VPN Terbaik untuk Kodi (Kajian 2020)

Menggunakan VPN dengan KodiTidak semua VPN bekerja dengan Kodi ...

Tidak semua VPN sangat bagus untuk Kodi. Inilah sebabnya:

VPN yang anda akan gunakan dengan Kodi sepatutnya cukup cepat jadi strim anda tidak akan terus tertinggal atau penimbal (Ini boleh berlaku apabila anda memilih VPN dengan prestasi yang lemah).

VPN harus mempunyai aplikasi yang berdiri sendiri untuk Android (Smart TV), Windows, Mac dan iOS atau sekurang-kurangnya keserasian Real Debrid.

VPN untuk Kodi juga harus menyediakan panduan langkah demi langkah rasmi untuk menetapkannya. Memasang VPN pada kebanyakan peranti adalah pemasangan 1-klik yang mudah, tetapi jika anda memasang VPN pada Google Nexus Player atau Rasperry PI, perkara-perkara boleh mendapatkan sedikit lebih rumit, jadi ia adalah baik untuk mempunyai tutorial rasmi untuk membimbing anda melalui ia.

Untuk mengetahui VPN yang sempurna untuk Kodi, kami melakukan perkara berikut:

Kami membeli dan memasang 14 VPN yang berbeza dan mengujinya dengan versi terbaru Kodi (18.0 Leia). Di samping itu, untuk tujuan ulasan berikut, dua alat tambah utama digunakan, iaitu Seren dan 13Clowns. Semasa mengkaji VPN ini, kami memberi perhatian kepada lima faktor utama:

 • Prestasi - adakah video lag / bugger apabila menggunakan VPN?
 • Adakah VPN ini mempunyai aplikasi mandiri untuk Kodi?
 • Adakah ia mempunyai panduan langkah demi langkah untuk menubuhkan?
 • Dasar pembalakan (bukan hanya apa yang dikatakan secara terbuka tetapi apa yang sebenarnya mereka lakukan)
 • Kos

7 VPN Kodi Terbaik Yang Berfungsi 100% (2020)

Di bawah ini, anda akan menemui VPN untuk Kodi yang sebenarnya berfungsi.

1. ExpressVPN - Mudah Menggunakan Aplikasi untuk Kodi, Keseluruhan Pengalaman Streaming Secara Cepat

expressvpn kodi landing pagePelayan ExpressVPN menyokong P2P dan mengecilkan, menjadikannya pilihan yang baik untuk Kodi add-ons kerana banyak tambahan ini memerlukan P2P untuk berfungsi dan hanya akan berfungsi apabila disambungkan ke pelayan dengan sokongan P2P.

Walaupun ExpressVPN mempunyai lebih daripada 3,000 pelayan, pelayan ini tersebar di 148 lokasi (yang terbesar di kalangan VPN pada senarai ini).

Apl pemasangan satu klik di ExpressVPN boleh didapati di SEMUA peranti utama, termasuk Android, Mac, Windows, Penghala dan sebagainya. Dengan bantuan panduan langkah demi langkah mereka, anda juga boleh memasangnya di Ras Rasmi PI anda.

Video Kodi streaming adalah cekap dan mudah. Kami tidak perlu menunggu video itu menjadi penampan:

ExpressVPN pada KodiKelajuan ExpressVPN pada Kodi sangat bagus

Satu-satunya kelemahan adalah bahawa mereka disenaraikan di bawah pembekal bukan koperasi di Debrid Tanah. Ini nampaknya tidak mempunyai masalah yang serius, walaupun, kerana kami masih dapat mengakses perkhidmatan mereka semasa disambungkan ke pelayan ExpressVPN. Walau bagaimanapun, dengan tambahan video lain seperti Exodus forks, pembekal ini akan menjadi sempurna.

Bermula pada $ 6.67 sebulan, ExpressVPN kos lebih daripada dua kali ganda harga VPN yang lebih murah, tetapi sudah pasti berbaloi. Walaupun tiada percubaan percuma, anda dilindungi oleh jaminan wang 30 hari jika anda tidak menyukai perkhidmatan tersebut.

 • Prestasi: 84 Mbps daripada 100 Mbps. Sangat baik, tidak ada lag atau buffering.
 • Apl Satu-Klik untuk Kodi: Android (+ Smart TV), Router, Windows, Mac, iOS, Amazon Fire TV Stick
 • Tutorial untuk Kodi? Ya, gandaan panduan untuk menubuhkan ExpressVPN w / Kodi
 • Dasar pembalakan: Tiada dasar log, yang terletak di Kepulauan British Virgin (tiada pengekalan data)
 • Pelayan: 3,000+ di 148 lokasi
 • Kos: $ 6.67 / mo (Paypal, Kad Kredit, Bitcoin dan banyak lagi ...)

Klik di sini untuk mendapatkan ExpressVPN untuk Kodi. Atau baca ulasan ExpressVPN kami.

2. NordVPN - VPN murah untuk Kodi yang berfungsi baik

NordVPN adalah VPN yang selamat dan selamat yang menawarkan satu klik untuk pemasangan Kodi.

halaman utama nordvpn

Server 5,200+ NordVPN (yang terbesar dari semua VPN dalam senarai ini) di 62 negara membuat pembuka kunci semua bentuk kandungan geografi terhad cukup terjamin. Hakikat bahawa kebanyakan pelayan ini direka bentuk dengan sokongan P2P bermakna cukup banyak tambahan Kodi akan berfungsi apabila anda menggunakan VPN ini.

Begitu juga dengan ExpressVPN, NordVPN juga mempunyai perisian yang berdiri sendiri untuk semua sistem operasi utama (Android, iOS, Mac, Windows). Jika anda menstrukturkan kandungan dari rangkaian Peer-to-Peer, NordVPN mengesyorkan untuk menggunakan pelayan P2P / pelencongan khas mereka..

Ujian kelajuan kami menunjukkan kelajuan muat turun 74 Mbps, yang lebih sempurna untuk streaming Kodi. Seren dapat menjemput beberapa tuan rumah dalam beberapa saat dan alirannya dimuatkan dengan cepat dan lancar tanpa masalah penimbal atau caching.

tangkapan skrin nordvpn kodi

Sama seperti perkhidmatan VPN yang lain, NordVPN menawarkan pelan yang lebih berpatutan untuk tempoh yang lama anda mendaftar. Anda mungkin mengambil sedikit masa untuk memulakan, walau bagaimanapun, disebabkan pilihan pembayaran dan sistem pendaftaran mereka yang tidak mencukupi. Mereka juga mempunyai dasar bayaran balik 30 hari.

Dasar ketat sifar log NordVPN, yang terletak di Panama (sebuah negara yang mesra VPN bukan pihak kepada 14 Mata Perikatan), dan penyulitan 256-bit yang kukuh bersama-sama dengan ciri "Double VPN" mereka, memberikan jaminan yang baik terhadap privasi dan keselamatan kepada pengguna Kodi. Mereka juga mempunyai ciri-ciri tambahan seperti ad-blocker dan CyberSec yang harus menjamin sambungan Internet anda.

Satu-satunya kelemahan adalah bahawa tidak semua pelayan bekerja dengan baik dengan Kodi. Kami mengesyorkan memilih lokasi terdekat untuk anda yang biasanya terpantas.

 • Prestasi: 74 Mbps daripada 100 Mbps. Sangat baik, tidak ada lag atau buffering.
 • Apl Satu-Klik untuk Kodi: Android (+ Smart TV), Router, Windows, Mac, iOS, Amazon Fire TV Stick
 • Tutorial untuk Kodi? Ya, pelbagai panduan untuk menetapkan NordVPN w / Kodi
 • Dasar pembalakan: Tiada dasar log, yang terletak di Panama
 • Pelayan: 5,200 + pelayan di 60+ negara.
 • Kos: $ 3.49 / mo (Kad Kredit, Bitcoin dan banyak lagi ...)

Klik di sini untuk mendapatkan NordVPN untuk Kodi. Atau baca kajian NordVPN kami.

3. CyberGhost - Baik Dioptimumkan untuk Kodi P2P Addons

Kajian CyberghostVPN lain yang kami dapati bekerja dengan baik dengan Kodi ialah Cyberghost.

Aplikasi CyberGhost itu sendiri mudah dipasang dan beroperasi melalui Kodi. Kami disambungkan ke salah satu pelayan VPN mereka dalam beberapa minit. Mereka mempunyai perisian yang berdiri sendiri untuk kebanyakan peranti dan sistem operasi, termasuk Amazon Fire TV Stick.

Ia juga diperhatikan bahawa bukan sahaja pelayan CyberGhost yang dioptimumkan untuk P2P, tetapi CyberGhost dengan bangga menyoroti hakikat ini dan menggunakannya sebagai titik jualan, yang merupakan masalah besar memandangkan hakikat bahawa banyak Kodi add-on memerlukan sokongan P2P untuk berfungsi.

Kelajuan mereka tidak baik seperti NordVPN's / ExpressVPN, tetapi masih cukup baik untuk mengalir kandungan Kodi.

Pada 51 Mbps apabila menanda aras terhadap 98 Mbps tanpa VPN, CyberGhost menunjukkan kelajuan purata (yang masih cukup baik untuk mengalirkan kandungan Kodi), jadi ia tidak jauh lebih baik sejauh kelajuan yang bersangkutan.

Video tidak memerlukan masa untuk penimbal, jadi penstriman tidak menyakitkan:

cyberghost bekerja dengan baik dengan kodi

CyberGhost mempunyai 3,100+ pelayan di 59 negara, dan boleh dikonfigurasi ke dalam penghala anda sekiranya peranti Kodi anda tidak disokong.

 • Prestasi: 51 Mbps daripada 100 Mbps. Bukan yang terpantas, tetapi tidak menunggu penimbunan
 • Apl Satu-Klik untuk Kodi: - Android (+ Smart TV), Router, Windows, Mac, iOS, Amazon Fire TV Stick
 • Tutorial untuk Kodi? Ya, mereka telah mendedikasikan laman baca saya.
 • Dasar pembalakan: Tiada log, berasaskan Romania
 • Pelayan: 3,700+ pelayan di 60+ negara
 • Kos: $ 2.75 / mo (Kad Kredit, PayPal, Bitcoin dan banyak lagi ...)

Klik di sini untuk mendapatkan CyberGhost untuk Kodi. Atau baca kajian CyberGhost kami.

4. IPVanish - Mahal, Tetapi Sepenuhnya Bekerja dengan baik

IPVanis mendakwa bekerja dengan baik dengan Kodi. Sekurang-kurangnya mereka begitu di laman web mereka.

Yang baik, sama seperti yang lain, IPVanish menyokong semua peranti Kodi utama, termasuk Xbox 360, PlayStation, dan TV Pintar.

Pendaftaran adalah mudah dan termasuk memasukkan e-mel / kata laluan yang sah diikuti dengan pilihan pilihan pembayaran. Ia membolehkan anda berhubung dalam masa beberapa minit sebaik sahaja anda menerima e-mel pengaktifannya.

Sayangnya, dan walaupun lebih daripada 1,200 + pelayan di 60+ lokasi di seluruh dunia, ujian kelajuan hanya menunjukkan sedikit hasil di bawah purata. Menggunakan sambungan kabel 100 Mbps, kami berjaya mendapatkan muat turun 47.82 Mbps dan muat naik 2.13 Mbps yang tidak begitu pantas.

Bagaimanapun, dengan menggunakan IPVanish, kami mendapati banyak sumber / tuan rumah dalam hitungan detik dan tidak ada masalah dengan main balik buffering:

melepaskan bermain dengan kodi

Walaupun ia tidak boleh menyebabkan sebarang bahaya, IPVanish yang berpusat di Amerika Syarikat adalah undang-undang yang sangat ketat untuk memuat turun kandungan berhak cipta. Jadi beri amaran.

Hanya kelemahan? Tidak semua pelayan cukup cepat untuk streaming Kodi.

 • Prestasi: 49 Mbps daripada 100 Mbps. Bukan yang terpantas, tetapi tidak menunggu penimbunan
 • Apl Satu-Klik untuk Kodi: - Android (+ TV Pintar), Router, Windows, Mac, iOS
 • Tutorial untuk Kodi? Ya, pelbagai panduan untuk menetapkannya.
 • Dasar pembalakan: Tiada log, berasaskan AS.
 • Pelayan: 1,200+ pelayan di 60 negara.
 • Kos: $ 6.49 / mo (Kad Kredit, PayPal dan banyak lagi ...)

Baca ulasan IPVanish penuh kami.

5. Akses Internet Persendirian

PIA boleh dipasang pada kebanyakan peranti Kodi (termasuk Android, iOS, Mac dan Windows), tetapi juga boleh dipasang secara manual PIA pada router anda sekiranya peranti Kodi anda tidak serasi secara langsung.

Video streaming di Kodi dengan PIA adalah pengalaman yang agak pantas. Ujian kelajuan menunjukkan ping yang agak rendah dan kelajuan muat turun yang agak cepat. Yang paling cepat mencatatkan kelajuan muat turun 81 Mbps.

tangkapan pia kodi

Walaupun kami tidak begitu kagum dengan PIA yang terletak di Amerika Syarikat (negara Mata 5), ​​mereka masih merupakan salah satu pembekal perkhidmatan VPN yang paling boleh dipercayai apabila berhubung dengan privasi dan keselamatan. Mereka menyediakan tahap penyulitan yang berlainan. Anda boleh memilih pilihan "Semua Tanpa Kelajuan" mereka untuk pengalaman sambungan Internet yang lebih cepat dengan keselamatan yang sedikit atau pilihan "Perlindungan Maksimum" mereka untuk keselamatan lengkap.

Dasar tiada log mereka telah dibuktikan dan dibuktikan dalam kes dunia sebenar, yang melibatkan FBI tidak kurang: apabila FBI datang mengetuk pintu PIA untuk maklumat, mereka tidak mempunyai apa-apa untuk ditawarkan kerana mereka tidak menyimpan maklumat pengguna.

 • Prestasi: 81 Mbps daripada 100 Mbps. Kelajuan pantas, tiada lag
 • Apl Satu-Klik untuk Kodi: Windows, Mac OS, Linux, Ubuntu, iOS, Android dan router
 • Tutorial untuk Kodi? Tiada panduan yang dijumpai
 • Dasar pembalakan: Tiada log, berasaskan AS
 • Pelayan: 3,300 + pelayan di 52+ negara
 • Kos: $ 3.49 / mo (Kad Kredit, Bitcoin dan banyak lagi ...)

Baca kajian Akses Akses Internet peribadi penuh kami.

6. Ivacy

Ivacy adalah VPN terakhir kami dalam senarai yang seolah-olah bekerja dengan Kodi.

Setelah membeli, kami diarahkan untuk memaparkan skrin splas yang membolehkan saya memilih platform pilihan saya, diikuti dengan downoad yang mudah. Aplikasi itu sendiri bersih dan elegan yang bagus dan mudah dioperasikan dan difahami.

Walaupun mereka menawarkan kelajuan purata berbanding pembekal lain dalam senarai ini (hanya 53 Mbps daripada 100 Mbps), Ivacy masih cukup cepat untuk menstrim kandungan pada Kodi. Perlu diingat bahawa, walaupun beberapa pelayan mereka tidak mempunyai P2P yang dibolehkan, sejumlah pelayan mereka, termasuk di Amerika Syarikat, UK, dan Kanada adalah dioptimumkan P2P, memberikan kelebihan yang besar apabila datang kepada Kodi add-on yang memerlukan sokongan P2P.

Ivacy juga mempunyai beberapa tutorial mengenai cara menyediakan VPN pada pelbagai peranti Kodi dan menawarkan tawaran percubaan percuma selama 7 hari untuk menguji perkhidmatan VPN mereka.

Tangkapan skrin Ivacy kodi

Sekiranya peranti Kodi anda tidak disokong oleh Ivacy, anda boleh memasang Ivacy secara manual pada router ASUS, D-Link, TP-Link, Linksys, dan DD-WRT dan kemudian sambungkan peranti anda ke penghala anda untuk menikmati perlindungan Ivacy. Ivacy menggunakan penyulitan AES 256-bit yang selamat, dan kami telah menemui tuntutan mereka untuk tidak menyimpan log menjadi kenyataan.

Hanya kelemahan? Ia tidak berfungsi dengan baik dengan Netflix dan jaminan wang balik mereka agak samar.

 • Prestasi: 53 Mbps daripada 100 Mbps. Okey kelajuan, tiada masalah dengan buffering
 • Apl Satu-Klik untuk Kodi: Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Fire Stick, Raspberry Pi, dan router
 • Tutorial untuk Kodi? Panduan persediaan berbilang
 • Dasar pembalakan: Tiada log, berasaskan AS
 • Pelayan: 1,000+ pelayan di 50+ negara
 • Kos: $ 2.25 / mo (Kad Kredit, PayPal, Bitcoin dan banyak lagi ...)

Baca ulasan Ivacy penuh kami.

8 VPN Itu Tidak Berfungsi Baik Dengan Kodi

 1. SaferVPN - Kelajuan muat turun perlahan dan mereka telah disekat oleh perkhidmatan Real-debrid.
 2. ProtonVPN - Mereka telah disekat oleh perkhidmatan Real-debrid.
 3. Trust.Zone - Proses penyusunan Clunky dan caching berterusan dan buffering semasa Kodi.
 4. GooseVPN - Kelajuan muat turun mereka terlalu lambat untuk menjadi berkesan pada Kodi.
 5. PureVPN - Mereka mempunyai kelajuan muat turun yang paling lambat dan Kodi disimpan caching dan buffering walaupun berada pada setting "aliran cepat".
 6. PerfectPrivacy - Tidak banyak aplikasi mandiri dan kelajuan tidak hebat
 7. Norton VPN - Kelajuan sangat perlahan.
 8. Tunnelbear - Isu dengan buffering.

Bagaimana saya memasang VPN di Kodi saya??

Anda biasanya tidak memasang VPN di Kodi sendiri. Sebaliknya, anda memasangnya pada peranti yang anda gunakan dengan Kodi.

Semua VPN di atas (yang bekerja dengan Kodi) menawarkan satu klik-pemasangan untuk Android, Smart TV, iOS, Mac, Windows dan lain-lain dan mempunyai beberapa panduan untuk menetapkannya. Inilah cara proses biasanya berlaku:

 1. Anda mendaftar untuk VPN yang anda pilih dan memasang aplikasi mereka dari laman web mereka.
 2. Selepas itu, anda hanya perlu mengikuti arahan wizard pemasang sehingga anda selesai.
 3. Kemudian hanya sambungkan ke VPN dan pilih pelayan yang dikehendaki.
 4. Anda kini boleh boot Kodi dan mula menghidupkan kandungan yang anda inginkan.

Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan Kotak Kodi, jawapan kepada soalan di atas akan bergantung pada OS yang dijalankannya. Di bawah ini, saya telah mengumpulkan satu senarai yang paling popular (pada masa penulisan ini) peranti Kodi dan mengatur mereka mengikut betapa sukarnya mereka memasang VPN.

A) Pemasangan Mudah dari App Store

Anda boleh memasang VPN dengan mudah pada peranti ini kerana mereka menjalankan OS Android. Sebenarnya, mana-mana peranti yang menjalankan OS Android biasanya mudah untuk memasang VPN. Dengan peranti ini, anda hanya menggunakannya untuk menavigasi ke gedung App dan memuat turun VPN yang anda pilih dengan mengikut arahan mereka.

 • Nvidia Shield
 • Matricom G-Box
 • Emtec Gem Box
 • Seguro Trongle X4
 • DroidBOX PlayOn GPD XD
 • Teratas MXV Android TV BOX Amlogic S905
 • Mini M8S II 4K Android 6.0 TV BOX
 • T95Z Plus Android TV Box Amlogic S912
 • Beelink GT1 Ultimate TV Box
 • EstgoSZ H96 Pro
 • Xiaomi Mi Box

B) Memerlukan fail APK atau aplikasi VPD Sideloading

Peranti ini memerlukan sedikit usaha untuk memasang VPN sejak mereka memerlukan anda untuk sideload fail APK VPN:

 • Google Nexus Player- Bagaimana cara sideload aplikasi dalam Nexus Player.
 • Razer Forge TV- Bagaimana cara sideload apps di Forge TV.
 • Raspberry Pi- Cara memasang VPN pada Raspberry Pi.
 • Cubox-i- Bagaimana untuk menyediakan klien VPN.
 • Kami Tek Play- Bagaimana untuk menyediakan VPN pada Kami Tek Android.

Amaran:

Jangan muat turun fail APK dari tapak pihak ketiga. Anda tidak pernah tahu apa lagi yang mereka telah dimasukkan ke dalam fail tersebut atau jika fail tersebut adalah sah atau terkini. Hanya memuat turun fail APK terus dari sumber yang dipercayai. Di samping itu, fail APK Sideloading pada peranti ini datang dengan sejumlah risiko yang perlu anda bahas dalam kes sesuatu yang tidak kena. Hanya cuba kaedah ini jika anda tahu apa yang anda lakukan.

C) Jalankan VPN pada Router anda

Jika anda menggunakannya FireTV, Chromecast, atau Roku untuk menjalankan Kodi, anda mungkin sudah tahu bahawa mereka tidak menyokong VPN. Bagaimanapun, anda boleh memasang VPN yang dipilih pada penghala anda.

Proses ini menghendaki firmware router anda serasi dengan VPN. Jika tidak, anda perlu "menyalakan" penghala anda untuk menukar firmware tetapi ini melibatkan sejumlah besar risiko dan mungkin merosakkan penghala anda dengan baik. Sebaliknya, saya mengesyorkan agar anda mendapatkan penghala baharu dan bukannya membahayakannya.

Anda juga boleh memilih untuk menggunakan komputer meja atau komputer riba lama sebagai penghala maya. Ini melibatkan hanya menjalankan VPN anda di desktop atau komputer riba anda dan menggunakannya untuk menyiarkan rangkaian Wifi yang kemudian anda sambungkan dengan peranti Kodi anda.

Last but not least - Elakkan VPN Percuma

Anda mungkin berfikir, "Ada VPN percuma di luar sana, mengapa saya perlu membayar mana-mana ini?"

Kami mendapatnya. Tetapi ia akan menjadi satu kesilapan besar.

Anda benar-benar mendapatkan apa yang anda bayar di sini. Kebanyakan VPN percuma secara harfiah akan menjual data anda kepada pembida tertinggi.

Belum lagi, banyak VPN percuma meletakkan batasan pada jalur lebar. Ini bermakna anda boleh menyiarkan dan mengejar kuota bulanan anda secara tiba-tiba. Setelah itu berlaku, VPN menutup sendiri sepenuhnya atau, lebih menyakitkan, mempercepat penggunaan internet anda.

VPN percuma juga kurang selamat.

Dan untuk yang terakhir, kelajuan mereka biasanya sangat perlahan.

Apakah VPN berfungsi paling baik untuk anda? Tinggalkan komen dan bantu peminat kodi ��

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me