Revizuire OpenVPN – Ce este și cum funcționează?

Logo-ul OpenVPN Protocol

OpenVPN este un protocol de criptare a rețelei virtuale SSL virtual sigur și deschis.

Sună ca gibris? Ai noroc!

În acest articol de 6 minute, eliminăm și explicăm tot ce trebuie să știți despre OpenVPN.

Ce este, cine îl folosește (cine nu) și de ce.


Vă oferim, de asemenea, o privire asupra unor protocoale VPN rivale care apar și care sunt setate pe detronarea OpenVPN!

Fie că încercați să comparați OpenVPN cu IPsec sau PPTP sau doriți doar să configurați serviciul dvs. VPN cu cel mai bun protocol pentru deblocarea conținutului geo-restricționat, avem spatele dvs..

Instalarea rapidă & configurarea aplicației + compatibilitatea cu Windows, Mac, iOS, Android și chiar Linux înseamnă că și tu poți profita cu ușurință de OpenVPN.

Te-ai săturat de VPN-uri fiabile și lente gratuite? Obosit de aparent jumătate din lume care se uită peste umăr?

Citiți mai departe!

Ce este OpenVPN

Dacă VPN-urile sunt o rețea de tunele ascunse, atunci OpenVPN este tunelul în sine! Creează tunelul între software-ul VPN și serverul VPN.

Dezvoltat pentru prima dată de James Yonan în 2002, OpenVPN este un protocol de criptare a tunelurilor VPN. Acesta facilitează o transmitere sigură a datelor dvs. valoroase printr-o criptare OpenSSL de 256 biți.

Aceasta este criptarea gradului militar!

OpenVPN folosește unul dintre cele două protocoale pentru a face acest lucru: TCP și UDP.

TCP (Protocol de control al transmisiei)
TCP este unul dintre cele mai utilizate protocoale de pe internet. Este utilizat pentru a garanta că toate datele transmise sunt primite în mod corespunzător. Ca un protocol orientat pe computer, TCP efectuează verificări pentru a verifica transmiterea datelor. De fiecare dată când biți de date sunt transmise prin TCP, expeditorul așteaptă confirmarea de la receptor înainte de a le trimite pe următoarele.

UDP (User Datagram Protocol)
UDP, un protocol „ignorare și uitare” este mult mai rapid, cu costul fiabilității (nu se efectuează verificări de confirmare). Majoritatea furnizorilor de VPN au ales implicit să configureze OpenVPN prin UDP. Dacă UDP nu reușește, OpenVPN trece automat la TCP pentru a restabili o conexiune sigură.

OpenVPN utilizează apoi protocolul de strângere de mână SSL / TLS pentru schimbul de chei. Cheile sunt ceea ce, în mod figurat, vă blochează datele departe de terți și de ochii spionanti. Doar dispozitivele cu cele două taste pot debloca datele criptate pe 256 biți. Acest protocol nu vă poate citi și modifica datele, este doar acolo pentru a le bloca și schimba cheile între dispozitivul dvs. și serverul VPN.

Cu alte cuvinte, iată ce poate oferi OpenVPN:

 • tunel orice subrețea IP sau adaptor Ethernet virtual pe un singur port UDP sau TCP
 • utilizați toate caracteristicile de criptare, autentificare și certificare ale bibliotecii OpenSSL pentru a vă proteja traficul de rețea privată pe măsură ce tranzitează internetul
 • utilizați orice cifră, dimensiune cheie sau digerare HMAC (pentru verificarea integrității datagramei) suportată de biblioteca OpenSSL
 • utilizați chei statice, pre-partajate sau schimb de chei dinamice bazate pe TLS

Combinând totul, OpenVPN este software-ul care vă transmite datele dvs. fie prin UDP, fie prin TCP, în timp ce criptați prin intermediul criptării de 256 biți codul bibliotecii OpenSSL & folosind un schimb de chei SSL / TSL.

Este important să ne amintim că OpenVPN nu este un furnizor VPN autonom, ci este doar un protocol. Încă ai nevoie de acces la orice dispozitiv sau server pe care încerci să te conectezi. Majoritatea dintre noi nu avem servere în 100 de țări, de aceea plătim unui furnizor VPN dreptul de a le folosi.

De ce utilizează VPN-urile OpenVPN?

Mai mult de 90% dintre furnizorii VPN implicit în OpenVPN. Cu o jumătate de duzină de alte protocoale disponibile, acesta este un semn puternic.

Deci ceea ce face ca OpenVPN să devină popular?

OpenVPN Cel mai bun protocol VPN

Răspunsul rapid:

 • Foarte sigur; Nu a fost niciodată piratat
 • Foarte stabil; Picăturile de conexiune sunt puține și între ele
 • Rapid; Deși nu este cea mai rapidă, scăderea vitezei este doar ușor vizibilă
 • Compatibil; Suport puternic pentru desktop, funcționează pe toate sistemele de operare mobile

Iată câteva servicii VPN despre care ați auzit, care folosesc OpenVPN ca protocol implicit de criptare:

 • NordVPN
 • SurfShark
 • ExpressVPN
 • Perfect-Confidențialitate
 • IPVanish
 • Mullvad
 • CyberGhost
 • Zona de încredere
 • ibVPN
 • PIA

Dar nu toți furnizorii o fac. Unii preferă să folosească propriile protocoale de criptare proprii.

Vă recomandăm ferm împotriva serviciilor VPN care utilizează propriul protocol de criptare cu sursă închisă proprie și nu vă permit să treceți la utilizarea OpenVPN.

Proprietar este ultimul cuvânt pe care doriți să îl citiți în contextul confidențialității și securității online. Orice proprietar este secret. Orice secret, îi lipsește supravegherea.

Dacă un furnizor VPN nu vă oferă acces pentru a opri protocolul de proprietate, înseamnă că fac ceva despre care nu vor să știți despre.

Toate VPN-urile de mai jos, coincidență, au marcat foarte scăzut în clasamentul nostru cel mai bun din VPN. Nu recomandăm niciuna dintre ele.

 • HotspotShield
 • HolaVPN
 • Psiphon
 • VPN Hoxx
 • Browsec VPN

Cum configurați și utilizați OpenVPN

Aveți trei opțiuni dacă ați ales să mergeți cu cel mai popular protocol VPN.

Conectați-vă automat la OpenVPN

Aceasta este cea mai ușoară și recomandată metoda noastră de a utiliza OpenVPN.

Puteți descărca aplicația pe care furnizorul VPN a creat-o pentru dispozitivul dvs. (Windows, iOS, Linux etc.) și lăsați software-ul lor să facă toate configurațiile necesare.

Dacă ați ales una dintre selecțiile noastre de top, conexiunea VPN va fi stabilită prin OpenVPN în mod implicit.

Cu NordVPN, furnizorul nostru de servicii preferate, conectarea prin OpenVPN este la fel de rapidă ca instalarea aplicației lor și faceți clic pe țara la care doriți să vă conectați.

Conexiune NordVPN OpenVPN automată

Conectați-vă la OpenVPN manual

Vă recomandăm să utilizați software-ul furnizorului dvs. VPN pentru a vă conecta automat. Stabilirea unei conexiuni manuale este mult mai lentă și nu oferă avantaje.

Cu o configurație manuală, pur și simplu parcurgeți aceiași pași, cu mâinile. Dezavantajul este că va trebui să le repetați de fiecare dată când doriți să schimbați serverele sau să vă reconectați.

Dacă trebuie să vă conectați manual, vă recomandăm să urmați tutorialul de configurare de către furnizorul dvs. VPN.

Consultați tutorialul de conectare manuală NordVPNs Window 10 OpenVPN. După cum veți vedea rapid, procesul este mult mai complicat decât să lăsați software-ul lor să se descurce pentru dvs..

Conectați-vă la OpenVPN manual (fără un furnizor VPN)

A treia și ultima opțiune este stabilirea unei conexiuni manuale între două dispozitive sau servere pe care le dețineți. Va trebui să urmați acești pași dacă ați optat pentru plata unui furnizor VPN.

 • Tutorial de configurare manuală OpenVPN

Vă rugăm să rețineți că va trebui să aveți experiență în rețea și să știți ce faceți. Aceasta se adresează numai profesioniștilor.

Pași de configurare a VPN-ului manual OpenVPN

Dacă doriți doar să urmăriți Netflix în pace, deblocați unele site-uri web media sau protejați-vă confidențialitatea; asta nu este pentru tine.

Alternative OpenVPN

Dacă doriți o defalcare detaliată a protocoalelor VPN majore utilizate astăzi, vă rugăm să vă adresați articolului nostru complet despre cele mai utilizate protocoale VPN.

Iată o prezentare rapidă a acestora și cum se compară:

OpenVPN PPTP L2TP / IPSec SoftEther WireGuard SSTP IKEv2 / IPSec
Criptarea 160 biți, 256 biți 128-bit 256-bit 256-bit ChaCha20 256-bit 256-bit
Securitate Foarte inalt Slab Securitate ridicată (poate fi slăbită de ANS) Înalt Înalt Înalt Înalt
Viteză Rapid Rapid, datorită criptării scăzute Mediu, datorat încapsulării duble Foarte rapid Rapid Rapid Foarte rapid
Stabilitate Foarte stabil Foarte stabil Grajd Foarte stabil Nu este încă stabil Foarte stabil Foarte stabil
Compatibilitate Suport pentru desktop puternic, dar mobil ar putea fi îmbunătățit. Necesită software terț. Suport puternic pentru desktop pentru Windows. Asistență multiplă pentru dispozitive și platforme. Mai multe suporturi pentru desktop și sistem de operare mobil. Nu există suport pentru sistemul de operare nativ. Linux, fiind construit pentru alte platforme și sisteme de operare. Windows-platformă, dar funcționează și în alte distribuții Linux. Suport limitat de platformă dincolo de Windows și Blackberry
Cuvânt final Alegerea cea mai recomandată. Rapid și sigur. Nativ pe Windows. Securitate slabă. Util pentru conținut geo-restricționat. Versatil și sigur. O alternativă decentă la OpenVPN. Sus și venire. Flexibil, rapid și sigur. O alternativă excelentă la OpenVPN. Promite să fie rapid și eficient. Încă în dezvoltare. O alternativă mai rapidă și mai sigură la PPTP și L2TP. Sigur, stabil și orientat spre mobil.

Alternative viabile la OpenVPN sunt SoftEther, WireGuard și L2TP / IPsec.

1) Protocol VPN SoftEther

Logo Soft Protocol VPN

Dezvoltat de Daiyuu Nobori pentru cercetarea sa de teză de master, SoftEther este un protocol VPN liber și open-source și software VPN. Protocolul este foarte sigur, iar software-ul VPN permite utilizarea tuturor protocoalelor VPN majore (SoftEther, OpenVPN, L2TP / IpSec etc).

Este compatibil cu multe sisteme de operare, dar, mai important, SoftEther oferă o cantitate mare de securitate și, potrivit dezvoltatorului său, atinge viteze de 13 ori mai mari decât OpenVPN.

După opt ani de dezvoltare, SoftEther a fost lansat în 2014. Este destul de nou și verde. Mai mult, implementarea sa nu este la fel de rapidă și simplă ca OpenVPN. Din această cauză, adopția largă a fost blocată și majoritatea furnizorilor de VPN nu acceptă încă SoftEther.

Așteptăm din ce în ce mai mulți furnizori să înceapă să adopte SoftEther în viitorul apropiat.

Aflați mai multe despre SoftEther.

2) Protocolul VPN WireGuard

Logo-ul protocolului VPN Wireguard

Wireguard este un software inovator, software open source și protocol VPN.

Printre cele trei alternative, Wireguard este în mare parte cea mai impresionantă, care poate să nevadă OpenVPN în următorii ani.

Lansat oficial în 2018, WireGuard a primit laude și a obținut o mare atenție în comunitatea VPN.

În ceea ce privește securitatea, rivalizează cu OpenVPN și Softether. Când vine vorba de viteză, depășește ambele.

Wireguard își propune să fie cel mai simplu și mai eficient protocol VPN.

Singurul dezavantaj este că este încă în curs de dezvoltare, probabil că va rămâne așa deocamdată.

Din păcate, acest lucru înseamnă că niciun furnizor VPN nu va risca adoptarea în această etapă. Nu putem aștepta să vedem ce înseamnă viitorul pentru WireGuard!

Aflați mai multe despre Wireguard.

3) Protocolul VPN L2TP / IPsec

L2TP (Protocolul de tunelare stratul 2) este un protocol VPN care nu are o criptare suficient de puternică pentru utilizare autonomă. Din acest motiv, este asociat cu IPsec.

IPsec (Internet Protocol Security) este un protocol end-to-end flexibil și sigur.

În combinație, aceste două protocoale stabilesc conexiuni sigure. Dezavantajul este că L2TP are uneori probleme cu firewall-uri, deoarece folosește un port pe care firewall-urile îl pot bloca cu ușurință.

Mai mult, unele rapoarte sugerează că ANS a reușit să slăbească acest pachet de protocol. Din acest motiv, utilizarea recomandată este în scopul navigării pe internet anonime.

Nu ați folosi L2TP / IPsec pentru a transfera date financiare importante ale companiei, de exemplu.

Este OpenVPN cel mai bun protocol VPN?

Jack al tuturor meseriilor, stăpân unu; Securitate.

SoftEther va fi mult mai rapid. Garnitura Wireguard chiar mai rapidă decât asta, dar și mai simplă, mai slabă și mai utilă.

La sfârșitul zilei, niciun alt protocol VPN nu a fost în uz constant timp de 18 ani, cercetat de dezvoltatorii din întreaga lume apărând mii de încercări de infiltrare de către hackeri și agenții guvernamentale deopotrivă..

OpenVPN este pe cale de ieșire? Vom revizui în cinci ani. Deocamdată, OpenVPN este aici pentru a rămâne.

Mergeți spre NordVPN sau alegeți oricare dintre cele mai bune VPN-uri și vedeți singur puterea OpenVPN.

Suntem siguri că recomandăm acest protocol tuturor utilizatorilor VPN. Al doilea care se schimbă, vă vom anunța.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me