VPN-reitittimen asentaminen: Ultimate Guide

Tavalliselle Internet-käyttäjälle on monia etuja VPN-palvelun käytöstä.


Varmistamalla salatun selauskokemuksen VPN-verkot antavat sinun ohittaa alueelliset Internet-rajoitukset, suojata tietojasi hakkereilta, säästää rahaa esimerkiksi kuljetuskustannuksiin, kuten lentolippuihin tai autonvuokrauksiin, ja selata mm..

Mutta vähemmän ihmiset ovat tietoisia VPN-yhteyden reitittimeen hyödyistä.

Näin voit yhdistää kaikki laitteet yksityiseen verkkoosi Wi-Fi-yhteyden kautta.

Mutta miten VPN-reititin luodaan?

 • Miksi reititin + VPN = WIN?
 • Kuinka valita VPN-reititin
 • Kuinka valita VPN-palveluntarjoaja
 • Vaihe vaiheelta: Kuinka määrittää VPN reitittimelle

Täydellinen paljastus: VPN: n testaamiseen käytetyn ajan ja rahamme korvaamiseksi käytämme tytäryhtiölinkkejä. Emme kuitenkaan koskaan suosittele VPN-palvelua vastineeksi rahalle - katso yksityiskohtainen tarkistusprosessi täältä.

Miksi reititin + VPN = WIN?

Jos olet vielä uusi VPN-verkko tai käytät edelleen ilmaista VPN-selainpalvelua, saattaa tuntua harppaus investoida tietokoneesi uuteen reitittimen asennukseen. Ja se on ymmärrettävää: se on iso sijoitus, ja on paljon opittavaa, jos et tunne tekniikkaa.

Mielen helpottamiseksi on syytä huomata, että kun olet ostanut reitittimen, kuukausitilauksen ylläpitokustannukset ovat erittäin edullisia (5–8 dollaria kuukaudessa, vaikka käytätkin premium-VPN: ää, kuten NordVPN), mikä on pieni hinta maksaa yksityisyydestäsi ja turvallisuutesi.

Siitä huolimatta se auttaa edelleen näkemään, mitä etuja VPN-reititin tarjoaa. Jotkut edut VPN: n asentamisesta reitittimelle ovat:

1. Pitää VPN-palvelua jatkuvasti toiminnassa

Ladattavat ja selaimen VPN-palvelimet edellyttävät kirjautumista palveluun joka kerta, kun haluat käyttää niitä. Kun VPN-palvelu on kytketty reitittimeesi, palvelu toimii jatkuvasti, joten sisäänkirjautuminen ei ole enää tarpeen.

2. Voit kytkeä useita laitteita

Selainpohjaiset ja ladattavat VPN-palvelimet edellyttävät, että kirjaudut sisään manuaalisesti jokaiseen laitteeseen joka kerta kun he käyttävät yksityistä verkkoasi. Jos et käytä VPN-reititintä, sinun on lisättävä kirjautumistietosi joka kerta, kun haluat käyttää VPN-verkkoa.

Kun määrität VPN: n reitittimellesi, sinun on kirjauduttava sisään vain ensimmäistä kertaa, aivan kuten perinteinen Wi-Fi-verkko. Tämä koskee kaikkia VPN-reitittimeesi liitettäviä laitteita.

3. Tarjoaa enemmän turvallisuutta kaikille laitteille

Jokainen laite, joka muodostaa yhteyden reitittimen Wi-Fi-yhteyteen, saa VPN: n tarjoamat edut. Tämä tarkoittaa, että milloin tahansa, kun sinulla on ystäviä tai haluat käyttää useita laitteita samanaikaisesti (kuten älytelevisiota, älypuhelinta ja kannettavaa tietokonetta), kaikki laitteet ohjataan uudelleen VPN: n kautta, mikä varmistaa yksityisen selaamisen.

Ainoa haittapuoli on kaistanleveys: Jos samaan VPN-lähteeseen on kytketty useita laitteita, sinun pitäisi odottaa hitaampaa Internet-yhteyttä. Se, kuinka paljon se hidastuu, riippuu monista tekijöistä, kuten VPN-palveluntarjoajasi ja yhteyden nopeudesta.

Nyt kun olemme selvittäneet VPN-reitittimen ostamisen edut, keskustellaan siitä, mitä sinun pitäisi etsiä ostaessasi sellaista.

Kuinka valita reititin VPN-yhteyden muodostamiseksi

Kuinka valita reititin, joka muodostaa yhteyden VPN-verkkoonKuinka valita reititin, joka muodostaa yhteyden VPN-verkkoon

Kun etsit VPN-reititintä, todella etsit reititintä, joka voi käyttää VPN-asiakasohjelmistoa.

VPN-asiakkaana reitittimelläsi - ja millä tahansa siihen kytketyllä laitteella - on suora yhteys VPN-palvelimeen. Tarkista, onko reititin yhteensopiva VPN: n kanssa, tutustumalla reitittimen käyttöoppaaseen tai yksinkertaisesti Googleen.

Jos käytät ISP-modeemia (ne tulevat yleensä yhdistetyksi reitittimeksi ja modeemilaitteeksi), et todennäköisesti voi käyttää reititintäsi VPN-asiakkaana. Tällöin joudut ostamaan ylimääräisen VPN-yhteensopivan reitittimen ja liittämään sen nykyiseen reitittimeesi, mutta koskemme asiaa myöhemmin myöhemmin.

Riippumatta tapauksesta, on huomattava, että useimmissa myymälöissä ostamissa reitittimissä ei ole esiasennettua VPN: ää ja mikä tärkeintä, että kaikki reitittimet eivät pysty käyttämään VPN-ohjelmistoja. Siksi sinun on tiedettävä, mitä siellä on, jotta voit tehdä tietoisen valinnan.

On olemassa useita VPN-reitittimen vaihtoehtoja, joilla työ saadaan suoritettua, mukaan lukien:

A) Esivalotetut reitittimet

Esisäädetty VPN-reititin

Helpoin vaihtoehto sekä taitavalle VPN-harrastajalle että aloittelijalle on ostaa esivaloitettu VPN-reititin. Näin voit ohittaa monimutkaisen prosessin vilkkua (lisätietoja tästä käsitteestä alla) oikean laiteohjelmiston VPN: ään, joka vaihtelee reitittimen tyypin ja sen teknisten tietojen mukaan.

Esiasennetun VPN-reitittimen ostaminen maksaa sinulle hieman enemmän. Tämä johtuu siitä, että Flashroutersin kaltaiset yritykset, jotka myyvät vain esivalotettuja reitittimiä, huolehtivat asennuksesta puolestasi. Hintahinta on sen arvoinen, ja siinä on ominaisuuksia, kuten salattu plug-and-play ja lisätyt suorituskyvyn parannukset.

B) VPN-yhteensopivat reitittimet

Valikoimaton VPN-yhteensopiva reititin

Toinen helppo vaihtoehto on ostaa reititin, joka tukee VPN-laiteohjelmistoa. Nämä reitittimet on esiasennettu osakeohjelmaksi, joka voi muodostaa yhteyden jo useisiin VPN-palvelimiin. Kun VPN-ominaisuudet ovat paistettuja, sinun ei tarvitse salata uutta laiteohjelmistoa tai kytkeä tällaista reititintä toissijaiseen reitittimeen..

Useimpien VPN-yhteensopivien reitittimien avulla voit muodostaa yhteyden moniin erilaisiin VPN-palvelimiin, ja ne yleensä tukevat OpenVPN-protokollaa, mikä antaa sinulle etuna käytöstä melkein missä tahansa haluamassasi VPN-palveluntarjoajassa..

C) Flash-reititin uudella VPN-laiteohjelmistolla

Salama reitittimessäsi VPN-laiteohjelmistolla

Viimeisin ja monimutkaisin vaihtoehto on salata reititin uudella laiteohjelmistolla. Selvyyden vuoksi termi ”vilkkuva” tarkoittaa uuden laiteohjelmiston asentamista; ”Firmware” on reitittimen käyttöjärjestelmä, joka määrittelee sen ominaisuudet ja / tai rajoitukset.

Jotta reititin voi toimia VPN-asiakasohjelmana, se on välähdyttävä uudella laiteohjelmistolla. Kaksi yleisintä ja vakiintunutta ohjelmistotyyppiä on olemassa DD-WRT ja Tomaatti.

DD-WRT ja Tomato ovat avoimen lähdekoodin ulkopuolisia ohjelmistoja, jotka ovat saatavilla verkossa ilmaiseksi, ja jokaisella on omat edut ja haitat. Mutta ensin katsotaanpa mitä heillä on yhteistä. Sekä DD-WRT että tomaatti voivat:

 • Laajenna langatonta kantamaa
 • Säädä kaistanleveyttä 
 • Paranna tietoturvaa 
 • Käytä useita VPN-protokollia 
 • Poista käytöstä mm. Valmistajan takaovet 

Tässä he eroavat toisistaan:

DD-WRT on helpommin saavutettavissa ja saatavana useammassa laitteessa kuin Tomato. Ainutlaatuisten ominaisuuksien osalta DD-WRT antaa käyttäjille säätää Wi-Fi-signaalin voimakkuutta, hallita palvelun laatuasetuksia tietyntyyppisen liikenteen priorisoimiseksi, käyttää kotiverkkoasi kaukaa ja paljon muuta.

Tomaatti tarjoaa parempia kaistanleveyden valvontavaihtoehtoja, sallii jopa kahden VPN-palvelimen toiminnan samanaikaisesti ja tarjoaa käyttäjäystävällisemmän käyttöliittymän. Se muodostaa yhteyden myös paremmin erilaisiin VPN-palveluntarjoajiin, mutta sitä ei tueta niin monella reitittimellä. Katso Flashrouterin artikkeli täältä nähdäksesi perusteellisen vertailun kahdesta laiteohjelmistotyypistä.

Vain selvyyden vuoksi, jos etsit DD-WRT tai Tomato verkossa, löytämäsi voi olla harhaanjohtavaa, sillä törmäät tuloksiin, kuten “DD-WRT reititin” tai “tomaatin reititin.” Selvyyden vuoksi sekä DD-WRT että Tomaatin laiteohjelmisto tehtiin alun perin tietyntyyppisille langattomille reitittimille.

Nämä mallit tukevat tiettyä laiteohjelmistoa, mutta yleensä ne täytyy vilkaista uudella laiteohjelmistolla, jotta reititin voidaan ensin vapauttaa osakeohjelmistosta. Joten, jos haluat reitittimen, joka tukee DD-WRT: tä, sinun on tarkistettava DD-WRT-tietokanta; muuten, voit ostaa reitittimen, joka ei ole yhteensopiva kiinteän ohjelmiston kanssa, ja se rikkoa - tai “tiilittää” - reitittimen, jos vilkutat sitä laitteellesi.

Kuinka valita VPN-palveluntarjoaja reitittimelle

Valitse VPN-palveluntarjoajaReitittimen VPN-palveluntarjoajan valitseminen

Ensimmäiset asiat, ensin.

Jos maksat jo premium-VPN: stä, hienoa! Jos ei, on aika tehdä tutkimusta.

Useimmat VPN: t (kuten NordVPN ja ExpressVPN) voidaan helposti asentaa DD-WRT- tai Tomato-reitittimiin..

Muut, kuten Hotspot Shield, eivät toimi niin helposti.

VPN-palveluntarjoajalta on etsittävä kahta keskeistä näkökohtaa: nopeus ja saatavissa oleva online-tuki. Yksityinen verkko käsittelee kaikkea suoratoistosta lataamiseen, pelaamiseen jne., Joten on tärkeää, että valitset palveluntarjoajan, joka voi tehdä raskaan nostamisen. Elämäsi helpottamiseksi on myös apua, jos palveluntarjoajasi tarjoaa online-oppaita päästäksesi alkuun.

Yleensä haluat tarkistaa myös VPN-palveluntarjoajasi palvelimen sijainnit, nopeusraportit ja ylläpitääkö lokit. Tai jos et halua tutkia itse tätä tutkimusta, voit lukea arvosteluamme vuoden 2018 parhaista VPN-palveluista.

Vaikka palveluntarjoajia on useita, voimme käyttää tässä artikkelissa NordVPN: n palvelua. On selvää, että NordVPN ei ole reitittimen valmistaja; he tarjoavat vain VPN-palvelun, joka toimii yhdessä tiettyjen reitittimien kanssa.

NordVPN: n palvelu virtaviivaistaa asennusprosessia. Heidän Flashrouters-sovellus liitetään helposti mihin tahansa DD-WRT-reitittimeen ja tekee työn puolestasi. Tässä on heidän oppaansa.

Reitittimen määrittäminen VPN: lle

Reitittimen määrittäminen VPN: lleVPN: n asettaminen reitittimelle

Nyt kun olet löytänyt VPN-palveluntarjoajan, sinun on noudatettava kaikkia heidän verkkosivustollaan antamia ohjeita.

 • Jos reititin on jo yhteensopiva VPN: n kanssa, kirjaudu sisään ja määritä se muodostamaan yhteys VPN-palveluntarjoajan palvelimiin. Esimerkissämme, NordVPN, on yksityiskohtaiset reitittimen oppaat jokaiselle reitittimelle ja laiteohjelmalle, jota ne tukevat.
 • Jos reitittimesi ei ole yhteensopiva VPN-laitteen kanssa, mutta se on yhteensopiva DD-WRT: n tai Tomato-laitteen kanssa, sinun on salamatettava se ja asennettava uusi valinnainen laiteohjelmisto ennen VPN: n määrittämistä. Tämä on pidempi prosessi, mutta se ei ole myöskään liian monimutkainen.

Tässä oppaassa käytämme esimerkkejä NordVPN: n Flashrouter-tietoturvasovelluksesta. Seuraa alla olevaa vaiheittaista opasta.

Vaihe 1: Lataa reitittimen laiteohjelmisto

Kun olet päättänyt, haluatko käyttää DD-WRT tai Tomato, voit ladata laiteohjelmiston, jotta voit laittaa sen reitittimellesi. Sinun on ensin ladattava se, koska reititin ei toimi, kun se on vilkutettu ja ennen kuin olet asentanut uuden laiteohjelmiston..

Napsauta tätä nähdäksesi onko reititin yhteensopiva DD-WRT: n kanssa. Sama linkki tarjoaa sinulle myös latauksen reitittimellesi.

Valtava määrä tomaattihaarukoita vaikeuttaa vastaamista, tuetaanko reititintäsi. Googlen reitittimen nimen ja tomaatin avulla voit selvittää, voitko käyttää tomaattia laitteen kanssa.

Vaihe 2: Kytke reititin

Kokoa reititin. Asennuksesi vaihtelee reitittimen mallin mukaan, mutta useimmille malleille suositeltava laite on kaksi reititintä ja Internet-yhteys.

Asennaksesi molemmat reitittimet oikein, sinun on ensin määritettävä ensisijainen reititin VPN-läpäisyn sallimiseksi. Aktivoimalla tämän ominaisuuden annat kaikille ensisijaiseen reitittimeesi kytketyille laitteille käyttää VPN-asiakasohjelmistoa. Aktivoinnin jälkeen sinun on kytkettävä ensisijainen ja toissijainen reititin.

Perusasetukset menevät näin:

 • Kytke Ethernet-kaapeli LAN-portti ensisijaisella reitittimelläsi ja kytke se WAN ("Internet") portti toissijaisessa VPN-reitittimessäsi.
 • Yhdistä ensisijainen reititin tietokoneellesi käyttämällä toista Ethernet-kaapelia kytkemällä se LAN-portti tietokoneellesi LAN-portti.

reitittimen vpn langallinen asennus

Tai jos käytät langatonta yhteyttä, varmista, että ensisijainen reititin on kytketty Internetiin:

langattoman vpn-reitittimen asetukset

Molemmat kokoonpanot antavat VPN-reitittimellesi pääsyn ensisijaisen reitittimen Internet-yhteyteen.

Huomautus: Vaikka on suositeltavaa käyttää kahta reititintä, kaikki reitittimet eivät sitä vaadi. Esimerkiksi jotkut Linksys-reitittimet voidaan ja pitäisi asettaa ainoaksi ensisijaiseksi reitittimeksi.

Vaihe 3: Flash-reitittimen

Nyt kun reitittimet (reitittimet) on kytketty ja uusi laiteohjelmisto on valmis, on aika vilkkua ne. Jokainen reititin toimii eri tavalla ja joudutaan vilkkumaan eri tavalla. Jos käyttöohjeessasi ei ole vilkkuvia ohjeita, voit varmasti löytää ohjeet verkosta.

Vaihe 4: Yhdistä VPN

Kun reitittimesi on käynnissä DD-WRT tai Tomato -sovelluksella, voit yhdistää sen VPN-palveluntarjoajaan. Nämä ohjeet voivat riippua VPN-palveluntarjoajastasi, joten käytämme esimerkkiä, NordVPN. Niiden avulla DD-WRT-reitittimen kytkeminen palveluun on erittäin helppoa. Napsauta vain tätä opetusohjelmaa saadaksesi heidän sovelluksensa.

Nyt sinun pitäisi olla yhteydessä!

Vaihe 5: Kuinka käyttää VPN-reititintä

Uuden VPN-reitittimen käyttäminen ja asetusten muuttaminen voi olla helppoa tai vaikeaa valitsemastasi laiteohjelmistosta riippuen. Jos kuitenkin käytit esimerkkiä, asetusten muuttaminen on helppoa. Voit jopa muuttaa niitä mobiililaitteellasi!

Kun olet kirjautunut sisään, voit käyttää NordVPN: n Flashrouter-sovellusta:

 • Vaihda palvelin
 • Vaihda maasi
 • Vaihda tappauskytkimen ominaisuus

Päivitys VPN-reitittimeen saattaa tuntua suureelta harpulta, varsinkin jos olet tottunut käyttämään ilmaisia ​​selain-VPN-verkkoja. Mutta jos olet tosissasi yksityisyydestäsi ja haluat mahdollisimman turvallisen selauskokemuksen, lisäkustannukset ovat sen arvoisia.

Vaikka käyttöönotto voi olla hankalaa, suurin resurssi on Internet. Muista: asetukset vaihtelevat artikkelissa käsiteltyjen tekijöiden, kuten ostaman reitittimen ja valitsemasi VPN-palveluntarjoajan mukaan. Ole perinpohjainen, jatka askel askeleelta, ja yksityisen verkon tulee olla nopea!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me