Millainen Internet on vuonna 2029?

Vuosi on 2029. Neutraalisuutta ei enää ole. Millainen Internet on?


Täällä TheBestVPN.com-sivustossa olemme koonneet interaktiivisen simulaattorin siitä, mitä tulevaisuus voi omistaa, se tarkastelee sosiaalista mediaa, ostoksia, hakuja ja uutissivustoja. Navigoidessasi löydät tumman digitaalisen dystopian mikrotoiminnoista, yksityisyyden loukkauksista ja väärennöistä.

Löydät simulaattorin täältä, mutta huomaa, että se on pelkästään havainnollistava eikä ota käyttöön rahaa!

Millainen Internet on vuonna 2029Lähde-URL: https://thebestvpn.com/internet-2029/

Internet on tärkeä poliittinen taistelukenttä. Sääntelyn vai vapauttamisen päättäminen kattaa monia kysymyksiä. Näihin keskusteluihin sisältyy vapaiden markkinataloutta vastaan ​​valtion puuttuminen ja miten kansalaisvapauksia suojellaan verkossa.

Mitä voi tapahtua Amerikassa?

Internetissä ei ole keskitettyä organisaatiota. Sitä ei omista kukaan. Tämä tarkoittaa, että on vaikeaa pitää Internetiä vastuussa tai jopa rohkaista itsehallintaa. Sen sijaan, että se antaisi Internetiä säänteleviä lakeja, Yhdysvallat on päättänyt kumota lain sääntelyn purkamiseksi.

Verkon neutraalisuus on periaate, jonka mukaan Internet-palveluntarjoajien on kohdeltava kaikkia Internetin kautta kulkevia tietoja tasapuolisesti. Vuonna 2015 liittovaltion viestintäkomissio (FCC) vahvisti verkon puolueettomuuden periaatteen laissa. Yhdysvaltain Internet-palveluntarjoajat eivät saa syrjiä tai veloittaa eri tavalla käytetyn tietotyypin tai verkkopalvelujen perusteella.

Teoriassa tämä estää Internet-palveluntarjoajia kurottamasta tiettyjä verkkosivustoja tai priorisoimasta verkkosivustoja, jotka maksavat erityiskohtelua. Mutta vuonna 2017 FCC: n periaate kumottiin. Tämä tehtiin pakottaaksesi lisää investointeja laajakaistainfrastruktuuriin poistamalla byrokratiaa. Lopullinen tavoite oli nähdä nopeammat Internet-nopeudet kaikkialla Yhdysvalloissa.

Vapaiden markkinoiden teorioiden mukaan kilpailu estäisi Internet-palveluntarjoajia väärinkäyttämästä sääntelyn puutetta. Jos yksi Internet-palveluntarjoaja alkaisi toimia, sen asiakkaat vaihtaisivat kilpailijaan. Mutta monilla amerikkalaisilla on vain yksi tai kaksi realistista laajakaistavaihtoehtoa. Markkinoille pääsyn esteet ovat erittäin korkeat, koska tarvittavan infrastruktuurin rakentaminen maksaa useita miljardeja. Asiakkaat eivät pystyisi vaihtamaan helposti, jos Internet-palveluntarjoajat alkavat käyttää väärin valtaansa.

Kuluttajien Internetin käytöstä tämä antaa Internet-palveluntarjoajille huolta. Verkon neutraalisuuden kumoaminen voi johtaa Internet-palveluntarjoajaan perimään sisällöntuottajien maksuja nopeammista yhteyksistä tilaajille.

He voisivat myös alkaa myydä verkkosivustojen tilauspaketteja - johtaen kaksitasoisiin suunnitelmiin. Halvemmissa, hitaammissa paketeissa olisi pääsy vain pieneen valikoimaan verkkosivustoja. Ja on mahdollista, että Internet-palveluntarjoajat "rohkaisevat" asiakkaita kalliimpiin paketteihin kuristamalla ja asettamalla tiukat tietokatot halvemmille suunnitelmille..

Ei ole yllättävää, että suuri yleisö ei pidä tästä mahdollisuudesta. Marylandin yliopisto kyselyt edustavan otoksen amerikkalaisista joulukuussa 2017. Varmistaakseen puolueettoman vastauksen se valmisteli vastaajat etukäteen ja tiedotti väitteen molemmille puolille. Se totesi, että 83 prosenttia amerikkalaisista ei hyväksynyt FCC: n ehdotusta verkon neutraalisuuden kumoamisesta.

Tämän suuren julkisen vastavirtauksen vuoksi on epätodennäköistä, että Internet-palveluntarjoajat kokeilevat nyt salaperäistä. Nykyinen ilmasto tekee tällaisesta muutoksesta poliittisen ja kaupallisen itsemurhan. Kun furoori kuolee, ihmiset alkavat uskoa, että Internet-palveluntarjoajat pelaavat reilusti ilman, että kukaan pakottaa heitä. Silloin on todennäköisempää, että jotkut alkavat käyttäytyä huonosti.

Internet-palveluntarjoajat ovat aiemmin loukanneet Internet-oikeuksia. Comcast kuristi peer-to-peer-tiedostojen jakamista, joka tunnetaan yleisemmin nimellä torrenting, vuosien 2008 ja 2011. välillä. AT&T sai kiinni myös vuonna 2012, jolloin Applen FaceTime rajoitettiin käyttäjille, joilla on jaetut tietosuunnitelmat, jotka ovat yleensä kalliimpia.

Lopuksi, Verizon kuristi Kalifornian palolaitoksen tiedonsiirtonopeutta vuonna 2018. Santa Claran palotekniikka oli ylittänyt tietolähetyksensä vastatessaan viimeisimpaan metsäpalojen sarjaan. Sen piti maksaa kaksinkertainen rajoitusten poistamiseksi. Vaikka tämä ei ole suoraan verkon neutraalisuusongelma, tämä on silti esimerkki Internet-palveluntarjoajista, jotka pitävät Internetin käyttäjiä lunastettavana.

Vaikka tämä on tällä hetkellä Yhdysvaltojen sisäinen keskustelu, sillä voi olla merkittäviä vaikutuksia muuhun maailmaan. Ensinnäkin, Amerikka on edelleen esimerkki, jota monet maat seuraavat, etenkin kehitysmaissa. Ja toiseksi, verkkopalvelut voivat tulla hinnaltaan Yhdysvaltojen ulkopuolelle, jos niiden tarjoaminen Yhdysvalloissa on kalliimpaa.

Mitä voi tapahtua Euroopassa?

EU on päättänyt laatia tiukempaa sääntelyä. Eurooppa-neuvosto äänesti 15. huhtikuuta 2019 auttavan tekijänoikeuksia digitaalisilla yhtenäismarkkinoilla koskevan EU: n direktiivin sisällyttämistä EU: n lainsäädäntöön.

Tämä direktiivi edellyttää verkkosivustojen ottavan enemmän vastuuta tekijänoikeuksilla suojatun materiaalin jakamisesta laittomasti omilla alustoillaan. Koska sen koko nimi on vähättävän vaikeaa, se on tullut tunnetuimmaksi kiistanalaisimmassa osassa: 13 artikla.

Asetuksen 13 artiklassa todetaan, että verkkosivustojen, jotka isännöivät käyttäjän luomaa sisältöä, ”on tehtävä vilpittömässä mielessä yhteistyötä varmistaakseen, että luvattomia suojattuja teoksia tai muuta aihetta ei ole saatavana heidän palveluissaan.” Tämä tarkoittaa sitä, että verkkosivustot ovat itse vastuussa tekijänoikeuksien loukkauksista. Heidän on poistettava sisältö, jos se loukkaa tekijänoikeuksia.

Uudesta laista huolimatta ei tällä hetkellä ole sopimusta siitä, kuinka verkkosivustojen on tarkoitus havaita tämä sisältö sen poistamiseksi. Nykyisessä tilanteessa näyttää siltä, ​​että useimpien verkkosivustojen omistajien on käytettävä automatisoituja suodattimia tarkistaaksesi kaiken ladatun sisällön mahdollisten rikkomusten varalta. Järjestelmä on kaukana täydellisestä.

Tämä artikkeli on myös nimeltään ”meemikielto”. Kukaan ei ole täysin varma, sallitaanko tekijänoikeuksien alaisiin kuviin perustuvat meemit uuden lain nojalla. Meemit tulisi suojata parodioina, mutta on kiistatta, että suodattimet eivät ole riittävän hienostuneita erottamaan parodian muodostamista, joten ne estävät meemit joka tapauksessa.

13 artikla on saattanut olla sisällytetty EU: n lainsäädäntöön, mutta nyt yksittäisten jäsenvaltioiden asiana on antaa laki, jolloin eri maat voivat tulkita lakia eri tavoin..

Jos pahin tulee pahimpaan, Internet, kuten tiedämme, voi olla hyvin erilainen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me