VPN-útválasztó beállítása: A végső útmutató

Az átlagos internetező számára a VPN szolgáltatás használatának számos előnye van.

A titkosított böngészési élmény biztosításával a VPN-k lehetővé teszik a regionális internetkorlátozások megkerülését, az adatok védelmét a hackerekkel szemben, pénzeszközök megtakarítását olyan költségekre, mint a repülőjegyek vagy autókölcsönzők, és többek között a különböző helyekről böngészhetnek..

De kevesebb ember ismeri a VPN és az útválasztó csatlakoztatásának előnyeit.

Ez lehetővé teszi az összes eszköz csatlakoztatását a magánhálózathoz a Wi-Fi-kapcsolaton keresztül.

De hogyan hozhat létre VPN-útválasztót??

 • Miért Router + VPN = WIN?
 • Hogyan válasszuk ki a VPN útválasztót
 • Hogyan válasszuk ki a VPN szolgáltatót
 • Lépésről lépésre: Hogyan állítsunk be VPN-t egy routerön

Teljes nyilvánosságra hozatal: A VPN-k tesztelésére fordított időnk és pénzünk kompenzálása érdekében affiliate linkeket használunk. Soha nem ajánlunk VPN-szolgáltatást pénzért cserébe - a részletes áttekintési folyamat itt található.

Miért Router + VPN = WIN?

Ha még nem ismeri a VPN-eket, vagy továbbra is ingyenes VPN-böngésző szolgáltatást használ, akkor ugrásszerűnek tűnik beruházni a számítógép új routerbeállításába. És ez érthető: nagy befektetés, és még sokat kell tanulni, ha nem ismeri a technológiát.

A gondolat megkönnyítése érdekében érdemes megjegyezni, hogy miután megvásárolt egy útválasztót, a havi előfizetés fenntartásának költségei nagyon megfizethetőek (havonta 5–8 dollár, még ha olyan prémium VPN-t használsz, mint a NordVPN), ami alacsony ár fizetni a magánéletért és a biztonságért.

Ennek ellenére továbbra is segít megnézni, hogy milyen előnyöket nyújt a VPN-útválasztó. A VPN telepítése az útválasztóra néhány előnye:

1. A VPN szolgáltatást folyamatosan működőképesnek tartja

A letölthető és a böngésző VPN-eknek minden egyes alkalommal be kell jelentkezniük a szolgáltatásba. Azáltal, hogy a VPN szolgáltatást hozzákapcsolja az útválasztóhoz, a szolgáltatás folyamatosan fut, tehát a bejelentkezésre már nincs szükség.

2. Több eszközt csatlakoztathat

A böngésző alapú és letölthető VPN-k megkövetelik, hogy minden eszközbe manuálisan jelentkezzen be minden egyes alkalommal, amikor hozzáfér a magánhálózathoz. Ha nem VPN-útválasztót használ, akkor minden alkalommal be kell helyeznie a bejelentkezési hitelesítő adatait, amikor hozzáférni szeretne a VPN-hez..

Amikor VPN-t állít be az útválasztón, csak az első alkalommal kell bejelentkeznie, akárcsak a hagyományos Wi-Fi hálózathoz. Ez vonatkozik minden olyan eszközre, amelyhez a VPN útválasztót csatlakoztatja.

3. Több biztonságot nyújt minden eszköz számára

Minden olyan eszköz, amely csatlakozik az útválasztó Wi-Fi-jéhez, megkapja a VPN által nyújtott előnyöket. Ez azt jelenti, hogy bármikor, amikor barátokkal rendelkezik, vagy több eszközt egyidejűleg szeretne használni (például okos TV-jét, okostelefonját és laptopját), az összes eszközt a VPN-en keresztül irányítja át, biztosítva a privát böngészést..

Az egyetlen hátrány a sávszélesség: Ha ugyanahhoz a VPN-forráshoz több eszköz csatlakozik, akkor lassabb internetkapcsolatra számíthat. Az a tény, hogy mennyire fog lelassulni, több tényezőtől függ, például hogy ki a VPN szolgáltatója és a kapcsolat sebességétől.

Most, hogy fedeztük fel a VPN útválasztó vásárlásának előnyeit, tárgyaljuk meg, hogy mit kell megvásárolnia.

Hogyan válasszon útválasztót a VPN csatlakoztatásához

Hogyan válasszunk egy útválasztót a VPN-hez való csatlakozáshozHogyan válasszunk egy útválasztót a VPN-hez való csatlakozáshoz

Amikor VPN-útválasztót keres, akkor valóban arra keres egy útválasztót, amely futtathatja a VPN-ügyfélszoftvert.

VPN-kliensként az útválasztójának - és a hozzá csatlakoztatott eszközöknek - közvetlen hozzáférése van a VPN-kiszolgálóhoz. Annak megállapításához, hogy egy útválasztó kompatibilis-e a VPN-sel, olvassa el a router kézikönyvét, vagy egyszerűen a Google-t.

Ha ISP modemet használ (általában kombinált útválasztó és modem eszközként érkezik), akkor valószínűleg nem tudja használni az útválasztót VPN kliensként. Ebben az esetben meg kell vásárolnia egy további VPN-kompatibilis útválasztót, és csatlakoztatnia kell a jelenlegi útválasztóhoz, de erről később többet megérintünk.

Bármi legyen is az, meg kell jegyezni, hogy a legtöbb üzletben vásárolt útválasztó nincs előre telepítve VPN-sel, és ami még fontosabb, hogy nem minden útválasztó képes futtatni a VPN szoftvert. Ezért tudnia kell, mi van odakint, hogy megalapozott döntést hozhasson.

Számos VPN-útválasztó-lehetőség közül választhat, amelyek elvégzik a munkát:

A) Előre villogott útválasztók

Előre villogó VPN útválasztó

Mind a hozzáértő VPN rajongók, mind a kezdők számára a legegyszerűbb lehetőség egy előre megvillogott VPN útválasztó vásárlása. Ezzel kihagyhatja a megfelelő firmware villogásának (a továbbiakban az alábbiakban olvasható) bonyolult folyamatát a VPN-hez, amely az útválasztó típusától és specifikációjától függően változik..

Egy előre telepített VPN útválasztó megvásárlása valamivel többet fog fizetni. Ennek oka az, hogy a Flashroutershez hasonló cégek, amelyek csak elővillogott útválasztókat árusítanak, gondoskodnak a telepítésről. Komplett olyan szolgáltatásokkal, mint a titkosított plug-and-play és a hozzáadott teljesítményjavítások, az árjelölés megéri.

B) A dobozban lévő VPN-kompatibilis útválasztók

Gyorsan elérhető VPN-kompatibilis router

Egy másik egyszerű lehetőség egy olyan útválasztó megvásárlása, amely támogatja a VPN firmware-t. Ezeknek az útválasztóknak az előre telepített állomány-firmware-je van, amely már számos VPN-kiszolgálóhoz csatlakoztatható. A VPN-ben sütött lehetőségekkel nem kell új firmware-t villannia vagy ilyen útválasztót csatlakoztatnia egy másodlagos útválasztóhoz..

A legtöbb VPN-kompatibilis útválasztó lehetővé teszi a különféle VPN-kiszolgálókhoz történő csatlakozást, és általában támogatják az OpenVPN protokollt, amely előnyt nyújt Önnek, ha szinte bármilyen VPN-szolgáltatót igénybe vesz..

C) Flash útválasztó új VPN firmware-vel

Villogjon routerén a VPN firmware segítségével

Az utolsó lehetőség, és a legbonyolultabb, ha az útválasztót új firmware-rel villogja. A világosság kedvéért a „villogó” kifejezés új firmware telepítését jelenti; A „firmware” az útválasztón belüli operációs rendszer, amely meghatározza annak képességeit és / vagy korlátozásait.

Ahhoz, hogy az útválasztó VPN-ügyfélként működjön, új firmware-rel kell villannia. A két leggyakoribb és bevált firmware típus létezik DD-WRT és Paradicsom.

A DD-WRT és a Tomato nyílt forráskódú, harmadik féltől származó firmware, amely online ingyenesen elérhető, és mindegyiknek megvannak a saját előnyei és hátrányai. De először nézzük meg, mi a közös. A DD-WRT és a Paradicsom is képes:

 • Bővítse vezeték nélküli hatókörét
 • Szabályozza a sávszélességet 
 • Javítsa a biztonságot 
 • Több VPN-protokoll elérése 
 • Többek között tiltsa le a gyártó hátsó ajtóit 

Itt különböznek egymástól:

DD-WRT hozzáférhetőbb és több eszközön elérhető, mint a Tomato. Ami a kizárólagos szolgáltatásokat illeti, a DD-WRT lehetővé teszi a felhasználók számára a Wi-Fi jel erősségének beállítását, a szolgáltatásminőség-beállítások kezelését az egyes forgalomtípusok rangsorolása érdekében, az otthoni hálózat távolról történő elérését és még sok minden mást..

Paradicsom jobb sávszélesség-figyelési lehetőségeket kínál, legfeljebb két VPN szerver futtatását teszi lehetővé egyszerre, és felhasználóbarát felületet kínál. Ez jobban kapcsolódik a különféle VPN-szolgáltatókhoz, de nem sok router támogatja. A firmware két típusának mélyreható összehasonlításához itt tekintheti meg a Flashrouter cikkét.

A világosság kedvéért, ha online keres DD-WRT-t vagy Tomato-t, akkor a talált félrevezető lehet, mivel olyan eredményekkel találkozik, mint például a „DD-WRT router” vagy a „Paradicsom router.” A tisztázás érdekében mind a DD-WRT, mind a A paradicsom firmware-t eredetileg a vezeték nélküli router modellek bizonyos típusaihoz fejlesztették ki.

Ezek a modellek támogatják a meghatározott firmware-t, de általában az új firmware-sel kell átvillanni, hogy előbb megszabadítsák az útválasztót a készlet-firmware-től. Tehát, ha olyan útválasztót szeretne, amely támogatja a DD-WRT-t, ellenőriznie kell a DD-WRT-adatbázist; ellenkező esetben megvásárolhat egy olyan útválasztót, amely nem kompatibilis a firmware-rel, és ez törni fog - vagy „téglázik” - az útválasztót, ha az eszközre villog..

Hogyan válasszuk ki a VPN szolgáltatót az útválasztóhoz

Válasszon egy VPN-szolgáltatótVPN-szolgáltató kiválasztása az útválasztóhoz

Először is.

Ha már prémium VPN-t fizet, nagyszerű! Ha nem, ideje kutatni.

A legtöbb VPN (mint például a NordVPN és az ExpressVPN) könnyen telepíthető DD-WRT vagy Tomato útválasztókra..

Mások, például a Hotspot Shield, nem működnek olyan könnyen.

Két kulcsfontosságú szempontot kell keresni a VPN-szolgáltatónál: sebesség és elérhető online támogatás. Saját magánhálózata mindent kezel a streaming-től a letöltésig, a játékig, stb., Ezért fontos, hogy olyan szolgáltatót válasszon, amely képes a nehéz emelésre. Az élet könnyebbé tétele érdekében az is segít, ha szolgáltatója online oktatóanyagokat kínál az induláshoz.

Általában ellenőrizni kell a VPN-szolgáltató kiszolgálóinak helyét, a sebességjelentéseket és azt is, hogy naplókat tartanak-e fenn. Vagy ha nem akarja magának a kutatásnak beleolvasni, akkor olvassa el a 2018 legjobb VPN-jeiről szóló véleményünket.

Noha számos szolgáltató közül lehet választani, ebben a cikkben a NordVPN szolgáltatásait fogjuk használni. A világosság kedvéért a NordVPN nem útválasztó gyártója; egyszerűen olyan VPN szolgáltatást nyújtanak, amely a kiválasztott útválasztó modellekkel együtt működik.

Az NordVPN szolgáltatása egyszerűsíti a telepítési folyamatot. Flashrouters alkalmazásuk könnyen csatlakoztatható bármilyen DD-WRT útválasztóhoz, és elvégzi az Ön munkáját. Itt van az útmutató.

Router beállítása VPN-en

Router beállítása VPN-enVPN beállítása az útválasztón

Most, hogy megtalálta a VPN-szolgáltatót, szeretné követni az általuk a webhelyükön nyújtott utasításokat.

 • Ha az útválasztó már kompatibilis a VPN-sel, egyszerűen jelentkezzen be, és konfigurálja úgy, hogy csatlakozzon a VPN-szolgáltató szervereihez. Példánk, az NordVPN részletes útmutatót tartalmaz útválasztókról és minden támogatott firmware-ről.
 • Ha az útválasztó nem kompatibilis a VPN-sel, akkor nem kompatibilis a DD-WRT-vel vagy a Tomato-val, akkor a VPN konfigurálása előtt meg kell villannia és telepítenie kell az új választott firmware-t. Ez egy hosszabb folyamat, de nem is túl bonyolult.

Ehhez az oktatóanyaghoz példaként a NordVPN Flashrouter biztonsági alkalmazását fogjuk használni. Kövesse az alábbiakban ismertetett lépésről lépésre.

1. lépés: Töltse le az útválasztó firmware-jét

Miután eldöntötte, hogy a DD-WRT-t vagy a Tomato-t kívánja-e használni, letöltheti a firmware-t, így felteheti az útválasztóra. Először le kell töltenie, mert az útválasztó nem működik, miután villogott, és mielőtt telepítette az új firmware-t.

Kattintson ide és ellenőrizze, hogy az útválasztója kompatibilis-e a DD-WRT-vel. Ugyanez a link letöltést nyújt az útválasztó modelljéhez.

A paradicsomvillák nagy száma megnehezíti annak megválaszolását, hogy az útválasztót támogatják-e. A router nevének és a Paradicsomnak a Google segítségével történő meghatározása segíthet meghatározni, hogy a Paradicsomot használhatja-e az eszközével.

2. lépés: Csatlakoztassa az útválasztót

Szerelje össze az útválasztót. Míg a beállítások az útválasztótól függően változnak, a legtöbb modellnél az ajánlott készülék két útválasztó és egy internetkapcsolat.

Mindkét útválasztó helyes beállításához az első lépés, amelyet meg kell tennie, az elsődleges útválasztó konfigurálása a VPN áthaladás engedélyezéséhez. A szolgáltatás aktiválásával engedélyezheti az elsődleges útválasztóhoz csatlakoztatott bármely eszköz számára a VPN kliens szoftver futtatását. Az aktiválás után csatlakoztatnia kell az elsődleges és másodlagos útválasztókat.

Az alapbeállítás így működik:

 • Dugja be az Ethernet kábelt a LAN port az elsődleges útválasztón, és csatlakoztassa a HALVÁNY ("Internet") kikötő a másodlagos VPN útválasztón.
 • Csatlakoztassa a elsődleges útválasztó a számítógépre másik Ethernet kábel használatával csatlakoztassa LAN port a számítógépéhez LAN port.

útválasztó vpn vezetékes beállítása

Vagy ha vezeték nélküli kapcsolatot használ, ellenőrizze, hogy az elsődleges útválasztó csatlakozik-e az internethez:

vezeték nélküli vpn útválasztó beállítása

Mindkét konfiguráció lehetővé teszi, hogy a VPN útválasztója visszatérjen az elsődleges útválasztó internetkapcsolatához.

Jegyzet: Noha két útválasztó használata ajánlott, nem minden útválasztó megköveteli azt. Például néhány Linksys útválasztót beállíthat és meg kell állítani az elsődleges útválasztóként.

3. lépés: Villogja át az útválasztót

Most, hogy csatlakoztatta az útválasztó (ka) t, és készen áll az új firmware-re, itt az ideje, hogy villogjon. Minden útválasztó másképp működik, és különféleképpen kell villogni. Ha a felhasználói kézikönyv nem tartalmaz villogó utasításokat, akkor biztosan megtalálja az utasításokat az interneten.

4. lépés: Csatlakoztassa a VPN-t

Miután az útválasztó a DD-WRT-vel vagy a Tomato-val fut, csatlakoztathatja azt a VPN-szolgáltatóhoz. Ezek az utasítások függhetnek a VPN szolgáltatótól, ezért a NordVPN példánkat fogjuk használni. Ezek megkönnyítik a DD-WRT útválasztó szolgáltatáshoz történő csatlakoztatását. Csak kattintson erre az oktatóra, hogy megkapja az alkalmazást.

Most csatlakoznia kell!

5. lépés: A VPN útválasztó használata

Az új VPN útválasztó használata és a beállítások megváltoztatása a választott firmware-től függően könnyű vagy bonyolult lehet. Ha azonban a példánkat használta, a beállítások megváltoztatása egyszerű. Még meg is változtathatja őket mobil eszközével!

A bejelentkezés után használhatja a NordVPN Flashrouter alkalmazását:

 • Cserélje ki a szervert
 • Változtasd meg az országot
 • Váltás a gyilkos kapcsoló funkcióra

A VPN-útválasztóra való frissítés nagy ugrásnak tűnhet, különösen akkor, ha megszokta az ingyenes böngésző VPN-ek használatát. De ha komolyan veszi a magánéletét, és a lehető legbiztonságosabb böngészési élményt szeretné, akkor a többletköltség megéri.

Noha a telepítés trükkös lehet, a legnagyobb erőforrás az internet. Ne feledje: a beállítások a cikkben tárgyalt tényezőktől függően változnak, például a megvásárolt útválasztót és a választott VPN-szolgáltatót. Légy alapos, folytassa lépésről lépésre, és a magánhálózatának azonnal fel kell állnia!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me