Configurarea unui router VPN: Ghidul Ultimate

Pentru utilizatorul de internet mediu, există multe avantaje ale utilizării serviciului VPN.

Prin asigurarea unei experiențe de navigare criptate, VPN-urile vă permit să ocoliți restricțiile regionale de internet, să vă protejați datele de hackeri, să economisiți cheltuieli pe cheltuieli precum transportul aerian sau închirieri de mașini și să navigați din diferite locații, printre altele.

Dar mai puțini oameni sunt conștienți de avantajele conectării unui VPN la routerul lor.

Procedând astfel, vă permite să conectați toate dispozitivele dvs. la rețeaua privată prin intermediul conexiunii Wi-Fi.

Dar cum creezi un router VPN?


 • De ce Router + VPN = WIN?
 • Cum să alegeți un router VPN
 • Cum să alegeți un furnizor VPN
 • Pas cu pas: Cum să configurați un VPN pe un router

Dezvăluire completă: Pentru a compensa timpul și banii cheltuiți în testarea VPN-urilor, folosim link-uri de afiliere. Cu toate acestea, nu recomandăm niciodată un serviciu VPN în schimbul banilor - găsiți aici un proces detaliat de revizuire.

De ce Router + VPN = WIN?

Dacă sunteți încă nou la VPN sau încă utilizați un serviciu de browser VPN gratuit, atunci poate părea un salt pentru a investi într-o nouă configurație a routerului pentru computer. Și este de înțeles: este o investiție mare, și trebuie învățat multe dacă nu sunteți familiarizat cu tehnologia.

Pentru a vă ușura mintea, merită remarcat faptul că, după ce ați achiziționat un router, costul pentru a menține un abonament lunar este foarte accesibil (între 5 și 8 USD pe lună, chiar utilizați un VPN premium precum NordVPN), care este un preț mic. să vă plătiți confidențialitatea și securitatea.

Cu toate acestea, încă vă ajută să vedeți ce avantaje oferă un router VPN. Unele avantaje ale instalării unui VPN pe router sunt:

1. Menține serviciul VPN funcțional și funcționează tot timpul

VPN-urile care pot fi descărcate și browserul vă solicită să vă conectați la serviciu de fiecare dată când doriți să le accesați. Având un serviciu VPN conectat la routerul dvs., serviciul rulează continuu, astfel încât conectarea nu mai este necesară.

2. Puteți conecta mai multe dispozitive

VPN-urile bazate pe browser și descărcabile necesită conectarea manuală a fiecărui dispozitiv de fiecare dată când accesează rețeaua privată. Dacă nu utilizați un router VPN, atunci va trebui să introduceți datele de autentificare de fiecare dată când doriți să accesați VPN.

Când configurați un VPN pe routerul dvs., trebuie să vă autentificați doar pentru prima dată, la fel ca o rețea Wi-Fi tradițională. Acest lucru este valabil pentru fiecare dispozitiv pe care îl conectați la routerul dvs. VPN.

3. Oferă mai multă securitate pentru toate dispozitivele

Orice dispozitiv care se conectează la Wi-Fi-ul routerului primește avantajele oferite de VPN. Asta înseamnă că de fiecare dată când aveți prieteni sau doriți să utilizați mai multe dispozitive simultan (cum ar fi televizorul inteligent, smartphone-ul și laptopul), toate dispozitivele dvs. vor fi redirecționate prin VPN, asigurând navigarea privată.

Singurul dezavantaj este lățimea de bandă: cu mai multe dispozitive conectate la aceeași sursă VPN, trebuie să vă așteptați la o conexiune la internet mai lentă. Cât de mult va încetini depinde de mai mulți factori, precum cine este furnizorul dvs. VPN și viteza de conectare.

Acum că am acoperit avantajele achiziționării unui router VPN, să discutăm ce ar trebui să căutați atunci când achiziționați unul.

Cum să alegeți un router pentru a vă conecta VPN-ul

Cum să alegeți un router pentru a vă conecta la VPNCum să alegeți un router pentru a vă conecta la VPN

Atunci când căutați un router VPN, ceea ce căutați cu adevărat este un router care poate rula software client VPN.

Ca client VPN, routerul dvs. și orice dispozitiv conectat la acesta - au acces direct la serverul VPN. Pentru a determina dacă un router este compatibil cu o VPN, trebuie să consultați manualul routerului sau pur și simplu Google.

Dacă utilizați un modem ISP (de obicei vin ca un router și dispozitiv de modem combinat), atunci cel mai probabil nu puteți utiliza routerul dvs. ca client VPN. În acest caz, va trebui să achiziționați un router suplimentar compatibil cu VPN și să îl conectați la routerul dvs. actual, dar vom atinge mai mult despre acest lucru mai târziu.

Oricare ar fi cazul, trebuie menționat faptul că majoritatea routerelor cumpărate din magazin nu sunt preinstalate cu VPN și, mai important, că nu toate routerele pot folosi software VPN. Acesta este motivul pentru care trebuie să știți ce există acolo pentru a putea alege o decizie în cunoștință de cauză.

Există mai multe opțiuni de router VPN care pot finaliza treaba, inclusiv:

A) routere pre-fulgerate

Router VPN pre-fulgerat

Cea mai ușoară opțiune atât pentru pasionații VPN experimentați, cât și pentru începători este achiziționarea unui router VPN pre-aprins. Făcând acest lucru vă permite să săriți peste procesul complicat de intermitere (mai multe în acest termen mai jos) firmware-ul adecvat VPN-ului dvs., care variază în funcție de tipul de router și de specificațiile acestuia.

Achiziționarea unui router VPN preinstalat vă va costa un pic mai mult. Acest lucru se datorează faptului că companiile precum Flashrouters, care vând doar routere pre-fulgerate, au grijă de instalare pentru dvs. Completat cu caracteristici precum plug-and-play criptat și îmbunătățiri ale performanței, marcarea prețurilor merită.

B) routere out-of-box compatibile VPN

Routerul compatibil VPN-out-of-box

O altă opțiune ușoară este să cumpărați un router care acceptă firmware-ul VPN din cutie. Aceste routere sunt preinstalate cu un firmware de stoc care se poate conecta deja la o serie de servere VPN. Având la dispoziție funcțiile VPN, nu va trebui să clipești firmware nou sau să conectezi un astfel de router la un router secundar.

Cele mai multe routere compatibile VPN vă permit să vă conectați la o gamă largă de servere VPN diferite și, de obicei, acceptă protocolul OpenVPN, care vă oferă avantajul de a folosi aproape orice furnizor VPN pe care îl doriți.

C) Router Flash cu firmware VPN nou

Fulger routerul dvs. cu firmware-ul VPN

Ultima opțiune, și cea mai complicată, este să flash flash router-ul dvs. cu firmware nou. Pentru a clarifica, termenul „intermitent” înseamnă instalarea unui nou firmware; „Firmware” este sistemul de operare din routerul dvs. care determină care sunt capacitățile și / sau limitările sale.

Pentru a permite routerului dvs. să funcționeze ca client VPN, trebuie să îl blindați cu un nou firmware. Cele două tipuri de firmware cele mai comune și mai stabilite există DD-WRT și Roșie.

DD-WRT și Tomato sunt firmware-uri terțe, open source, care sunt disponibile online gratuit și fiecare are pro și contra. Dar mai întâi, să vedem ce au în comun. Atât DD-WRT, cât și Tomato pot:

 • Extindeți-vă gama wireless
 • Reglați-vă lățimea de bandă 
 • Îmbunătățirea securității 
 • Accesați mai multe protocoale VPN 
 • Dezactivați producătorul în aer liber, printre altele 

Iată unde diferă:

DD-WRT este mai accesibil și disponibil pe mai multe dispozitive decât Tomato. În ceea ce privește caracteristicile exclusive, DD-WRT permite utilizatorilor să ajusteze puterea semnalului lor Wi-Fi, să gestioneze setările de calitate a serviciului pentru a acorda prioritate tipurilor de trafic, a accesa rețeaua de acasă de la distanță și multe altele.

Roșie oferă mai bune opțiuni de monitorizare a lățimii de bandă, permite rularea a maximum două servere VPN în același timp și oferă o interfață mai ușor de utilizat. De asemenea, se conectează mai bine la diverși furnizori de servicii VPN, dar nu este acceptat pe cât mai multe routere. Pentru a vedea o comparație în profunzime a celor două tipuri de firmware, puteți vedea articolul Flashrouter aici.

Doar pentru a fi clar, dacă căutați online DD-WRT sau Tomato, ceea ce găsiți poate fi înșelător, deoarece veți găsi rezultate precum „router DD-WRT” sau „router Tomato”. Pentru a clarifica, atât DD-WRT cât și Firmware-ul cu tomate a fost creat inițial pentru tipuri specifice de modele de routere wireless.

Aceste modele acceptă firmware-uri specifice, dar de obicei trebuie să fie fulgerate cu noul firmware pentru a elimina routerul firmware-ului de stocuri. Deci, dacă doriți un router care acceptă DD-WRT, trebuie să verificați baza de date DD-WRT; în caz contrar, puteți achiziționa un router care nu este compatibil cu firmware-ul, care va rupe - sau „cărămidă” - routerul dvs. dacă ar trebui să îl blindați pe dispozitivul dvs..

Cum să alegeți un furnizor VPN pentru router

Alegeți un furnizor VPNAlegerea unui furnizor VPN pentru router

Să începem cu începutul.

Dacă plătiți deja pentru o VPN premium, minunat! Dacă nu, este timpul să faceți o cercetare.

Majoritatea VPN-urilor (precum NordVPN și ExpressVPN) pot fi ușor instalate pe routerele DD-WRT sau Tomato.

Alții, cum ar fi Hotspot Shield, nu funcționează atât de ușor.

Există două aspecte cheie pentru un furnizor VPN: rapid și asistență online accesibilă. Rețeaua dvs. privată se va ocupa de orice, de la streaming la descărcare, jocuri etc., așa că este important să alegeți un furnizor care să poată face greutăți. Pentru a vă ușura viața, vă ajută și dacă furnizorul vă oferă tutoriale online pentru a vă începe.

În general, veți dori, de asemenea, să verificați locațiile serverului furnizorului dvs. VPN, rapoartele de viteză și dacă păstrează sau nu jurnalele. Sau, dacă nu doriți să vă dedicați în această cercetare, puteți citi recenzia noastră despre cele mai bune VPN-uri din 2018.

Deși există mulți furnizori dintre care să aleagă, vom folosi serviciul NordVPN în acest articol. Pentru a fi clar, NordVPN nu este un producător de routere; pur și simplu oferă un serviciu VPN care funcționează împreună cu anumite modele de routere.

Serviciul NordVPN simplifică procesul de instalare. Aplicația lor Flashrouters se conectează ușor la orice router DD-WRT și funcționează pentru tine. Iată ghidul lor.

Cum să configurați un router pe un VPN

Cum să configurați un router pe un VPNConfigurarea unui VPN pe un router

După ce ați găsit un furnizor VPN, veți dori să urmați instrucțiunile pe care le oferă pe site-ul lor web.

 • Dacă routerul dvs. este deja compatibil cu VPN-ul dvs., pur și simplu conectați-vă și configurați-l pentru a se conecta cu serverele furnizorului dvs. VPN. Exemplul nostru, NordVPN, oferă tutoriale de router detaliate pentru fiecare router și firmware pe care le acceptă.
 • Dacă routerul dvs. nu este compatibil cu un VPN din cutie, dar este compatibil cu DD-WRT sau Tomato, atunci va trebui să îl blindați și să instalați noul firmware la alegere înainte de a configura VPN-ul. Acesta este un proces mai lung, dar nici nu este prea complicat.

Pentru acest tutorial, vom folosi ca exemplu aplicația de securitate Flashrouter a NordVPN. Urmați ghidul nostru pas cu pas de mai jos.

Pasul 1: Descărcați firmware-ul routerului

După ce ați decis dacă doriți să utilizați DD-WRT sau Tomato, puteți descărca firmware-ul, astfel încât să-l puteți pune pe router. Mai întâi, va trebui să îl descărcați, deoarece routerul dvs. nu va funcționa după ce a fost aprins și înainte de a instala noul firmware.

Faceți clic aici pentru a vedea dacă routerul dvs. este compatibil cu DD-WRT. Același link vă va oferi și o descărcare pentru modelul de router.

Numărul mare de furci de tomate îngreunează să răspundă dacă routerul dvs. este acceptat. Funcționarea în funcție de numele routerului și Tomato vă poate ajuta să determinați dacă puteți utiliza Tomato cu dispozitivul.

Pasul 2: conectați routerul

Asamblați routerul. În timp ce configurarea dvs. va varia în funcție de modelul de router, aparatul recomandat pentru cele mai multe modele este două routere și o conexiune la internet.

Pentru a configura corect ambele routere, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să configurați routerul principal pentru a activa passthrough VPN. Prin activarea acestei funcții, permiteți oricărui dispozitiv conectat la routerul dvs. principal să ruleze software client VPN. Odată activat, trebuie să conectați routerele principale și secundare.

Configurația de bază merge astfel:

 • Conectați un cablu Ethernet la Port LAN pe routerul principal și conectați-l la rețea WAN ("Internet") port pe routerul dvs. VPN secundar.
 • Conectați-vă router primar la computer folosind un alt cablu Ethernet prin conectarea acestuia Port LAN la computerul dvs. Port LAN.

configurare cu fir router vpn

Sau, dacă utilizați o conexiune wireless, asigurați-vă că routerul principal este conectat la internet:

configurare wireless router vpn

Ambele configurații permit routerului VPN să se extindă pe conexiunea de internet a routerului principal.

Notă: Deși este recomandat să folosești două routere, nu toate routerele le necesită. De exemplu, unele routere Linksys pot fi și ar trebui să fie configurate ca singur router principal.

Pasul 3: blițează-ți routerul

După ce aveți ruterul (rute) conectat (ă) și noul firmware gata, este timpul să le flash. Fiecare router funcționează diferit și va trebui să fie luminat diferit. Dacă manualul dvs. de utilizare nu are instrucțiuni intermitente, cu siguranță veți putea găsi instrucțiuni online.

Pasul 4: Conectați-vă VPN-ul

După ce routerul dvs. rulează cu DD-WRT sau Tomato, îl puteți conecta la furnizorul VPN. Aceste instrucțiuni pot depinde de furnizorul dvs. VPN, așa că vom folosi exemplul nostru, NordVPN. Acest lucru face foarte ușor să conectați routerul DD-WRT la serviciul lor. Doar faceți clic pe acest tutorial pentru a obține aplicația lor.

Acum, ar trebui să fiți conectat!

Pasul 5: Cum să folosiți routerul VPN

Folosirea noului router VPN și modificarea setărilor poate fi ușor sau dificil în funcție de firmware-ul ales. Dacă ați folosit exemplul nostru, cu toate acestea, schimba setările este ușor. Puteți chiar să le schimbați cu dispozitivul mobil!

După ce vă conectați, puteți utiliza aplicația Flashrouter a NordVPN pentru:

 • Schimbă-ți serverul
 • Schimbă-ți țara
 • Comutați funcția de comutator de ucidere

Trecerea la un router VPN poate părea un salt mare, mai ales dacă obișnuiți să utilizați VPN-uri gratuite pentru browser. Dar, dacă sunteți serioși cu privire la confidențialitatea dvs. și doriți cea mai sigură experiență de navigare posibilă, atunci costul suplimentar merită.

Deși configurarea poate fi dificilă, cea mai mare resursă este internetul. Amintiți-vă: configurarea dvs. va varia în funcție de factorii pe care îi acoperim în articol, cum ar fi routerul pe care îl achiziționați și furnizorul VPN pe care îl alegeți. Fii minuțios, continuă pas cu pas, iar rețeaua ta privată nu ar trebui să funcționeze în cel mai scurt timp!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me