Websites deblokkeren (8 Fool Proof Ways)

Bepaalde geo-geblokkeerde websites deblokkeren is eenvoudiger dan u denkt.

Als je iemand zoals ik bent, die reist of woont in een land dat een soort internetcensuur heeft en toegang wil krijgen tot alle sites, lees dan verder.

Als het gaat om censuur en de overheid die de toegang tot internet blokkeert, denken we aan China (de Grote Firewall) en andere autoritaire landen zoals Noord-Korea. Hoewel censuur in die landen vaak hoog is, is de realiteit dat censuur in ontwikkelde landen nog erger wordt:

 • Uit een studie van de Raad van Europa bleek dat censuur in Europa toeneemt.
 • Uit een ander onderzoek van Freedom House bleek dat de wereldwijde internetvrijheid nu al zeven jaar daalt.

Gelukkig worden er steeds meer websites geblokkeerd, maar er zijn ook veel verschillende manieren om een ​​website in 2019 te deblokkeren:

Deblokkeer geblokkeerde websites: de 8 meest effectieve manieren

Of u nu websites op het werk of op school wilt deblokkeren of websites die door uw ISP zijn geblokkeerd wilt deblokkeren, ten minste een van de volgende methoden zou voor u moeten werken:

1. Gebruik een VPN-service om geografische beperkingen te omzeilen

Wij geloven dat een VPN veruit de meest effectieve manier is om de toegang tot elke website van uw keuze te deblokkeren. Als je een volledig overzicht wilt hebben van wat een VPN is en hoe het werkt, is onze beginnersgids voor VPN's de beste plek om te beginnen.

In feite kunt u met VPN's geblokkeerde websites en services deblokkeren door al uw internetverkeer te routeren via een server die uw internetactiviteiten maskeert.

In de meeste gevallen, wanneer een ISP of andere autoriteit een bepaalde website lijkt te hebben geblokkeerd, blokkeren ze meestal meer dan alleen een URL. Soms blokkeren ze poorten, IP-adresbereiken en richten ze zich op andere mechanismen die kunnen worden gebruikt om hun blokkering te omzeilen. We geven de voorkeur aan een VPN voor het deblokkeren van websites, omdat, als een verbinding met het VPN-netwerk tot stand is gebracht, deze alle mechanismen omzeilt die uw toegang tot geblokkeerde websites beperken.

Met een VPN wordt een veilige tunnel gemaakt tussen het apparaat waarmee u verbinding maakt en de VPN-server, en al het verkeer op uw apparaat gaat via deze tunnel.

Er zijn twee belangrijke implicaties wanneer u een VPN gebruikt om websites te deblokkeren:

 • Aangezien uw verkeer nu door de VPN-tunnel gaat, omzeilt u automatisch alle beperkingen van uw ISP - inclusief de mogelijkheid om toegang te krijgen tot geblokkeerde sites.
 • Uw ISP, ongeacht hoeveel ze proberen, kan niet zien tot welke sites u toegang hebt; dus niet alleen deblokkeer je de sites die ze hebben geblokkeerd, maar ze zouden zelfs niet weten dat je deze geblokkeerde sites hebt gedeblokkeerd.

Hoewel we meer dan 70 VPN's op deze site hebben beoordeeld, zijn enkele van onze beste aanbevelingen voor het veilig deblokkeren van geblokkeerde sites NordVPN en ExpressVPN.

ExpressVPN deblokkeert bijvoorbeeld de meeste websites, zoals ze op hun website zijn vermeld:

VPN's deblokkeren websites

Naast het helpen deblokkeren van uw favoriete websites en inhoud, heeft een VPN ook de volgende voordelen:

 1. Het helpt voorkomen dat websites informatie over u verzamelen en uw activiteiten op internet volgen.
 2. Hiermee kunt u anoniem bestanden downloaden van internet, hetzij rechtstreeks, via torrents of via peer-to-peer-netwerken.
 3. Hiermee kunt u geblokkeerde inhoud streamen en services zoals Netflix gebruiken, zelfs als u zich niet op een locatie bevindt die door die service is toegestaan. We hebben een lijst met de beste VPN's voor Netflix waarmee je kunt beginnen.
 4. Het voorkomt dat u het slachtoffer wordt van hackers - aangezien uw IP-adres wordt gemaskeerd en vervangen door dat van de VPN, is het onmogelijk om u te hacken omdat de VPN-server in plaats daarvan het doelwit van de aanvallen wordt.
 5. Zoals aangegeven in onze case study die laat zien hoe online retailers locatie-informatie gebruiken om de prijs van producten en diensten kunstmatig te verhogen, stelt een VPN u in staat het beste aanbod te krijgen door te verschijnen om te winkelen vanaf elke gewenste locatie.

2. Bezoek het IP-adres van de site rechtstreeks in plaats van de URL

Soms, wanneer het lijkt alsof de toegang tot een bepaalde website door uw ISP is geblokkeerd, kan het zijn dat alleen de URL van de site is geblokkeerd. Met andere woorden, u kunt nog steeds toegang krijgen tot de site met behulp van een middel waarbij de URL niet is betrokken (d.w.z. door het IP-adres van de site rechtstreeks te bezoeken).

Dus wat is het verschil tussen een URL en een IP-adres? Kort gezegd is een URL de directe link naar een website, inclusief de bijbehorende protocol-ID (http: // of http: //) en de domeinnaam (bijvoorbeeld: google.com).

Hoewel u google.com via de URL op https://google.com kunt openen, kunt u het ook rechtstreeks openen via het IP-adres op 173.194.223.99.

Dus in plaats van www.google.com te typen in de adresbalk van uw browser, typt u gewoon 173.194.223.99 en de uitkomst is hetzelfde. In situaties waarin de URL https://google.com is geblokkeerd, maar het IP-adres niet, kunt u het blok omzeilen en toegang krijgen tot de inhoud.

U kunt dit doen voor elke andere website waarvan u vermoedt dat deze alleen op URL-niveau is geblokkeerd. Zoek eenvoudig het IP-adres van de site met behulp van de Whois-tool van UltraTools. Typ de website-URL in het daarvoor bestemde vak en deze retourneert het IP-adres.

In dit geval, toen we facebook.com in het daarvoor bestemde vak trokken, kregen we het volgende:

Facebook Whois IP

Wat we echt nodig hebben is het IP-adres: 31.13.66.35. Als u dit in onze adresbalk van de browser bezoekt, gaat u rechtstreeks naar de website van Facebook.

Soms werkt deze methode echter niet: voor bepaalde websites, zoals die van ons, is directe IP-toegang uitgeschakeld. Voor anderen, zoals YouTube, worden ze aangedreven door IP's die u niet noodzakelijk naar de website leiden; Het IP-adres van YouTube brengt u naar de startpagina van Google. In dergelijke situaties werken de andere methoden in dit artikel.

3. Gebruik de cache van Google (of andere zoekmachines)

Wanneer u toegang moet hebben tot basisinhoud waarvoor geen enkele login of database-verwerking nodig is, kan Google-cache - of de cache van een grote zoekmachine - een snellere manier zijn om toegang te krijgen tot geblokkeerde websites.

Google en andere grote zoekmachines bieden een gecachte versie van de meeste pagina's die ze indexeren om de resultaten van de service effectiever aan gebruikers van hun service te kunnen aanbieden. Typ eenvoudig de naam van de website in Google, klik vervolgens op de pijl-omlaag naast de site-URL op de resultatenpagina en klik op "In cache" om toegang te krijgen tot de gecachte versie van alle inhoud.

Voorbeeld in screenshot hieronder:

gebruik google cache-functie

Bing en andere grote zoekmachines bieden een vergelijkbare functie.

Als de site die u probeert te deblokkeren niet beschikbaar is in Google-cache of Bing-cache, of de cache van andere grote zoekmachines die u kent, kunt u proberen de DNS-instellingen van uw computer te wijzigen.

4. Wijzig de DNS-instellingen van uw computer

U kunt ook de beperkingen van uw ISP omzeilen door uw DNS-adres te wijzigen. Door dit te doen, kunt u websites deblokkeren die ze hebben geblokkeerd en toegang krijgen tot websites die zijn toegestaan ​​door het DNS-adres dat u gebruikt.

U kunt de DNS van uw ISP vervangen door elke andere DNS. Als u geen alternatieve DNS heeft, kunt u de gratis gebruiken die wordt aangeboden door Google:

IPv4

 • Primair IP: 8.8.8.8
 • Secundair IP: 8.8.4.4

IPv6

 • primair: 2001: 4860: 4860 :: 8888
 • Ondergeschikt: 2001: 4860: 4860 :: 8844

Deze bron van Google laat u zien hoe u uw DNS-adres kunt wijzigen - in Windows, Mac, Linux, routers en mobiele apparaten - en dit kunt configureren met Google.

5. Gebruik een webproxy (gratis of betaald)

Met veel webproxy's kunt u websites blokkeren die zijn geblokkeerd door uw ISP. Ga gewoon naar de proxy-website, waar je een interface als deze krijgt:

HideMyAss proxy (voorbeeld proxy provider)

Voer het websiteadres in dat u wilt deblokkeren in het daarvoor bestemde URL-vak en u bent klaar om te gaan. Enkele populaire proxy-opties zijn de HideMyAss-webproxy en Anonymouse. U kunt nog veel meer vinden in Google door te zoeken naar 'webproxy'.

Hier is een lijst met nog meer webproxy's die werkzaam waren op het moment van schrijven van dit artikel:

 • Hide.me-proxy
 • Proxy-site
 • Whoer Web Proxy
 • KProxy
 • Hidester-proxy
 • Webproxy.to
 • FilterBypass
 • CroxyProxy

De meeste van de bovenstaande webproxy's kunnen worden gebruikt om de meeste geblokkeerde websites, waaronder HTTPS-websites, te deblokkeren. Met veel van deze proxy's kunt u ook verschillende servers gebruiken om websites te deblokkeren - inclusief servers in de VS en Europa.

6. Gebruik het Tor-netwerk

Op het eerste gezicht lijkt het Tor-netwerk op een VPN. Vooral gezien het feit dat uw verkeer via het Tor-netwerk wordt gerouteerd, net als bij een VPN, is Tor meer gedecentraliseerd en minder betrouwbaar voor het deblokkeren van websites in vergelijking met een VPN.

Hoewel Tor meer anonimiteit biedt in vergelijking met een VPN door ervoor te zorgen dat uw bericht wordt gecodeerd en gerouteerd via willekeurige servers in het Tor-netwerk, kan het erg langzaam zijn en is het niet compatibel met veel apparaten omdat het gratis is.

Als u een pc gebruikt en websites moet deblokkeren, zou Tor echter prima voor u werken. Je kunt de Tor-browser hier downloaden.

U kunt ook onze vergelijking van het Tor-netwerk versus VPN's lezen om uzelf te informeren over de verschillen tussen beide.

Volg de onderstaande stappen om Tor te gebruiken:

 • Stap 1: Download de Tor Browser.
 • Stap 2: Controleer de GPG-handtekening van de Tor Browser die u zojuist hebt gedownload om te controleren of u het juiste bestand hebt (u kunt dit doen door de instructies hier te volgen). Hoewel deze stap optioneel is, wordt dit aanbevolen.
 • Stap 3: Installeer na het verifiëren van de GPG-handtekening de Tor-browser.
 • Stap 4: Na installatie van de Tor-browser ziet u een map met de naam "Tor Browser". Open die map en je zult een bestand vinden genaamd "Start Tor Browser". Klik op dat bestand, klik op "Connect" en je bent klaar om te gaan.
 • Stap 5: Om te bevestigen dat uw IP echt is veranderd, kunt u Whoer.net bezoeken om te zien wat uw werkelijke IP-adres is.

7. Gebruik Google Translate

Naast dat u gekopieerde tekst direct kunt vertalen, kan Google Translate een hele website vertalen. Ga als volgt te werk om Google Translate te gebruiken als webproxy:

deblokkeer websites met Google translate

 • Stap 1: Ga naar translate.google.com.
 • Stap 2: Voer de website die u wilt bezoeken in het vertaalvak in en kies een andere taal dan Engels (zelfs als de taal van de website Engels is).
 • Stap 3: Klik op de link in het vertaalvak en laat Google u helpen de geblokkeerde website automatisch te deblokkeren.

8. De Wayback-machine

Wayback Machine deblokkeren websites

U kunt websites ook deblokkeren met behulp van de Wayback Machine aangeboden door Archive.org. De Wayback-machine indexeert regelmatig versies van bijna elke website ter wereld, terwijl het ook gemakkelijk is om inhoud te bekijken via zijn caches (oude versies).

Het enige nadeel van het gebruik van de Wayback-machine is dat deze mogelijk niet de nieuwste versie van websites heeft en mogelijk niet kan helpen als u een website bezoekt waarvoor u zich moet aanmelden of die databases verwerkt. Dat gezegd hebbende, kan het handig zijn voor het deblokkeren van informatieve websites die niet elke dag worden bijgewerkt.

U kunt de Wayback-machine gebruiken om websites te deblokkeren door de onderstaande stappen te volgen:

 • Stap 1: Bezoek web.archive.org
 • Stap 2: Typ de URL die u wilt deblokkeren in het daarvoor bestemde vak en druk op Enter op uw toetsenbord.
 • Stap 3: Selecteer de laatste datum uit de aangeboden optie voor toegang tot de nieuwste beschikbare versie van die website in de Wayback Machine-index en u bent klaar om te gaan!

Conclusie

Zoals u ziet, is het deblokkeren van websites eenvoudiger dan u denkt.

Of u nu in Turkije, China woont of gewoon de wereld rondreist, het is verstandig om toegang te krijgen tot alle websites op het web en geen onderdeel te zijn van geoblocking.

Vertrouwen op regeringen om te goeder trouw te handelen en elke website toegankelijk te houden voor hun burgers op basis van de principes van democratie zal altijd in de nutteloosheid eindigen.

Als je wilt

De bovenstaande zijn enkele van de meest effectieve manieren om websites te blokkeren waartoe u geen toegang hebt. Als je wat geld te besteden hebt, overweeg dan om een ​​goede VPN te krijgen die snel is, goed werkt en de website blokkeert die je wilt bezoeken.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me