Ovatko VPN: t laillisia maassasi?

VASTUUVAPAUSLAUSEKE: Tämän sivun tiedot ovat oman tutkimuksen tulosta. Emme ole lakimiehiä, emmekä takaa, että tiedot ovat joko oikeita tai ajantasaisia. Sinun on otettava yhteyttä paikalliseen asianajajaan varmistaaksesi VPN: ien laillisuuden tietyssä maassa.

VPN kiellettyVPN: t ovat yleensä laillisia.


Se riippuu suurelta osin maasta, jossa fyysisesti asut käyttäessäsi VPN-verkkoa. Mutta silloinkin heidän lait ja rajoitukset ovat usein läpinäkymättömiä.

Mikä on laillista vai laitonta, ei aina ole selvää.

Jotkut aktiviteetit, vaikka ne ovat pahoinpideltyjä, ovat kuitenkin varjostettu harmaalla alueella.

Tässä tutkimuksessa tarkistimme tosiasiallisesti 196 maan lakia ja niiden rajoituksia sekä VPN-lakeja.

Contents

11 maata, jotka ovat kieltäneet tai rajoittaneet VPN-käyttöä

Etsi maa:

Onko VPN laillinen maassasi?

1. Kiina: Vain valtion hyväksymät VPN: t ovat sallittuja käyttää

Kun: Maaliskuu 2018

Miksi: Sellaisten VPN-verkkojen sääntelemiseksi, jotka harjoittavat laittomasti rajat ylittävää operatiivista toimintaa. Kaikkien ulkomaisten yritysten, jotka haluavat perustaa rajat ylittävän toiminnan yksityiseen käyttöön, on perustettava tätä tarkoitusta varten oma linja. He voivat vuokrata tällaisen linjan tai verkon laillisesti televiestinnän tuonti- ja vientitoimistolta. (lähde)

Mitä se tarkoittaa: VPN-palveluntarjoajien on ensin saatava Kiinan hallituksen hyväksyntä (ja mahdollisesti hyväksyttävä ehdot, jotka lopettavat VPN: n tarkoituksen - kirjaaminen).

sakko kiinalaisille käyttäjille VPN: n käytöstä

Henkilöille, jotka "käyttävät kansainvälistä verkkoa yksityisesti tai" laittomien kanavien kautta "tai jotka tarjoavat niihin liittyviä palveluita ilman lupaa", voidaan määrätä sakkoja vain 15 000 juanille (noin 2200 dollaria). Nykyisen lainsäädännön mukaan ylimääräisiä rangaistuksia ei voida määrätä. (lähde)

2. Venäjä: Vain hallituksen hyväksymät VPN: t ovat sallittuja käyttää

Kun: Marraskuu 2017

Miksi: Ekstremististen materiaalien leviämisen estämiseksi Internetissä. Lain tarkoituksena on estää pääsy vain "laittomaan sisältöön", eikä sen tarkoituksena ole asettaa rajoituksia lakiakuuluville kansalaisille. (lähde)

Mitä se tarkoittaa: Jos käytät VPN: tä, jota hallitus ei ole määrännyt, ja saat kiinni, on erityisiä rangaistuksia: 300 000 RUB (5 100 USD) käyttäjälle 700 000 RUB (12 000 USD) palveluntarjoajalle. (lähde)

3. Iran: Vain hallituksen hyväksymät VPN: t ovat sallittuja käyttää

Kun: 2013

Miksi: Syytetään käyttäjiä, jotka rikkovat valtion lakeja ja vievät rikoksentekijöitä kansallisiin tuomioistuimiin oikeuslaitoksen valvonnassa. Hallituksen hyväksymien VPN-verkkojen käyttö on ilmoittanut johtaneen yksityisten tietojen seurantaan ja tarkastamiseen. (lähde)

Mitä se tarkoittaa: Ei-julkisten VPN-verkkojen käyttö ei ole sallittua. Iranin lakien vastaisen VPN: n käyttö voi johtaa 91 vuorokauden tai yhden vuoden vankeuteen.

Huolimatta Iranin valtavasta määrästä laittomia VPN-käyttäjiä tosiasialliset pidätykset ovat erittäin harvinaisia. Miksi? Koska, kuten olemme aiemmin selittäneet, Iranin hallitus käyttää tätä lakia vain vastustajiensa syytteeseen asettamiseen, ei säännöllisiin netizens-palveluihin, esimerkiksi Facebook-selailuun. (lähde)

4. Yhdistyneet arabiemiirikunnat: Rajoitettu yksilöille

Kun: 2012

Miksi: Yksi isoista syistä oli se, että ihmiset käyttivät Skypeä, WhatsAppia, Viberiä tai muita ilmaisia ​​VOIP-palveluita jättäen Yhdistyneiden arabiemiirikuntien suuret teleyritykset pois. (lähde)

Mitä se tarkoittaa: Jokainen käyttää vilpillistä IP-osoitetta rikoksen tekemiseen tai sen löytämisen estämiseen, rangaistaan ​​vankeudella tai sakolla, joka on enintään 544 000 dollaria, ja mahdollisella vapausrangaistuksella rikoksen luonteesta riippuen. VPN: n käyttäminen Skypen käyttämiseen saattaa myös aiheuttaa seuraamuksia. On syytä mainita, että pankit, yritykset ja laitokset voivat käyttää VPN: ää vapaasti, vain yksityishenkilöt ovat kiellettyjä siitä. (lähde)

5. Oman: Vain valtion hyväksymät VPN: t ovat sallittuja käyttää

Kun: 2010

Miksi: On helppo ymmärtää, miksi TRA kieltää VPN: ien käytön, koska niiden ensisijainen käyttö tässä maassa on ohittaa Internet-palveluntarjoajien sensuuri ja kieltää VOIP: n käyttö. Harvat käyttävät myös VPN-palvelua väärentääkseen IP-sijaintinsa vain alueella tarjottujen palvelujen käyttämiseksi

Mitä se tarkoittaa: Ehdotetulla lailla määrätään 500 Omanin riaalin (1 300 dollarin) sakko yksityishenkilöille ja 1 000 (2 600 dollarin) Omani riaalin sakko yrityksille ilman asianmukaista lupaa. ”Jos käytät valtion hyväksymää VPN: tä, kaikki lokit säilytetään. VPN-instituutioiden käyttö on laillista Omanissa, jos hallitus antaa luvan. (lähde & lähde)

6. Turkki: Rajoitettu

Kun: 2016

Miksi: Estää valtion määräämän sensuurin kiertämisen VPN-palveluiden kautta. (lähde)

Mitä se tarkoittaa: VPN: n käyttäminen voi todennäköisesti aiheuttaa ongelmia, mutta jotkut VPN: t pystyvät ohittamaan Turkin esteen. (lähde)

7. Irak: Täysin kielletty

Kun: Kesäkuu 2014

Miksi: Irak kielsi VPN: t rajoittamaan ja lopettamaan ISIS: n manipuloimisen sosiaalisessa mediassa. Irak on käyttänyt verukkeella pysäyttää ISIS, Iraki on tehnyt sarjan asioita VPN: ien kieltämisestä sosiaalisen median ja chat-sovellusten estämiseen. Se ei kuitenkaan ole estänyt valtion virkamiehiä ja valtion omistamia instituutioita rikkomasta lakia ja käyttämästä näitä työkaluja. (lähde)

Mitä se tarkoittaa: VPN-palvelut kielletään Irakissa terroristien toiminnan seuraamiseksi verkossa. Tämä koskee kaikkia maassa asuvia ihmisiä.

8. Turkmenistan: kokonaan kielletty

Kun: 2015

Miksi: Sensuroida ulkomaisia ​​tiedotusvälineitä. Tämän kaikki liittyy politiikkaan. Turkmenistanissa on vain yksi Internet-palveluntarjoaja ja se kuuluu hallitukselle. Se on täydellisen sensuurin kohteena.

Mitä se tarkoittaa: Välityspalvelimien ja VPN: n käyttöyritykset havaitaan ja estetään. heidän käyttäjilleen määrätään hallinnollisia seuraamuksia ja heidät kutsutaan "ennalta ehkäiseviin keskusteluihin" kansallisen turvallisuuden ministeriöön, jossa he joutuvat pelotteluun. "(lähde)

9. Valko-Venäjä: kokonaan kielletty

Kun: 2015

Miksi: Valkovenäjän hallitus näkee Torin ja VPN: n liikenteen välittävänä palveluna mahdollisten poliitikkojen asettamien rajoitusten ohittamiseksi. Valkovenäjä on myös estänyt suurimman osan ulkomaisista verkkosivustoista omille kansalaisilleen. Vaikka Tor / VPN: n laillisia käyttötapauksia on runsaasti, hallituksen mielestä palvelun estäminen on paras tapa. (lähde)

Mitä se tarkoittaa: VPN: n käyttäminen maantieteellisten rajoitusten ohittamiseen voi aiheuttaa sakkoja.

10. Pohjois-Korea: kokonaan kielletty

Tästä aiheesta on vaikea löytää tietoja Pohjois-Koreasta.

Miksi: Paikalliset voivat käyttää vain maan omaa Internet-versiota, nimeltään “Kwangmyong”. VPN-verkkojen käyttö on ehdottomasti kielletty paikallisille, koska he eivät salli ulkomaisia ​​tiedotusvälineitä.

Mitä se tarkoittaa: Turistina voit käyttää Internetiä 3G: n kautta, mutta tätä pääsyä valvotaan ja VPN: n käyttö on kielletty. (lähde)

11. Uganda: Internet-palveluntarjoajat estävät VPN-palvelut

Kun: 2018

Miksi: Viime vuonna Uganda sai sosiaalisen median käytön verotettavaksi. Ugandan kansalaiset alkoivat käyttää VPN-verkoita tämän uuden veron kiertämiseen.

Mitä se tarkoittaa: Kansalaisten toimien seurauksena Ugandan hallitus valtuutti paikalliset Internet-palveluntarjoajat estämään kaikki VPN-palvelut.

Takaisin parhaaseen VPN-luetteloon.

Maat, joissa VPN: n käyttö on laillista

 • B
 • C
 • D
 • E
 • F
 • G
 • H
 • minä
 • J
 • K
 • L
 • M
 • N
 • P
 • Q
 • R
 • S
 • T
 • U

Afganistan

Onko VPN Legal Afganistanissa?
Joo

Afganistanin hallitus antoi äskettäin uutisia Internet-palveluntarjoajien ohjeista suodattaa tietyt sivustokategoriat, joita se pitää kiistanalaisina, ja kieltää suoraan sivustoja, joita ne pitävät loukkaavina. VPN: ien käyttö on kuitenkin edelleen laillista Afganistanissa.

Albania

Onko VPN Legal Albaniassa?
Joo

Albanian perustuslaki suojaa kansalaisten sanan- ja lehdistönvapautta, eikä hallitus ole koskaan saanut aikaan esimerkkejä siitä, että hallitus yrittäisi loukkaa näitä oikeuksia tai kansalaisten oikeuksia käyttää Internetiä. VPN: n käyttö on laillista Albaniassa.

Algeria

Onko VPN Legal Algeriassa?
Joo

Algeriassa on lainsäädäntöä, joka vaatii Internet-palveluntarjoajia poliisin verkkosisällön poliisiksi, ja Algerian hallituksen on rekisteröity tapauksia, jotka estävät tiettyjä sivustoja - myös poliittisten vastustajien sivustoja - sekä hyvin julkistettua tapahtumaa, jossa Algerian hallitus esti kaiken sosiaalisen median " estää huijaamista ”kansallisessa tentissä. VPN: n käyttö on kuitenkin edelleen laillista Algeriassa.

Andorra

Onko VPN Legal Andorrassa?
Joo

Andorra Internet-yhteys

Noin 79 prosenttia Andorranista käyttää Internetiä, joten se on yksi suosituimmista maista Internetin levinneisyyden suhteen. Andorrassa ei kuitenkaan ole ollut dokumentoitua Internet-sensuuria, ja VPN: n käyttö Andorrassa on laillista.

Angola

Onko VPN Legal Angolassa?
Joo

Angola on antanut uutisia median sensuroimisesta ja Internetin käytöstä. Angolan presidentti on jopa julkisesti ilmoittanut aikomuksestaan ​​torjua sosiaalista mediaa, mutta VPN: n käyttöä maassa ei ole yritetty estää..

Antigua ja Barbuda

Onko VPN Legal Antiguassa ja Barbudassa?
Joo

Antiguassa ja Barbudassa ei ole raporttia Internet-sensuurista tai hallituksen yrityksestä puuttua Internetiin. VPN: n käyttö on laillista myös Antiguassa ja Barbudassa.

Argentiina

Onko VPN Legal Argentiinassa?
Joo

Argentiina on suhteellisen vapaa maa, joka kunnioittaa kansalaistensa Internet-oikeuksia, mutta maata kritisoitiin äskettäin voimakkaasti ehdotuksesta kansallisen syrjinnän vastaisen lain uudistamiseksi. Asiantuntijat väittivät, että uudistukset ovat epämääräisiä, ja niiden avulla hallituksen on helppo sensuroida kansalaisia. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin maassa laillista.

Armenia

Onko VPN Legal Armeniassa?
Joo

Armeniassa on dokumentoitu Internet-sensuurin todisteita siitä, että OpenNet Initiative (ONI) päätti sen jälkeen kun maan ensimmäisen tason Internet-palveluntarjoajille tehtiin testejä, että ”läpikäynyttä suodatusta tapahtui.” VPN: n käyttö on Armeniassa kuitenkin laillista..

Australia

Onko VPN Legal Australiassa?
Joo

Vaikka Australia hyväksyi äskettäin lain, joka antaa sen hallitukselle vallan estää pääsy tietyille sivustoille, erityisesti VPN: iin ei ole kohdistettu. VPN: ien käyttö Australiassa on laillista, ja monet käyttävät VPN: iä ohittaakseen joitain uuden lainsäädännön asettamista rajoituksista..

Itävalta

Onko VPN Legal Itävallassa?
Joo

Itävallan perustuslaki suojaa kansalaistensa vapaata puhetta ja lehdistöä, ja Itävallan hallitus kunnioittaa sitä. Itävalta ei juurikaan ole osallistunut käyttäjien sensurointiin, ja VPN: n käyttö on laillista Itävallassa.

azerbaijan

Onko VPN Legal Azerbaidžanissa?
Joo

Azerbaidžanin on ilmoitettu sensuroivan aktiivisesti Internetiä, kun Azerbaidžanin hallitus pidätti bloggaajia, rankaisee verkkoaktivisteja ja asettaa jopa sosiaalisen median sivustot tiukkaan valvontaan. Hallitus ei ole kuitenkaan ryhtynyt mihinkään estämään VPN-verkkojen käyttöä maassa.

B

Bahama

Onko VPN Legal Bahamalla?
Joo

Niiden perustuslaki suojaa sanan- ja ilmaisunvapautta. Bahamalla on ollut uutisia joistakin Internet-sensuurin yrityksistä. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin edelleen laillista Bahamalla.

Bahrain

Onko VPN Legal Bahrainissa?
Joo

Bahrainin hallitus sensuroi aktiivisesti Internetiä, mutta VPN: ien käyttö on edelleen maassa laillista.

Bangladesh

Onko VPN Legal Bangladeshissa?
Joo

Bangladeshin hallitus on toistuvasti tuonut esiin uutisia erilaisten sivustojen ja sosiaalisen median, kuten Facebookin ja WhatsAppin, kieltämisestä, ja jossain vaiheessa hallitus jopa sulki vahingossa Internetin yrittäessään toteuttaa kieltoa. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin täysin laillista Bangladeshissa.

Barbados

Onko VPN Legal Barbadosissa?
Joo

Ei ole uskottavaa raporttia siitä, että Barbadoksen hallitus sensuroi aktiivisesti Internetiä, ja VPN-verkkojen käyttö on täysin laillista kuin tämän kirjoittamishetkellä..

Belgia

Onko VPN Legal Belgiassa?
Joo

Vaikka Belgian on aiemmin ilmoitettu sensuroivan Internetiä, VPN-verkkojen käyttö on Belgiassa täysin laillista.

Belize

Onko VPN Legal Belizessä?
Joo

Hallituksen on asetettu rajoituksia Internet-yhteyteen. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin laillista Belizessä.

Benin

Onko VPN Legal Beninissä?
Joo

Hallituksesta ei ole ollut aktiivisia raportteja, jotka yrittäisivät sensuroida Internetiä. VPN: ien käyttö on tällä hetkellä laillista Beninissä.

Bhutan

Onko VPN Legal Bhutanissa?
Joo

Vaikka hallituksen on todettu estävän sen sisällön, jonka se katsoo olevan moraalisesti moitteettoman tyydyttävä, ei ole ilmoitettu, että tämä laajentaisi poliittista sisältöä. VPN: ien käyttö on tällä hetkellä laillista Bhutanissa.

Bolivia

Onko VPN Legal Boliviassa?
Joo

Tutkimuksen mukaan yli puolet Bolivian toimittajista on kärsinyt jonkinlaisesta sensuurista ja huipputason poliittiset johtajat pyrkivät aktiivisesti sääntelemään sosiaalista mediaa, Bolivia ei ole aivan vapaimpia maita. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin täysin laillista Boliviassa.

Bosnia ja Hertsegovina

Onko VPN Legal Bosnia ja Hertsegovinassa?
Joo

Vaikka äskettäin hyväksyttiin lainsäädäntö, joka antoi hallitukselle vallan kriminalisoida sosiaalisen median viestit, joiden mielestä he häiritsevät julkista järjestystä, hallitusta ei ole ollut dokumentoitu aktiivisesti sensuroimasta Internetiä. VPN-verkkojen käyttö on laillista Bosnia ja Hertsegovinassa.

Botswana

Onko VPN Legal Botswanassa?
Joo

Hallitusta, joka aktiivisesti sensuroi Internetiä, ei ole dokumentoitua raporttia, ja VPN: ien käyttö on tällä hetkellä laillista Botswanassa.

Brasilia

Onko VPN Legal Brasiliassa?
Joo

Brasilia on julkaissut uutisia sosiaalisen median osien kieltämisestä, mukaan lukien WhatsApp vuonna 2016. Brasilian hallitus on myös yrittänyt antaa lain, joka sallii sen sensuroida Internetin maassa. VPN: n käyttö Brasiliassa on kuitenkin laillista.

Brunei

Onko VPN Legal Bruneissä?
Joo

Hallituksen ilmoituksia on seurattu aktiivisesti Internetin käytöstä ja kansalaisten toiminnasta. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin Bruneissa tällä hetkellä laillista.

Bulgaria

Onko VPN Legal Bulgariassa?
Joo

Bulgarian hallitus seuraa aktiivisesti kansalaistensa Internet-käyttöä ja on yrittänyt laatia lainsäädäntöä, jolla valtiolle annetaan valta hallita Internet-viestintää. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin Bulgariassa tällä hetkellä laillista.

Burkina Faso

Onko VPN Legal Burkina Fasossa?
Joo

Burkina Fasossa Internetin levinneisyysaste on erittäin alhainen, sillä vain 9,4 prosenttia väestöstä käyttää Internetiä. VPN-verkkojen käyttö on maassa laillista.

Burundi

Onko VPN Legal Burundissa?
Joo

Koska vain 2 prosenttia 10 miljoonasta kansalaisestaan ​​käyttää Internetiä, Burundin hallitus ei ole ollut hidasta Internetin rajoitusten täytäntöönpanosta. Tehtyään uutisia WhatsAppin ja Viberin kieltämisestä Burundi sensuroi aktiivisesti kansalaisten Internet-yhteyttä. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin Burundissa laillista.

C

Kap Verde

Onko VPN Legal Kap Verdessä?
Joo

Kap Verden hallituksesta ei ole ollut dokumentoitua raporttia, joka yrittäisi sensuroida Internetiä. VPN-verkkojen käyttö on laillista myös Kap Verdessä.

Kambodza

Onko VPN Legal Kambodžassa?
Joo

Kambodža on toistuvasti esittänyt uutisia aktiivisista pyrkimyksistä sensuroida Internetiä, muun muassa pidättäen opposition jäsenet Facebook-viesteistä. Kambodžan hallitus antoi jopa lain, joka antoi hallitukselle enemmän valtaa seurata ja sensuroida Internetiä. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin edelleen laillista Kambodžassa.

Kamerun

Onko VPN Legal Kamerunissa?
Joo

Kamerun teki äskettäin uutisia Internetin käytön estämisestä maan englanninkielisissä osissa, ja se koski 20 prosenttia kameroonialaisista. Kamerunin hallitus on myös julkisesti julkaissut uhkia Internetin käyttäjille. VPN: n käyttö on kuitenkin laillista Kamerunissa.

Kanada

Onko VPN Legal Kanadassa?
Joo

Vaikka tietoliikenteen huippuosaajat, erityisesti David Purdy Rogers Communicationsista ja kanadalainen Telecom-operaattori Bell, ovat kehottaneet Kanadan hallitusta estämään VPN-verkot Pohjois-Amerikan maassa, vastaavia toimia ei ole vielä toteutettu. VPN: ien käyttö on edelleen laillista Kanadassa tämän kirjoittamishetkellä.

Keski-Afrikan tasavalta (CAR)

Onko VPN Legal Keski-Afrikan tasavallassa (CAR)?
Joo

Keski-Afrikan tasavalta on tehnyt uutisia hallituksen useista yrityksistä sensuroida kansalaisiaan, mukaan lukien aika, jolloin maa kielsi puhelimen tekstiviestit (SMS). VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin maassa laillista.

Chad

Onko VPN Legal Tšadissa?
Joo

Tšad on toinen maa, jossa hallitus sensuroi aktiivisesti kansalaisten Internet-yhteyttä - etenkin vaalien aikana. Hallitus ei ole kuitenkaan ryhtynyt mihinkään estämään tai laittomaan VPN: n käyttöä maassa.

Chile

Onko VPN Legal Chilessä?
Joo

Chilellä on maine aktiivisesti puuttumalla ja sensuroimalla kansalaistensa Internet-käyttömahdollisuuksia. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin Chilessä laillista.

Kolumbia

Onko VPN Legal Kolumbiassa?
Joo

Vaikka Kolumbia teki hiljattain uutisia, jotka kielsivät epäsuorasti Bitcoinit, Internet on kukoistanut siellä ja hallitus on tehnyt hyvää työtä puuttuakseen asiaan. VPN-verkkojen käyttö on täysin laillista Kolumbiassa.

Komorit

Onko VPN-laki Komoreilla?
Joo

Komorien hallituksesta, joka yritti sensuroida Internetiä, ei ole dokumentoitu raportteja. Komorien alueella VPN-verkkojen käyttö on tällä hetkellä laillista.

Kongon demokraattinen tasavalta

Onko VPN-laillinen Kongon demokraattisessa tasavallassa?
Joo

Älä anna nimen pettää sinua, kun kyse on Kongon demokraattisesta tasavallasta ja Internetistä, siinä ei ole mitään todella demokraattista. Vaikka hallitus on kuuluisa lukuisista Internet-sammutuksistaan ​​ja suurten sivustojen ja sosiaalisen median estämisestä, VPN: t on onneksi vielä tekemättä laittomia.

Kongon tasavalta

Onko VPN Legal Kongon tasavallassa?
Joo

Kongon tasavallan hallitus on tunnettu aktiivisesta sammuttamisesta ja sensuroinnista Internetissä, etenkin kun yritetään estää mielenosoituksia. Vaikka hallitus sensuroi aktiivisesti Internetiä, VPN-verkkojen käytöstä on vielä tehtävä laitonta.

Costa Rica

Onko VPN Legal Costa Ricassa?
Joo

Vaikka Costa Rica teki kerran uutisia tietoverkkorikollisuutta koskevasta laistaan, jonka monien asiantuntijoiden mielestä uhkaa Internetin vapautta, Costa Rican hallituksesta, joka yritti sensuroida Internetiä, ei ole ollut uskottavia asiakirjoja. VPN-verkkojen käyttö on laillista tässä maassa.

Norsunluurannikko

Onko VPN Legal Norsunluurannikolla?
Joo

Norsunluurannikon hallituksesta, joka yritti sensuroida Internetiä, ei ole ollut uskottavaa raporttia. VPN-verkkojen käyttö on laillista tässä maassa.

Kroatia

Onko VPN Legal Kroatiassa?
Joo

Kroatian hallituksesta ei ole annettu uskottavia tietoja siitä, että se puuttuisi kansalaistensa Internetiin. VPN-verkot ovat laillisia myös Kroatiassa.

Kuuba

Onko VPN Legal Kuubassa?
Joo

Internet on sensuroinut voimakkaasti tässä Karibian maassa, mutta VPN-verkkojen käytöstä on vielä tehtävä laitonta.

Kypros

Onko VPN Legal Kyproksessa?
Joo

Internetiin ei sovelleta mitään tunnettuja Kyproksen hallituksen rajoituksia, ja VPN-verkkojen käyttö on maassa laillista.

Tšekin tasavalta

Onko VPN Legal Tšekin tasavallassa?
Joo

Tšekin tasavallan internetpassi

Tšekin tasavalta antoi äskettäin uutisia, kun sen hallitus yritti ottaa käyttöön Internet-passin muodon - jokaisen Internetin käyttäjän yksilöllisen henkilöllisyyden -, jota vaaditaan ennen kuin hän voi käyttää Internetiä. Tästä huolimatta VPN: ien käyttö on edelleen laillista maassa.

D

Tanska

Onko VPN Legal Tanskassa?
Joo

Tanskan hallitus on aiemmin antanut uutisia verkkosivustojen aktiivisesta estämisestä, ja he esittivät äskettäin lain, jonka avulla Tanskan hallituksen on helppo sensuroida Internetiä. Tästä huolimatta hallitus ei ole yrittänyt tehdä VPN: ien käytöstä maassa laitonta.

Djibouti

Onko VPN Legal Djiboutissa?
Joo

Maalla ei ole kovin ystävällistä Internetin suhteen, koska sillä on maan ainoa hallituksen omistama ja hallinnassa oleva Internet-palveluntarjoaja ja aktiivinen lehdistörajoitusten historia. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin edelleen laillista.

dominica

Onko VPN Legal Dominicassa?
Joo

Hallituksen raportista ei ole yritetty sensuroida Internetiä, ja VPN: ien käyttö on edelleen täysin laillista Dominicassa.

Dominikaaninen tasavalta

Onko VPN Legal Dominikaanisessa tasavallassa?
Joo

Dominikaanisessa tasavallassa Internet-käyttäjiä aktiivisesti sensuroivasta hallituksesta ei ole dokumentoitu raportteja, ja VPN: ien käyttö on täysin laillista tässä Karibian maassa..

E

Ecuador

Onko VPN Legal Ecuadorissa?
Joo

Vain hetken kuluttua tiedotusvälineille tiivistettiin, että Ecuadorin Internet-palveluntarjoajien liitto teki yhteistyötä Ecuadorin hallituksen kanssa rajoittaakseen kansalaisten Internet-yhteyttä. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin edelleen laillista tässä maassa.

Egypti

Onko VPN Legal Egyptissä?
Joo

Egyptissä on ollut ihmisoikeuksien loukkauksia ja loukannut kansalaistensa lehdistöoikeuksia. Tästä ilmoitettiin vahvasti, kun tuli ilmi, että yritys esti Facebookin ilmaisen Internet-palvelun maassa joulukuussa 2015, vain muutama kuukausi sen käynnistämisen jälkeen maassa, koska yritys kieltäytyi antamasta Egyptin hallitukselle mahdollisuutta vakoilla kansalaisia käyttävät sen Internet-palvelua. VPN-verkkojen käytöstä on kuitenkin vielä tehtävä laitonta.

El Salvador

Onko VPN Legal El Salvadorissa?
Joo

Vaikka VPN: ien käyttö on täysin laillista El Salvadorissa, maan vähentyvä tiedonvapaus ja hallituksen puuttuminen Internetiin saavat edelleen tiedotusvälineitä.

Päiväntasaajan Guinea

Onko VPN-laillinen Päiväntasaajan Guineassa?
Joo

Päiväntasaajan Guinea on lueteltu useissa luetteloissa yhtenä maailman sensuroimimmista maista. Hallitus ja hänen perheensä monopolisoivat lehdistöä ja rajoittavat kansalaisten lehdistönvapautta. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin edelleen täysin laillista tässä maassa.

Eritrea

Onko VPN Legal Eritreassa?
Joo

Eritrea on maailman sensuroimisin maa

Okei, täällä se on. Tämä on virallisesti maailman eniten sensuroitu maa useiden arvostettujen sijoitusten mukaan. Kuten odotettiin, Internet ei ole säästynyt hallituksen aktiivisissa pyrkimyksissä sensuroida kansalaisiaan. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin täysin laillista tässä maassa.

Viro

Onko VPN Legal Virossa?
Joo

Internetvapauden luettelossa toiseksi suurin Viro on yksi maailman ilmaisimmista, langallisimmista ja teknisesti edistyneimmistä maista. Internet-vapauden mukaan "vapaan ja avoimen Internet-käytön mallina yhteiskunnan kehitysmoottorina" mainituissa maissa ei ole kielletty VPN-verkkojen käyttöä..

Etiopia

Onko VPN Legal Etiopiassa?
Joo

Etiopia ei ole kovin ystävällinen paikka olla Internetin käyttäjä, varsinkin kun otetaan huomioon, että Etiopian hallitus ei vain kieltänyt VoIP-palvelujen käytön, mutta he tosiasiallisesti kriminalisoivat sen jopa 15 vuoden vankeudessa.

F

Fidži

Onko VPN Legal Fidžin alueella?
Joo

Hallituksesta ei ole ollut uskottavaa raporttia, joka yrittäisi sensuroida Internetiä Fidžin alueella. Fidžian hallitus ei ole myöskään kieltänyt VPN-verkkojen käyttöä.

Suomi

Onko VPN Legal Suomessa?
Joo

Vaikka Suomi ei aktiivisesti sensuroi Internetiä, se antoi uutisia, kun hallitus toteutti lapsipornografiaa suodattavan politiikan, jota ihmisten mielestä ei ollut toteutettu asianmukaisesti ja joka suodatti sivustoja väärin. Se ei auttanut, että Suomen ylin tuomioistuin totesi, että on laillista, että tämän lain kriitikko sensuroi. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin täysin laillista.

Ranska

Onko VPN Legal Ranskassa?
Joo

Ranskalla on politiikka terrorismin ja vihan hillitsemiseksi seuraamalla aktiivisesti kansalaisten internetiä. Monet ihmiset pelkäävät, että näitä käytäntöjä noudatetaan ylisuurilla tavoilla ja sensuuri nousee aktiivisesti, vaikka pelkästään Ranskan viranomaiset estävät yli 2700 verkkosivustoa. VPN-verkkojen käyttö on laillista tässä maassa.

G

Gabon

Onko VPN Legal Gabonissa?
Joo

Vaikka olemme kuulleet hallitusten määräävän ulkonaliikkumiskriisejä kriisiaikoina, olen varma, että vain harvat meistä tuntevat ajatuksen Internet-kiintiöistä - no, ainakin siihen asti, kunnes pääset Gaboniin. Maassa on ollut uutisia perustaa 12 tunnin vuorokaudessa tapahtuva Internet-käyttöaika, jonka aikana kansalaiset eivät pysty käyttämään Internetiä yöllä. Tästä huolimatta VPN: ien käyttö on edelleen laillista maassa.

Gambia

Onko VPN Legal Gambiassa?
Joo

Äskettäin Gambia antoi uutisia Internet-yhteyksien ja kansainvälisten puheluiden sulkemisesta ennen vaaleja. VPN: ien käyttö on kuitenkin edelleen laillista Gambiassa.

Georgia

Onko VPN Legal Georgiassa?
Joo

Georgian edistyminen oli suuri, kun sen perustuslakituomioistuin käänsi valtion turvallisuuspalvelun valtuudet päästä suoraan käyttäjiensä televiestintätietoihin huhtikuussa 2016, mutta maa ei ole täysin syyttämätön sensuurin suhteen: Georgian hallitus antoi kerran uutisia estääkseen WordPress ja Youtube, lyhyesti. VPN: ien käyttö on kuitenkin laillista tässä maassa.

Saksa

Onko VPN Legal Saksassa?
Joo

Saksa on toistuvasti ilmoittanut uutisista yrityksilleen sensuroida Internetiä, ja äskettäin Saksan oikeusministeri ehdotti lakia, jonka nojalla hallitus voi valvoa ja sensuroida sosiaalisen median sivustoja. VPN: ien käyttö on kuitenkin Saksassa laillista.

Ghana

Onko VPN Legal Ghanassa?
Joo

Koska VPN on yksi Afrikan demokratian esimerkkeistä, se on täysin laillista Ghanassa. Mutta vasta kauan sitten, kun maailma yllättyi, Ghanan poliisipäällikkö ilmoitti hallituksen aikomuksesta sulkea sosiaalinen media äänestyspäivänä estääkseen sosiaalista mediaa käyttämästä "harhaanjohtavaa tietoa, joka voisi horjuttaa maata". Ghana sitä on pitkään pidetty demokratian roolimallissa Afrikassa, joten monet olivat yllättyneitä tästä uutisesta. Länsi-Afrikan maa ei kuitenkaan lopulta jatkanut sulkemista.

Kreikka

Onko VPN Legal Kreikassa?
Joo

Tutkimukset paljastivat, että Kreikan hallitus aloitti äskettäin laajamittaisen sisällön estämisen, joka vastaa Internet-sensuuria. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin edelleen laillista Kreikassa.

Grenada

Onko VPN Legal Grenadassa?
Joo

Grenada antoi kerran uutisia lakien hyväksymisestä, joissa määrätään, että ihmiset lähetetään vankilaan tai sakkoja määrätään jopa 37 000 dollaria sakkojen loukkaamisesta verkossa tai tekniikan käytöstä kurjuuden harjoittamiseen. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin maassa edelleen laillista..

Guatemala

Onko VPN Legal Guatemalassa?
Joo

Guatemala on tunnettu rikkovan rutiininomaisesti kansalaisten sanan- ja lehdistönvapautta etenkin laillistamalla useita sähköisen tarkkailun tekniikoita, jotka uhkaavat online-yksityisyyttä. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin maassa laillista.

Guinea

Onko VPN Legal Guinea?
Joo

Ei ole uskottavia todisteita siitä, että hallitus rajoittaisi pääsyä Internetiin, ja VPN-verkkojen käyttö on tällä hetkellä laillista Guineassa.

Guinea-Bissau

Onko VPN Legal Guinea-Bissaussa?
Joo

Guinea-Bissaussa ei ole näyttöä Internetin häiritsemisestä, ja VPN-verkkojen käyttö on tällä hetkellä laillista tässä maassa..

Guyana

Onko VPN Legal Guyanassa?
Joo

Guyanan hallitus ei rajoita pääsyä Internetiin, ja VPN: ien käyttö on tällä hetkellä maassa laillista.

H

Haiti

Onko VPN Legal Haitissa?
Joo

Noin 12 prosenttia haitilaisista käyttää Internetiä, eikä Haitin hallituksesta, joka yrittäisi aktiivisesti rajoittaa Internetiä, ei ole dokumentoitua raporttia. VPN: ien käyttö on Haitissa täysin laillista.

Honduras

Onko VPN Legal Hondurasissa?
Joo

Hondurasilla on maine harjoittaa media sensuuria, eikä Internet ole vapautettu siitä. VPN: ien käyttö on kuitenkin tällä hetkellä maassa laillista.

Unkari

Onko VPN Legal Unkarissa?
Joo

Ei ollut kauan sitten, kun Unkari antoi lain, jolla käytännössä kielletään kokonaisvaltainen salaus maassa, ja mielenosoitukset puhkesivat kerran Euroopassa Unkarin antaman media- ja Internet-sensuurilain ansiosta. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin Unkarissa laillista.

minä

Islanti

Onko VPN Legal Islannissa?
Joo

Islannin presidentti Guoni Thorlacius Johannesson kertoi kerran uutisista sanomalla, että hän kieltää Havaijin pizzat, jos hänellä olisi mahdollisuus, mutta onneksi hänen johtamansa maan on vielä kiellettävä tai harkittava kieltämistä VPN-verkkojen käyttöä..

Intia

Onko VPN Legal Intiassa?
Joo

Intia antoi äskettäin uutisia, kun hallitus varoitti Internetin käyttäjiä siitä, että he voivat joutua kolmeen vuoteen vankilaansa, plus 4 465 dollarin sakko kiellettyjen verkkosivustojen käymisestä. Ei kulunut kauan ennen kuin intialainen tuomari selvitti, että tämä oli vain väärää viestintää ja että ”kielletyn” verkkosivuston käyminen ei ole laitonta. Riippumatta maasta on vielä kiellettävä VPN-verkkojen käyttö.

Indonesia

Onko VPN Legal Indonesiassa?
Joo

Youtube, Reddit ja Vimeo ovat vain joitain Indonesian hallituksen estämistä suosituimmista sivustoista. Onneksi näihin sivustoihin voidaan edelleen päästä VPN: n avulla, koska Indonesian hallituksen on vielä tehtävä VPN: ien käytöstä laitonta.

Irlanti

Onko VPN Legal Irlannissa?
Joo

Yleisesti ollaan yhtä mieltä siitä, että Internet-sensuuri on olemassa Irlannissa, mutta VPN: ien käyttö on täysin laillista Euroopan saarella.

Israel

Onko VPN Legal Israelissa?
Joo

Israel antoi äskettäin uutisia lain käyttöönotosta, jotta sen hallitus voisi estää ”kiihottavaa” sisältöä. Tässä maassa on kuitenkin todettu hyvin vähän sensuuria tai Internetin häirintää. VPN-verkkojen käyttö on myös laillista.

Italia

Onko VPN Legal Italiassa?
Joo

Italia antoi äskettäin uutisia, kun se ehdotti lakia, jonka mukaan ”sivustojen ylläpitäjiä” vaadittiin pilkkaamaan uhrien henkilökohtaiseen ja sosiaaliseen tilanteeseen perustuvia pilkkauksia - asiantuntijat mainitsivat tämän lain tapana käyttää sensuuria. Italian hallituksen puuttumisesta Internetiin ei ole ollut paljon dokumentaatiota, ja VPN: ien käyttö on tällä hetkellä maassa laillista.

J

Jamaika

Onko VPN Legal Jamaikalla?
Joo

Jamaikan hallituksen sensuroinnista Internetissä ei ole ollut mitään uskottavaa raporttia. VPN: ien käyttö on laillista myös maassa.

Japani

Onko VPN Legal Japanissa?
Joo

Japanin Internet-käyttöaste on erittäin korkea (yli 90 prosenttia), ja on ilmoitettu, että joillakin laeilla "rangaistaan ​​suhteettomasti tiettyjä verkkotoimintoja". Hallituksen ei kuitenkaan ole ollut uskottavia raportteja, jotka yrittäisivät sensuroida kansalaisiaan internetin avulla, ja VPN: n käyttö tässä maassa on laillista.

Jordan

Onko VPN Legal Jordaniassa?
Joo

Vaikka Jordaniassa on ilmoitettu ”kevyestä” sensuurista, varsinkin kun kyse on poliittisista kysymyksistä, jotka pidetään uhkana kansalliselle turvallisuudelle, maalla menee todella hyvin verrattuna muihin Lähi-idän maihin. VPN: ien käyttö on laillista myös maassa.

K

Kazakstan

Onko VPN Legal Kazakstanissa?
Joo

Kazakstan on yksi niistä maista, joissa Internetissä harjoitetaan aktiivista sensuuria. Itse asiassa jossain vaiheessa Etelä-Kazakstanin alueen hallitus irrotti Internetin ja esti matkapuhelinverkot hetkeksi. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin edelleen laillista tässä maassa.

Kenia

Onko VPN Legal Keniassa?
Joo

Kenia on yksi harvoista Afrikan maista, jossa ei ole minkäänlaista valtion sensuuria. Äskettäisessä viiden kuukauden tutkimuksessa, jonka OONI teki, ei löytynyt käytännössä mitään jälkiä Internet-sensuurista maassa. VPN-verkkojen käyttö on laillista myös Keniassa.

Kiribati

Onko VPN Legal Kiribatissa?
Joo

Vaikka Kiribatilla on erittäin alhainen Internetin omaksuminen - vain noin 11,5 prosenttia kansalaisista käyttää Internetiä, Internet-sensuurista ei ole merkkejä tai hallitus yrittäisi rajoittaa kansalaistensa pääsyä Internetiin tässä Oceanian maassa. VPN-verkkojen käyttö on laillista myös tässä maassa.

kosovo

Onko VPN Legal Kosovossa?
Joo

Muutaman vuoden Kosovon hallituksen käyttöön ottama televiestinnän sieppauslaki - jonka tavoitteena on antaa hallitukselle reaaliaikainen pääsy kaikkiin sähköiseen viestintään liittyviin tietoihin - koettiin sekalaisilla tunneilla. Jotkut uskovat sen olevan sensuurin muoto, kun taas toiset uskovat sen olevan tehokas tapa torjua rikollisuutta. Yleensä kuitenkin, Kosovon hallituksen sensuurista tai Internetin puuttumisesta on ollut vähän raportteja, ja VPN: ien käyttö on laillista tässä maassa.

Kuwait

Onko VPN Legal Kuwaitissa?
Joo

Kuwait on erittäin aktiivinen Internetin sensuroinnissa, ja asiantuntijat ovat suhtautuneet kriittisesti sen lakeihin, joiden mielestä niitä voidaan käyttää rajoittamaan Internetin sananvapautta ja kohdistamaan verkkotoimintaa. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin maassa edelleen laillista.

Kirgisia

Onko VPN Legal Kirgisiassa?
Joo

Kirgisiassa harjoitetaan aktiivista Internet-sensuuria - online-toimittajia kohdellaan pakotteita sisällön lähettämisestä, joka kritisoi valtion virkamiehiä - ja hallituksen raportteja siitä, että hallitus väärinkäyttää aktiivisesti valvontatehtäväänsä (esimerkiksi puhelinkeskusteluja vuoteen oppositiohahmojen välillä). VPN: ien käyttö on kuitenkin tässä maassa laillista.

L

Laos

Onko VPN Legal Laosissa?
Joo

Laos on hyperaktiivinen, kun on kyse kansalaisten sensuroimisesta ja heidän Internet-toiminnan rajoittamisesta - siihen pisteeseen saakka, että valvotaan kansalaisten toimintaa maan rajojen ulkopuolella - varsinkin kun kyse on siitä, mitä se pitää ”kansallista turvallisuutta uhkaavana”. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin laillinen maassa.

Latvia

Onko VPN Legal Latviassa?
Joo

Latvia on vapaa maa, jolla ei ole dokumentoituja raportteja Internet-sensuurista tai hallituksen puuttumisesta kansalaisten Internetin käyttöön. Siinä on jopa Venäjän ilmaisin verkkosivusto. VPN-verkkojen käyttö on laillista myös tässä Euroopan maassa.

Libanon

Onko VPN Legal Libanonissa?
Joo

Kun maa kieltää elokuvan Ihmenainen koska elokuvatähti on… odota sitä… Israelin kansalainen, onko meidän todella kysyttävä sen asennosta Internet-sensuurissa? Jos sinulla on vielä kysyttävää, myös VoIP-käyttö Libanonissa on laitonta. Onneksi he eivät ole vielä ajatelleet VPN-verkkojen kieltämistä.

lesotho

Onko VPN Legal Lesotossa?
Joo

Internetin levinneisyysaste on vähäinen Lesotholla, vajaat neljäsosa kansalaisista käyttää Internetiä. Kuitenkin hyvin vähän on kirjattu tapaan, jolla hallitus yrittää sensuroida kansalaistensa Internetin käyttöä. VPN-verkot ovat myös laillisia maassa.

Liberia

Onko VPN Legal Liberiassa?
Joo

Liberian rajoittava Internet-lainsäädäntö ja kansalaisten aktiivinen tarkkailu johtivat siihen, että se lisättiin toimittajien suojelukomitean (CPJ) luetteloon maista, joissa lehdistönvapaus on rajoitettu. Tämän maan on kuitenkin vielä kiellettävä VPN-verkkojen käyttö.

Libya

Onko VPN Legal Libyassa?
Joo

Ihmisoikeuksien väärinkäytöksistä, aktiivisesta Internet-sensuurista ja hallituksen puuttumisesta Libyaan on vielä oltava vapaana hallituksen sensuurista. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin täysin laillista tässä maassa.

Liechtenstein

Onko VPN Legal Liechtensteinissa?
Joo

Liechtensteinin arvioidaan olevan erittäin korkea lehdistönvapauden suhteen, eikä hallitus ole aktiivisesti pyrkinyt sensuroimaan Internetiä. VPN-verkkojen käyttö on laillista myös tässä maassa.

Liettua

Onko VPN Legal Liettuassa?
Joo

Liettua on suhteellisen vapaa maa lehdistö- ja Internet-vapauden suhteen, mutta kehitys, kuten äskettäinen muutos lakia säätelevään Internetin rahapelaamiseen, on tuonut esiin sensuuria. VPN-verkkojen käyttö maassa on laillista.

Luxemburg

Onko VPN Legal Luxemburgissa?
Joo

Luxemburg on Internetin käytön suhteen yleensä vapaa maa, eikä ole olemassa uskottavaa dokumentoitua raporttia siitä, että hallitus sensuroi Internetiä. VPN: ien käyttö on laillista myös maassa.

M

Makedonia

Onko VPN Legal Makedoniassa?
Joo

Ei ole todisteita Internet-sensuurista tai siitä, että hallitus yrittäisi rajoittaa kansalaisten internetiä Makedoniassa, ja VPN-verkkojen käyttö on tällä hetkellä maassa laillista..

Madagaskar

Onko VPN Legal Madagaskarilla?
Joo

Madagaskarilla on erittäin alhainen Internet-levinneisyys, ja huolimatta ajoittaisesta sensuurista muissa tiedotusvälineissä, Internet on ollut suhteellisen vapaa. VPN-verkkojen käyttö on laillista myös tässä maassa.

Malawi

Onko VPN Legal Malawissa?
Joo

Tällä hetkellä ei ole uskottavaa raporttia siitä, että Malesian hallitus sensuroi aktiivisesti Internetiä tai puuttuisi kansalaisten internetin käyttöön. VPN: ien käyttö on laillista myös maassa.

Malesia

Onko VPN Legal Malesiassa?
Joo

Vaikka Malysian pääministeri Najib Razak lupasi kerran - huhtikuussa 2011 -, että Malesia ei koskaan sensuroi Internetiä, Malesia alkoi estää sivustoja, jotka ilmoittivat pääministerin korruptioskandaalista vuonna 2015. No, uskomme, mikä on hanhen hyväksi, ei ole hyvää portaalle. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin maassa edelleen laillista.

Malediivit

Onko VPN Legal Maldivesilla?
Joo

Vaikka Malediivin hallitus estää rutiininomaisesti moraalittomiksi tai islamin vastaisiksi katsomiaan verkkosivustoja, niiden on vielä kiellettävä VPN: ien käyttö.

mali

Onko VPN Legal Malissa?
Joo

Internetin käyttöönotto on toistaiseksi ollut Malissa erittäin vähäistä, ja maan on käsiteltävä erittäin hitaita ja epäluotettavia yhteyksiä. Hallitus ei ole oikeasti puuttunut kansalaisten internetin käyttöön, ja VPN-verkkojen käyttö on maassa laillista.

Malta

Onko VPN Legal Maltassa?
Joo

Juuri äskettäin tuhannet ihmiset lähtivät Maltan kaduille protestoimaan Maltan hallituksen esittämän kunnianloukkauslakiin, koska heidän mielestään sitä käytetään verukkeena sensuroida Maltan kansalaisia ​​verkossa. Maltan hallitus vastusti sanomalla, että heillä ei ole kiinnostusta sensuroida Internetiä. Toistaiseksi Maltan hallitus ei ole aktiivisesti puuttunut kansalaisten Internetin käyttöön ja VPN: ien käyttö on edelleen maassa laillista.

Marshallsaaret

Onko VPN Legal Marshallinsaarilla?
Joo

Saaren maassa tapahtui hiljattain Internet-sammutus yli 10 päivän ajan, mutta tämä näyttää olevan laitteistoon liittyvä ongelma sen sijaan, että yritettäisiin rajoittaa kansalaisten Internetin käyttöä. Hallitus ei ole aktiivisesti yrittänyt rajoittaa kansalaisten Internet-käyttöä, ja VPN: t ovat edelleen laillisia maassa.

Mauritania

Onko VPN Legal Mauritaniassa?
Joo

Vaikka Mauritanian hallitus on useiden ihmisoikeusyleissopimusten osapuoli, on olemassa selvästi dokumentoitua näyttöä siitä, että se kiertää aktiivisesti näitä sopimuksia. Verkkosivuja on sensuroitu aktiivisesti, bloggaajia on vangittu ja jopa tuomittu kuolemaan ja muut ihmisoikeusrikkomukset on dokumentoitu hyvin. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin edelleen laillista.

Mauritius

Onko VPN Legal Mauritiusissa?
Joo

Mauritiuksen ICT-laki antaa hallitukselle käytännössä nimenomaisen oikeuden estää Internetin sisältöä - heikko sanamuodon takia - ja lakia todellakin käytettiin estämään pääsy Facebookiin. Viime aikoina ei kuitenkaan ole saatu lainkaan uskottavia raportteja siitä, että Mauritiuksen hallitus yrittäisi sensuroida Internetiä, ja VPN-verkkojen käyttö on maassa laillista..

Meksiko

Onko VPN Legal Meksikossa?
Joo

Meksiko on yksi vapaimmista Latinalaisen Amerikan maista Internetin suhteen, ja vaikka hallitus puuttuu vain vähän kansalaisten Internet-toimintaan, on ilmoitettu, että kartellit, hallitus ja jopa muut toimittajat uhkaavat toimittajia. VPN-verkkojen käyttö on laillista tässä maassa.

Mikronesia

Onko VPN Legal Mikronesiassa?
Joo

Hallituksesta ei ole ilmoitettu yrittävän puuttua Mikronesian kansalaisten Internet-toimintaan. VPN: ien käyttö on laillista myös Oceanian maassa.

Moldova

Onko VPN Legal Moldovassa?
Joo

Vaikka Moldovan kansalaisten Internet-toimintaan on vaikuttanut suhteellisen vähän, hallituksen hiljattain esittämä lakiesitys kritisoi teollisuuden sidosryhmiä, jotka väittivät, että hallitus pystyi sensuroimaan Internetiä. On myös laillista käyttää VPN: ää Moldovassa.

Monaco

Onko VPN Legal Monacossa?
Joo

Huolimatta siitä, että Internetillä on avainasemassa tiedon levittämisessä ja kulutuksessa Monacossa - noin puolet Monacon kansalaisista käyttää Internetiä, ei ole ollut uskottavia raportteja siitä, että hallitus puuttuisi kansalaisten Internet-toimintaan. VPN: ien käyttö on laillista myös maassa.

Mongolia

Onko VPN Legal Mongoliassa?
Joo

Jos luulet törmänneen sensuuriin, sinun on mietittävä uudelleen. Mongolian hallituksella on yli 700 sanan sisältämä tietokanta, jonka se on lisännyt mustalle listalle, mukaan lukien sanat, kuten helvetti, humalainen ja tyhmä. On helppo arvata, että maa sensuroi aktiivisesti käyttäjiensä Internet-toimintaa. Onneksi VPN: ien käyttö on edelleen laillista maassa.

montenegro

Onko VPN Legal Montenegrossa?
Joo

Montenegrossa ei välttämättä ole parasta mainetta Internet-sensuurin suhteen - itse asiassa he vastikään tekivät uutisia WhatsAppin ja Viberin kieltämisestä vaalipäivänä. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin edelleen laillista maassa.

Marokko

Onko VPN Legal Marokossa?
Joo

Marokko on tehnyt uutisia Skypen, Viberin, WhatsAppin, Facebook Messengerin ja jopa VoIP-pääsyn kieltämisestä maassa, mutta Pohjois-Afrikan maan on vielä kiellettävä VPN-verkkojen käyttö..

Mosambik

Onko VPN Legal Mosambikissa?
Joo

Mosambikin hallitus saatiin äskettäin vakoilemaan kansalaisiaan - vakoilu sisälsi erilaisia ​​aktiviteetteja, kuten puheluiden kuuntelemisen, tekstiviestien lukemisen, WhatsApp-viestien lukemisen, sosiaalisen median toiminnan seurannan ja kansalaisille suunnatun kertomuksen, "murrettu! Salaisuutesi on käsissämme. ”Onneksi heidän on vielä kiellettävä VPN: n käyttö.

Myanmar

Onko VPN Legal Myanmarissa?
Joo

Vaikka Myanmar on kerran antanut uutisia yrittääkseen häiritä kansalaistensa Internet-yhteyttä, estämättä jopa Facebookia ja vakoilemalla kansalaisia, maasta on tullut entistä vapaampaa ja vastaavampaa kansalaisten oikeuksia, ja VPN: ien käyttö on maassa laillista..

N

namibia

Onko VPN Legal Namibiassa?
Joo

Vaikka Namibian hallituksen on todettu usein uhkaavan toimittajia, Internetin maat ovat yleensä paljon turvallisempi paikka, eikä hallitus ole dokumentoinut yrityksiä puuttua kansalaisten Internet-toimintaan. VPN-verkkojen käyttö on laillista myös Namibiassa.

Nauru

Onko VPN Legal Naurussa?
Joo

Naurun hallitus päätti äskettäin estää tietyt sivustot, kuten Facebookin, suojellakseen kansalaisiaan "väärinkäytöksiltä". Kyllä, tiedämme, myös naurahtaa, kun luimme uutisia. Onneksi hallitus ei ole päättänyt kieltää VPN-verkkoja suojelemaan kansalaisiaan "haitallisilta hakkereilta ja tietovarkailta". Lol!

Nepal

Onko VPN Legal Nepalissa?
Joo

Vaikka Nepalin hallituksen ei tiedetä valvovan verkkotoimintaa, sen aikomuksesta sensuroida kansalaisten toimintaa verkossa ei ole ollut epäilyksiä. VPN-verkkojen käyttö on vielä kielletty maassa.

Alankomaat

Onko VPN Legal Hollannissa?
Joo

Hollannin Internet-käyttöaste

Lähes kaikki kansalaiset käyttävät Internetiä - 93 prosenttia vuonna 2014 - Internet on keskeinen osa Alankomaiden kansalaisten päivittäistä toimintaa, ja se on yleensä vapaa maa, kun kyse on Internetistä. Internet. VPN: ien käyttö on myös täysin laillista maassa.

Uusi Seelanti

Onko VPN Legal Uusi-Seelannissa?
Joo

Uuden-Seelannin hallitus tarkkailee aktiivisesti Internetin käyttäjien toimintaa, kun hallitus asensi Internet-suodattimen vuonna 2010, mutta Internetin sensuurista ja tukahduttamisesta ei ole ollut uskottavia raportteja. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin maassa laillista.

nicaragua

Onko VPN Legal Nicaraguassa?
Joo

Nicaraguan hallitus ei ole rajoittanut käyttäjien Internet-toimintaa, mutta kansalaisjärjestöt ovat väittäneet, että hallitus valvoo heidän sähköpostiaan. VPN-verkkojen käyttö on laillista tässä maassa.

Niger

Onko VPN Legal Nigeriassa?
Joo

Nigerian hallituksesta ei ole oikeastaan ​​ollut ilmoituksia sensuroimasta Internetiä, ja tämä on melkoinen yllätys ottaen huomioon raportit ihmisoikeuksien väärinkäytöksistä ja vastatoimista toimittajille, jotka kritisoivat hallitusta. Tämä on kuitenkin järkevää, kun tarkastellaan sitä tosiasiaa, että vain 2 prosenttia kansalaisista oli Internetissä vuonna 2014. Arvaamme, että Internet on edelleen liian pieni ansaitsemaan hallituksen huomio. VPN-verkkojen käyttö on maassa laillista.

Nigeria

Onko VPN Legal Nigeriassa?
Joo

Vaikka Nigeriassa on vähän häiriöitä ja Internet-sensuuria, hallituksen hiljattain esittämä sosiaalisen median lakiehdotus on aiheuttanut kiistanalaisia, ja se on osa suuntausta, jossa afrikkalaiset maat keskittyvät hallitsemaan kansalaisten Internet-toimintaa. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin maassa laillista.

Norja

Onko VPN Legal Norjassa?
Joo

Noin 97 prosenttia norjalaisista käyttää Internetiä, ja sen maan internetin käyttöaste on yksi korkeimmista. Hallituksesta ei ole myöskään ollut uskottavia raportteja, jotka yrittäisivät rajoittaa pääsyä Internetiin, ja VPN-verkkojen käyttö on maassa täysin laillista..

P

Pakistan

Onko VPN Legal Pakistanissa?
Joo

Youtube, Facebook, Flickr ja jopa Wikipedia on estetty tässä maassa - Youtube-kielto poistettiin vasta äskettäin. Internet-suodatus on myös käytössä kansalaisten näyttämän sisällön ja hakutulosten suodattamiseksi. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin vielä kielletty tässä maassa.

Palau

Onko VPN Legal Palaussa?
Joo

Palaun Internet-sensuurista ei ole dokumentoitua raporttia, ja VPN: ien käyttö on laillista tässä maassa.

Palestiina

Onko VPN Legal Palestiinassa?
Joo

Palestiinan hallituksen on ilmoitettu sensuroivan aktiivisesti kansalaistensa ja opposition tiedotusvälineiden toimintaa Internetissä. Palestiinan hallitus on sulkenut myös useita verkkosivustoja. VPN-verkkojen käyttö on tällä hetkellä maassa laillista.

Panama

Onko VPN Legal Panamassa?
Joo

Panaman hallituksesta ei ole dokumentoitua raporttia, joka rajoittaisi kansalaisten pääsyä Internetiin, ja VPN-verkkojen käyttö on maassa laillista.

Papua-Uusi-Guinea

Onko VPN Legal Papua-Uudessa-Guineassa?
Joo

Hallitus ei ole aktiivisesti pyrkinyt rajoittamaan kansalaisten internetyhteyttä, mutta äskettäin käyttöön otettu verkkorikollisuuslaki muuttaa tätä näkemystä - kuten monet uskovat, että se otetaan käyttöön verukkeena antaa hallitukselle nimenomainen toimivalta sensuroida. Internet. VPN-verkkojen käyttö on laillista Papua-Uudessa-Guineassa.

Paraguay

Onko VPN Legal Paraguayssa?
Joo

Paraguay on vapaa maa Internetin käytön ja oikeuksien suhteen. Hallitus ei ole aktiivisesti pyrkinyt rajoittamaan käyttäjien internetiä. VPN-verkkojen käyttö on tällä hetkellä maassa laillista.

Peru

Onko VPN Legal Peruussa?
Joo

Peru tarjoaa turvallisen ja ilmaisen ympäristön maata Internetiä käyttäville perulaisille, eikä hallitus ole yrittänyt rajoittaa käyttäjien verkkotoimintaa. VPN-verkkojen käyttö on maassa laillista.

Filippiinit

Onko VPN Legal Filippiineillä?
Joo

Filippiinien hallitus ei ole viime aikoina pyrkinyt estämään filippiiniläisiä pääsyä Internetiin. VPN: ien käyttö on laillista myös maassa.

Puola

Onko VPN Legal Puolassa?
Joo

Vaikka Puolaa pidetään yleensä vapaana maana Internetin käytön ja kansalaisten Internet-oikeuksien kunnioittamisen suhteen, sen hallituksen esittelemä uusi terrorismin torjuntaa ja valvontaa koskeva laki - joka antaa hallitukselle oikeuden estää verkkosivustoja - on tullut voimakas kritiikki. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin maassa edelleen laillista.

Portugali

Onko VPN Legal Portugalissa?
Joo

Portugalin hallituksesta, joka yrittää puuttua kansalaistensa Internet-yhteyteen tai rajoittaa sitä, ei ole ollut luotettavaa dokumentoitua raporttia, ja VPN: ien käyttö on tällä hetkellä maassa laillista..

Q

Qatar

Onko VPN Legal Qatarissa?
Joo

Qatar estää yleensä säädytöntä tai islamin kannalta kriittiseksi katsottua sisältöä, mutta viattomat sivustot on estetty myös ilman selityksiä. Hallitus on toistuvasti tehnyt selväksi, että sillä ei ole roolia minkään sivuston estämisessä; he asettavat lain ja jättävät asiat Internet-palveluntarjoajalle. VPN-verkkojen käyttö on laillista tässä Lähi-idän maassa.

R

Romania

Onko VPN Legal Romaniassa?
Joo

Vaikka Romania on ollut suhteellisen vapaa käyttäjiensä Internet-oikeuksista, se kritisoi uhkapelisivustojen hallintaa koskevan lain käyttöönottoa maassa - monet sanoivat, että tätä lakia voidaan helposti käyttää kansalaisten Internet-toiminnan sensurointiin. VPN-verkkojen käyttö on maassa laillista.

Ruanda

Onko VPN Legal Ruandassa?
Joo

Ruandan hallitus on saatu estämään riippumattomien sanomalehtien verkkosivustot sekä oppositioon kuuluvat sivustot - hallitus on myös saanut liikkeelle vakoilla Internetin käyttäjiään. VPN-verkkojen käytöstä on kuitenkin vielä tehtävä laitonta.

S

Saint Kitts ja Nevis

Onko VPN Legal Saint Kittsissä ja Nevisissä?
Joo

Hallitus ei ole ilmoittanut yrittävän rajoittaa pääsyä Internetiin tässä maassa, ja VPN-verkkojen käyttö on laillista.

Saint Lucia

Onko VPN Legal Saint Luciassa?
Joo

Hallituksesta ei ole raportteja, jotka yrittäisivät sensuroida Internetiä Saint Luciassa, ja VPN-verkkojen käyttö on maassa laillista.

Saint Vincent ja Grenadiinit

Onko VPN Legal Saint Vincentissä ja Grenadiinissa?
Joo

Hallituksesta ei ole ollut uskottavia raportteja, jotka yrittäisivät rajoittaa kansalaisten internetiä Saint Vincentissä ja Grenadiinissa, mutta hallituksen viimeaikainen lainsäädäntö on herättänyt kritiikkiä lauseiden takia, jotka sallivat sen hyödyntämisen sisällön sensuroimiseksi verkossa. VPN-verkkojen käyttö on laillista tässä Karibian maassa.

Samoa

Onko VPN Legal Samoossa?
Joo

Samoan hallituksesta ei ole saatu uskottavia tietoja puuttumisesta kansalaisten Internet-oikeuksiin ja niiden käyttöön, ja VPN-verkkojen käyttö on laillista tässä maassa..

San Marino

Onko VPN Legal San Marinossa?
Joo

San Marino on vapaa maa Internet-oikeuksien suhteen, eikä minkään hallituksen puuttumista kansalaisten Internet-oikeuksiin ole dokumentoitu. VPN-verkkojen käyttö on tällä hetkellä maassa laillista.

Sao Tome ja Principe

Onko VPN Legal Sao Tomessa ja Principessä?
Joo

Ei ole olemassa uskottavia todisteita siitä, että hallitus yrittäisi häiritä Internetiä tässä Keski-Afrikan maassa, ja VPN-verkkojen käyttö on täysin laillista..

Saudi-Arabia

Onko VPN Legal Saudi-Arabiassa?
Joo

Saudi-Arabia sensuroi aktiivisesti käyttäjiensä Internet-toimintaa, ja The Guardian kutsui sitä kerran Internet-sensuurin arabivaltioiden johtajaksi. Toimittajien ja bloggaajien on vaadittava erityislisenssi tiedotusministeriöltä. Jostain syystä, emmekä tiedä miksi, tämän hallituksen on vielä kiellettävä VPN-verkkojen käyttö maassa.

Skotlanti

Onko VPN Legal Skotlannissa?
Joo

Skotlannissa on ollut tapauksia online-sensuurista, etenkin kun kyse on arkaluontoisista aiheista. Raportissa todettiin, että suuret Internet-palveluntarjoajat estävät hyväntekeväisyysjärjestöihin kuuluvat sukupuolen, tupakoinnin, huumeiden, mielenterveyden ja väärinkäytösten torjuntaan pyrkivät verkkosivut, koska näillä verkkosivustoilla on arkaluontoisia avainsanoja..

Onneksi VPN-verkkojen käyttö on edelleen täysin laillista Skotlannissa.

Senegal

Onko VPN Legal Senegalissa?
Joo

Vaikka monet pitävät Senegalia yleensä Internet-sensuurista vapaana, monet ovat herättäneet kulmakarvoja sen tietoverkkorikollisuutta koskevasta laista, salausasetuksesta ja muista laeista, jotka heidän mielestään antavat hallitukselle carte-ilmeen sensuroida maan internetin käyttöä, jos he niin haluavat. VPN-verkkojen käyttö on vielä laillistettu maassa.

Serbia

Onko VPN Legal Serbiassa?
Joo

Verkkosivustojen käyttäminen offline-tilassa hallituksen suorituksen kritisoimiseksi, ihmisten pidättäminen "väärien uutisten ja paniikin levittämisestä" (lue: itse asiassa hallituksen kritiikki Facebookissa huonojen suoritusten ja valehtelun vuoksi) ja monet muut julmuudet eivät ole epätavallisia Serbiassa. Tosiasia, että Serbian hallitus on Internetin oikeuksien väärinkäyttäjä. Ne eivät kuitenkaan ole vielä laittaneet VPN-verkkojen käyttöä.

Seychellit

Onko VPN Legal Seychelleillä?
Joo

On ilmoitettu, että hallitus yrittää rajoittaa kansalaisten pääsyä Internetiin Seychelleillä, etenkin kun yritetään tukahduttaa oppositioaktivisteja. VPN: ien käyttö on kuitenkin tällä hetkellä maassa laillista.

Sierra Leone

Onko VPN Legal Sierra Leonessa?
Joo

Hallituksesta ei ole ollut dokumentoitua raporttia, joka yrittäisi puuttua kansalaisten internetin käyttöön, ja VPN-verkkojen käyttö on laillista tässä maassa.

Singapore

Onko VPN Legal Singaporessa?
Joo

Poliittiset verkkosivut on suljettu, hallituksen kriitikot on kohdistettu ja muut sensuurin muodot on dokumentoitu Singaporessa. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin edelleen laillista maassa.

slovakia

Onko VPN Legal Slovakiassa?
Joo

Tässä maassa on löydetty vähän esimerkkejä siitä, että hallitus puuttuu kansalaisten oikeuksiin käyttää Internetiä, ja VPN: ien käyttö on maassa laillista.

Slovenia

Onko VPN Legal Sloveniassa?
Joo

Koska yli 73 prosenttia sloveenilaisista käyttää Internetiä, Internetin käyttöönotto on melko suurta Sloveniassa. Tässä maassa ei ole ollut uskottavaa raporttia siitä, että hallitus yrittäisi sensuroida Internetiä, ja VPN-verkkojen käyttö on tällä hetkellä laillista.

Solomonsaaret

Onko VPN Legal Solomonsaarilla?
Joo

Vaikka Internetin levinneisyysaste on hyvin alhainen tässä Oseanian maassa, hallituksesta ei ole ollut dokumentoitua raporttia, joka yrittäisi häiritä kansalaisten Internet-yhteyttä. VPN-verkkojen käyttö on laillista myös tässä maassa.

somalia

Onko VPN Legal Somaliassa?
Joo

Somalian hallituksen estäessä säännöllisesti sen toiminnalle kriittisiä verkkosivustoja ei ole epäilystäkään siitä, että Internet-sensuuri on olemassa. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin vielä kielletty.

Etelä-Afrikka

Onko VPN Legal Etelä-Afrikassa?
Joo

Etelä-Afrikka ilmoitti uutisista, kun sen hallitus esitti ”Online Regulation Policy” -lain, jonka mukaan monet väittivät Afrikan pahinta Internet-sensuuria koskevaa lakia. Maa on kuitenkin ollut yleisesti vapaa kansalaisten Internet-oikeuksien suhteen. VPN-verkkojen käyttö on maassa laillista.

Etelä-Korea

Onko VPN Legal Etelä-Koreassa?
Joo

Etelä-Korea on toistuvasti tuottanut uutisia käyttäjiensä Internet-toiminnan seurantaa ja sensurointia varten. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin laillista tässä maassa.

eteläsudan

Onko VPN Legal Etelä-Sudanissa?
Joo

Internetin levinneisyysaste Etelä-Sudanissa on vähäistä, mutta hallitus sensuroi kansalaisten Internet-toimintaa. VPN-verkkojen käyttö on maassa laillista.

Espanja

Onko VPN Legal Espanjassa?
Joo

Vaikka Espanja on yleensä vapaa maa kansalaisten Internet-oikeuksien suhteen, se antoi uutisia hiljattain, kun pääministerin puolue ehdotti sosiaalisen median meemien kieltämistä. VPN-verkkojen käyttö on maassa laillista.

Sri Lanka

Onko VPN Legal Sri Lankassa?
Joo

On saatu raportteja siitä, että Sri Lankan hallitus sensuroi kansalaistensa Internet-toimintaa ja estää hallitusta kritisoivia verkkosivustoja. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin maassa laillista.

Sudan

Onko VPN Legal Sudanissa?
Joo

Internet-sammutukset, Internet-kahviloiden harrastaminen ja Internetin käyttäjien pidättäminen eivät ole harvinaisia ​​Sudanissa. Maa kuitenkin paranee kansalaistensa Internet-vapauden suhteen. VPN-verkkojen käyttö on maassa laillista.

suriname

Onko VPN Legal Surinamessa?
Joo

Ei ole ollut uskottavaa raporttia siitä, että hallitus yrittäisi sensuroida kansalaisten Internetin käyttöä, ja VPN-verkkojen käyttö on maassa laillista.

Swazimaa

Onko VPN Legal Swazimaassa?
Joo

Vaikka hallituksesta on saatu raportteja aktiivisesta kansalaisten Internetin käytön seurannasta, kansalaisten Internet-toimista ei ole annettu sensurointia. VPN-verkkojen käyttö on tällä hetkellä maassa laillista.

Ruotsi

Onko VPN Legal Ruotsissa?
Joo

Koska Ruotsissa yli 91 prosenttia kansalaisista käyttää Internetiä, Ruotsin Internet-käyttöaste on yksi korkeimmista maailmassa. Ei ole ollut uskottavaa raporttia siitä, että hallitus puuttuisi kansalaisten Internet-toimintaan, ja VPN-verkkojen käyttö on maassa laillista..

Sveitsi

Onko VPN Legal Sveitsissä?
Joo

Sveitsi on Internet-vapauden kannalta vapaa maa. 65,5 prosenttia kansalaisista äänesti kansanäänestyksessä tukemaan lakiesitystä, joka antaa hallitukselle valtuudet vakoilla kansalaisten Internet-toimintaa. VPN-verkkojen käyttö on laillista tässä maassa.

Syyria

Onko VPN Legal Syyriassa?
Joo

Syyrialla on pitkä historia ihmisoikeuksien väärinkäytöksistä ja Internet-sensuurista, mutta VPN: ien käyttö on tällä hetkellä maassa laillista.

T

Taiwan

Onko VPN Legal Taiwanissa?
Joo

Tämä Itä-Aasian maa ehdotti muutama vuosi sitten lakiesitystä, joka antaa sille samanlaiset valtuudet kuin Kiinassa sensuroida Internetiä, mutta toistaiseksi ei ole ollut ilmoituksia siitä, että hallitus sensuroi Internetiä tai kieltäisi VPN: ien käytön..

U

Yhdistynyt kuningaskunta (UK)

Onko VPN Legal Yhdistyneessä kuningaskunnassa (UK)?
Joo

Vastoin yleisiä oletuksia, Yhdistynyt kuningaskunta ei ole tarkalleen ilmainen sensuuria koskevissa syytöksissä - se on tehnyt uutisia VPN: ien aktiivisesta kieltämisestä tekosyynä "lasten suojelemiseen". VPN: ien käyttö on kuitenkin edelleen laillista Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Yhdysvallat (USA)

Onko VPN Legal Yhdysvaltojen yhdysvalloissa?
Joo

Vuonna 2014 Yhdysvallat lisättiin Toimittajan ilman rajoja -luettelon ”Internetin vihollisista” luetteloon Internetin ja sen omien turvallisuusstandardien luottamuksen heikentämisen puolesta. Ensimmäinen muutos suojelee kansalaisten sanan- ja lehdistönvapautta sekä Yhdysvaltoja. ei yritä aktiivisesti sensuroida Internetiä, hallituksen salaisessa valvontatoiminnassa on ollut liikaa vuotoja. VPN-verkkojen käyttö on kuitenkin maassa täysin laillista.

Selvitä, ovatko VPN: t laillisia maassasi:

Jos etsit hyvää ja luotettavaa VPN-palvelua, lue täältä VPN-arvostelut.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me