19 pași pentru a vă proteja confidențialitatea online în 2018

confidențialitate și securitate


Confidențialitatea online este un subiect care crește în importanță la fiecare an.

Cu tot mai multe servicii web, aplicații conectate și chiar dispozitive de asistență la domiciliu care câștigă în popularitate, acum este mai crucial ca niciodată să înțelegeți care sunt pericolele pentru confidențialitatea dvs. online și cum să o protejați în mod conștient.

Iată 19 pași acționabili pentru a vă ajuta să rămâneți anonim pe internet și să vă protejați confidențialitatea online. Nu sunt necesare cunoștințe de computer sofisticate.

Pași pentru a vă proteja confidențialitatea online:

 • Luați în considerare utilizarea unui VPN
 • Utilizați modul de confidențialitate / incognito
 • Blocați trackerele de activitate web
 • Utilizați blocante de anunțuri
 • Utilizați aplicații de mesagerie securizate (Semnal sau Telegram)
 • Nu introduceți date importante pe site-urile care nu sunt https
 • Ștergeți-vă cookie-urile în mod regulat
 • Utilizați doar e-mail securizat
 • Verificați permisiunile date aplicațiilor dvs. mobile
 • Actualizați dispozitivul mobil
 • Partajează-ți fișierele
 • Fii atent cu social media
 • Accesați web-ul prin TOR

1. Luați în considerare obținerea unui VPN

În mod normal, conexiunea dvs. la web nu este protejată de nimic. Este doar computerul dvs. care solicită un site web (sau un serviciu sau un tweet etc.) și apoi serverul care vă furnizează site-ul respectiv.

Ceea ce este problematic din punct de vedere al confidențialității online este faptul că o astfel de conexiune este publică, poate fi interceptată și fiecare server care ajută la conectarea pe parcurs poate arunca o privire asupra a ceea ce este transmis. Dacă este un e-mail sensibil (sau ceva în acea natură), atunci nu doriți asta.

Aici intră în joc un VPN. VPN (sau rețea virtuală virtuală) este un serviciu care vă permite să vă conectați la web în siguranță, dirijând conexiunea dvs. printr-un server VPN înainte de a ajunge la destinație.

Iată o vizualizare rapidă a aspectului conexiunii dvs. fără, apoi cu o VPN activată:

ce face un VPN pentru confidențialitatea online

Ceea ce face un VPN de fapt este criptarea conexiunii, astfel încât, chiar dacă cineva o interceptează, informațiile din interior vor fi scramble și imposibil de citit. De fapt, nicio parte interceptantă nu va putea determina de unde vine conexiunea sau despre ce este vorba, oferindu-vă astfel confidențialitate online îmbunătățită.

Deși conceptul poate părea complicat și intimidant la început, VPN-urile moderne sunt de fapt foarte ușor de utilizat și nu necesită abilități tehnice precum configurarea sau rutarea serverului. Tot ce trebuie să faceți este să instalați literalmente VPN-ul ales și să îl activați cu un singur clic.

Avem o comparație a celor mai bune VPN-uri de pe piață chiar aici. Multe dintre soluțiile VPN de top oferă și versiuni pentru dispozitive mobile.

Fii atent cu VPN-urile gratuite

Serviciile VPN sunt minunate. Acest lucru este mai mult decât adevărat. Cu toate acestea, nu în mod universal.

După cum spunea cineva, „dacă nu plătești produsul, atunci ești produsul”. Și asta se referă și mai mult la faptul că avem de-a face cu subiectul confidențialității online. La sfârșitul zilei, nimeni nu dorește ca datele lor să fie compromise sau vândute către un terț doar pentru că nu au reușit să citească amprenta la înscrierea la un serviciu VPN aparent grozav.

2. Utilizați modul de confidențialitate / incognito

Toate versiunile actuale de browsere web, cum ar fi Chrome, Firefox, Opera, au un mod de confidențialitate.

De exemplu, în Chrome, dacă apăsați CMD + SHIFT + N (Mac) sau CTRL + SHIFT + N (Win), veți deschide o nouă filă în modul de confidențialitate. În acest mod, browserul nu stochează deloc date din sesiunea curentă. Aceasta înseamnă că nu există istoric web, fără cache web, fără cookie-uri, nimic deloc.

mod incognito

Utilizați acest mod ori de câte ori faceți orice ați prefera, rămâne privat și nu puteți fi preluat la o dată ulterioară pe dispozitivul pe care îl utilizați.

In orice caz! Să lămurim că modurile de confidențialitate nu fac conexiunea mai sigură în niciun fel. Acestea îl fac doar privat în raport cu propriul dispozitiv - adică îl fac privat doar pe finalul tău.

(Modurile de confidențialitate sunt disponibile și în browserele mobile.)

3. Blocați trackerele de activitate web

Principala problemă de confidențialitate online cu web-ul modern este că, în principiu, sunteți urmăriți oriunde mergeți.

Și nu este vorba doar de reclame. Practic, fiecare site web pe care îl accesați va încerca să vă urmărească activitatea în mai multe maniere diferite. Numai pentru a numi câteva:

 • Analiza traficului - utilizate în mod obișnuit de majoritatea site-urilor web pentru a înțelege mai bine audiența lor, de unde provin, ce dispozitive folosesc, cât timp petrec pe site-ul web, cu ce sub-pagini interacționează și curând.
 • Locatia curenta - frecvent utilizate de widget-urile funcționale, cum ar fi widget-urile meteo, „evenimente apropiate” și așa mai departe. Dar, de asemenea, utilizat pentru urmărirea generală și analiza datelor.
 • Social media - obișnuit să vă arate activitatea oamenilor în raport cu pagina sau articolul pe care îl citiți. Un exemplu specific în acest sens este pixelul Facebook:
 • Pixel Facebook - acestea sunt menite să vă conecteze activitatea cu profilul dvs. de Facebook, oferind astfel Facebook o mai bună înțelegere a comportamentului dvs. și a ceea ce trebuie să afișați în fluxul dvs. de știri (inclusiv care sunt cele mai probabile anunțuri).
 • Următoarele media - de exemplu, dacă există un videoclip YouTube pe pagină, acel bloc video este conectat la cealaltă activitate YouTube, având astfel un impact asupra tipurilor de videoclipuri pe care YouTube vă poate recomanda în continuare..

Toate aceste trackere pot face site-urile web mai lente și în general mai puțin sigure de utilizat.

Una dintre soluțiile viabile este utilizarea unui instrument precum Ghostery. Este gratuit și are versiuni pentru toate browserele web importante. Instalarea este simplă și practic începe să funcționeze chiar din cutie.

Setări fantome

4. Utilizați blocante de anunțuri

Diverse surse (de exemplu, 1, 2) indică faptul că Google difuzează în jur de 29 de miliarde de reclame în fiecare zi.

Dar acesta este doar Google. Dar Facebook? Ce zici de toate inventarele de anunțuri interne gestionate chiar de către webmasteri, fără o rețea publicitară între ele? Nu este nejustificat să estimăm că numărul total poate crește până la 60 de miliarde.

În termeni simpli, reclamele sunt peste tot. Dar singura lor existență nu este problematică din punct de vedere al confidențialității online.

Ceea ce este problematic este că reclamele nu sunt „cutii negre închise”. Este exact invers - ei iau o mulțime de date, „ascultă” ceea ce faci și iau notă la fiecare clic și la fiecare acțiune pe care o faci. Datele respective pot fi apoi folosite pentru a vă urmări pe web și pentru a vă oferi anunțuri și mai direcționate data viitoare.

Toate cele de mai sus sunt practici comune de piață. Nu este ilegal să faci nimic. De fapt, toți acei algoritmi de urmărire sunt considerați deștepți pentru cât de eficienți sunt.

Dar apoi există și cealaltă parte a monedei. Unele anunțuri merg chiar mai departe și încearcă să-ți infecteze computerul cu malware, să te păcălească să instalezi software-ul nesigur sau să încerci să obții clicuri accidentale, ascunzând faptul că sunt anunțuri în primul rând (înlocuind designul site-ului pe care sunt).

Cea mai bună soluție pentru a nu fi afectat de nimic este să blochezi pur și simplu anunțurile. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin instalarea unei extensii de blocare a anunțurilor în browser. O astfel de extensie va bloca orice anunț și va împiedica afișarea acestuia. Blocatorii de anunțuri funcționează de obicei în casetă fără configurare necesară.

 • Pentru Chrome: Adblock Plus, uBlock Origin, AdBlock.
 • Pentru Opera: Opera Ad Blocker, Adblock Plus, uBlock Origin.

5. Folosiți Semnal sau Telegram pentru mesagerie

Nu toate comunicările online sunt protejate în egală măsură sau protejează suficient confidențialitatea online.

De exemplu, e-mailul în sine nu este cea mai privată formă de comunicare din cauza tuturor straturilor de conexiune și a diferitelor servere care participă pentru a trimite e-mailul la destinația sa..

Utilizarea de soluții precum Facebook Messenger sau mesaje directe pe Twitter ridică alte probleme de confidențialitate legate de agendele corporațiilor și de modalitățile de gestionare a datelor utilizatorilor. Nu a fost atât de mult timp în urmă când am auzit despre 32 de milioane de parole Twitter care ar putea fi hacked și scăpate, de exemplu.

O soluție mult mai bună este să folosești alte instrumente pentru comunicarea întâmplătoare și chiar conversațiile sensibile. Instrumente precum Signal și Telegram, chiar dacă par un lucru pe care vărul tău mai tânăr l-ar putea folosi, sunt, de fapt, de vârf atunci când vine vorba de a vă asigura că orice s-a spus prin intermediul liniilor de comunicare ale instrumentului rămâne privat..

Atât Signal cât și Telegram folosesc criptare end-to-end. Ei vin chiar și cu mai multe aplicații pentru mobil și desktop.

Mai mult decât atât, ambele aplicații permit acum și apelurile vocale, care prezintă o alternativă mult mai sigură și mai privată la apelurile telefonice clasice.

6. Nu introduceți date personale sensibile pe site-urile care nu sunt HTTP

În termeni simpli, HTTPS este versiunea sigură a HTTP - protocolul standard care este utilizat pentru a trimite date între browserul dvs. web și site-ul pe care îl citiți.

Verificarea dacă sunteți conectat la un site web prin HTTPS este foarte simplu. Tot ce trebuie să faceți este să aruncați o privire la bara de adrese a browserului dvs. și să observați dacă adresa începe cu https: // plus dacă există o pictogramă verde lacat. Ca astfel:

paypal (https securizat)

Important de reținut aici este să nu introduceți niciodată informații sensibile pe site-urile web care nu au HTTPS activat. Aceasta include lucruri precum informațiile cardului dvs. de credit, numerele de securitate socială, informațiile despre adresă sau orice altceva pe care nu doriți să le fi compromis.

Din păcate, nu există „o soluție” pe care o puteți face dacă un anumit site web nu are HTTPS. Pur și simplu trebuie să evitați site-urile web de genul acesta.

7. Ștergeți cookie-urile în mod regulat

Cookie-urile sunt un termen popular pe web, dar foarte puțini își dau seama ce sunt de fapt. Tehnic vorbind, cookie-urile sunt destul de simple. Sunt doar mici fișiere text care sunt păstrate pe computer (și pe dispozitivele mobile). Stochează mici pachete de informații legate de activitatea dvs. personală în legătură cu un anumit site web.

Cea mai clasică utilizare a unui cookie este să vă menținem conectat la un anumit site web și să nu vă forțeze să vă reintroduceți datele de acreditare de fiecare dată când reveniți. Dar cookie-urile pot merge mult mai departe de atât.

În aceste zile, acestea sunt de obicei utilizate pentru a stoca articolele din coșul de cumpărături (în cazul în care decideți să abandonați coșul, dar apoi reveniți pe site ulterior și să continuați cumpărăturile) sau pentru a urmări conținutul pe care l-ați citit anterior site-ul (ajutând astfel cu sugestiile de conținut viitoare). Acestea sunt doar două dintre zeci de posibilități.

Cookie-urile sunt poate imposibil de evitat în întregime. Dacă le dezactivați cu totul, faceți în mod efectiv aproape imposibil să utilizați site-uri precum Facebook, Twitter, majoritatea magazinelor de comerț electronic sau alte servicii în care este necesară autentificarea.

Totuși, ce poți face, este cel puțin să ștergi cookie-urile din când în când. Acest lucru vă poate ajuta să mențineți browserul curat și, de asemenea, să nu lăsați unele site-uri să profite de cookie-urile mai vechi pe care le-au configurat, chiar și acum câteva luni, ceea ce face mai dificil să vă urmăriți obiceiurile online.

 • Iată cum puteți șterge cookie-urile în Chrome, Firefox, Opera.

8. Folosiți doar un e-mail securizat

Așa cum am spus mai sus atunci când discutăm mesageri online (în numărul 6), e-mailul nu este cea mai sigură formă de comunicare online. Pe de altă parte, este greu să ne imaginăm viața fără e-mail în întregime, așa că, în anumite situații, trebuie doar să mușcăm glonțul și să folosim oricum e-mailul.

Cu toate acestea, mai există lucruri pe care le putem face pentru a fi mai sigur.

În primul rând, puteți să vă luați la revedere de la soluții de e-mail gratuite, cum ar fi Gmail sau Outlook.com, și în schimb optați pentru una premium. Una dintre alternative viabile în acest domeniu este serviciul securizat de e-mail Tutanota care vine cu o cutie poștală criptată complet.

În afară de aceasta, puteți încerca să adăugați un alt strat de criptare în partea de sus a căsuței de e-mail gratuite existente. De exemplu, dacă utilizați Gmail, puteți obține aceste extensii Chrome, care vor permite criptarea end-to-end a mesajelor dvs., precum și a fișierelor atașate. Acest tip de criptare vă asigură că conversația dvs. rămâne privată.

Citiți mai multe despre e-mailuri anonime.

9. Examinați permisiunile date aplicațiilor dvs. mobile

Fiecare aplicație pe care o aveți pe iPhone, iPad sau dispozitivul Android necesită un anumit set de permisiuni pentru a-și livra funcționalitatea. Uneori, însă, anumite aplicații devin prea exigente în acest departament, solicitând accesul la mai mult decât pare necesar pentru ca aplicația să funcționeze.

Dacă v-ați surprins vreodată „De ce are nevoie de o aplicație rețetă accesul la locația mea tot timpul?”, Atunci știți despre ce vorbim.

Ce trebuie să faceți din când în când este să parcurgeți aplicațiile instalate în prezent și să revizuiți permisiunile care le sunt date. De cele mai multe ori, puteți revoca o parte din aceste permisiuni fără a face aplicația inutilă (cum ar fi exemplul aplicației pentru rețete).

Pe iPhone, puteți face asta accesând Setări, derulând în partea de jos și apoi parcurgând fiecare aplicație una câte una.

permisiunile aplicatiei

10. Actualizați la un dispozitiv mobil mai nou

Se pare că în fiecare an companii precum Apple, Samsung, Google încearcă să ne convingă să cumpărăm cel mai recent smartphone și să le aruncăm pe cele vechi. Firește, rezistăm. Dar nu putem rezista pentru totdeauna. Cel puțin nu dacă nu dorim ca confidențialitatea noastră online să aibă un succes.

Ceea ce trebuie să ne amintim este că dispozitivele mobile moderne sunt computere. La fel ca computerul sau computerul desktop, dar doar puțin mai puțin puternic. Prin urmare, sunt predispuși la diverse amenințări la adresa securității și la fel ca orice alt dispozitiv, necesită actualizări constante pentru a rămâne în siguranță.

Noile dispozitive sunt actualizate constant, astfel încât aceasta nu este nicio problemă. Cele mai vechi, nu atât.

De exemplu, Nexus 7 - un dispozitiv care este încă relativ popular (le puteți cumpăra pe eBay chiar acum) - a încetat să mai primească corecții de securitate după iunie 2015. Aceasta înseamnă că oricine îl folosește a fost lăsat de unul singur și expus noilor amenințări de securitate pentru acum mai bine de doi ani.

Indiferent dacă ne place sau nu, la un moment dat, un dispozitiv nou este inevitabil.

11. Distribuieți fișierele

Cu toate că sună surprinzător, a scăpa de un anumit fișier o dată pentru totdeauna nu este atât de ușor. Pur și simplu mutați-l în coșul de gunoi și apoi goliți-l nu va face acest lucru. Orice fișier eliminat prin această operație standard se poate recupera cu ușurință în întregime.

Acest lucru se datorează modului în care procesul de ștergere a lucrurilor funcționează de fapt. În starea sa de bază, sistemul dvs. de operare va face doar să rețineți că spațiul în care fișierul dvs. a fost „acum este liber”, fără a avea loc ștergerea efectivă. Prin urmare, dacă cineva știe unde să caute, poate să acceseze cu ușurință acel fișier.

O soluție mai sigură este să profitați de un instrument de „mărunțire a fișierelor”. Acestea vă vor permite să eliminați fișierele private, sensibile, de pe hard disk, rescrieți-le de mai multe ori cu seturi aleatoare de date și în modele aleatorii.

 • Pentru Mac, puteți utiliza Dr. Cleaner.
 • Pentru Win, Eraser.

Tocator de fisiere de Dr. Cleaner

12. Fii atent cu social media

Cazul ideal din punct de vedere al confidențialității online ar fi ștergerea contului tău de Facebook în întregime, dar acesta este probabil fără probleme pentru majoritatea oamenilor. Deci, în schimb, cel puțin fiți atenți la ce fel de date partajați cu platforma socială preferată.

O singură dată, nu vă împărtășiți locația cu Facebook tot timpul și cu fiecare actualizare pe care o postați. Au fost mai multe cazuri de locuințe ale oamenilor jefuite după ce au postat actualizări despre acestea aflate în vacanță. De exemplu, trei tâlhari din New Hampshire au scăpat cu mărfurile furate în valoare de 200.000 de dolari după ce s-au spart în 50 de case, toate făcute posibile verificând starea Facebook a victimelor lor în prealabil..

O regulă bună este să nu publicați informații pe care le considerați sensibile din punct de vedere al confidențialității online. Presupunem că toată lumea va vedea următoarea actualizare a stării.

13. Accesați web-ul prin TOR

Tor a obținut o reputație proastă de-a lungul anilor, nu întotdeauna din toate motivele corecte. Tor, ca tehnologie, este un mecanism foarte inteligent care vă permite să rămâneți complet anonimi în timp ce navigați pe web.

Tor (scurt pentru „Onion Router”) vă conectează conexiunea web printr-un număr de noduri înainte de a ajunge la destinație. Din această cauză, nimeni nu este capabil să-l urmărească sau să vadă ce este transmis. În unele aspecte, Tor este similar cu VPN. Principala diferență dintre cele două este că VPN vă conectează printr-un server suplimentar, în timp ce Tor le folosește pe mai multe.

Pentru a începe cu Tor este simplu - tot ce ai nevoie este browser-ul oficial Tor. Există versiuni disponibile pentru toate sistemele majore. După ce l-ați instalat și lansat, puteți stabili o conexiune cu rețeaua Tor printr-un singur clic. În acea etapă, conexiunea dvs. este sigură și anonimă. Iată cum arată browserul:

Browserul TOR

14. Nu folosiți Windows 10 dacă puteți

Windows 10 este notoriu pentru abordarea sa „liberă” în ceea ce privește confidențialitatea online. La configurarea sa implicită, sistemul este setat să partajeze toate informațiile dvs. personale (inclusiv activitatea dvs.) cu Microsoft și chiar cu terți. De asemenea, sincronizează tot istoricul de navigare și alte setări înapoi la serverele Microsoft.

În plus, Cortana - asistentul sistemului - înregistrează toate apăsările de la cheie și ascultă toată activitatea ta.

Dacă acest lucru nu este suficient, Microsoft face, de asemenea, surprinzător de dificil să stabilească lucrurile așa cum ar trebui să fie. Practic, fiecare actualizare consecutivă a sistemului tinde să readucă setările din fabrică, forțându-vă astfel să faceți din nou rezolvările..

La sfârșitul zilei, dacă este o opțiune viabilă pentru dvs., spuneți-vă la revedere pentru Windows 10 în întregime.

15. Luați în considerare să nu utilizați Google

Acest lucru se referă nu numai la principalul motor de căutare Google, ci și la toate celelalte instrumente - Google Analytics, Gmail, Google Apps, Google Drive, etc..

Datorită rețelei sale uriașe și a portofoliului de instrumente, Google știe, practic, tot ce este despre tine. Dacă sunteți confortabil cu acest lucru din punct de vedere al confidențialității online, vă depinde.

Când vine vorba de principalul motor de căutare, DuckDuckGo este o alternativă demnă de luat în seamă, sau chiar Bing (dar apoi ne întoarcem în tabăra Microsoft).

În ceea ce privește lucruri precum Gmail și Google Drive, există mai multe soluții viabile pe web. De exemplu, SpiderOak este o alternativă interesantă pentru Google Drive și Dropbox, care are chiar și aprobarea lui Edward Snowden.

16. Ștergeți probabil Facebook de pe telefon

În ultima perioadă au apărut mai multe povești care descriu pretinsele practici ale „Facebook în ascultare”. Unii oameni raportează îngrijorări legate de aplicația Facebook ascultând conversațiile pe care le susțin prin telefon și apoi sugerează anunțuri pe baza lucrurilor menționate în acele conversații..

După toate probabilitățile, sau cel puțin ne-ar plăcea să credem acest lucru, acest lucru nu este deloc plauzibil - iar Facebook neagă, evident. Cu toate acestea, a scăpa de aplicația Facebook de pe telefonul dvs. sigur nu vă va răni confidențialitatea generală online.

17. Ai nevoie într-adevăr de acel Amazon Echo?

La fel de utile ca acești noi asistenți la domiciliu, ei poartă, de asemenea, unele probleme serioase de confidențialitate online. Cel mai mult, se află într-o stare „mereu pornită, ascultând mereu”.

Ceea ce înseamnă asta este că Alexa ascultă în permanență tot - totul (!) - spui prin casă și o transmite pe internet pe serverele Amazon.

În cele din urmă, nu aveți niciun control asupra modului în care aceste date vor fi utilizate și de către cine. Deși divulgarea completă, Amazon spune că nu vă împărtășesc datele despre Amazon Echo cu terți.

Cu toate acestea, Google Home este poate și mai ostil vieții private. În afară de accesul microfonului (ascultând mereu), vă urmărește și locația și vă poate împărtăși datele în scopuri publicitare cu terți (inclusiv cu alte companii Google).

18. Folosiți mașini virtuale

Mașinile virtuale vă permit să simulați un al doilea computer (unul virtual) în cadrul unei aplicații. Este practic o cutie de nisip. Mașina virtuală poate fi limitată în orice fel ai avea nevoie, de exemplu, cu conexiunea web dezactivată sau cu orice altă parte a sistemului eliminată.

Mașinile virtuale sunt excelente dacă doriți să efectuați o sarcină sensibilă pe computerul dvs., care nu implică neapărat o conexiune web. Sau, cu atât mai mult, când doriți să vă asigurați că conexiunea web nu este disponibilă și că acțiunile dvs. nu sunt înregistrate pentru nicio transmisie viitoare către o terță parte.

Cu alte cuvinte, dacă doriți să deschideți un fișier și trebuie să fiți sigur că nimeni nu se uită peste umăr în timp ce faceți acest lucru, puteți face asta printr-o mașină virtuală. Apoi, după ce ați terminat, puteți șterge mașina virtuală și astfel puteți elimina orice urmă a operației.

Încercați VirtualBox, o soluție populară gratuită care rulează pe Windows, Linux și Mac.

19. Evitați Wi-Fi public

Atât cât toată lumea iubește acele hotspoturi gratuite Starbucks Wi-Fi, ar trebui să fii atent în jurul lor. Sau, mai degrabă, nu poate, dar cu siguranță.

Wi-Fi public ridică o serie de probleme de confidențialitate online:

 • Nu știi niciodată cine rulează hotspot-ul, ce este software-ul, care este configurarea, ce fel de informații sunt înregistrate și așa mai departe.
 • Nu aveți nicio certitudine dacă hotspot-ul pe care îl utilizați nu este un „gemel rău” - un hotspot creat pentru a înlocui rețeaua Wi-Fi autentică pe care intenționați să o utilizați de fapt. De exemplu, să spunem că vedeți o rețea deschisă numită „Starbucks Internet gratuit”, deci decideți să vă conectați. Cu toate acestea, nu aveți cum să spuneți dacă rețeaua respectivă este de fapt cea oficială condusă de cafenea. În esență, oricine are un router mobil poate crea o rețea ca asta și apoi să fure informațiile oricui se conectează la ea. Ascultați primul episod din Hackable - un podcast de McAfee pentru a afla mai multe despre acest lucru (disponibil pe iTunes).
 • Nu puteți fi sigur că utilizarea unei VPN vă va proteja. În majoritatea cazurilor, VPN-urile rezolvă problema, dar dacă aveți de-a face cu o rețea falsă, persoana care o rulează ar putea totuși să vadă ce se întâmplă. În plus, există problema scurgerilor DNS. În termeni simpli, laptopul dvs. poate utiliza în continuare setările sale DNS implicite pentru a vă conecta la web, în ​​loc de serverele VPN sigure. Iată mai multe despre acest subiect.

Ce poti face?

 1. Evitați cu adevărat rețelele Wi-Fi publice dacă doriți să efectuați orice fel de operare sensibilă. Nu accesați platformele bancare online sau orice altceva în care confidențialitatea dvs. este de cea mai mare importanță.
 2. Dacă utilizați Wi-Fi public, utilizați și un VPN. Faceți testul de scurgere DNS disponibil aici pentru a vă asigura că conexiunea este sigură.
 3. Întrebați întotdeauna care este numele exact al rețelei publice cu care doriți să vă conectați - pentru a evita conectarea la un geamăn rău.

Concluzie: Protejarea confidențialității online este simplă

Confidențialitatea online este un subiect care a căpătat importanță din ce în ce mai mare în ultimii doi ani.

În afară de acele lucruri de bază, de bun-simț, pe care fiecare utilizator de web ar trebui să le facă în ceea ce privește confidențialitatea online, există și probleme de reglementări noi și probleme de neutralitate a rețelelor care au apărut destul de recent.

În aceste zile, se pare că nu puteți scăpa cu ușurință de marile corporații care vă urmăresc online, ISP-ul (furnizorul de servicii de internet) care vă înregistrează activitatea online și poate chiar vinde datele către terți (ceea ce este legal în SUA).

În total, acest lucru poate fi înspăimântător. Cu toate acestea, mai există lucruri viabile pe care le puteți face și instrumente pe care le puteți utiliza pentru a vă păstra și proteja confidențialitatea online. Sperăm că lista de mai sus v-a oferit o imagine de ansamblu bună despre ce este posibil și cât de ușor este să efectuați cele mai multe acțiuni. Dar trebuie să fiți deliberat și, de asemenea, să vă examinați optimizările de confidențialitate online din când în când.

Mai multe instrumente utile de confidențialitate online pot fi găsite aici: PrivacyTools.io

Informații de confidențialitate online

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me