SaferVPN Review

SaferVPN ReviewDu är här för att du vill veta hur bra den här applikationen fungerar idag 2019, och det är exakt vad jag håller på att dela i denna djupgående SaferVPN-granskning.

Jag kommer att bryta ned deras tjänster i detalj, diskutera hastighet, kundsupport, säkerhet och funktioner av SaferVPN tillsammans med lite bakgrund om företaget och deras verksamhet.

Jag täcker även Torrenting & Netflix.

SaferVPN-huvudfunktioner (senast bekräftad februari 2019):

 • servrar: 700+ servrar i 34 länder
 • Kompatibilitet: Win, Mac, iOS, Android, Chrome, Firefox, TOR, routrar, SmartTV & konsoler
 • kryptering: 256-bitars AES
 • protokoll: OpenVPN, IKEv2 (som standard), IPSec, SSTP och PPTP
 • Kill-Switch: Ja
 • Webbläsarförlängning: Ja
 • Max. anslutningar: 5

Översikt över SaferVPN

ALLMÄN RANK: 41
användbarhet: Enkelt och enkelt att använda
LOGGFILER: Grått område
PLATSER: 34 länder, 700+ servrar
STÖD: Effektiv kundsupport
torrenta: Begränsad
Netflix: Avblockerar Netflix-streaming i USA
Kryptering / PROTOKOLL: 256-bitars AES-kryptering; OpenVPN, IKEv2 (som standard), IPSec, SSTP och PPTP
KOSTA: $ 2.99 / mo
OFFICIELL HEMSIDA: www.SaferVPN.com

SaferVPN-fördelar

1. Stora nedladdningshastigheter

SaferVPN är snabbt ...

Bara för att säkerhetskopiera detta, här är mina resultat utan att använda SaferVPN:

hastighetstest utan VPN

När jag använde SaferVPN lyckades jag uppnå imponerande 79,23 Mbps på en EU-server, vilket gör SaferVPN till den femte snabbaste VPN (av 70+) som någonsin har granskats på denna webbplats.

Här är ett hastighetstest som jag körde på speedtest.net för att säkerställa riktigheten i denna recension.

SaferVPN nedladdnings- och uppladdningshastighet

US-server (New York)

 • Ping: 120ms
 • Nedladdning: 57,47 Mbps
 • Ladda upp: 23,09 Mbps

EU-server (Amsterdam)

 • Ping: 43ms
 • Nedladdning: 79,23 Mbps
 • Ladda upp: 27,78 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Ping: 323ms
 • Nedladdning: 1,28 Mbps
 • Ladda upp: 0,37 Mbps

UK Server (London)

 • Ping: 46ms
 • Nedladdning: 64.38 Mbps
 • Ladda upp: 39,40 Mbps

* Som alltid ta dessa hastighetstester med ett saltkorn eftersom de förlitar sig på så många olika variabler och kan ändras från person till person. Vi har dock testat mer än 70 VPN för denna webbplats så vi har en baslinje som vi kan jämföra varje VPN mot. * 

Nu när du har sett deras hastigheter pluggar de flesta av dig näsan och väntar på det kalla vattnet ...

När allt kommer omkring, med nedladdningshastigheter så snabbt finns det inget sätt att SaferVPN kan erbjuda sina tjänster till ett budgetvänligt pris, eller?

Fel.

2. Sömlös installation och användning  

Kalla mig småaktiga, men jag avskyr absolut VPN-leverantörer som tvingar användare att starta om sina enheter efter installation av VPN-klienten.

Lyckligtvis är inte bara SaferVPN "Restart Free", de är också en av de enklaste och mest användarvänliga VPN: erna som jag någonsin har granskat.

Cirka 3 minuter efter att jag köpte deras tjänster installerades, startades och skyddades min Windows-enhet SaferVPN.

SaferVPN-applikation

Med ett av de mest enkla användargränssnitten som jag någonsin har stött på gör SaferVPN det enkelt att använda deras tjänster och du kan skydda din enhet med bara ett klick på en knapp.

De gör det också enkelt att snabbt hitta och optimera dina inställningar och se till att du har den perfekta anslutningen för dina specifika mål.

SaferVPN-inställningar

Trots att SaferVPN kanske inte är den mest funktionsrika leverantören som jag någonsin har granskat, gör deras intuitiva design och lätt att navigera gränssnittet att använda deras programvara till en absolut glädje.

3. Effektiv kundservice (men använder BOTS?)

Även om det inte uppfyller standarden för ett företag som ExpressVPN, överträffade SaferVPNs kundsupport definitivt mina förväntningar.

Under hela denna granskning skickade jag in en handfull frågor vid olika tidpunkter, några av dem äkta och några av dem utformade för att mäta effektiviteten hos supportteamet.

Varje gång fick jag ett snabbt svar på min fråga och var på väg inom några minuter.

Här är ett sådant möte som jag hade när jag försökte ta reda på om det fanns ett bättre sätt att använda SaferVPN för torrenting (som vi kommer att prata om i avsnittet "Nackdelar").

SaferVPN-stödTorrande bara i Nederländerna

Hela konversationen ägde rum på cirka 90 sekunder och visar mycket på min övergripande kundtjänstupplevelse.

Deras team är inte den mest kunniga supportpersonalen som jag någonsin har sett, men de fick jobbet gjort och de gjorde det inom några minuter.

Jag vill dock påpeka att det vid olika punkter under denna SaferVPN-granskning, det verkade som om de använde en automatiserad programvara för att svara på mina kundtjänstförfrågningar.

Även om jag inte kan verifiera denna teori, tror jag dock att SaferVPN använder robotar för att svara på några av de vanligare frågorna som skickas via deras chattfunktion, och om du tittar på ovanstående korrespondens kommer du att förstå varför.

Frågan som jag skickade krävde ingen klient-e-postadress av någon anledning och (med tanke på att de förmodligen får den här frågan 100 gånger om dagen), skulle min supportagent ha kunnat svara mig omedelbart.

Istället uppmanades jag att ange min e-postadress (mindre än en sekund efter att jag skickat min fråga) utan någon uppenbar anledning som fick mig att känna att jag pratade med en robot och inte en verklig agent.

Denna trend upprepade sig i flera andra supportfrågor och även om den utgjorde lite mer än en mild irritation kände jag att det var värt att nämna. Med tanke på den övergripande kvaliteten på deras kundsupport och deras allmänna vänlighet, måste jag applådera SaferVPN på deras kundservice ... Bots eller inga bots.

4. Dödsbrytare och 5 samtidiga anslutningar 

Som jag redan nämnt erbjuder SaferVPN inte en speciell funktionstät tjänst.

Och jag är ärligt så glad att de inte gör det.

Efter att ha använt deras VPN under en tid är det uppenbart för mig att de fokuserade nästan alla sina resurser på att optimera sina servrar, skapa ett effektivt supportteam och erbjuda sina tjänster till ett överkomligt pris.

SaferVPN gör några saker bra medan de flesta av deras konkurrenter gör många saker på ett acceptabelt sätt.

Även om många användare kan bli besvikna över den uppenbara bristen på klockor och visselpipor, känner jag att SaferVPN erbjuder alla funktioner som verkligen spelar roll, inklusive en kill switch * och en generös 5-anslutningsgräns för samtidigt anslutning.

Båda dessa funktioner är välkomna tillägg till en redan fantastisk tjänst och jag kan gärna rapportera att (till skillnad från många av deras konkurrenter) SaferVPN: s kill switch-funktion fungerar exakt som annonseras.

* Kill Switch är en funktion som kopplar bort dig direkt när du tappar dina Internet-anslutningar. Detta undviker att din IP läcker ut. 

5. Jurisdiktion = Israel

Med huvudkontor i Tel Aviv, Israel, kan bara platsen för SaferVPN få det att verka som om de har tappat spelet innan de ens satte foten på planen.

När allt kommer omkring har Israel blivit en alltmer tumult och politiskt laddad region, vilket gör att många VPN-köpare tvekar att lita på deras integritet till ett företag som ligger i centrum av oron..

Jag kommer att vara den första att erkänna att när jag ursprungligen fick veta om deras plats, jag var ganska nervös för att använda deras tjänster också.

Men efter lite lätt grävning upptäckte jag att Israel faktiskt kan vara en av de bästa jurisdiktionerna för en VPN på grund av deras integritetslagar som starkt begränsar regeringens (lagliga) förmåga att spåra och övervaka vanliga medborgare.

Även om det inte är idealiskt för en VPN-leverantör att ha sitt huvudkontor i ett land som är så djupt inbäddat med informationsdelningssamarbete ”Five Eyes”, kan du vila enkelt på natten och veta att lagen och SaferVPNs sekretesspolicy (mer om det senare) finns på din sida.

6. Fungerar med Netflix (åtminstone vissa servrar)

När jag försökte ansluta till Netflix verkade SaferVPN fungera.

Uppenbarligen fungerade inte alla servrar, kanske 30%, eftersom Netflix aktivt försöker slå ner VPN-leverantörer och blockera sina IP-adresser för att respektera deras geo-restriktioner.

Här är en snabb sammanfattning:

 • Serveralternativ för "streaming i USA" fungerade bra för mig - snabbt och enkelt
 • US East-servern anslöt inte alls till Netflix
 • Kanadensisk server blockerades av Netflix
 • Nederländska servern fungerade bra
 • Brittisk server blockerades av Netflix

SaferVPN & NetflixUS East-server, Storbritannien och kanadensiska servrar fungerade inte med Netflix
SaferVPN & Netflix (2)Netflix arbetade på "US Streaming" och Netherland-servrar.

SaferVPN Cons

Trots att SaferVPN har mycket bra saker åt det, är deras tjänster inte perfekta och de är inte för alla. Så innan du krossar den "Köp nu" -knappen, låt oss ta en snabb titt på några av "Nackdelarna" med att använda SaferVPNs tjänster.

1. Torrenting är mycket begränsat 

Personligen var detta min största poäng med SaferVPN: s tjänster.

Med tanke på att de har en så stor samling servrar kan du föreställa dig att de skulle ha spenderat lite tid på att optimera åtminstone några av dessa servrar för P2P-överföringar och torrent.

SaferVPN har dock bara en server ur deras samling på 700 som fungerar för dessa ändamål. (Deras nederländska server om du undrar).

Om du planerar att använda deras tjänster enbart för strömning, glöm det. Det finns mycket bättre VPN: er tillgängliga för torrenting (här är de 7 bästa).

Denna speciella "con" är långt ifrån en dealbrytare, men det är en fråga som jag skulle vilja se att företaget tar mer på allvar.

2. "Ingen loggning" -policy kan vara mer strikt 

Något som alltid stör mig med VPN-företag är hur vilseledande deras loggningspolicy kan vara.

Faktum är att om du går igenom deras sekretesspolicy är det inte ovanligt att hitta företag som annonserar en "Zero Logs" -policy samtidigt som du faktiskt loggar in en metrisk massa data.

Även om SaferVPN inte riktigt tillhör den kategorin, spårar de lite för mycket data för min smak.

Här är en sammanfattning av deras loggningspolicy enligt deras sekretesspolicy.

SaferVPN sekretesspolicySaferVPN sekretesspolicy 2019

Som ni ser är detta inte riktigt den "Zero Logs" -policy som vi lovas. Trots att det är långt ifrån idealiskt tyckte jag inte att SaferVPNs loggningspolitik var särskilt oroande.

Skulle jag föredra att använda ett VPN som inte loggar någon av min information? Det kan du ge dig på.

Utesluter SaferVPNs loggningspolicy mig från att använda sina tjänster? Inte alls.

3. SaferVPN fungerar inte i Kina

Om jag ber dig tänka på det första landet där du skulle behöva använda en VPN, vad kommer jag att tänka på?

Kina, rätt?

Med tanke på deras drakoniska regering och förtryckande censurlagar är Kina ett av de länder som du inte borde besöka utan en fullt fungerande VPN.

Enligt många tredjepartskällor fungerar tyvärr SaferVPN: s applikationer inte längre på kinesisk mark.

Och detta är ett stort problem för företaget.

Expaterade och resenärer över hela världen förlitar sig på högkvalitativa VPN-leverantörer (som SaferVPN) för att låsa upp innehåll och hålla sig säkra och att deras tjänster inte längre fungerar i regionen är ett stort slag för deras potentiella kundbas.

Om du inte reser till Kina när som helst snart kan du ignorera den här punkten, köpa SaferVPN och gå på ditt goda sätt.

Annars måste du köpa en mer premiumtjänst som ExpressVPN (läs recension här).

(Observera att detta inte är något jag direkt kan testa eftersom jag inte har besökt Kina de senaste månaderna. Om du har en annan upplevelse med att använda SaferVPN i den så kallade People's Republic, vänligen meddela mig i kommentarerna nedan.)

SaferVPN-prissättning, planer & Funktioner

Jag blev förvånad över att deras tjänster faktiskt marknadsförs till ett otroligt budgetvänligt och överkomligt pris.

Som mindre än $ 3 i månaden överkomligt ...

Du måste dock vara redo att betala 2 eller 3 år i förväg.

Alla deras paket erbjuder samma funktioner och tjänster och den enda skillnaden mellan dem är hur länge du faktiskt får använda deras tjänst.

SaferVPN-prissättning

Så här bryter allt ner.

1 år: 59,88 $

 • 4,99 dollar per månad
 • 59,88 $ per år
 • 55% besparing

2 år: 71,77 dollar

 • $ 2.99
 • $ 35,89 per år
 • 73% besparing

Tre år: 82,26 $

 • 2,29 dollar per månad
 • 27,42 dollar per år
 • 80% besparingar

Vissa av er kommer ihåg att förra gången jag granskade SaferVPN erbjöd de en 14-dagars återbetalningsgaranti och en 24-timmars gratis provperiod.

De har dock förbättrat sina pengar tillbaka-garanti och förlängt returfönstret från 14 till 30 dagar.

Efter att ha skurat sin integritetspolicy och ToS är jag glad att rapportera att SaferVPN, till skillnad från många av deras konkurrenter, inte heller har någon överraskning "fångst" eller varningar till sin 30-dagars policy. Oavsett hur många anslutningar du startar eller hur många GB data du laddar ner kan du begära en full återbetalning för ditt köp så länge du gör det inom 30 dagar.

SaferVPN tillåter också sina användare att betala med kreditkort, PayPal, Bitcoin (anonym betalning) eller Paymentwall vilket innebär att om integritet är ett problem kan hela ditt köp göras med fullständig anonymitet.

Rekommenderar vi SaferVPN?

Inte riktigt, men de är inte ett dåligt alternativ i sig ...

Av de 70+ VPN som har granskats på denna webbplats rankas SaferVPN för närvarande 41: a totalt och femte i hastighet, men några av nackdelarna gör dem inte att rekommendera.

De erbjuder snabba (och stabila) hastigheter, ett sömlöst gränssnitt och bra kundservice till ett anständigt pris.

Medan deras tjänster inte definitivt är fria från problem och jag är angelägen om att företaget ska förbättra deras Torrenting-kapacitet och loggningspolicy, var min erfarenhet med SaferVPN tillfredsställande.

Men du skulle vara bättre på att använda några andra VPN-leverantörer som vi rekommenderar här. Till exempel erbjuder NordVPN liknande funktioner och är också mer torrentvänligt.

Lägg till din egen recension:

Har du någonsin använt SaferVPN tidigare? I så fall, hur var din upplevelse? Jag är alltid intresserad av att höra vad andra entusiaster har att säga om VPN: n som jag granskar! Låt mig veta nedan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me