingen die zich bezighouden met problemen als seks, roken, drugs, geestelijke gezondheid en misbruik, werden geblokkeerd door grote internetproviders vanwege de aanwezigheid van gevoelige zoekwoorden op deze websites..

Gelukkig is het gebruik van VPN's nog steeds volkomen legaal in Schotland.

Senegal

Is VPN legaal in Senegal?
Ja

Hoewel velen van mening zijn dat Senegal over het algemeen vrij is van internetcensuur, hebben velen wenkbrauwen opgetrokken over zijn wet op cybercriminaliteit, zijn decreet en andere wetten die volgens hen de regering carte blanche geven om het internetgebruik in het land te censureren als ze dat willen. Het gebruik van VPN's moet in het land nog worden gelegaliseerd.

Servië

Is VPN legaal in Servië?
Ja

Websites offline halen voor het bekritiseren van de prestaties van de overheid, het vasthouden van mensen voor "verspreiding van vals nieuws en paniek" (lees: eigenlijk de regering bekritiseren op Facebook voor slechte prestaties en liegen) en veel andere wreedheden zijn niet ongebruikelijk in Servië. Het feit blijft dat de Servische regering misbruik maakt van internetrechten. Ze moeten het gebruik van VPN's echter nog illegaal maken.

Seychellen

Is VPN legaal in Seychellen?
Ja

Er zijn meldingen geweest van de regering die de toegang van burgers tot het internet op de Seychellen probeert te beperken, vooral wanneer ze probeert activisten van de oppositie te onderdrukken. Het gebruik van VPN's is momenteel legaal in het land.

Sierra Leone

Is VPN legaal in Sierra Leone?
Ja

Er is geen gedocumenteerd rapport van de overheid die het internetgebruik van burgers probeert te verstoren, en het gebruik van VPN's is legaal in dit land.

Singapore

Is VPN legaal in Singapore?
Ja

Politieke websites zijn gesloten, critici van de regering zijn het doelwit en andere vormen van censuur zijn gedocumenteerd in Singapore. Het gebruik van VPN's is echter nog steeds legaal in het land.

Slowakije

Is VPN legaal in Slowakije?
Ja

Er zijn kleine gevallen gevonden waarin de overheid zich bemoeit met de rechten van burgers om internet in dit land te gebruiken, en het gebruik van VPN's in het land is momenteel legaal.

Slovenië

Is VPN legaal in Slovenië?
Ja

Met meer dan 73 procent van de Slovenen die internet gebruiken, is internetacceptatie vrij hoog in Slovenië. Er is geen geloofwaardig rapport geweest van de overheid die probeert het internet in dit land te censureren, en het gebruik van VPN's is momenteel legaal.

Solomon eilanden

Is VPN legaal op de Salomonseilanden?
Ja

Hoewel de internetpenetratie in dit Oceanische land erg laag is, is er geen gedocumenteerd rapport van de regering die de internettoegang van burgers probeert te verstoren. Het gebruik van VPN's is ook legaal in dit land.

Somalië

Is VPN legaal in Somalië?
Ja

Nu de Somalische overheid websites die kritisch zijn over haar activiteiten routinematig blokkeert, bestaat er geen twijfel over dat internetcensuur bestaat. Het gebruik van VPN's moet echter nog worden verboden.

Zuid-Afrika

Is VPN legaal in Zuid-Afrika?
Ja

Zuid-Afrika maakte nieuws toen de regering een wetsvoorstel 'Online Regulation Policy' introduceerde dat volgens velen de slechtste internetcensuurwet in Afrika was. Het land is echter over het algemeen vrij geweest als het gaat om de internetrechten van burgers. Het gebruik van VPN's is legaal in het land.

Zuid-Korea

Is VPN legaal in Zuid-Korea?
Ja

Zuid-Korea heeft herhaaldelijk nieuws gemaakt voor het monitoren en censureren van de internetactiviteit van zijn gebruikers. Het gebruik van VPN's is in dit land echter legaal.

Zuid Soedan

Is VPN legaal in Zuid-Sudan?
Ja

Hoewel de internetpenetratie laag is in Zuid-Sudan, censureert de overheid de internetactiviteiten van burgers. Het gebruik van VPN's is legaal in het land.

Spanje

Is VPN legaal in Spanje?
Ja

Hoewel Spanje over het algemeen een vrij land is als het gaat om de internetrechten van burgers, heeft het onlangs nieuws gemaakt toen de partij van de premier voorstelde om memes voor sociale media te verbieden. Het gebruik van VPN's is legaal in het land.

Sri Lanka

Is VPN legaal in Sri Lanka?
Ja

Er zijn meldingen geweest van de Sri Lankaanse overheid die de internetactiviteiten van haar burgers censureert en websites blokkeert die kritiek hebben op de overheid. Het gebruik van VPN's is echter legaal in het land.

Soedan

Is VPN legaal in Soedan?
Ja

Het afsluiten van internet, het plunderen van internetcafés en het arresteren van internetgebruikers zijn niet ongewoon in Soedan. Het land verbetert echter op het gebied van internetvrijheid voor zijn burgers. Het gebruik van VPN's is legaal in het land.

Suriname

Is VPN legaal in Suriname?
Ja

Er is geen geloofwaardig rapport over de overheid die probeert het internetgebruik van burgers te censureren, en het gebruik van VPN's is legaal in het land.

Swaziland

Is VPN legaal in Swaziland?
Ja

Hoewel er meldingen zijn geweest van de overheid die het internetgebruik van burgers actief monitort, zijn er geen meldingen geweest dat internetactiviteiten van burgers worden gecensureerd. Het gebruik van VPN's is momenteel legaal in het land.

Zweden

Is VPN legaal in Zweden?
Ja

Met meer dan 91 procent van zijn burgers die internet gebruiken, heeft Zweden een van de hoogste internetpenetratiegraden ter wereld. Er is geen geloofwaardig rapport geweest van de overheid die zich bemoeit met internetactiviteiten van burgers en het gebruik van VPN's is legaal in het land.

Zwitserland

Is VPN legaal in Zwitserland?
Ja

Hoewel Zwitserland een vrij land is op het gebied van internetvrijheid, stemde 65,5 procent van de burgers in een referendum om een ​​wetsvoorstel te steunen dat de overheid bevoegdheden verleent om de internetactiviteiten van burgers te bespioneren. Het gebruik van VPN's is legaal in dit land.

Syrië

Is VPN legaal in Syrië?
Ja

Syrië heeft een lange geschiedenis van mensenrechtenschending en internetcensuur, maar het gebruik van VPN's is momenteel legaal in het land.

T

Taiwan

Is VPN legaal in Taiwan?
Ja

Dit Oost-Aziatische land heeft een paar jaar geleden een wetsvoorstel ingediend dat het vergelijkbare bevoegdheden geeft als China om internet te censureren, maar tot nu toe zijn er geen meldingen geweest van de overheid die het internet censureert of het gebruik van VPN's verbiedt.

U

Verenigd Koninkrijk (VK)

Is VPN legaal in het Verenigd Koninkrijk (VK)?
Ja

In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, is het Verenigd Koninkrijk niet helemaal vrij als het gaat om beschuldigingen van censuur - het heeft nieuws gemaakt voor het actief verbieden van VPN's onder het mom van "bescherming van kinderen". Het gebruik van VPN's is echter nog steeds legaal in het Verenigd Koninkrijk.

Verenigde Staten van Amerika (VS)

Is VPN legaal in de Verenigde Staten van Amerika (VS)?
Ja

In 2014 werden de VS toegevoegd aan de Reporters Without Borders-lijst van "vijanden van het internet" voor het ondermijnen van "vertrouwen in internet en zijn eigen veiligheidsnormen." Terwijl het eerste amendement de vrijheid van meningsuiting en pers van burgers beschermt, en de VS probeert niet actief het internet te censureren, er zijn te veel lekken over de geheime bewakingsactiviteiten van de overheid geweest. Het gebruik van VPN's is echter volkomen legaal in het land.

Ontdek of VPN's legaal zijn in uw land:

Als u op zoek bent naar een goede en betrouwbare VPN-service, lees dan onze VPN-beoordelingen hier.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me