Cum va fi Internetul în 2029?

Anul este 2029. Neutralitatea netă nu mai există. Cum va fi internetul?

Aici, la TheBestVPN.com, am creat un simulator interactiv despre ceea ce ar putea păstra viitorul, privește site-urile de socializare, cumpărături, căutare și știri. Pe măsură ce navigați, veți descoperi o distopie digitală întunecată de microtransacții, invazii de confidențialitate și fake news.

Puteți găsi simulatorul aici, dar rețineți că este pur ilustrativ și nu va lua în realitate niciun ban!

Cum va fi internetul în 2029Adresa URL sursă: https://thebestvpn.com/internet-2029/

Internetul este un câmp de luptă politic important. Decizia de a o reglementa sau deregla înglobează multe aspecte. Aceste dezbateri includ economia liberă a pieței versus ingerințele guvernamentale și modul de protejare a libertăților civile online.


Ce s-ar putea întâmpla în America?

Nu există o organizație centrală care să controleze internetul. Nu este deținut de nimeni. Acest lucru înseamnă că este dificil să ții contabilitatea internetului sau chiar să încurajezi auto-poliția. În loc să adopte legi care să reglementeze internetul, SUA au ales în schimb să abroge o lege pentru a deregla.

Neutralitatea netă este principiul potrivit căruia furnizorii de servicii Internet (ISP) ar trebui să trateze toate datele care trec pe internet în mod egal. În 2015, Comisia Federală pentru Comunicații (FCC) a consacrat principiul neutralității netei în drept. ISP-urile din SUA nu ar trebui să discrimineze sau să perceapă o taxă diferită în funcție de tipul de date sau serviciile web utilizate.

În teorie, acest lucru împiedică ISP-urile să acceseze anumite site-uri web sau să acorde prioritate site-urilor care plătesc tratament special. Dar în 2017, FCC a anulat principiul. Acest lucru a fost făcut pentru a forța mai multe investiții în infrastructura de bandă largă prin eliminarea „birocrației”. Scopul final a fost de a vedea viteze mai rapide de internet în întreaga SUA.

Conform teoriilor pieței libere, concurența ar împiedica ISP-urile să abuzeze de lipsa reglementărilor. Dacă un ISP ar începe să acționeze, clienții săi vor trece la un concurent. Dar mulți americani au doar una sau două opțiuni realiste în bandă largă. Barierele pentru intrarea pe piață sunt foarte mari, deoarece costă multe miliarde pentru construirea infrastructurii necesare. Clienții nu ar putea schimba cu ușurință dacă ISP-urile ar începe să-și abuzeze puterea.

Există îngrijorare la nivelul controlului pe care îl oferă ISP-urilor în ceea ce privește utilizarea consumatorilor de internet. Abrogarea neutralității netei ar putea determina un ISP să perceapă comisioane furnizorilor de conținut pentru conexiuni mai rapide la abonați.

De asemenea, ar putea începe să vândă pachete de abonamente de site-uri web - ceea ce duce la planuri pe două niveluri. Pachetele mai ieftine și mai lente ar avea acces doar la o mică selecție de site-uri web. Și este posibil ca ISP-urile să „încurajeze” clienții către pachetele mai scumpe prin accelerarea și impunerea unor capace de date stricte pe planurile mai ieftine.

Nu este surprinzător că publicul larg nu îi place această perspectivă. Universitatea din Maryland a sondat un eșantion reprezentativ de americani în decembrie 2017. Pentru a asigura un răspuns nepărtinitor, a pregătit respondenții înainte de timp cu informații pe ambele părți ale argumentului. S-a constatat că 83 la sută dintre americani nu au aprobat propunerea FCC de abrogare a neutralității netului.

Această reacție publică mare face puțin probabil ca ISP-urile să încerce ceva insidios acum. Clima actuală face o astfel de mișcare sinucidere politică și comercială. Pe măsură ce furorul va muri, oamenii vor începe să creadă că ISP-urile vor juca corect fără ca cineva să le forțeze. Atunci va deveni mai probabil ca unii vor începe să se comporte greșit.

ISP-urile au istoric de încălcarea drepturilor de internet. Comcast partajare de fișiere accelerate peer-to-peer, cunoscut mai des ca torrenting, între 2008 și 2011. AT&De asemenea, T a fost surprins în 2012, limitând FaceTime-ul Apple la utilizatorii cu planuri de date partajate, care sunt, în general, mai scumpe.

În cele din urmă, Verizon a accelerat viteza de date a unui pompier din California în 2018. Departamentul de pompieri Santa Clara a depășit alocația de date în timp ce a răspuns la ultimele serii de incendii. A trebuit să plătească dublu pentru a ridica restricțiile. Deși nu este direct o problemă de neutralitate a rețelei, acesta este încă un exemplu de ISP-uri care atrag utilizatorii de internet pentru a răscumpăra.

Deși aceasta este în prezent o dezbatere internă a SUA, ar putea exista repercusiuni majore pentru restul lumii. În primul rând, America încă dă un exemplu pe care multe țări caută să-l urmeze, în special în țările în curs de dezvoltare. Și în al doilea rând, serviciile online pot deveni mai scumpe în afara SUA dacă sunt mai costisitoare de furnizat în SUA.

Ce s-ar putea întâmpla în Europa?

UE a ales să adopte legi pentru o reglementare mai strictă. La 15 aprilie 2019, Consiliul European a votat pentru adoptarea în legislația UE a Directivei Uniunii Europene privind dreptul de autor pe piața unică digitală.

Această directivă impune ca site-urile web să-și asume mai multă responsabilitate pentru materialele protejate prin drepturi de autor împărțite ilegal pe platformele lor. Întrucât numele său complet nu poate să spună cel mai puțin, a devenit cunoscut prin secțiunea sa cea mai controversată: articolul 13.

Articolul 13 prevede că site-urile web care găzduiesc conținut generat de utilizator „vor coopera cu bună-credință pentru a asigura că lucrările protejate neautorizate sau alte subiecte nu sunt disponibile pe serviciile lor. Trebuie să preia conținutul în cazul în care acesta încalcă drepturile de autor.

În ciuda acestei noi legi, în prezent nu există niciun acord cu privire la modul în care site-urile web trebuie să detecteze acest conținut pentru a-l elimina. Situația actuală pare a fi că majoritatea proprietarilor de site-uri web vor trebui să folosească filtre automate pentru a scana conținutul încărcat pentru eventuale încălcări, un sistem care este departe de a fi perfect.

Acest articol a fost supranumit „interdicția meme”. Nimeni nu este în totalitate sigur dacă vor fi permise memorii bazate pe imagini protejate prin copyright. Memoriile ar trebui protejate ca parodii, dar există dezbateri conform cărora filtrele nu vor fi suficient de sofisticate pentru a distinge ceea ce constituie parodie și astfel vor bloca memele oricum.

Este posibil ca articolul 13 să fi trecut în legislația UE, dar este în sarcina fiecărui stat membru să adopte legea, permițând diferitelor țări să interpreteze legea în moduri diferite.

Dacă cel mai rău ajunge la cel mai rău, internetul așa cum știm ar putea fi foarte diferit.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me