VPN-urile sunt legale în țara dvs.?

DISCLAIMER: Informațiile din această pagină sunt rezultatul cercetărilor noastre. NU suntem avocați și nu garantăm că informațiile sunt exacte sau actualizate. Trebuie să contactați un avocat local pentru a verifica legalitatea VPN-urilor într-o anumită țară.

VPN interzisVPN-urile sunt legale, în general.


Depinde în mare măsură de țara în care stai fizic în timp ce folosești un VPN. Dar chiar și atunci, legile și restricțiile lor sunt adesea opace.

Ce este legal sau ilegal nu este întotdeauna clar.

Unele activități, în timp ce se încruntă, sunt încă învăluite în zona gri.

În această cercetare, am verificat de fapt legile din 196 de țări și restricțiile acestora și legile privind VPN-urile.

Contents

11 țări care au interzis sau restricționat utilizarea VPN

Căutați o țară:

VPN este legal în țara dvs.?

1. China: Numai VPN-urile aprobate de guvern sunt autorizate să utilizeze

Cand: Martie 2018

De ce: Pentru a reglementa VPN-urile care desfășoară ilegal activități operaționale transfrontaliere. Orice companii străine care doresc să înființeze o operațiune transfrontalieră de uz privat vor trebui să stabilească o linie dedicată în acest scop. Aceștia vor putea închiria o astfel de linie sau rețea legal de la biroul de import și export de telecomunicații. (sursă)

Ce înseamnă: Furnizorii de servicii VPN trebuie să obțină în prealabil aprobarea guvernului chinez (și pot accepta condițiile care înfrâng scopul unui VPN - logging).

amendă pentru utilizatorii chinezi pentru accesarea unui VPN

Persoanele care „accesează rețeaua internațională în mod privat sau prin„ canale ilegale ”sau oferă servicii conexe fără autorizație” pot fi amendați doar pentru suma de până la 15.000 de yuani (aproximativ 2200 USD). La legislația actuală, nu poate fi aplicată o pedeapsă suplimentară. (sursă)

2. Rusia: numai VPN-urile aprobate de guvern sunt autorizate să utilizeze

Cand: Noiembrie 2017

De ce: Pentru a preveni răspândirea „materialelor extremiste” pe Internet. Legea este destinată să blocheze accesul doar la „conținut ilegal” și nu are scopul de a impune restricții asupra cetățenilor care respectă legea. (sursă)

Ce înseamnă: Dacă utilizați o VPN care nu este sancționată de guvern și vă prinde, există sancțiuni specifice: 300.000 RUB (5.100 USD) pentru utilizator 700.000 RUB (12.000 USD) pentru furnizorul de servicii. (sursă)

3. Iran: Numai VPN-urile aprobate de guvern sunt autorizate să utilizeze

Cand: 2013

De ce: Să pună în judecată utilizatorii care încalcă legile statului și îi duc pe infractori în instanțele naționale sub supravegherea serviciului judiciar. Utilizarea VPN-urilor aprobate de guvern a condus la supravegherea și inspecția datelor private. (sursă)

Ce înseamnă: Nu sunt permise utilizarea VPN-urilor sancționate neguvernamentale. Utilizarea unei VPN care nu este conformă cu legea iraniană poate provoca 91 de zile până la 1 an de încarcerare.

Cu toate acestea, în ciuda numărului mare de utilizatori ilegali de VPN din Iran, arestările reale sunt extrem de rare. De ce? Pentru că, așa cum am explicat mai devreme, guvernul iranian folosește doar această lege pentru a-i judeca pe adversarii săi, nu și pe internauții obișnuiți pentru, de exemplu, navigarea pe Facebook. (sursă)

4. Emiratele Arabe Unite: Restricționat pentru persoane fizice

Cand: 2012

De ce: Unul dintre motivele mari au fost oamenii care folosesc Skype, WhatsApp, Viber sau alte servicii VOIP gratuite, lăsând în afara marilor companii Telecom din Emiratele Arabe Unite. (sursă)

Ce înseamnă: Oricine folosește o adresă IP frauduloasă pentru a comite o infracțiune sau pentru a preveni descoperirea acesteia va fi pedepsit cu închisoare sau cu amendă de până la 544.000 USD și cu o posibilă pedeapsă privativă de libertate, în funcție de natura crimei. Utilizarea unui VPN pentru a utiliza Skype poate provoca, de asemenea, penalități. De menționat că băncile, companiile și instituțiile pot utiliza VPN în mod liber, doar persoanele care le sunt interzise. (sursă)

5. Oman: numai VPN-urile aprobate de guvern au voie să utilizeze

Cand: 2010

De ce: Este ușor de înțeles de ce TRA-ul interzice utilizarea VPN-urilor, deoarece utilizarea lor principală în această țară este de a evita cenzura ISP și interzicerea utilizării VOIP. Câțiva folosesc de asemenea serviciul VPN pentru a-și falsifica locația IP pentru a utiliza serviciile oferite doar într-o regiune

Ce înseamnă: Legea propusă impune o amendă de 500 de Omani Rial (1.300 USD) persoanelor fizice și 1.000 (2.600 USD) Omani Rial companiilor fără permisul corespunzător. ”Dacă utilizați VPN aprobat de guvern, toate jurnalele dvs. vor fi păstrate. Utilizarea instituțională a VPN-urilor este legală în Oman dacă autorizația este acordată de guvern. (sursă & sursă)

6. Turcia: restricționat

Cand: 2016

De ce: Prevenirea eludării cenzurii impuse de guvern prin intermediul serviciilor VPN. (sursă)

Ce înseamnă: Utilizarea unei VPN poate cauza, probabil, unele probleme, dar există încă unele VPN care pot să ocolească blocul Turciei. (sursă)

7. Irak: Complet Banned

Cand: Iunie 2014

De ce: Irakul a interzis VPN-urilor să restricționeze și să oprească manipularea ISIS de pe social media. Folosind pretextul de a opri ISIS, Irakul a făcut o serie de lucruri din interzicerea VPN-urilor la blocarea rețelelor de socializare și a aplicațiilor de chat. Nu a oprit însă funcționarii guvernamentali și instituțiile deținute de guvern să încalce legea și să folosească aceste instrumente. (sursă)

Ce înseamnă: Serviciile VPN sunt interzise în Irak pentru a monitoriza online activitatea teroriștilor. Acest lucru afectează toate persoanele care trăiesc în țară.

8. Turkmenistan: complet interzis

Cand: 2015

De ce: Pentru a cenzura mass-media străine. Este vorba doar despre politică cu asta. Există un singur ISP în Turkmenistan și aparține guvernului. Este subiectul cenzurii totale.

Ce înseamnă: Încercările de utilizare a serverelor proxy și VPN sunt detectate și blocate; utilizatorii lor sunt supuși sancțiunilor administrative și chemați pentru „conversații preventive” la Ministerul Securității Naționale, unde se confruntă cu intimidare. ”(sursa)

9. Belarus: Total Banned

Cand: 2015

De ce: Guvernul belarus consideră Tor și VPN ca un serviciu de redirecționare a traficului pentru a ocoli orice restricție pe care politicienii i-ar putea pune în aplicare. De asemenea, Belarus a blocat majoritatea site-urilor web străine pentru propriii lor cetățeni. Chiar dacă există o abundență de cazuri legitime de utilizare a Tor / VPN, guvernul consideră că blocarea serviciului este cea mai bună cale de urmat. (sursă)

Ce înseamnă: Utilizarea unui VPN pentru a ocoli geo-restricțiile pot provoca posibile amenzi.

10. Coreea de Nord: complet interzisă

Este greu să găsiți informații despre Coreea de Nord pe acest subiect.

De ce: Localnicii pot utiliza versiunea proprie a Internetului din țară numită „Kwangmyong”. Utilizarea VPN-urilor este cu siguranță interzisă pentru localnici, deoarece nu permit deloc mijloace de comunicare străine.

Ce înseamnă: Ca turist, puteți accesa Internetul prin 3G, dar acest acces este monitorizat și utilizarea VPN este interzisă. (sursă)

11. Uganda: ISP-urile blochează serviciile VPN

Cand: 2018

De ce: Anul trecut, Uganda a făcut ca utilizarea social media să fie impozabilă. Cetățenii din Uganda au început să utilizeze VPN-uri pentru a evita această nouă taxă.

Ce înseamnă: Ca urmare a acțiunilor cetățenilor săi, guvernul ugandez a mandatat ISP-urile locale să blocheze toate serviciile VPN.

Înapoi la lista celor mai bune VPN.

Țările în care utilizarea VPN este legală

 • A
 • B
 • C
 • D
 • E
 • F
 • G
 • H
 • eu
 • J
 • K
 • L
 • M
 • N
 • P
 • Q
 • R
 • S
 • T
 • U

A

Afganistan

VPN este legal în Afganistan?
da

Guvernul afganistan a făcut știri recent pentru instruirea ISP-urilor să filtreze anumite categorii de site-uri pe care le consideră obiectabile și să interzică în mod direct site-urile pe care le consideră jignitoare. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală în Afganistan.

Albania

VPN este legal în Albania?
da

Constituția albaneză protejează libertatea de exprimare și presă a cetățenilor și nu a existat nicio instanță înregistrată a guvernului care încearcă să încalce aceste drepturi sau drepturile cetățenilor de a utiliza internetul. Utilizarea VPN este legală în Albania.

Algeria

VPN este legal în Algeria?
da

Algeria are legislație care impune ISP-urilor să conțină conținutul online al poliției și au fost înregistrate cazuri ale guvernului algerian care blochează anumite site-uri - inclusiv cel al adversarilor politici - precum și un eveniment bine mediatizat în care guvernul algerian a blocat toate mijloacele de socializare pentru „ împiedica înșelăciunea ”la un examen național. Cu toate acestea, utilizarea VPN este încă legală în Algeria.

Andorra

VPN este legal în Andorra?
da

Acces internet la Andorra

Aproximativ 79 la sută dintre andorrani utilizează internetul, ceea ce o face una dintre cele mai importante țări în ceea ce privește penetrarea internetului. Cu toate acestea, nu a existat o înregistrare documentată a cenzurii pe Internet în Andorra, iar utilizarea VPN în Andorra este legală.

Angola

VPN este legal în Angola?
da

Angola a făcut știri pentru că a încercat să cenzureze mass-media și accesul la internet, președintele angolez anunțând public chiar că intenționează să se prăbușească pe rețelele de socializare, dar nu s-a făcut nicio încercare de a bloca utilizarea VPN în țară..

Antigua si Barbuda

Este VPN legal în Antigua și Barbuda?
da

Nu există niciun raport de cenzură pe Internet sau o tentativă a guvernului de a interfera cu Internetul în Antigua și Barbuda. Utilizarea VPN este legală și în Antigua și Barbuda.

Argentina

VPN este legal în Argentina?
da

Argentina este o țară relativ liberă care respectă drepturile de internet ale cetățenilor săi, dar recent a fost criticată puternic pentru reforma propusă în proiectul de lege al Legii naționale împotriva discriminării. Experții au susținut că reformele sunt vagi și facilitează guvernul să cenzureze cetățenii. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Armenia

VPN este legal în Armenia?
da

Au fost documentate dovezi ale cenzurii pe internet în Armenia, cu inițiativa OpenNet (ONI) care a concluzionat, după efectuarea testelor pe ISP-urile de prim rang din țară, că „a avut loc o filtrare perversivă”. Cu toate acestea, utilizarea VPN este legală în Armenia.

Australia

Este VPN legal în Australia?
da

Deși Australia a adoptat recent legislația care îi dă guvernului puterea de a bloca accesul pe anumite site-uri, în special VPN-urile nu au fost vizate. Utilizarea VPN-urilor în Australia este legală, iar mulți folosesc VPN-urile pentru a evita unele restricții puse în aplicare de noua legislație.

Austria

VPN este legal în Austria?
da

Constituția austriacă protejează libertatea de exprimare și presă a cetățenilor săi, iar acest lucru este respectat de guvernul austriac. Austria nu a fost implicată cu greu în nicio încercare de a cenzura utilizatorii, iar utilizarea VPN este legală în Austria.

Azerbaidjan

VPN este legal în Azerbaidjan?
da

S-a raportat că Azerbaidjan a cenzurat activ Internetul, guvernul azerbaidjan arestând bloggerii, pedepsind activiștii online și chiar plasând site-urile de socializare sub strictă scrutin. Cu toate acestea, guvernul nu a făcut nicio acțiune pentru a bloca utilizarea VPN-urilor în țară.

B

Bahamas

VPN este legal în Bahamas?
da

Constituția lor protejează libertatea de exprimare și de exprimare. Au fost știri despre unele tentative de cenzură pe internet în Bahamas. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală în prezent în Bahamas.

Bahrain

Este VPN legal în Bahrain?
da

Guvernul Bahrain cenzură activ Internetul, dar utilizarea VPN-urilor în țară este încă legală.

Bangladesh

VPN este legal în Bangladesh?
da

Guvernul Bangladeshului a făcut în mod repetat știri pentru interzicerea diferitelor site-uri și social media, inclusiv Facebook și WhatsApp, iar la un moment dat, guvernul a închis chiar greșit Internetul în timp ce încerca să pună în aplicare o interdicție. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este perfect legală în Bangladesh.

Barbados

Este VPN legal în Barbados?
da

Nu există niciun raport credibil că guvernul Barbadei cenzurează în mod activ internetul, iar utilizarea VPN-urilor este perfect legală la momentul scrierii acestui lucru.

Belgia

VPN este legal în Belgia?
da

În timp ce Belgia a fost raportată să cenzureze Internetul în trecut, utilizarea VPN-urilor este că Belgia este complet legală.

Belize

VPN este legal în Belize?
da

Au existat rapoarte ale guvernului care pun restricții la accesul la internet. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală în Belize.

Benin

VPN este legal în Benin?
da

Nu au existat rapoarte active ale guvernului care încercau să cenzureze Internetul. Utilizarea VPN-urilor este legală în prezent în Benin.

Bhutan

Este VPN legal în Bhutan?
da

Cu toate că s-a descoperit că guvernul blochează conținutul, este de obiecțiuni din punct de vedere moral, nu s-au raportat despre acest aspect asupra conținutului politic. Utilizarea VPN-urilor este legală în prezent în Bhutan.

Bolivia

VPN este legal în Bolivia?
da

Cu cercetări care au arătat că mai mult de jumătate din jurnaliștii bolivieni au suferit o formă de cenzură, iar liderii politici de top care fac eforturi pentru reglementarea mass-media socială, Bolivia nu este exact cea mai liberă dintre țări. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este perfect legală în Bolivia.

Bosnia si Hertegovina

VPN este legal în Bosnia și Herțegovina?
da

În timp ce legislația a fost adoptată recent, care a dat puterea guvernului de a incrimina afișările pe rețelele de socializare pe care le consideră „deranjează ordinea publică”, nu a existat documentația guvernului care cenzură activ Internetul. Utilizarea VPN-urilor este legală în Bosnia și Herțegovina.

Botswana

VPN este legal în Botswana?
da

Nu există niciun raport documentat al guvernului care să cenzureze în mod activ internetul, iar utilizarea VPN-urilor este legală în prezent în Botswana.

Brazilia

VPN este legal în Brazilia?
da

Brazilia a făcut știri pentru interzicerea unor părți din social media, inclusiv WhatsApp în 2016. Guvernul brazilian a încercat, de asemenea, să introducă legislație care să îi permită cenzurarea internetului din țară. Cu toate acestea, utilizarea VPN în Brazilia este legală.

Brunei

VPN este legal în Brunei?
da

Au existat rapoarte ale guvernului care monitorizează activ utilizarea internetului și activitățile cetățenilor săi. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală în prezent în Brunei.

Bulgaria

VPN este legal în Bulgaria?
da

Guvernul bulgar monitorizează activ consumul de internet al cetățenilor săi și a încercat să introducă legislație care să acorde puterea statului de a controla comunicarea pe internet. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală în prezent în Bulgaria.

Burkina Faso

Este VPN legal în Burkina Faso?
da

Cu doar 9,4 la sută din populația sa care utilizează Internetul, penetrarea internetului în Burkina Faso este foarte mică. Utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Burundi

VPN este legal în Burundi?
da

Cu doar 2 la sută din cei zece milioane de cetățeni care utilizează Internetul, guvernul Burundi nu a fost prea slab atunci când vine vorba de aplicarea restricțiilor pe Internet. Odată ce a făcut știri pentru interzicerea WhatsApp și Viber, Burundi cenzură activ accesul la internet al cetățenilor. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală în Burundi.

C

capul Verde

VPN este legal în Capul Verde?
da

Nu a existat niciun raport documentat al guvernului din Capul Verde care încearcă să cenzureze Internetul. Utilizarea VPN-urilor este legală și în Capul Verde.

Cambogia

VPN este legal în Cambodgia?
da

Cambodgia a făcut știrile în repetate rânduri pentru eforturi active de cenzurare a internetului, inclusiv prin arestarea membrilor opoziției pentru postări pe Facebook. Guvernul cambodgian chiar a adoptat o legislație care a dat guvernului mai multă putere de a monitoriza și cenzura internetul. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este încă legală în Cambodgia.

Camerun

Este VPN legal în Camerun?
da

Camerunul a făcut recent știri pentru blocarea accesului la internet în părți de limbă engleză din țară, un act care a afectat 20 la sută dintre camerunieni. Guvernul Cameruniei a ieșit public și să emită amenințări pentru utilizatorii de internet. Cu toate acestea, utilizarea VPN este legală în Camerun.

Canada

Este VPN legal în Canada?
da

În timp ce experți de top în telecomunicații, în special David Purdy, de la Rogers Communications și Canadian Telecom, titularul Bell, au solicitat guvernului canadian să blocheze VPN-urile din țara nord-americană, încă nu au fost luate astfel de acțiuni. Utilizarea VPN-urilor este legală încă în Canada la momentul scrierii acestui lucru.

Republica Centrafricană (CAR)

Este VPN legal în Republica Centrafricană (CAR)?
da

Republica Centrafricană a făcut știri pentru mai multe încercări ale guvernului său de a cenzura cetățenii, inclusiv momentul în care țara a interzis mesaje text (SMS). Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Ciad

VPN este legal în Ciad?
da

Ciad este o altă țară în care guvernul cenzurează în mod activ accesul la internet al cetățenilor - în special în timpul alegerilor. Cu toate acestea, guvernul nu a făcut nicio acțiune pentru a interzice sau ilegaliza utilizarea VPN în țară.

Chile

Este VPN legal în Chile?
da

Chile are o reputație de a interfera activ și de a cenzura accesul cetățenilor săi la internet. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală în Chile.

Columbia

VPN este legal în Columbia?
da

În timp ce Columbia a făcut recent că știrile interziceau implicit Bitcoins, internetul a înflorit acolo și guvernul a făcut o treabă bună de a nu interfera. Utilizarea VPN-urilor este perfect legală în Columbia.

Comore

VPN este legal în Comore?
da

Nu au fost documentate rapoarte ale guvernului Comore care încearcă să cenzureze Internetul. Utilizarea VPN-urilor este legală în prezent în Comore.

Republica Democrata din Congo

VPN este legal în Republica Democratică Congo?
da

Nu vă lăsați să vă înșelați numele, când vine vorba de Republica Democratică Congo și Internet, nu există nimic democratic în acest sens. Deși guvernul este renumit pentru numeroasele opriri de internet și blocarea site-urilor majore și a social media, din fericire VPN-urile sunt încă făcute ilegale.

Republica Congo

VPN este legal în Republica Congo?
da

Guvernul Republicii Congo este renumit pentru închiderea activă și pentru cenzurarea internetului, mai ales atunci când încearcă să prevină protestele. În timp ce guvernul cenzurează în mod activ internetul, utilizarea VPN-urilor este încă ilegală.

Costa Rica

VPN este legal în Costa Rica?
da

Deși Costa Rica a făcut odată o veste pentru legea sa în domeniul criminalității informatice, potrivit căreia mulți experți sugerează că amenință libertatea internetului, nu a existat nicio documentare credibilă a guvernului din Costa Rica care încerca să cenzureze Internetul. Utilizarea VPN-urilor este legală în această țară.

Coasta de Fildeș

Este VPN legal în Coasta de Fildeș?
da

Nu a existat niciun raport credibil al guvernului Cote d’Ivoire care încerca să cenzureze Internetul. Utilizarea VPN-urilor este legală în această țară.

Croaţia

VPN este legal în Croația?
da

Nu există rapoarte credibile ale guvernului Croației care să interfereze cu accesul cetățenilor săi la internet. VPN-urile sunt legale și în Croația.

Cuba

VPN este legal în Cuba?
da

În timp ce Internetul este puternic cenzurat în această țară din Caraibe, utilizarea VPN-urilor este încă ilegală.

Cipru

VPN este legal în Cipru?
da

Internetul nu este supus niciunei restricții guvernamentale cunoscute în Cipru, iar utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Republica Cehă

VPN este legal în Republica Cehă?
da

Pașaport de internet al Cehiei

Republica Cehă a făcut recent știri când guvernul său a încercat să introducă o formă de „pașaport internet” - o identitate unică pentru fiecare utilizator de internet - care va fi necesar înainte de a putea accesa Internetul. În ciuda acestui fapt, utilizarea VPN-urilor este încă legală în țară.

D

Danemarca

VPN este legal în Danemarca?
da

Guvernul Danemarcei a făcut vești pentru blocarea activă a site-urilor web în trecut și au introdus recent legi care vor facilita guvernul danez să cenzureze Internetul. În ciuda acestui fapt, guvernul nu a încercat să facă ilegală utilizarea VPN-urilor din țară.

Djibouti

Este VPN legal în Djibouti?
da

Cu singurul furnizor de servicii de internet din această țară deținut și controlat de guvern și cu un istoric activ al restricțiilor de presă, această țară nu este foarte prietenoasă când vine vorba de internet. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este încă legală.

Dominica

Este VPN legal în Dominica?
da

Nu există niciun raport al guvernului care încearcă să cenzureze Internetul, iar utilizarea VPN-urilor este încă perfect legală în Dominica.

Republica Dominicana

Este VPN legal în Republica Dominicană?
da

Nu a existat rapoarte documentate ale guvernului care cenzură activ utilizatorii de internet în Republica Dominicană, iar utilizarea VPN-urilor este perfect legală în această țară din Caraibe.

E

Ecuador

VPN este legal în Ecuador?
da

Cu puțin timp în urmă, s-a scurs în presă că Asociația Furnizorilor de Internet din Ecuador a colaborat cu guvernul ecuadorian pentru a restricționa accesul la internet al cetățenilor. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este încă legală în această țară.

Egipt

VPN este legal în Egipt?
da

Egiptul are un istoric de abuzuri asupra drepturilor omului și încălcarea drepturilor de presă ale cetățenilor săi. Acest lucru a fost comunicat puternic când a ieșit la iveală faptul că compania a blocat serviciul gratuit de internet pe Facebook în țară în decembrie 2015, la doar câteva luni după lansarea în țară, deoarece compania a refuzat să ofere guvernului egiptean capacitatea de a spiona cetățenii. folosind serviciul său de internet. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este făcută ilegală.

El Salvador

Este VPN legal în El Salvador?
da

Deși utilizarea VPN-urilor este perfect legală în El Salvador, reducerea libertății de informare a țării și interferența guvernului pe internet continuă să intre în media.

Guineea Ecuatorială

VPN este legal în Guineea Ecuatorială?
da

Guineea Ecuatorială este prezentată în mai multe liste drept una dintre cele mai cenzurate țări din lume, guvernul și familia sa monopolizând activ presa și restrângând libertatea presei a cetățenilor. Utilizarea VPN-urilor este încă perfect legală în această țară, totuși.

Eritreea

VPN este legal în Eritrea?
da

Eritrea este cea mai cenzurată țară din lume

Bine, aici îl ai. Aceasta este oficial cea mai cenzurată țară din lume, potrivit mai multor clasamente de renume. Așa cum era de așteptat, internetul nu este scutit de efortul activ al guvernului de a-și cenzura cetățenii. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este perfect legală în această țară.

Estonia

VPN este legal în Estonia?
da

Aflată pe locul doi pe lista Libertății Internetului, Estonia este una dintre cele mai libere și cu cele mai puține țări și avansate tehnologic din lume. Așa cum era de așteptat, țara a fost catalogată drept „model de acces la internet gratuit și deschis ca motor de dezvoltare pentru societate”, potrivit Internet Freedom nu a interzis utilizarea VPN-urilor.

Etiopia

VPN este legal în Etiopia?
da

Etiopia nu este un loc foarte prietenos pentru a fi utilizator de internet, mai ales având în vedere că guvernul etiopian nu a interzis doar utilizarea serviciilor VoIP, ci l-au incriminat cu până la 15 ani de închisoare.

F

Fiji

VPN este legal în Fiji?
da

Nu a existat niciun raport credibil al guvernului care încerca să cenzureze Internetul în Fiji. Guvernul fijian nu a interzis nici utilizarea VPN-urilor.

Finlanda

VPN este legal în Finlanda?
da

În timp ce Finlanda nu cenzurează în mod activ internetul, a apărut o veste atunci când guvernul a pus în aplicare o politică de filtrare a pornografiei infantile, conform căreia oamenii au considerat că nu a fost corect implementată și că a greșit site-urile. Nu a ajutat că instanța supremă finlandeză a decis că este legal ca un critic al acestei legi să fie cenzurat. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este perfect legală.

Franţa

VPN este legal în Franța?
da

Franța are în aplicare politici de combatere a terorismului și a urii prin monitorizarea activă a internetului cetățenilor săi. Mulți oameni se tem că aceste politici sunt adoptate excesiv și cenzura crește activ, deși - peste 2.700 de site-uri web au fost blocate doar de autoritățile franceze în 2016. Utilizarea VPN-urilor este legală în această țară.

G

Gabon

VPN este legal în Gabon?
da

În timp ce am auzit despre guvernele care impun curmalele în perioadele de criză, sunt sigur că foarte puțini dintre noi suntem familiarizați cu ideea de curfews pe internet - ei bine, asta este cel puțin până ajungeți în Gabon. Țara a fost în știre pentru instituirea unui gunoi de internet pe 12 ore pe zi, în care cetățenii nu pot folosi internet noaptea. În ciuda acestui fapt, utilizarea VPN-urilor este încă legală în țară.

Gambia

VPN este legal în Gambia?
da

Recent, Gambia a făcut știri pentru închiderea accesului la internet și a apelurilor telefonice internaționale înaintea alegerilor. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală în Gambia.

Georgia

VPN este legal în Georgia?
da

Georgia a înregistrat progrese deosebite când Curtea Constituțională a inversat puterea Serviciului de Securitate de Stat de a accesa direct datele de telecomunicații ale utilizatorilor săi în aprilie 2016, dar țara nu este tocmai lipsită de vina când vine vorba de cenzură: guvernul Georgiei a făcut odată vești pentru blocare WordPress și Youtube, pe scurt. Acestea fiind spuse, utilizarea VPN-urilor este legală în această țară.

Germania

Este VPN legal în Germania?
da

Germania a făcut în mod repetat știri pentru încercările sale de a cenzura internetul și tocmai recent ministrul german al justiției a propus legislație care să permită guvernului să monitorizeze și să cenzureze site-urile de socializare. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală în Germania.

Ghana

VPN este legal în Ghana?
da

Fiind unul dintre modelele de rol pentru democrație în Africa, utilizarea VPN-urilor este perfect legală în Ghana. Cu toate acestea, nu a fost mult timp în urmă când lumea a fost surprinsă de faptul că șeful poliției din Ghana a anunțat intenția guvernului de a închide media socială în ziua votării, pentru a împiedica utilizarea mass-media sociale pentru a „trimite informații înșelătoare care ar putea destabiliza țara”. Ghana a fost privită de mult timp ca un model de rol în democrație în Africa, așa că mulți au fost surprinși de această veste. Totuși, țara vest-africană nu a procedat până la închidere.

Grecia

VPN este legal în Grecia?
da

Cercetările au relevat că guvernul grec a inițiat recent blocarea pe scară largă a conținutului, care este echivalent cu cenzura pe internet. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală în Grecia.

Grenada

VPN este legal în Grenada?
da

Grenada a făcut odată o veste pentru adoptarea legii care prevede că oamenii sunt trimiși la închisoare sau amendați până la 37.000 de dolari pentru insultarea pe cineva online sau pentru utilizarea tehnologiei pentru a se angaja în „răutate”. Indiferent, utilizarea VPN-urilor este încă legală în țară.

Guatemala

VPN este legal în Guatemala?
da

Guatemala este renumit pentru încălcarea de rutină a libertății de exprimare și presă a cetățenilor săi, în special prin legalizarea mai multor tehnici de supraveghere electronică care amenință confidențialitatea online. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Guineea

VPN este legal în Guineea?
da

Nu există dovezi credibile ale guvernului care restricționează accesul la internet, iar utilizarea VPN-urilor este legală în prezent în Guineea.

Guineea-Bissau

Este VPN legal în Guineea-Bissau?
da

Nu există nicio dovadă de interferență cu internetul în Guinea-Bissau, iar utilizarea VPN-urilor este legală în acest moment.

Guyana

VPN este legal în Guyana?
da

Guvernul guyanez nu restricționează accesul la Internet, iar utilizarea VPN-urilor este legală în prezent.

H

Haiti

VPN este legal în Haiti?
da

Aproximativ 12% dintre haitiani folosesc internetul și nu există niciun raport documentat al guvernului haitian care încearcă să restricționeze Internetul. Utilizarea VPN-urilor este perfect legală în Haiti.

Honduras

Este VPN legal în Honduras?
da

Honduras are o reputație de angajare în cenzura mass-media, iar internetul nu este scutit. În prezent, utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Ungaria

VPN este legal în Ungaria?
da

Nu a trecut foarte mult timp în urmă, Ungaria a adoptat o lege care să interzică practic criptarea end-to-end în țară, iar protestele au izbucnit odată în Europa, datorită legii de cenzură a presei și a internetului pe care Ungaria a adoptat-o. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală în Ungaria.

eu

Islanda

VPN este legal în Islanda?
da

Președintele Islandei, Guoni Thorlacius Johannesson, a făcut odată o veste pentru că a spus că va interzice Pizzele Hawaiene dacă ar avea șansa, dar, din fericire, țara pe care o conduce este încă să interzică sau să considere interzicerea folosirii VPN-urilor.

India

Este VPN legal în India?
da

India a făcut recent o știre când guvernul a emis un avertisment utilizatorilor de internet că ar putea face față până la trei ani de închisoare, precum și o amendă de aproximativ 4.465 USD pentru vizitarea site-urilor interzise. Nu a durat mult înainte ca un judecător indian să clarifice că aceasta a fost doar o comunicare greșită și că actul de a vizita un site web „interzis” nu este ilegal. Indiferent, țara trebuie să interzică încă utilizarea VPN-urilor.

Indonezia

Este VPN legal în Indonezia?
da

Youtube, Reddit și Vimeo sunt doar câteva dintre cele mai importante site-uri blocate de guvernul indonezian. Din fericire, aceste site-uri pot fi accesate în continuare cu un VPN, deoarece guvernul indonezian a făcut ca utilizarea VPN-urilor să fie ilegală.

Irlanda

Este VPN legal în Irlanda?
da

În general, este de acord că cenzura pe internet există în Irlanda, dar utilizarea VPN-urilor este perfect legală în Insula Europeană.

Israel

VPN este legal în Israel?
da

Israelul a făcut recent știri pentru introducerea unei legi care să permită guvernului său să blocheze conținutul „incitant”. Cu toate acestea, în această țară s-a înregistrat foarte puțină modalitate de cenzură sau interferență cu internetul. Utilizarea VPN-urilor este legală.

Italia

Este VPN legal în Italia?
da

Italia a făcut recent știri când a propus o lege care impunea „managerilor site-ului” să cenzureze batjocura pe baza condiției personale și sociale a unei victime - experții au apelat la această lege ca o modalitate de a introduce cenzura. Nu există multe documente despre guvernul italian care interferă cu internetul, iar utilizarea VPN-urilor este legală în prezent.

J

Jamaica

Este VPN legal în Jamaica?
da

Nu a existat niciun raport credibil despre guvernul jamaican care cenzura internetul. Utilizarea VPN-urilor este legală și în țară.

Japonia

VPN este legal în Japonia?
da

Japonia are o rată foarte mare de penetrare a internetului de peste 90 la sută și au existat rapoarte conform cărora unele legislații „penalizează în mod disproporționat activitățile specifice online”. Cu toate acestea, nu au existat rapoarte credibile ale guvernului care încercau să-și cenzureze cetățenii folosind internetul, iar utilizarea VPN în această țară este legală.

Iordania

Este VPN legal în Iordania?
da

Deși au existat rapoarte despre cenzura „ușoară” în Iordania, mai ales când problemele politice care sunt considerate o amenințare la adresa securității naționale sunt în cauză, țara se descurcă foarte bine în comparație cu alte țări din Orientul Mijlociu. Utilizarea VPN-urilor este legală și în țară.

K

Kazahstan

VPN este legal în Kazahstan?
da

Kazahstan este una dintre țările în care există cenzură activă pe internet. De fapt, la un moment dat, guvernul regiunii din sudul Kazahstanului a deconectat Internetul și a blocat rețelele de telefonie mobilă o perioadă. Utilizarea VPN-urilor este încă legală în această țară, totuși.

Kenia

VPN este legal în Kenya?
da

Kenya este una dintre puținele țări africane în care nu există nicio formă de cenzură guvernamentală. Un studiu recent de cinci luni realizat de OONI nu a găsit practic urme de cenzură pe internet în țară. Utilizarea VPN-urilor este legală și în Kenya.

Kiribati

VPN este legal în Kiribati?
da

În timp ce Kiribati este foarte scăzut în ceea ce privește adopția de internet - cu aproximativ 11,5 la sută dintre cetățenii săi care folosesc internetul - nu există semne de cenzură pe internet sau guvernul încearcă să restricționeze accesul cetățenilor săi la Internet în această țară oceanică. Utilizarea VPN-urilor este legală și în această țară.

Kosovo

VPN este legal în Kosovo?
da

Legea de interceptare a telecomunicațiilor - menită să ofere guvernului acces în timp real la toate datele referitoare la comunicațiile electronice - care a fost introdusă de câțiva ani de guvernul kosovar a fost respectată cu sentimente mixte. Unii cred că este o formă de cenzură, în timp ce alții cred că este o metodă eficientă de combatere a criminalității. În general, însă, au existat puține raporturi despre cenzura guvernului sau interferențe cu internetul în Kosovo, iar utilizarea VPN-urilor este legală în această țară.

Kuweit

VPN este legal în Kuweit?
da

Kuweit este foarte activ când vine vorba de cenzurarea internetului, iar experții au fost critici cu legile sale, care cred că ar putea fi utilizate pentru a limita libertatea de exprimare a internetului și pentru a viza activitățile online. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Kârgâzstan

VPN este legal în Kirgazistan?
da

Există cenzură activă pe internet în Kirgazistan - jurnaliștii online care se confruntă cu sancțiuni pentru postarea de conținut care critică oficialii statului - și rapoarte ale guvernului abuzând activ de puterile sale de supraveghere (prin scurgerea conversațiilor telefonice între figurile opoziției, de exemplu). Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor în această țară este legală.

L

Laos

Este VPN Legal în Laos?
da

Laos este hiperactiv când vine vorba de cenzurarea cetățenilor săi și de restricționarea activităților lor pe internet - până la punctul de a monitoriza activitățile cetățenilor în afara granițelor țării - mai ales atunci când este vorba despre ceea ce consideră că „amenință securitatea națională”. Utilizarea VPN-urilor este legal însă în țară.

Letonia

VPN este legal în Letonia?
da

Letonia este o țară liberă, fără rapoarte documentate de cenzură pe internet sau de interferențe guvernamentale în utilizarea cetățenilor. Chiar găzduiește cel mai liber site web al Rusiei. Utilizarea VPN-urilor este legală și în această țară europeană.

Liban

VPN este legal în Liban?
da

Când o țară interzice filmul Femeia Minune pentru că vedeta de film este ... așteptați-l ... cetățean israelian, trebuie să ne întrebăm despre poziția sa asupra cenzurii pe internet? Dacă mai trebuie să întrebi, utilizarea VoIP în Liban este, de asemenea, ilegală. Din fericire, încă nu s-au gândit să interzică VPN-urile.

Lesotho

VPN este legal în Lesoto?
da

Pătrunderea internetului este scăzută în Lesoto, cu mai puțin de un sfert din cetățenii săi utilizând internetul. Cu toate acestea, guvernul a încercat să cenzureze consumul de internet al cetățenilor. VPN-urile sunt legale și în țară.

Liberia

VPN este legal în Liberia?
da

Legislația internetă restrictivă a Liberiei și supravegherea activă a cetățenilor au dus la adăugarea acesteia pe lista Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ) a țărilor în care libertatea presei este restricționată. Totuși, această țară trebuie să ilegaleze utilizarea VPN-urilor.

Libia

VPN este legal în Libia?
da

Cu un istoric de abuzuri în domeniul drepturilor omului și cenzură activă pe internet și ingerințe din partea guvernului, Libia este încă încă liberă când vine vorba de cenzura guvernamentală. Utilizarea VPN-urilor este însă legală în această țară.

Liechtenstein

VPN este legal în Liechtenstein?
da

Liechtenstein este evaluat foarte ridicat atunci când vine vorba de libertatea presei și nu au existat eforturi active din partea guvernului de a cenzura Internetul. Utilizarea VPN-urilor este legală și în această țară.

Lituania

VPN este legal în Lituania?
da

Lituania este o țară relativ liberă când vine vorba de libertatea presei și a internetului, însă evoluțiile precum o modificare recentă a unei legi care reglementează jocurile de noroc pe internet din țară au adus speculații despre cenzură. Utilizarea VPN-urilor în țară este legală.

Luxemburg

VPN este legal în Luxemburg?
da

Luxemburgul este o țară în general liberă când vine vorba de utilizarea internetului și nu există niciun raport credibil documentat potrivit căruia guvernul cenzurează internetul. Utilizarea VPN-urilor este legală și în țară.

M

Macedonia

VPN este legal în Macedonia?
da

Nu există dovezi de cenzură pe internet sau guvernul care încearcă să restricționeze accesul cetățenilor la internet în Macedonia, iar utilizarea VPN-urilor este legală în prezent în țară.

Madagascar

VPN este legal în Madagascar?
da

Madagascar are o penetrare foarte scăzută pe internet și, în ciuda cenzurii ocazionale a altor forme de media, internetul a fost relativ gratuit. Utilizarea VPN-urilor este legală și în această țară.

Malawi

VPN este legal în Malawi?
da

În prezent, nu există un raport credibil al guvernului din Malawi care să cenzureze în mod activ internetul sau să interfereze în utilizarea cetățenilor. Utilizarea VPN-urilor este legală și în țară.

Malaezia

VPN este legal în Malaezia?
da

În timp ce premierul malysian Najib Razak a promis o dată - în aprilie 2011 - că Malaezia nu va cenzura niciodată internetul, Malaezia a început să blocheze site-urile care au raportat scandalul de corupție al primului ministru în 2015. Ei bine, credem că ceea ce este bun pentru gâscă nu este bine. pentru gander. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Maldive

VPN este legal în Maldive?
da

În timp ce guvernul Maldiv blochează în mod regulat site-urile web pe care le consideră imorale sau anti-islamice, acestea trebuie să interzică încă utilizarea VPN-urilor.

Mali

Este VPN Legal în Mali?
da

Până în prezent, adoptarea internetului a fost foarte scăzută în Mali, iar țara trebuie să se ocupe de conectivitate extrem de lentă și de încredere. Guvernul nu a influențat cu adevărat utilizarea internetului cetățenilor, iar utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Malta

VPN este legal în Malta?
da

Tocmai recent, mii de oameni au ieșit pe străzile din Malta pentru a protesta împotriva unui proiect de lege de defăimare introdus de guvernul maltez, deoarece au considerat că va fi folosit ca pretext pentru a cenzura cetățenii maltezi online. Guvernul maltez a contracarat spunând că nu au niciun interes să cenzureze internetul. Până în prezent, guvernul maltez nu a intervenit activ în utilizarea cetățenilor pe internet, iar utilizarea VPN-urilor este încă legală în țară.

Insulele Marshall

Este VPN legal în Insulele Marshall?
da

În timp ce țara insulă a suferit recent o oprire de internet mai mult de 10 zile, aceasta pare să fie o problemă hardware în loc de o încercare de a restricționa utilizarea de internet a cetățenilor. Guvernul nu a încercat în mod activ să restricționeze consumul de internet al cetățenilor, iar VPN-urile sunt încă legale în țară.

Mauritania

Este VPN legal în Mauritania?
da

În timp ce guvernul mauritan este parte la mai multe convenții privind drepturile omului, există dovezi clar documentate că acesta renunță activ la aceste acorduri. Site-urile au fost cenzurate activ, bloggerii au fost puși la închisoare și chiar condamnați la moarte și alte forme de abuzuri la drepturile omului au fost bine documentate. Utilizarea VPN-urilor este încă legală.

Mauritius

VPN este legal în Mauritius?
da

Legea TIC din Mauritius dă guvernului practic dreptul de a bloca conținut pe Internet - din cauza cât de slab este acesta - iar actul a fost într-adevăr folosit odată pentru a bloca accesul la Facebook. Cu toate acestea, nu au existat rapoarte credibile ale guvernului maurician care a încercat să cenzureze Internetul în ultimele timpuri, iar utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Mexic

VPN este legal în Mexic?
da

Mexicul este una dintre cele mai libere țări din America Latină în ceea ce privește internetul și, deși există o mică interferență în activitățile de internet ale cetățenilor din partea guvernului, au existat rapoarte despre că jurnaliștii sunt amenințați de carteluri, de guvern și chiar de alți jurnaliști. Utilizarea VPN-urilor este legală în această țară.

Micronezia

Este VPN legal în Micronezia?
da

Nu au existat rapoarte despre guvernul care încearcă să interfereze în activitățile de internet ale cetățenilor din Micronezia. Utilizarea VPN-urilor este legală și în țara oceanică.

Moldova

VPN este legal în Moldova?
da

Deși a existat o interferență relativ mică în activitățile internetului cetățenilor în Moldova, un proiect de lege recent introdus de guvern a generat critici din partea părților interesate din industrie, care au afirmat că le-a permis guvernului să cenzureze internetul. De asemenea, este legal să se utilizeze un VPN în Moldova.

Monaco

VPN este legal în Monaco?
da

În ciuda faptului că internetul joacă un rol cheie în diseminarea și consumul de informații la Monaco - aproximativ jumătate din cetățenii Monaco folosesc internetul - nu au existat rapoarte credibile despre guvernul care intervin în activitățile internetului cetățenilor. Utilizarea VPN-urilor este legală și în țară.

Mongolia

VPN este legal în Mongolia?
da

Dacă credeți că ați dat peste cenzură, atunci trebuie să vă gândiți din nou. Guvernul Mongoliei are o bază de date de peste 700 de cuvinte pe care le-a inclus pe lista neagră, inclusiv cuvinte precum „dracu”, „bețiv” și „mut”. Este ușor de ghicit că țara cenzurează activ activitățile internet ale utilizatorilor săi. Din fericire, utilizarea VPN-urilor este încă legală în țară.

Muntenegru

VPN este legal în Muntenegru?
da

Muntenegru nu are neapărat cea mai bună reputație în ceea ce privește cenzurarea pe internet - de fapt, de curând, au făcut știri pentru interzicerea WhatsApp și Viber în ziua alegerilor. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este încă legală în țară.

Maroc

Este VPN legal în Maroc?
da

Marocul a făcut vești pentru interzicerea accesului Skype, Viber, WhatsApp, Facebook Messenger și chiar VoIP în țară, dar țara nord-africană trebuie să ilegaleze utilizarea VPN-urilor.

Mozambic

VPN este legal în Mozambic?
da

Guvernul Mozambicului a fost surprins recent spionând cetățenii săi - spionajul a cuprins o serie de activități, inclusiv ascultarea apelurilor telefonice, citirea mesajelor text, citirea mesajelor WhatsApp, monitorizarea activității social media și, în esență, a spune cetățenilor, „agitați! Secretul tău este în mâinile noastre. ”Din fericire, ei trebuie să interzică utilizarea VPN.

Myanmar

VPN este legal în Myanmar?
da

În timp ce Myanmar a făcut odată vești pentru încercarea de a interfera cu accesul la internet al cetățenilor săi, chiar și o dată blocând Facebookul și spionând cetățenii, țara devine din ce în ce mai liberă și respectă drepturile cetățenilor, iar utilizarea VPN-urilor este legală în țară..

N

Namibia

VPN este legal în Namibia?
da

În timp ce guvernul namibian a fost adesea găsit că amenință jurnaliștii, internetul din țară este în general un loc mult mai sigur și nu au existat încercări documentate de guvern de a interveni în activitățile de internet ale cetățenilor. Utilizarea VPN-urilor este legală și în Namibia.

Nauru

Este VPN legal în Nauru?
da

Guvernul Nauru a decis recent să blocheze anumite site-uri, inclusiv Facebook, pentru a-și proteja cetățenii de „abuzuri”. Da, știm, am chicotit și noi când citim știrile. Din fericire, guvernul nu a decis să interzică VPN-urilor pentru a-și proteja cetățenii împotriva „hackerilor răuși și hoților de date”. Lol!

Nepal

Este VPN legal în Nepal?
da

Deși nu se știe că guvernul nepalez monitorizează activitatea online, nu există prea multe îndoieli cu privire la intenția sa de a cenzura activitățile cetățenilor online. Utilizarea VPN-urilor este încă ilegală în țară.

Olanda

Este VPN Legal în Olanda?
da

Rata de penetrare a Olandei pe internet

Cu aproape toți cetățenii săi care folosesc internetul - cu o rată de penetrare de 93 la sută în 2014 - Internetul este o parte centrală a activităților cotidiene ale cetățenilor din Olanda și este o țară în general liberă când vine vorba de Internet. Utilizarea VPN-urilor este perfect legală și în țară.

Noua Zeelanda

Este VPN legal în Noua Zeelandă?
da

Guvernul din Noua Zeelandă monitorizează activ activitatea utilizatorilor de internet, guvernul instalând un filtru internet în 2010, dar nu au existat rapoarte credibile despre cenzura și reprimarea internetului. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală.

Nicaragua

VPN este legal în Nicaragua?
da

În timp ce guvernul din Nicaragua nu a restricționat activitățile pe internet ale utilizatorilor, au existat pretenții din partea ONG-urilor că guvernul monitorizează e-mailurile lor. Utilizarea VPN-urilor este legală în această țară.

Niger

VPN este legal în Niger?
da

Nu s-au înregistrat cu adevărat rapoarte ale guvernului nigerien care au cenzurat internetul, iar aceasta este o surpriză, având în vedere rapoartele privind abuzurile și retributarea drepturilor omului la jurnaliști care critică guvernul. Acest lucru are sens, însă, când avem în vedere faptul că doar 2 la sută dintre cetățeni au fost pe internet în 2014. Credem că internetul este încă prea mic pentru a merita atenția guvernului. Utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Nigeria

VPN este legal în Nigeria?
da

Deși există o mică intervenție și cenzură pe internet în Nigeria, un proiect de lege recent introdus de guvern a generat controverse are o parte a unei tendințe în care națiunile africane se concentrează pe controlul activităților de internet ale cetățenilor. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Norvegia

Este VPN Legal în Norvegia?
da

Cu aproximativ 97 la sută dintre norvegieni care folosesc internetul, această țară are una dintre cele mai mari rate de penetrare a internetului. De asemenea, nu au existat rapoarte credibile ale guvernului care încearcă să restricționeze accesul la Internet, iar utilizarea VPN-urilor în țară este perfect legală.

P

Pakistan

VPN este legal în Pakistan?
da

Youtube, Facebook, Flickr și chiar Wikipedia au fost blocate în această țară - o interdicție Youtube tocmai a fost ridicată. Filtrarea prin Internet este de asemenea în vigoare pentru a filtra conținutul și rezultatele căutării afișate cetățenilor. Utilizarea VPN-urilor este încă scoasă în afara legii în această țară.

Palau

Este VPN Legal în Palau?
da

Nu există niciun raport documentat asupra cenzurii pe internet în Palau, iar utilizarea VPN-urilor este legală în această țară.

Palestina

VPN este legal în Palestina?
da

Guvernul palestinian a fost raportat să cenzureze activ activitățile de internet ale cetățenilor săi, precum și mass-media de opoziție. Mai multe site-uri web au fost închise și de guvernul palestinian. Utilizarea VPN-urilor este legală în prezent în țară.

Panama

VPN este legal în Panama?
da

Nu există niciun raport documentat al guvernului panaman care să restricționeze accesul cetățenilor la internet, iar utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Papua Noua Guinee

Este VPN legal în Papua Noua Guinee?
da

Nu a existat niciun efort activ din partea guvernului pentru a restricționa accesul la internet al cetățenilor, dar o lege cibernetică, recent introdusă, schimbă acest punct de vedere - mulți consideră că este introdusă ca pretext pentru a da guvernului puteri expres de cenzură internetul. Utilizarea VPN-urilor este legală în Papua Noua Guinee.

Paraguay

VPN este legal în Paraguay?
da

Paraguay este o țară liberă atunci când vine vorba despre utilizarea și drepturile de internet, iar guvernul nu a făcut nicio mișcare activă de a restricționa accesul utilizatorilor la internet. Utilizarea VPN-urilor este legală în prezent în țară.

Peru

VPN este legal în Peru?
da

Peru oferă un mediu sigur și gratuit pentru peruanii care folosesc internetul în țară, iar guvernul nu a încercat să restricționeze activitățile online ale utilizatorilor. Utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Filipine

Este VPN legal în Filipine?
da

În ultimele timpuri, guvernul Filipine nu a făcut niciun efort pentru a-i împiedica pe filipinez să acceseze internetul. Utilizarea VPN-urilor este legală și în țară.

Polonia

VPN este legal în Polonia?
da

În timp ce Polonia este, în general, considerată o țară liberă când vine vorba de utilizarea internetului și respectarea drepturilor de internet ale cetățenilor, a fost introdusă o nouă lege de combatere a terorismului și de supraveghere, introdusă de guvernul său - oferind guvernului dreptul de a bloca site-urile web. critici grele. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Portugalia

VPN este legal în Portugalia?
da

Nu a existat niciun raport documentat credibil despre guvernul Portugaliei care încearcă să interfereze sau să restricționeze accesul la internet al cetățenilor, iar utilizarea VPN-urilor este legală în prezent..

Q

Qatar

VPN este legal în Qatar?
da

În timp ce Qatar în general blochează conținut obscen sau conținut pe care îl consideră critic pentru islam, site-urile nevinovate au fost, de asemenea, blocate fără explicații. Guvernul a precizat în mod repetat că nu are niciun rol în blocarea niciunui site; ei stabilesc legea și lasă lucrurile la ISP. Utilizarea VPN-urilor este legală în această țară din Orientul Mijlociu.

R

România

Este VPN Legal în România?
da

În timp ce România a fost relativ liberă atunci când vine vorba de drepturile de internet ale utilizatorilor săi, aceasta s-a confruntat cu critici pentru introducerea legilor care vizează controlul site-urilor de jocuri de noroc din țară - mulți au spus că această lege poate fi ușor exploatată pentru a cenzura activitățile de internet ale cetățenilor. Utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Rwanda

VPN este legal în Rwanda?
da

Guvernul Rwanda a fost prins blocând site-urile de ziare independente, precum și site-urile aparțin opoziției - guvernul a fost prins și făcând mișcări de spionare a utilizatorilor săi de internet. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este făcută ilegală.

S

Saint Kitts și Nevis

Este VPN legal în Saint Kitts și Nevis?
da

Nu au existat rapoarte ale guvernului care încearcă să restricționeze accesul la Internet în această țară, iar utilizarea VPN-urilor este legală.

Sfânta Lucia

Este VPN legal în Sfânta Lucia?
da

Nu există rapoarte ale guvernului care încearcă să cenzureze Internetul în Sfânta Lucia, iar utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Sfântul Vincent și Grenadinele

Este VPN legal în Saint Vincent și Grenadine?
da

Nu au existat rapoarte credibile ale guvernului care încearcă să restricționeze accesul cetățenilor la internet în Saint Vincent și Grenadine, însă legislația recentă introdusă de guvern a generat critici din cauza unor clauze care îi permit să fie exploatate pentru a cenzura conținutul online. Utilizarea VPN-urilor este legală în această țară din Caraibe.

Samoa

Este VPN legal în Samoa?
da

Nu au existat rapoarte credibile despre guvernul samoanei care interferează în drepturile și utilizarea cetățenilor la internet, iar utilizarea VPN-urilor este legală în această țară.

San Marino

Este VPN Legal în San Marino?
da

San Marino este o țară liberă când vine vorba de drepturile de internet și nu a fost documentată nicio imixtiune guvernamentală în drepturile de internet ale cetățenilor. Utilizarea VPN-urilor este legală în prezent în țară.

Sao Tome și Principe

VPN este legal în Sao Tome și Principe?
da

Nu există dovezi credibile ale guvernului care încearcă să interfereze cu internetul în această țară din Africa Centrală, iar utilizarea VPN-urilor este perfect legală.

Arabia Saudită

VPN este legal în Arabia Saudită?
da

Arabia Saudită cenzură activ activitățile pe internet ale utilizatorilor săi, iar The Guardian a numit-o cândva liderul regimurilor arabe în cenzura pe internet. Jurnaliștii și bloggerii trebuie să obțină o licență specială de la Ministerul Informațiilor. Din anumite motive, și nu știm de ce, acest guvern nu trebuie să interzică complet utilizarea VPN-urilor în țară.

Scoţia

Este VPN legal în Scoția?
da

Au existat cazuri de cenzură online în Scoția, în special atunci când vine vorba de probleme sensibile. Un raport a constatat că site-urile aparținând organizațiilor de caritate care lucrează pentru a rezolva probleme legate de sex, fumat, droguri, sănătate mintală și abuz au fost blocate de ISP-uri majore din cauza prezenței unor cuvinte cheie sensibile pe aceste site-uri web.

Din fericire, utilizarea VPN-urilor este încă perfect legală în Scoția.

Senegal

VPN este legal în Senegal?
da

În timp ce mulți consideră că Senegalul este în general lipsit de cenzura pe internet, mulți au ridicat sprâncenele cu privire la Legea sa privind criminalitatea cibernetică, Decretul său de criptare și alte legi pe care cred că le oferă guvernului carte albă pentru a cenzura consumul de internet în țară, dacă doresc acest lucru. Utilizarea VPN-urilor este încă legalizată în țară.

Serbia

VPN este legal în Serbia?
da

A lua site-uri offline pentru a critica performanțele guvernului, reținerea oamenilor pentru „diseminarea de știri false și panică” (citiți: de fapt, criticați guvernul pe Facebook pentru performanțe slabe și minciuni) și multe alte atrocități nu sunt neobișnuite în Serbia. Faptul rămâne că guvernul sârb este un abuzător al drepturilor de internet. Încă trebuie să ilegalizeze utilizarea VPN-urilor.

Seychelles

VPN este legal în Seychelles?
da

Au existat rapoarte ale guvernului care încearcă să restricționeze accesul cetățenilor la internet în Seychelles, în special atunci când încearcă să suprime activiștii de opoziție. În prezent, utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Sierra Leone

Este VPN legal în Sierra Leone?
da

Nu a existat niciun raport documentat al guvernului care încearcă să interfereze în utilizarea internetului cetățenilor, iar utilizarea VPN-urilor este legală în această țară.

Singapur

VPN este legal în Singapore?
da

Site-urile politice au fost închise, criticile guvernului au fost vizate și alte forme de cenzură au fost documentate în Singapore. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este încă legală în țară.

Slovacia

VPN este legal în Slovacia?
da

S-au constatat puține cazuri de guvernare care interferează în drepturile cetățenilor de a utiliza internetul în această țară, iar utilizarea VPN-urilor în țară este legală în acest moment.

Slovenia

Este VPN legal în Slovenia?
da

Cu peste 73 la sută dintre slovenii care folosesc internetul, adopția de internet este destul de mare în Slovenia. Nu a existat niciun raport credibil al guvernului care încearcă să cenzureze Internetul în această țară, iar utilizarea VPN-urilor este legală în prezent.

Insulele Solomon

Este VPN legal în Insulele Solomon?
da

Deși pătrunderea pe internet este foarte mică în această țară oceanică, nu a existat niciun raport documentat al guvernului care încearcă să interfereze cu accesul la internet al cetățenilor. Utilizarea VPN-urilor este legală și în această țară.

Somalia

Este VPN legal în Somalia?
da

Având în vedere că guvernul somalian blochează de regulă site-urile critice pentru activitățile sale, nu există nici o îndoială că există cenzură pe internet. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este încă scoasă în afara legii.

Africa de Sud

VPN este legal în Africa de Sud?
da

Africa de Sud a făcut știri când guvernul său a introdus un proiect de lege „Politica de reglementare online”, care susținea că este cea mai proastă lege a cenzurii pe internet din Africa. Cu toate acestea, țara a fost în general liberă când vine vorba de drepturile de internet ale cetățenilor. Utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Coreea de Sud

Este VPN legal în Coreea de Sud?
da

Coreea de Sud a făcut în mod repetat știri pentru monitorizarea și cenzurarea activității pe internet a utilizatorilor săi. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală.

Sudul Sudanului

VPN este legal în Sudanul de Sud?
da

În timp ce pătrunderea internetului este scăzută în Sudanul de Sud, guvernul cenzurează activitățile pe internet ale cetățenilor. Utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Spania

VPN este legal în Spania?
da

În timp ce Spania este o țară în general liberă când vine vorba de drepturile la internet ale cetățenilor, a apărut știrile recent, când partidul premierului a propus interzicerea memoriilor de socializare. Utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Sri Lanka

Este VPN legal în Sri Lanka?
da

Au existat rapoarte despre guvernul Sri Lankan care a cenzurat activitatea pe internet a cetățenilor săi și la blocarea site-urilor web critice pentru guvern. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Sudan

VPN este legal în Sudan?
da

Oprirea internetului, atacarea cafenelelor de internet și arestarea utilizatorilor de internet nu sunt rare în Sudan. Cu toate acestea, țara se îmbunătățește în ceea ce privește libertatea internetului pentru cetățenii săi. Utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Surinam

VPN este legal în Surinam?
da

Nu a existat niciun raport credibil despre guvernul care încearcă să cenzureze consumul de internet al cetățenilor, iar utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Swaziland

Este VPN Legal în Swaziland?
da

Deși au existat rapoarte ale guvernului care monitorizează activ utilizarea internetului cetățenilor, nu au fost cenzurate rapoarte despre activitățile de internet ale cetățenilor. Utilizarea VPN-urilor este legală în prezent în țară.

Suedia

VPN este legal în Suedia?
da

Cu peste 91 la sută dintre cetățenii săi care utilizează internetul, Suedia are una dintre cele mai mari rate de penetrare a internetului din lume. Nu a existat niciun raport credibil al guvernului care să interfereze în activitățile de internet ale cetățenilor, iar utilizarea VPN-urilor este legală în țară.

Elveţia

Este VPN legal în Elveția?
da

În timp ce Elveția este o țară liberă în ceea ce privește libertatea internetului, 65,5 la sută dintre cetățeni au votat la un referendum pentru a susține un proiect de lege care acordă puterilor guvernului să spioneze activitățile pe internet ale cetățenilor. Utilizarea VPN-urilor este legală în această țară.

Siria

VPN este legal în Siria?
da

Siria are o istorie lungă de abuzuri în drepturile omului și cenzură pe internet, dar utilizarea VPN-urilor este legală în prezent.

T

Taiwan

Este VPN Legal în Taiwan?
da

Această țară din Asia de Est a propus un proiect de lege în urmă cu câțiva ani, care îi va conferi puteri similare Chinei pentru a cenzura Internetul, dar până acum nu au existat rapoarte despre guvernul care cenzura Internetul sau interzice utilizarea VPN-urilor..

U

Regatul Unit (Marea Britanie)

VPN este legal în Marea Britanie (Marea Britanie)?
da

Spre deosebire de presupunerile generale, Marea Britanie nu este tocmai gratuită atunci când vine vorba de acuzații de cenzură - a făcut știri pentru interzicerea activă a VPN-urilor sub pretextul „protejării copiilor”. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este încă legală în Regatul Unit.

Statele Unite ale Americii (SUA)

VPN este legal în Statele Unite ale Americii (SUA)?
da

În 2014, SUA au fost adăugate pe lista „dușmanilor internetului” de Reporter fără frontiere pentru a submina „încrederea în internet și în propriile sale standarde de securitate”. În timp ce Primul amendament protejează libertatea de exprimare și presă a cetățenilor, iar SUA nu încearcă activ cenzurarea internetului, au existat prea multe scurgeri cu privire la activitățile secrete de supraveghere ale guvernului. Cu toate acestea, utilizarea VPN-urilor este perfect legală în țară.

Aflați dacă VPN-urile sunt legale în țara dvs.:

Dacă sunteți în căutarea unui serviciu VPN bun și de încredere, citiți aici recenziile VPN.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me