Ce este un VPN?

Ce este un VPNVPN-urile pot părea complicate la început, dar sunt de fapt ușor de utilizat.

Le vom demitifica, ce pot face pentru tine, de ce ar trebui să le folosești cu adevărat și cum funcționează toate sub capotă.

În plus, vă vom oferi câteva recomandări pe parcurs pentru a vă ajuta să alegeți cel mai bun VPN pentru nevoile dvs..

 • Iată lista noastră cu cele mai bune servicii VPN.

Ghidul începătorului pentru înțelegerea VPN-urilor

 1. Ce este un VPN
 2. Cum funcționează un VPN
 3. Cât de securizat este un VPN
 4. Este legal să folosești un VPN
 5. Un VPN mă face online complet anonim
 6. Politici de logare VPN
 7. VPN gratuit versus VPN plătit
 8. Pot folosi un VPN pentru torrenting
 9. Pot folosi un VPN pentru a urmări Netflix și Hulu
 10. Funcționează un VPN pe Android și iOS
 11. Funcționează un VPN pe Kodi / SmartTV
 12. Cum instalez un VPN pe routerul meu
 13. VPN & Tor - Cum să le folosesc împreună
 14. IP Scurgeri și Comutatoare Ucide
 15. Când să utilizați o VPN
 16. Când nu folosiți o VPN

Ce este un VPN?

Ghid pentru incepatori Ce este un VPN

A VPN (Virtual Private Network) este un serviciu care vă permite să accesați site-ul în siguranță și în mod privat prin dirijarea conexiunii printr-un server și prin ascunderea acțiunilor online.


Dar cum funcționează exact?

Cum funcționează un VPN?

Iată cum funcționează un VPN pentru dvs., utilizator. Porniți clientul (software) VPN de la serviciul dvs. VPN. Acest software criptează datele dvs. chiar și înainte ca Furnizorul de servicii Internet sau furnizorul de cafenea WiFi să îl vadă. Datele se duc apoi la VPN și de la serverul VPN la destinația online - orice, de pe site-ul băncii dvs. către un site web de partajare video la un motor de căutare. Destinația online vă vede datele ca provenind de la serverul VPN și locația sa, și nu de la computer și locația dvs..

Când vă conectați la web fără VPN, iată cum arată conexiunea dvs.:

Fără conexiune VPN

Deși este standard, acest tip de conexiune are unele defecte. Toate datele dvs. sunt acolo în aer liber și orice parte interesată poate arunca o privire asupra a ceea ce trimiteți.

Internetul este o colecție de servere responsabile de stocarea site-urilor web și de a le servi oricui dorește să le vizualizeze. Aceste servere vorbesc între ele tot timpul, inclusiv împărtășirea datelor între ele pentru a vă permite să răsfoiți o pagină. Excelent pentru a putea naviga, dar nu este excelent pentru confidențialitate.

A merge online este ca și cum ai lua un zbor cu o linie aeriană comercială. Agentul de bilete, manipulatorii de bagaje, personalul de securitate și însoțitorii de zbor au nevoie de informații pentru a vă orienta între orașe. Un schimb similar de informații se întâmplă pe web.

Dacă este doar un site web distractiv la care te uiți, nu trebuie să-ți faci griji. Nu contează dacă cineva vă vede datele. Dar dacă este vorba de servicii bancare online, e-mail de afaceri sau orice altceva este ceva mai sensibil - este o altă poveste.

Iată cum arată aceeași conexiune cu un VPN activat:

Cu VPN

Când utilizați un serviciu VPN, datele dvs. sunt criptate (pentru că utilizați aplicația lor), intră sub formă criptată către ISP-ul dvs., apoi către serverul VPN. Serverul VPN este terțul care se conectează la web în numele tău. Acest lucru rezolvă problema de confidențialitate și securitate pentru noi în câteva feluri:

 • Site-ul de destinație vede serverul VPN ca originea traficului, nu tu.
 • Nimeni nu vă poate (ușor) identifica pe dvs. sau pe computer ca sursă a datelor și nici ceea ce faceți (ce site-uri web vizitați, ce date transferați, etc.).
 • Datele dvs. sunt criptate, așa că, chiar dacă cineva se uită la ceea ce trimiteți, acesta vede numai informațiile criptate și nu datele brute.

După cum v-ați imagina, un astfel de scenariu este mult mai sigur decât conectarea la web în mod tradițional. Dar cât de sigur este exact? Să aflăm:

Cât de securizat este un VPN?

Principii-ghid Cum este securizat VPNSecuritatea VPN provoacă dezbateri între profesioniștii IT și alții din industrie și nu există două servicii identice în ofertele sau securitatea lor. Există doi factori principali:

 • Limitările tipului de tehnologie VPN utilizate de un furnizor.
 • Limitările legale și politice care afectează ceea ce se poate face cu această tehnologie. Legile țării în care se află serverul și compania care furnizează VPN și politicile proprii ale companiei afectează modul în care compania pune în aplicare această tehnologie în serviciul lor.

Să aruncăm o privire mai atentă la acești factori.

Protocoale VPN

Protocoalele VPN definesc modul în care serviciul gestionează transmisia de date printr-o VPN. Cele mai frecvente protocoale sunt PPTP, L2TP, SSTP, IKEV2 și OpenVPN. Iată un scurt rezumat:

 • PPTP (Protocol de tunelare punct la punct). Acesta este unul dintre cele mai vechi protocoale utilizate, proiectat inițial de Microsoft. Pro: funcționează pe computere vechi, face parte din sistemul de operare Windows și este ușor de configurat. Contra: conform standardelor de astăzi, abia este sigur. Evitați un furnizor dacă acesta este singurul protocol oferit.
 • L2TP / IPsec (Protocolul de tunelare strat 2). Acesta este o combinație între protocolul PP2 și Cisco L2F. Conceptul acestui protocol este solid - folosește tastele pentru a stabili o conexiune sigură pe fiecare capăt al tunelului dvs. de date, dar execuția nu este foarte sigură. Adăugarea protocolului IPsec îmbunătățește puțin securitatea, dar există rapoarte despre presupusa capacitate a ANSA de a sparge acest protocol și de a vedea ce este transmis. Indiferent dacă acestea sunt de fapt adevărate, faptul că există o dezbatere deloc este probabil suficient evitați și asta.
 • SSTP (Secure Socket Tunneling Protocol). Acesta este un alt protocol creat de Microsoft. Conexiunea este stabilită cu unele criptare SSL / TLS (standardul de facto pentru criptarea web în aceste zile). Puterea SSL și TLS se bazează pe criptografia cu chei simetrice; o configurație în care numai cele două părți implicate în transfer pot decodifica datele din interior. În general, SSTP este o soluție foarte sigură.
 • IKEv2 (Internet Key Exchange, versiunea 2). Acesta este încă un protocol creat de Microsoft. Este o iterație a protocoalelor anterioare Microsoft și una mult mai sigură în acest sens. Acesta vă oferă unele dintre cele mai bune securități.
 • OpenVPN. Acest lucru este cel mai bun în protocoalele de mai sus și elimină majoritatea defectelor. Se bazează pe SSL / TLS și este un proiect open source, ceea ce înseamnă că este îmbunătățit constant de sute de dezvoltatori. Acesta asigură conexiunea folosind chei care sunt cunoscute numai de cele două părți participante la fiecare capăt al transmisiei. Per total, este cel mai versatil și mai sigur protocol de acolo.

În general, majoritatea VPN-urilor vă permit să selectați protocolul pe care îl utilizați. Cu cât vă conectați protocolul mai sigur (OpenVPN, IKEv2), cu atât va fi mai sigură întreaga sesiune.

Din păcate, nu toate dispozitivele vă vor permite să utilizați toate aceste protocoale. Deoarece majoritatea lor au fost construite de Microsoft, veți putea să le utilizați pe toate computerele Windows. Pentru dispozitivele Apple, veți găsi anumite limitări. De exemplu, L2TP / IPsec este protocolul implicit pentru iPhone. Și Android… ei bine, Android are probleme proprii, la care vom ajunge ulterior.

Noțiuni de bază pentru criptare

Pe scurt, criptarea funcționează de:

 1. Începând cu date simple
 2. Aplicarea unei chei (cod secret) pentru transformarea datelor
 3. Se încheie cu date criptate

Datele criptate pot fi citite doar de cineva cu cheia originală folosită pentru criptarea datelor.

Algoritmii moderni de criptare funcționează pe acest principiu, al doilea pas fiind foarte complex și demn de cercetare la nivel doctoral. Ceea ce trebuie să căutați este ca datele dvs. să fie criptate cu algoritmul AES de cel puțin 128 de biți. Multe dintre VPN-urile de top de acolo depășesc un pas peste acesta și oferă criptare AES-256, inclusiv NordVPN (recenzie), Surfshark (review) și ExpressVPN (review).

VPN-ul dvs. poate fi foarte sigur, dar totul se referă la protocolul de conexiune, mecanismul de criptare utilizat pentru gestionarea informațiilor dvs..

Constrângerile legale și viziunea companiei

(Notă: Nimic din toate acestea nu este un aviz legal. Citiți doar în scopuri de divertisment.)

Toate companiile VPN bune vor face tot ce pot pentru a vă proteja datele, confidențialitatea și securitatea dvs. generală pe web. Rețineți că sunt în continuare supuși legii în jurisdicția în care se află, ceea ce le poate afecta serviciul.

În funcție de legislația locală a țării în care a fost înființată VPN, compania poate fi forțată prin ordin judecătoresc să comunice orice înregistrări pe care le au cu privire la activitatea dvs. - și pot exista acorduri internaționale între țări pentru a partaja informații în aceste cazuri. Dacă faceți suficiente cercetări, este posibil să găsiți un VPN stabilit într-o țară care nu are astfel de acorduri cu țara dvs..

Deci la final, sunteți în siguranță doar cu un VPN, dacă nu numai că este doritor și capabil din punct de vedere tehnic să vă păstreze informațiile în siguranță și în privat, dar și dacă este legal permis. Labordați acest subiect un pic mai pe larg și vă concentrați să răspundeți la întrebarea generală:

Este legal să folosești un VPN?

Ghid pentru incepatori este VPN LegalIntr-un cuvant, da. Dar nu in totdeauna.

În primul rând, VPN ca concept este oarecum nou în „anii legali”, așa că nu toate jurisdicțiile au reușit să țină pasul. Aceasta înseamnă că regulile sunt întunecate și pot fi interpretate în mai multe moduri.

În general, VPN-urile par să fie utilizate în majoritatea țărilor, în special în SUA, Canada, Marea Britanie, restul Europei de Vest. (Important! Ceea ce contează aici este ta locație fizică atunci când utilizați VPN.)

În general, VPN-urile sunt adesea nu e bine in China, Turcia, Irak, Emiratele Arabe Unite, Belarus, Oman, Rusia, Iran, Coreea de Nord și Turkmenistan.

Pentru a afla mai multe despre legalitatea VPN în țara dvs., găsiți legile administrației locale și examinați această resursă aprofundată a noastră, răspunzând dacă o VPN este legală în țara dvs. - trecem peste 190 de țări și vă spunem ce este.

Un VPN mă face online complet anonim?

Ghid pentru incepatori VPN te face anonimIntr-un cuvant, Nu. Dar măsura în care o face este încă impresionantă.

Fără VPN, conexiunea dvs. este complet deschisă, iar ISP-ul dvs., router-ul WiFi cafe, orice server pe parcurs sau o persoană cu instrumentele potrivite vă pot privi datele. Utilizarea unei VPN rezolvă multe dintre aceste probleme criptând transmisia și făcând-o să apară ca și cum serverul în sine creează conexiunea și nu dvs..

Investigați următoarele pentru a ajuta la determinarea gradului de anonimat.

 • Serviciul păstrează jurnalele?
 • Competența în care este stabilită VPN. În unele cazuri, acestea ar putea fi obligate legal să țină înregistrări. Ce se întâmplă când un guvern vine să pună întrebări?
 • Serviciul păstrează înregistrări de plată? Aceste înregistrări includ informații de identificare?
 • Există suficientă criptare și un protocol de conexiune sigur?

Nu orice VPN vă va proteja la fel. Dacă alegeți cu înțelepciune, vă puteți adresa problemelor descrise mai sus. Iată comparația noastră cu cele mai bune VPN-uri de pe piață pentru a vă ajuta.

Politici de logare VPN

Ghid pentru începători Politica de logare VPNJurnalele pe care le păstrează un VPN afectează semnificativ nivelul de anonimat și confidențialitate pe care îl aveți cu serviciul lor. Jurnalele pe care le poate păstra un furnizor includ:

 • activitatea utilizatorului
 • Adrese IP
 • timestamp-uri de conectare / deconectare
 • dispozitive utilizate
 • jurnalele de plată

Orice astfel de jurnale vă fac un pic mai puțin anonim, deoarece IP-ul dvs. poate fi conectat la o anumită sesiune de navigare pe care ați avut-o. Desigur, să vă legați de dvs. personal este foarte dificil, dar totuși un lucru practicabil dacă o anumită agenție este suficient de deliberată.

În general, cu cât sunt mai puține jurnalele pe care furnizorul dvs. le păstrează mai bine, idealul „fără jurnale” este ideal.

Ai grija. Multe servicii afirmă că aveți confidențialitate pe materialul lor de vânzare, dar trebuie să vă uitați la politica lor de confidențialitate pentru a vedea tipărirea lor fină și ce date păstrează efectiv sau vor declara că țara lor nu necesită păstrarea datelor, dar nu le declară politica proprie de păstrare a datelor.

Am făcut cercetările pentru tine. Iată care este marele nostru număr de peste 100 de VPN-uri și politica lor de logare. Verificați-l când alegeți serviciul.

VPN gratuit versus VPN plătit

Ghid pentru începători VPN gratuit vs VPN plătitFuncționarea unui serviciu VPN bun costă bani serioși - servere solide, transfer de date, infrastructură, angajați ș.a. Dacă serviciul este oferit gratuit, luați în considerare ce compromisuri ar fi putut fi făcute. Sunt activități de exploatare din propriile motive? Își afișează propriile reclame? Datele dvs. sunt vândute către o terță parte?

Plata unei VPN nu este o investiție uriașă. Am testat câteva soluții grozave cu cel puțin 3-5 dolari pe lună, ceea ce nu pare mult în schimbul liniștii sufletești și îmbunătățirea vieții private online.

Cât costă un VPN?

Media din 70 de VPN-uri populare este de 4,99 USD pe lună, ceea ce vă spune multe despre ce fel de cheltuială este de obicei. VPN-urile care costă mai mult de 10 dolari sunt neobișnuite și nu există prea multe motive pentru a le cumpăra, deoarece există soluții mai accesibile.

Majoritatea serviciilor acordă reduceri mari dacă sunteți dispus să vă abonați timp de doi-trei ani înainte, în loc să vă reînnoiți abonamentul lunar. De exemplu, NordVPN - un VPN de care ne bucurăm foarte mult - costă 11,95 USD dacă este plătit lunar, dar puteți să planificați planul lor de 3 ani pentru doar 3,49 USD / lună (adică 70% reducere).

Avem aici un tabel de comparație a prețurilor mai aprofundat. Dacă sunteți încurcați în numerar, puteți consulta și cel mai ieftin VPN și cel mai rapid VPN.

Pot folosi un VPN pentru torrenting?

Ghid pentru incepatori Puteti folosi VPN pentru torrentingÎn general, da, dar asta depinde de serviciul specific pe care îl utilizați și, de asemenea, de tipul de lucruri pe care le torrentați.

Torrenting este un nume comun pentru un protocol specific utilizat pentru a transfera date și fișiere pe web, dar nu și tipurile de fișiere reale. Deși, în general, are o presă foarte proastă, este perfect și legal dacă transferați fișierele la care aveți drepturi. Pirateria, pe de altă parte, este complet ilegală indiferent de instrumentele pe care le utilizați pentru a face acest lucru.

Apoi, există propria politică VPN cu privire la torrenting și modul în care este gestionată. Majoritatea soluțiilor VPN de calitate de pe piață vor permite torentarea. Conform cercetărilor noastre, puteți face torent cu toate VPN-urile populare - NordVPN, ExpressVPN, Surfshark, VyprVPN și PIA.

În ceea ce privește aspectul de securitate al torrentingului, totul se referă la politicile VPN cu privire la lucrări precum logarea sau partajarea datelor utilizatorului. În general, dacă un VPN nu ține jurnalele în general, nu le ține pentru activitatea de torrent.

Un alt aspect demn de luat în considerare atunci când alegeți un VPN pentru torrenting este viteza de descărcare pe care serviciul o poate oferi. Desigur, acest tip de informații poate fi greu de găsit; de cele mai multe ori afli doar după ce ai cumpărat VPN. Am făcut câteva testări proprii și pe baza acestuia, vă putem recomanda aceste VPN-uri pentru viteza lor bună de descărcare: NordVPN, ExpressVPN, VyprVPN și PIA.

Pot folosi un VPN pentru a urmări Netflix și Hulu?

Ghid pentru incepatori Puteti folosi VPN pentru Netflixda. Dar la fel ca în majoritatea lucrurilor din această listă, totul se rezumă la VPN-ul specific pe care îl folosești.

Problema cu Netflix în general este că, deși este disponibil acum în peste 130 de țări, nu toate emisiunile sunt distribuite în mod egal.

Datorită acordurilor de licență complicate, care au fost stabilite înainte de marea lansare internațională a Netflix, diverse posturi de televiziune își păstrează drepturile chiar și la unele emisiuni proprii ale Netflix, ceea ce împiedică efectiv Netflix să facă legal aceste emisiuni pe platforma lor.

Lucruri juridice complicate, dar VPN-urile pot ajuta aici.

Modul în care Netflix și Hulu blochează o parte din conținutul lor în anumite părți ale globului se bazează pe filtre de locație. În sensul că, dacă sunteți într-o țară care este interzisă, vi se va interzice.

VPN-urile fac acest lucru ușor de remediat. Deoarece puteți selecta serverul cu care doriți să vă conectați, tot ce trebuie să faceți pentru a debloca anumite spectacole Netflix este să vă conectați la un server dintr-o țară în care acest spectacol este disponibil. Asta e tot. Avem o postare cuprinzătoare despre cum puteți urmări Netflix printr-un VPN + cele mai bune VPN-uri care vă permit să faceți asta.

Funcționează un VPN pe Android și iOS?

Din nou, acesta este un da.

Multe dintre serviciile VPN de top, de asemenea, vă permit să descărcați aplicații mobile pentru Android sau iOS.

Iată cele mai bune VPN-uri pentru Android: NordVPN, ExpressVPN și Surfshark.

Ambele platforme vă permit să configurați o conexiune VPN destul de ușor. De exemplu, pe iPhone, puteți face asta în Setări → General → VPN.

Cu toate cele spuse, fiți atenți dacă sunteți tentat de oricare dintre aplicațiile VPN gratuite pentru Android sau iOS. Au fost efectuate cercetări realizate de o echipă de specialiști (de la Data61 a CSIRO, de la Universitatea din Noua Țara Galilor de Sud, de la Institutul Internațional de Informatică și de la Universitatea din California Berkeley), care traversează peste 280 de aplicații Android gratuite care utilizează permisiuni VPN Android. Cercetările dezvăluie că 38% dintre aceste aplicații includ malware, 84% scurg traficul utilizatorilor și 75% folosesc bibliotecile de urmărire. Deci există. De asemenea, am făcut propriul test de permisiuni VPN aici.

Funcționează un VPN pe Kodi / SmartTV?

Televizoarele inteligente și casetele Kodi sunt încă mai multe lucruri care necesită conectare la internet în direct pentru a vă oferi bunătățile lor. Și cu asta, o VPN vă poate ajuta să păstrați aceste fluxuri private, astfel încât doar dvs. și serviciul în sine știți ce urmăriți.

Există două moduri în care puteți activa o conexiune VPN pe televizorul dvs. inteligent:

 • configurați-l pe dispozitivul în sine,
 • configurați-l chiar pe router - protejați în mod eficient întreaga rețea de domiciliu și tot ceea ce este conectat la aceasta (vom acoperi acest lucru în următoarea secțiune de mai jos).

Să ne concentrăm pe primele aici. În general, multe dintre VPN-urile de calitate vin cu posibilitatea de a le configura chiar pe televizorul dvs. inteligent. De exemplu, NordVPN - care este unul dintre VPN-urile noastre recomandate - vine cu o aplicație pentru Android TV și, de asemenea, cu instrucțiuni detaliate pentru Kodi / OpenELEC și Apple TV. Alte VPN-uri de pe piață vă oferă opțiuni similare.

Unele dintre rețelele care acceptă dispozitive și cutii inteligente TV: NordVPN, Surfshark, ExpressVPN.

NordVPN are o postare excelentă pe blog despre cum poți viziona filme pe Kodi.

Cum instalez un VPN pe routerul meu?

Beginnersguide Cum se instalează VPN pe router este cel mai bun mod de a vă asigura că tot ceea ce este conectat la acel router este pus printr-o conexiune VPN sigură. În acel scenariu, nu mai trebuie să instalați aplicații individuale pe dispozitivele mobile, laptopuri, televizoare inteligente sau orice altceva cu acces web.

În primul rând, asigurați-vă că routerul dvs. este compatibil cu VPN-urile. Acest lucru poate fi realizat pe site-ul web al producătorului care a produs routerul. Adesea, majoritatea FlashRouters-urilor de tip DD-WRT și Tomato sunt compatibile cu VPN-urile.

De exemplu, iată cum puteți face acest lucru dacă sunteți cu NordVPN, și aici, ExpressVPN și PIA. Avem, de asemenea, un exemplu de demonstrație a modului în care se face pe majoritatea routerelor DD-WRT de pe această pagină (aproape de jos).

Instalarea este simplă și presupune să vă conectați la router și apoi să completați câteva formulare standard - nimic din ceea ce nu veți putea gestiona.

VPN & Tor - Cum să le folosesc împreună

Chiar dacă Tor și VPN sunt fundamental diferite, ele pot fi folosite în continuare pentru securitate maximă și confidențialitate online.

 • Tor vă oferă posibilitatea de a accesa web-ul dirijându-vă conexiunea printr-un număr de noduri aleatorii, în timp ce criptați conexiunea în fiecare etapă.
 • VPN vă oferă acces la un server simultan.

Natura este, în principiu, un pic diferită și, prin urmare, nu putem spune lucruri precum „Tor sau VPN este mai bună decât cealaltă.” Am vorbit despre diferențele dintre Tor și VPN în detaliu pe acest site, deja, nu ezitați să vizitați acea postare pentru a obține imaginea completă.

Unul dintre lucrurile bune despre Tor este că îl puteți utiliza 100% gratuit și nu există limitări încorporate la versiunea gratuită. Tot ce trebuie să faceți este să apucați browserul web oficial Tor. După ce îl aveți, trebuie doar să îl declanșați ca browserul dvs. Chrome sau Firefox standard, faceți clic pe butonul de conectare și sunteți activat.

Cum să vă combinați VPN și Tor:

 1. Activați conexiunea VPN în mod normal. În acest moment, tot ceea ce implică comunicarea cu web-ul trece prin VPN-ul tău.
 2. Deschide browserul Tor și conectează-te cu Tor.

În această etapă, aveți conexiunea VPN și browserul Tor care rulează în același timp. Principalul dezavantaj al unei astfel de configurații este că va fi mult mai lent decât conexiunea dvs. standard, numai VPN. Tor singur încetinește în mod vizibil experiența dvs., iar atunci când este combinată cu un VPN, rezultatele pot fi și mai dramatice. Pe partea de plus, îți oferă o confidențialitate super, ceea ce este un plus uriaș.

IP Scurgeri și Comutatoare Ucide

Kill Switch

Ghidul începătorilor IP Leaks și KILL Switch

Un switch switch este o caracteristică care îți omoară automat accesul la internet dacă conexiunea sigură criptată ar trebui să scadă vreodată. Dacă există probleme legate de conectivitate, întrerupătorul de declanșare va declanșa și va bloca toată activitatea până când se va întoarce conexiunea sigură.

Dacă VPN-ul dvs. nu are un comutator de oprire și apare o problemă de conectivitate, este posibil ca dispozitivul dvs. să încerce să restabilească conexiunea standard, neprotejată, expunând astfel ceea ce ați făcut până la acel moment..

Conform cercetărilor noastre, următoarele VPN-uri au un comutator de ucidere: NordVPN, Surfshark, ExpressVPN, PIA.

Scurgeri IP

Scurgerile IP sunt o vulnerabilitate cunoscută cu unele configurații pe care oamenii le folosesc pentru a accesa web-ul. Nu este în totalitate o problemă VPN în centrul său.

Scurgeri IP se pot întâmpla atunci când VPN-ul dvs. nu reușește să ascundă IP-ul dvs. real în timp ce navigați pe web. De exemplu, doriți să accesați un spectacol geo-restricționat pe Netflix, deci schimbați serverul într-o țară aprobată și reîncărcați pagina. Atunci îți dai seama că conținutul este încă blocat. Acest lucru înseamnă că s-ar putea să fi scurs doar IP-ul dvs. real.

Cele mai bune VPN-uri au toate scripturi inteligente programate în aplicațiile lor pentru a minimiza acest risc. După cum am menționat, scurgerea dvs. IP nu este întotdeauna vina VPN-ului. Uneori, vinovați configurația computerului și numeroasele aplicații din interior. Chiar și browserul pe care îl utilizați și suplimentele instalate în el pot provoca scurgeri IP.

Când să utilizați o VPN

Există o serie de motive întemeiate pentru a utiliza o VPN:

 • Vă criptează activitatea pe web.
 • Îți ascunde activitatea de orice persoană care ar putea fi interesată de ea.
 • Vă ascunde locația, permițându-vă să accesați conținut geo-blocat (de exemplu, pe Netflix și alte site-uri).
 • Te face mai anonim pe web.
 • Vă ajută să mențineți conexiunea protejată atunci când utilizați un hotspot WiFi public.

În general, utilizați un VPN dacă confidențialitatea, securitatea și anonimatul dvs. sunt importante pentru dvs.. Aproximativ 3-5 dolari pe lună este un preț mic de plătit pentru toate acestea.

Când nu folosiți o VPN

Oricât de previzibil ar putea suna, nu vedem cu adevărat niciun motiv bun pentru a nu utiliza o VPN dacă vă luați în serios securitatea și confidențialitatea online (aici sunt 7 motive principale pentru care să utilizați o VPN).

VPN-urile sunt incredibil de utile ca un alt strat de securitate pe partea de sus a protocoalelor SSL de pe site-uri web, au un program antivirus bun, nu descarcă software-ul umbrit, nu împărtășesc prea multe informații private pe social media și așa mai departe. În general, acestea sunt următorul tău pas către utilizarea webului mai conștient și cu măsurile de precauție stabilite.

Nu există prea multe dezavantaje ale acestora. Poate singura fiind că conexiunea dvs. poate uneori încetini. La urma urmei, vă orientați datele printr-un server suplimentar.

Tu ce crezi? Ești convins de ideea unui VPN și te gândești să obții unul? Aruncați o privire la recențele noastre abundente care compară peste 70 de VPN-uri populare.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me