De beste VPN-services (2020)

Beste VPN-vergelijking


Er zijn meer dan duizend VPN-services (gratis en betaald) die komen en gaan.

Elk ziet er hetzelfde uit, klinkt hetzelfde, biedt dezelfde functies en belooft uw verbinding volledig veilig en anoniem te houden.

Maar hoe vind je de beste VPN?

Met zoveel bevooroordeelde VPN-beoordelingen op internet, kan het moeilijk zijn om feiten te onderscheiden van winstgestuurde fictie.

Op TheBestVPN.com hebben we tot nu toe meer dan 70 populaire VPN-services getest en beoordeeld. Elke beoordeling bevat achtergrondinformatie over de VPN, diepgaande look, snelheidstest en nadelen / pluspunten.

Hier zijn de belangrijkste factoren van een VPN die we hebben vergeleken:

 • Download snelheid
 • Privacy- en beveiligingsfuncties / -fouten
 • Jurisdictie en logbeleid
 • Torrenting en Netflix beschikbaarheid
 • Bruikbaarheid en ondersteuning
 • Kosten

Vind hier het gedetailleerde beoordelingsproces.

Beste VPN's voor online privacy en beveiliging

De beste VPN's houden geen gegevens bij over de websites die u bezoekt of de bestanden die u downloadt. Ze maskeren uw IP-adres voor een budgetvriendelijke prijs. En ze bieden tonnen restrictievrije servers over de hele wereld, zodat je Netflix-content kunt streamen of torrenting vrij kunt gebruiken.

Zonder verder oponthoud zijn hier de 10 beste VPN's in 2020:

1. NordVPN - De beste "allround" VPN ($ 3,49 / mnd)

Rangschikt # 1 van 78 VPN's

nordvpn startpagina

Dingen die we leuk vonden:
+
Snelle servers (5.646)
+ Torrenting / P2P toegestaan
+ Werkt met Netflix
+ Strikt geen logboekbeleid
+ Makkelijk te gebruiken VPN-apps
+ Dubbele gegevenscodering
+ Geen IP / DNS-lekken gevonden

Dingen die we niet leuk vonden:
- Kortingen alleen voor langere abonnementen

Compatibel met:
NordVPN is gevestigd in Panama en het is een van de veiligste VPN-systemen die je ooit zou kunnen tegenkomen. Daarom is het altijd onze best beoordeelde service geweest.

Het aantal servers van NordVPN is enorm, met meer dan 5.600 servers, verspreid over 60 verschillende landen. Dat is de meest complete serverlijst die we bij onze VPN-providers hebben gezien. NordVPN neemt beveiliging serieus. Ze hebben een service die ze "Double VPN" noemen. Deze functie neemt twee verschillende servers en combineert ze in één voor twee keer de codering en een ultraveilige verbinding.

Hun gebruiksvriendelijke VPN-apps worden volledig geladen met een kill-schakelaar om te voorkomen dat uw gegevens in verkeerde handen vallen.

Het bedrijf is gevestigd in Panama City. Geloof het of niet, locatie is belangrijk als het gaat om uw keuze voor VPN. Verschillende gebieden hebben verschillende privacywetten en Panama City valt toevallig in een privacyvriendelijk gebied. Van sommige VPN-providers is bekend dat ze logboeken van uw activiteit vasthouden (zoals IP-adressen of tijdstempels). NordVPN niet. Overheidsinstanties kunnen deze informatie gebruiken om uw activiteit bij te houden, dus het is een groot probleem dat onze nummer één VPN-service anoniem is.

Ze blonken ook uit in onze reeks praktische tests.

Het is veilig om te zeggen dat de verbinding ijzersterk is omdat er geen lekken (geen IP / DNS / WebRTC) zijn gevonden. De service werkt ook goed met torrenting en het omzeilen van de geografische beperkingen van bepaalde sites zoals Netflix. Vijf van de zes servers die we hebben getest, hebben Netflix succesvol gedeblokkeerd.

U kunt maximaal zes apparaten tegelijkertijd aansluiten op bijna elk denkbaar platform, inclusief Android, ChromeOS, iOS, Windows, Mac, Linux of zelfs uw router. Een verbintenis van 3 jaar zal de kosten ook verlagen van $ 11,95 / maand naar slechts $ 3,49.

Enige nadeel? De kortingen werken alleen bij langere abonnementen. Gelukkig hebben ze de 30-dagen 'geen vragen' geld-terug-garantie.

Bezoek NordVPN.com
... of lees onze NordVPN-recensie

2. Surfshark - Beste 'goedkope' VPN ($ 1,99 / maand)

Rangschikt # 2 van 78 VPN's

surfshark startpagina

Dingen die we leuk vonden:
+ Strikt geen logboekbeleid
+ Onbeperkte apparaten
+ Torrenting toegestaan

+ Blokkeert Netflix-geografische beperkingen
+ Veilig
+ Add-ons: Multihop & Advertentie blokeerder

Dingen die we niet leuk vonden:
- Gemiddelde snelheid

Compatibel met:
Surfshark beschikt over meer dan 1000 servers in 60 verschillende landen. Bovendien biedt Surfshark enkele van de meest geavanceerde coderings- en protocolopties die vandaag beschikbaar zijn. Het beschikt over AES-256-GCM over OpenVPN en IKEv2 / IPSec.

Surfshark is een van de beste VPNS voor het deblokkeren van Netflix. We hebben zes verschillende servers getest om te zien hoe ze met de beste streamingservice ter wereld werkten en elke server werkte perfect. De apps zijn uitgerust met privacyvriendelijke voordelen, zoals een kill-schakelaar om je echte IP te beschermen tegen lekken en Multihop.

Ze beschikken ook over een service genaamd Whitelister. Hiermee kunt u een aantal websites selecteren die de VPN-tunnel kunnen omzeilen en vanaf uw normale IP kunnen werken. Als u probeerde toegang te krijgen tot uw bankgegevens terwijl u verbonden was met een server halverwege de wereld, zou uw financiële instelling waarschijnlijk de activiteit markeren en u uitsluiten van uw account. Met Whitelister kunt u deze problemen voorkomen en toegang krijgen tot uw gevoelige gegevens zonder de VPN-service te hoeven verbreken.

Surfshark is ook een van de weinige providers die we hebben gezien die onbeperkte apparaatverbindingen bieden. Dat betekent dat er geen kunstmatige caps zijn die u dwingen om meer dan één account te kopen.

Torrenting en P2P zijn volledig toegestaan. De app is zeer licht van gewicht en eenvoudig te gebruiken.

De service is beschikbaar voor bijna elk apparaat dat vandaag wordt gebruikt. Je kunt het gebruiken op Windows, Mac, Linux, iOS en Android. We hebben Surfshark zes verschillende lektests laten uitvoeren en hebben geen lekken gevonden.

De functie "Camouflagemodus" van Surfshark maakt ze ook uniek in vergelijking met andere VPN's. Indien ingeschakeld, maakt Camouflagemodus uw gebruik van een VPN zo sluipend dat zelfs uw ISP niet zal kunnen vertellen dat u een VPN gebruikt.

Ten slotte is de prijs die u betaalt voor een tweejarenplan de goedkoopste die we hebben gevonden. Met een verbintenis van 24 maanden betaal je slechts $ 1,99 per maand. Dat is zo betaalbaar als het wordt. Als de service je niet bevalt, is er een 30-dagen geld-terug-garantieoptie.

Geen enkele VPN-service is echter 100% perfect. De snelheden waren niet consistent tijdens onze tests, en hun servicenetwerk is aanzienlijk kleiner in vergelijking met veel concurrenten.

Bezoek Surfshark.com
... of lees onze Surfshark review

3. ExpressVPN - Beste streamingprestaties ($ 6,67 / mnd)

Rangschikt # 3 van 78 VPN's

expressvpn startpagina

Dingen die we leuk vonden:
+ Ondersteunt ALLE apparaten
+ Snelle servers (minimaal snelheidsverlies)

+ Netflix USA deblokkeren
+ Torrenting en P2P toegestaan
+ Geen DNS / IP-lekken gevonden
+ Zeer eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken
+ Geen logboeken

Dingen die we niet leuk vonden:
- Duurder dan rivalen

Compatibel met:
ExpressVPN, opgericht in 2009 en gelegen op de Britse Maagdeneilanden, is een zeer populaire VPN-service, en niet zonder reden. Het daagt NordVPN consequent uit voor de nummer één VPN-slot.

Een ExpressVPN-abonnement geeft u toegang tot meer dan 3.000 snelle servers in 160 verschillende steden in 94 landen.

Deze VPN biedt een overvloed aan protocollen (OpenVPN, IPSec & Onder andere IKEv2) allemaal uitgerust met de nieuwste en beste coderingsstandaarden (AES-256). Dat maakt ExpressVPN perfect voor bijna elk apparaat. Elke stad met een ExpressVPN-server biedt u verschillende opties als het gaat om beveiligingsstandaarden. Er zijn zes verschillende normen om uit te kiezen, maar niet alle zijn beschikbaar in elke stad.

We konden geen IP-, DNS- of WebRTC-lekken vinden en hun installatiebestanden waren vrij van malware of virussen.

De app van ExpressVPN is niet alleen eenvoudig te gebruiken, maar wordt geleverd met een ingebouwde kill-schakelaar die uw sessie automatisch beëindigt als er een beveiligingslek is. Hun log-free beleid betekent echt geen logboekregistratie. Bovendien plaatst hun locatie op de Britse Maagdeneilanden hen buiten overeenkomsten voor het delen van inlichtingen.

Zowel torrenting als Netflix werken soepel, zonder in te boeten aan prestaties of snelheid. Ze zijn zelfs een van de snelste VPN's die we tot nu toe hebben beoordeeld.

Het enige nadeel? Het is een beetje aan de prijzige kant. De maandelijkse abonnementen aangeboden door ExpressVPN beginnen tussen $ 6,67 en $ 12,95 per maand. De prijs van $ 6,67 vereist een abonnement van 15 maanden en wordt geleverd met drie gratis maanden. Dit is een kleine prijs voor uitstekende prestaties in bijna elke categorie.

ExpressVPN heeft vertrouwen in de kwaliteit van de service en biedt een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie voor gebruikers die niet tevreden zijn met de geboden service.

Ga naar ExpressVPN.com
... of lees onze ExpressVPN review

4. PerfectPrivacy - Onbeperkte verbindingen ($ 8,95 / mnd)

Rangschikt # 4 van 78 VPN's

perfecte privacy-startpagina

Lees onze Perfect-Privacy review

Dingen die we leuk vonden:
+ Geen logboekbeleid
+ Bevoegdheid van Zwitserland
+ Werkt met Netflix
+ Torrenting is toegestaan
+ Onbeperkte apparaten

Dingen die we niet leuk vonden:
- Duurste VPN die we hebben beoordeeld
- Gemiddelde download snelheid

U weet precies wat u krijgt van een product genaamd "Perfect-Privacy".

Hun logbeleid is legitiem: geen van uw persoonlijke gegevens worden gecontroleerd of opgeslagen.

Perfect-Privacy biedt ook een lekvrije verbinding met de beste AES-256-codering en protocolopties in zijn klasse, waaronder OpenVPN, IPSec en SSH.

Maar het beste deel?

Onbeperkte verbindingen.

De meeste andere concurrenten staan ​​slechts een klein handvol toe, zoals drie tot vijf apparaatverbindingen op elk willekeurig moment. Dit betekent dat u alles kunt aansluiten dat draait op Windows, Linux, Mac, iOS, Android, IPTV of zelfs routers. Dat kan het ook perfect maken voor teams of organisaties.

Torrenting is op de meeste servers toegestaan. Er zijn een aantal servers die P2P-toegang blokkeren. Gebruik van Tor is ook toegestaan ​​bij gebruik van Perfect-Privacy. Netflix werkte op een van de vijf servers die we probeerden (een Britse).

Er waren echter een paar nadelen. Snelheden waren gemiddeld, niet zo snel als sommige van onze andere opties. Ze vallen onder de jurisdictie van Zwitserland, wat over het algemeen goed is voor de privacy (en logboeken). Het is echter bekend dat ze samenwerken met landen die onder de jurisdictie van de vijf ogen vallen.

Last but not least is hun serverlijst niet erg indrukwekkend. Perfect-Privacy beschikt over slechts 58 servers in slechts 26 landen. Dat is erg laag in vergelijking met de meeste van onze beste VPN's.

Een ander nadeel van deze service is de prijsstelling.

Terwijl de meeste grote concurrenten hun prijzen relatief laag houden, liggen de maandelijkse kosten van $ 8,95 - $ 12,99 voor Perfect-Privacy aan de bovenkant van het spectrum. (Hoewel het er een stuk beter uitziet als je tientallen apparaten kunt aansluiten.) Er is wat positieve beweging in dit opzicht opgetreden. Maandelijkse abonnementen kosten in één keer $ 14,75 en zijn recent verlaagd naar $ 12,99. Je kunt ze nog steeds uitproberen, omdat ze je geld binnen 7 dagen na je abonnement terugbetalen als je niet tevreden bent met de service.

Bezoek Perfect-Privacy.com
... of lees onze Perfect Privacy review

5. IPVanish - Veilig & Snelle, in de VS gevestigde, geen live ondersteuning ($ 6,49 / mnd)

Rangschikt # 5 van 78 VPN's

ipvanish startpagina

Lees onze IPVanish review

Dingen die we leuk vonden:
+ Goede download snelheid
+ Geen logbeleid
+ Werkt met Netflix en staat torrenting toe
+ Ondersteuning van alle apparaten
+ 10 gelijktijdige verbindingen

Dingen die we niet leuk vonden:
- Behoort tot StackPatch (groot Amerikaans bedrijf)

- Trage klantenondersteuning
- Hoge kosten

Met IPVanish hebben klanten toegang tot meer dan 1.300 servers op 75 verschillende locaties over de hele wereld.

Alle belangrijke beveiligingsprotocollen worden ondersteund via deze VPN. Ze gebruiken AES-256-versleuteling van bankkwaliteit die ervoor zorgt dat niemand u kan volgen. IPVanish kan tegelijkertijd op maximaal vijf Windows-, Mac-, iOS- of Android-apparaten worden gebruikt. Ze bieden ook tot 10 gelijktijdige verbindingen. Er zijn geen limieten opgelegd aan serververbindingen of bandbreedte.

Netflix werkte op een van de vier servers die we hebben getest. Hoewel ze zichzelf als de snelste VPN ter wereld op hun website noemen, hebben we ze op de 26e positie algemeen op onze snelheidslijst gezet. Dat is tot nu toe uit meer dan 78 beoordelingen. Dat is nog steeds een uitstekende snelheid en overtreft meer dan 50 andere services.

Hier zijn enkele van de grootste nadelen die we hebben opgemerkt.

De prijzen van IPVanish komen voor sommige van hun langetermijnplannen enigszins hoog uit in vergelijking met andere services van dezelfde grootte. Ze variëren van $ 6,49 - $ 10 per maand. Vroeger gingen hun prijzen boven de $ 10 per maand zonder een verbintenisperiode, dus we zijn blij te zien dat ze de goede kant opgaan. Op een gelukkiger manier bieden ze een geld-terug-garantie van 7 dagen, zodat u ze kunt testen en als u de service niet leuk vindt, om een ​​terugbetaling vragen.

Ze ondersteunen Tor niet en ontmoedigen torrenting, dus reken ook niet op. Hun klantenservice was onbetrouwbaar tijdens onze tests.

Ze bevinden zich ook in een Five Eyes-vriendelijk rechtsgebied, wat betekent dat autoriteiten uw persoonlijke gegevens kunnen eisen en deze kunnen delen met de VS, het VK, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië.

Bezoek IPVanish.com
... of lees onze IPVanish review

6. Mullvad - Meest anonieme aanmeldingsproces (€ 5,00 / $ 5,45)

Rangschikt # 6 van 78 VPN's

mullvad startpagina

Lees onze Mullvad-recensie

Dingen die we leuk vonden:
+ Anoniem aanmeldingsproces

+ Geen logbeleid
+ Goede snelheid

+ Industriestandaard codering (256 AES)
+ Ingebouwde kill-schakelaar

Dingen die we niet leuk vonden:
- Geen iOS / Android-app

- Geen erg gebruiksvriendelijke app
- Middelmatige klantenservice

Mullvad biedt log-free website browsing voor elk Windows-, Mac- of Linux-apparaat (maximaal vijf gelijktijdige verbindingen).

Hun AES-256-codering met OpenVPN- en WireGuard-protocollen waren ook IP & DNS-lekvrij in elk van onze zes tests.

De serversnelheden van Mullvad hebben zelfs onze 10e plek vergrendeld en zijn meer dan 70 andere VPN's voorbij gegaan. Dat is vooral indrukwekkend als je bedenkt dat hun VPN-software je slechts $ 5,45 per maand oplevert. Als u niet tevreden bent met de service, bieden ze een 30-dagen geld-terug-garantie.

Deze app was vroeger verwarrend in het gebruik, maar recente updates hebben het zowel eenvoudig als effectief gemaakt. Het is een van die VPN's die iedereen kan gebruiken, ongeacht het vaardigheidsniveau.

Een van de bepalende kenmerken van Mullvad is de Swiss Bank-achtige methode om u te verbinden met hun service. U hebt geen enkele identificerende informatie nodig om u aan te melden voor Mullvad. U heeft zelfs geen e-mailadres nodig. U meldt zich eenvoudig aan en Mullvad geeft u een willekeurig gegenereerd accountnummer.

Als het gaat om streaming, hebben we verschillende Mullvad-servers in de VS getest en deze werden allemaal geblokkeerd voor Netflix. We hebben echter met succes de blokkering van een server in het VK opgeheven, dus het is mogelijk om het VPN-verbod van Netflix met Mullvad te overwinnen. Ze ondersteunen ook torrenting.

Helaas biedt Mullvad geen live chat-klantenservice, dus het is moeilijk om snel antwoorden op uw vragen te krijgen.

Hun serverpark bestaat uit 407+ servers in 39+ landen, wat een beetje aan de lage kant is. Het serverpark lijkt te groeien. Momenteel werken 288 servers op OpenVPN, 103 die werken via WireGuard & 16 Bridge-servers die een perfecte optie zijn voor mensen in gecensureerde landen zoals China, Oman en Rusland.

Hun Zweedse thuisbasis plaatst hen onder de uitgebreide 14 Eyes-inlichtingengemeenschap. Met absoluut geen persoonlijke informatie vereist voor aanmelding en de optie om te betalen voor de service met behulp van niet-traceerbare cryptocurrency, is het niet zo belangrijk als voor sommige andere services.

Bezoek Mullvad.net
... of lees onze Mullvad-recensie

7. CyberGhost - Geweldige functies, gemiddelde snelheid ($ 2,75 / mnd)

Rangschikt # 7 van 78 VPN's

cyberghost-startpaginaLees onze CyberGhost review

Dingen die we leuk vonden:
+ Betaalbare prijzen

+ Zeer eenvoudig te gebruiken applicatie
+ Geen logbestanden
+ Torrenting / P2P is toegestaan
+ Werkt met Netflix
+
 Grootste serverpark

Dingen die we niet leuk vonden:
- Twijfelachtig moederbedrijf
- Gemiddelde download snelheid

- Niet-reagerende klantenondersteuning

CyberGhost heeft een indrukwekkend aantal servers en biedt 5.900+ servers in 90+ verschillende landen. Dat is het grootste serverpark dat we hebben gezien.

Als privacy uw belangrijkste zorg is, heeft Cyberghost u gedekt met een winnende combinatie van Roemeense jurisdictie in combinatie met een strikt 'niet loggen'-beleid. Uw privacy blijft intact, hoe dan ook. Bovendien waren er geen DNS- of WebRTC-lekken. We moeten het weten, we hebben het zes verschillende keren getest voor de zekerheid.

Cyberghost bevat ook een kill-schakelaar, die uw sessie onmiddellijk zal afsluiten als er een lek in uw VPN-tunnel opkomt. Dit is een perfect plan B als u zich zorgen maakt over uw verbinding.

Sinds vorig jaar werd CyberGhost verkocht aan Kape Technologies, voorheen bekend als Crossrider Plc.

Het downloaden van een van hun apps op uw Windows, Android, Mac, iOS, Linux of router duurt slechts enkele seconden.

Aan de positieve kant, ze zijn volledig Tor-compatibel. Maar het nadeel is dat niet alle servers torrentvriendelijk zijn. Het is echter gemakkelijk om torrenting-servers te vinden. De nieuwe gebruikersinterface van Cyberghost beschikt over een zoekfunctie waarmee u uw resultaten kunt beperken zodat alleen torrenting-servers worden weergegeven. 

We hebben vier verschillende servers van over de hele wereld getest om te zien of CyberGhost Netflix kan deblokkeren, zoals het beweert. Ze hebben zelfs specifieke servers die zijn gemarkeerd als Netflix-veilig. Toen we er vier testten, kon er maar één Netflix-content succesvol streamen.

CyberGhost ondersteunt de meeste belangrijke VPN-protocollen, waaronder OpenVPN, PPTP, L2TP en IPSec.

Dankzij de gemiddelde maandelijkse kosten van $ 2,75 tot $ 12,99 kun je veel landen door een langere periode te plegen. Ze zullen ook uw geld terugbetalen in het 45 dagen geld-terug-garantie-venster als u niet tevreden bent met de service.

De enige andere nadelen die we opmerkten, waren gemiddelde serversnelheden (getest op twee willekeurig gekozen). Klantenservice was ook een beetje onregelmatig.

Bezoek CyberGhost.com
... of lees onze CyberGhost review

8. Trust.Zone - Snelle VPN met Small Server Network ($ 2,88 / mnd)

Rangschikt # 8 van 78 VPN's

startpagina trust.zone

Lees onze Trust.Zone review

Dingen die we leuk vonden:
+ Snel servernetwerk

+ Torrenting toegestaan ​​+ Werkt met Netflix
+ Strikt geen logboekbeleid
+ Goedkope kosten
+ Betaalbare prijzen
+ Geen lekken gevonden

Dingen die we niet leuk vonden:
- Beperkte apparaatondersteuning
-
Klein servernetwerk
- Slechte klantenondersteuning
- Gemiddelde bruikbaarheid

De prijs van Trust.Zone is een van de beste functies. Hoewel het niet de goedkoopste optie is die we hebben gezien, is het best wel dichtbij. Hun kosten variëren van $ 2,88 - $ 8,88 per maand. Dat maakt het een van de laagste bereiken die we hebben gezien. Dit is met name het geval wanneer u het vergelijkt met enkele van zijn andere topconcurrenten op deze lijst. Het bedrijf biedt ook een geld-terug-garantie van 10 dagen.

Het oude gezegde dat u krijgt waar u voor betaalt, is ook onjuist wat Trust.Zone betreft. Hun prestaties wijzen op geen enkele manier op de vlekkerige service die traditioneel wordt geassocieerd met goedkope VPN's. 

Trust.Zone serversnelheden waren vergelijkbaar met NordVPN (# 1 op onze lijst) op de 15e plaats in het algemeen.

Het moederbedrijf van deze VPN is gevestigd op de Seychellen. Het is niet alleen een verbluffend mooi paradijs, maar ook de privacy-oase van de wereld. Dat betekent dat Trust.Zone op geen enkele manier verplicht is om uw gegevens over te dragen aan de VS, het VK, Australië of enig ander land.

Hun app-compatibiliteit varieert van iOS tot Android, Linux, Windows, Mac en zelfs routers. Elke native app wordt ook volledig geladen met een kill-schakelaar.

Hun servers bieden restrictievrije torrenting, wat geweldig nieuws is voor iedereen die op zoek is naar een P2P-verbinding. Het was ook in staat om Netflix met enig succes te deblokkeren. We hebben vijf van hun 169 servers getest en twee van hen hebben met de service gewerkt.

Trust.Zone biedt ook een groot aantal coderingsstandaarden, waaronder AES-256-CBC-codering, SHA256-authenticatie, RSA-2048-handshake.

Als we over een paar dingen zouden moeten klagen, zou het de trage klantenservice zijn (geen live chat-ondersteuning). Het aantal servers is ook behoorlijk laag (169+ op 87+ locaties) - vooral in vergelijking met de eerste paar kolossen op deze lijst. Ze staan ​​ook slechts drie gelijktijdige verbindingen toe.

Bezoek Trust.Zone
... of lees onze Trust.Zone review

9. ibVPN - VPN, proxy & Smart DNS All In One ($ 4,83 / mnd)

Rangschikt # 9 van 78 VPN's

ibvpn startpagina

Lees onze ibVPN-beoordeling

Dingen die we leuk vonden:
+ Geen logboekbeleid

+ Torrenting en P2P toegestaan
+ Netflix deblokkeren
+ Veel handige functies
+ Snelle ondersteuning

Dingen die we niet leuk vonden:
- Verwarrende prijzen

- Gemiddelde snelheid
- Klein servernetwerk

Dankzij de nulregistratie en de Roemeense locatie van ibVPN blijft uw privacy dubbel beveiligd.

Hun eenvoudig te gebruiken app is compatibel met een MASSIEVE lijst van apparaten.

Windows, Mac, Android, iOS, Kindle Fire, Boxee Box, Chromecast, Apple TV, LG Smart TV, Samsung Smart TV, LG WebOS Smart TV, PS4, Playstation 3, PS Vita, Xbox 360, DD-WRT VPN en Tomato USB-routers.

U kunt maximaal vijf apparaten tegelijkertijd op deze platforms aansluiten.

Hun servers zijn vergrendeld met AES-256-codering. En ze bieden protocollen die op de meeste apparaten en netwerken werken, inclusief OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec, SSTP.

Onze klantenservice-ervaring was uitstekend.

Maandelijkse prijsplannen voor ibVPN variëren van $ 4,83 - $ 10,95 per maand. Zoals het geval is met de meeste VPN's die we hebben beoordeeld, daalt de prijs per maand aanzienlijk als u zich wilt committeren aan een langere serviceperiode. ibVPN biedt hun nieuwe gebruikers een geld-terug-garantie van 10 dagen.

Nu, voor de nadelen.

Hun gecombineerde server-snelheden waren alleen goed genoeg voor de 46e plaats (van 78 beoordelingen). Stevig midden in het park. Torrenting is beperkt tot slechts enkele servers. Het is dus niet ideaal als het downloaden van grote bestanden een prioriteit is. Hun 180+ servernetwerk in 62 landen is ook relatief laag.

Ga naar ibVPN.com
... of lees onze ibVPN-review

10. Privé-internettoegang - snel, VS gebaseerd, maar beperkte streaming ($ 3,33 / mnd)

Rangschikt # 10 van 78 VPN's

privé internet toegang startpagina
Lees onze PIA-review

Dingen die we leuk vonden:
+ Groot servernetwerk (3380+)

+ Zeer betaalbaar
+ Torrenting is toegestaan
+ Bovengemiddelde snelheid
+ Geen logboekbeleid

Dingen die we niet leuk vonden:
- Gebaseerd in de VS (5 ogen)

- Livechat alleen voor betalende klanten
- 1/6 servers werken met Netflix

Private Internet Access (of kort gezegd PIA) kwam binnen als de vierde snelste VPN in het algemeen.

Hun gecombineerde serverscore was eigenlijk de snelste van alle andere concurrenten die hier in onze top 10 staan.

Een van de redenen waarom PIA zulke goede snelheden kan bieden, is omdat ze u de mogelijkheid bieden om de beveiligingscodering doelbewust te downgraden van AES-256 naar AES-128. Dus als u weet dat u zich op een veilig netwerk bevindt en snelheid wilt benadrukken, kunt u eenvoudig de limiet verleggen.

Dat is geweldig nieuws voor mensen die P2P-bestandsuitwisseling willen gebruiken, omdat torrenting ook onbeperkt is.

Tien verschillende apparaten kunnen op PIA worden aangesloten via enkele van de beste VPN-tunnelingprotocollen die er zijn. Deze omvatten: OpenVPN, IPSec / L2TP, PPTP of Socks5 proxy-protocollen. Apparaatcompatibiliteit omvat alle grote bases, zoals Windows, Mac, iOS, Android en Linux (+ een Chrome-extensie).

PIA is betaalbaar. Het is zelfs een van de meest betaalbare producten op deze lijst. Afhankelijk van de verbintenisperiode waarvoor u zich aanmeldt, variëren maandelijkse prijsklassen van $ 3,33 tot $ 6,95. Ze geven je ook de optie om je geld na zeven dagen terug te krijgen als je niet tevreden bent met de service die ze bieden.

Het is jammer dat ze alleen live chat-klantenondersteuning bieden voor betaalde abonnees. We waren tevreden met hun hoge aantal servers. Er zijn er meer dan 3380, ze zijn echter alleen verspreid over 32 landen.

Dat is geweldig als je in een van die landen bent - je hebt veel opties. Maar als u dat niet bent, kunt u problemen ondervinden om toegang te krijgen tot diezelfde stellaire serversnelheden.

Bezoek PrivateInternetAccess.com
... of lees onze recensie over privé-internettoegang

78 VPN's die we hebben getest + beoordelingen

Hier is de volledige link naar onze testspreadsheet:

Veel Gestelde Vragen

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een VPN?

Verbergt uw IP-adres, codeert uw verkeer en stelt u in staat anoniem te blijven.

Je weet misschien dat een VPN privacy en anonimiteit biedt. Maar hoe doet het dat precies??

Ten eerste maskeert het uw IP-adres om te verbergen waar u zit. Dat is geen sinecure, aangezien veel VPN's uw DNS- of IP-adres lekken.

Als u zich ergens anders bevindt, kunt u geo-geblokkeerde inhoud omzeilen of websites ontcijferen. Het helpt ook journalisten en privacyactivisten onder autoritaire regimes te ontsnappen aan terugslag, gevangenisstraf of erger.

VPN's creëren een veilige tunnel rond uw gehele internetverbinding (meestal met behulp van het OpenVPN-tunnelingprotocol) en beschermen niet alleen uw browser, maar ook uw app-activiteit. De meeste VPN's gebruiken 256-bit AES-codering die het voor uw internetprovider (ISP) vrijwel onmogelijk maakt om bij te houden welke websites u bezoekt.

Maar het betekent ook dat uw persoonlijke gegevens beschermd blijven.

Verder lezen: Wat is een VPN? (Beginners gids)

Is een VPN volledig legaal?

Ja, in 97% van de landen.

Het gebruik van een VPN is in de meeste landen over de hele wereld prima.

We hebben echter 196 VPN-landenwetten gecontroleerd om te bevestigen dat sommige landen VPN-gebruik controleren, terwijl andere ze volledig verbieden.

Alleen "door de overheid goedgekeurde" VPN's worden verondersteld te worden gebruikt in:

 • China
 • Ik rende
 • Oman
 • Rusland
 • kalkoen
 • Verenigde Arabische Emiraten

Betrapt worden met iemand die niet gesponsord wordt, kan boetes, gevangenisstraf of beide betekenen.

Pas echter wel op in deze landen. Omdat je er vrijwel vanuit kunt gaan dat "door de overheid goedgekeurd" betekent dat ze sommige (zo niet alle) gegevens met elke overheid delen wanneer ze worden opgeroepen.

Kun je VPN gebruiken om Netflix te streamen of te bekijken?

Ja, je kunt ...

Elke VPN die we hebben beoordeeld, zegt dat hun service werkt met Netflix. Maar niet elke VPN werkt echt.

We ontdekten dat ongeveer 70% van de VPN's die we hebben getest, onder de geoblocking-radar van Netflix zullen vliegen, inclusief onze twee favorieten: NordVPN en Surfshark.

Die cijfers zijn behoorlijk goed, gezien Netflix de afgelopen jaren agressief achter VPN-verbindingen en proxy-servers is gegaan.

Hun licentiebeperkingen staan ​​onder extreme druk, dus doen ze alles wat nodig is om te voorkomen dat mensen in het Verenigd Koninkrijk Amerikaanse inhoud streamen (en vice versa).

Het feit dat uit onze tests bleek dat Surfshark en NordVPN feilloos op meerdere servers werken, was geweldig.

Het betekent dat ze proactief detectie van Netflix vermijden. En het betekent dat u erop kunt rekenen dat ze ook in de toekomst met succes werken.

Naast Netflix gebruiken mensen ook VPN's om geografische beperkingen te omzeilen, sportkanalen te bekijken of zelfs HULU.

Verder lezen: Beste (werkende) VPN's voor Netflix (2020)

Zijn VPN's veilig voor Torrenting?

Ja, ze houden je P2P-activiteit anoniem.

Het enige probleem is dat niet alle VPN's torrenting op hun servers toestaan.

We hebben de beste VPN's voor torrenting samengesteld en hebben vastgesteld dat de meeste vallen in een van de vier categorieën:

 1. Sta onbeperkte, onbeperkte torrenting toe
 2. Sta beperkte torrenting alleen toe op specifieke servers
 3. Sta toe maar moedig niet aan
 4. Sta niet toe

Torrenting verbindt je met peer-to-peer (P2P) bestandsuitwisseling om enorme bestanden razendsnel te downloaden. Zonder een VPN laat je jezelf blootgesteld aan de andere mensen op dezelfde verbinding.

Het probleem is dat torrenting vooral bekend is vanwege het omzeilen van copyrightwetten om illegaal content te downloaden.

En veel VPN-bedrijven schuwen de mogelijke terugslag van autoriteiten.

Houden VPN-providers logbestanden bij?

Dezelfde VPN-services verzamelen en bewaren uw logbestanden.

Na 118 te hebben doorlopen, hebben we vastgesteld dat 26 drie of meer belangrijke logboekbestanden verzamelt die gemakkelijk uw persoonlijke acties onthullen.

Ze zeggen allemaal dat ze 'niet loggen'. Maar vrijwel allemaal wel. De kunst is om hun privacybeleid en servicevoorwaarden te bekijken om te zien wat ze precies registreren.

Vrijwel allemaal volgen ze bijvoorbeeld het totale bandbreedtegebruik, zodat ze hun eigen serverprestaties kunnen volgen. Dat spul is geen probleem.

Het begint een beetje lastig te worden wanneer ze volgen wanneer je inlogt of uitlogt bij hun service. En je wilt rennen naar de heuvels wanneer ze individuele websites bijhouden die je bezoekt.

Tot overmaat van ramp gebruiken veel van hen te ingewikkelde juridische mumbo-jumbo om de problemen te verwarren.

Ze zullen het zo formuleren dat het onschuldig klinkt. Het lijkt er niet op dat ze de bestanden volgen die u downloadt.

Verder lezen: 15 gratis VPN-services die uw gegevens aan derden kunnen verkopen

Kun je een VPN instellen op een router, SmartTV, gameconsoles?

Ja dat kan.

ALS de VPN die apparaten ondersteunt. OF als ze een oplossing bieden (zoals via handmatige OpenVPN-instellingen).

Idealiter gaat u voor een VPN die native ondersteuning biedt voor het platform dat u in gedachten heeft.

Laten we zeggen dat dit een router is. Door een VPN-verbinding op te zetten bij uw internetbron, kunt u uw hele verbinding blokkeren. Maar het betekent ook dat u ook effectief zoveel apparaten aan een beveiligd netwerk kunt toevoegen als u wilt.

Als u wat meer handenarbeid moet doen, klik dan hier voor onze volledige handleiding voor het instellen van een router VPN.

Win-win.

Bovendien zal het instellen op uw Smart TV u helpen gemakkelijker geo-geblokkeerde inhoud op Netflix, Hulu en anderen te streamen.

U kunt serverlocaties rechtstreeks vanaf het apparaat zelf wijzigen en eenvoudig door de beste opties bladeren om eindelijk toegang te krijgen tot de gewenste inhoud.

Hoe zit het met GRATIS VPN's?

We raden nooit gratis VPN's aan, dit is waarom:

Je weet wat ze zeggen over "gratis" diensten ...

JIJ bent het product.

Schaduwloze gratis VPN's zullen gewoonlijk uw gegevens volgen en verkopen aan de hoogste externe bieder.

Velen zijn zelfs betrapt op het doen van veel erger, zoals het injecteren van advertenties of het verwijzen van affiliate-verkeer om de winst namens u te verhogen.

Bekijk dit ene voorbeeld uit CSIRO-onderzoek en FTC-klacht tegen Betternet.

gratis vpns

Eng, toch?

Zorg dus dat je je huiswerk maakt.

Heeft VPN invloed op snelheid?

Een beetje, verwacht een daling van 30% ...

Maar het hangt veel af van de VPN.

Denk er over na:

Natuurlijk voegen ze nog een beveiligingslaag toe. Dat betekent echter ook dat ze meer hoepels toevoegen waar uw verkeer doorheen kan springen.

Die extra verkeersdrempels zorgen ervoor dat je altijd een vertraging kunt verwachten.

De sleutel is om ook een VPN te vinden die uw verkeer niet volledig ontspoort.

We herhalen dezelfde snelheidstest voor elke VPN die we beoordelen.

Eerst krijgen we de benchmark-meting zonder een VPN, zodat we kunnen vergelijken.

benchmark VPN snelheidstest

Vervolgens maken we verbinding met een paar verschillende servers om een ​​onpartijdige, gecombineerde rating te proberen.

Tijdens dit proces hebben we er een aantal gezien die uw verbinding mogelijk slechts enkele procentpunten koppelen. De kans is groot dat je het niet eens zou opmerken.

Maar we hebben ook een aantal vreselijke gezien.

Sommige providers die we hebben beoordeeld, hebben onze verbinding met meer dan 100% vertraagd!

Dat zou streaming inhoud vrijwel onmogelijk maken. Zelfs het beantwoorden van e-mails zou een probleem zijn.

We hebben elke VPN gerangschikt van de eerste tot de laatste plaats. Dus verwijs naar de rangorde op elk als u zich zorgen maakt.

Hoeveel zijn de gemiddelde kosten voor een VPN?

Een goede VPN kan je ergens tussen $ 2 - $ 8 / maand plaatsen ...

Best betaalbaar, toch?

Meestal kosten opties van maand tot maand het meeste. We hebben een bedrag gezien van maar liefst $ 18 dollar per maand.

Maar als u bereid bent om een ​​jaar (of zelfs langer) vooruit te betalen, kunt u iets vinden in het bereik van $ 2-7.

Ik zou het volgende aanbevelen:

Kijk of de VPN waarin u geïnteresseerd bent een gratis proefperiode biedt. Velen doen dat.

Zo niet, ga je gang en meld je aan voor de optie van maand tot maand. Bijna elke (goede) VPN die we hebben beoordeeld, geeft u ergens tussen de zeven en 30 dagen om uw geld terug te krijgen als u niet tevreden bent.

Als u rondkijkt, zult u ontdekken dat we ook een NordVPN-coupon aanbieden.

Nadat u het een paar weken hebt kunnen uitproberen, verbindt u zich tot de optie op lange termijn om een ​​geweldige prijs vast te leggen.

Kan een VPN helpen met mijn IPS-beperking??

Meestal, ja ...

Uw internetprovider zal uw verbinding "vertragen" om deze opzettelijk te vertragen.

Gek. Zou niet legaal moeten zijn. Maar het is.

Als je veel bandbreedte gebruikt, HBO of Netflix streamt, kunnen ze je verbinding doelbewust vertragen om je indirect te dwingen te stoppen.

Het gebruik van deze services betekent twee dingen:

 1. Er zijn minder middelen beschikbaar voor hun andere klanten, en
 2. Je kijkt niet naar hun eigen services of shows

Vaak zullen ze geavanceerde methoden zoals ‘peering’ gebruiken om uw verkeersgegevens te bespioneren. Het probleem is dat het niet altijd mogelijk is om aan throttling te ontsnappen.

Een VPN kan echter helpen. Het codeert uw apparaat en helpt het te verbergen voor deze peering-achtige activiteiten.

Het is niet waterdicht. Maar het kan helpen om uw datapakketten verborgen onder het oppervlak te verbergen die u als u zouden identificeren.

Zijn er risico's verbonden aan het gebruik van een VPN?

Alleen als je iets doet wat heel illegaal is ...

VPN's zijn meestal veilig. Het gebruik ervan is meestal legaal.

U moet dus geen problemen of risico's tegenkomen.

Tenzij…

Je doet een van een paar dingen:

 • Een niet-gouvernementele VPN gebruiken in een land dat er een vereist
 • Auteursrechtelijk beschermde informatie downloaden via een VPN en torrenting
 • Andere illegale activiteiten uitvoeren onder een VPN-verbinding.

Vanzelfsprekend kan elk van die twijfelachtige details je in warm water brengen, ongeacht het type verbinding dat je hebt.

Maar voor iedereen riskeert u vooral tijd en geld.

Je verspilt bijvoorbeeld geld aan een VPN met vreselijke prestaties. Het kan dus een eeuwigheid duren om iets te streamen totdat je het uiteindelijk verlaat en je geld niet meer terugkrijgt.

We hebben al enkele van de ‘spionage’ en malwarerisico's al benadrukt met gratis VPN's.

Gelukkig zijn deze vrij zeldzaam. Maar het gebeurt zeker. Dus laten we je weten of we in alle recensies op deze site potentiële rode vlaggen hebben gevonden.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me