TorGuard Beoordeling

Ondanks de naam heeft TorGuard eigenlijk niets te maken met TOR of een andere proxy-service die mensen gebruiken om toegang te krijgen tot het deep web.

TorGuard VPN is in wezen gemaakt voor torrenting, maar is nu uitgegroeid tot een grotere wereldwijde VPN-service die veel wordt gebruikt.

Nu we dat uit de weg hebben, kan ik beginnen te praten over of het een goede VPN is of niet.

Is TorGuard het waard om te gebruiken? Laten we het uitzoeken…

TorGuard VPN-overzicht

ALGEMENE RANG: # 15 van 78 VPN's
Bruikbaarheid: 3/5
LOGBOEK BESTANDEN: Geen logboekbeleid
LOCATIES: 55 landen, 3000+ servers
ONDERSTEUNING: 24/7 ondersteuning. Livechat, tickets en callcenter
torrenting:  Torrenting toegestaan
NETFLIX: Ja 1/5
Encryptie / protocol: 256-bit AES, OpenVPN en meer
KOSTEN: $ 4.17 / mo
OFFICIËLE WEBSITE: www.torguard.net

TorGuard-startpagina

TorGuard Pro's +

1. Boordevol essentiële en belangrijke functies

TorGuard wordt geleverd met veel belangrijke functies en voordelen, zoals:

 • Anoniem IP
 • Torrenting toegestaan
 • 5 gelijktijdige verbindingen
 • OpenVPN / PPTP / L2TP / IPsec / SSTP / iKEV2-protocollen
 • 3000+ servers
 • 55 landen (laatst gecontroleerd op 16 maart 2019)

Natuurlijk zullen alle handige functies ter wereld u niet helpen als uw VPN niet veilig is. Gelukkig gebruikt TorGuard enkele van de beste moderne technologie om uw gegevens veilig te houden.

Ten eerste ondersteunt het een breed scala aan VPN-protocollen: OpenVPN, PPTP, L2TP / IPSec, SSTP en iKEV2. Dus als u moet overschakelen naar een ander protocol of als u liever niet de industriestandaard OpenVPN gebruikt, hebt u veel keuzes. (Natuurlijk raad ik over het algemeen OpenVPN aan als je het kunt gebruiken.)

U kunt ook AES-256-codering gebruiken, de industriestandaard voor sterke bescherming. Er zijn andere opties als u ze wilt, maar 256-bits codering gebruiken is uw beste keuze om veilig te blijven.

De beveiligde DNS-servers van TorGuard en de ingebouwde DNS- en IPv6-lekbescherming voegen nog een beveiligingsniveau toe. Hoewel sommige VPN's je vertellen om IPv6 uit te schakelen, heeft TorGuard een ingebouwde optie om lekken te voorkomen, waardoor je niet hoeft uit te zoeken hoe je in de instellingen van je computer kunt graven om de aanpassingen te maken. Dat is iets wat ik heel graag zie.

U hebt ook de optie om uw internetverbinding volledig uit te schakelen wanneer TorGuard niet actief is, om ervoor te zorgen dat u altijd beschermd bent wanneer u op internet bent. Nooit meer vergeten uw VPN in te schakelen!

En tot slot kunt u TorGuard gebruiken op Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Ubuntu, Chrome, Firefox, en zowel DD-WRT- als Tomato-routers. Waar uw verkeer ook vandaan komt, u kunt het beschermen met TorGuard.

2. Solide snelheidsprestaties

In onze tests op een 100 Mbps-verbinding slaagde TorGuard erin een respectabele downloadsnelheid van 54 Mbps te halen. Dat is niet de snelste die er is, maar het is snel genoeg voor zowat alles wat je nodig hebt. Hier zijn de resultaten van onze tests op verschillende wereldwijde servers:

TorGuard-snelheidstest

Amerikaanse server (New York)

 • Ping: 120ms
 • Downloaden: 31,66 Mbps
 • Uploaden: 31,16 Mbps

EU-server (Amsterdam)

 • Ping: 40ms
 • Downloaden: 53,83 Mbps
 • Uploaden: 49,31 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Ping: 296ms
 • Downloaden: 9,59 Mbps
 • Uploaden: 12,62 Mbps

Britse server (Londen)

 • Ping: 46ms
 • Downloaden: 38,56 Mbps
 • Uploaden: 47,78 Mbps

De Hong-Kong-gebaseerde server heeft veel te lijden gehad van de downloadsnelheid, dus als je van plan bent om via Aziatische servers te routeren, kun je daar rekening mee houden. Anders zijn de cijfers redelijk goed.

3. Toewijding aan Torrenting

Veel mensen gebruiken VPN's voor torrenting, maar het kan moeilijk zijn om te weten of je ervoor gestraft kunt worden. Geen enkele VPN-provider gaat opzettelijk illegale activiteiten afschermen, maar sommige zijn meer torrent-positief dan andere. TorGuard is er een van - het klopt in de naam.

Het feit dat je een bundel kunt krijgen met een proxy die uitsluitend is bedoeld voor torrenting op hogere snelheden dan je zou kunnen krijgen op een VPN, is een indicatie van de toewijding van het bedrijf.

TorGuard stelt ook dat hun servers zijn "geoptimaliseerd voor de best mogelijke prestaties bij het downloaden van torrents." Ze zeggen niet wat dat betekent, en er is een goede kans dat het gewoon marketing-spreek is, maar het is nog steeds een goed teken.

En hoewel het moeilijk is om te weten hoeveel servers en hoeveel landen TorGuard vertegenwoordigt (omdat er verschillende nummers op hun website zijn), hebben ze een brede internationale selectie, die je zou moeten helpen je torrent-snelheden te optimaliseren.

4. Toegewijde IP-adressen voor streaming

Als u van plan bent TorGuard te gebruiken om toegang te krijgen tot Netflix of een andere streamingdienst, kunt u profiteren van hun speciale IP-adressen. Hiermee krijgt u toegang tot de streamingdienst vanaf een IP-adres dat niet is gekoppeld aan TorGuard ... wat betekent dat u zeer consistente toegang moet krijgen zonder proxyfouten.

Dat is geweldig, toch?

Ja, maar het gaat je kosten. Wanneer u voor uw VPN betaalt, kunt u een speciaal IP-adres kiezen als een add-on voor $ 16 extra.

TorGuard volledige prijzen in 2018

Het is niet veel, maar het draagt ​​bij aan de rekening. Dat kan als positief worden beschouwd, omdat het speciale IP-adres uiterst nuttig is; maar andere VPN's bieden succesvolle Netflix-streaming zonder de extra kosten. U moet dus zelf de kosten afwegen.

5. Solide beveiliging en stealthing

Een reeks VPN-protocollen, waaronder OpenVPN, solide codering en de mogelijkheid om VPN-verkeer te verbergen als regulier verkeer om VPN-blokkers te omzeilen, maken dit een goede keuze voor iedereen die zich zorgen maakt over bewaking of censuur. Het verbergen van uw VPN-verkeer is niet altijd 100% effectief, maar ik zie graag dat VPN's het proberen.

Het heeft ook de neiging om te helpen met dingen zoals het streamen van Netflix in andere landen.

6. Geen lekken gedetecteerd

TorGuard is een andere lekvrije VPN volgens onze tests.

We ondergaan dezelfde reeks controles waarmee al onze VPN's worden geconfronteerd. En TorGuard slaagde met vlag en wimpel.

Dit is duidelijk een bedrijf dat om lekken geeft. Ze hebben hun best gedaan om een ​​veilig product te maken en hebben dat ondersteund met een ingebouwde kill-schakelaar. Denk aan een kill-schakelaar als een ontsnappingspod op een ruimteschip. (Waar ben je Trekkies?)

Als het schip onder vuur komt, wordt de bemanning in veiligheid gebracht met behulp van de ontsnappingspod. Een kill-schakelaar is een soortgelijk concept. Als een lek wordt gedetecteerd, wordt de kill-schakelaar geactiveerd, waardoor uw sessie wordt beëindigd en de integriteit van uw browsen behouden blijft.

TorGuard IP-lektest

Bovendien waren de installatiebestanden ook zo schoon als ze komen!

torguard virustotale test

7. Geen logboekregistratie

TorGuard-logbeleidGenomen van hun FAQ-pagina

TorGuard is heel duidelijk over haar logbeleid:

TorGuard.net bewaart of registreert geen verkeer of gebruik van zijn Virtual Private Network (VPN) of Proxy.

De service verzamelt informatie van u wanneer u hun producten koopt, maar dat is het dan. Wat betekent dat ze uw informatie niet aan adverteerders zullen verkopen of overhandigen, zelfs als wetshandhavers met een bevel verschijnen.

En hoewel het niet eenvoudig was om te achterhalen waar TorGuard zijn hoofdkantoor heeft (en niet echt kan worden bevestigd), ontdekte ik dat ze zich in de VS, Florida bevinden, waardoor ik een beetje aan mijn hoofd krab ...

8. 24/7 live klantenondersteuning 

Er zijn maar weinig dingen waar ik meer een hekel aan heb dan een slechte klantenservice.

Ik heb (vrij letterlijk) merken met hoogwaardige producten geboycot, simpelweg omdat ik hun klantenservice als ineffectief en ronduit onbeleefd vond.

Gelukkig is de klantenservice van TorGuard een van de beste die ik in de branche heb gezien. Ze bieden 24/7 ondersteuning via een callcenter, livechat en supporttickets.

En in tegenstelling tot sommige bedrijven in de industrie (PIA) biedt TorGuard eigenlijk 24/7 ondersteuning, niet alleen een veredeld supportticketsysteem.

Ik besloot om het 24/7 live chat-systeem van TorGuard zelf te testen om te zien of ze hun beloften kunnen waarmaken en ik was aangenaam verrast.

Om ongeveer 19:37 uur mijn tijd heb ik een generieke ondersteuningsvraag ingediend om de responstijd van de bedrijven te meten. En slechts 5 minuten later was ik aangenaam verrast om het volgende antwoord te ontvangen.

TorGuard Live Chat

Hoewel hun ondersteuningsteam misschien niet zo snel is als Buffered of ExpressVPN, biedt TorGuard, als je de wachttijd van 5 minuten kunt verdragen, een uitstekende en efficiënte klantenservice die een maatstaf is voor de hele branche.

9. Netflix kost extra, maar één op de vier werkte

Hun basis-VPN werkt niet met Netflix (noch hun proxy-service).

Het is jammer, want toen ik hun VPN gebruikte, kon ik ook geen toegang krijgen tot Netflix. Ik kreeg de volgende foutmelding:

torguard en netflix

Toen ik contact opnam met hun klantenondersteuning, zeiden ze dat ik 'dedicated IP' moest kopen die $ 7,99 / mnd extra kosten naast de dure VPN.

Ernstig?

Bijna $ 30 / mnd alleen om toegang te krijgen tot Netflix, wat je kunt doen met NordVPN en het kost slechts $ 3,49.

Dit is wat de ondersteuningsmedewerker me schreef:

Ondersteuning van Torguard

OK. Maar hier is het probleem.

Het werkte nog steeds niet op de volgende servers:

 • Verenigde Staten: Dallas
 • Canada
 • Nederland
 • Verenigd Koninkrijk

Om positief te eindigen, hebben we de server van New York goed laten werken. Daarom wordt dit hier nog steeds vermeld onder de Pro's, ondanks dat het slechts 1/4 werkt.

Je zou echter een betere verhouding voor de up-sell verwachten. Dus ik zou aanraden om de beste Netflix VPN's te bekijken die we hebben gevonden als dat je verkoopargument is.

TorGuard Nadelen -

1. Mogelijk gestolen code

In 2015 publiceerde VPN.ac een gedetailleerd blog over de overeenkomsten tussen hun eigen browserextensie en de extensie van TorGuard. De code was bijna exact hetzelfde, wat suggereert dat TorGuard deze mogelijk heeft gekopieerd.

VPN.ac wees er echter ook op dat de versie van TorGuard van de extensie enkele opmerkelijke beveiligingsproblemen had die niet in hun eigen extensie aanwezig waren. Deze kwetsbaarheden kunnen ertoe hebben geleid dat gegevens van gebruikers zijn gelekt. Gelukkig is dat niet gebeurd (voor zover iedereen weet, hoe dan ook).

TorGuard bracht snel enkele wijzigingen aan in hun extensie, maar maakte nooit bevredigende openbare opmerkingen om hun acties uit te leggen of zich te verontschuldigen.

Hoewel deze specifieke beoordelingsfout waarschijnlijk geen invloed heeft op uw veiligheid of privacy bij het gebruik van TorGuard, is het nog steeds zorgelijk. Als ze de code van één bedrijf onjuist hebben gekopieerd, kunnen ze het opnieuw doen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat ze dezelfde fout twee keer zouden maken, maar het zou niet de eerste keer zijn.

Je moet gewoon zelf beslissen hoe groot de deal is.

2. Apps van derden vereist op iOS en Android

Om de VPN-services van TorGuard op uw mobiele apparaat te gebruiken, hebt u de iOS- of Android-app nodig. Maar je hebt ook de OpenVPN Connect-app nodig.

Is dat een probleem? Nee, waarschijnlijk niet. Maar het feit dat je een heel andere app nodig hebt om de VPN te laten werken, is vervelend en het voegt nog een stap toe aan wat we liever een heel eenvoudig proces zouden zijn. Andere VPN's die mobiele apps aanbieden, vinden meestal een manier om ze te laten werken zonder een app van derden te vereisen.

3. Bevoegdheid binnen 14-ogen

Zoals ik zojuist al zei, TorGuard is een VPN-provider en heeft niets te maken met TOR, de diepe webbrowser. TorGuard stelt dat de "Tor" in hun naam een ​​verwijzing is naar torrents en uw computer beschermt terwijl u BitTorrent gebruikt.

TorGuard lijkt echter eigendom te zijn van een bedrijf genaamd VPNetworks LLC:

Vpnetworks, LLC
618 E South St
Orlando, FL 32801

Helaas betekent dit dat ze zich in de VS bevinden die VPN-bedrijven kunnen vragen om de informatie die ze over hun klanten hebben af ​​te handelen (hint: HideMyAss).

Het is veel veiliger om een ​​VPN te gebruiken die zich in de BVI, Panama of zelfs Zwitserland bevindt.

Lees hier meer over het belang van 14 Eyes alliantie.

TorGuard Prijzen, Plannen & feiten

Het is niet eenvoudig om al deze prijzen op de TorGuard-website te vinden, en als u een bundelplan voor meer dan een maand wilt kopen, vindt u het misschien moeilijk. Maar als u contact opneemt met de klantenservice van TorGuard, zouden ze u moeten kunnen aansluiten bij het plan dat u zoekt.

Hier zijn uw opties (die niet precies duidelijk zijn op de TorGuard-site) voor VPN-prijzen:

Prijsopties van TorGuard

 • Maandelijks VPN-abonnement: $ 9,99
 • Driemaandelijks VPN-abonnement: $ 19,99
 • Halfjaarlijks VPN-abonnement: $ 29,99
 • Jaarlijks VPN-abonnement: $ 59,99
 • Tweejaarlijks VPN-abonnement: $ 99,99

Zoals je zou verwachten, is het tweejaarlijkse plan het meest economisch, met iets meer dan $ 4 per maand. Betalingsmethoden worden gedaan via PayPal, creditcards, cryptocurrency en meer.

Al met al heeft TorGuard solide prijzen. Ze zijn niet de goedkoopste, maar ze zijn ook niet de duurste. Als u naast uw VPN een proxy wilt, is dit een moeilijke service om te verslaan.

Al hun plannen worden geleverd met een geld-terug-garantie van 7 dagen. Hier is een korte samenvatting van wat u van TorGuard kunt verwachten:

 • Geen logboekregistratie: Ja.
 • Gemak van de VPN-software: Niet de beste bruikbaarheid, een beetje ouderwets 3/5.
 • Verborgen kosten & clausules: Geen.
 • upsells: Up-ups van proxy- en anonieme e-mail.
 • Directe toegang na betaling: Duurde 20 minuten om PayPal-betaling te verifiëren.
 • DNS-lekken: Geen.
 • Jurisdictie: Florida, VS..
 • protocollen: OpenVPN, IPSec, PPTP & L2TP.
 • Dodemansknop: Ja.

Raad ik TorGuard aan?

Ondanks een aantal opmerkelijke sterke punten, raad ik het gebruik van TorGuard niet aan.

Aan de andere kant waarschuw ik u ook niet tegen het gebruik ervan. Het is niet zo dat TorGuard slecht is; het is alleen dat er veel VPN's zijn die beter zijn.

TorGuard biedt uitstekende beveiliging, maar dat geldt ook voor de meeste andere grote VPN's. Het heeft een behoorlijke snelheid, terwijl je razendsnelle snelheden kunt krijgen als je de juiste provider krijgt. De prijzen zijn goed, maar niet geweldig. Het ondersteunt torrenting, wat leuk is, maar het kost je extra als je een speciaal IP-adres wilt voor Netflix-streaming (en nog steeds slechts 1/4 werkte). Dan zijn er de ongemakken (en mogelijke immoraliteiten) in de tegens kolom.

Alternatieve VPN's

We zijn er zeker van dat het TorGuard-team te hard probeert om het best mogelijke product uit te brengen. En ik juich hen daarvoor toe. Maar het is er nog niet helemaal, vooral niet voor de prijs die ze vragen. Het is mogelijk dat de focus op proxy's, een VPN en een beveiligde e-mailservice het moeilijker maakt om een ​​van die systemen te perfectioneren.

Maar uiteindelijk biedt TorGuard gewoon niet genoeg voor de prijs.

Als u echter op zoek bent naar iets beters, kunt u overwegen NordVPN-, Surfshark- of ExpressVPN-recensies te lezen. Beide staan ​​hoog in onze VPN-beoordelingen.

Voeg je eigen review toe

Heb je TorGuard ooit eerder gebruikt? Zo ja, hoe was je ervaring? Ik ben altijd geïnteresseerd om te horen wat andere enthousiastelingen te zeggen hebben over de VPN's die ik bekijk! Laat het me hieronder weten.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me