ProXPN-beoordeling

Ondanks dat hij bijna tien jaar in de online beveiligingsbranche zit, is proXPN nog steeds een relatief onbekende speler in het VPN-spel.


Afgezien van een paar passerende opmerkingen die ik op andere websites had gezien, heb ik nooit echt veel geweten over proXPN of hoe hun diensten presteren totdat ik het voor de doeleinden van deze review begon te gebruiken en, naar mijn mening, is dit een behoorlijk serieuze rode vlag.

De vraag die ik heb willen beantwoorden is eenvoudig,

Is de relatieve anonimiteit van proXPN vanwege een ondermaatse service of ondermaatse marketing?

In de loop van deze review ga ik die vraag beantwoorden en een diepe duik in de services van proXPN nemen.

Ik analyseer de snelheden, functies en compatibiliteit van zowel hun betaalde als gratis VPN-client om te bepalen of het bedrijf je zuurverdiende geld verdient (spoilerwaarschuwing: waarschijnlijk niet). Maar voordat ik in de rest van deze review duik, laten we even de tijd nemen om naar het bedrijf achter proXPN te kijken.

 • Wat is proXPN?
 • proXPN-functies
 • Is proXPN veilig?
 • proXPN Nadelen
 • Hoe proXPN te gebruiken
 • conclusie van proXPN Review

Wat is proXPN?

proXPN beoordeling en startpagina

Opgericht in 2009, is proXPN een duidelijke veteraan in de VPN-industrie.

Na meer dan 8 jaar in het bedrijfsleven heeft proXPN een eenvoudige en duidelijke freemium VPN-software ontwikkeld die op de meeste grote apparaten kan worden gebruikt.

Basisgebruikers zijn beperkt tot Windows- en Mac-compatibiliteit overwegende dat premiumklanten toegang hebben tot een volledig compatibele software die werkt met:

 • ramen
 • Mac
 • Linux
 • iOS
 • Android

Met haar hoofdkantoor in Nederland bevindt proXPN zich in een gebied met negen ogen, wat de mogelijkheid van overheidsinmenging of surveillance aanzienlijk vergroot.

ProXPN Overzicht

ALGEMENE RANG: 46
Bruikbaarheid: Niet erg gebruiksvriendelijk
LOGBOEK BESTANDEN: Geen logboekregistratie
LOCATIES: 4 landen, 21 servers
ONDERSTEUNING: Goede klantenondersteuning met premium abonnement
torrenting: toegestaan
NETFLIX: Blokken Netflix USA
Encryptie / protocol: 2408-bit coderingssleutel, 512-bit coderingstunnel; OpenVPN, PTPP
KOSTEN: $ 6.25 / mo
OFFICIËLE WEBSITE: www.proXPN.com

ProXPN-functies (niet veel)

proXPN biedt hun gebruikers zowel gratis als betaalde versies van hun software en de verschillen tussen de twee, die ik later zal bespreken, zijn behoorlijk groot.

Helaas brengt noch hun gratis, noch betaalde software iets speciaals of bijzonders aan tafel.

Ze bieden een sombere serverselectie met slechts een handvol locaties om uit te kiezen, waarvan de meeste in de Verenigde Staten zijn.

In tegenstelling tot veel van hun concurrenten biedt proXPN onbeperkte gegevensoverdracht en verbindingstijd voor zowel hun gratis als betaalde gebruikers, maar dat is ongeveer zover als hun pagina "Functies" gaat.

Als je een beetje verrast bent hoe kort dit specifieke gedeelte van de recensie is, dan sta je niet alleen. proXPN biedt een van de meest barebones en geen franje VPN's die ik ooit heb gezien.

Er zijn maar weinig geavanceerde functies of bonussen en zelfs de de meeste beginnende VPN-gebruikers zullen hun korte lijst met functies volledig underwhelming vinden.

Het feit dat een VPN geen overvloed aan extra functies en instellingen biedt, betekent echter niet dat het zichzelf niet kan verzilveren met uitzonderlijke snelheden en beveiliging.

Helaas lijkt proXPN zich niet bijzonder bezig te houden met beide diensten.

Hun lijst met compatibele apparaten is ook relatief klein.

Hier is de officiële lijst van momenteel ondersteunde apparaten van hun site:

 • ramen
 • Mac
 • Linux
 • Android
 • iOS

U kunt maximaal vier apparaten tegelijkertijd aansluiten. Zoals u echter in de bovenstaande lijst kunt zien, bieden ze momenteel geen ondersteuning voor routers, smart-tv's of gameconsoles.

Is proXPN veilig?

De veiligheid (of het ontbreken daarvan) van een VPN-provider is afhankelijk van vier dingen: de jurisdictie van het bedrijf, het logboekbeleid, coderingsstandaarden en beschikbare protocollen.

Zoals ik al eerder zei, heeft proXPN zijn hoofdkantoor in Nederland, een lid van de negen-ogen-alliantie en daarom aanzienlijk meer open voor overheidsinmenging dan een VPN-provider in een land dat geen partij is bij de alliantie.

proXPN heeft echter een zeer strikt geen logboekbeleid die ze duidelijk uiteenzetten in hun privacybeleid:

proXPN-logbeleid

Met betrekking tot hun beschikbare protocollen is proXPN vrij beperkt en kunnen hun gebruikers alleen verbinding maken met OpenVPN en PTPP.

Hoewel ik graag zou zien dat er meer protocollen beschikbaar komen, is hun gebrek aan beschikbare protocollen niet echt een dealbreaker omdat OpenVPN een van de snelste en veiligste protocollen is die momenteel beschikbaar zijn.

Hun coderingsstandaarden vormen daarentegen een zeer ernstig probleem voor potentiële klanten.

De standaard in kwestie is slechts 2408-bit coderingssleutel en een 512-bit coderingstunnel.

Voor degenen onder u die niet bijzonder bekend zijn met de coderingsstandaarden, de 512-bits codering is ongelooflijk kwetsbaar en kan gemakkelijk worden gekraakt door elke hacker die hun zout waard is.

Gezien het feit dat bijna elke andere VPN op de markt de veiligere (en open source) AES-256-codering gebruikt die op dit moment nog moet worden verbroken, is dit een grote smet op het record van proXPN en een ernstige zorg voor elke beveiliging bewuste klant.

proXPN Prijzen en GRATIS abonnement

In tegenstelling tot veel van hun concurrenten, zijn de verschillen tussen de gratis en betaalde abonnementen van proXPN pijnlijk duidelijk.

Hier is een kort overzicht van hoe de plannen verschillen.

proXPN gratis versus betaald abonnement

In de loop van deze beoordeling hebben we voornamelijk de kwaliteit van een proXPN premium-account besproken en, zoals u waarschijnlijk heeft vastgesteld, het is absoluut niet indrukwekkend.

Met dit in gedachten, zou het niet zo vreemd moeten zijn om te ontdekken dat hun gratis VPN-service nog indrukwekkender is en is uitgerust met zo'n schamele selectie van functies en servers dat het alles behalve onbruikbaar is.

Het grootste en belangrijkste verschil tussen hun betaalde en gratis abonnementen is dat proXPN niet compatibel is met Android of iOS tenzij u een upgrade uitvoert naar een premium account.

Dit is een enorm probleem als je bedenkt dat de meeste mensen het grootste deel van hun browsen op mobiele apparaten doen.

Met een gratis account zijn uw VPN-snelheid en serverselectie bijna onbestaand en is het delen van P2P-bestanden alleen toegankelijk voor betalende klanten.

Kort gezegd, de gratis VPN van proXPN is een van de ergste die ik ooit heb gezien.

Gezien dit feit vragen velen van jullie zich waarschijnlijk af hoeveel het u zal kosten om toegang te krijgen tot hun premium-functies.

Ik was verrast om te ontdekken dat, ondanks hun matige service, proXPN een zeer premium tarief rekent voor een zeer basisproduct.

proxpn huidige prijzen

In tegenstelling tot de meeste VPN-providers biedt proXPN geen pakket van één maand of een abonnement met een sterk kortingsplan van 24 maanden.

In plaats daarvan bieden ze tariefplannen voor drie, zes en twaalf maanden.

Hier is het overzicht.

3 maanden:

 • $ 9,98 per maand
 • $ 29,98 per kwartaal gefactureerd
 • 0% besparingen

6 maanden:

 • $ 8,33 per maand
 • $ 49,95, twee keer per jaar gefactureerd
 • 17% besparingen

12 maanden:

 • $ 6,25 per maand
 • Jaarlijks $ 74,95 gefactureerd
 • 37% besparingen

Na meer dan 30 VPN's te hebben beoordeeld, kan ik dat eerlijk zeggen er is geen mogelijke manier om het tarief te rechtvaardigen dat proXPN probeert in rekening te brengen. Er zijn veel goedkopere (en betere) VPN's.

Gezien hun teleurstellende snelheden, schamele serverselectie en gemakkelijk hackbare coderingsstandaarden, is er gewoon geen reden dat iemand proXPN boven een van hun concurrenten zou selecteren.

ExpressVPN (recensie), een van mijn persoonlijke favoriete VPN's, biedt bijvoorbeeld downloadsnelheden die twee keer zo snel zijn als proXPN en biedt een van de veiligste VPN-software die ik ooit ben tegengekomen.

Als u geïnteresseerd bent in snelle VPN's, overweeg dan om deze vergelijking te lezen.

Maar laten we teruggaan naar de kwestie bij de hand.

Een ander serieus probleem voor iedereen die klant van proXPN wil worden, is dat ze de manier waarop u hun VPN kunt kopen, ernstig beperken en bieden geen anonieme betaalmethoden. Als u het niet prettig vindt om met Visa, MasterCard of PayPal te betalen, moet u waarschijnlijk op zoek gaan naar een andere VPN.

In hun verdediging echter, alle betalingen worden ondersteund door een 30-dagen geen vragen gestelde geld-terug-garantie dat heeft geen bandbreedtebeperkingen of verbindingslimieten.

Dus als u een proXPN-lidmaatschap koopt en besluit dat dit niet geschikt is voor u (wat waarschijnlijk is), kunt u een volledige terugbetaling voor het aankoopbedrag krijgen, zolang u uw aanvraag binnen een maand na uw eerste aankoop indient..

proXPN Nadelen

1. Langzame snelheid (slechts ~ 40 Mbps van 100 Mbps)

Buiten specifieke functies zoals P2P-compatibiliteit, adblock en Netflix "unblocker unblockers", geven de meeste mensen om drie dingen bij het kopen van een VPN:

Beveiliging, prijs en snelheid.

Ik zal ingaan op de verschillen tussen de gratis en betaalde abonnementen van proXPN en de prijspakketten die binnen een minuut beschikbaar zijn, maar eerst wil ik de downloadsnelheden bespreken.

Om ervoor te zorgen dat deze beoordeling correct is, heb ik mijn apparaat op verschillende servers aangesloten en de tool speedtest.net gebruikt om te bepalen hoeveel proXPN mijn verbinding heeft gesmoord.

Ik gebruikte voor elke test een 100 Mbps-verbinding binnen de EU.

proXPN download- en uploadsnelheid

EU-server:

 • PING: 39 ms
 • Downloaden: 40,3 Mbps
 • Uploaden: 6,05 Mbps

Amerikaanse server:

 • PING: 119 ms
 • Downloaden: 16,14 Mbps
 • Uploaden: 5,56 Mbps

UK Server:

 • PING: 69 ms
 • Downloaden: 40,15 Mbps
 • Uploaden: 5,25 Mbps

Zoals altijd moet je deze testen doen met een korreltje zout, omdat ze enorm kunnen variëren en afhankelijk zijn van een aantal oncontroleerbare variabelen. Dat gezegd hebbende, we hebben meer dan 70 VPN's hier op TheBestVPN.com getest, dus we hebben een vrij nauwkeurige benchmark waarmee we resultaten kunnen vergelijken. 

Hoewel dit niet de slechtste snelheden zijn die ik ooit heb gezien voor een freemium VPN, zijn ze verre van wat als "snel" wordt beschouwd.

De Britse en EU-servers werken op een acceptabele maar trage 40 Mbps, maar de Amerikaanse servers grenzen aan onbruikbaar, met de hoogste downloadsnelheden op slechts 16 Mbps.

Dit is een andere serieuze zorg voor veel potentiële klanten, vooral als je bedenkt hoeveel concurrenten van proXPN snelheden bieden die twee keer zo snel zijn voor minder dan de helft van de prijs.

2. Geen Netflix (torrenting is wel toegestaan)

Sinds 2016, toen Netflix hun proxy-, VPN- en deblokkeerverbod instelde, hebben bedrijven die een manier hebben gevonden om deze beperkingen te omzeilen een enorm voordeel ten opzichte van hun concurrentie.

Helaas geniet proXPN niet van dergelijke voordelen.

Hun services zijn volledig onverenigbaar met Netflix, Hulu en andere veel voorkomende vergelijkbare streamingdiensten maken van proXPN een slechte keuze voor iedereen die toegang zoekt tot de Amerikaanse / Britse versies van Netflix uit andere landen.

Gelukkig zijn hun services en servers P2P / torrent vriendelijk en de opname van een kill-switch-functie kunt u ongestraft downloaden, wetende dat, zelfs als uw verbinding wordt verbroken, uw locatie en identiteit nog steeds veilig zijn.

3. Kwaliteit van klantenondersteuning - Geen livechat!

Hoewel proXPN veel dingen fout doet Er is één voordeel van het gebruik van de premium service van proXPN dat ze uitzonderlijke klantenondersteuning bieden in de vorm van e-mail, Twitter en telefonische ondersteuning.

ProxPN Neem contact met ons op

Ik belde het ondersteuningsnummer en was diep onder de indruk dat mijn onderzoek binnen enkele minuten na mijn oproep was afgehandeld.

Ik stuurde ook een e-mail naar hun klantenservice om de snelheid van hun online ondersteuning te meten en na slechts twee uur werd mijn vraag grondig beantwoord.

ProxPN support ticket e-mail
proXPN klantondersteuning ticket antwoord

Na het doornemen van andere beoordelingen van derden van de service van proXPN, ontdekte ik dat bijna iedereen een vergelijkbare positieve ervaring had met hun klantenservice, ongeacht welke methode ze gebruikten om contact op te nemen met het bedrijf.

Alle punten tegen proXPN in beschouwing genomen, is dit een welkome verademing in een anders muffe recensie.

Hoe proXPN te gebruiken

Als u hebt besloten dat u proXPN wilt gebruiken of kopen, is het installatieproces vrij eenvoudig.

Voordat u hun gratis service kunt gebruiken of een betaald abonnement kunt kopen, moet u een account instellen op hun website.

Helaas vereist het maken van een account een e-mailadres, dus als u op zoek bent naar een VPN met een hoge mate van anonimiteit, is proXPN het niet.

Nadat u een account hebt aangemaakt, moet u beslissen of u de betaalde of gratis versie van hun product wilt gebruiken.

Als u een betaald abonnement wilt kopen, klikt u op de knop "Nu kopen" op de prijspagina en volgt u de aanwijzingen die u ziet met de door u geselecteerde betaalmethode..

Download en start vervolgens het bestand voor uw respectieve apparaat.

Proxpn downloaden

Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatiewizard te voltooien en start vervolgens proXPN om te beginnen.

proxpn installeren

Wanneer proXPN wordt gestart, wordt u gevraagd om in te loggen met de accountinformatie die u zojuist hebt gemaakt.

proxpn login

U gaat dan naar het hoofddashboard waar u uw server, verbindingsprotocol kunt selecteren en de VPN-instellingen kunt wijzigen.

proxpn-client

Ik moet erop wijzen dat ik, terwijl ik deze review aan het maken was, proXPN op mijn Windows-apparaat had gekocht en gedownload en hun software niet kon opstarten bij de eerste keer dat ik het downloadde.

Ik heb mijn apparaat opnieuw opgestart en het opnieuw geprobeerd zonder resultaat.

Om de VPN van proXPN daadwerkelijk te gebruiken, werd ik gedwongen om alle lokale bestanden handmatig te verwijderen en vervolgens deze bestanden opnieuw te downloaden en het installatieproces opnieuw te doorlopen.

Terugbetaling of annulering van proXPN Premium-aankopen

Als u besluit dat u de prijs van proXPN wilt terugbetalen (wat vrij waarschijnlijk is gezien alles wat ik in deze review heb besproken), is het proces eigenlijk vrij eenvoudig.

Er zijn geen bandbreedte of verbindingsbeperkingen en zolang u uw ticket binnen 30 dagen na uw eerste aankoop indient, verloopt het terugbetalingsproces snel en moeiteloos.

U kunt op elk gewenst moment binnen de eerste maand van uw abonnement eenvoudig een supportticket indienen met het verzoek om terugbetaling en het geld moet binnen 5-7 werkdagen op uw account worden teruggestort.

ProXPN Review Conclusie

Na bijna een decennium in het bedrijfsleven, zou je aannemen dat elk VPN-bedrijf in staat zou zijn geweest om software te maken die op zijn minst bruikbaar was.

Zoals u waarschijnlijk wel weet, is dit met proXPN gewoon niet het geval.

De downloadsnelheden zijn traag, de software is onbetrouwbaar en hun afgrijselijke coderingsstandaarden maakten me terughoudend om hun VPN te gebruiken voor iets anders dan wat licht surfen op het web.

Als ik het premium prijskaartje, de beperkte functies en onbruikbare gratis service aanpak, heb ik moeite om te begrijpen hoe het bedrijf de afgelopen acht jaar is gebleven.

In hun verdediging biedt proXPN uitzonderlijke klantenservice en een geweldig nulregistratiebeleid, maar deze schamele paar professionals komen niet eens in de buurt van de nadelen.

Ik zal zeggen dat proXPN als bedrijf uitzonderlijk transparant en eerlijk is over hun diensten, wat verfrissend is om te zien, zelfs als hun eerlijkheid niets doet om de verschrikkelijke kwaliteit van hun product te verbeteren.

Aan het einde van de dag, Ik kan proXPN eenvoudigweg niet aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige (of zelfs bruikbare) VPN.

Als u op zoek bent naar een alternatief voor proXPN, raad ik u aan onze diepgaande beoordelingen van ExpressVPN, Private Internet Access of Surfshark te bekijken..

Postscriptum Ik ben altijd geïnteresseerd in gebruikersrecensies, dus als je proXPN eerder hebt gebruikt, aarzel dan niet om je recensie hieronder achter te laten. Als je ervaring overeenkwam met de mijne, cool. Als dat niet het geval was, is dat ook prima!

Voeg uw eigen ProXPN-beoordeling toe

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me