Recenzie Betternet

recenzie betternetAproape niciodată nu recomand VPN-uri gratuite față de cele plătite.


VPN-urile gratuite, cum ar fi Betternet, pot avea tendința de a vinde datele dvs., vă pot afișa o mulțime de anunțuri, nu fiți la fel de sigure și nu funcționează la fel de bine.

Betternet spune că face lucrurile un pic diferit și vă protejează confidențialitatea și securitatea mai bine decât celelalte VPN-uri gratuite de acolo.

Dar este VPN Betternet o alegere bună pentru protejarea securității și confidențialității?

Este sigur pentru torent?

Am aruncat o privire mai adâncă pentru a vedea dacă acest VPN gratuit poate stoca până la frații săi plătiți.

Ce este Betternet? Cum este GRATUIT?

Dacă nu ați auzit niciodată despre Betternet, este probabil pentru că sunt un nou venit în scena VPN; sunt doar din 2015.

De atunci, însă, au crescut rapid și au câștigat o mulțime de utilizatori (în special pe Android).

Atragerea principală a acestui VPN este, desigur, faptul că este total gratuit.

Le puteți folosi Aplicații iOS, Android, Windows și Mac, precum și extensii Chrome și Firefox, fără a plăti un singur cent. Nici nu trebuie să vă înregistrați, deci nu vă vor primi numele sau adresa de e-mail.

Cu siguranță sună bine. Dar așa cum am văzut în trecut, furnizorii de VPN trebuie să câștige bani într-un fel și nu o fac întotdeauna scrupulos.

Betternet se bazează pe aplicații și videoclipuri afiliate, furnizate prin intermediul aplicațiilor lor, pentru a câștiga bani.

Ori de câte ori atingeți butonul „Instalează o aplicație” sau „Vizionați un videoclip și conectați-vă”, Betternet primește o plată mică.

Betternet câștigă bani atunci când descărcați aplicații sau vizionați videoclipuriIată cum Betternet face bani din tine.

Până acum, a fost suficient pentru a menține serverele în funcțiune și luminile aprinse.

Creșterea costurilor a determinat totuși Betternet să lanseze o versiune Premium a aplicației mobile la sfârșitul lui 2017. Versiunea premium oferă acces la servere dedicate, mai multe opțiuni de selectare a locației și IP și suport 24/7. Din fericire, există o probă gratuită de șapte zile a planului premium care vă permite să încercați aceste funcții fără să plătiți.

Cu versiunea premium, veți avea acces la 11 servere din 10 țări (numai).

Dar nu trebuie să alegeți ce server vă conectați pe planul gratuit; Betternet alege unul pentru tine. Puteți alege, de asemenea, din șapte orașe diferite din SUA dacă sunteți membru premium.

Prezentare generală a VPN Betternet

RANK GENERAL: # 74 din 78 VPN-uri
uzabilitate: In medie
LOG FILES: Unele politici de logare
LOCAȚII: 10 țări, 11 servere
A SUSTINE: Suport 24/7 pentru membrii premium
torrenting: Descurajat
NETFLIX: Blocuri Netflix SUA
CRIPTAREA / PROTOCOL: Criptare AES de 256 biți, criptare 128 biți; OpenVPN, IPSec
COST: Gratuit sau 35,99 USD / an
SITE OFICIAL: www.Betternet.co

Pro Betternet

1. Confidențialitate solidă și opțiuni de securitate

Nu este ușor să găsiți informații despre tehnologia folosită de Betternet VPN pentru a-și proteja utilizatorii. Îmi place să văd acest tip de informații prezentate în față, unde este ușor de văzut. Totuși, după un pic de săpături, am putut găsi câteva informații.

De exemplu, o postare pe blog din 2015 prevede că Betternet VPN oferă atât criptare AES de 256 biți prin protocolul OpenVPN, cât și criptare 128 biți prin IPSec:

Blogul lui Betternet spune că au folosit atât criptarea de 256 cât și 128 bițiImagine de la: https://www.betternet.co/blog/7-reasons-you-should-use-betternet/

Aceasta este criptarea standardă a industriei, dar nu există nicio indicație despre utilizarea oricăreia dintre ele. (Și politica lor de confidențialitate nu menționează criptarea de 256 biți, ceea ce este un pic îngrijorător.)

Alte VPN-uri cu caracteristici mai complete oferă mai multe opțiuni de protocol, dar, în general, nu veți avea nevoie de ele. OpenVPN este unul dintre cele mai sigure acolo, iar atunci când nu îl poți folosi, IPSec este o a doua alegere puternică.

Dincolo de asta, nu există o mulțime de securitate Betternet. Deoarece nu are la fel de multe funcții precum alte VPN-uri, totul este destul de simplu.

Dacă vă preocupă supravegherea guvernului, este posibil să doriți să știți că Betternet are sediul în Canada, una dintre țările care realizează o mare parte de colectare a informațiilor și colaborare cu alți membri ai acordului Five Eyes. Serverele lor sunt peste tot în lume, dar sediul companiei este sub jurisdicția canadiană.

Acesta nu este neapărat un dezavantaj, dar știu că unii oameni sunt nervoși că lucrează cu companii din țările Five Eyes.

Din păcate, există câteva alte probleme care ar putea să le anuleze utilizarea tehnologiei de securitate solide. Vom ajunge la cei dintr-o clipă.

2. Total gratuit

Dacă nu am menționat acest lucru de multe ori, acest lucru ar trebui să facă să rămână.

Betternet este gratuit 100%.

Desigur, există câteva capturi: veți vedea anunțuri și nu veți debloca toate funcțiile fără a vă înscrie la planul premium. Dar dacă doriți să vă asigurați navigarea mai sigură și nu vă puteți permite nici măcar cele mai ieftine VPN-uri premium, acesta ar putea fi un factor important.

3. Fără fișiere de jurnal

Dincolo de prețul de preț, politica fără logging a lui Betternet este probabil cea mai mare atragere a acesteia. Fișierul de ajutor spune simplu: „Betternet nu colectează, nu înregistrează, nu stochează, nu partajează nici un jurnal de date al utilizatorilor.”

Dacă săriți în politica lor de confidențialitate, puteți găsi mai multe informații:

Politica de logare BetternetImagine de la: https://www.betternet.co/privacy-policy

Aceasta este o politică destul de simplă fără înregistrare și îmi place să văd asta.

Această politică înseamnă, de asemenea, că nu îți pot împărtăși adresa IP dacă primesc un aviz de retragere DMCA, astfel cum unele VPN-uri au dezvăluit în trecut identitățile clienților lor. Ei fac tot posibilul pentru a respecta notificarea DMCA, dar nu vor oferi datele dvs. De asemenea, aceștia spun că nu au primit niciodată o ordine de judecată valabilă pentru a preda datele pe care nu le au.

Deci, Betternet face asta corect.

4. Criptare OpenVPN

Aceasta este tehnologia standard a industriei și va împiedica abaterii să spioneze conexiunea dvs. De asemenea, ajută la prevenirea accelerației de la ISP, la blocarea site-ului de la o cafenea sau la campusul școlar și la toate celelalte lucruri grozave pe care le obțineți de la un VPN.

Din nou, nu suntem siguri când Betternet utilizează OpenVPN și când folosește IPSec (este posibil ca IPSec să fie utilizat pe dispozitive mai vechi), dar chiar și IPSec nu este prea rău când vine vorba de securitate. Sunt compatibile cu browserul Tor.

De asemenea, în timp ce una dintre postările lor de pe blog spune că oferă criptare AES256, politica lor de confidențialitate spune că folosesc 128 biți. Deci este nu este clar cât de multă securitate primești.

De asemenea, nu există suport pentru router în acest moment. Astfel, vor oferi acces doar utilizatorilor Windows, Mac, iOS, Chrome, Firefox și Android.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, televizoare inteligente și console de jocuri sunt în afara mesei.

5. Asistență pentru clienți

Deși nu veți primi asistență 24/7 decât dacă sunteți membru premium, îmi place să văd că este disponibil.

Există fără chat live opțiune, ceea ce ar fi frumos, dar nu este întotdeauna 100% necesar.

Întrebările frecvente ale site-ului nu oferă o mulțime de informații, deși, dacă aveți nevoie de ceva, va trebui să parcurgeți sistemul de servicii pentru clienți.

Întrebările frecvente ale Betternet nu sunt atât de utile

După cum puteți vedea, există încă întrebări frecvente postate din software-ul lor de ajutor care ar fi trebuit să fie șterse.

Echipa Betternet este destul de activă pe Twitter, deși întrebările de asistență pentru clienți sunt redirecționate, de regulă, către sistemul standard.

S-ar putea să vedeți acest nivel de servicii pentru clienți ca fiind un pro sau un cont, dar cu siguranță am văzut mai rău, așa că cred că este destul de bine.

6. Simplitatea aplicației

Deși lipsa funcțiilor face ca VPN-ul să aibă o funcționalitate mai redusă, aceasta creează și o aplicație foarte ușor de utilizat. Mai ales dacă nu încercați să vă conectați la un server într-un anumit loc.

Tot ce trebuie să faceți este descărcați aplicația și apăsați butonul Connect. Acest lucru este într-adevăr.

Aplicația Betternet

Cam despre asta e. Betternet vă va anunța că sunteți conectat și nu trebuie să faceți nimic altceva.

Aplicațiile mobile sunt ceva mai complicate, deoarece trebuie să începeți o încercare gratuită (și apoi să vă dați seama cum să o anulați), dar, în general, Betternet este foarte ușor de utilizat.

Betternet Cons

1. Potențial o amenințare de securitate

Este, fără îndoială, popular, dar este posibil ca Betternet să nu fie atât de sigur pe cât pare. În 2017, mai multe puncte de informare au raportat rezultatul unui studiu academic asupra aplicațiilor VPN și dacă acestea ar putea injecta malware sau adware - sau nu au oferit securitatea pe care au anunțat-o..

Betternet s-a clasat printre cei mai răi zece.

Avrank-ul lui Betternet este foarte îngrijorătorImagine de la: https://research.csiro.au/ng/wp-content/uploads/sites/106/2016/08/paper-1.pdf

Multe dintre celelalte aplicații din această listă au fost eliminate din magazinul de aplicații, dar Betternet este în continuare.

Până în prezent, nu am reușit să găsesc nicio dovadă că Betternet a injectat malware sau a făcut altceva nefiresc. Dar faptul că un studiu academic i-a identificat drept suspect este foarte îngrijorător.

După cum puteți vedea, Betternet are mai multe descărcări decât toate celelalte aplicații VPN gratuite combinate, ceea ce îi conferă un pic de credibilitate. Cu toate acestea, preferăm mult ca rangul său AV să fie semnificativ mai bun decât 13.

2. reclame

Nimanui nu-i place să vadă reclame în aplicațiile lor. Ei sunt un rău necesar atunci când doriți să oferiți un produs sau serviciu gratuit, dar este încă neplăcut. Și dacă nu utilizați versiunea premium a Betternet, veți vedea reclame.

Este minunat că Betternet este foarte transparent în legătură cu modul în care aceștia câștigă bani și unde se duc acești bani (dacă sunteți curios, descărcările afiliaților plătesc pentru spațiu pe server, iar abonamentele premium plătesc pentru toate celelalte).

Însă nu există nicio cale în legătură cu faptul că VPN vinde acces clienților săi. Asta dă naștere. S-ar putea să nu fie un deziderat important pentru dvs., dar când există atât de multe VPN-uri ieftine care nu afișează niciun anunț, este dificil să îl justificați într-o aplicație gratuită.

3. Documentație neclară

Într-un singur loc, ei spun că Betternet folosește criptarea de 256 biți. În alta, ei spun 128 de biți. Și a fost greu să sap aceste informații în primul rând.

Dacă doriți să găsiți altceva decât elementele de bază absolute despre aplicație, va trebui să faceți anumite investigații. Și s-ar putea să obțineți niște răspunsuri ciudate.

Experiența utilizatorului cu site-ul web Betternet nu este excelentă. Aplicația este simplă, dar dacă doriți ceva mai mult decât atât, s-ar putea să aveți probleme.

4. Vitezele foarte lente

Nu vă puteți aștepta mult la un VPN gratuit. Dar pe conexiunea mea de 100 Mbps, am primit o viteză de descărcare de 3 Mbps.

Performanță VPN Betternet

Este doar o nebunie.

Pentru a fi corect, viteza de încărcare a fost de 12 Mbps (a se vedea că o viteză de încărcare mai mare decât descărcarea este ciudat, dar asta s-a întâmplat). Puteți vedea viteze mai bune decât aceasta, mai ales dacă plătiți pentru un plan premium, dar nu contați pe descărcări rapide aprinse când utilizați Betternet.

Acest lucru îl face un VPN sărac pentru torrenting. În general, utilizatorii Betternet sunt capabili să utilizeze aplicații de partajare a fișierelor P2P, ceea ce este drăguț. Dar dacă încercați să descărcați altceva decât un fișier foarte mic, puteți aștepta mult timp.

5. Prea lent pentru Torrenting și Fără Netflix

Dacă sunteți un torrenter ca mine, Betternet nu este opțiunea potrivită pentru dvs. Betternet permite torrenting pe serverele lor, dar avertizează că se vor conforma dacă vor primi un mandat sau o altă ordine de judecată valabilă. Si deasemenea…

Este prea lent. Am încercat să descarc diferite fișiere prin uTorrent și nu am reușit niciodată să obțin o viteză de descărcare care merită să o aștept.

O altă problemă uriașă din cartea mea este că nu lucrează cu Netflix. Până la această dată, Netflix a reușit să blocheze toate serverele Betternet și IP-urile, astfel încât nu există nicio modalitate pentru tine de a transmite Netflix (sau Hulu) folosind software-ul lor. Dacă aveți nevoie de un VPN care funcționează cu Netflix, faceți clic aici.

Prețuri, planuri & Fapte

Atragerea principală la Betternet este că este gratuită. Și îl puteți folosi atât cât doriți, fără să plătiți. Aceasta este că majoritatea oamenilor vor dori să știe despre prețuri.

Dar prețul premium este destul de competitiv dacă obțineți o cotizare anuală:

  • O lună pentru 11,99 dolari
  • Șase luni pentru 23,99 USD (3,99 USD pe lună)
  • Doisprezece luni pentru 35,99 USD (2,99 USD pe lună)

Nu este cel mai ieftin VPN de acolo, dar dacă plătiți în avans un an, costul este foarte rezonabil.

De asemenea, veți primi o probă gratuită de 7 zile pentru a testa versiunea premium (de fapt, trebuie să vă înscrieți la o probă pentru a utiliza aplicațiile mobile).

Iată ce este inclus și ce nu:

  • Fără Kill-Switch
  • Fără Netflix
  • 5 conexiuni simultane (numai pentru conturi premium)
  • Protocoale VPN: OpenVPN, L2TP / IPsec

Cu toate acestea, există câteva corpuri îngropate în Termenii și condițiile.

În primul rând și în primul rând, sunteți de acord că Betternet vă poate rezilia oricând, fără notificare, fără restituire și nu vor fi responsabili. În unele cazuri, aceștia vor evalua rambursarea. Dar dacă încălcați restul acordului, nu veți obține.

Puteți rezilia acordul în orice moment. Dacă „certificați în scris către Betternet”. Aceasta este singura modalitate de a vă distruge datele.

Recomand Betternet?

Nu.

Din păcate, Betternet nu este la curent cu numele său. Îmi place că este gratuit. Și dacă ai nevoie de un VPN gratuit, ai putea face mai rău decât Betternet.

Dar viteza de uimire lentă a conexiunii combinată cu rezultatele alarmante ale studiului academic care arată că Betternet ar putea fi o amenințare la adresa securității este prea mult.

Obțineți ceea ce plătiți, iar VPN-urile gratuite pur și simplu nu îl reduc.

Veți fi mai bine cu NordVPN (3,49 USD / lună) sau cu Surfshark (1,99 USD / lună) - ambele sunt sigure, rapide și sigure.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me