Ce știe Google despre tine: un ghid complet

Google ar putea să te cunoască mai bine decât oricine.


Datorită datelor pe care gigantul tehnologic le colectează pentru a vinde reclame, Google are o mulțime de informații despre dvs. - de la cum arătați până unde locuiți și unde ați călătorit. Este posibil ca corporația să poată ghici mâncarea ta preferată.

Doar cum știe Google toate acestea? Salt la infografia noastră pentru o prezentare rapidă a tot ceea ce Google știe despre tine sau consultă ghidul nostru complet făcând clic pe pictogramele de mai jos.

 • cum te urmărește Google
  Cum urmărește Google
 • Cât de bine te cunoaște Google
  Ce știe Google
 • Opriți Google să vă urmărească
  Cum să oprești Google

Cum vă urmărește Google?

Deși „Google it” a intrat oficial în lexicul cultural, mega-corporația este mult mai mult decât un motor de căutare. Prin aplicațiile sale, serviciile legate de internet, companiile achiziționate și multe altele, compania de tehnologie colectează date despre dvs. Mai jos, am defalat cele mai comune aplicații, produse sau servicii pe care Google le folosește pentru a urmări datele, precum și o imagine de ansamblu asupra datelor specifice colectate.

Aplicație, produs sau serviciu Google Datele colectate
Google Chrome Istoricul browserului, site-urile vizitate
Cautare Google Interogările căutate
Gmail Contacte, e-mailuri trimise, e-mailuri primite, conținut / conversații prin e-mail
Reclame Au făcut clic pe anunțuri, subiecte interesate
Google Photos Persoane și locuri etichetate
Google Fit Nivel de fitness și obiective
Hărți Google Locații vizitate, locuri căutate, metode de transport, date de tavel
Google Calendar Planuri și întâlniri viitoare
Google Hangouts Contacte, conversații
YouTube Videoclipurile vizionate, plăcute și încărcate
Stiri google Site-uri de știri vizitate, povești făcute clic pe
Google Cărți Cărți citite și căutate
Cumpărături Google Produse căutate și făcute clic pe
Waze Direcții și locuri căutate, locații vizitate

Din ceea ce ați căutat online și pe site-urile pe care le-ați vizitat până la cine sunt contactele dvs. și despre ce vorbiți, Google știe multe despre voi. Compania poate apoi să ia aceste informații și să ia decizii în cunoștință de cauză despre ce v-ar putea interesa, pe care le arată sub formă de anunțuri.

ce știe Google despre tine

Aplicațiile Google oferă companiei o mulțime de informații despre dvs., din detaliile personale care constituie cine sunteți pentru interesele dvs., călătoriile dvs. trecute și obiectivele viitoare.

Cine esti

De la recunoașterea facială la înregistrări audio și căutare intuitivă, Google este capabil să creeze un profil cuprinzător - și neobservant corect - despre ceea ce te face, tu.

Aspectul tău
Datorită recunoașterii faciale din Google Photos, motorul de căutare are probabil o idee destul de bună despre cum arătați. De fapt, puteți crea o „etichetă” în cadrul Google Photos care este în esență o etichetă pentru fiecare persoană din imaginile dvs., iar Google este capabil să separe acea persoană de fiecare fotografie pe care o încărcați - chiar dacă fotografia include doar o imagine parțială sau este ocultate.

Vocea ta
Dacă ați folosit vreodată comenzi vocale cu Google Home, un dispozitiv Android sau orice alt produs sau dispozitiv Google, site-ul are un jurnal al acestuia. De fapt, nu numai că puteți vizualiza comenzile vocale anterioare în secțiunea „Voce și audio” din secțiunea Activitatea mea Google, le puteți auzi și pe acestea. Site-ul păstrează un istoric complet al comenzilor dvs. audio, inclusiv înregistrări vocale.

Convingerile tale religioase / politice
Ați căutat pe Google cum să donați unei campanii politice? Ați vizitat site-ul web al unui candidat? Ai urmărit o predică pe YouTube? Google folosește toate aceste informații pentru a crea un profil cuprinzător, care să acopere totul, fie că sunteți mai religios sau spiritual până la cine veți vota probabil la următoarele alegeri.

Starea ta de sănătate
Dacă folosești Google Fit, compania are probabil o imagine de ansamblu destul de bună asupra sănătății tale, de la cât de activ ești până la caloriile pe care le arzi pe zi până la obiectivele tale de fitness. Dar chiar dacă nu utilizați această aplicație Google, site-ul are o înțelegere destul de bună a stării sistemului imunitar - sau cel puțin a modului în care îl vedeți - din căutările dvs. Google. De fapt, compilarea datelor motorului de căutare și referirea încrucișată a acestora cu tiparele pot chiar permite Google să-ți spună dacă te îmbolnăvești sau te confrunți cu o problemă medicală.

Detaliile tale personale
Căutați Google pentru cel mai bun lapte fără lactoză? La ce să vă așteptați atunci când așteptați? Pentru cum să înveți rapid limba spaniolă? Tot ceea ce căutați este urmărit de Google, care poate fi utilizat pentru a înțelege mai bine detaliile personale despre viața voastră, de la faptul că aveți restricții alimentare în ce limbi vorbiți.

Oriunde ai fost vreodată

Urmărirea locației este una dintre domeniile în care Google excelează - datorită tehnologiei avansate de recunoaștere a locației, compania știe totul, de unde ai plecat în vacanță acum două veri până la ce restaurant mâncați cel mai des.

Casa ta și biroul
Telefoanele Android, care rulează serviciile Google și Pixel, propriul telefon Google, vă urmăresc și înregistrează locația prin mai multe mijloace, inclusiv Wi-Fi, GPS și rețele celulare. Aceasta înseamnă că telefonul știe oriunde te afli, în fiecare zi și cât timp ești acolo.

Google este capabil să interpreteze aceste date și să tragă concluzii din ea - de exemplu, locul în care locuiți este probabil unde se află telefonul dvs. pentru majoritatea nopților și weekendurilor. De fapt, Google Now poate dura doar trei zile pentru a stabili locul în care locuiți. Pentru cele de pe dispozitivele Apple sau alte sisteme de operare, Google Maps funcționează într-un mod similar.

Locuri pe care le vizitați
Pe lângă colectarea informațiilor despre locul în care locuiți și lucrați, Google este capabil să urmărească celelalte locuri pe care le vizitați cel mai des. Ai o cafenea preferată? Un traseu de rulare? Un centru de zi pe care îl folosești în fiecare zi săptămânală? Google știe probabil despre asta.

Locații pe care le-ați călătorit
Google nu cunoaște doar elementele din viața de zi cu zi. Compania tehnologică știe unde ați călătorit, fie că este vorba despre o escapadă de weekend sau o călătorie de o lună într-o țară diferită.

Nu numai că Google poate urmări locurile în care ați călătorit, dar poate vedea ce ați făcut în timp ce ați fost acolo. Dacă ați vizitat un muzeu din Paris sau ați parcurs linii de dans în Texas, Google știe - până la ora exactă în care ați ajuns, cât timp ați stat și cât ați durat să ajungeți de la o destinație la alta. Urmărirea locației poate spune chiar metoda de transport pe care ai folosit-o, cum ar fi dacă ai mers sau ai luat un tren.

În plus, achiziția Google de către Waze înseamnă că site-ul poate colecta date despre locul în care ați fost, chiar dacă nu sunteți conectat la Maps sau la un dispozitiv Google.

Cine sunt prietenii tăi

Între contactele și conversațiile dvs. din Gmail și Hangouts și programările pe care le faceți în Google Calendar, compania știe totul, de la cine vorbiți până când și unde le vedeți.

Cu cine vorbești
Dacă utilizați Gmail pentru e-mailul personal sau de serviciu, Google are o listă cu toate persoanele de contact, inclusiv cu cine vorbiți cel mai mult: accesați secțiunea „Contactat frecvent” de Google pentru a vedea cu care dintre persoanele dvs. de contact Gmail petreceți cel mai mult timp conversând cu (și să verificați dacă evaluarea Google despre cine vă place cel mai mult se aliniază cu dvs.). Utilizatorii Android și Pixel oferă, de asemenea, acces Google la contactele lor telefonice și la mesajele text.

Unde te întâlnești
Întâlnirea cu un prieten la o cafea mai târziu? Dacă se află pe Google Calendar, compania știe despre asta și, datorită urmăririi locației, vă poate face o călătorie de la casă la cafenea și înapoi. Dacă faceți o poză cu prietenul dvs. la magazin și o încărcați pe Google Photos, Google poate utiliza recunoașterea facială pentru a le adăuga la propriul album foto. Puteți eticheta și locația în care a fost făcută fotografia.

Dacă, ani mai târziu, încercați să vă amintiți cu cine ați luat cafeaua în acea zi, Google vă poate ajuta să vă amintiți.

Despre ce vorbești
Google urmărește ceea ce vorbiți prin Gmail? Este o problemă de dezbatere - compania a anunțat în 2017 că va înceta să citească e-mailuri în scopul creării de reclame vizate. Dacă acestea au încetat să le citească cu totul este o altă problemă.

Ce vă place și vă place

Google are de gând să știe ce anume - este modul în care motorul de căutare creează și vinde o astfel de experiență publicitară personalizată. De la genul preferat de film la tipul tău preferat de mâncare, Google îți cunoaște preferințele.

Mâncare, cărți și filme
Google poate folosi datele motoarelor de căutare, cum ar fi rețetele pe care le-ați cercetat sau titlurile de cărți pe care le-ați căutat, pentru a vă face o idee despre ceea ce vă place și vă place. Anumite aplicații, cum ar fi Google Books, care ține evidența cărților pe care le-ați căutat și citit, aprofundează aceste cunoștințe. În plus, Google deține YouTube, ceea ce înseamnă că știu ce trailere de film căutați.

Google folosește aceste informații, precum și site-urile web pe care le-ați vizitat și anunțurile pe care ați făcut clic pentru a crea un profil al subiectelor în care cred că vă interesează. Puteți vedea o listă completă cu cine cred că sunteți - în ceea ce privește ce arată și ce hobby-uri urmăriți în timpul liber - în tabloul de bord al reclamelor.

Unde cumpărați și ce cumpărați
Dacă ați folosit vreodată Google Shopping pentru a compara prețurile furnizorilor online, Google știe despre asta. De asemenea, ei știu ce produse ați căutat și ați făcut clic pe site-ul Căutării Google și vă pot urmări vizitele pe site-uri și ce produse ați văzut pe site-urile de vânzare cu amănuntul prin Google Chrome.

Planurile dvs. de viitor

Cunoașterea Google nu se limitează la ceea ce ați făcut în trecut sau ați făcut în prezent. De asemenea, compania poate utiliza date din aplicațiile și motorul de căutare pentru a face predicții despre ceea ce veți face în viitor.

Ce vă interesează să cumpărați, să vedeți sau să mâncați
Vrei să vezi un nou film? Verificați un nou restaurant sau faceți o excursie de weekend într-un oraș nou? Dacă ați utilizat Căutarea Google pentru a vizualiza orele filmului, a face o rezervare online sau a căuta cea mai bună activitate turistică, Google știe.

Călătorii și rezervări viitoare
Ați căutat restaurante pentru a mânca și spectacole pentru a merge în orașul pe care îl vizitați? Ați creat un itinerar în Google Calendar? Google poate colecta aceste date pentru a evalua călătoriile viitoare. De asemenea, Google scanează e-mailurile dvs. pentru a vedea ce zboruri ați venit și poate adăuga automat rezervări la restaurant la programul dvs. pe baza confirmărilor trimise la Gmail.

Planuri de viață viitoare
Ați căutat despre proprietatea casei? Despre care este cea mai bună vârstă pentru a avea copii? Despre sfaturi pentru călătorii în China? Google folosește aceste informații pentru a înțelege mai multe despre tine și ce vrei în viitor, pentru a adapta mai bine reclamele online la nevoile tale.

Viața ta online

Cel mai de bază, Google este un motor de căutare și o companie de servicii de internet. Deci, nu este surprinzător faptul că pe lângă faptul că vă cunoașteți o sumedenie de detalii personale, site-ul știe tot ce trebuie să știți despre ce faceți online.

Site-uri pe care le-ați vizitat
Google păstrează o listă cuprinzătoare a fiecărui site pe care l-ați vizitat pe Chrome, de pe orice dispozitiv. De asemenea, site-ul ține o filă de difuzare a fiecărei căutări pe care ați efectuat-o, a fiecărui anunț pe care ați făcut clic și a fiecărui videoclip YouTube pe care l-ați urmărit.

Obiceiurile tale de navigare
De la câte site-uri ați marcat până la câte parole de umplere automată Chrome, Google înțelege în mod cuprinzător obiceiurile browserului dvs., inclusiv:

 • Aplicațiile dvs. de la Chrome Web Store și Google Play Store
 • Extensiile dvs. din magazinul web Chrome
 • Setările browserului pe care le-ați modificat în Chrome
 • Adrese de e-mail, adrese și numere de telefon pe care le-ați setat să completeze automat în Chrome
 • Toate adresele de site web pe care le-ați introdus vreodată în bara de adrese
 • Paginile pe care le-ați marcat în Chrome
 • Toate parolele pe care le-ați solicitat Chrome să le salveze
 • O listă de site-uri pentru care ați spus Chrome să nu salveze parolele
 • Toate filele Chrome care sunt deschise pe dispozitivele tale
 • Numărul de conversații Gmail pe care le-ați avut
 • Câte căutări Google ați făcut luna aceasta

cum puteți opri Google să vă urmărească

Dacă nu sunteți nemulțumit de cantitatea de informații pe care Google o are asupra dvs., puteți face mai mulți pași pentru a obține urmărirea continuă a companiei.

 1. Utilizați un VPN
 2. O rețea virtuală virtuală (VPN) este o opțiune sigură pentru a împiedica Google să vă urmărească în timp ce sunteți online. Deși rețelele private virtuale nu pot împiedica complet compania să vă acceseze datele, acestea ascund adresa dvs. IP, cripțează traficul de internet și vă fac istoricul de navigare privat, păstrând acțiunile online mult mai sigure..

 3. Utilizați navigare privată
 4. Utilizați modul Incognito al Google pentru a vă asigura că paginile accesate nu vor apărea în istoricul de navigare sau în istoricul căutării. Cu toate acestea, fiți conștienți că alte site-uri web pot colecta și partaja informații despre dvs., chiar și atunci când utilizați navigare privată.

 5. Ajustați-vă setările de confidențialitate
 6. Consultați Controalele de activitate Google pentru a modifica ce date sunt stocate despre dvs. și accesați pagina dvs. de activități pentru a șterge istoricul și activitatea stocate.

 7. Dezactivați raportarea locației
 8. În Google Maps - precum și în setările dispozitivului Android și Pixel, dacă utilizați aceste produse - dezactivați raportarea locației pentru a împiedica Google să urmărească unde vă aflați și unde vă duceți. Dacă utilizați Google Maps sau Waze pentru indicații, totuși, compania poate colecta în continuare date despre locația dvs. atunci când utilizați aplicațiile respective.

 9. Folosiți un browser și un motor de căutare diferit
 10. Pentru a opri Google să vă urmărească căutările și vizitele pe site, puteți utiliza un alt browser și un motor de căutare, cum ar fi Internet Explorer și Bing Microsoft. Cu toate acestea, acest lucru nu va opri Google decât să vă urmărească - Microsoft (sau orice companie deține browserul pe care v-ați schimbat) vă vor primi datele în schimb.

 11. Ștergeți-vă conturile Google
 12. Pentru a opri cu adevărat gigantul tehnologic să vă urmărească, va trebui să luați măsuri drastice - și anume să nu împiedicați utilizarea oricăror produse ale companiei. Aceasta înseamnă ștergerea oricărei aplicații legate de companie, inclusiv Gmail, Google Drive și orice dispozitive Android și mutarea într-un browser și motor de căutare diferit.

Google a făcut viața mult mai simplă din multe puncte de vedere. Căutarea Google a făcut răspunsuri la doar un clic distanță. Google Maps a făcut indicații ușor de găsit și de înțeles. Google Drive a reușit să funcționeze pe mai multe platforme.

Această comoditate vine cu un preț: confidențialitate. Dacă vă preocupă modul în care Google vă urmărește - și ceea ce fac cu datele - urmați pașii de mai sus pentru a vă păstra în siguranță și accesați site-ul de confidențialitate Google pentru o imagine de ansamblu mai cuprinzătoare a datelor pe care le urmărește Google și cum acestea foloseste-l.

Ce-are-google-știu
Distribuie Cod InfograficCe știe Google despre tine

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me