Opera VPN Review

Operas VPN som är inbyggd i Operas webbläsare och erbjuder användare att surfa på webben med förbättrad integritet. Det är helt gratis och har inga bandbreddgränser. Istället för att använda en OpenVPN använder den dock proxy för att kryptera din trafik som är mindre säker än en fullständig, fristående VPN-tjänst.


Så är det värt att använda?

Opera VPN-granskning

Inte så snabbt.

Du får ofta det du betalar för med VPN: er. Gratis de låter bra på ytan men kommer ofta tillbaka för att bita dig i slutändan.

Så vilket är det med dem?

Fortsätt läsa denna Opera VPN-recension för att ta reda på om denna gratis leverantör är värd kostnaden.

Opera VPN-översikt

ALLMÄN RANK: 76
användbarhet: Lätt att installera och använda
LOGGFILER: Vissa loggpolicy
PLATSER: 5 länder, 10 servrar
STÖD: Ingen
torrenta: Jobbar inte
Netflix: Avblockerar Netflix USA
Kryptering / PROTOKOLL: Ingen kryptering; Endast proxy
KOSTA: Fri
OFFICIELL HEMSIDA: www.Opera.com

Opera VPN Pros

Det är gratis.

Det bär upprepande eftersom det är den enda lösa faktorn för denna VPN.

Det finns inte mycket att älska här. Men det blir lite mer acceptabelt när du fortsätter att upprepa ett faktum om och om igen genom huvudet.

Det är gratis.

Med det sagt så har denna VPN en riktigt fantastisk funktion. Det fungerar med Netflix. Det är stort. Så bravo där, Opera.

Låt oss dyka in i Opera VPN: s positiva resultat.

Det borde inte ta för lång tid ...

1. Fungerar med Netflix

Jag kan inte överdriva hur fantastiskt det är att Opera VPN fungerar felfritt med Netflix.

Varför frågar du? Borde inte alla VPN fungerar med Netflix?

I teorin och en perfekt värld, ja. Och ett tag gjorde de det.

Då förändrades allt.

netflix geo-blockerande VPN: er

På grund av VPN-gemenskaps verkande missbruk av deras tjänst lanserade Netflix en kontraktsoffensiv och använde strikt och kraftfullt VPN-blockeringsprogram för att hålla obehöriga användare ur geo-blockerat innehåll.

Nu möter den överväldigande majoriteten av VPN: er denna skärm när man försöker få åtkomst till Netflix.

Så när du hittar ett VPN som fungerar med Netflix, är det anledningen till firandet. Opera VPN fungerade på alla tre servrar som vi testade.

Det sätter det i den övre delen av Netflix-positiva VPN: er. Vi har faktiskt bara stött på åtta VPN: er av de 78 som vi har granskat det arbetet med Netflix på alla testade servrar.

2. Lätt att installera och använda

Detta kan vara den enklaste VPN-installationen jag någonsin har sett.

Eftersom den är inbyggd i Opera-webbläsaren finns det ingen nedladdnings-, installations- eller inloggningsprocess.

För att aktivera, Opera VPN, måste du gå till Opera-webbläsarens meny och välja "Inställningar."

Opera VPN-inställningar

När du är där, gå över till fliken Sekretess och säkerhet. Du kommer att se ett avsnitt för VPN. Klicka på rutan ovan för att aktivera den.

När det har aktiverats visas VPN bredvid din sökfält. Om den är markerad med blått betyder det att du är ansluten.

Opera VPN-anslutning

Jag kunde bläddra fritt med lite fördröjning. Men i linje med våra tidigare fynd fungerade Netflix perfekt.

netflix arbetar med operan VPN

Du kan byta servrar när som helst ... snälla. Om du klickar på den blå VPN-rutan ger den dig en listruta som låter dig slå på eller stänga av VPN och välja en plats.

De erbjuder tre:

 1. Amerika
 2. Asien
 3. Europa

Mer om det senare.

Detta var den enklaste VPN som jag någonsin har använt och Netflix startade direkt upp. Så detta praktiska test var en enorm vinst.

2. Oftast ofarlig loggning

Syftet med en VPN är att hålla dina data skyddade och din IP-adress helt anonym. Det inkluderar anonymitet från ALLA nyfikna ögon, även VPN-företaget själva.

Tyvärr loggar ett oroväckande antal VPN-företag din information. Vilket gör att man använder dem till ett fullständigt slöseri med tid.

Operas nya sekretesspolicy för datorer är ganska transparent. De medger att ett unikt ID används för att spåra "produktfunktionerna du använder, hur ofta du använder appen, runtime-miljö och UI-session." Påståendet att enhets-ID inte är länkat till ditt personliga konto (även om , det är inte mycket meningsfullt).

De kommer också att logga in vissa data om appen kraschar, som din "webbläsare, operativsystem, plattform och en del minnedata." Även dessa data används för att förbättra produkten och inte

Opera VPN Cons

Welp. Det tog inte lång tid.

Dags att hoppa in i nackdelarna med denna VPN. Och pojke är där mycket.

Det här är en av de "var ska jag börja" kinda scenarier.

Till att börja med loggar de din information. ALLA dina uppgifter.

Håller hjulet vridande, påpekar jag att det inte är korrekt att ringa Opera VPN som VPN. Kanske var den ursprungliga appen, men webbläsarförlängningen är det verkligen inte. Det är en fullmakt. Så det finns vissa säkerhetsproblem.

Ingen strömning, inget skydd för något utanför webbläsaren, IP-läckor, ingen enhetskompatibilitet, ingen strömning och absolut inget kundsupport avrundar den perfekta stormen av VPN-skräck.

1. Oklar jurisdiktion

Tekniskt sett är Opera Browser ett norskt företag.

Men deras VPN-tjänster hanteras av SurfEasy, ett kanadensiskt företag som förvärvades av Opera för några år sedan.

Kanada är medlem i 5 Eyes Surveillance Alliance, ett spionageavtal mellan Great White North och USA, Australien, Nya Zeeland och Storbritannien.

Alliansen samlar sina insatser för informationsinsamling, så om ett land har information om dig delar de den med de andra fyra.

Det betyder inte bara att Opera VPN loggar in all din aktivitet och information, utan de måste lämna den till den kanadensiska regeringen om du blir frågan.

10/18/18 Uppdatering: Ett rep från Opera räckte ut för att bekräfta att de är ett norskt företag som regleras av Norges strikta sekretesslagar. Men här är den förvirrande delen.

Som nämnts är Opera ett norskt företag. De förvärvade SurfEasy för några år tillbaka. Och nyligen förvärvades SurfEasy av Symantec. Trots detta är SurfEasy fortfarande noterat som ett kanadensiskt företag.

MEN, i april i år (2018) berättade Opera PR enligt Android Police att "Opera VPN är en app som ägs av SurfEasy, som inte längre är en del av Opera Software."

Förvirrande, eller hur? Så faller det under norska eller kanadensiska integritetsrättigheter? Det är svårt att säga om det inte finns mer öppenhet kring vem som faktiskt äger den här produkten.

2. Inte en riktig VPN

Att kalla Opera VPN en VPN är inte korrekt.

Det är inte ett VPN, det är en proxy.

De döljer båda din IP, så vad är skillnaden?

Glad att du frågade.

En proxy döljer din IP, men den har ingen kryptering överhuvudtaget. Din information är inte säkrad och identifierande data tas inte bort.

inställning av proxyserver

En VPN tunnlar faktiskt ditt system med avancerade protokoll som döljer din information med några av de bästa krypteringar man känner till.

Uppenbarligen var mobilapparna VPN: n med hjälp av AES-256-kryptering, vilket måste ha varit bra. Men inte längre.

Är Opera VPN säkert? Absolut inte. Din IP är dold, men din information har ingen kryptering.

Det här är bra om du bara vill titta på Netflix eller YouTube, men alla som bryr sig om sann anonymitet har lycka till här.

10/18/18 Uppdatering: En operarepresentant nådde fram för att säga att de erbjuder kryptering via HTTPS / SSL. Detta är samma krypteringsnivå som alla andra större webbplatser på internet. Problemet är emellertid att det inte finns något riktigt tunnelingprotokoll som krypterar hela din anslutning - bara din användning i webbläsaren.

3. Enbart webbläsare (fristående produkt upphört)

Opera VPN hade tidigare en serie mobilappar som fungerade som fullständiga VPN och hade en egen webbplats. Dessa avbröts den 30 april 2018, vilket bara lämnade tillägget till webbläsaren.

Opera VPN-app går i pension

Så ditt enda alternativ för att använda den här produkten är via Opera-webbläsaren.

ur lådan systemet

Det finns inget stöd för mobil, ingenting för routrar och ingen smart enhetskompatibilitet. Du kan bara använda det med Opera, som är tillgängligt gratis på operativsystem Windows, MacOS och Linux.

Detta är en annan enorm svaghet med Opera VPN. En VPN som bara fungerar med världens femte mest populära webbläsare är lite värdelös.

Nej tack.

4. Chrome Extensions Läckor har upptäckts

Säkerhetsmardrömmen fortsätter att fördjupa.

IP-läckor undergräver ett VPN-skäl till existensen. De avslöjar din IP-adress och utsätter dig för din internetleverantör.

Detta händer vanligtvis genom DNS-läckor och WebRTC-läckor.

En DNS-läcka går förbi den krypterade tunnelanslutningen för din VPN, ansluter dig till en webbplats med din ursprungliga IP ut på skärmen.

WebRTC-läckor uppstår när välmenande API: er undergräver säkerheten för din anslutning.

Oavsett om läckan kommer från DNS eller WebRTC, är slutresultaten ändå desamma. Din ursprungliga IP är synlig.

På grund av de faror som läckor utgör för dem som söker verklig anonymitet online, lägger vi alla våra VPN genom en serie tester för att se om de är säkra.

Av fyra test misslyckades Opera VPN med ett av dem (Chrome Extension-läckan).

WebRTC-läckage var OK:

Opera VPN webrtc läcka

Inga IP / DNS-läckor:

ingen IP-läcka

 • IPleak.net: Passerat
 • browserleaks.com/webrtc: Godkänd
 • perfect-privacy.com/dns-leaktest: Godkänd
 • Chrome Extension Leak: Failed

Vanligtvis kör vi en virusscanning på installationsprogramvara och kontrollerar för 66 olika skadliga virus. Men eftersom Opera VPN inte har någon installationsprogramvara, kunde vi inte göra det.

5. Långsamma hastigheter

Vi byter ut någon internethastighet för en säker proxy- eller VPN-anslutning. Det är bara djurets natur.

Men när enorma prestanda bitar över i anonymitetens namn blir det ett problem.

Det finns VPN där ute som fortfarande kan uppnå snabba hastigheter medan du döljer din aktivitet. Så du behöver inte nöja dig med långsamhet.

Men Opera VPN saktar ner systemet med en hel del.

Vi testade Operas europeiska server och en annan i Amerika och spelade in hastighetsnivåerna när vi gick.

Resultaten var inte bra.

Vårt europeiska servertest var otåligt, med hastigheter som sjönk ner till oacceptabelt territorium.

långsam hastighet i EU

EU: s hastighetstest

 • Ping: 135 ms
 • Nedladdning: 7,91 Mbps
 • Ladda upp: 2,03 Mbps

Americas hastighetstest lyckades något bättre men ändå tankat.

USA: s hastighetstest

Americas hastighetstest

 • Ping: 130 ms
 • Nedladdning: 14.99 Mbps
 • Uppladdning: 1,34 Mbps

Operas VPN-anslutning var nästan den långsammaste vi har testat och rankade 74 av 78.

6. Ingen spännande

Opera VPN är ett av de system som inte tillåter spolning av något slag. (Trots att det faktiskt kan vara bra med tanke på deras brist på säkerhet.)

Det främsta skälet till att använda ett VPN för torrentändamål är att skydda din information från skadliga hackförsök. När du torrent ansluter du till andra användares system och tillåter dem åtkomst till ditt.

Normalt är detta bra och fördelaktigt. Men hackare har börjat använda torrenting för att begå cyberbrott, så en VPN kommer till nytta genom att skydda dig.

Opera krypterar inte din information så även om de tillåter strömning skulle de inte kunna skydda dig.

Det bör också noteras att när du använder ett VPN är alla dina data skyddade. Men en webbläsarbaserad proxy som Opera VPN döljer bara din IP för aktivitet som sker i själva webbläsaren.

Med andra ord, om du anslöt till deras tjänst och försökte använda ett externt program som uTorrent, skulle du inte ha något skydd överhuvudtaget.

Om du letar efter en bra torrenting VPN, kolla in vår lista med de 10 bästa VPN för torrenting, istället.

7. Tre servrar, begränsade funktioner

Dina serveralternativ är extremt begränsade.

De ger dig bara tre val, och även då är de extremt vaga. Du kan ansluta till Europa, Asien eller Amerika.

Jag har ingen aning om vilken stad jag är ansluten till. Jag har ingen aning om vilket land jag ens är ansluten till. Det var tvunget att göra ett dubbelarbete när jag först såg det eftersom jag inte kunde tro på bristen på information jag såg. (Eller inte se, som det var)

Om jag vill titta på en kanadensisk matning av Degrassi (prova, det är som kanadensiska Saved By the Bell med verkliga problem) måste jag bara hoppas mot hopp om att jag ansluter till en kanadensisk server.

Opera VPN-funktioner

De visar bara två funktioner på produktsidan. Minska spårning online (inte eliminerar) och skyddar din surfaktivitet när du är ansluten till offentliga nätverk.

Jag ska säga just nu att du absolut inte ska använda ett protokoll och ett krypteringsfritt säkerhetssystem för att bläddra i offentliga nätverk.

Du kan lika gärna skriva din bankinformation på små indexkort och kasta dem i luften.

Det finns inte heller någon kill switch-funktion. Det är något som ingår i många av dagens bästa VPN som slutar din session automatiskt om din IP börjar läcka.

8. Ingen kundservice överhuvudtaget

Opera VPN gör en sak tydlig från get-go.

De vill inte prata med dig.

Om du har frågor eller behöver hjälp finns det en länk för att klicka på deras funktionssida för VPN-leverantör.

inget stöd

Om du klickar på detta aktiveras inte en chatbot eller ens ett kontaktformulär. Den tar dig bara till en allmän Opera-webbläsars hjälp sida där du kan läsa lite mer om VPN.

Opera VPN-hjälpsida

Det är allt. Det är all hjälp du får.

Inget kontaktformulär. Inget telefonnummer. Ingen chatbot.

Helt oacceptabelt.

Det finns ett Opera-användarstödforum, men det är för webbläsaren som helhet utan avsnitt tillägnad deras VPN-tjänst.

operasupportforum

Opera VPN-kostnader, planer, & Betalningsmetoder

Detta är en gratis VPN. Den har ingen premiumplan och inget alternativ att uppgradera.

opera är en gratis VPN-tjänst

Inga betalningsalternativ krävs. Ingen pengar-tillbaka-garanti behövs.

Rekommenderar jag Opera VPN?

Nej.

Detta är ett gratis VPN och du behöver inte köpa det, men det är fortfarande inte värt att använda.

Jurisdiktionsproblem, läckor, ingen dödsbrytare, ingen strömning och ingen kundsupport. Detta är som min ultimata VPN-mardröm.

Det enda skälet till att du även bör överväga att använda den här produkten är om du vill använda en VPN för att titta på Netflix. Men även då kan du inte välja ett land att ansluta till, så du har ingen aning om vilket regionalt innehåll du får.

Och för att toppa allt är det inte ens en VPN.

Det är en fullmakt som representerar sig själv.

Vilket innebär att det inte finns någon kryptering, ingen tunnling, inget skydd och inget enhetsstöd.

Det finns inget silverfoder här. Det finns inget "ja kanske om du vill göra det så är det ok."

Detta är bara ett dåligt VPN-alternativ.

Av de 78 VPN som vi har granskat rankar vi Opera VPN till nummer 76.

Om du vill se motsatt ände av spektrumet, kolla in vår NordVPN- eller ExpressVPN-granskning.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me