17 Sfaturi sigure de navigare pe Internet

Internetul poate fi un loc periculos pentru cei nepăsători. Aterizați pe site-ul web greșit și puteți infecta computerul cu software-ul rău intenționat care vă va fura datele sau le va scama și va cere o răscumpărare pentru returnarea acesteia. Completați un nume de utilizator și o parolă într-un formular fals, iar viața dvs. digitală poate fi transformată în toast.


Oricât de înfricoșător pare acest lucru, dacă ești atent, poți naviga pe rețea cu un grad mare de siguranță.

Navigarea sigură începe cu browserul dvs..

Două dintre cele mai populare moduri de prăbușire a celor care sunt incorecte în browsere sunt prin malware-uri și phishing concepute social.

Aproape o treime dintre utilizatorii de Internet au fost victime ale programelor malware concepute social, potrivit NSS Labs, o organizație de testare independentă. Folosind o formă de înșelăciune, de exemplu, conectarea la un site web necinstit sau deschiderea unui document infectat, actorii răi pot manipula o persoană care să-și otrăvească mașinile cu un software dăunător. Un astfel de software poate compromite sau deteriora hardware-ul sau poate fura informații sensibile sau sensibile. Ransomware este distribuit și în acest fel.

Această formă de malware a înregistrat o creștere sălbatică în ultimele 12 luni. Criptează datele de pe un computer sau telefon infectat, astfel încât proprietarul său să nu-l poată accesa. Apoi, cere proprietarului să plătească o răscumpărare pentru a o face din nou accesibilă.

Phishingul este adesea un preludiu al plantării de programe malware concepute social pe o mașină, dar este folosit și pentru a pune în evidență date sensibile. De exemplu, primiți un e-mail de la banca dvs. care vă solicită numele de utilizator și parola pentru a vă accesa contul. Doar e-mailul nu este de la banca dvs., ci de la un phisher care se maschează ca bancă. Și următorul lucru pe care îl cunoașteți sunt conturile dvs. de verificare și de economii.

NSS observă că 2016 a înregistrat în fiecare lună peste 145.000 de campanii unice de phishing. La fel de frecventă a fost descoperirea a 125.000 de site-uri de tip phishing.

De fapt, situația a devenit atât de alarmantă în rândul întreprinderilor, care a pierdut 2,3 miliarde de dolari în ultimii trei ani în urma escrocherilor de phishing, încât FBI a emis o alertă specială pe această temă.

1. Utilizați / Instalați cel mai sigur browser de internet

Browserele majore oferă protecție împotriva malware-ului și a phishing-ului de inginerie socială, deși unii oferă mai multă protecție decât alții.

De exemplu, în ultimele teste ale browserului NSS, Noul browser Edge al Microsoft a blocat 99% din eșantioanele rău intenționate aruncate la acesta, comparativ cu 85,9% pentru Google Chrome și 78,3% pentru Mozilla Firefox.

Raport NSS (browsere)

(link către raportul NSS)

3 cele mai bune browsere de internet pentru navigare sigură

 1. Microsoft Edge (versiunea 2017)
 2. Google Chrome
 3. Mozilla FireFox

De câțiva ani încoace, Microsoft a încorporat în browserele sale o tehnologie numită SmartScreen URL și filtrarea aplicațiilor pentru reputația.

Tehnologia verifică reputația unei adrese URL înainte de a-i permite descărcarea în browser. Dacă reputația site-ului web este proastă, cum ar fi cazul unui site de tip phishing, veți primi o alertă. Puteți alege apoi să accesați pagina dvs. de pornire, un site web pe care v-ați aflat până acum sau să fiți un diavol și să mergeți pe site-ul web de reputație.

Screeningul similar se întâmplă când încercați să descărcați un fișier de pe un site web discutabil. Browserul va bloca descărcarea.

De asemenea, NSS a descoperit că Edge a fost cel mai rapid să blocheze noile programe malware pentru inginerie socială, care durează doar 10 minute. Comparați acest lucru cu patru ore, 39 de minute pentru Chrome și patru ore, cinci minute pentru Firefox.

De asemenea, a fost cel mai eficient în abordarea vulnerabilităților „zero zile”. Acestea sunt defecte exploatate pentru prima dată într-un atac: 98,7%, comparativ cu 92,8% pentru Chrome și 78,3% pentru Firefox.

2. Personalizați-vă Setările de securitate

Puteți, de asemenea, să faceți un browser mai sigur personalizându-l prin meniul de preferințe sau setări. Totuși, potrivirea cu setările poate crea inconveniente.

De exemplu, oprirea funcțiilor precum „pentru completarea automată„, Care completează automat formularele pe paginile web, iar stocarea cu parolă împiedică fișierele să stocheze date gata pentru ca oricine să-ți hackheze sistemul să-l extragă.

Pe de altă parte, completarea manuală a formularelor și introducerea numelor de utilizator și a parolelor poate fi o povară.

Dezactivarea altor funcții poate reduce „suprafața de atac”, locurile disponibile pentru intrusi pentru a vă ataca sistemul, dar vă pot reduce și plăcerea de a naviga. Oprind "fursecuri,”De exemplu, vă poate îmbunătăți confidențialitatea. Problema este că există o mulțime de site-uri web care nu-ți vor servi paginile web dacă nu ai cookie-uri activate. Același lucru este valabil și pentru activarea plug-in-urilor, JavaScript și, într-o măsură mai mică, Java.

O opțiune pe care ar trebui să o porniți cu siguranță este însă „blochează ferestrele pop-up”Pentru a preveni apariția de reclame neplăcute pe paginile web pe care le vizitați. Și dacă browser-ul îl acceptă, alegeți trimiterea cererilor „Nu urmăriți” cu opțiunea dvs. de trafic de navigare pentru a împiedica marketerii să nu se uite pe călătoriile dvs. net.

Iată ghiduri pas cu pas pentru securizarea browserelor dvs. (adică pentru a le face mai puțin vulnerabile).

 • Ghidul Microsoft IE (HowToGeek)
 • Ghidul Google Chrome (TechRepublic)
 • Ghidul Mozilla FireFox

Ca în cazul oricărui software, doriți întotdeauna să vă asigurați că browserul dvs. este la curent cu cele mai recente actualizări și patch-uri. De multe ori aceste patch-uri sunt create pentru a rezolva noile defecte de securitate găsite în software. Menținerea curentului browserului este mai puțin o problemă decât a fost pentru că acum actualizările sunt adesea automatizate.

3. Utilizați opțiuni Manager Manager (nu opțiuni „Completare automată”)

Lângă browserul dvs., un bun manager de parole a devenit aproape esențial pentru navigarea sigură. Mai ales după ce dezactivați opțiunile „amintiți-vă parolele și completați formularele” din browserul dvs..

Caracteristicile pot varia de la manager la manager, dar toate au un lucru în comun:

Ei își aduc aminte de acreditările dvs. - nume de utilizator și parolă - pentru un site web și le completează atunci când aterizați pe pagina sa de conectare.

managerii de parole

Acest lucru vă permite să creați credențiale unice și sigure pentru fiecare site web care le dorește, fără a fi necesar să le angajați în memorie. Aveți nevoie doar de o singură parolă: parola principală pentru accesarea managerului de parole.

Mii, uneori milioane, de parole devin compromise în fiecare zi, astfel încât administratorii de parole vă pot ajuta să evitați efectul domino care apare atunci când reutilizați parolele. Hoții cu credințe pot lua un set de acreditări furate și le pot conecta la mii de site-uri web prin tehnici de automatizare. Acest lucru a făcut ca acestea să poată sparge fiecare site în care v-ați refolosit parola. Utilizarea parolelor unice reduce daunele care pot fi făcute cu o singură parolă.

Iată 3 cei mai populari manageri de parole din 2017

 1. 1PassWord (2,99 USD / lună)
 2. KeePass (FREE)
 3. LastPass (GRATUIT)

În timp ce introduceți ceva nou în fluxul web s-ar putea să nu vi se pară atrăgător, managerii de parole sunt relativ discordanți după instalare. Majoritatea se instalează într-un browser la alegere ca plug-in. Acolo vă vor urmări călătoriile din spațiul cibernetic. Dacă sunteți nou pe un site web, programul vă va ajuta să creați date de acreditare pentru acesta. Dacă ați fost anterior pe site, software-ul va completa automat informațiile de conectare. Ba mai mult, majoritatea managerilor vor crea, de asemenea, o listă de site-uri pentru care au conectat stocate care pot fi accesate rapid din bara de instrumente a browserului dvs..

4. Folosiți Creativitate atunci când vă creați parolele

Dacă amintirea multor parole este o mare sarcină, atunci crearea parolelor este la fel de impozabilă. Managerii de parole pot automatiza asta și pentru dvs. Puteți să le spuneți să creeze o parolă sigură pentru dvs. și este făcută într-o clipă.

În unii manageri puteți personaliza chiar și parolele pe care le creează.

Puteți crea o parolă pe o anumită lungime. Lungimea recomandată este de 16 caractere. Dar acest lucru poate fi prea lung pentru unele site-uri web. Vrei să fie pronunțat atunci când folosești numere, litere majuscule și caractere speciale. Sau dacă excludeți caractere similare precum 1 și l sau O și 0.

Dacă mergeți la școala veche și creați parole într-un formular de mână, un manager de parole vă poate ajuta și acolo. Îți va spune dacă creația ta este sigură sau dacă ai folosit deja parola în altă parte.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui manager de parole este faptul că majoritatea lucrează pe platforme. Indiferent dacă lucrați pe telefon, tabletă, laptop sau desktop, aveți întotdeauna acces la datele de acreditare. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că nu trebuie să tastați o parolă sigură precum F * t5pWU397% 6QvAk7K9W pe o tastatură a smartphone-ului.

Mai mult, cu informații sincronizate pe platforme, dispozitivele dvs. vor face o actualizare automată atunci când vă schimbați datele de acreditare sau adăugați altele noi.

5. Ascundeți-vă IP-ul cu un VPN

Dacă aveți un browser securizat și un manager de parole vă va oferi o măsură de securitate pe măsură ce parcurgeți Web-ul, dar dacă doriți să vă asigurați siguranța, vă gândiți să utilizați un serviciu de rețea virtuală virtuală.

Serviciile VPN vă protejează conexiunea la Internet prin criptarea datelor din conexiune și se ascund unde vă conectați la rețea, care vă protejează confidențialitatea.

Criptarea conexiunii la Internet este deosebit de importantă atunci când lucrați mai departe rețele Wi-Fi nesigure, cum ar fi cele găsite în locuri publice precum aeroporturi, hoteluri și restaurante. Rețelele respective nu sunt sigure, deoarece este destul de ușor pentru un amator să intercepteze traficul cu un instrument software numit sniffer. Cu o conexiune criptată, totuși, amatorii de captare a datelor vor vedea doar gunoi.

Când vă conectați la serviciul VPN la care vă abonați, vă maschează identitatea pe Net. Aceasta înseamnă că Furnizorul de servicii Internet nu vă va putea urmări mișcările online. Guvernul dvs. va avea, de asemenea, o perioadă mai dificilă pentru a vă relaxa. Și site-urile care vă vor recunoaște, cum ar fi banca dvs., nu vor ști cine sunteți și vă vor cere să vă autentificați.

Există unele probleme pentru a utiliza un VPN, motiv pentru care, de obicei, doar persoanele cu o nevoie suplimentară de confidențialitate le folosesc. De exemplu, acestea pot încetini experiența dvs. pe Internet, deoarece este posibil ca traficul dvs. să facă mai multe hamei pentru a ajunge din punctul A în punctul B decât ar fi avut dacă nu utilizați o VPN.

Mai mult, probabil că serverele unui serviciu VPN vor fi localizate în întreaga lume. Acest lucru poate crea probleme dacă utilizați servicii de streaming care au restricții regionale, cum ar fi Netflix și YouTube. Dacă sunteți conectat la un server VPN din Tokyo, atunci la serviciul de streaming se pare că sunteți la Tokyo și nu la domiciliu sau la birou.

Furnizorii VPN își oferă serviciile atât în ​​abonament, cât și în oferte gratuite. Problema serviciilor gratuite este că trebuie să-și facă banii într-un fel. Cel mai adesea, înseamnă că vindeți datele către marketing. Așadar, dacă protejarea vieții private este la fel de importantă precum protejarea comunicării dvs., este posibil să doriți să evitați VPN-urile gratuite.

O excepție de la această regulă este însă cea mai recentă versiune a browserului Opera. Are servicii VPN gratuite încorporate în el. Deși Opera de bază utilizează același nucleu al browserului ca Chrome Google, este posibil ca unele site-uri să nu recunoască Opera. În plus, proxy-urile VPN ale Operei pot fi blocate și pe anumite site-uri web, cum ar fi Netflix.

În caz contrar, VPN-ul Operei va face ceea ce se așteaptă de la un VPN. Acesta va înlocui adresa dvs. IP cu o adresă IP virtuală pentru a împiedica urmăritorii net. Acesta vă va permite să accesați site-uri web blocate de firewall sau de o organizație precum o școală sau o companie. Și poate proteja sesiunile la spoturile Wi-Fi publice.

Cele mai bune alegeri pentru VPN

 1. ExpressVPN - Citiți recenzia
 2. NordVPN - Citiți recenzia
 3. CyberGhost - Citiți recenzia
 4. PureVPN - Citiți recenzia

P.S. Iată o listă completă a celor mai bune servicii VPN (actualizate pentru 2018)

6. Confirmarea securității site-ului (https vs. http)

O modalitate de a determina dacă un site este de încredere este dacă are un lacăt verde pe bara de adrese a browserului.

Nu numai că asta înseamnă că traficul dintre dvs. și site este criptat, dar că proprietatea domeniului a fost validată. Deși validarea domeniului este utilă, nu spune nimic despre legitimitatea proprietarului.

Există un alt nivel de validare pentru cel numit validare extinsă. Organizațiile trebuie să-și dovedească identitatea și legitimitatea lor ca afacere înainte de a obține validarea EV. Aceasta apare ca o bară de adrese verde și se blochează în browser.

Chrome HTTP nu este securizat

Chiar dacă sunteți riguros în ceea ce privește igiena de securitate bună, anumite informații personale pe care le-ați încărcat pe internet în timpul vieții dvs. digitale ar putea cădea în mâinile greșite. Dacă este o adresă de e-mail care face parte dintr-o încălcare a datelor, puteți obține o notificare automată prin intermediul unui serviciu gratuit oferit de site-ul web de monitorizare a încălcării.

Este, de asemenea, o idee bună să activați orice alerte oferite de furnizorii dvs. de carduri de credit și bănci. Aceste alerte vă vor ține la curent cu diverse tipuri de activități în conturile respective. Apoi, în caz de compromis, puteți răspunde simultan situației.

7. E-mailuri de phishing și sfaturi pentru a le evita

Exemplu de phishingFără îndoială, credeți că știți să localizați un e-mail de tip phishing. Dar tu?

E-mailurile de tip phishing obțin o rată medie de clic de aproximativ 10 la sută sau mai mare, potrivit unui raport publicat luna trecută de Wombat Security Technologies.

Și sunt mulți dintre ei. Dacă nu faceți clic pe unul, este posibil să faceți clic pe următorul.

Diligent a publicat recent rezultatele unui sondaj cu privire la ce e-mailuri de tip phishing au fost cel mai probabil să facă clic pe persoane.

Peste 68 la sută dintre oameni ar face clic pe un e-mail dacă ar părea că ar veni de la cineva pe care îl cunosc. Și 61 la sută ar face clic pe un e-mail care se referea la rețelele de socializare, cum ar fi unul care a spus „Ați văzut această poză a dvs.? LAUGH OUT LOUD."

Oamenii care au primit un e-mail care arăta ca o invitație pentru a accesa un fișier partajat pe un serviciu precum Dropbox au făcut clic pe acesta 38% din timp.

Alte e-mailuri de tip phishing de succes au fost cele care le-au spus utilizatorilor că trebuie să facă ceva. Instrucțiuni / informații precum:

 • Necesarul de a-și asigura contul
 • Aveți nevoie de o nouă conectare la rețelele de socializare
 • Prezentați o înfățișare în instanță - avizul de judecată este în atașament
 • S-a datorat o restituire a impozitului

Potrivit Diligent, 156 milioane de e-mailuri de tip phishing sunt trimise în fiecare zi, iar 16 milioane dintre ele nu sunt detectate de filtrele de spam.

Ce se întâmplă dacă faceți clic pe link sau dacă deschideți atașamentul? Vei primi malware.

Mai mult de 90 la sută dintre e-mailurile de tip phishing poartă ransomware. Acestea sunt programe care vă infectează computerul și criptați toate fișierele. Apoi, hackerii vă roagă să le trimiteți bani pentru a vă recupera fișierele, dar nu există nicio garanție că își vor respecta promisiunea. Ei bine, sunt criminali până la urmă!

Anul trecut, hackerii ransomware au luat peste 1 miliard de dolari de la victime.

De asemenea, vă puteți infecta cu malware care spionează tot ceea ce faceți, inclusiv parolele pe care le introduceți pe site-ul dvs. bancar online. Alt malware preia computerul și îl folosește pentru a trimite mai mult spam. Acest lucru încetinește calculatorul dvs. cu potențialul de a vă confrunta cu furnizorul de servicii de internet.

Sfaturi pentru recunoașterea phishingului
 • Greșeli de ortografie sau de gramatică. Companiile reale angajează editori de copii pentru a-și verifica e-mailurile înainte de a ieși.
 • Nu vă folosește numele.
 • Este de la cineva pe care nu îl cunoașteți sau se referă la o tranzacție care nu vă este cunoscută.
 • Vă solicită informațiile personale.
 • Pare prea bine să fie adevărat. Sau prea rău ca să fie adevărat.
 • Tonul este urgent sau chiar amenințător.
 • Adresa de retur a e-mailului sau adresa URL a linkului nu arată corect. De exemplu, în loc să vă ducă pe MyBank.com, merge la MyBank-this-is-real-we-swear.com.
 • Îți cere bani sau o donație.
 • Este cât se poate de vag și vrea să dai clic pe un link sau să descarci un fișier pentru a afla mai multe.

Odată cu creșterea constantă a criminalității cibernetice și înșelătorie online, oamenii pierd miliarde și multe persoane și-au pierdut identitatea.

Acest ghid vă va ajuta să evitați următoarele:

 • Furt de identitate
 • Fraude cu cardul de credit
 • Phishing Emails
 • și altele.

Am evidențiat 14 modalități de a vă asigura că activitatea dvs. online este super securizată. La sfârșitul articolului, am examinat unii experți din industria IT care oferă o perspectivă bună asupra viitorului.

8. Descărcați software-ul din surse de încredere

Software de încredereInternetul este nemaipomenit cu diferite tipuri de software pe care le puteți descărca și instala pe computer. Ține minte că nu toate descărcările sunt la fel de de încredere.

O actualizare software aprobată pentru sistemul dvs. de operare (de obicei Windows sau macOS) este sigur de instalat. În cealaltă parte a spectrului, descărcarea de pe un site web cu aspect ieftin care promite să curețe fișierele de pe computer este una care să rămână departe de.

Căutați să descărcați aplicații comerciale cumpărate de pe site-uri sigure și aplicații gratuite de pe site-uri cu o reputație bună (cum ar fi Tucows și ZDNet, precum și resurse oficiale, cum ar fi Mac App Store). Dacă nu sunteți sigur cu privire la originea vreunui software, nu îl descărcați sau nu îl instalați. Căutați-l pe web și verificați recenzii și postări pe blog despre software din surse de renume. Nu este nevoie de mult timp pentru a spune dacă un software este autentic și de încredere de către comunitatea web.

9. Evitați site-urile de partajare fișiere și torrenting

Site-urile folosite pentru a face copii de rezervă și pentru a vă sincroniza fișierele sunt în general bune de utilizat și sunt mult mai sigure decât ar putea crede mulți. Însă locurile în care ești activ în distribuirea conținutului cu alte persoane, site-urile de partajare a fișierelor, de exemplu, au potențialul de a-ți compromite computerul. Acest lucru se datorează faptului că astfel de site-uri se ocupă adesea de partajarea fișierelor care nu sunt destinate partajării.

Aceste fișiere pot fi filme, software sau alt conținut care are o valoare comercială, cu drept de autor. Cineva care dorește să obțină controlul asupra computerelor altora ar putea partaja cu ușurință unele programe necinstite - numite malware. Acest lucru le-ar permite accesul la mașină dacă ar fi rulat pe sistemul dvs..

Fii atent atunci când folosești un serviciu ca acesta. Ar trebui să nu spunem că respectarea legilor privind dreptul de autor în țara dvs. este un lucru sensibil de făcut!

10. Porniți autentificarea cu doi factori de câte ori este posibil

Verificare în doi pașiMulte dintre cele mai importante site-uri web pentru viața noastră: site-urile bancare online, Gmail, Facebook etc. oferă autentificare în doi factori.

Aceasta înseamnă că, dacă cineva pare suspect în vreun fel, va intra. Așadar, ar trebui să apară că vă conectați de la un computer din China și nu ați folosit niciodată acel anumit computer și, de asemenea, nu ați niciodată chiar și-a părăsit orașul natal - bine, sunetele de alarmă vor suna și vor interveni. De exemplu, banca ar putea trimite un cod unic la telefonul dvs. sau vă poate trimite un cod prin e-mail.

Cu excepția cazului în care hackerul a intrat într-un fel în e-mail sau pe telefon, acestea vor fi blocate din cont.

Și dacă vă pierdeți vreodată parola sau dacă cineva încearcă să vă deturneze contul, puteți parcurge a doua metodă de autorizare pentru a vă reseta parola și a vă recupera contul.

Dar autentificarea cu doi factori nu este automată. Trebuie să dați numărul dvs. de telefon mobil băncii dvs. și trebuie să activați cei doi factori cu Google și Facebook.

Dacă nu ați făcut-o încă - acum este momentul.

Conform sondajului Pew, 16% dintre respondenți au spus că conturile lor de e-mail au fost preluate. În timp ce 13% au declarat că s-a întâmplat cu unul din conturile lor de socializare.

Iată instrucțiunile pentru cele mai populare servicii:

 • PayPal
 • Amazon
 • Google
 • Stare de nervozitate
 • Facebook

11. Schimbați parolele după o încălcare

Vorbind despre schimbarea parolelor după o încălcare - ar trebui să faci asta.

Conform sondajului Pew, 64% dintre americani au experiență personală cu privire la o încălcare importantă a datelor.

Dacă ești unul dintre ei sau bănuiești că ești, mergi și modifică parolele. Începeți cu cele mai importante site-uri: servicii bancare, cărți de credit și site-uri de cumpărături. Apoi treceți pe site-urile dvs. de socializare preferate.

Este posibil să nu vă mai amintiți chiar și de toate locurile unde aveți un cont, nu?

Reveniți la pasul anterior și instalați un manager de parole.

12. Luați în considerare utilizarea monitorizării creditului

Un alt lucru pe care îl vor face infractorii dacă vor avea acces la informațiile dvs. personale este să deschideți noi conturi pe numele dvs. Nu vedeți niciodată aceste declarații pentru că nu știți că chiar și conturile există. Ei bine, până nu începi să fii hărțuit de agențiile de colectare și să descoperi că nu mai ai un rating de credit.

Noroc că atunci protejarea împotriva acestui lucru este foarte ușoară. şi liber.

Este posibil să fi auzit că ați permis un raport gratuit pe an de la fiecare dintre serviciile de monitorizare a creditului, deci nu v-ați deranjat.

Acum, există mai multe opțiuni gratuite acolo vă vor permite să verificați raportul dvs. de credit oricând doriți, gratuit, fără a dauna ratingului dvs. de credit. Și vă vor trimite, de asemenea, o alertă dacă cineva încearcă să deschidă un nou cont de credit pe numele dvs..

Ambele carduri Capital One și Discover oferă monitorizare online gratuită a creditului.

Serviciul meu personal preferat este Credit Karma, iar o altă opțiune populară este Credit Sesame.

 • Credit Karma
 • Descoperiți scorul de credit
 • Credit One CapitalWise
 • Sesam de credit

13. Luați în considerare utilizarea anti-virus anti-virus & Blocați ecranul

Până acum, ar trebui să aveți ideea că NU faceți clic pe e-mailurile de tip phishing este prima dvs. linie de apărare.

Dar ce se întâmplă dacă faceți acest lucru și malware începe să vă invadeze computerul sau smartphone-ul?

Cu noroc aveți antivirus în loc să-l prindeți.

Folosesc Avast și există alte câteva companii de renume care nu vă costă niciun ban.

 • stai
 • Avira
 • BitDefender

Puteți obține și software antivirus pentru smartphone-ul dvs. Cu toate acestea, potrivit Pew, doar 32 la sută dintre oameni o au.

Un alt mod de a vă proteja computerul sau dispozitivul mobil este să activați parola sau codul PIN sau blocarea amprentelor.

Conform sondajului Pew, 28% dintre proprietarii de smartphone-uri nu folosesc un blocaj de ecran sau o altă caracteristică de securitate pentru a limita accesul la telefonul lor.

Majoritatea oamenilor nu își asigură nici laptopurile. Este suficient de simplu pentru ca un hoț să-ți prindă dispozitivul și să-l acopere cu el și cu toate datele din el. Dacă l-ați configurat cu autentificări automate pe site-urile dvs. financiare, prin e-mail sau în conturile de socializare, sunteți și mai vulnerabili.

Ai o cameră pe computer? Țin un post-It peste al meu, iar Mark Zuckerberg de pe Facebook folosește o bucată de bandă. Este o soluție rapidă și ușoară. Sunt fericit știind că un străin nu mă privește scot spanacul dintre dinți.

Din cauza numărului mare de încălcări din știri recent, oamenii sunt mai conștienți de problemele de securitate cibernetică ca niciodată, a spus Rainie de Pew.

„Dar în viața lor de zi cu zi, nu acționează ca o problemă centrală”, a spus el. „Este un paradox.”

14. Fii prompt despre actualizarea sistemului de operare și a software-ului

Țineți-vă calculatorul actualizatCând o companie descoperă că există o problemă de securitate în software-ul ei, trimite o actualizare.

Unele programe fac actualizări automate, fără a cere permisiunea. Dar multe sisteme de operare și aplicații cer mai întâi.

Majoritatea oamenilor nu aprobă actualizarea imediat. Având în vedere alegerea, doar 32 la sută dintre oameni optează pentru ca aplicațiile lor să se actualizeze singure în mod automat. Din restul, 38 la sută execută actualizările atunci când este convenabil, iar 10 la sută nu instalează deloc actualizări de aplicații.

Când vine vorba de actualizări majore, cum ar fi sistemul de operare al telefonului, 42 la sută așteaptă până când este convenabil, potrivit sondajului Pew, iar 14 la sută nu îl actualizează niciodată.

Asta e o problema. Când hackerii află că există o vulnerabilitate a securității, ei se grăbesc să profite de ea înainte ca toată lumea să facă upgrade. Cu cât luați mai mult timp, cu atât vă riscați mai mult.

Deci, de ce oamenii nu se actualizează imediat?

„S-ar putea să fie strict o problemă de comoditate și control”, a spus Rainie de Pew. „Unii oameni cred că vreau să fac actualizări în timpul meu. Sau, nu vreau să trec la capacul meu de date. ”

15. Utilizați site-uri de cumpărături cu reputație

Majoritatea site-urilor de comerț electronic cu numele de marcă, cum ar fi Amazon, au sisteme de securitate bune în loc și sunt fericiți să vă restituie banii dacă ceva nu merge.

Escrocii încă apar, deși bunuri promițătoare pe care nu le livrează. Verificați evaluările și recenziile clienților înainte de a efectua o achiziție.

Ca o precauție suplimentară, dacă plătiți cu un card de credit, puteți, de asemenea, să le inversați tarifele dacă se dovedește că există o problemă.

Chrome HTTP nu este securizatNu vizitați un site de cumpărături care nu are un certificat VERDE pe arcul browserului său. Aceasta înseamnă că nu vă criptează datele cărții de credit.

16. Nu folosiți WiFi nesigur

Cele mai multe routere wireless - dispozitivele care partajează semnalul de Internet în jurul casei sau biroului - vor fi setate să folosească o formă de criptare care are nevoie de o parolă pentru a vă permite să vă conectați la rețeaua WiFi. Deși aceasta este o durere, este o modalitate sigură de a vă asigura că nu le este ușor pentru alții să se alăture rețelei dvs. wireless. Dacă nu faceți acest lucru, înseamnă că s-ar putea să obțină acces neautorizat la oricare dintre computerele sau dispozitivele din rețea.

Când ieșiți de acasă sau la birou, vă puteți conecta la un hotspot WiFi public. Acestea au adesea propriile criterii de unire (este necesară înregistrarea sau introducerea unei parole, de exemplu), dar unele rețele WiFi sunt complet deschise. Conectarea la astfel de rețele este de obicei o idee proastă. Cel mai bine este să alegeți o rețea sigură sau să vă bazați pe conexiunea proprie a dispozitivului dvs. cu operatorul dvs. mobil.

O alternativă este utilizarea unei aplicații VPN (Virtual Private Network), cum ar fi ExpressVPN (recenzie). Acest lucru vă permite să creați o conexiune sigură chiar și atunci când v-ați alăturat unei rețele WiFi neprotejate.

Astfel de aplicații sunt ideale pentru Android și iOS. Pentru recenzii mai cuprinzătoare, uitați-vă la Recenziile VPN.

17. Back up dvs. de date

Deși este crucial să vă păstrați computerul protejat de lumea exterioară, este important să rețineți că păstrați date - fișiere, documente, imagini, muzică, videoclipuri - dintr-un motiv: să le utilizați. Ultimul lucru pe care îl doriți este ca hard disk-ul din computer să nu funcționeze și să pierdeți toate informațiile prețioase. Deci ce să fac? Cel mai bun curs de acțiune este de a pune în aplicare o rutină de rezervă. Aceasta înseamnă să găsești o modalitate de a copia informațiile într-un loc sigur, astfel încât să nu te bazezi doar pe hard disk-ul computerului.

Puteți face copii de rezervă pe un hard disk extern, cum ar fi unul conectat la computer printr-un cablu USB.

Din ce în ce mai mulți oameni apelează acum la backup-uri cloud. Backup-urile cloud vă oferă un mod sigur de transfer de date pe Internet către un serviciu precum Dropbox.

Pentru cea mai bună protecție, utilizați o combinație de copii de rezervă fizice și cloud. Dacă faceți acest lucru, înseamnă că datele dvs. ar trebui să fie în siguranță, chiar dacă un dezastru ar fi lovit. Un serviciu precum Acronis vă poate potrivi dacă doriți să mergeți pentru ruta de rezervă hibridă.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me