VPN-vianmääritys

21 tapaa nopeuttaa vpn: täVirtuaalisilla yksityisillä verkoilla (VPN) on laaja valikoima etuja, mutta ne voivat kärsiä myös erittäin ärsyttävistä ongelmista. Ei-toiminnallinen VPN on raivostuttava, ja puolitoiminnallinen VPN ei ole paljon parempi.


Kun VPN on hidas, se ei muodosta yhteyttä, katkaisee yhteyden tai kaatuu, voit tehdä ongelman ratkaisemiseksi joitain asioita. Katsotaanpa.

Hyppylinkit / Sisällysluettelo:

  • korjaa a hidas VPN-yhteys
  • korjaa VPN: n, joka ei yhdisty
  • korjaa VPN: n, joka pitää irti
  • korjaa VPN: n, joka kaatuu jatkuvasti

Internet-nopeutta hidastavan VPN: n korjaus

VPN-verkot tekevät yhteydestäsi aina hitaampaa, mutta niiden ei pitäisi aiheuttaa suurta nopeuden laskua. Jos yhteytesi on niin hidas, että se vaikeuttaa selaamista, on aika ryhtyä toimiin.

1. Käytä nopeaa, premium-VPN-verkkoa

Jos sinulla on ilmainen VPN, olet melkein varma, että saat melko hitaita yhteyden nopeuksia. Ymmärrettävästi VPN-palveluntarjoajat priorisoivat maksavia asiakkaitaan. Vaikka he sanovat, että ilmainen VPN on yhtä nopea kuin maksettu vaihtoehto, saatat huomata, että olet eri mieltä.

Siellä on paljon kohtuuhintaisia ​​VPN-verkkoja, joilla on vastaavasti suuri nopeus. Jos et ole päivittänyt yhtä, suosittelemme sitä. Saatat nähdä nopeutesi kasvavan heti.

Yksi luotettavimmista VPN-palveluntarjoajista, joita olemme löytäneet (78 testatustamme) on NordVPN. Voit lukea niistä täydellisen katsauksen täältä.

2. Vaihda palvelimet

Harkitse palvelinten vaihtamistaPalvelin, jota käytät VPN-yhteytesi kanssa, voi tehdä suuren muutoksen saamillasi yhteysnopeuksilla. Mitä lähemmäksi olet palvelinta, johon yhteyden muodostat, sitä parempia nopeuksia saat (melkein kaikissa tapauksissa). Saatat myös saada parantuneita nopeuksia palvelimilta, joita ei käytetä niin paljon.

Useimpien VPN-asiakkaiden avulla palvelimien vaihtaminen on helppoa. Avaa vain asiakas, valitse uusi palvelin ja vahvista valinta. Voit sitten suorittaa nopeustestin tai jatkaa selaamista nähdäksesi, onko uusi palvelin käynnissä nopeammin.

Jos käytät VPN: ää reitittimen kautta, prosessi voi olla monimutkaisempi ja se voi vaihdella VPN-palveluntarjoajasi mukaan. Jos muistat prosessin, jonka suoritit reitittimen VPN: n määrittämisessä, voit todennäköisesti käyttää reitittimen asetuksia vaihtaaksesi käyttämääsi palvelinta. Jos et muista prosessia tai jokin on muuttunut, tutustu reitittimen laiteohjelmiston ja VPN: n käyttöohjeisiin..

3. Muuta portteja

Yhteys tietokoneesi ja VPN-palvelimen välillä käyttää tietokoneesi verkkoporttia. Voit ajatella tätä porttia kuin fyysistä porttia; tietokoneesi reitittää liikenteen VPN-palvelimelta tiettyyn porttiin ja liikenteen muista paikoista muihin portteihin. Se auttaa pitämään liikenteen eri lähteistä erillään.

Vaikka saatat ajatella, että jokainen portti on yhtä nopea kuin kaikki muut, saatat olla yllättynyt huomatessasi, että joskus portin vaihtaminen, johon VPN on kytketty, auttaa. Jotkut Internet-palveluntarjoajat hidastavat liikennettä tietyissä satamissa, ja joskus huomaat, että jotkut portit ovat nopeampia kuin toiset ilman näkyvää syytä. Yritä vaihtaa VPN-yhteys eri porttien kautta nähdäksesi, onko jokin nopeampi.

4. Muuta IP-protokollia

Useimpien VPN-verkkojen avulla voit muodostaa yhteyden TCP (Transmission Control Protocol) tai UDP (User Datagram Protocol) -protokollan kautta. TCP: tä käytetään yleisemmin Internetissä, koska se sisältää virheenkorjauksen, joten jos on yhteysongelmia tai osa tiedoista on vioittunut, siirto on edelleen onnistunut ja lähettävä tietokone tietää uudelleen lähettävänsä kaiken, mikä ei saapunut oikein.

Vaikka UDP ei ole yhtä yleinen, se on huomattavasti nopeampi kuin TCP. Se ei tarjoa virheenkorjausta, joten jos jokin menetetään kuljetuksen aikana, se ei lähetä tietoja uudelleen. Tämä vähentää tiedonsiirtoon kuluvaa aikaa, mutta voi myös luoda vähemmän luotettavan yhteyden.

Vaihtaminen näiden kahden protokollan välillä saattaa auttaa saavuttamaan suuremman nopeuden, varsinkin jos siirryt TCP: stä UDP: hen. Pidä silmällä huono yhteyden laatu.

5. Muuta VPN-tunnelointiprotokollia

muuta VPN-protokolliaVaikka OpenVPN: ää pidetään yleensä parhaana VPN-liikenteen protokollana, joskus haluat käyttää L2TP / IPSec-protokollaa. Vaikka se ei tarjoa niin paljon turvallisuutta ja siinä ei ole niin monta ominaisuutta, on myös mahdollista, että se libisee suodattimilla, jotka hidastavat OpenVPN-liikennettä.

Jos käytät VPN-tietoturvaa tai yksityisyyttä, emme suosittele L2TP / IPSec: n käyttöä, jos voit auttaa sitä. Jos yrität vain päästä alueen rajoituksista ohi, se toimii. Mutta se ei ole yhtä turvallinen.

6. Poista paikallinen suojausohjelmisto käytöstä

Jälleen kerran, tämä ei ole jotain, jota suosittelemme kevyesti, ja jos voit välttää sen, sinun pitäisi. Mutta jos virustentorjuntaohjelmasi skannaa kaikki lähettämäsi lähtevät paketit, se saattaa hidastaa yhteysasi. Poista se väliaikaisesti käytöstä nähdäksesi, nopeuttaako se yhteyttäsi.

Korjaa VPN, jota ei saada yhteyttä

Kun haluat tehdä Internet-yhteyden ilman haavoittuvuuttaan valvonnalle, sensuurille tai alueiden estämiselle, VPN, joka ei muodosta yhteyttä, on suuri tuska. Voit tehdä tämän ongelman korjaamiseksi seuraavasti.

1. Varmista, että olet (ja palvelin) verkossa

Yksinkertaisimmat asiat ovat helpoimpia sivuuttaa. Jos VPN-asiakkaasi ei muodosta yhteyttä, kokeile avata verkkosivusto muodostamatta yhteyttä VPN: n kautta nähdäksesi, toimiiko Internet-yhteytesi. Jos ei, käynnistä reititin uudestaan ​​irrottamalla se 30 sekunniksi ja kytkemällä sitten takaisin verkkoon. Jos Internet on edelleen alhaalla, se voi olla Internet-palveluntarjoajan lopussa oleva ongelma.

Tarkista myös VPN-palveluntarjoajasi verkkosivut ja varmista, että palvelin, johon yrität muodostaa yhteys, ei ole alhaalla. Joka kerrallaan VPN-palvelin menee offline-tilaan ylläpitoa varten - tai vain siksi, että palvelimet eivät ole 100% luotettavia - ja joudut muodostamaan yhteyden toiseen tai odottamaan hetken.

2. Varmista, että käyttäjänimesi ja salasanasi ovat oikein

Monissa tapauksissa yhteydenottokyky johtuu hyvin yksinkertaisesta ongelmasta: kirjoitit salasanasi väärin. Tai kirjoitit sähköpostiosoitteesi käyttäjänimen sijaan. Jos saat todennusvirheen, se todennäköisesti liittyy johonkin näistä kahdesta ongelmasta.

Kirjoita käyttäjänimesi ja salasanasi uudelleen. Jos se ei auta, yritä nollata salasanasi ja yrittää muodostaa uudelleen yhteys.

3. Muuta portteja

Yritä jälleen muodostaa yhteys VPN: ään toisen portin kautta. Jotkut Internet-palveluntarjoajat ja verkot estävät tiettyjen porttien liikennettä, ja ne voivat estää VPN-yhteyspyyntösi.

Tarkista VPN: n dokumentaatiosta, ehdottaako se tarvittavia yhteyksiä tietyissä porteissa.

4. Kokeile yhdistää toiseen verkkoon

Joskus ongelma ei ole sinun kanssasi, se on VPN: n kanssa. Yksi parhaimmista tavoista tarkistaa tämä on liittyä eri verkkoon. Voit kokeilla lähellä olevaa julkista wifi-paikkaa, kuten kahvilaa tai ruokakauppaa, ystävän langatonta verkkoa tai julkista hotspotia.

Jos huomaat, että voit muodostaa yhteyden toiseen verkkoon, tiedät, että ongelma aiheuttaa jotain omaasi. Tarkista wifi- ja Internet-asetuksesi nähdäksesi, löydätkö se, mikä estää sinua kirjautumasta sisään.

Yhteyden katkaisemista jatkavan VPN: n korjaus

Mahdollisesti jopa ärsyttävämpi kuin se, että VPN-verkkoon ei voida muodostaa yhteyttä, muodostaa onnistuneen yhteyden ja loppuu. Varsinkin jos se tapahtuu uudestaan ​​ja uudestaan. Tässä on mitä tehdä.

1. Poista väliaikaisesti palomuuri

Kuinka ottaa palomuuri käyttöön Windows 10: ssäVaikka palomuurit ovat tärkeitä turvatoimenpiteitä, ne voivat myös aiheuttaa ongelmia VPN: ien kanssa. He todennäköisesti hidastavat yhteyttäsi, ja jos se hidastuu, VPN-yhteys voi yksinkertaisesti sammua.

Lyhyesti sanottuna palomuurit skannaavat yksityiseen verkkoon menevät ja ulos tulevat tiedot, kun se muodostaa yhteyden laajempaan Internetiin. Ja jos se näkee jotain, jota ei pitäisi olla siellä, se estää tiedonsiirron. Joillakin palomuureilla on vaikeuksia pysyä mukana VPN-liikenteessä.

2. Yhdistä Läheiseen palvelimeen

Joskus ongelma, joka aiheuttaa yhteyden katkaisun, ei ole sinun kanssasi, vaan VPN-palveluntarjoajasi kanssa. Jos palvelin ei toimi normaalisti, saatat olla katkaistu. Yritä muodostaa yhteys toiseen palvelimeen, mieluiten läheiseen, palvelimeen nähdäksesi, saatko paremman yhteyden.

3. Muuta protokollia

Joskus tietyillä VPN-protokollilla on vaikeuksia ylläpitää vahvaa yhteyttä. Jos käytät OpenVPN: ää (jota suosittelemme yleensä), kokeile yhteyden muodostamista L2TP / IPSec: n kautta; Jos sinulla on jo L2TP-yhteys, kokeile OpenVPN. Voit myös kokeilla PPTP: tä, vaikka se ei olekaan ihanteellista.

Suosittelemme jälleen kerran pitämään OpenVPN: n kiinni aina, kun mahdollista, koska se on turvallisin näistä kolmesta yleisestä yhteysprotokollasta. Jos voit käyttää VPN-puhelinta vain L2TP: ssä, se ei ole suuri ongelma, mutta käytä mahdollisuuksien mukaan OpenVPN: ää.

Vaihtaminen UDP: stä TCP: ksi (tai päinvastoin), kuten edellä käsiteltiin, voi myös auttaa.

4. Yhdistä Ethernetin kautta

Vaikka se ei ole yleistä, on mahdollista, että jokin verkon reitittimen tasolla saattaa aiheuttaa yhteysvaikeuksia, jotka poistavat sinut VPN: stä. Kytkeminen suoraan kaapelipistorasiaan Ethernet-kaapelilla voi ratkaista ongelman.

Ongelmat ovat usein tilanteessa, jonka nimi on "kaksinkertainen NAT", joka voi tapahtua, kun sinulla on yksi reititin toisen takana. Näin voi käydä, jos sinulla on eri reitittimet eri laitteille tai toinen reititin on kytketty Internet-palveluntarjoajan tarjoamaan laitteeseen.

Lyhyesti sanottuna, sinun on otettava käyttöön siltatila, jotta kaksi reititintä toimisivat yhdessä. Tapa, jolla tämä tapahtuu, riippuu reitittimestäsi, joten sinun on syytä tutkia dokumentaatio. Tutustu nopeasti Lifewire-esittelyyn, jos haluat nopean selityksen wifi-yhteyksistä.

5. Vaihda DNS-palvelimet

Vaihda DNSJoskus muun kuin VPN: n toimittaman DNS-palvelimen käyttäminen voi auttaa pitämään yhteydenpidon. Monet VPN: t tarjoavat omia DNS-palvelujaan yksityisyyden lisäämiseksi, mutta se voi joskus sekoittaa yhteytesi.

Jokaisessa VPN: ssä on erilaiset vaiheet DNS-palvelimien vaihtamiseksi. Monet niistä sisältävät vaihtoehtoja, jotka sanovat esimerkiksi: "Käytä vain VPN DNS -palvelimia yhteyden ollessa yhteydessä". Sinun on kytkettävä tämä asetus pois päältä..

Muiden DNS-palvelimien käyttäminen saattaa tehdä sinusta hieman alttiimpia DNS-vuotoille, mutta jos et voi olla yhteydessä riittävän kauan saadaksesi aikaan jotain, se on todennäköisesti kompromissi, jonka olet valmis tekemään.

VPN-ohjelmistojen kaatumisten korjaaminen

Kuten kaikki muut ohjelmistot, VPN-asiakkaasi saattaa kaatua. Jos näin tapahtuu aina satunnaisesti, siitä ei todennäköisesti ole mitään syytä huoleen. Mutta jos saat kaatumisia usein ja se häiritsee selauskokemustasi, sinun kannattaa ryhtyä toimiin.

1. Varmista, että sinulla on uusin ohjelmistoversio

VPN-palveluntarjoajat työskentelevät kehittäjien kanssa varmistaakseen, että heidän ohjelmistonsa ovat mahdollisimman vakaita ja tehokkaita. Jos et käytä uusinta versiota, sinulla saattaa olla joitain vakavuusongelmia.

Jos mahdollista, salli VPN-ohjelmistosi automaattiset päivitykset. Siirry VPN-asiakkaasi asetuksiin nähdäksesi, onko tämä mahdollista. Jos ei, tarkista päivitykset säännöllisesti.

2. Sulje Muut sovellukset

Jos sinulla on auki paljon muita sovelluksia, ne voivat aiheuttaa ongelmia VPN-asiakasohjelmasi kanssa, varsinkin jos käytät vanhempaa tietokonetta. Sulje kaikki, mitä et tarvitse.

3. Käynnistä tietokone uudelleen

Joskus sen kytkeminen pois päältä ja uudelleen päälle ratkaisee ongelman. Käynnistä tietokone uudelleen varmistaaksesi, että kaikki päivitykset on asennettu ja että virheelliset prosessit on lopetettu.

4. Asenna VPN-asiakasohjelma uudelleen

Jos pahempaa tulee pahimmaksi, poista ja asenna VPN-asiakasohjelma uudelleen.

Ratkaise VPN-ongelmia nopeasti

Jos VPN-palvelusi ei toimi, on sinun etujen mukaista ratkaista ongelma nopeasti. On helppo päästä pois tapana käynnistää VPN-verkko joka kerta, kun haluat käyttää Internetiä.

Mutta se altistaa sinut enemmän valvonta- ja turvallisuuskysymyksiin. Jos VPN-palvelimesi ei toimi, suorita vianetsintä välittömästi - olet iloinen, että teit.

Jos et edelleenkään pysty korjaamaan VPN-yhteysasi, älä epäröi jättää kommenttia ja yritämme auttaa!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me