VPN hibaelhárítás

21 módszer a vpn felgyorsításáraA virtuális magánhálózatok (VPN-k) hatalmas előnyökkel bírnak, ám ezek néhány nagyon bosszantó problémától is szenvedhetnek. A nem funkcionális VPN bosszantó, a félfunkcionális VPN nem sokkal jobb.

Ha a VPN lassú, nem fog csatlakozni, nem szakad tovább, vagy összeomlik, akkor tehetünk néhány dolgot a probléma megoldásához. Lássuk.

Ugrás linkek / Tartalomjegyzék:

  • javítások a lassú VPN kapcsolat
  • javítja a VPN-et nem fogunk csatlakozni
  • javítja a VPN-et folyamatosan leválasztja
  • javítja a VPN-et folyamatosan összeomlik

Az Internet sebességét lelassító VPN javítása

A VPN-k mindig lassítják a kapcsolatot, de nem okozhatnak hatalmas sebességcsökkenést. Ha a kapcsolat olyan lassú, hogy megnehezíti a böngészést, ideje cselekedni.

1. Használjon gyors, prémium VPN-t

Ha ingyenes VPN-t használ, akkor szinte biztos abban, hogy meglehetősen lassú sebességgel fogja elérni a kapcsolatot. Érthető, hogy a VPN szolgáltatók prioritást élveznek fizető ügyfeleik számára. Még ha azt mondják is, hogy ingyenes VPN-jük olyan gyors, mint a fizetett opció, akkor előfordulhat, hogy nem ért egyet.


Rengeteg megfizethető VPN van, nagy sebességgel, és ha még nem frissítettél egyet, erősen ajánljuk. Láthatja, hogy a sebessége azonnal növekszik.

Az egyik legmegbízhatóbb VPN-szolgáltatót (a 78 teszteltünk közül) a NordVPN fedezte fel. Ezekről a teljes áttekintésről itt olvashat.

2. Szerverek módosítása

Fontolja meg a szerverváltástA VPN-kapcsolathoz használt szerver nagy különbséget okozhat a kapott kapcsolat sebességén. Minél közelebb van a kiszolgálóhoz, amelyhez csatlakozik, annál jobb sebességet fog elérni (szinte minden esetben). Előfordulhat, hogy jobb sebességet szerezhet a szerverektől is, amelyeket nem annyira használnak.

A legtöbb VPN-ügyfél megkönnyíti a szerverváltást. Csak nyissa meg az ügyfelet, válassza ki az új szervert, és erősítse meg választását. Ezután futtathat egy sebességtesztet, vagy folytathatja a böngészést, hogy megnézze, vajon az új szerver gyorsabban fut-e.

Ha VPN-t futtat az útválasztón keresztül, akkor a folyamat bonyolultabb lehet, és az adott VPN-szolgáltatótól függően eltérő lehet. Ha emlékszik az útválasztó VPN-beállításának folyamatára, akkor valószínűleg elérheti az útválasztó beállításait a kiszolgáló megváltoztatásához. Ha nem emlékszik a folyamatra, vagy bármi megváltozott, keresse meg az útválasztó firmware és a VPN felhasználói kézikönyveit.

3. Portok módosítása

A számítógép és a VPN szerver közötti kapcsolat a számítógép hálózati portját használja. Gondolkodhat erre a portra, akárcsak fizikai port; a számítógép a VPN-kiszolgálóról a forgalmat egy adott portra irányítja, és a forgalmat más helyekről más portokra irányítja. Elősegíti a különféle források forgalmának elkülönítését.

Noha azt gondolhatja, hogy minden port ugyanolyan gyors, mint minden más, meglepődhet, amikor megtudja, hogy a VPN-hez csatlakoztatott port alkalmankénti megváltoztatása segít. Egyes internetszolgáltatók lassítják a forgalmat bizonyos portokon, és néha azt tapasztalhatja, hogy egyes portok nyilvánvaló ok nélkül gyorsabbak, mint mások. Próbáljon átváltani a VPN-kapcsolatot különböző portokon keresztül, hogy megnézze-e gyorsabban.

4. Módosítsa az IP protokollokat

A legtöbb VPN lehetővé teszi a csatlakozást a TCP (Transmission Control Protocol) vagy a User Datagram Protocol (UDP) protokollon keresztül. A TCP-t gyakrabban használják az interneten keresztül, mivel magában foglalja a hibajavítást, tehát ha van kapcsolatkapcsolat vagy az adatok sérültek, az átvitel továbbra is sikeres, és a küldő számítógép tudja, hogy újból elküld minden, ami nem érkezett meg helyesen..

Az UDP, bár nem olyan gyakori, lényegesen gyorsabb, mint a TCP. Nem nyújt hibajavítást, tehát ha valami elveszik a szállítás során, akkor nem küldi el újra az információt. Ez lerövidíti az információ átviteléhez szükséges időt, de kevésbé megbízható kapcsolatot is létrehozhat.

A két protokoll közötti váltás segíthet a nagyobb sebesség elérésében, főleg ha TCP-ről UDP-re megy. Vigyázzon azonban a rossz kapcsolatminőségre.

5. Változtassa meg a VPN alagút protokollokat

változtassa meg a VPN protokollokatNoha az OpenVPN-t általában a VPN-forgalom legjobb protokollának tekintik, néha előfordulhat, hogy érdemes használni az L2TP / IPSec-t. Noha nem nyújt annyi biztonságot és nem tartalmaz sok funkciót, az is lehetséges, hogy az olyan szűrőkkel csúszik, amelyek lelassítják az OpenVPN forgalmat.

Ha a VPN-t biztonság vagy adatvédelem céljából használja, akkor nem javasoljuk az L2TP / IPSec használatát, ha segíthet. Ha csak a régiók korlátozásait próbálja megszerezni, akkor az működni fog. De nem lesz olyan biztonságos.

6. Kapcsolja ki a Helyi Biztonsági Szoftvert

Ismét ez nem valami, amit könnyedén ajánlunk, és ha el tudja kerülni, akkor ezt kell tennie. De ha a víruskereső program az összes elküldött csomagot ellenőrzi, akkor a kapcsolat lelassulhat. Ideiglenesen tiltsa le, hogy meggyorsítsa-e a kapcsolatot.

Olyan VPN javítása, amely nem fog csatlakozni

Ha csak annyit szeretne elérni, hogy internetet keres, anélkül, hogy sebezhető lenne a megfigyelés, cenzúra vagy régió blokkolása miatt, akkor a VPN, amely nem fog kapcsolódni, nagy fájdalom. A probléma megoldásához tegye a következőket:.

1. Győződjön meg róla, hogy Ön (és a szerver) online van-e

A legegyszerűbb dolgokat a legegyszerűbb figyelmen kívül hagyni. Ha a VPN-kliens nem csatlakozik, próbáljon meg megnyitni egy webhelyet anélkül, hogy VPN-en keresztül csatlakozna, és ellenőrizze, működik-e az internetkapcsolat. Ha nem, indítsa újra az útválasztót úgy, hogy húzza ki 30 másodpercre, majd dugja vissza. Ha az internet még mindig nem működik, problémát jelenthet az internetszolgáltató végén.

Ellenőrizze a VPN-szolgáltató webhelyét is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a szerver, amelyhez csatlakozni próbál, nem áll le. Időnként a VPN-kiszolgáló offline állapotban lesz a karbantartás céljából - vagy csak azért, mert a szerver nem 100% -ban megbízható -, és csatlakoznia kell egy másikhoz, vagy várnia kell egy ideig.

2. Ellenőrizze, hogy helyes-e felhasználóneve és jelszava

Sok esetben az, hogy nem tud csatlakozni, egy nagyon egyszerű problémából származik: rosszul írta be a jelszavát. Vagy a felhasználóneve helyett megadta az e-mail címét. Ha hitelesítési hibát észlel, akkor valószínűleg a két kérdés egyikével kapcsolatos.

Írja be újra felhasználónevét és jelszavát, és ha ez nem működik, próbálkozzon a jelszó visszaállításával, és próbáljon meg újra csatlakozni..

3. Portok módosítása

Próbálja meg ismét csatlakozni a VPN-hez egy másik porton keresztül. Egyes internetszolgáltatók és hálózatok blokkolják a forgalmat bizonyos portokon, és ezek megtagadhatják a VPN-kapcsolat kérését.

Ellenőrizze a VPN dokumentációját, hogy javasolja-e vagy megköveteli-e kapcsolódást bizonyos portokon.

4. Próbáljon meg csatlakozni egy másik hálózaton

Időnként a probléma nem veled van, hanem a VPN-rel. Az egyik legjobb módszer ennek ellenőrzésére, ha csatlakozik egy másik hálózathoz. Kipróbálhatja a közeli nyilvános wifi helyszínt, például egy kávézót vagy egy élelmiszerboltot, egy barát vezeték nélküli hálózatát vagy egy nyilvános hotspotot.

Ha úgy találja, hogy csatlakozhat a másik hálózathoz, akkor tudni fogja, hogy a problémát a sajátod valami okozza. Ellenőrizze a wifi és az internet beállításait, hogy megtalálja, ami megakadályozza a bejelentkezést.

A leválasztást fenntartó VPN javítása

Valószínűleg még bosszantóbb, mint ha nem sikerül csatlakozni a VPN-hez, akkor sikeresen csatlakozik, majd kimarad. Különösen, ha újra és újra megtörténik. Itt van, mit kell tennie.

1. Ideiglenesen tiltsa le a tűzfalat

A tűzfal bekapcsolása a Windows 10 rendszerbenNoha a tűzfalak fontos biztonsági intézkedések, ők is problémákat okozhatnak a VPN-ekkel kapcsolatban. Valószínűleg lelassítja a kapcsolatot, és ha ez elég lassú, a VPN-kapcsolat egyszerűen leállhat.

Röviden: a tűzfalak átvizsgálják a magánhálózatába be- és kimenő adatokat, ahol kapcsolódnak a szélesebb internethez. És ha lát valamit, amelynek nem kell ott lennie, akkor megakadályozza az átvitelt. Egyes tűzfalak nehezen tudják lépést tartani a VPN-forgalommal.

2. Csatlakozás a közeli szerverhez

Időnként a leválasztást okozó probléma nem veled, hanem a VPN-szolgáltatóval van kapcsolatban. Ha egy szerver nem viselkedik megfelelően, akkor valószínűleg lekapcsolódott. Próbáljon meg csatlakozni egy másik szerverhez, lehetőleg egy közeli szerverhez, hogy megnézze-e jobb kapcsolatait.

3. Módosítsa a protokollokat

Bizonyos VPN-protokollok néha nehézségekbe ütköznek az erős kapcsolat megőrzésében. Ha OpenVPN-t használ (amelyet általában ajánlunk), akkor próbáljon meg csatlakozni az L2TP / IPSec kapcsolaton keresztül; ha már használja az L2TP-t, próbálja ki az OpenVPN-t. Kipróbálhatja a PPTP-t is, bár ez kevésbé ideális.

Azt is javasoljuk, hogy bármikor ragaszkodjon az OpenVPN-hez, mert ez a három leggyakoribb csatlakozási protokoll a legbiztonságosabb. Ha csak a VPN-t tudja használni az L2TP-n, akkor ez nem nagy probléma, de amikor csak lehetséges, használja az OpenVPN-t.

Az UDP-ről TCP-re (vagy fordítva) történő átváltás, amint azt fentebb tárgyaltuk, szintén segíthet.

4. Csatlakoztasson Ethernet-en keresztül

Noha ez nem gyakori, előfordulhat, hogy valami a hálózat útválasztójának szintjén okozhat kapcsolódási nehézségeket, amelyek kiszabadítják a VPN-t. Ethernet-kábellel közvetlenül a kábelcsatlakozóba történő csatlakoztatás megoldhatja a problémát.

A problémák gyakran egy „kettős NAT” elnevezésű helyzetben rejlenek, ami akkor fordulhat elő, ha az egyik útválasztó van a másik mögött. Ez akkor fordulhat elő, ha különféle útválasztók vannak a különböző eszközökhöz, vagy egy másik útválasztó kapcsolódik az internetszolgáltató által biztosítotthoz.

Röviden: engedélyeznie kell a híd módot, hogy két útválasztó együtt működjön. Hogy hogyan fogja ezt megtenni, az útválasztótól függ, tehát át kell vetnie a dokumentációt. A wifi áthidalásának rövid magyarázatáért nézze meg ezt a bevezetőt a Lifewire oldalról.

5. Változtassa meg a DNS-kiszolgálókat

DNS módosításaIdőnként a VPN által biztosított alapértelmezettől eltérő DNS-kiszolgáló használata segíthet a kapcsolattartásban. Sok VPN saját magánszolgáltatást nyújt a további adatvédelem érdekében, de ez néha zavarhatja a kapcsolatot.

Mindegyik VPN-nek különféle lépései lesznek szükségesek a DNS-kiszolgálók megváltoztatásához. Sok közülük olyan opciókat tartalmaz, amelyek például: „Csak VPN DNS-kiszolgálókat használjon csatlakoztatás közben.” Ezt a lehetőséget ki kell kapcsolnia..

Más DNS-kiszolgálók használata kissé érzékenyebbé teheti a DNS-szivárgásokat, de ha nem tud elég hosszú ideig kapcsolatba kerülni, hogy bármit meg tudjon csinálni, akkor valószínűleg ez egy kompromisszum, amelyet hajlandó megtenni.

Javítás a VPN szoftver összeomlik

Mint minden más szoftver, a VPN-kliens összeomolhat. Ha ez időnként egyszer megtörténik, akkor valószínűleg nem kell aggódnia. De ha gyakran ütközik, és ez megzavarja a böngészési élményt, akkor lépéseket kell tennie.

1. Győződjön meg arról, hogy rendelkezik a legújabb szoftververzióval

A VPN szolgáltatók együttműködnek a fejlesztőkkel annak biztosítása érdekében, hogy szoftverük a lehető legstabilabb és hatékonyabb legyen. Ha nem a legfrissebb verziót futtatja, akkor lehet, hogy vannak bizonyos stabilitási problémái.

Ha lehetséges, engedélyezze a VPN-szoftver automatikus frissítését. Olvassa el a VPN-kliens beállításait, hogy megtudja, lehetséges-e ez. Ha nem, feltétlenül ellenőrizze rendszeresen a frissítéseket.

2. Zárja be az Egyéb alkalmazásokat

Ha sok más alkalmazás van nyitva, ezek problémákat okozhatnak a VPN-ügyféllel, különösen, ha régebbi számítógépet használ. Zárjon be mindent, amire nincs szüksége.

3. Indítsa újra a számítógépet

Időnként kikapcsolása és újbóli bekapcsolása valójában megoldja a problémát. Indítsa újra a számítógépet, hogy ellenőrizze az összes frissítést, és hogy a hibás folyamatok megsemmisültek-e.

4. Telepítse újra a VPN klienst

Ha a legrosszabb a legrosszabb, törölje és telepítse újra a VPN-klienst.

Problémák megoldása a VPN használatával

Ha a VPN nem működik, akkor a legjobb érdek, hogy gyorsan megoldja a problémát. Könnyen megszabadulhat a VPN indítási szokásától minden alkalommal, amikor az internetet szeretné elérni.

De ez további megfigyelési és biztonsági kérdéseket vet fel. Ha a VPN nem működik, azonnal oldja meg a hibaelhárítást - örülni fogsz, hogy megtették.

Ha továbbra sem sikerül javítani a VPN-kapcsolatot, ne habozzon, írj megjegyzést, és megpróbálunk segíteni!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me