StrongVPN Review

StrongVPN


Trots att de har varit i branschen dubbelt så länge som de flesta av sina konkurrenter är StrongVPN fortfarande ett relativt okänt företag.

Detta faktum bör i sig självt vara tillräckligt för att de flesta potentiella kunder ska pausa.

När allt kommer omkring, om ett företag har tränat på sina hantverk och optimerat sin produkt längre än deras konkurrens, kan du förvänta dig att produkten är dubbelt så bra, rätt?

Som ni ska ta reda på är detta inte alltid fallet.

Även om StrongVPN har förbättrat deras tjänster avsevärt sedan förra gången jag granskade dem, finns det fortfarande flera utestående problem som kan eller inte kan hindra dig från att gå med i deras kundbas.

För att hjälpa dig fatta ett informerat och datadrivet beslut kommer jag att granska StrongVPN i detalj, gå över allt från deras hastighet till kundservice till unika funktioner och kompatibilitet i ett försök att svara på frågan -

“Är StrongVPN verkligen så stark?”.

StrongVPN-översikt

ALLMÄN RANK: # 28 av 78 VPN: er
användbarhet:  Lätt att använda
LOGGFILER: Ingen loggningspolicy
PLATSER: 26 länder, 650 servrar
STÖD: Snabb, hjälpsam service
torrenta: P2P & Torrande tillåtet
Netflix: Ja 5/5
Kryptering / PROTOKOLL: 256-bitars AES, OpenVPN och andra
KOSTA: $ 10 / mo eller $ 5,83 / mo (årligen)
OFFICIELL HEMSIDA: www.strongVPN.com

Bakgrund & Funktioner

Stiftande VPN grundades 2005 under paraplyet av Strong Technology LLC. Och har sitt huvudkontor på en av de äldsta (och coolaste) platserna för ett amerikanskt teknikföretag, Lake Tahoe.

Denna lugna och pittoreska lilla stad på gränsen till Nevada och Kalifornien är kanske den sista platsen som du kan förvänta dig att hitta en livlig VPN-start.

Men teamet på StrongVPN. har sladdat datorer, uppringd internet och VPN-servrar från sina natursköna huvudkontor i mer än 20 år.

Med 688 servrar spridda över 26 länder StrongVPN: s serverbas är inte den största som jag någonsin har sett men den borde ge dig många alternativ (även om du, som du kommer att se senare, inte riktigt är fallet).

Deras tjänster är kompatibla med de flesta större enheter inklusive Windows, Mac, iOS, Android och Google Chrome. De ger också sina kunder ett omfattande hjälpcenter där de kan hitta detaljerade instruktioner för att ställa in StrongVPN med en hemmarruter. VPN är också kompatibel med TOR om du vill ha det extra skyddet.

StrongVPN tillåter sina kunder att ansluta med alla större protokoll inklusive OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2 och SSTP.

De har också en inbyggd kill-switch-app.

Slutligen tillåter VPN 12 samtidiga anslutningar.

Hittills ser saker ganska bra ut.

Men låt oss dyka djupare in i fördelar och nackdelar med StrongVPN för att se om deras tjänst lever upp till dess namn.

Fördelar med att använda StrongVPN

1. Fungerar med Netflix (för nu)

Netflix har tappat ned VPN: er, proxyer och unblockers med en intensitet som både har häpnat och förargat deras internationella samhälle.

Trots de offentliga utropen och klagomålen har Netflix förblivit fast vid förbudet och de har till och med vidtagit åtgärder för att stärka programvarans säkerhet i hopp om att de kan eliminera alla möjliga spärrhål.

Sedan 2016 har deras IT-avdelning besegrat ansträngningarna från några av de starkaste och mest kända VPN-företagen på marknaden.

Med beaktande av dessa fakta hade jag dumt antagit att mina ansträngningar att strömma Netflix med hjälp av StrongVPNs tjänster skulle resultera i detta ...

Netflix blockerade VPN

Trots allt, förra gången jag granskade StrongVPN, var de en av de värsta VPN: n som jag någonsin hade granskat.

Så det kom som en chock när jag inte bara kunde strömma Netflix från en amerikansk baserad server, utan jag kunde göra det utan någon riktig buffertid eller försening.

Med tanke på hur många andra VPN som inte har kunnat återställa Netflix-kompatibilitet är detta en enorm försäljningsplats för StrongVPN.

2. Snabb, användbar kundservice  

Det är inte ofta jag kan inkludera kundservice under avsnittet "Fördelar" i en VPN-granskning.

Särskilt när jag granskar en VPN-leverantör som inte erbjuder live support för sina kunder.

Jag är dock nöjd med att säga att StrongVPN slår spiken på huvudet när det gäller deras kundsupport.

När jag granskade deras tjänster bestämde jag mig för att skicka in en (visserligen) sammansatt supportbiljett cirka kl 04:25.

Jag återvände till min regelbundna planerade surfning och antog att jag inte skulle få ett svar förrän jag kontrollerade min e-post nästa morgon.

Jag blev förvånad när jag öppnade min inkorg ungefär en halvtimme senare och hittade följande meddelande.

StrongVPN-kundsupportkvalitet

Medan jag inte led av några "kundservice värdiga" problem när jag granskade StrongVPN, imponerades jag av den snabba responstiden och professionaliteten som deras supportteam visade.

För att säkerställa noggrannheten i denna recension skurade jag på nätet efter andra utvärderingar från tredje part och kundklagomål kring deras supportteam och, överraskande, kom upp torrt.

Bra gjort StrongVPN ... bra gjort verkligen.

3. Stark AES-256-kryptering och StrongDNS 

143 miljoner ...

Det är antalet medborgare i USA som drabbades av Equifax-överträdelsen, ett av de största säkerhetsöverträdelserna i cyberterrorismens historia.

Just nu kan ditt sociala personnummer, körkort, namn, hemadress, telefonnummer och mer vara i Equifax-hackarnas händer, vilket gör dig sårbar för identitetsstöld och bedrägeri. (Om du är orolig för att dina personuppgifter kan påverkas kan du klicka här för att lära dig vad du ska göra.)

Även om det fortfarande är oklart exakt hur hackarna bryter mot systemen, vet vi att de utnyttjade en brist i ett verktyg som heter Apache Strut som används av en mängd olika statliga organisationer och stora företag, inklusive Equifax.

Utöver den stora volymen av människor som drabbades är det som gör detta hack så angeläget att en cybersecurity-arm från det amerikanska departementet för hemlandssäkerhet, US-CERT, "Identifierade och avslöjade" bristen i mars 2017.

Detta innebär att säkerhetsteamet bakom Apache Struts hade nästan fyra månader på att lösa problemet och medan de påstås vidta åtgärder för att åtgärda felet och minska säkerhetsrisken, var deras ansträngningar i bästa fall otillräckliga.

Nedfallet från dessa hacks återstår fortfarande att se, men individer världen över börjar förstå hur verkligt hotet om cyberterrorism är och som sådant börjar de vidta åtgärder för att optimera sin online-säkerhet och "Hacker Proof" deras liv.

En av de viktigaste åtgärderna som vem som helst kan vidta för att förbättra sin integritet online är (uppenbarligen) att köpa och använda ett VPN.

Men inte alla VPN: er tillverkas lika och många av dem har allvarliga säkerhetsbrister som förutom förstör tjänsten.

Lyckligtvis använder StrongVPN en av de mest avancerade (om än vanliga) krypteringsstandarderna i känd existens.

Känd som Advanced Encryption Standard eller AES, och StrongVPN använder samma kryptering som används av CIA, FBI och NSA.

Detta innebär att du kan sova lätt medvetet om att dina personuppgifter är skyddade. Även om du går till ett offentligt Wi-Fi-nätverk är du säker och din IP-adress är helt dold.

4. Ingen loggpolicy 

Något som jag alltid har hittat ironiskt med VPN-industrin är att vissa VPN-företag faktiskt gör din surfning online mindre säker. 

Även om de främjar en "Inga loggar" -policy på deras webbplats, om du läser det finstilta, kommer du snabbt att inse att många VPN: er (särskilt gratis VPN) inte bara loggar din information och aktivitet, utan de vänder sedan och säljer den till tredje parter och dotterbolag.

Faktum är att HotSpot Shield, en VPN som en gång var en personlig favorit, bröt nyligen sin integritetspolicy och förargade VPN-gemenskapen genom att sälja sina kunders känsliga data till sina partners.

När frågor som detta blir mer och mer utbredda är det viktigare än någonsin tidigare att du förstår en VPNs loggningspolicy innan du gör ett köp.

Lyckligtvis för StrongVPN passar deras loggpolicy med flygande färger.

StrongVPN-sekretesspolicy

Medan deras integritetspolicy, Netflix-kompatibilitet, kundtjänst och loggningspolicy är alla bra, kommer StrongVPN med några mycket, mycket, mycket stora nackdelar.

Och tyvärr är det dags att prata om elefanterna i hörnet.

Nackdelar med att använda StrongVPN

1. Mycket långsamt på de flesta servrar

Sedan jag senast granskade StrongVPN har företaget nästan fördubblat de hastigheter som många av deras servrar tillhandahåller.

Så det faktum att jag fortfarande inkluderade deras serverhastigheter i avsnittet "Nackdelar" i den här recensionen skulle berätta något om hur avskyvärt långsamma de brukade vara.

Till StrongVPN: s kredit har de förbättrat hastigheterna enormt.

Nästan till den punkt där deras VPN faktiskt kan användas för vardagliga aktiviteter.

Men med tanke på det branta priset (som vi kommer att beröra på en minut) och deras glesa urval av funktioner, är saker för långsamt för mig.

StrongVPN dålig uppladdning (i Mbps)

US-server (New York)

 • Ping: 57ms
 • Nedladdning: 38,96 Mbps
 • Uppladdning: 5,00 Mbps

EU-server (Amsterdam)

 • Ping: 132ms
 • Nedladdning: 9,78 Mbps
 • Ladda upp: 3,18 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Ping: 245 ms
 • Nedladdning: 20.10 Mbps
 • Uppladdning: 2,35 Mbps

UK Server (London)

 • Ping: 122ms
 • Nedladdning: 35,47 Mbps
 • Ladda upp: 4,63 Mbps

Som alltid ta sådana hastighetstester med ett saltkorn eftersom de helt enkelt litar på för många variabler. Men eftersom vi hittills har testat 78+ VPN-tjänster har vi ett genomsnitt som vi kan jämföra med andra VPN-tjänster.

De erbjuder obegränsad bandbredd vilket innebär att de inte kommer att sakta ner dig när du torrent, men det hjälper inte så mycket när StrongVPN ibland är ännu långsammare än en proxy.

2. Mycket föråldrat användargränssnitt

Jag är en sucker för nostalgi.

Ingenting kommer att få mig att gnälla snabbare än en killer 90-talslåt eller en fungerande modell för en Windows 98-era-PC.

Det finns emellertid många gånger i mitt liv där jag inte vill uppleva nostalgi på något sätt, form eller form, och en av dessa tider råkar vara när jag försöker skydda mina personuppgifter.

Tyvärr ser StrongVPNs användargränssnitt ut och presterar som något från början av 2000-talet.

StrongVPN användargränssnitt

Layouten och designen är inte exakt intuitiva, och saker blir inte mycket bättre när du bläddrar till de (svåra att hitta) avancerade inställningarna.

StrongVPN Avancerade inställningar

Jag tyckte att StrongVPN: s användargränssnitt var extremt frustrerande och även som en rutinerad VPN-användare kämpade jag för att hitta och ändra de inställningar jag ville ha.

Även om det kanske inte är det värsta gränssnittet jag någonsin har stött på, skulle teamet på StrongVPN säkert dra nytta av att föra programvarans design in i 2000-talet.

3. För dyr för de tjänster som tillhandahålls 

Detta är den del av recensionen där StrongVPN kunde ha räddat sig själva.

Visst, deras hastigheter är ganska bristfälliga och deras användargränssnitt ser ut som något från Windows '98, men när du tänker på det faktum att de tillhandahåller högkvalitativ kundtjänst, Netflix-kompatibilitet och en policy för noll loggar kan alla deras svagheter vara förbises för rätt pris.

Tyvärr är priset för StrongVPN inte rätt.

Så här bryter allt ner.

StarkVPN-prissättning

Månadsvis: $ 10 eller $ 120 per år

Årligen: 69,99 dollar

I slutet av dagen är StrongVPN en budget-VPN som försöker komma undan med att ladda premium VPN-priser

Även när du väljer StrongVPNs billigaste paket är de fortfarande dyrare än Surfshark, PIA, NordVPN och SaferVPN ...

Samtliga är bland våra 5 högst rankade VPN!

Faktum är att StrongVPN endast är $ 1 per månad billigare än vår högst rankade tjänst 2018, ExpressVPN, som erbjuder hastigheter som är 3 gånger snabbare än StrongVPN: s och dussintals ytterligare funktioner.

Så, som Happy Gilmore en gång sa, "Priset är fel". 

Lyckligtvis kan du använda flera betalningsmetoder för att köpa StrongVPN, till exempel PayPal, kreditkort och till och med Bitcoin för anonyma betalningar.

4. Amerikansk jurisdiktion kan misslyckas med vissa kunder

Ända sedan Edward Snowden läckte ut otaliga dokument som avslöjade hur mycket information den amerikanska regeringen spårar och lagrar, har många integritetsförespråkare blivit försiktiga med att använda en VPN-tjänst som finns i något av ”Five Eyes” -länderna.

Även om detta är ett giltigt problem som bör beaktas när du bestämmer vilken VPN-klient du ska använda, bör StrongVPN: s stränga loggningspolicy hjälpa dig att vila lätt på natten ....

Vi kommer bara att följa alla giltiga stämningsansökningar som följer lagens bokstav. Vi kan inte ge information som vi inte har. StrongVPN kommer inte att delta med någon begäran som är okonstitutionell.

Men som vi har sett med HotSpot Shield och andra VPN genom åren, finns det inga garantier, och när det gäller personlig säkerhet föredrar jag alltid att säkra mina satsningar.

5. Du måste spela "Server Roulette" 

Ett av de största problemen som jag hittade med StrongVPNs tjänst är att använda deras VPN är lika bra som att spela Russian Roulette.

Vad menar jag med detta? 

Till skillnad från alla andra VPN på marknaden tilldelar de servrar slumpmässigt (jag antar att detta är gjort för att bevara sin budget) vilket innebär att deras kunder i princip spelar lotteriet varje gång de ansluter en enhet.

En månad kanske du har enastående service som är i nivå med StrongVPNs konkurrens.

Nästa månad kan servern som du har tilldelats vara så hemsk att du inte ens kan ladda ner ett enkelt Word-dokument (nej, jag överdriver inte).

Det finns ingen överensstämmelse med deras tjänst eller de servrar som du får tilldelat gör StrongVPN till en (nästan) bokstavlig crapshoot.

Rekommenderar jag StrongVPN?

Jag måste applådera teamet på StrongVPN.

Sedan förra gången jag granskade deras tjänster har de förbättrat hastigheten, stärkt sin kundservice och ökat pengarna tillbaka-garantin från 7 till 30 dagar.

Detta är några stora förbättringar.

Men ... Det räcker fortfarande inte för att få mitt stöd.

StrongVPN har mycket att göra med sin Netflix-kompatibilitet, snabbt kundstödsteam och ingen loggningspolicy.

Men med tanke på den skandalösa prislappen, långsamma hastigheter och frustrerande gränssnitt kan jag helt enkelt inte ge StrongVPN mitt godkännande.

Om du letar efter en högre rankad VPN i en liknande prisklass, rekommenderar jag att du kolla in våra recensioner av ExpressVPN och PIA.

Lämna din egen recension

Har du någonsin använt StrongVPN tidigare? I så fall, hur var din upplevelse? Jag är alltid intresserad av att höra vad andra entusiaster har att säga om VPN: n som jag granskar! Låt mig veta nedan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me