Cum să economisiți bani cu un VPN: Ghidul final

Utilizarea unui VPN este o necesitate pentru cei care doresc să-și protejeze confidențialitatea și să navigheze pe internet în mod anonim. Avantajele utilizării unei rețele private virtuale se extind mult peste confidențialitate și securitate. De exemplu, știați că utilizarea unui VPN vă poate economisi între sute și mii de dolari la cumpărăturile online?

Mai multe site-uri de achiziții online își schimbă tarifele în funcție de țara în care vă aflați sau pe baza activității anterioare online. Utilizarea unui VPN vă permite să evitați monitorizarea locației și urmărirea web și să vedeți prețurile disponibile în alte țări.

Cât de mult te costă locația?

Pentru a vedea cum puteți economisi schimbând locația dvs., am testat ExpressVPN, NordVPN și CyberGhost la achizițiile online populare. În total, am putut salva între 50 $ și 1.000 $, în funcție de achiziție.

Salt la infografia noastră pentru a vedea cum am procedat, sau consultați concluziile noastre complete cu privire la fiecare achiziție, făcând clic pe pictogramele de mai jos.

 • Airfare
  Airfare
 • Masini de inchiriat
  Masini de inchiriat
 • Hoteluri
  Hoteluri
 • Streaming
  Streaming
 • Software-ul
  Software-ul

cum să economisiți bani în transportul aerian


Prețul biletelor de avion fluctuează frecvent în funcție de locație. Site-urile de zboruri utilizează istoricul dvs. de navigare (colectate prin urmărirea cookie-urilor) pentru a determina dacă ați văzut anterior un anumit zbor pe site-ul lor. Dacă aveți, crește prețurile. Utilizarea unui VPN vă permite să evitați acest lucru ascunzând istoricul de navigare, astfel încât site-urile de transport aerian să nu poată crește prețurile în funcție de vizitele de retur.

În plus, locația din care cumpărați biletul poate face o diferență mare. De fapt, cercetările au arătat că retailerii utilizează deseori prețuri dinamice pentru a decide cât vă vor percepe.

Prețurile dinamice permit comercianților online să perceapă prețuri diferite, în funcție de cât de mult consideră că va cheltui un utilizator, luând în considerare factori precum tipul dispozitivului și codul zip. De exemplu, utilizatorii aflați în codurile poștale sau în țările cu medii cu venituri mai mari pot vedea prețuri mai scumpe de la comercianții de retail online.

Pentru a vedea cum a afectat locația prețurile biletelor de avion, am folosit un VPN pentru a compara prețurile rezervării unui zbor dus-întors United de la Aeroportul Internațional Kuala Lumpur din Malaezia și Aeroportul Internațional din Los Angeles din California din 20 de țări diferite. Suma noastră maximă economisită (între cel mai mic preț găsit printr-un server din Polonia și cel mai mare preț din Statele Unite), a fost de $ 1,121.29.

Rezervarea unui zbor de la KUL la LAX

cum să economisiți bani pe mașinile de închiriat

Mașinile de închiriat sunt o altă cheltuială populară, care variază în funcție de preț în funcție de locația în care vă aflați. Fluctuația prețurilor pentru mașinile de închiriat este cauzată în mare măsură de suprataxele de localizare, impozitele locale și costurile de asigurare care variază în funcție de țara în care vă aflați..

Pentru a demonstra acest lucru, am analizat prețul închirierii unui Mitsubishi Mirage de la Enterprise Rent-a-Car timp de o săptămână în Philadelphia de la un server din Statele Unite și un server din Spania. Costul pe săptămână pentru Statele Unite a fost de 265,76 USD fără taxe; a ajuns 400,74 USD cu impozit.

Când ne-am uitat la prețul mașinii de pe un server din Spania, prețul a fost de 206,29 € (sau 238,17 USD) - pentru întreaga săptămână. Acest lucru se datorează faptului că detaliile privind impozitul și taxele sunt incluse în prețul săptămânal de închiriere din Europa, dar nu și în cazul închirierii în Statele Unite.

Costul când adresa IP este setată în Statele Unite:

Mașina de închiriat costă cu serverul american
Impozite pentru închirieri auto cu serverul american

Costul când adresa IP este setată pe Spania:

Mașina de închiriat costă în Spania
Taxe de închiriere auto în Spania

Întrucât nu fiecare țară are un site web Enterprise Rent-a-Car, am folosit și Kayak pentru a obține o reprezentare mai bună a modului în care prețul închirierii unei mașini variază în funcție de țări.

Când ne-am conectat la un server din Statele Unite, am văzut premiul stabilit ca fiind 492,00 USD. Cu toate acestea, acest preț s-a schimbat dramatic pe măsură ce ne-am schimbat locația în alte țări.

Costul când adresa IP este setată în Statele Unite:

Mașina de închiriat costă în SUA

Costul când adresa IP este setată pe Azerbaidjan (290,47 USD USD):

Mașina de închiriat costă Azerbaidjan

Costul când adresa IP este setată pe China (301,65 USD USD):

Mașina de închiriat costă în China

Costul când adresa IP este setată pe Japonia (342,71 USD USD):

Mașina de închiriat costă în Japonia

Ne-am uitat la costul închirierii unui Chrysler 200 în Philadelphia, care este cea mai scumpă piață de închirieri auto din Statele Unite. În total, am constatat că cel mai scump loc de unde să închiriem mașina a fost Statele Unite, la 492 USD pe zi, în timp ce cea mai ieftină locație, la 221,72 dolari pe zi, a fost India.

Închirierea unei mașini în Philadelphia

cum să economisiți bani pe camerele de hotel

Site-urile de rezervare la hotel funcționează într-un mod similar cu pasagerii și alte site-uri de călătorie - folosesc prețuri dinamice și urmăresc cookie-urile pentru a decide ce să perceapă.

Pentru a demonstra acest lucru, ne-am uitat la costul cazării la Sofitel din New York. Când căutați din Statele Unite, o cameră la Sofitel va costa 482,00 USD / noapte. Am văzut că acest număr scade ușor când am căutat din Canada - cea mai scumpă locație testată - care a ajuns la 474,90 USD / noapte.

Am constatat că costurile tindeau să crească, nu să scadă, pe măsură ce schimbam servere. Cel mai scump preț a venit cu peste 100 de dolari mai mult decât cel mai mic cost: 584,22 USD / noapte de la un server din Brazilia.

Stați la Sofitel în New York

cum să economisiți bani pe serviciile de abonament

Prețurile pentru serviciile de abonament, cum ar fi streamingul de muzică sau abonamentele de software, diferă adesea în funcție de regiune, adesea pentru a compensa diferențele de schimb și de valută. Am aruncat o privire la două servicii populare de abonament - Apple Music și Microsoft Office - pentru a vedea cum schimbarea locației vă poate oferi o afacere mai bună.

Economisirea banilor pe Apple Music

Ne-am conectat mai întâi la serverul american NordVPN și am analizat costurile pentru un abonament de streaming individual. În Statele Unite, costă $ 9.99 / luna pentru un abonament individual la Apple Music.

Costul când adresa IP este setată în Statele Unite:

Muzica Apple a costat în SUA

Ne-am conectat apoi la mai multe alte servere pentru a vedea cum ar varia prețul locației. În general, am constatat că abonații din Europa plătesc cel mai mult pe lună pentru un abonament Apple - cel mai mare cost a fost din Regatul Unit, la 9,99 lire sterline / lună sau aproximativ 13,33 USD / lună. Au urmat îndeaproape alte țări din această regiune, inclusiv Elveția, Olanda și Spania.

Costul când adresa IP este setată pe Regatul Unit:

Muzica Apple a costat în Marea Britanie

Am considerat că India este cea mai ieftină locație pentru a vă abona; costul lunar când ne-am setat locația pe serverul India NordVPN a fost de ₹ 120 / lună, sau aproximativ 1,75 USD / lună.

Costul când adresa IP este setată la India:

Muzica Apple a costat în India

În total, economia maximă dintre cea mai scumpă locație (Regatul Unit) și cea mai scumpă locație (India) a fost de 11,58 USD / lună, sau aproape 140 USD / an.

Serviciul lunar de abonare la Apple

Economisirea de bani pe Microsoft Office

Ca și în cazul Apple Music, costul pentru un abonament anual la produsele Microsoft Office variază în funcție de regiune. Am ales să comparăm prețul popularului Office 365 Home, care, atunci când este conectat la un server din SUA, costă 99,99 USD pentru un abonament anual.

Costul când adresa IP este stabilită în Statele Unite:

Costul Microsoft Office în SUA

La fel ca în serviciul de streaming al abonamentului Apple, am observat creșterea prețurilor pentru produsul anual al Microsoft Office atunci când ne-am setat locația pentru țările din Europa. Polonia a avut cel mai mare cost, la 299,99 zl / an sau aproximativ 116 USD / an. Țările din apropiere Germania și Olanda au înregistrat modificări similare ale prețurilor.

Costul când adresa IP este stabilită în Polonia:

Costul Microsoft Office în Polonia

Țările din apropierea sau din Asia au avut prețuri mai mici; Rusia a venit cu cel mai mic cost, la 2 699,00₽ / an sau aproximativ 55,28 USD / an. În total, economiile maxime dintre Rusia și Polonia au fost de peste 50 USD / an.

Costul când adresa IP este setată în Rusia:

Costurile Microsoft Office în Rusia

Abonament anual Microsoft Office

VPN este o investiție inteligentă, atât din punct de vedere al securității, cât și din cel financiar. Dacă intenționați să rezervați o călătorie, să închiriați o mașină sau să pur și simplu să faceți streaming de muzică, unul dintre VPN-urile noastre de top pentru anul 2018 vă poate economisi sute - sau chiar mii de - dolari.

cum să economisiți bani cu o infografie vpn

Distribuie Cod InfograficEconomisiți bani cu un VPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me