Siguranța Internet pentru copii (20 de sfaturi pentru părinți)

Dacă sunteți ca mine și vă folosiți copiii ca suport tehnic gratuit ori de câte ori aveți nevoie pentru a configura routerul wireless sau televizorul dvs. pentru a reda videoclipuri amuzante despre pisici, atunci este tentant să îi lăsăm pe copii să aibă grijă și de propria lor securitate online..


Asta ar putea fi o mare greșeală.

Deși copiii tăi ar putea fi experți în tehnologie, ei nu sunt experți în evaluarea riscurilor.

Știți deja că, cu excepția cazului în care sunt ghidați, este ușor să manipulați copiii să fumeze, să bea, să accelereze, să facă bullying și, bineînțeles, să sară de pe stânci, deoarece toți prietenii lor o fac.

Greșelile pot cauza multe pagube. Totul, de la infecții scumpe ransomware, furt de identitate, pierderea de relații de prietenie până la a pune viața copilului în pericol.

Ca și în lumea off-line, trebuie să oferiți îndrumări, să setați granițe și, în funcție de vârsta și nivelul de maturitate al copilului dvs., să puneți măsuri de protecție în loc.

De asemenea, trebuie să fiți conștienți de unde provin amenințările.

Contents

10 lucruri pe care le puteți face acum pentru a vă proteja copiii online

1. Faceți YouTube în siguranță pentru copiii dvs.

YouTube este televizorul nou pentru copii.

Este unul dintre cele mai populare site-uri de acolo, dar nu toate aceste videoclipuri vor fi potrivite pentru copiii tăi.

Însă site-ul are unele caracteristici de siguranță și ar trebui să profitați de ele.

Pe site-ul desktop, dacă defilați în josul ecranului, veți vedea o setare „Mod restricționat”. Aceasta ascunde videoclipurile marcate ca conținând conținut necorespunzător.

În aplicațiile mobile, faceți clic pe cele trei puncte din partea dreaptă sus și faceți clic pe Setări > General și derulați în jos până când vedeți opțiunea „Mod restricționat”.

Modul YouTube restricționat

2. Ajută-ți copiii să stabilească controalele de confidențialitate pe conturile lor de socializare

Dacă copiii dvs. împărtășesc mesaje, imagini sau videoclipuri pe Facebook, Instagram și alte platforme, este posibil să nu știe cine poate vedea postările lor.

Majoritatea aplicațiilor au setări de confidențialitate, care îi permit copiilor tăi să controleze pe cine le lasă în viață.

Iată linkurile către informații despre setările de confidențialitate din cele mai populare aplicații:

 • Facebook: https://www.facebook.com/help/325807937506242/
 • Instagram: https://help.instagram.com/116024195217477/
 • Snapchat: https://support.snapchat.com/a/privacy-settings
 • WhatsApp: https://www.whatsapp.com/faq/en/general/21197244
 • Kik: https://kikinteractive.zendesk.com/hc/en-us/articles/217680888-How-can-I-keep-my-Kik-account-private-
 • Ask.fm: http://safety.ask.fm/safety-tools/

3. Instalați antivirus pe computerele și dispozitivele mobile

Copiii sunt la fel de vulnerabili ca ceilalți dintre noi, dacă nu mai mult, la a face clic pe link-uri proaste și la descărcarea de software rău intenționat.

Pentru a-i proteja și dispozitivele lor instalați software antivirus pe toate.

Există câteva produse gratuite excelente disponibile de la mărci de încredere.

 • stai: https://www.avast.com
 • Avira: https://www.avira.com/
 • BitDefender (gratuit): https://www.bitdefender.com/solutions/free.html
VPN (o altă opțiune)

De asemenea, luați în considerare utilizarea unei rețele private virtuale. Pentru a găsi un VPN adecvat, aruncați o privire la cel mai bun grafic al nostru VPN sau navigați prin VPN-uri gratuite.

4. Configurați conturi separate pentru copiii dvs. pe computer

Dacă partajați un dispozitiv cu copiii, luați în considerare configurarea unui cont sau a unui cont separat. Fiecare cont va avea propriul ecran de acasă și, în funcție de dispozitiv și platformă, o selecție diferită de funcții, aplicații și permisiuni.

Acest lucru vă ajută să vă protejați propriile date sau recomandări video. De asemenea, vă permite să setați setări personalizate de securitate și confidențialitate pentru fiecare copil.

Pe computerele Windows, puteți configura un nou cont de utilizator pentru copiii dvs.. Mergi la Setari > Conturi > Adăugați un membru al familiei > Adăugați un copil.

Cont Windows 10 copii

Puteți bloca aplicații, jocuri sau site-uri web specifice sau puteți seta limite de timp ale ecranului. Accesați https://account.microsoft.com/family pentru mai multe informații.

Pe computerele Apple, puteți configura controale parentale pentru unele conturi de utilizator. Aceasta vă permite să restricționați accesul la site-urile web pentru adulți. Aflați mai multe aici: https://support.apple.com/en-us/HT201813

5. Configurați conturi separate pentru copiii dvs. pe dispozitivele mobile

Control parental AndroidTabletele și smartphone-urile permit, de asemenea, mai multe conturi de utilizator pe același dispozitiv.

Pe tabletele Android, puteți crea un cont restricționat pentru copilul dvs., cu limite pentru aplicațiile pe care le pot utiliza.

Pe telefoanele Android, puteți crea un cont de utilizator nou pentru copilul dvs. Dar singura restricție de cont disponibilă în prezent este de a opri posibilitatea de a efectua apeluri telefonice și de a trimite mesaje text.

Acestea fiind spuse, puteți restricționa contul Google Play. Mergi la Setări > Control parental și porniți-le. Veți putea să setați restricții specifice de conținut pentru aplicații și jocuri, filme, TV, cărți și muzică.

De partea Apple, iPhone-urile și iPad-urile au controale pentru aplicații și funcții, conținut și setări private. Lansați aplicația Setări și accesați General > restricţii și atingeți „Activați restricțiile”.

6. Asigurați-vă sistemele de jocuri

Nu uitați că consola de jocuri este de asemenea un dispozitiv de internet în aceste zile. Copiii pot descărca jocuri și pot face achiziții în joc și chiar pot naviga pe internet.

Majoritatea dispozitivelor au funcții care vă permit:

 • Restricționează tipul de conținut pe care îl pot obține copiii
 • Limitați-le cumpărăturile și ...
 • ... restricționează sau dezactivează navigarea pe Web.

7. Luați în considerare utilizarea browser-urilor și a motoarelor de căutare pentru copii

Pentru un plus de control, puteți instala un browser web sigur pentru copii pe care îl vor utiliza copiii.

Zoodles, de exemplu, oferă un mediu sigur pentru copii. Există o versiune gratuită pentru PC-uri și Mac-uri Windows și pentru tablete și smartphone-uri Android și iOS. Versiunea premium, care costă 8 USD pe lună, include blocarea anunțurilor, limitele de timp și alte funcții.

Un alt browser sigur pentru copii este Maxthon, în timp ce browserele pe care le utilizați acum vor avea unele instrumente încorporate.

Dacă utilizați browserul Chrome, puteți configura un „profil supravegheat”. Acest lucru va bloca rezultatele căutării explicite, vă va arăta pe ce site-uri web au vizitat copiii dvs. și va restricționa chiar și pe ce site-uri web pot accesa. Restricțiile funcționează în două moduri:

 1. Puteți avea o listă de site-uri web aprobate, iar copiii dvs. pot vizita aceste site-uri.
 2. SAU - puteți pre-interzice o listă de site-uri web și copiii dvs. pot vizita orice site în afară de cele din lista dvs. interzisă.

Mai multe informații aici: https://support.google.com/chrome/answer/3463947/?hl=ro

Consultați și aceste motoare de căutare sigure pentru copii:

 • Căutare sigură copii: http://www.safesearchkids.com/
 • KidRex: http://www.kidrex.org/
 • Kiddle: http://www.kiddle.co/
 • Kidtopia: http://www.kidtopia.info/

8. Blocați aplicațiile pentru copiii mai mici

Dacă doriți să lăsați copilul să se joace cu telefonul dvs. în bancheta din spate a mașinii, fără să vă faceți griji pentru ca ei să-l încurce sau să navigați pe web pentru conținut înfiorător, faceți acest lucru: deschideți o aplicație pentru copil și apoi configurați-o astfel încât să nu poate ieși din aplicație.

Pe telefoanele care rulează Android 5 sau o versiune ulterioară, se numește „fixarea ecranului”.

În primul rând, mergeți la Setări > Securitate > Fixarea ecranului și porniți-l și activați, de asemenea, „Solicitați PIN înainte de a se desprinde”.

Apoi încărcați aplicația, apăsați butonul de imagine generală - micul pătrat din partea dreaptă jos - și glisați în sus până când veți vedea o pictogramă de pin în colțul din dreapta jos. Acum, copilul dvs. va avea nevoie de codul PIN pentru a schimba aplicațiile.

Fixarea ecranului pe Android

Pe iPhone-uri și iPad-uri, aceasta se numește „Acces ghidat”.

În primul rând, mergeți la Setări > General > Accesibilitate > Acces ghidat pentru a configura Acces Ghidat. Apoi, când vă aflați în aplicație pe care doriți să o blocați, faceți dublu clic pe butonul de pornire pentru a afișa setările de acces ghidat. Puteți dezactiva Accesul Ghidat fie cu un PIN, fie prin configurarea acestuia pentru a funcționa cu ID-ul dvs. Touch Setări > General > Accesibilitate > Acces ghidat > Setări cod de acces.

9. Folosiți o aplicație care limitează timpul petrecut de copilul dvs. online

Potrivit Pew Research Institute, 50 la sută dintre părinți au folosit instrumente de control parental pentru a bloca, monitoriza sau filtra activitățile online ale copilului lor.

Aplicația ScreenTime este disponibilă pentru dispozitivele Apple, Android și Amazon. Aplicația este gratuită pentru un copil și include posibilitatea de a monitoriza dispozitivul de la distanță și de a vedea istoricul web și al căutării copilului dvs. O versiune premium de 4 dolari pe lună adaugă limite zilnice, posibilitatea de a bloca aplicațiile și de a bloca utilizarea dispozitivului în timpul orei de școală sau după culcare.

Aplicații alternative:

 • MMGuardian: http://www.mmguardian.com/
 • Gardian mobil: https://www.mobileguardian.com/
 • Net Nanny: https://www.netnanny.com/
 • TeenSafe: https://www.teensafe.com/
 • Familia Verizon Baza: https://www.verizonwireless.com/support/verizon-familybase-and-usage-controls/
 • Familia Norton: https://family.norton.com
 • Mobicip: http://www.mobicip.com/

Există, de asemenea, unele aplicații de tip James Bond. Acestea vă vor permite să urmăriți locația copilului dvs., să le citiți e-mailurile și mesajele text și să vă spionați Snapchat-urile și alte comunicări.

Fii atent cu acestea. Vrei să-ți pierzi încrederea copilului? Întrebați-vă dacă doriți să vă angajați într-un cyberwar cu un adolescent care le-ar putea escalada folosind aplicații anti-spyware și telefoane cu arzător.

10. Asigurați-vă că copiii dvs. utilizează doar camere de chat sigure

Unele platforme pentru copii oferă camere de chat unde copiii pot vorbi cu alți copii. Vetați site-urile mai întâi pentru a vă asigura că cineva monitorizează camerele de chat.

Învață-ți copiii să nu-și împărtășească identitățile reale pe astfel de platforme, ci să folosească în schimb nume anonime de ecran.

Învață, educă și vorbește cu copiii tăi

11. Învață-ți copiii să nu răspundă la mesajele străinilor

Dacă primesc un mesaj text, un mesaj instant, un e-mail sau o rețea socială de la cineva pe care nu îl știu, atunci trebuie să îl șteargă deodată.

Asigurați-vă că nu știu să-l deschidă, să nu răspundă la acesta și, desigur, să nu facă clic pe niciun link sau atașament.

Dacă acele fete de la Pretty Little Liars ar fi urmat acel sfat, emisiunea s-ar fi terminat după un episod.

12. Educați-vă copiii cu privire la riscurile „sexting”

Anul trecut, într-un raport al Congresului Statelor Unite, Departamentul de Justiție a dezvăluit că cea mai mare amenințare din ce în ce mai mare pentru copii este ceva numit „sextorsiune”.

Este destul de rău atunci când minorii își trimit imagini nud despre ei, prietenilor sau prietenelor, iar aceste imagini sunt distribuite altora.

Pe lângă daunele psihologice, copiii care trimit și primesc „sexturile” încalcă legea. Ceva care ar putea duce la urmărirea penală și chiar înregistrarea ca infractor sexual.

Și se înrăutățește.

Potrivit FBI, „sextorționiștii” au mers pro, cu criminali individuali care vizează sute de copii fiecare. Ei pretind că au aceeași vârstă cu victimele lor. Apoi îi păcălesc sau îi constrâng să producă pornografie pentru ei. Îi determină chiar să recruteze prieteni și frați.

Într-o trecere în revistă a patruzeci și trei de astfel de cazuri, FBI a constatat că două victime s-au sinucis, iar alte zece au încercat să se omoare singure. De asemenea, victimele scad calificativele lor, abandonează școala, devin deprimate și se implică în tăierea și alte tipuri de auto-vătămare.

Centrul național pentru copii dispăruți și exploatați spun că rapoartele de sextorsiune au crescut cu 150 la sută în primele câteva luni ale anului 2016. Acest lucru a fost în comparație cu aceeași perioadă de timp din 2014. 

În 4 la sută din rapoartele de sextorsiune, copiii angajați în auto-vătămare, sinucidere amenințată sau tentativă de sinucidere ca urmare a victimizării, a declarat Centrul..

13. Avertizați-vă copiii cu privire la partajarea de fișiere

Încărcarea fișierelor ilegale este desigur - ilegală!

La fel și descărcarea - deși mai puține companii mass-media par a-i urmări pe copii în aceste zile. Deși descărcarea fișierelor ilegale are și alte riscuri, cum ar fi virușii.

Din fericire, acum există multe servicii gratuite și low-cost acolo unde copiii și adolescenții pot primi videoclipuri și muzică.

14. Avertizați-vă copiii cu privire la sondajele și sondajele online

Există o mulțime de sondaje inofensive, inofensive, precum cea care vă spune ce fel de poodle sunteți. Dar mulți cer prea multe informații personale și ar putea să-și aterizeze copiii pe listele de e-mail ale spammerilor sau să le deschidă pentru furtul de identitate.

Mulți adulți au un cont de e-mail separat pentru când trebuie să furnizeze o adresă de e-mail pentru a se înregistra la ceva. Dacă copilul dvs. are un motiv legitim de a completa chestionarele care au nevoie de o adresă de e-mail, luați în considerare să îi ajutați să creeze un al doilea cont de e-mail propriu.

15. Avertizați-vă copiii despre apropierea de străini

Când întâlniți pe cineva pentru prima dată după aceea, spuneți-i, comunicați cu ei printr-o aplicație de întâlnire online, știți să setați întâlnirea într-o locație publică, cum ar fi o cafenea și să anunțați prietenii unde vă aflați.

Acesta este bunul simț.

Dar copiii și adolescenții le lipsește adesea acel bun simț de bază - sau ar putea fi păcăliți să-și păstreze secretul relațiilor online.

Desigur, prădătorii pot comunica și cu țintele potențiale prin poștă tradițională sau le pot întâlni la stațiile de autobuz. Dar Internetul le permite să-și extindă activitățile în timp mare.

Atacatorii pot folosi relații online pentru a ademeni copiii pentru a-i întâlni în persoană. Sau, mai des, vor încerca să-i păcălească pe copii să facă cumpărături inutile sau să împărtășească informații, fotografii sau videoclipuri.

Cunoaște-ți prietenii online ai copiilor tăi. Și, la fel ca și în cazul prietenilor off-line, confirmați identitatea lor și discutați cu părinții copiilor. Asigurați-vă că acești „copii” sunt, de fapt, copii.

16. Ajutați-vă copiii să se confrunte cu cyberbullying-ul

Cyberbullying afectează până la 15 la sută dintre copii, potrivit unui raport publicat anul trecut de Academiile Naționale de Științe, Inginerie și Medicină.

Și tarifele sunt chiar mai mari pentru copiii supraponderali, cu dizabilități sau LGBT sau pentru membrii unui grup minoritar.

Victimele au probleme fizice precum somnul, stomacul supărat și durerile de cap, împreună cu efecte psihologice, cum ar fi depresia, anxietatea și consumul de alcool și droguri.

Spuneți-le copiilor dvs. că pot apela la dvs. pentru ajutor și aflați ce resurse sunt disponibile din școlile dvs. locale.

Ar trebui să salvați mesaje și alte dovezi ale acțiunii informatice. Raportați intimidarea către platforma de socializare în cauză în primă instanță. Apoi către furnizorul de servicii de telefonie sau Internet, precum și la școală sau autoritățile locale de aplicare a legii. Și blocați bully-ul din conturile de socializare, telefon sau e-mail ale copilului dvs..

Mai multe informații aici:

 • StopBullying.org: https://www.stopbullying.gov/cyberbullying/
 • KidsHealth: http://kidshealth.org/en/parents/cyberbullying.html
 • Liga anti-defăimare: http://www.adl.org/education-outreach/bullying-cyberbullying/
 • Centrul de cercetare cibernetică: http://cyberbullying.org/
 • Media de bun simț: https://www.commonsensemedia.org/cyberbullying
 • Conectați-vă în siguranță: http://www.connectsafely.org/tips-to-help-stop-cyberbullying/
 • Șterge cyberbullying: http://endcyberbullying.net/what-to-do-if-youre-a-victim/
 • NoBullying.com: https://nobullying.com/

17. Pune un exemplu bun

Câte imagini pentru copii și fotografii de vacanță ai postat online? Înainte de a le preda copiilor despre șederea în siguranță, asigurați-vă că dvs. înșivă sunteți un model bun. Aflați mai multe despre setările de confidențialitate din aplicațiile de social media pe care le utilizați cel mai mult, apoi verificați dacă nu partajați momente personale și private cu întregul Internet.

Și nu conduceți în timp ce trimiteți mesaje sau vorbiți la telefon. Așteptați până când avem toate mașinile cu autovehicule cărora ni s-a promis și vă vom trimite textul atunci.

18. Stabiliți reguli despre ceea ce pot împărtăși copiii dvs. online

Ca adult, știi să fii atent la ce informații postezi online. Nu știți să vă partajați informațiile financiare sau numerele de securitate socială cu străini.

Asigurați-vă că copiii dvs. cunosc regulile și înțeleg motivele din spatele lor. Chiar și informațiile aparent inofensive, cum ar fi imaginile de vacanță, pot anunța infractorii când casa ta este goală.

Unele informații, cum ar fi o poză amuzantă a pisicii tale în zăpadă, sunt sigure pentru a le împărtăși tuturor. Alte lucruri, cum ar fi planurile de vacanță, este bine să le împărtășești cu familia și prietenii apropiați. Și unele lucruri nu sunt cele mai bine distribuite online deloc.

Vârsta recomandată copiilor pentru a avea propriile conturi de socializare este de 13 ani.

Family Online Institute Institute are un contract de siguranță online pentru familie, aici: https://www.fosi.org/good-digital-parenting/family-online-safety-contract/

19. Adăugați-vă copiii ca „prieten”

Dacă copiii dvs. au propriile lor conturi pe Twitter, Facebook, Google Plus, Instagram, Snapchat sau alte site-uri de socializare, urmați-i sau prieteni.

Nu vă lăsați copiii să vă spună că alți părinți nu fac asta. Potrivit Centrului de Cercetare Pew, 83% dintre părinți sunt prieteni cu copilul lor adolescent pe Facebook.

Veți putea vedea dacă postează lucruri necorespunzătoare online și puteți intra înainte ca problemele să crească.

Nu este nepermis. Există modalități prin care copiii își pot păstra comunicările ascunse de tine. Și dacă sunteți cu mâna prea grea în monitorizarea dvs., este posibil ca copiii să fie mai secretați.

20. Stabiliți limite pentru cât timp pot petrece copiii dvs. online

Conform unui sondaj național recent, tinerii petrec în medie șase ore pe zi cu dispozitivele lor și nu include timpul petrecut în școală sau temele. Iar adolescenții petrec nouă ore uimitoare pe zi privindu-și ecranele..

Sigur, o parte din acestea ascultă Spotify în timpul exercițiului. Dar cea mai mare parte a timpului este petrecută vizionând videoclipuri, jucând jocuri și folosind media socială.

Academia Americană de Pediatrie obișnuia să recomande copiilor sub doi ani să nu aibă deloc timp de ecran, cu limite conservatoare în ceea ce privește timpul de ecran pentru copiii mai mari. La sfârșitul anului 2016, organizația a reevaluat cercetările curente și și-a desfăcut recomandările. Acum sugerează că un timp de ecran, chat-uri video cu rude și aplicații educaționale, de exemplu, pot fi valoroase chiar și pentru cei mai mici copii.

Acum, organizația sugerează ca familiile să creeze un Plan de familie pentru familie.

De asemenea, recomandă părinților:

 • Limitați utilizarea ecranelor în timpul meselor și timp de o oră înainte de culcare.
 • Limitați tentația copilului de a verifica dispozitivele la toate orele nopții, fără a le încărca peste noapte în camerele lor.

21. Resurse suplimentare

Probleme de Internet: Resurse pentru părinții care doresc să păstreze copiii în siguranță online, cu ghiduri de instruire specifice, vârstă, aplicații gratuite și liste de verificare a siguranței dispozitivelor. https://www.internetmatters.org/

Family Online Institute Institute: Ghiduri pentru părinți și știri și rapoarte despre probleme de siguranță online. https://www.fosi.org/

Sigur, inteligent & Social: Ghiduri de instruire în social media și sfaturi de siguranță pentru părinți și educatori. https://safesmartsocial.com/

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me