Depanare VPN

21 moduri de a accelera vpnRețelele private virtuale (VPN) au o gamă vastă de beneficii, dar pot suferi, de asemenea, unele probleme foarte enervante. O VPN nefuncțională este înfiorătoare, iar una semi-funcțională nu este mult mai bună.

Când VPN-ul dvs. este lent, nu se conectează, nu se deconectează sau se prăbușește, există anumite lucruri pe care le puteți face pentru a remedia problema. Hai să aruncăm o privire.

Salt legături / Cuprins:

  • rezolvă pentru a conexiune VPN lentă
  • rezolvă o VPN care nu se va conecta
  • rezolvă o VPN care continuă să se deconecteze
  • rezolvă o VPN care continuă să se prăbușească

Fixarea unui VPN care îți încetinește viteza de internet

VPN-urile vor face întotdeauna conexiunea mai lentă, dar nu ar trebui să provoace o scădere uriașă a vitezei. Dacă conexiunea dvs. este atât de lentă încât îngreunează navigarea, este timpul să acționați.

1. Utilizați un VPN rapid și premium

Dacă sunteți pe un VPN gratuit, sunteți aproape sigur că veți obține viteze destul de lente la conexiunea dvs. În mod evident, furnizorii de VPN acordă prioritate clienților plătitori. Chiar dacă spun că VPN-ul lor gratuit este la fel de rapid ca și opțiunea plătită, s-ar putea să constatați că nu sunteți de acord.


Există o mulțime de VPN-uri la prețuri accesibile, cu viteze respectiv mari, iar dacă nu ați făcut upgrade la una, vă recomandăm cu mare încredere. Este posibil să vedeți că vitezele dvs. cresc imediat.

Unul dintre cei mai fiabili furnizori de VPN, pe care i-am găsit (din cei 78 pe care i-am testat) este NordVPN. Puteți citi recenzia noastră completă aici.

2. Schimbați serverele

Luați în considerare schimbarea serverelorServerul pe care îl utilizați pentru conexiunea VPN poate face o diferență mare în ceea ce privește viteza de conectare pe care o obțineți. Cu cât sunteți mai aproape de serverul cu care vă conectați, cu atât veți obține viteze mai bune (în aproape fiecare caz). De asemenea, puteți obține viteze îmbunătățite de la serverele care nu sunt utilizate la fel de mult.

Majoritatea clienților VPN facilitează schimbarea serverelor. Trebuie doar să deschideți clientul, să selectați un server nou și să confirmați selecția. Puteți rula apoi un test de viteză sau să continuați navigarea pentru a vedea dacă noul server rulează mai rapid.

Dacă rulați un VPN prin routerul dvs., procesul poate fi mai complicat și poate diferi în funcție de furnizorul dvs. VPN specific. Dacă vă amintiți procesul prin care ați trecut pentru a configura VPN-ul routerului, puteți accesa probabil setările routerului pentru a schimba serverul pe care îl accesați. Dacă nu vă amintiți procesul sau orice s-a schimbat, consultați manualele de utilizare pentru firmware-ul routerului și VPN-ului dvs..

3. Schimbă porturile

Conexiunea dintre computer și serverul VPN utilizează un port de rețea pe computer. Te poți gândi la acest port ca și cum ai face un port fizic; computerul dvs. rutează traficul de la serverul VPN către un anumit port și traficul din alte locuri către alte porturi. Ajută la menținerea separată a traficului din diverse surse.

În timp ce s-ar putea să credeți că fiecare port este la fel de rapid ca fiecare altul, puteți fi surprinși să aflați că schimbarea ocazională a portului la care este conectat VPN vă va ajuta. Unele ISP-uri încetinesc traficul pe anumite porturi și, uneori, veți constata că unele porturi sunt mai rapide decât altele, fără un motiv aparent. Încercați să schimbați conexiunea VPN prin diferite porturi pentru a vedea dacă este mai rapid.

4. Schimbă protocoalele IP

Majoritatea VPN-urilor vă permit să vă conectați prin Protocolul de control al transmisiei (TCP) sau Protocolul utilizatorului Datagram (UDP). TCP este mai frecvent utilizat pe internet, deoarece include corectarea erorilor, astfel încât dacă există o problemă de conexiune sau o parte din date sunt corupte, transmisia este încă reușită, iar computerul care trimite trimite știe să trimită din nou orice lucru care nu a ajuns corect.

UDP, deși nu este la fel de comun, este notabil mai rapid decât TCP. Nu oferă o corecție a erorilor, așadar, dacă se pierde ceva în tranzit, nu va trimite informațiile. Aceasta reduce timpul necesar transferului de informații, dar poate crea, de asemenea, o conexiune mai puțin fiabilă.

Modificarea între aceste două protocoale vă poate ajuta să atingeți viteze mai mari, mai ales dacă treceți de la TCP la UDP. Totuși, stai cu o atenție pentru o calitate slabă a conexiunii.

5. Schimbă protocoalele de tunelare VPN

modifică protocoalele VPNÎn timp ce OpenVPN este considerat în general cel mai bun protocol pentru traficul VPN, există uneori când poate doriți să utilizați L2TP / IPSec. Deși nu oferă atât de multă securitate și nu are la fel de multe funcții, este posibil să se strecoare și prin filtre care încetinesc traficul OpenVPN..

Dacă utilizați VPN pentru securitate sau confidențialitate, nu vă recomandăm să utilizați L2TP / IPSec dacă îl puteți ajuta. Dacă încercați doar să obțineți restricțiile din regiunea anterioară, va funcționa. Dar nu va fi la fel de sigur.

6. Dezactivează software-ul de securitate locală

Din nou, acest lucru nu este un lucru pe care îl recomandăm ușor și, dacă puteți evita acest lucru, ar trebui. Dar dacă programul dvs. antivirus scanează toate pachetele de ieșire pe care le trimiteți, acesta ar putea încetini conexiunea. Dezactivează-l temporar pentru a vedea dacă îți grăbește conexiunea.

Fixarea unei VPN care nu se conectează

Când tot ce vrei să faci este să intri pe internet fără să fii vulnerabil la supraveghere, cenzură sau blocarea regiunii, o VPN care nu se conectează este o mare durere. Iată ce puteți face pentru a remedia problema.

1. Asigurați-vă că dvs. (și serverul) sunteți online

Cele mai simple lucruri sunt cele mai ușor de trecut cu vederea. Dacă clientul dvs. VPN nu se conectează, încercați să deschideți un site web fără a vă conecta printr-o VPN pentru a vedea dacă conexiunea dvs. la internet funcționează. În caz contrar, reporniți routerul deconectându-l timp de 30 de secunde și conectându-l din nou. Dacă internetul dvs. este încă stins, poate fi o problemă la sfârșitul ISP..

Verificați și site-ul web al furnizorului dvs. VPN, pentru a vă asigura că serverul la care încercați să vă conectați nu este deconectat. Din când în când un server VPN va fi offline pentru întreținere - sau doar pentru că serverele nu sunt 100% fiabile - și va trebui să vă conectați la altul sau să așteptați un pic.

2. Asigurați-vă că numele dvs. de utilizator și parola sunt corecte

În multe cazuri, incapacitatea dvs. de a vă conecta provine de la o problemă foarte simplă: ați tastat parola greșit. Sau ați introdus adresa de e-mail în locul numelui de utilizator. Dacă primiți o eroare de autentificare, este probabil să fie legată de una dintre aceste două probleme.

Reintroduceți numele de utilizator și parola, iar dacă acest lucru nu funcționează, încercați să resetați parola și încercați să vă conectați din nou.

3. Schimbă porturile

Din nou, încercați să vă conectați la VPN printr-un alt port. Unele ISP-uri și rețele blochează traficul pe anumite porturi, ceea ce vă poate refuza cererea de conectare VPN.

Verificați documentația VPN pentru a vedea dacă sugerează sau necesită conexiuni pe anumite porturi.

4. Încercați să vă conectați la o rețea diferită

Uneori, problema nu este la tine, este la VPN. Unul dintre cele mai bune moduri de a verifica acest lucru este să vă alăturați unei rețele diferite. Puteți încerca un loc public WiFi din apropiere, cum ar fi o cafenea sau un magazin alimentar, rețeaua wireless a unui prieten sau un hotspot public..

Dacă descoperiți că vă puteți conecta la cealaltă rețea, veți ști că este vorba despre ceva care vă cauzează problema. Verificați setările pentru wifi și internet pentru a afla dacă puteți găsi ce vă împiedică să vă conectați.

Fixarea unei VPN care păstrează deconectarea

Este posibil chiar și mai iritant decât să nu te poți conecta la VPN-ul tău se conectează cu succes și apoi se renunță. Mai ales dacă se întâmplă din nou. Iată ce să faci.

1. Dezactivați temporar firewallul

Cum să porniți firewallul în Windows 10În timp ce firewall-urile sunt măsuri importante de securitate, ele pot provoca, de asemenea, unele probleme cu VPN-urile. Probabil că vor încetini conexiunea dvs. și, dacă este suficient de lent, conexiunea VPN se poate opri pur și simplu.

Firewall-urile, pe scurt, scanează datele care intră și ies din rețeaua dvs. privată unde se conectează la internetul mai larg. Și dacă vede ceva care nu ar trebui să fie acolo, va împiedica transmisia. Unele firewall-uri au dificultăți în a ține pasul cu traficul VPN.

2. Conectați-vă la un server din apropiere

Uneori, problema care te determină să te deconectezi nu este cu tine, ci cu furnizorul VPN. Dacă un server nu se comportă normal, este posibil să fiți deconectat. Încercați să vă conectați la un alt server, de preferință unul aproape, pentru a vedea dacă aveți o conexiune mai bună.

3. Schimbă protocoalele

Uneori, anumite protocoale VPN vor avea dificultăți în a menține o conexiune puternică. Dacă utilizați OpenVPN (pe care îl recomandăm în general), încercați să vă conectați prin L2TP / IPSec; dacă sunteți deja pe L2TP, încercați OpenVPN. Ați putea încerca, de asemenea, PPTP, dar este mai puțin ideal.

Din nou, vă recomandăm să vă lipiți cu OpenVPN ori de câte ori puteți, deoarece este cel mai sigur dintre aceste trei protocoale comune de conectare. Dacă puteți utiliza VPN-ul dvs. doar pe L2TP, aceasta nu este o problemă importantă, dar atunci când este posibil, utilizați OpenVPN.

Schimbarea de la UDP la TCP (sau invers), așa cum este discutat mai sus, poate fi de asemenea util.

4. Conectați-vă prin Ethernet

Deși nu este obișnuit, este posibil ca ceva la nivelul routerului din rețeaua dvs. să poată provoca dificultăți de conectare care vă vor lansa din VPN. Conectarea directă la mufa de cablu cu un cablu ethernet poate rezolva problema.

Problemele se găsesc adesea într-o situație numită „NAT dublu”, care se poate întâmpla atunci când aveți un router în spatele altui. Acest lucru se poate întâmpla dacă aveți routere diferite pentru dispozitive diferite sau un alt router conectat la unul dvs. furnizat ISP.

Pe scurt, va trebui să activați modul bridge pentru ca două routere să funcționeze împreună. Modul în care faceți acest lucru va depinde de routerul dvs., deci va trebui să săpați în documentație. Pentru o explicație rapidă a legăturii prin wifi, consultați această introducere de la Lifewire.

5. Schimbă serverele DNS

Schimbă DNSOcazional, utilizarea unui server DNS, altfel implicit furnizat de VPN-ul tău, te poate ajuta să rămâi conectat. Multe VPN-uri oferă propriile servicii DNS pentru confidențialitate suplimentară, dar asta poate uneori încurca cu conexiunea dvs..

Fiecare VPN va avea pași necesari pentru schimbarea serverelor DNS. Multe dintre ele includ opțiuni care spun ceva de genul „Utilizați numai servere DNS VPN în timp ce sunteți conectat”. Va trebui să dezactivați această opțiune.

Utilizarea altor servere DNS vă poate face puțin mai vulnerabil la scurgeri DNS, dar dacă nu puteți rămâne conectat suficient de mult pentru a face orice, este probabil un compromis pe care sunteți dispus să îl faceți.

Fixarea problemelor de software VPN

Ca orice alt software, clientul dvs. VPN s-ar putea bloca. Dacă acest lucru se întâmplă din când în când, este probabil să nu vă faceți griji. Dar dacă primiți deseori blocaje și vă perturbă experiența de navigare, veți dori să luați măsuri.

1. Asigurați-vă că aveți cea mai recentă versiune software

Furnizorii VPN lucrează cu dezvoltatorii pentru a se asigura că software-ul lor este cât mai stabil și eficient. Dacă nu executați cea mai actuală versiune, este posibil să aveți unele probleme de stabilitate.

Dacă este posibil, permiteți actualizări automate pentru software-ul dvs. VPN. Săpați în setările clientului dvs. VPN pentru a vedea dacă acest lucru este posibil. Dacă nu, nu uitați să verificați periodic actualizările.

2. Închideți alte aplicații

Dacă aveți multe alte aplicații deschise, acestea pot cauza probleme cu clientul dvs. VPN, în special dacă utilizați un computer mai vechi. Închideți orice nu aveți nevoie.

3. Reporniți computerul

Uneori, oprirea și pornirea din nou rezolvă problema. Reporniți computerul pentru a vă asigura că toate actualizările au fost aplicate și că procesele eronate au fost oprite.

4. Reinstalați clientul VPN

Dacă situația este mai rea, ștergeți și reinstalați clientul VPN.

Rezolvați problemele cu VPN-ul dvs. rapid

Dacă VPN-ul dvs. nu funcționează, este în interesul dvs. să rezolvați rapid problema. Este ușor să ieșiți din obișnuința de a porni VPN-ul de fiecare dată când doriți să intrați pe internet.

Dar asta te expune la mai multe probleme de supraveghere și securitate. Dacă VPN-ul dvs. nu funcționează, rezolvați-l imediat - veți fi bucuros că ați făcut-o.

Dacă încă nu puteți remedia conexiunea VPN, nu ezitați să lăsați un comentariu și vom încerca să vă ajutăm!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me