Cum se deblochează site-urile (8 modalități de probă nebunească)

Deblocarea anumitor site-uri web geo-blocate este mai ușor decât credeți.


Dacă sunteți cineva ca mine, care călătorește sau trăiește într-o țară care are un fel de cenzură pe Internet și dorește să acceseze toate site-urile, continuați să citiți.

Când vine vorba de cenzură și blocarea guvernului de acces la internet, ne gândim la China (Marele Firewall) și la alte țări autoritare, cum ar fi Coreea de Nord. În timp ce cenzura tinde să fie ridicată în aceste țări, realitatea este că cenzura se agravează și mai mult în țările dezvoltate:

 • Un studiu realizat de Consiliul Europei a constatat că cenzura este în creștere în Europa.
 • Un alt studiu realizat de Freedom House a constatat că libertatea globală a internetului a scăzut de șapte ani chiar acum.

Din fericire, în timp ce tot mai multe site-uri web sunt blocate, există și multe moduri diferite de a debloca un site web în 2019:

Deblocați site-urile blocate: cele 8 moduri cele mai eficiente

Fie că doriți să deblocați site-urile web la locul de muncă sau la școală sau dacă doriți să deblocați site-urile blocate de ISP-ul dvs., cel puțin una dintre următoarele metode ar trebui să funcționeze pentru dvs.:

1. Utilizați un serviciu VPN pentru a evita ocolirea restricțiilor geografice

Considerăm că un VPN este de departe cel mai eficient mod de a debloca accesul la orice site web la alegere. Dacă doriți un low-down complet despre ce este un VPN și cum funcționează, ghidul nostru pentru VPN este cel mai bun loc pentru a începe.

Practic, totuși, VPN-urile vă permit să deblocați site-urile și serviciile blocate prin dirijarea întregului trafic de internet printr-un server care vă maschează activitatea de pe Internet..

În cele mai multe cazuri, când un ISP sau o altă autoritate par să fi blocat un anumit site web, acestea de obicei blochează mai mult decât o adresă URL. Uneori blochează porturile, intervalele de adrese IP și vizează alte mecanisme care ar putea fi utilizate pentru a ocoli blocarea lor. Preferăm o VPN pentru deblocarea site-urilor web, deoarece, dacă o conexiune este stabilită cu succes la rețeaua VPN, ea ocolește toate mecanismele puse în aplicare pentru a restricționa accesul la site-urile blocate.

Cu un VPN, este creat un tunel securizat între dispozitivul de la care vă conectați și serverul VPN, iar tot traficul de pe dispozitiv trece prin acest tunel.

Există două implicații principale atunci când utilizați un VPN pentru deblocarea site-urilor web:

 • Deoarece traficul dvs. trece acum prin tunelul VPN, veți evita automat toate restricțiile plasate de ISP - inclusiv posibilitatea de a accesa site-urile blocate.
 • ISP-ul dvs., oricât ar încerca, nu poate vedea ce site-uri accesați; deci nu deblocați doar site-urile blocate, dar nici nu ar ști că ați reușit să deblocați aceste site-uri blocate.

În timp ce am examinat peste 70 de VPN-uri pe acest site, unele dintre recomandările noastre de top pentru deblocarea în siguranță a site-urilor blocate sunt NordVPN și ExpressVPN.

De exemplu, ExpressVPN deblochează majoritatea site-urilor web, așa cum sunt listate pe site-ul lor web:

VPN-urile deblochează site-urile web

Pe lângă faptul că te ajută să deblochezi site-urile și conținutul preferat, un VPN are și următoarele avantaje:

 1. Vă ajută să împiedicați site-urile web să strângă informații despre dvs. și să vă urmăriți activitățile pe Internet.
 2. Vă permite să descărcați fișiere anonim pe internet - fie direct, prin torrente, fie prin rețele peer-to-peer.
 3. Vă permite să transmiteți fluxul de conținut blocat și să utilizați servicii, cum ar fi Netflix, chiar dacă nu vă aflați într-o locație permisă de acel serviciu. Avem o listă cu cele mai bune VPN-uri pentru Netflix cu care puteți începe.
 4. Te împiedică să fii victima hackerilor - din moment ce adresa ta IP este mascată și înlocuită cu cea a VPN, este imposibil să te pirateze, deoarece serverul VPN devine ținta atacurilor..
 5. Așa cum a indicat studiul nostru de caz, care relevă modul în care comercianții cu amănuntul online folosesc informațiile despre locație pentru a umfla artificial prețul produselor și serviciilor, un VPN vă permite să obțineți cea mai bună ofertă, apărând la magazin din orice locație la alegere..

2. Accesați adresa IP a site-ului direct în loc de adresa URL a acestuia

Uneori, când apare ca și cum accesul la un anumit site web a fost blocat de ISP-ul dvs., s-ar putea ca doar adresa URL a site-ului să fie blocată. Cu alte cuvinte, puteți accesa site-ul utilizând un mijloc care nu implică adresa URL (adică vizitând direct adresa IP a site-ului).

Deci, care este diferența dintre o adresă URL și o adresă IP? Practic, o adresă URL este legătura directă către un site web, inclusiv identificatorul protocolului său (http: // sau http: //) și numele domeniului (exemplu: google.com).

Acum, în timp ce puteai accesa google.com prin URL-ul său la https://google.com, îl poți accesa direct prin intermediul adresei IP la 173.194.223.99.

Deci, în loc să tastați www.google.com în bara de adrese a browserului, introduceți pur și simplu 173.194.223.99, iar rezultatul este același. În situațiile în care URL-ul https://google.com a fost blocat, dar IP-ul nu are, veți putea să ocoliți blocul și să accesați conținutul..

Puteți face acest lucru pentru orice alt site web despre care suspectați că a fost blocat doar pe un nivel URL. Pur și simplu localizați adresa IP a site-ului utilizând instrumentul Whois de UltraTools. Introduceți adresa URL a site-ului web în caseta furnizată și va returna IP-ul.

În acest caz, când am tastat facebook.com în caseta furnizată, am primit următoarele:

Facebook Whois IP

Ceea ce ne trebuie cu adevărat este adresa IP: 31.13.66.35. Vizitarea acestui lucru în bara de adrese a browserului ne duce direct pe site-ul Facebook.

Uneori, însă, această metodă nu funcționează: pentru anumite site-uri web, precum al nostru, accesul direct IP este dezactivat. Pentru alții, precum Youtube, sunt alimentate de IP-uri care nu te duc neapărat pe site-ul web; Adresa IP a Youtube vă duce la pagina principală Google. În situații ca acestea, celelalte metode din acest articol vor funcționa.

3. Utilizați memoria cache Google (sau alte motoare de căutare)

Când trebuie să accesați conținut de bază care nu necesită niciun fel de autentificare sau procesare a bazelor de date, cache-ul Google - sau memoria cache a unui motor de căutare major - poate fi o modalitate mai rapidă de a accesa site-urile blocate.

Pentru a servi mai eficient rezultatelor utilizatorilor serviciului lor, Google și alte motoare de căutare majore oferă o versiune în cache a majorității paginilor pe care le indexează. Pur și simplu introduceți numele site-ului în Google, apoi faceți clic pe săgeata în jos de lângă URL-ul site-ului în pagina de rezultate și faceți clic pe „Cache” pentru a accesa versiunea în cache a oricărui conținut.

Exemplu în imaginea de mai jos:

utilizați funcția Google cache

Bing și alte motoare de căutare majore oferă o caracteristică similară.

Dacă site-ul pe care încercați să îl deblocați nu este disponibil în cache Google, sau în memoria cache Bing sau în memoria cache a altor motoare de căutare importante pe care le cunoașteți, puteți încerca să schimbați setările DNS ale computerului dvs..

4. Schimbați Setările DNS ale computerului

De asemenea, puteți evita restricțiile introduse de ISP-ul dvs. prin schimbarea adresei DNS. Procedând astfel, veți putea debloca site-uri web pe care le-au blocat și accesați site-urile web permise de adresa DNS pe care o utilizați.

Puteți înlocui DNS-ul ISP-ului dvs. cu orice alt DNS. Dacă nu aveți un DNS alternativ, îl puteți utiliza pe cel gratuit oferit de Google:

IPv4

 • IP primar: 8.8.8.8
 • IP secundar: 8.8.4.4

IPv6

 • Primar: 2001: 4860: 4860 :: 8888
 • Secundar: 2001: 4860: 4860 :: 8844

Această resursă de Google vă arată cum puteți schimba adresa DNS - în Windows, Mac, Linux, routere și dispozitive mobile - și configurați-o cu Google.

5. Folosiți un proxy web (gratuit sau plătit)

Multe prokuri web vă permit să deblocați site-urile blocate de ISP-ul dvs. Pur și simplu îndreptați-vă pe site-ul web proxy, de unde obțineți o interfață de acest fel:

Proxy HideMyAss (exemplu furnizor de proxy)

Introduceți adresa site-ului web pe care doriți să îl deblocați în caseta URL furnizată și sunteți bine să accesați. Unele opțiuni proxy populare sunt proxy web HideMyAss și Anonymouse. Puteți găsi multe altele pe Google căutând „proxy web”.

Iată o listă cu și mai multe proxy web care funcționează la momentul scrierii acestui articol:

 • Proxy ascunde.me
 • Site proxy
 • Proxy Web Whoer
 • KProxy
 • Proxy Hidester
 • Webproxy.to
 • FilterBypass
 • CroxyProxy

Majoritatea proxy-urilor de mai sus pot fi utilizate pentru a debloca majoritatea site-urilor blocate, inclusiv site-urile HTTPS. Multe dintre aceste proxy vă permit, de asemenea, să utilizați diferite servere pentru a debloca site-uri web - inclusiv servere din SUA și Europa.

6. Folosiți rețeaua Tor

La suprafață, rețeaua Tor arată similar cu un VPN. Mai ales având în vedere că traficul dvs. este dirijat prin rețeaua Tor la fel ca în cazul unui VPN, Tor este mai descentralizat și mai puțin fiabil pentru deblocarea site-urilor web în comparație cu VPN.

În timp ce Tor oferă mai mult anonimat în comparație cu un VPN, asigurându-vă că mesajul dvs. este criptat și dirijat prin serverele aleatorii din rețeaua Tor, acesta poate fi foarte lent și este incompatibil cu o mulțime de dispozitive, deoarece este gratuit.

Dacă utilizați un computer și doriți să deblocați site-urile web, Tor ar funcționa foarte bine pentru dvs. Puteți descărca browserul Tor aici.

Puteți citi, de asemenea, comparația noastră dintre rețeaua Tor și VPN-uri pentru a vă educa asupra diferențelor dintre ambele.

Pentru a utiliza Tor, urmați pașii de mai jos:

 • Pasul 1: Descărcați browserul Tor.
 • Pasul 2: Verificați semnătura GPG a Tor Browser pe care tocmai l-ați descărcat pentru a vă asigura că aveți fișierul corespunzător (puteți face asta urmând instrucțiunile de aici). Deși acest pas este opțional, este recomandat.
 • Pasul 3: După verificarea semnăturii GPG, instalați browserul Tor.
 • Pasul 4: După instalarea browserului Tor, veți vedea un folder numit „Tor Browser”. Deschideți acel folder și veți găsi un fișier numit „Start Tor Browser”. Faceți clic pe acel fișier, faceți clic pe „Conectați” și sunteți bine să mergeți.
 • Pasul 5: Pentru a confirma că IP-ul dvs. sa schimbat cu adevărat, puteți vizita Whoer.net pentru a vedea care este adresa dvs. IP reală.

7. Folosiți Google Translate

Pe lângă faptul că vă permite să traduceți direct textul copiat, Google Translate poate traduce un site web întreg. Pentru a utiliza Google Translate ca proxy web, puteți urma acești pași:

deblocați site-urile web cu traducere Google

 • Pasul 1: Accesați translate.google.com.
 • Pasul 2: Introduceți site-ul web pe care doriți să îl vizitați în caseta de traducere și alegeți orice altă limbă decât engleza (chiar dacă limba site-ului web este engleza).
 • Pasul 3: Faceți clic pe linkul din caseta de traducere și lăsați Google să vă ajute să deblocați automat site-ul blocat.

8. Mașina Wayback

Wayback Machine deblochează site-urile web

De asemenea, puteți debloca site-urile web utilizând Wayback Machine oferit de Archive.org. Wayback Machine indexează regulat versiunile aproape tuturor site-urilor din lume, făcând totodată ușor de văzut conținutul prin cache-urile sale (versiuni vechi).

Singurul dezavantaj al utilizării Mașinii Wayback este că este posibil să nu aibă cea mai recentă versiune de site-uri și să nu poată ajuta dacă accesați un site web care necesită o autentificare sau care prelucrează bazele de date. Acestea fiind spuse, poate fi util pentru deblocarea site-urilor informaționale care nu sunt actualizate în fiecare zi.

Puteți utiliza Wayback Machine pentru a debloca site-urile web urmând pașii de mai jos:

 • Pasul 1: Accesați web.archive.org
 • Pasul 2: Introduceți adresa URL pe care doriți să o deblocați în caseta furnizată și apăsați tasta Enter de pe tastatură.
 • Pasul 3: Selectați ultima dată din opțiunea oferită pentru a accesa cea mai recentă versiune disponibilă a site-ului respectiv în indexul Wayback Machine și sunteți bine să mergeți!

Concluzie

După cum vedeți, deblocarea site-urilor web este mai ușoară decât credeți.

Fie că trăiești în Turcia, China sau pur și simplu călătorești în lume, este înțelept să obții acces la toate site-urile de pe web și să nu faci parte din geo-blocare.

Bazându-se pe guverne să acționeze cu bună credință și să mențină fiecare site-ul accesibil cetățenilor lor, bazat pe principiile democrației, va ajunge întotdeauna în inutilitate.

Dacă dorești

Cele de mai sus sunt unele dintre cele mai eficiente metode de deblocare a site-urilor web pentru care vi s-a blocat accesarea. Dacă aveți bani de cheltuit, luați în considerare obținerea unui VPN bun care să fie rapid, funcționează bine și deblochează site-ul web pe care doriți să îl vizitați.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me