Revizuirea ProtonVPN

ProtonVPN provine din același creier CERN Științific și Harvard Physics PhD în spatele ProtonMail, cea mai mare rețea de e-mail criptată din lume.


Așadar, au creat deja un serviciu de confidențialitate internet gratuit și plătit, criptat într-un singur spațiu. Cu siguranță, pot să o facă și în spațiul VPN?

Acest lucru este aici pentru a afla. În ultimele luni, am testat în mod cuprinzător protocolul OpenVPN, standardele de conexiune de criptare, viteza, securitatea, prețurile și multe altele.

Și veți auzi despre bine, rău și urât în ​​această recenzie ProtonVPN.

Recenzie ProtonVPN

Prezentare generală a ProtonVPN

RANK GENERAL: # 19 din 78 VPN-uri
uzabilitate: Foarte ușor, acceptă toate dispozitivele
LOG FILES: Fără politica de logare
LOCAȚII: 32 de țări, 345 de servere
A SUSTINE: Sistem de bilete, timpi de răspuns decenți
torrenting: Torrenting limitat 
NETFLIX: Da 1/5
CRIPTAREA / PROTOCOL: AES 256, este oferit doar protocolul OpenVPN 
COST: Gratuit sau 4 USD / lună (plan de bază)
SITE OFICIAL: www.protonVPN.com

Pro ProtoniVPN Pro +

ProtonVPN a fost fondată pe spatele experților în securitate. Deci știți că protocoalele și standardele de criptare vor fi de top. De asemenea, nu dezamăgesc în câteva alte domenii cheie, cum ar fi serviciul pentru clienți și o conexiune solidă.

Aruncă o privire.

1. Securitate excepțională & Standarde de confidențialitate

ProtonVPN vine echipat cu OpenVPN (UDP / TCP) și IKEv2 ca protocol, cu super-sigur criptare AES-256.

Este vorba despre standarde de criptare de nivel bancar, de ultimă generație.

Puneți-o astfel:

Dacă vei suferi un hack, nu va fi pentru că au trecut prin această criptare. Pentru că nu a fost făcut niciodată.

În schimb, majoritatea hackerilor își vor reduce pierderile și vor merge după alte metode de a intra în cont, cum ar fi ghicirea amintirilor de parole.

2. Politică strictă de neînregistrare

Am analizat 118 politici de logare VPN în ultimii ani.

Aceasta este de multe ori o muncă plictisitoare și dureroasă.

Dar este important.

protonvpn fără jurnalImagine de la: https://protonvpn.com/support/no-logs-vpn/

Deoarece răspândirea acestor mulți termeni și a politicilor de confidențialitate ne-a învățat unde VPN-urile le place să își îngroape organismele de confidențialitate.

De exemplu, am constatat că 7% dintre VPN-urile înregistrează în mod obișnuit datele despre conexiunile dvs. Și mai mult de 30% dintre VPN-urile au o politică de înregistrare suspectă (nu simplă). Aceștia folosesc adesea termeni vagi, tehnici sau juridici pentru a permite zone „gri” care s-ar putea întoarce.

Acum, ProtonVPN are o reputație solidă bazată pe munca lor trecută.

Dar, de asemenea, am confirmat că, atunci când spun „fără logare”, puteți avea încredere în ea.

3. Asistență decentă pentru clienți

Sistemele de asistență bazate pe bilete, de obicei, ne fac să creștem.

Acest lucru se datorează faptului că am experimentat cu toții o întârziere de mai multe zile între fiecare e-mail, ceea ce necesită un proces de întoarcere și întoarcere de o săptămână pentru a răspunde chiar și la cele mai simple întrebări.

Acest gând inițial mi-a strălucit în cap când am dat cu ochii asupra opțiunilor de asistență ale lui Proton.

Cu reticență, am completat formularul cu câteva întrebări simple și am apăsat „Trimite”.

Cu toate acestea, o replică mi-a intrat în primele 24 de ore.

Și, spre surprinderea mea, nu a fost doar un link direct către un articol de bază de cunoștințe de pe site-ul lor.

Adresa de e-mail Proton pentru clienți

Nu a fost uluitor sau nimic altceva. Dar nu trebuia să fie.

Trebuie doar să fie relativ rapid și direct. Și asta a fost.

O experiență destul de bună peste tot.

4. Conexiune fără scurgeri

Scurgerile DNS și Web-RTC pot expune accidental adresa dvs. IP reală. Acestea sunt de obicei cauzate de conflicte de conexiune care deschid o gaură minusculă și minunată pentru ca datele dvs. să fie vizibile.

Suna minor. Dar nu este.

Vă permite ISP-ului, guvernelor și chiar hackerilor pe doi biți să vă vadă la o distanță de un kilometru (sau mai mult). Așadar, subminează complet utilizarea dvs. de VPN.

Toate fără ca tu să-ți dai seama chiar.

Conexiunea ProtonVPN a ieșit fără scurgeri la fiecare test efectuat. Verifică.

protonvpn perfect-privacy.com dns leaktest
protonvpn perfect-privacy.com test de scurgere de verificare-ip protonvpn iploak.net test de scurgere

Nici o scurgere de WebRTC:

protonvpn browserleaks.com webrtc

Dar asta nu este tot.

Am rulat și fișierele lor de instalare prin VirusTotal.com și le-am găsit ca fiind complet libere de software-ul rău intenționat.

Scorul virustotal ProtonVPN

5. Un server Netflix a funcționat (din cinci)

ProtonVPN spune pe site-ul lor că Netflix va funcționa pe „anumite servere”.

Trucul, cred, este să descopăr care sunt.

Multe dintre VPN-urile fac această afirmație îndrăzneață, dar foarte puțini dintre ei pot efectua o copie de rezervă. Mai mult decât atât, VPN-urile care reușesc să deblocheze Netflix s-ar putea să nu mențină această realizare de foarte mult timp. Acest lucru se datorează faptului că Netflix încearcă constant să oprească VPN-urile în piesele lor, blocând accesul la conținutul său geo-blocat.

Tot conținutul Netflix este unic pentru zona în care este accesat. Netflix are anumite oferte cu furnizorii de conținut pentru a aduce diferite emisiuni și filme în diferite zone ale globului. Dacă ai fi în Statele Unite, lista ta Netflix ar arăta foarte diferit de cineva care încearcă să urmărească în Olanda.

Pentru a opri fluxul nedorit al conținutului său restricționat, Netflix a dezlănțuit un puternic sistem de detectare și blocare VPN pe internet. Acesta a străbătut lumea VPN ca un val de maree, eliminând câteva platforme de pe cel mai mare serviciu de streaming din lume. Cu toate acestea, în ciuda acestei epurări, există o serie de VPN-uri care au încă un succes în deblocarea încercărilor Netflix de a le menține.

Când am revizuit pentru prima dată ProtonVPN, am testat cinci servere. Se aflau în Marea Britanie, Canada, Olanda și două servere din SUA. La vremea respectivă, am descoperit că doar unul din cei cinci a funcționat și a fost serverul din Olanda. Am testat asta din nou în august 2019 și încă o dată unul din cele cinci servere conectate la serviciul Netflix. Cu toate acestea, era un server diferit.

Serverul din Marea Britanie, cândva beneficiar al temutului ecran negru al Doom, a funcționat perfect când m-am conectat. Serverul olandez, cândva singurul nostru far de speranță în războiul împotriva interzicerilor Netflix, din păcate nu a funcționat când l-am testat. timp.

ProtonVPN este listat la Pro pentru că a avut un succes. Dar practic vorbind, nu uitați doar că opțiunile dvs. ar putea fi limitate aici.

6. Ușor de instalat și utilizat

Când alegeți un furnizor VPN, ultimul lucru pe care îl doriți este să deschideți un sistem excesiv de complicat, pe care trebuie să-l informați pentru a înțelege. De aceea, cele mai bune VPN-uri sunt cele mai simple. Deși ProtonVPN s-ar putea să nu pară mai ușor de utilizat la început, aspectul poate înșela. În ciuda unui timp de descărcare mai lung decât media, ProtonVPN s-a dovedit a fi un sistem simplu de instalat, care avea o mare ușurință de utilizare odată ce te-ai obișnuit cu tabloul de bord foarte aglomerat.

După ce te-ai înscris la ProtonVPN, ești dus la tabloul de bord al clientului. De acolo, veți putea descărca platforma pe care o alegeți.

Ecran de descărcare pentru ProtonVPN

După ce am selectat descărcarea Windows, am fost încă dus la o altă pagină de descărcare pentru a selecta de fapt clientul Windows și a începe instalarea. Aceasta nu a durat mult timp, dar a fost încă ciudat că a trebuit să selectez ce program să descarc doar pentru a fi dus într-o altă pagină, unde a trebuit din nou să selectez ce program să descarc.

Descarcă pagina pentru ProtonVPN

Odată terminat, software-ul ProtonVPN a început să descarce. De obicei, software-ul VPN durează între 10 și 30 de secunde pentru a descărca pe computerul meu. Acesta a durat ceva mai mult și m-am trezit că aștept aproape două minute. Din nou, acesta nu este sfârșitul lumii și, odată descărcată, instalarea a trecut aproape instantaneu.

Descarcă Client pentru ProtonVPN

Ecranul de conectare a fost simplu și simplu, ceea ce este întotdeauna bun atunci când utilizați un VPN. Doriți să vă puteți conecta eficient fără a fi nevoie să navigați prin diferite opțiuni. Introdu numele de utilizator și parola și vei fi conectat. Puteți configura și clientul dvs. VPN pentru a vă aminti informațiile de conectare (nerecomandate pe un computer partajat) sau pentru a porni automat cu Windows. 

Ecran de conectare ProtonVPN

Când v-ați conectat pentru prima dată, ProtonVPN face un pas suplimentar, pe care nu l-am văzut înainte de a face multe VPN-uri. Vă oferă un tur al interfeței sale. Acest lucru este deosebit de util, deoarece, așa cum veți vedea momentan, poate fi puțin intimidant atunci când vedeți dacă pentru prima dată.

Ecran de bun venit ProtonVPN

Turul vă parcurge câteva dintre caracteristicile cheie ale ProtonVPN.

Una dintre ele este capacitatea de a crea profiluri, permițându-vă să vă salvați setările pentru a vă întoarce la ele oricând doriți. Acest lucru este excelent pentru utilizatorii care doresc să meargă direct pe serverul lor preferat Netflix sau unul care a fost deosebit de rapid. După ce v-ați conectat la un server, va apărea un link verde în stânga sus, care scrie „Setați ca profil”. Faceți clic pe asta și puteți să vă mențineți pe oricare dintre serverele de care vă bucurați, fără a fi necesar să treceți prin listă pentru găsește-le din nou.

ProtonVPN Tour

De asemenea, vorbește despre ProtonVPN Secure Core, care vă permite să adăugați niveluri suplimentare de securitate în sesiunea de navigare. Trebuie remarcat faptul că acest serviciu este disponibil numai pentru abonații care achiziționează planurile Plus sau Visionary ale ProtonVPN..

ProtonVPN Tour 2

Odată ce toate acestea s-au terminat, am dat clic pe „Conectare rapidă” în colțul din stânga sus și am fost conectat instantaneu la cel mai rapid server pe care îl aveau.

Client ProtonVPN

Deși această interfață ar putea părea un ecran de computer NORAD, este de fapt mult mai simplă decât pare. Tot ce ai nevoie este pe partea stângă. Acesta include butonul de conectare și deconectare, lista de server, profilele salvate și posibilitatea de a activa Secure Core.

O altă caracteristică distractivă este faptul că steagul țării pe care o alegeți apare în stânga sus. Harta, care ocupă majoritatea acestei interfețe masive, există în cea mai mare parte pentru a vă arăta unde se deplasează semnalul pe glob. De asemenea, monitorizează unele din alte informații, cum ar fi viteza, volumul și durata sesiunii. Aceasta este o informație importantă pe care o mulțime de VPN o lasă.

Comutarea serverelor a fost o briză. Găsiți țara serverului pe care doriți din lista din stânga, faceți clic pe ea și veți fi conectat automat la cel mai bun server din regiunea respectivă. De asemenea, puteți extinde lista țară după țară pentru a selecta anumite servere.

În total, în ciuda timpului de configurare mai lung decât media, acesta este un VPN ușor de utilizat și eficient.

Contra ProtonVPN -

ProtonVPN primește note mari pentru atenția acordată detaliilor de securitate. Cu toate acestea, există încă câteva neajunsuri pe care le-am descoperit.

Să aruncăm o privire la fiecare dintre ele în profunzime.

1. Sunt localizate în Elveția

Elveția are o istorie de a fi o țară „neutră”. Unul care protejează confidențialitatea cetățenilor săi și nu-i place să se implice în conflicte interne.

Și toate acestea sunt adevărate.

Legile elvețiene protejează confidențialitatea. In general vorbind.

Problema este însă că Elveția este, de asemenea, un membru cooperant al alianței extinse de securitate a ochilor.

Acesta este un acord la nivel mondial care ajută în mod esențial agențiile guvernamentale să-și spioneze cetățenii în numele „siguranței mondiale”.

Nu vreau să spun asta într-un mod teoretic. Acest lucru s-a întâmplat deja de zeci de ani.

Așadar, o locație din Elveția înseamnă că ești mai ales bun. Confidențialitatea dvs. este în mare parte sigură.

Vestea bună este că ProtonVPN nu păstrează o mulțime de date ale clienților lor în fișier. Doar țineți-vă în minte că guvernul lor i-ar putea forța să coopereze.

2. Vitezele serverului sunt prea lente pentru preț  

Viteza este marele egalizator.

Toate celelalte fiind similare - prețuri, caracteristici, protocoale de securitate etc. - veți merge cu cea mai rapidă opțiune.

Deoarece viteza face toate lucrurile posibile (streaming, descărcări de torrenturi sau doar o duzină de file în timp ce saltați între sesiunile de navigare).

Din păcate, scorul de viteză combinat al ProtonVPN le-a plasat doar pe locul 48 din 78 de companii VPN.

Iată cum ne prezentăm aceste date:

 1. Folosim SpeedTest.net pentru a obține o citire a referinței noastre, conexiunea la internet non-VPN. Am obținut 97 Mbps de descărcare și 53 Mbps de încărcare la momentul acestei analize.
 2. Apoi, ne conectăm la câteva servere ProtonVPN diferite. Încercăm să le selectăm pe cele aleatoare din întreaga lume pentru a obține o vedere corectă și nepărtinitoare.
 3. În sfârșit, calculăm diferențele și obținem un scor combinat care se clasează față de toate celelalte recenzii pe care le-am făcut anterior.

Suna bine? Verificați în detaliu fiecare test pe server acum.

Servere din SUA (Est) & West)

Serverele ProtonVPN din SUA au început extrem de lent. Viteza de descărcare, în special, ar face ca majoritatea activităților torentante să încetinească până la un crawl.

 • Ping: 190 ms
 • Descărcare: 24,6 Mbps (cu 75% mai lent)
 • Încărcare: 36,4 Mbps (31% mai lent)

Servere UE (Elveția)

Pe de altă parte, serverele UE nu au dezamăgit. Probabil că acest lucru a avut și o legătură cu apropierea noastră de aceste servere. Chiar și ceva la fel de simplu precum distanța fizică dintre dvs. și serverul conectat poate afecta performanța. Dar credit în cazul în care creditele datorate.

 • Ping: 66ms
 • Descărcare: 54.46 Mbps (44% mai lent)
 • Încărcare: 37.86 Mbps (cu 29% mai lent)

Servere Asia (Hong Kong)

Ne-am gândit că viteza serverului din SUA este slabă. Până când i-am văzut pe cei asiatici ieșiți din Hong Kong. Cu 85% mai lent peste bord.

 • Ping: 317 ms
 • Descărcare: 16 Mbps (cu 84% mai lent)
 • Încărcare: 6.4 Mbps (88% mai lent)

Servere din Marea Britanie

Și nu în ultimul rând, un server din Marea Britanie se simte undeva la mijloc. Din păcate, nu a fost pe partea „bună” a mijlocului.

 • Ping: 46ms
 • Descărcare: 52 Mbps (46% mai lent)
 • Încarcă: 47 Mbps (11% mai lent)

Aceste rezultate au fost dezamăgitoare peste tot. Coerent, da. Dar constant lent nu este bun.

Companii precum ExpressVPN, PIA și Trust.Zone oferă toate viteze mai bune (la doar o fracțiune din preț).

3. Compatibilitate limitată a dispozitivului

Aplicația Windows ProtonVPN

Cele mai bune VPN-uri pe care le-am analizat oferă toate aplicațiile pre-construite pentru fiecare dispozitiv imaginabil.

În acest fel, tot ce trebuie să faci este să dai punct și să dai clic. Nu este necesară experiență tehnică. Nu este nevoie de forță de muncă manuală.

ProtonVPN oferă aplicații pre-construite pentru dispozitive Mac, Windows, Linux și Android.

Din păcate, acestea sunt tot ceea ce oferă.

Toți utilizatorii TOR vor constata că acest VPN este, din păcate, incompatibil cu acesta.

Ultima dată când am revizuit ProtonVPN, nu au avut o aplicație nativă pentru clienții iOS. Acum (februarie 2019), acum au o aplicație nativă pentru iOS.

Dar și mai rău, înseamnă că nu există nicio opțiune pre-construită pentru televizoare inteligente sau console de jocuri.

Deși nu a avut asistență pentru routere ultima dată când am revizuit ProtonVPN, acum acceptă instalarea VPN-urilor lor pe routere DD-WRT, AsusWRT și Tomato.

Au 345 de servere în 32 de țări, ceea ce ar putea fi o problemă pentru persoanele care se uită la VPN-uri pentru torrenting.

Căptușeala de argint? Planurile plătite ale ProtonVPN oferă până la zece conexiuni simultane - aceasta se află la un nivel mai înalt decât ceea ce am văzut.

4. Torrenting limitat disponibil

Din păcate, ProtonVPN nu permite torentarea nelimitată.

Nu este permis deloc pe planuri gratuite.

Motivul este că „P2P ar crește încărcarea pe serverele noastre din cauza torrenting-urilor și acest lucru ar pune mai multă presiune asupra noastră, în cele din urmă ne permițându-ne să subvenționăm conturile gratuite de la cele plătite.”

Este de înțeles.

Este permis pe cele plătite, dar numai pe anumite servere. Din nou, raționamentul este că canalizează traficul P2P prin „țări sigure” neutre.

Cu toate acestea, aceștia profită și de acest moment pentru a pune în aplicare legislația elvețiană: „Partajarea fișierelor este permisă numai pentru uz personal, non-comercial.”

Deci da, ei își permit. Dar există mai multe restricții care ar putea face imposibil pentru dumneavoastră.

5. Protocoale limitate (doar OpenVPN)

Acesta din urmă se află la graniță.

ProtonVPN oferă doar protocolul OpenVPN.

Tehnic vorbind, acesta este un lucru MARE. Este standardul de ultimă generație al industriei. Aproape toată lumea, pretutindeni ar trebui să folosească NUMAI OpenVPN.

Deci, de ce apare acest lucru în secțiunea contra?

Deoarece nu toată lumea are de ales să utilizeze doar această opțiune de protocol.

Multe dispozitive mai vechi, sau chiar unele noi mai puțin costisitoare, cum ar fi unele Chromebookuri, nu oferă încă suport OpenVPN.

În schimb, va trebui să vă conectați printr-un protocol diferit (deși mai puțin dorit), cum ar fi L2TP sau PPTP.

Aceste alte opțiuni nu sunt aproape la fel de sigure. Și, în cele mai multe cazuri, nu ați dori să le utilizați.

Dar tocmai asta este:

Nu ai întotdeauna această alegere. Uneori trebuie să faci ceea ce trebuie să faci.

Și din acest motiv, ProtonVPN s-ar putea să nu funcționeze pentru secțiuni mari ale potențialilor clienți.

Prețuri ProtonVPN, cost & Metode de plata

Prețul ProtonVPN

ProtonVPN are patru planuri de ales, cu reduceri opționale pentru plata anuală.

Deci, prețurile de mai jos includ reducerea anuală de 20%.

Gratuit: 0 USD / lună

Da, Proton are un VPN gratuit. Dar da, sunt și oase destul de goale.

Serviciul vine doar cu trei locații de server: Olanda, SUA și Japonia.

Nu este dotat cu funcții suplimentare.

Dar te ajută să deblochezi o probă gratuită de șapte zile a planurilor lor plătite. Așadar, aceasta ar putea fi o modalitate bună de a vă înfunda vârful degetelor în apele ProtonVPN fără a cheltui un singur cent.

De bază: 4 USD / lună (am cumpărat acest lucru)

Planul de bază al Proton este o actualizare marginală pe cea gratuită pentru a fi sincer. Aveți acces la toate țările, dar nu la serverele Plus, Secure sau Tor. Accesul dvs. rapid este „mare”, dar nu „cel mai mare”.

În plus, puteți conecta doar două dispozitive simultane.

Așa că e un bummer să fii sincer. Treceți peste această opțiune.

În plus: 8 USD / lună

Planul Proton Plus Plus îți mărește limitarea conexiunii până la cinci dispozitive. Viteza este „cea mai mare” și veți avea acces la serverele Plus, Secure Core și Tor.

Acesta este probabil singurul plan cu care ar trebui să mergeți pentru a fi sincer.

Al patrulea plan, Visionary, este cam același cu Plusul, dar cu o vânzare încrucișată pentru oferta lor ProtonMail. Deci este și o opțiune decentă la 24 USD / lună (plătită anual) dacă aveți în vedere deja ambele opțiuni criptate.

În caz contrar, puteți plăti pentru toate aceste planuri fie cu cardul de credit, fie cu PayPal. Nimic altceva (numerar, bitcoin etc.) din ceea ce am văzut.

ProtonVPN vine cu o garanție de returnare de 30 de zile. Cu toate acestea, primiți doar o sumă prorogată din „porțiunea neutilizată”. Cu alte cuvinte, dacă o utilizați timp de 10 zile, veți primi o rambursare pentru o valoare de 20 de zile.

Aceasta nu este o politică de rambursare excelentă în comparație cu alții, cum ar fi CyberGhost, care oferă o garanție de returnare a banilor „fără întrebări”..

De asemenea, se vor acorda rambursări în moneda originală sau în metoda de plată pe care le-ați utilizat.

Va trebui să trimiteți un e-mail la [email protected] pentru a obține partea dvs. proporțională.

Recomand ProtonVPN?

Nu, nu.

ProtonVPN dispune de o conexiune minunată cu cele mai înalte considerente de securitate. Serviciul lor pentru clienți a fost bun și Netflix a funcționat chiar și pe un singur server.

Din păcate, sunt alte câteva domenii care au lăsat-o în cele din urmă.

O bază de origine din Elveția este în general un lucru bun pentru confidențialitate. Dar sunt cooperanți cu alte agenții guvernamentale agresive din întreaga lume.

Sincer, vitezele serverului nu au fost bune. Opțiunile dispozitivului sunt limitate.

Și prețul, chiar și cu o reducere anuală de 20%, este încă în vârf pentru ceea ce primiți în schimb.

Există doar atât de multe opțiuni mai bune, cu aceeași putere de conectare, performanțe mai rapide și mai multe dispozitive, pentru mult mai puțin.

Căutați aici cele mai bune VPN-uri premium.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me